abonnement Unibet Coolblue
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 20 februari 2014 @ 15:38:24 #1
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_136931486
Laatste posts van het vorige deel:

quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 15:27 schreef Cobra4 het volgende:
70 veteranen klagen bij ombudsman

Bij de Nationale ombudsman hebben zich sinds juli vorig jaar 70 ex-militairen gemeld met klachten over de manier waarop een overheidsinstantie met hen omgaat. Dat zei Matthijs van der Hoeven, adviseur van de Veteranenombudsman, tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over de veteranenwet.

Het gaat vooral om veteranen die actief zijn geweest in Libanon en Bosnië, maar ook om militairen die hebben deelgenomen aan missies in Afghanistan. Zij of hun (ex-)partner klopten aan met uiteenlopende klachten, bijvoorbeeld over problemen met een financiële vergoeding (ereschuld) die ze ontvingen of over een nieuwe regeling voor veteranen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Door het keuringsprotocol dat bij die regeling hoort, is bij sommigen het invaliditeitspensioen verlaagd, terwijl de psychische klachten niet zouden zijn veranderd. Daartegen hebben ongeveer 300 veteranen bezwaar gemaakt. Die zaak is nog niet opgelost.

Ontspoorde veteranen
Ook probeert de Veteranenombudsman 'ontspoorde veteranen' weer op weg te helpen door hen naar de juiste instanties te verwijzen en daarbij soms ook als intermediair op te treden. Het gaat dan om veteranen die dak- en thuisloos zijn geraakt en 'zonder remmen zijn gaan leven'', waardoor ze schulden hebben opgebouwd en in uitzichtloze situaties zijn beland, aldus Van der Hoeven.

Hij benadrukt dat veel goed gaat in het contact tussen veteranen en Defensie of andere instanties. Maar de ombudsman bemoeit zich vooral met mensen die menen dat ze tussen wal en schip vallen. Er is een Veteranenwet, bedoeld om ex-militairen de juiste (na)zorg en erkenning te geven, maar veel daarvan moet nog worden uitgewerkt.

Zorgen over getreuzel
De Nationale ombudsman maakte zich vorig jaar zorgen over dat getreuzel en kondigde aan dat hij daarom vanaf juli als Veteranenombudsman zou gaan optreden. Sindsdien klopten er 70 veteranen aan; voor die tijd waren dat er 19.

De ombudsman en vakbonden pleiten ervoor een aangekondigd veteranenloket zo menselijk mogelijk in te richten. Veteranen in nood die 's nachts opbellen, mogen dus geen bandje krijgen met de mededeling dat ze morgen overdag moeten terugbellen. 'Ze moeten iemand aan de lijn krijgen die op dat moment misschien niet alles van de problematiek weet, maar wel een luisterend oor is', zei Van der Hoeven.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)-bij-ombudsman.dhtml
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 15:30 schreef Cobra4 het volgende:
Ook cyberaanval is voor NAVO straks militaire aanval

Een cyberaanval op een van de NAVO-lidstaten geldt binnenkort als een aanval op alle lidstaten. Volgens defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert wordt dat volgende week tijdens de NAVO-top besloten. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een gezamenlijke verklaring van de lidstaten en zijn vooral de Amerikanen de drijvende kracht achter het besluit.

Niet alleen bij een gewone aanval, maar ook bij een cyberaanval mogen de lidstaten straks Artikel 5 van het NAVO-handvest inroepen, zo meldt dagblad Trouw. De lidstaten mogen dan terugslaan en daarbij ook conventionele militaire middelen zoals luchtaanvallen of grondtroepen inzetten.

Westerse krijgsmachten hebben de laatste jaren steeds meer aandacht voor digitale oorlogsvoering. Defensie werkt aan de oprichting van een cybercommando dat ook zelf aanvallen moet kunnen uitvoeren.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)litaire-aanval.dhtml
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 20 februari 2014 @ 15:48:16 #2
34974 trigt013
Ik weet ook niet wat ik doe.
pi_136931807
Wow, eng bericht van die cyberaanval.....dus een DDos aanval via jou IP zou kunnen betekenen dat jij faciliteert aan terrorisme en een aanval pleegt op 1 van de lidstaten van de NAVO. Dus Amerika zou binnen 1 dag de chinezen kunnen aanvallen en gelijk elke lidstaat kunnen oproepen om mee te vechten.
Het leven is veel te belangrijk om serieus te nemen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 20 februari 2014 @ 15:52:02 #3
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_136931937
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_136934061
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 15:48 schreef trigt013 het volgende:
Wow, eng bericht van die cyberaanval.....dus een DDos aanval via jou IP zou kunnen betekenen dat jij faciliteert aan terrorisme en een aanval pleegt op 1 van de lidstaten van de NAVO. Dus Amerika zou binnen 1 dag de chinezen kunnen aanvallen en gelijk elke lidstaat kunnen oproepen om mee te vechten.
Lekker een ballistische raket koppen als je laptop deel uit maakt van een botnet :P
Beneath the gold, the bitter steel
  donderdag 20 februari 2014 @ 17:23:39 #5
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_136935380
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 16:47 schreef Kirov het volgende:

[..]

Lekker een ballistische raket koppen als je laptop deel uit maakt van een botnet :P
Wel leuk om je ex te naaien. ^O^
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 21 februari 2014 @ 21:24:31 #6
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_136991960
Nederlands leger langer in Zuid-Sudan


De Nederlandse bijdrage aan de VN-missie in Zuid-Sudan wordt verlengd. Dat schrijft het kabinet vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.

De Verenigde Naties hebben de deelnemende landen gevraagd om de missie te blijven steunen omdat het in Zuid-Sudan nog altijd onrustig is. De hulp van de internationale gemeenschap blijft daardoor hard nodig.

De huidige Nederlandse bijdrage aan de missie eindigt op 15 maart. Omdat in de zomer mogelijk het karakter van de missie verandert, heeft het kabinet besloten om voorlopig tot 1 november te verlengen. Dat is een kortere periode dan gebruikelijk. Meestal worden bijdragen aan dergelijke missies met een jaar verlengd.

Het aantal Nederlanders dat actief is in het Afrikaanse land blijft maximaal dertig. Het team bestaat uit militairen en civiele politiefunctionarissen.

Zuid-Sudan wordt sinds medio december door onrust geteisterd. Gevechten tussen leden van de presidentiële garde ontketenden toen bloedig geweld tussen verschillende etnische groepen in heel het land, dat pas sinds kort onafhankelijk is.

Bron: Nederlands leger langer in Zuid-Sudan
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_136993973
Fregat Evertsen redt acht drenkelingen

DEN HAAG -
Het Nederlandse fregat Zr.Ms. Evertsen heeft vrijdag in de Golf van Aden acht Jemenitische drenkelingen gered nadat hun schip was gekapseisd. De Jemenieten waren met hun vaartuig onderweg van Jemen naar Somalië. Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag bekendg emaakt.



Het schip van de Jemenieten is vermoedelijk omgeslagen door zware zeegang en slechte belading. Het luchtverdedigings- en commandofregat van de marine voer direct na het ontvangen van een noodsignaal naar de plek des onheils. De drenkelingen werden tussen de wrakstukken van hun schip uit het water gehaald door de NH90-helikopter van het fregat. De marine vermoedt dat ze minstens 6 uur in het water hebben gelegen. De onfortuinlijke zeelui worden zaterdag overgedragen aan de Jemenitische kustwacht.
De Evertsen neemt tot mei deel aan Ocean Shield, een antipiraterij-operatie van de NAVO
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
pi_137197854
Nucleaire top: tijdelijk weer controles aan de grens

We zijn er inmiddels niet meer aan gewend, maar tijdens de nucleaire top op 24 en 25 maart wordt tijdelijk weer grensbewaking in Nederland ingevoerd.

Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft dat aan de Tweede Kamer laten weten. De marechaussee en de zeehavenpolitie kunnen in de periode van 14 tot 28 maart grenscontroles gaan uitvoeren aan de grenzen met België en Duitsland.

Ook op de waterwegen en op luchthavens Schiphol, Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde zal weer worden gecontroleerd.

http://www.rtlnieuws.nl/n(...)ntroles-aan-de-grens
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 27 februari 2014 @ 14:48:34 #9
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137199451
Hennis: rustig blijven over Oekraïne


BRUSSEL -
Het is nodig waakzaam te blijven en heel erg de rust te bewaren wat betreft Oekraïne. Dat geldt voor Europa, voor Oekraïne zelf, voor de buren aan de andere kant en voor de Amerikanen.

Dat stelde minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie donderdag in Brussel na overleg met haar NAVO-collega's en de Oekraïense staatssecretaris van Defensie. De bewindsvrouw verwees naar de jongste gebeurtenissen op de Krim en de Russische militaire oefening als reactie op de ontwikkelingen in Oekraïne. „We gaan geen nieuwe Koude Oorlog tegemoet. Maar het zou onzorgvuldig zijn om te zeggen dat de rust nu is teruggekeerd.”

Volgens Hennis-Plasschaert snapt iedereen dat het uiteindelijk een politiek probleem is waarvoor alleen maar een politieke oplossing bestaat. „Europa heeft een sleutelrol te spelen. Het is onze eigen achtertuin. Ook Nederland is gebaat bij stabiliteit en veiligheid”, aldus Hennis-Plasschaert.

De NAVO verzekerde zijn partner Oekraïne dat het bondgenootschap wil blijven helpen bij het hervormen van de strijdkrachten. Ook wil de organisatie de regering in Kiev verder bijstaan bij het versterken van de democratische controle over het leger.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)rust_behouden__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_137202144
Voor diegenen die een gecontroleerde ontploffing van een V-1 willen zien:
http://www.omroepbrabant.(...)tegen+16.00+uur.aspx
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 28 februari 2014 @ 23:18:15 #11
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137257893
Kazerne Vlissingen twee jaar later klaar

DEN HAAG -
De nieuwe marinierskazerne in Vlissingen is twee jaar later klaar dan eerder voorzien. De Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne wordt volgens de „voorlopige projectplanning” in het vierde kwartaal van 2019 in gebruik genomen, aldus minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Eerder was gemeld dat de kazerne medio 2017 gereed zou zijn. De vertraging is onder meer het gevolg van het besluit om één consortium verantwoordelijk te maken voor zowel het ontwerp, de bouw als het onderhoud van de nieuwe kazerne. Hennis verwacht dat de aanbesteding in het derde kwartaal volgend jaar kan beginnen.

Vertraging geen verrassing
Burgemeester Letty Demmers van Vlissingen liet weten dat de mededeling van Hennis over de vertraging niet als een verrassing kwam. Ze toonde begrip voor de zorgvuldige wijze waarop de aanbesteding wordt uitgevoerd. „Maar ik hoop wel dat Defensie, de provincie Zeeland en de gemeente Vlissingen snel hun handtekening kunnen zetten onder het contract voor de bouw van de kazerne”, zei Demmers. „Op dit moment ligt het inpassingsplan al ter inzage. Daarover moeten we in juli dit jaar een besluit nemen. Het zou mooi zijn als dan definitief zeker is dat de nieuwe kazerne in Vlissingen komt.”

De nieuwbouw in Vlissingen moet de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn vervangen. Defensie wil hier weg vanwege ruimtegebrek en achterstallig onderhoud. Ook de mariniers van de Van Ghentkazerne in Rotterdam zouden naar Vlissingen gaan, maar hier is een streep doorheen gehaald.
Hennis is dit overeengekomen met de gemeente Rotterdam en het ministerie van Veiligheid en Justitie. In de kazerne in Kralingen komen onder meer de opleidingen van de stadswachten. Het kost Rotterdam en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond 1,3 miljoen euro per jaar om de kazerne te behouden; het ministerie van Veiligheid en Justitie draagt nog eens een half miljoen bij.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)r_later_klaar__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 4 maart 2014 @ 08:38:37 #12
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137371607
’Militair te snel dupe valse aangifte’
Charles Sanders


AMSTERDAM -
Militairen worden steeds vaker ontslagen na valse aangiften van huiselijk geweld. Advocaten en vakbonden luiden de noodklok en eisen dat Defensie het beleid aanpast.

Directe aanleiding is de schorsing van een hoge marineofficier. De in een echtscheidingsprocedure verwikkelde kapitein-ter-zee George van A. werd op non-actief gezet, nadat zijn vrouw hem had beschuldigd van poging tot verkrachting. Dat zou zijn gebeurd toen de in Afghanistan gedetacheerde Van A. met verlof was in Nederland.

Voorzitter Jan Kleian van vakbond ACOM noemt de opstelling van Defensie laf en niet getuigen van leiderschap. „Militairen worden bij het minste of geringste dubbel gestraft. Eerst strafrechtelijk, vervolgens bestuursrechtelijk. Bij twijfel is schorsen standaard, ook als bewijs flinterdun is. Daarna wordt de verklaring geen bezwaar (VGB) ingetrokken en volgt ontslag. Wij overleggen met het ministerie over dit zwalkende beleid.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)lse_aangifte___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 6 maart 2014 @ 20:21:35 #13
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137459044
Opstelten ontkent weghouden info schoten Irak

DEN HAAG -
Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) ontkent dat justitie jarenlang belangrijke informatie heeft achtergehouden, waardoor een Nederlandse militair niet is vervolgd voor het doodschieten van een Irakees in 2004. Hij schrijft dit donderdag in antwoorden op Kamervragen van Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP).

Advocaat Liesbeth Zegveld uitte die beschuldiging vorige maand aan het ANP en Nieuwsuur. Zij probeert namens de vader van het slachtoffer de Nederlandse militair die hiervoor verantwoordelijk zou zijn, alsnog te laten vervolgen. De man die werd doodgeschoten is Sabah Jaloud. Zegveld stelt dat tien belangrijke verklaringen van betrokken Irakese agenten niet zijn meegenomen en spreekt daarom van een „doofpot”.

Het Openbaar Ministerie bevestigde dat een aantal verklaringen niet in het toenmalige strafdossier is gevoegd. „Het OM vond deze verklaringen niet relevant voor het oordeel in de strafzaak”, schreef het OM in een verklaring.

Opstelten benadrukt dat de „inhoud van de verklaringen nimmer is achtergehouden”. Er is volgens hem „melding van het bestaan van de verklaringen en de korte inhoud daarvan” opgenomen in het proces verbaal van de marechaussee en toegestuurd aan het OM. Dat heeft Zegveld vervolgens in 2007 kunnen inzien, stelt de minister.

Het gaat de advocate er juist om, dat in die korte inhoud geen melding is gemaakt van het feit dat geen van de Irakese politiemannen heeft verklaard te hebben geschoten. Justitie vervolgde de Nederlandse militair namelijk niet, omdat hij ervan was overtuigd dat er vanuit de Mercedes waarin Jaloud als passagier zat, werd geschoten. Achteraf bleek dat niet het geval. Als ook de Irakese militairen niet hebben geschoten, zet dat volgens Zegveld vraagtekens bij de verklaring van de Nederlandse militair, waarom hij zichzelf moest verdedigen door te schieten.

Opstelten meent dat alles volgens de regels is gegaan. De aanklager moest volgens hem afwegen of de Nederlandse militair in strijd met de geweldsinstructie handelde. De officier van justitie vond dat de Nederlander mocht menen uit zelfverdediging te handelen, omdat de controlepost een half uur eerder ook was beschoten vanuit een auto en de auto waarin Jaloud zat op hoge snelheid de post naderde en in de richting van hem reed. Opstelten: „Bovendien meende de Nederlandse militair dat hij vanuit de auto onder vuur werd genomen.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)schoten_Irak___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_137473297
Kan de staat die mevr. Zegveld niet op onverklaarbare wijze laten verdwijnen?
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 7 maart 2014 @ 18:12:07 #15
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137490867
Grootste marineschip kan Den Helder mijden

DEN HAAG -
Het grootste schip van de marine kan weliswaar beperkt worden beladen en ontladen in de haven van Den Helder, voor de inzetbaarheid van de Karel Doorman vormt het geen probleem. Dat schrijft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Het bijna 205 meter lange logistieke ondersteuningsschip kan voor zijn hoofdtaak (bevoorrading op zee) wel in de marinehaven terecht, aldus de bewindsvrouw. Hier kan brandstof, munitie, voeding en reserveonderdelen worden geladen. Voor het zwaar materieel zoals voertuigen en containers moet er worden uitgeweken naar een andere haven.

Hiervoor zijn in ons land vijf havens geschikt. Defensie heeft al contracten met de Eemshaven en Vlissingen. Het ministerie gaat ervan uit dat het schip twee keer per jaar in Nederland moet worden beladen of ontladen. Als het elders dan in Den Helder gebeurt, zal dat dan maximaal 200.000 euro op jaarbasis kosten.

Hennis doopt de Karel Doorman zaterdag in Vlissingen. In mei begint het grootste schip van de marine zijn proefvaart.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)Helder_mijden__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 8 maart 2014 @ 18:02:09 #16
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137518424
Pronkstuk van marine in Vlissingen gedoopt

VLISSINGEN -
Vorig jaar nog leek het erop of de Koninklijke Marine haar pronkstuk nooit zou krijgen. Bezuinigingen waren de oorzaak. Maar het tij keerde en zaterdag doopte minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie dan toch nog de Karel Doorman, het grootste schip van de marine.

Op Prinsjesdag liet ze weten dat het ruim 400 miljoen euro kostende schip zou worden verkocht zodra het zou zijn afgebouwd. Op de beslissing kwam kritiek uit de Kamer. En nadat kort daarop bij het Herfstakkoord regering en drie oppositiepartijen overeen waren gekomen minder in Defensie te snijden, kon het schip worden behouden voor de marine.

Het bijna 205 meter lange logistieke ondersteuningsschip moet medio volgend jaar operationeel zijn. Het door het Nederlandse Damen Schelde gebouwd schip vervangt de bevoorradingsschepen Hr. Ms. Zuiderkruis en Zr. Ms. Amsterdam. De eerste is al afgestoten en de tweede wordt dit jaar uit dienst genomen.

Drie taken zijn er weggelegd voor de Karel Doorman. Het moet zorgen voor bevoorrading op zee, transport van goederen en het schip kan als basis op zee dienen bij het uitvoeren en ondersteunen van operaties op land. Hiervoor heeft het naast landingsplaatsen voor helikopters ook operatiekamers en een zeer geavanceerd communicatiesysteem aan boord.

Door haar grootte kan de Karel Doorman trouwens niet voor alles in de thuishaven Den Helder terecht. Hier kan brandstof, munitie en voedsel worden geladen, maar voor zwaar materieel zoals voertuigen en containers moet worden uitgeweken naar andere havens in ons land. Voor die goederen is de kade in Den Helder niet geschikt.

Het schip is vernoemd naar de schout-bij-nacht die het commando voerde tijdens de Slag in de Javazee in 1942. Hij ging daar met zijn schip ten onder.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)arine_gedoopt__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 8 maart 2014 @ 19:14:25 #17
176916 Karrs
2007-2017
pi_137520574
Hee, dat wist ik niet! Gelukkig dan maar! Fijn, eindelijk weer een Karel Doorman in de marine. :)
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 8 maart 2014 @ 19:31:54 #18
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137521245
Het artikel van defensie:

Hennis doopt Karel Doorman voor behouden vaart
Nieuwsbericht | 08-03-2014 | 13:08

De champagnefles breekt, bubbels spatten over het anker van het nieuwe logistieke ondersteuningsschip Karel Doorman. Defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft het grootste voor de Koninklijke Marine bestemde schip vanmiddag in Vlissingen gedoopt.

Doop Karel Doorman
Gelukkig maar, want 1 mei begint het 204,7 meter lange vaartuig aan zijn proefvaart. Volgens de mythe ondervindt een niet gedoopt schip eindeloze rampspoed. Een inzegening moet bovendien juist gebeuren, door een vrouw dus. Daarnaast is het een voorwaarde dat de champagnefles breekt. Aan Hennis zal het niet liggen. Voor de Karel Doorman, de maximaal 171-koppige bemanning en eventuele opstappers, ligt een behouden vaart in het verschiet.

Thuisbasis
Het zogenoemde Joint Support Ship is inzetbaar voor bevoorrading op zee, strategisch zeetransport en logistieke ondersteuning vanaf zee. Tijdens dit zogenoemde seabasing dient het schip als thuisbasis voor troepen die operaties op het land uitvoeren.

Economie
“Handelsnatie Nederland vaart wel bij een sterke krijgsmacht, bij de inzet van onze Koninklijke Marine. Onze economie is voor zo’n 70 procent afhankelijk van handel. Zo is Nederland groot geworden. Dat zal in de toekomst niet anders zijn”, benadrukte Hennis het belang van goed uitgeruste zeestrijdkrachten.



Vrije doorvaart cruciaal
Nederland is echter gevoelig voor allerhande crises, dichtbij en ver weg, waarschuwt Hennis: “Oorlog, terrorisme, georganiseerde misdaad, fundamentalisme, waar dan ook.” Volgens haar raakt het niet zelden onze portemonnee, vroeg of laat zelfs rechtstreeks. “Ter bevordering van die, voor ons zo noodzakelijke, internationale veiligheid en stabiliteit voeren we een actief buitenlands beleid”, zegt Hennis, vervolgend dat een vrije doorvaart cruciaal is voor Nederland. “Dat geldt ook voor een gegarandeerde toegang tot kusten en havens. De krijgsmacht, onze Koninklijke Marine, levert hier een belangrijke bijdrage aan.”

Helikopters
De Karel Doorman moet zijn taken wereldwijd en in alle lagen van het geweldsspectrum uitvoeren. Daarom beschikt het marineschip, grotendeels gebouwd op de werf van Damen in Roemenië, over een transportdek, medische faciliteiten, eigen laad- en losfaciliteiten en een helikopterdek met 2 landingsplaatsen voor verschillende typen helikopters.

Indienststelling
Het logistieke ondersteuningsschip is medio vorig jaar vanuit Roemenië naar Vlissingen gesleept voor de afbouw op de werf van Damen Schelde Naval Shipbuilding. Naar verwachting wordt de Karel Doorman in 2015 toegevoegd aan de marinevloot. Na de indienststelling draagt het schip de officiële naam Zr. Ms. Karel Doorman.



Eén van de visitekaartjes
In de nota ‘In het belang van Nederland’ maakte Hennis vorig jaar september bekend dat het Joint Support Ship na afbouw in de verkoop zou komen. Deze bezuinigingsmaatregel is hetzelfde jaar nog teruggedraaid. Volgens Hennis was de opluchting groot, niet alleen nationaal maar ook internationaal omdat dit schip met veelzijdige, unieke capaciteiten van toegevoegde waarde is in NAVO- en EU-verband. “Met dit schip kunnen we verder vorm geven aan die voor ons zo belangrijke internationale samenwerking en aan het vergroten van ons militaire handelingsvermogen. Feit is dat er op dit moment geen schip in de wereld is zoals de Karel Doorman.” Dat is daarmee volgens Hennis één van de visitekaartjes van ons Koninkrijk. Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Matthieu Borsboom voegt nog een positief punt toe. “Elke vorm van humanitaire steun is met dit schip vanaf zee uit te voeren. Maar ook het transport voor de huidige missie in Mali zou met dit schip uit voerbaar zijn.”

Naam
Dat het Joint Support Ship de naam ´Karel Doorman´ draagt, is uit eerbetoon aan schout-bij-nacht Karel Doorman. Bij een ongelijke strijd lieten hij en meer dan 900 marinemannen het leven bij ‘de Slag in de Javazee op 27 februari 1941.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 9 maart 2014 @ 10:34:42 #19
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_137538099
MARINIER REDT COLLEGA DOOR ZICHZELF OP EEN GRANAAT TE STORTEN EN KRIJGT MEDAL OF HONOR



quote:
Marine Corps veteraan William Kyle Carpenter zal de Medal of Honor ontvangen voor zijn heldhaftige acties die het leven van een collega- militair redden tijdens de oorlogen in Irak en Afghanistan. Dat meldt de krant Marine Corps Times.

William Kyle Carpenter is 24 jaar oud en een medisch gepensioneerd korporaal. Hij zal de hoogste onderscheiding in de natie voor militairen later dit jaar ontvangen zodra het Marine Corps en het Witte Huis de plannen afronden voor zijn eervolle ceremonie in Washington DC.

Carpenter werd genomineerd voor de Medal of Honor nadat het Department of Navy hoorde hoe hij zijn vriend en collega Lance Cpl. Nicholas Eufrazio redde tijdens een granaataanval in Afghanistan in november 2010. Volgens Marine Corps Times bewaakten Carpenter en Eufrazio een dak in het district Marjah van de Afghaanse provincie Helmand toen een granaat in de buurt landde.
Carpenter handelde snel en sprong op de granaat in een poging om Eufrazio te beschermen.

Beide mannen overleefden ondanks de zware verwondingen die ze opliepen. Carpenter was zwaar verbrand en verloor zijn rechteroog en de meeste van zijn tanden in de ontploffing, die ook zijn kaak verbrijzelde en zijn arm brak op talrijke plaatsen. Carpenter onderging meer dan 30 operaties na de aanval.
Eufrazio kreeg een granaatscherf door zijn de frontale kwab in zijn hersenen waardoor hij niet meer kon spreken. Dat probleem loste recent zichzelf op en Eufrazio is wonderbaarlijk genoeg weer de oude.

Omdat er weinig tot geen getuigen waren van de heldendaad en zowel Eufrazio als Carpenter niet alle details herinnerden, twijfelde het Department of Navy lange tijd of Carpenter wel in aanmerking kwam voor de Medal of Honor.
De beslissing werd pas genomen nadat het Department of Navy erop aandrong dat er verder onderzoek werd gedaan voor de periode waarin de Medal of Honor kan aangevraagd worden, verstreken was. Dat gebeurt drie jaar na de feiten.

Leden uit hetzelfde peloton als Carpenter en Eufrazio drongen erop aan dat Carpenter de onderscheiding zou krijgen. Ze twijfelden geen seconde dat Carpenter zichzelf had opgeofferd om zijn collega te redden.
“Niemand kan zeggen wat er echt gebeurt is, zegt Marine Staff Sgt. Michael Kroll, pelotonsergeant van Carpenter aan Marine Corps Times,”maar ons gevoel is altijd geweest dat Kyle Nick afschermde en redde van die explosie.”
Bron
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  maandag 10 maart 2014 @ 23:12:15 #20
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_137602856
Europese landen hebben hun defensie uitgekleed

NAVO veroordeeld tot toekijken

KIEV, zaterdag 8 maart 2014 | door Charles Sanders

Terwijl Vladimir Poetin met een militaire inhaalrace bezig is nadat de Russische defensie jarenlang financiële sluitpost was, staat het Westen als een tandeloze tijger aan de zijkant nu de Koude Oorlog lijkt te herleven.

Zelfs de Amerikanen moesten deze week toegeven dat ze bij verdere escalatie van het Oekraïne-conflict deels buitenspel staan. Troepen werden uit Europa teruggetrokken, terwijl NAVO-lidstaten belangrijke militaire pijlers dumpten.

Zo verkocht Nederland alle 89 zware Leopard II tanks. De dertien Lockheed P-3 Orion patrouillevliegtuigen van de compleet opgedoekte Marine Luchtvaartdienst gingen ook in de uitverkoop.

Pijnlijke vergissing, nu de Russen aan de poorten van Oekraïne rammelen. Want de annexatie van de Krim toont aan dat Moskou niet bang is voor de NAVO. De Verenigde Staten concentreren zich op de Grote Oceaan aan hun westkust. Om China, die andere snelgroeiende militaire mogendheid, te weren. En West-Europa bezuinigt slechts op defensie en kent sterk versnipperde lucht-, land- en zeestrijdkrachten.

Experts als voormalig Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn en NAVO secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer waarschuwden in het verleden al voor die uitverkoop van Defensie. Cavaleristen moesten twee jaar geleden hun geliefde en nog in nieuwstaat verkerende 89 Leopard II tanks in de mottenballen zetten. Vorig jaar werden ze verkocht. Voor een fooi aan Finland.

„Ooit zal de politiek aan ons terugdenken en zich realiseren dat dit een fout besluit was”, zei een ritmeester met tranen in de ogen bij het afscheid van de ’Porsche van het Slagveld’. En ook de Duitsers deden op flinke schaal hun zware ’battletanks’ van de hand. Onder andere aan Derde Wereldland Indonesië.

Dick Berlijn verklaarde onlangs nog in deze krant dat militair ingrijpen door het Westen zeer onwaarschijnlijk is. In de praktijk ook vrijwel onmogelijk, gezien het grote aantal infanteristen en tanks dat de Russen paraat hebben. Inclusief reservisten telt Poetins leger bijna 3 miljoen soldaten.

Tijdens een top afgelopen november in Sotsji verklaarde de Russische president dat het budget voor defensie de afgelopen tien jaar is verviervoudigd.De Russische luchtmacht wordt gevreesd. Vermaard zijn de Sukhoi Su-27 en Mig-29 jachtbommenwerpers. Snel en dodelijk. Modernere Su-35’s vervangen langzaam die betrouwbare toestellen. De topgeheime Sukhoi PAK FA is een tegenhanger van Amerikaanse stealth vliegtuigen als F-22 en F-35.

De beroemde Nederlandse oud-jachtvlieger en commodore b.d. Steve Netto in een analyse in De Telegraaf: „Die Sukhoi’s draaien momenteel rondjes om onze verouderde F-16’s. Hun radar reikt ook vele kilometers verder. We zijn het haasje. Hoogste tijd voor de Joint Strike Fighter.”

http://eservice-data.soli(...)21c7dd571ad03ee.html
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 maart 2014 @ 00:48:46 #21
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137605961
Meer klachten over militair vliegverkeer


EINDHOVEN -
Defensie heeft vorig jaar meer klachten ontvangen over militair vliegverkeer. Het aantal klachten steeg met 602 naar 8086, een toename van 7 procent. Dat staat in de jaarrapportage van de Koninklijke Luchtmacht.

De toename wordt vooral veroorzaakt door een explosieve groei van het aantal klachten over vliegbasis Eindhoven, dat ook door veel civiele vliegtuigen wordt gebruikt. Het aantal klachten over de vliegbasis Eindhoven steeg van 2327 naar 3694 (+37 procent). Over andere grote bases zoals Volkel, Leeuwarden en Gilze-Rijen werd juist minder geklaagd.

Het aantal klachten over vliegbasis Eindhoven steeg vanaf juni, het moment dat een nieuwe internetpagina werd geopend voor omwonenden. Zij kunnen op de website nagaan wat de oorzaak is geweest van bijvoorbeeld het lawaai. Ze kunnen op de internetpagina ook een klacht indienen. Eerder moesten ze hun klacht doorbellen of e-mailen.

Een woordvoerder van vliegbasis Eindhoven zegt dat de rapportage een statistische weergave is van het aantal meldingen. De reden voor de toename wordt niet geanalyseerd. De opening van de internetpagina zal wel invloed hebben gehad maar het is te makkelijk om dat als oorzaak aan te wijzen, reageerde hij maandag.

Belangenvereniging Omwonenden Welschap benadrukt dat de meeste klachten worden veroorzaakt door het civiele verkeer. Voorzitter Klaas Kopinga denkt dat er veel ergernis is omdat er veel meer wordt gevlogen na 23.00 uur en omdat er simpelweg meer vluchten worden uitgevoerd.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_vliegverkeer__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 maart 2014 @ 16:46:30 #22
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137621699
GL: meer openheid inlichtingendiensten


DEN HAAG -
GroenLinks-Tweede Kamerlid Linda Voortman wil dat er een commissie voor inlichtingendiensten in de Tweede Kamer komt met uitgebreidere bevoegdheden, zoals in Duitsland en Groot-Brittannië.

Er kan best meer openheid worden gegeven dan nu, vindt ze. „We willen dat preciezer gekeken wordt wat nu per se geheim moet zijn en blijven. Nu lijkt het er toch op dat er te veel geheim blijft 'omdat dat moet' , zonder dat we ons afvragen of dat wel nodig is. Adagium moet zijn 'openbaar, tenzij'.”

Voortman reageerde op een bericht in De Telegraaf dat de commissie-Stiekem, waarin fractievoorzitters worden bijgepraat over het inlichtingenwerk maar dat dan voor zichzelf moeten houden, van het kabinet zou moeten blijven zoals die is. Volgens de krant zouden gespecialiseerde Kamerleden wel 'extra ondersteuning met informatie' kunnen krijgen, maar is onduidelijk hoe. „Maar niet het kabinet, maar de Kamer gaat over Kamercommissies”, benadrukt Voortman.

De Tweede Kamer krijgt dinsdag achter gesloten deuren een briefing over de gegevensverwerking door de inlichtingendiensten AIVD en MIVD. Intussen is ook nog de kabinetsreactie aanstaande over de bevindingen van de commissie-Dessens, die vindt dat de diensten meer armslag moeten krijgen.

Nu mogen ze alleen gesprekken en internetverkeer onderscheppen dat via de satelliet en de korte golf gaat, maar veel internetverkeer gaat tegenwoordig via glasvezelkabels. De reactie wordt aan het einde van de middag verwacht, door middel van een brief aan de Tweede Kamer.


Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)AIVD_en_MIVD___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 maart 2014 @ 17:02:32 #23
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137622282
Legerhelikopter roest te snel
Nederland • 11-03-2014 @ 16:18 • Redactie


De nieuwe militaire helikopter NH90 kampt met 'bovenmatige corrosie en slijtage'. Dat is gebleken na inzet van de helikopter voor de kust van Somalië en in het Caribisch gebied, meldt minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) dinsdag aan de Tweede Kamer.

"De corrosie en slijtage die zijn aangetroffen, zijn groter dan op grond van de ouderdom van de helikopter, het aantal vlieguren en ervaringen met andere maritieme helikoptertypen zou mogen worden verwacht", schrijft Hennis. De slijtage wordt veroorzaakt door ontwerpfouten, assemblagefouten en incomplete onderhoudsinstructies.

Defensie heeft 'intensief contact' met de maker van de helikopter, een consortium van Agusta, Eurocopter en Stork Fokker Aerospace. Die onderkent de problemen en is bezig met het zoeken naar oplossingen, meldt Hennis. Eind maart komen de eerste voorstellen. Defensie onderzoekt of de fouten op de fabrikant kunnen worden verhaald, en bekijkt de verdere gevolgen van de problemen. Eind april heeft Hennis meer zicht op de aard en omvang van het probleem.

Ook waren er veel klachten over het geluid van de helikopter. Uit onderzoek is echter gebleken dat het geluidsniveau onder de norm zit. Het aantal gevallen van gehoorschade bij bemanningsleden is niet bovengemiddeld, meldt Hennis, die de helikopter eerder een hoofdpijndossier noemde vanwege de problemen bij de levering.

Bron: Legerhelikopter roest te snel
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 11 maart 2014 @ 17:43:55 #24
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_137625067
Kon er nog wel bij :') Kunnen er ondertussen ook meer dan 4 mensen in ivm overgewicht?
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 maart 2014 @ 19:03:54 #26
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137625976
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 17:43 schreef AchJa het volgende:
Wat een faalding is het ook... :')
Dat kun je wel stellen ja.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 maart 2014 @ 19:04:28 #27
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137625998
Onrechtmatigheden in werk AIVD en MIVD


DEN HAAG -
De inlichtingen- en veiligheidsdiensten AIVD en MIVD hebben niet stelselmatig buiten de wet om inlichtingen verzameld. Wel is er sprake van onrechtmatigheden, die in strijd zijn met de wet.

Dat is de conclusie van onderzoek op verzoek van de Tweede Kamer door de CTIVD, de onafhankelijke commissie die toezicht houdt op het opereren van de AIVD en de MIVD. Zo verzamelde de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst gegevens in het kader van de samenwerking met buitenlandse geheime diensten zonder hiervoor specifiek toestemming te vragen aan de minister.

Ook de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst maakte zich schuldig aan onrechtmatige werkwijzen. De dienst zet agenten in „om gegevens te verwerven op een manier die in feite neerkomt op de inzet van een tap, zonder hiervoor toestemming te vragen aan de minister”. Ook in het kader van de bevoegdheid om te hacken worden zonder toestemming van de minister gegevens verworven op een manier die gelijk staat aan de inzet van een tap.

Voorzitter Harm Brouwer van de CTIVD lichtte de conclusies van zijn rapport dinsdag in een besloten bijeenkomst toe aan Tweede Kamerleden. Brouwer zei na afloop dat hij zich geen zorgen maakt over het optreden van de diensten. Die staan volgens hem voldoende onder politieke controle.

Reacties

D66-Kamerlid Gerard Schouw: „De AIVD en de MIVD treden te vaak buiten de kaders van de wet. Het rapport staat bol van de onrechtmatigheden. De wet loopt hier hopeloos achter. Daarom is het van belang dat we meer openheid krijgen van het kabinet en dat er de wil is om het goed te regelen. Verder maakt D66 zich grote zorgen als het gaat om de ruilhandel tussen landen. Buitenlandse diensten verzamelen in Nederland kabelgebonden data omdat Nederland dit niet mag. Met een omweg verkrijgen de diensten die data toch door een ruilhandel met belangrijke partners. Dit alles onder het mom van 'don't ask, don't tell'.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)chtmatigheden__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 14 maart 2014 @ 01:18:37 #28
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137720201
Militaire top boos op minister Hennis

DEN HAAG -
De militaire top en de Nederlandse Officieren Vereniging NOV zijn boos op Defensieminister Jeanine Hennis en haar ambtelijke top. Hun grote onvrede komt door de behandeling van voormalig bevelhebber van de Nederlandse troepen in Uruzgan, kolonel Richard van Harskamp. Dat heeft brigadegeneraal buiten dienst Ruud Vermeulen, voorzitter van de NOV, tegen het ANP gezegd.

De kolonel leidde de missie van de Nederlandse troepen in Uruzgan en heeft daar veel lof geoogst. Toch besloot Hennis op advies van de militaire inlichtingendienst MIVD tot intrekking van de verklaringen van geen bezwaar (VGB). Daarom moet Van Harskamp het veld ruimen. Deze maatregel werd van kracht, omdat de kolonel is veroordeeld voor mishandeling van zijn partner.

Generaal Otto van Wiggen toonde op 12 februari tijdens de rechtszaak over deze kwestie al openlijk zijn ongenoegen. Hij was de baas van Van Harskamp.

Bewust genegeerd
Bij de rechtszaak van de kolonel om zijn verklaring terug te krijgen, heeft Defensie volgens zijn advocaat Michael Ruperti belangrijke rapportages bewust genegeerd. Daarin staat informatie over zijn „zwaarwegende en zeer ingrijpende persoonlijke omstandigheden”. Die speelden al voordat Van Harskamp op uitzending ging.

De top van Defensie was daarvan op de hoogte. Uiteindelijk werd besloten dat zijn uitzending wel kon doorgaan. Vervolgens heeft hij in Afghanistan onder zeer zware omstandigheden gewerkt en heeft dat volgens zijn superieuren uitmuntend gedaan.

„Vorig jaar bleek dat Hennis niet op de hoogte van deze bijzondere omstandigheden was. Ik heb haar toen gevraagd haar besluit over intrekking te heroverwegen. Zij besloot op advies van de MIVD een de directie juridische zaken de verklaring toch ingetrokken te houden”, vertelt Ruperti. „Dat de minister het functioneren van mijn cliënt in Afghanistan onder zeer zware persoonlijke omstandigheden, als niet relevant ter zijde schuift, is een van de zaken die leidt tot zeer veel onvrede bij de legertop en ook de vakbonden.”

Dans niet ontspringen
Het tweede punt waar de legertop zeer ontstemd over is, is dat de ambtelijke leiding aangeeft dat hogere officieren de dans bij een misdraging niet mogen ontspringen. Anders is er klassenjustitie.

Ruperti: „Een vals argument. Ik heb ruim tien zaken als voorbeeld gegeven, waarbij militairen hun VGB werd teruggegeven. In deze zaken ging het om soldaten en korporaals met veel zwaardere veroordelingen, voor zwaardere delicten dan in het geval van kolonel Van Harskamp. Er is dus eerder sprake van een omgekeerde vorm van klassenjustitie.”

Volgens oud-generaal Vermeulen wringt de nieuwe regelgeving voor het intrekken van VGB's niet alleen voor Van Harskamp, maar voor alle militairen. „Heel veel commandanten en hoge officieren zeggen tegen me dat het zo niet langer kan. Als je, tot een bepaalde hoogte, fouten maakt, moet je de gelegenheid krijgen die goed te maken. Nu raken we onnodig heel goeie mannen en vrouwen kwijt.”

Het ministerie van Defensie reageert niet, omdat de zaak Van Harskamp nu onder de rechter is.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)oos_op_Hennis__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 14 maart 2014 @ 01:24:46 #29
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137720289
Kamer blijft missie in Zuid-Sudan steunen

DEN HAAG -
De Tweede Kamer steunt de verlenging van de bijdrage aan de VN-missie Unmiss in Zuid-Sudan. Maar de meeste partijen toonden zich donderdag tijdens een debat in de Kamer bijzonder somber over de ontwikkelingen in het nog zeer jonge Afrikaanse land.

Eind vorig jaar brak er een bloedige strijd uit tussen president Salva Kiir en zijn voormalige plaatsvervanger Riek Machar. Daarbij vielen honderden doden en werden de mensenrechten op grote schaal geschonden.

Er nemen dertig onbewapende Nederlanders aan de „moeilijke” missie deel. In de Kamer bestaan zorgen over hun veiligheid. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) liet weten dat er inmiddels wapens zijn ingevlogen en dat die aan de Nederlanders worden uitgedeeld als de situatie ontoelaatbaar wordt.

De PVV stemde als enige partij tegen. Het is een „totale mislukking”, aldus Raymond de Roon. De VVD ging wel akkoord , al is het volgens Ronald Vuijk niet de „favoriete missie” van de liberalen. Hij maakte wel duidelijk dat hij van een uitbreiding van de missie niets wil weten.

De verlenging loopt maar tot november. Dat komt omdat de VN in de zomer opnieuw beslist over het karakter van het mandaat van Unmiss. Daarna neemt kijkt het kabinet weer of het wel of niet hieraan kan bijdragen, zei minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken). Hij gaat ervan uit dat de focus van het mandaat zal verschuiven van staatsopbouw naar bescherming van burgers en mensenrechten.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ie_Zuid-Sudan__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 22 maart 2014 @ 12:54:19 #30
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138036887
Meer NAVO beveiliging naar Den Haag


BRUSSEL/DEN HAAG -
De NAVO is bezig de ontwikkeling van zijn beveiligingssoftware te concentreren in Den Haag. Het NAVO-agentschap in de Hofstad wordt daarvoor uitgebreid van 500 naar 700 man.

Dat bevestigde een woordvoerder van het bondgenootschap zaterdag, naar aanleiding van berichtgeving in het Financieele Dagblad. De NAVO besloot een tijd geleden de informatietechnologie binnen het bondgenootschap te stroomlijnen. Die is nu nog over veel locaties verspreid.

In Den Haag wordt voortaan alle software ontwikkeld voor operaties („commando en controle“), zoals raket- en luchtafweer. Daarnaast zal het uitgebreide agentschap de software gaan maken die nodig is om cyberaanvallen af te slaan. De software voor digitale beveiliging wordt in de NAVO-vestiging in het Belgische Bergen gebruikt bij een daadwerkelijke afweer van een aanval.

De uitbreiding van het NAVO-agentschap in Den Haag (Communications and Information Agency) moet over ongeveer drie jaar zijn afgerond.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)iging_Hofstad__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 24 maart 2014 @ 13:17:59 #31
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138111494
Onderschepping door F-16's

VOLKEL -
Vanaf vliegbasis Volkel zijn even maandagmiddag twee F-16's opgestegen. De straaljagers hebben een vrachtvliegtuig onderschept waarmee geen verbinding werd verkregen.

Het gaat om een Boeing 777F van de Zuid-Amerikaanse maatschappij LAN Cargo. Het toestel is door de F16's begeleid naar Frankfürt.

Volgens een woordvoerster van het ministerie van Defensie heeft de actie niets te maken met de nucleaire top in Den Haag.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)g_onderschept__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 24 maart 2014 @ 17:43:31 #32
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138121646
Defensiemedewerker ontslagen wegens diefstal


WOENSDRECHT -
Een 56-jarige medewerker van Defensie is ontslagen nadat bij hem thuis in Ossendrecht meer dan 100 spullen zijn gevonden die hij had gestolen op de vliegbasis Woensdrecht. De man wacht bovendien nog een strafzaak.

De man gaf toe dat hij 20 jaar lang regelmatig spullen meenam. Het Openbaar Ministerie liet maandag desgevraagd weten dat het niet gaat militaire spullen maar om voorraad zoals afwasborstels, schoonmaakmiddelen, wissers, batterijen, verfrollers, zaklampen en plakband.

De man was materieelbeheerder op de vliegbasis. Hij verklaarde dat het bij Defensie en op zijn afdeling gebruikelijk is om spullen mee naar huis te nemen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)sie_ontslagen__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator maandag 24 maart 2014 @ 17:48:15 #33
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_138142937
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 17:43 schreef AchJa het volgende:
Wat een faalding is het ook... :')
Als er Italianen (lees: Finmeccanica) aan te pas komen, weet je wel hoe laat het is.. Het roest al in de folder.

En dan gaan die lui ook nog eens onze F-35's in elkaar schroeven..
pi_138144626
quote:
0s.gif Op maandag 24 maart 2014 17:43 schreef Cobra4 het volgende:
Een 56-jarige medewerker van Defensie is ontslagen nadat bij hem thuis in Ossendrecht meer dan 100 spullen zijn gevonden die hij had gestolen op de vliegbasis Woensdrecht. De man wacht bovendien nog een strafzaak.
Dan was er waarschijnlijk wel een aanleiding om bij de man thuis te kijken, heterdaadje ?
Bij veel bouwvakkers moeten ze denk ik ook maar niet thuis kijken. :{w :X
En als ze alles terug willen halen, dan valt ook hun hele (zelfgebouwde) huis in elkaar.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 25 maart 2014 @ 06:30:15 #36
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138145321
Zoekactie naar vliegend object Noordwijk

NOORDWIJK -
Drie Apaches en een politiehelikopter hebben maandagavond bij Noordwijk gezocht naar een onbekend 'vliegend object.' Het bleek uiteindelijk te gaan om vals alarm.

Het object dat werd gesignaleerd door een radar vanaf zee, bleek uiteindelijk een auto van beveiliging in de duinen.

Met behulp van warmtebeeldcamera's scanden de politiehelikopters de duinen bij Noordwijk. Vanwege de Nuclear Security Summit in Den Haag wordt het luchtruim nauwlettend in de gaten gehouden.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ct_Noordwijk___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 26 maart 2014 @ 21:32:45 #37
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138207526
Geen militairen naar CAR is 'politieke keuze'


DEN HAAG -
Nederland zou wel militairen naar de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) kunnen sturen, maar doet dat niet omdat we al militair actief zijn in Mali. Dat is volgens minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken een „politieke keuze”.

Hij zei dat woensdag in een overleg met de Tweede Kamer. De Verenigde Naties willen duizenden blauwhelmen naar de CAR sturen. Ook de Europese Unie ontplooit er een vredesmissie van zo'n 1000 militairen die moeten helpen om de veiligheid in het door geweld geteisterde land te herstellen. Maar de troepenopbouw verloopt problematisch, omdat te weinig landen militairen willen leveren.

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft Timmermans daar dinsdag in de marge van de nucleaire top in Den Haag op aangesproken, zei de minister. Maar Timmermans heeft de boot afgehouden en gezegd dat het niet voor de hand ligt dat ons land, gezien de deelname aan de missie in Mali, militairen levert voor de missie in de CAR.

„We kunnen het wel, maar kiezen ervoor om onze inzet op Mali te concentreren”, zei Timmermans. Hij benadrukte dat zijn collega Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) momenteel bekijkt wat Nederland wel voor de CAR kan doen. Het kabinet gaf eerder al aan bereid te zijn financiële en logistieke hulp te bieden.

Nederland is militair overigens wel betrokken bij de Europese vredesmissie voor de CAR. Twee stafofficieren zijn actief op het hoofdkwartier in Larissa in Griekenland. Mogelijk worden daarnaast nog twee Nederlandse stafofficieren ingezet op het andere hoofdkwartier van de missie in de hoofdstad Bangui, aldus Defensie.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)itieke_keuze___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 26 maart 2014 @ 21:37:05 #38
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138207686
Rechter: ex-bevelhebber terecht weggestuurd


BREDA -
Defensieminister Jeanine Hennis heeft juist gehandeld met het wegsturen van kolonel en voormalig bevelhebber van de Nederlandse troepen in Uruzgan, Richard van Harskamp. Tot dat oordeel kwam de bestuursrechter in Breda woensdag.

Van Harskamp werd eind 2010 veroordeeld tot 80 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, voor vier mishandelingen van zijn vriendin. In december 2011 kreeg hij een boete van 500 euro opgelegd omdat hij een baksteen tegen het been van de ex-man van zijn vriendin had gegooid.

Door die twee straffen besloot het ministerie van Defensie de zogenoemde 'verklaring van geen bezwaar' (VGB) in te trekken. Zo'n verklaring is nodig om als militair werkzaam te mogen zijn.

Volgens de Bezwarencommissie Veiligheidsonderzoeken was er geen reden om de VGB in te trekken, zei Michael Ruperti, de advocaat van Van Harskamp. De Afghanistan-veteraan stapte daarom naar de bestuursrechter. Die bepaalde woensdag dat de minister voorafgaand aan haar besluit zorgvuldig onderzoek deed. Dat de militair beroepsmatig goed functioneerde is volgens de rechter niet van doorslaggevend belang.

Dat Van Harskamp zonder verklaring zijn functie niet meer zal kunnen vervullen en moeilijk een vergelijkbare baan kan vinden, is volgens de rechter nu juist ook de bedoeling van de veiligheidsonderzoeken en dus geen reden om de verklaring niet in te trekken.

Van Harskamp gaat tegen deze uitspraak in beroep bij de Raad van State, kondigt Ruperti aan. „De rechter heeft het besluit van de minister slechts zeer marginaal getoetst”, vindt de advocaat. „Nergens wordt ingegaan op de inhoudelijke argumenten die naar voren zijn gebracht.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_terecht_weg___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 26 maart 2014 @ 21:38:57 #39
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138207769
Defensietop lovend over inzet militairen


DEN HAAG -
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie is lovend over het werk dat de 8000 militairen hebben verricht tijdens de nucleaire top in Den Haag. „Het liep als een Zwitsers uurwerk: scherp, alert en vakkundig”, zei ze woensdag.

De samenwerking tussen de krijgsmachtdelen tijdens de grootste veiligheidsoperatie ooit in Nederland verliep volgens haar uiterst soepel. „De professionaliteit van een ieder, op alle niveaus en in alle functies, maakte indruk. Chapeau”, aldus Hennis.

De commandant der strijdkrachten, generaal Tom Middendorp, heeft alle Defensiemedewerkers woensdag bedankt voor hun inzet. „Militairen en burgers van alle Defensieonderdelen hebben zich professioneel en vol overgave ingezet voor een goed, waardig en veilig verloop van de top”, stelde hij.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)nd_over_inzet__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 26 maart 2014 @ 23:35:08 #40
13456 AchJa
Shut up!!!
  vrijdag 28 maart 2014 @ 18:01:52 #41
118523 Amootje
Fearless. Blameless
pi_138269392
Alsnog transportheli's naar Mali

quote:
Alsnog transportheli's naar Mali
Nederland • 28-03-2014 @ 17:45 • Redactie
print

Het kabinet stuurt alsnog drie transporthelikopters naar Mali voor de evacuatie van gewonde militairen. Dit leidt ertoe dat de Nederlandse missie in Mali wordt uitgebreid met ongeveer zeventig militairen, heeft minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) vrijdagmiddag laten weten aan de Tweede Kamer.

De bewindsvrouw komt hiermee tegemoet aan een verzoek van de Kamer. Die maakte zich zorgen over de evacuatie van gewonden door het ontbreken van eigen helikopters. Ook kunnen met de helikopters troepen sneller worden verplaatst waardoor de missie effectiever wordt, klonk het in de Kamer.

Hennis wilde daar tot op heden niet aan. Zij vond dat andere landen het benodigde vliegend materieel moesten leveren. Bovendien vond zij transporthelikopters niet per se noodzakelijk. De gesprekken met andere landen hebben echter niets opgeleverd. "Zowel de Verenigde Naties als Nederland hebben tevergeefs naar alternatieven gezocht en andere westerse landen benaderd", staat in een verklaring van Defensie.

Momenteel hebben de VN-militairen in Mali de beschikking over drie gehuurde civiele transporthelikopters voor medische evacuatie. Maar die kunnen niet onder alle omstandigheden worden ingezet. De inzet van eigen Chinookheli's kost ruim 44 miljoen euro. Behalve voor medische evacuatie worden de toestellen ook ingezet voor transport en 'tactische mobiliteit'.

Het kabinet heeft verder besloten om de Nederlandse militairen onder te brengen in beschermende containers in plaats van in tenten. Aanleiding is dat Gao de afgelopen maanden doelwit is geweest van toenemende beschietingen. De Nederlandse militairen gaan rond deze stad inlichtingen verzamelen. De huisvesting in de containers kost nog eens 13,8 miljoen euro.

Het is de bedoeling dat de Nederlandse militairen in mei operationeel zijn. De Chinooks zijn naar verwachting in oktober inzetbaar; eerst moet de infrastructuur in het Nederlandse kamp worden aangepast.

Bron: Novum
hehe... ik snap echt niet waarom ze daar nou zo moeilijk over deed.
(en ja, ik heb haar argumenten heus wel gelezen)
Curiousity is a curse...
  vrijdag 28 maart 2014 @ 18:16:19 #42
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_138269845
Ongeacht of het handig is of niet, die leunstoelgeneraals moeten eens bij hun eigen lees blijven.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 29 maart 2014 @ 23:40:30 #43
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138315646
EU-missie Centraal-Afrika klaar voor inzet

BRUSSEL -
De vredesmissie van de Europese Unie voor de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) beschikt over genoeg militairen en middelen om van start te gaan. Dat zei een woordvoerder van EU-buitenlandchef Catherine Ashton zaterdagavond in Brussel.

Duitsland heeft extra toezeggingen gedaan, waaronder twee transportvliegtuigen van het type Antonov AN-124. Met deze enorme toestellen kunnen militairen en materieel naar de hoofdstad Bangui worden gebracht.

De missie telt 1000 militairen. Zij gaan 6000 militairen van de Afrikaanse Unie en 2000 Franse militairen ondersteunen. De missie duurt een half jaar. Wanneer zij begint is niet duidelijk.
De EU besloot in januari troepen te leveren om de veiligheidssituatie in het land te verbeteren, maar de troepenopbouw verliep problematisch. Te weinig landen wilden militairen leveren.

Nederland wil geen militairen naar de CAR sturen, omdat ons land al meedoet aan de missie in Mali. Wel zijn er twee stafofficieren actief op het hoofdkwartier in Larissa in Griekenland. Mogelijk worden daarnaast nog twee Nederlandse stafofficieren ingezet op het andere hoofdkwartier in Bangui. Ook stelt Nederland dit jaar extra geld beschikbaar voor hulp aan de slachtoffers van de crisis in de CAR.
Het straatarme land in Afrika wordt geteisterd door geweld tussen christelijke en islamitische milities.

Volgens de VN heeft de haat tussen de groepen een „angstaanjagend niveau” bereikt met kannibalisme en onthoofdingen van kinderen. Duizenden mensen kwamen om, honderdduizenden sloegen op de vlucht. Miljoenen hebben hulp nodig.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ar_voor_inzet__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 31 maart 2014 @ 08:18:25 #44
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138353349
Europese luchtmachten oefenen boven Noordzee


LEEUWARDEN -
Zo'n 50 gevechtsvliegtuigen uit heel Europa doen vanaf maandag mee aan de luchtmachtoefening Frisian Flag vanaf de vliegbasis Leeuwarden. Twee keer per dag zullen 45 toestellen het luchtruim kiezen en gezamenlijk oefenen boven de Noordzee. De operatie duurt tot en met 11 april.

Naast Nederlandse F16's zijn ook de Belgische, Noorse, Deense en Portugese luchtmacht met F-16's vertegenwoordigd. De Duitse en Spaanse luchtmacht doen mee met Eurofighters en de Finse met de F-18 Hornets. Verder zijn er storingsvliegtuigen, tankvliegtuigen en een Awacs radarvliegtuig in de lucht.

De oefening is belangrijk omdat veel missies, zoals in Afghanistan en Libië, in internationaal verband worden uitgevoerd, aldus Defensie. Nederland neemt met de Air Task Force nog steeds deel aan de ISAF-missie in Afghanistan.

Frisian Flag wordt jaarlijks op de vliegbasis Leeuwarden gehouden. Twee keer kon de oefening geen doorgang vinden. In 2010 werd die afgeblazen vanwege de vulkaanuitbarsting op IJsland, in 2011 waren Nederlandse F-16's en andere NAVO-landen zelf actief boven Libië.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_bij_Noordzee__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 31 maart 2014 @ 08:46:21 #45
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_138353675
Lees voor F16's F16 :P
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 1 april 2014 @ 01:36:43 #46
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138388145
SGP wil meer geld voor Defensie

AMSTERDAM -
De SGP wil dat er in de toekomst meer geld wordt vrijgemaakt voor Defensie. SGP-leider Kees van der Staaij zei dat maandag in Pauw & Witteman. Hij pleitte onder meer voor extra geld voor luchttransport en patrouilleschepen.

Het Nederlandse Defensiebudget is de afgelopen 20 jaar gekelderd en ver onder de NAVO-norm van 2 procent gezakt, waarschuwde Van der Staaij. Eerst was het einde van de Koude Oorlog een reden om te snijden in het Defensiebudget, vervolgens de economische crisis. Maar dat moet stoppen, vindt Van der Staaij.

Bij het begrotingsakkoord maakten SGP en ChristenUnie met D66 en de regeringscoalitie afspraken over extra geld voor Defensie dit en volgend jaar. „Laat dat een trendbreuk zijn”, zei Van der Staaij.
Hij erkent dat er niet ineens veel geld te verdelen is omdat ook hij vindt dat het begrotingstekort moet worden teruggedrongen. Maar dat moet samen kunnen gaan met lastenverlichting, extra geld voor de zorg en „meer lucht voor Defensie”.

Volgens Van der Staaij is de wereld „onvoorspelbaarder dan ooit” en moet de situatie in Oekraïne en in het Midden-Oosten een wake up call zijn voor politici die verder kijken dan een opiniepeiling. Tegenover andere grootmachten moet er van je krijgsmacht een afschrikwekkende werking uitgaan. „Als je militair niet serieus wordt genomen, dan gebeurt dat politiek ook niet.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)voor_Defensie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 1 april 2014 @ 01:48:11 #47
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138388244
Hennis in China voor versterken samenwerking

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie is deze week in China om de banden op militair gebied aan te halen. Ze spreekt onder anderen met haar ambtgenoot generaal Chang Wanquan en met generaal Xu Qiliang, de vice-voorzitter van de Centrale Militaire Commissie.

Nederland werkt met het Chinese Volksleger samen bij de antipiraterijmissie voor de kust van Somalië. Ook gaan Chinese militairen het kamp van de Nederlandse blauwhelmen in Gao in Mali beveiligen. De minister bezoekt een onderdeel van de marine in Sjanghai en een luchtmachtbasis en infanteriebrigade in Tianjin.

De trip van Hennis begint dinsdag in Georgië. Belangrijkste gespreksonderwerp is hier de hervorming van het leger. Nederland wil helpen bij onder meer de overgang naar een beroepsleger en de planning. Hennis spreekt met haar collega Irakli Alesania, premier Irakli Garibashvili en president Giorgi Margvelashvili.

Bron: http://www.refdag.nl/nieu(...)amenwerking_1_816558
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 1 april 2014 @ 11:01:27 #48
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138392605
Onder Zee

Onderzeeboten. Top secret, onzichtbaar en dodelijk. De Nederlandse Koninklijk Marine bezit vier onderzeeboten. Hun specialiteit: spionage missies, terrorismebestrijding en anti-piraterij. Aan boord: 55 manschappen, mannen met stalen zenuwen, de elite van onze marine.

Uniek op de Nederlandse televisie, voor het eerst kreeg een camerateam toestemming om langere tijd mee te varen aan boord van onderzeeboot Zr. Ms. Walrus. De Walrus gaat na twee jaar groot onderhoud voor het eerst weer naar zee. De nieuw samengestelde bemanning bestaat uit zowel nieuwelingen als oude rotten. Aan commandant Peters, ook nieuw in deze functie, de taak om van de bemanning een hecht team te maken.

Acht weken lang krijgt de kijker een uniek kijkje aan boord van het neusje van de zalm van de Koninklijke Marine; gaan we mee bij de allereerste duik naar 200 meter diepte; is er brand aan boord; pikken we in het geheim special forces op en gaan we onder water de strijd aan met één van de beste nucleaire onderzeeboten ter wereld.



Vanaf zaterdag 5 april om 1800 uur op RTL7
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 1 april 2014 @ 19:07:08 #49
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138406264
300 kippen en konijnen sneuvelen voor leger


DEN HAAG -
Onlangs bleek dat Britse militairen schieten op levende varkens. Hoe zit dat hier bij het Nederlandse leger, zo wilde de Partij voor de Dieren direct weten van minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie. Dinsdag antwoordde de bewindsvrouw dat jaarlijks ongeveer 300 kippen en konijnen sneuvelen voor de survival-training van onder anderen commando's en mariniers.

Volgens haar beperkt de krijgsmacht zo veel mogelijk het gebruik van dieren voor militaire oefeningen. Zo slacht een commando een kip onder toezicht van een professionele instructeur.

Verder gebruikt Defensie nog varkens voor de cursus traumachirurgie. Deze training biedt „de enige mogelijkheid om levensreddende handelingen in de acute situatie na te bootsen”, aldus Hennis. Het gaat jaarlijks om ongeveer 12 varkens.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)en_voor_leger__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 1 april 2014 @ 19:21:30 #50
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_138406886
1750 euro welbesteed... :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  dinsdag 1 april 2014 @ 22:45:43 #51
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 3 april 2014 @ 15:24:21 #52
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138471886
Opnieuw drank en seks aan boord marineschip

Roy Klopper
DEN HELDER -
De Koninklijke Marine is opnieuw opgeschrikt door een met alcohol gelardeerd feestje met pikante afloop aan boord van een van haar missieschepen.

Nadat afgelopen najaar een verblijf van de Zr. Ms. Van Speijk in de haven van Djibouti ontaardde in een vrijwillige orgie met een dronken vrouwelijke landmachtarts, heeft zich nu ook op het op piraten jagende marineschip Zr. Ms. Evertsen een drank- en seksincident voorgedaan.

Zegsman overste Robin Middel van de Koninklijke Marine bevestigt dit desgevraagd.

Twee leden van de aan boord meevarende ’special forces’ van het Korps Mariniers en twee vrouwelijke vlootmilitairen zijn na ontdekking van hun escapades van boord gehaald en terug naar Nederland gestuurd. Ze zijn inmiddels vervangen door vanuit ons land ingevlogen collega’s.

Intiem
Volgens medebemanningsleden ging het teruggestuurde viertal zich bij een recent feestje aan boord eerst te buiten aan zwaar drankgebruik. Vervolgens belandden de twee mariniers bij de in kennelijke staat verkerende marinevrouwen op de kamer, alwaar ze in intieme poses met elkaar werden betrapt.

Volgens zegsman Middel schond het viertal hiermee twee in de gedragscode van de marine vastgelegde regels: in geen geval mogen meer dan twee alcoholische drankjes worden genuttigd en daarnaast is seks aan boord taboe.

De marineoverste benadrukt dat er geen strafrechtelijke misstappen zijn begaan: „De repatriëring is een forse interne maatregel, waaraan geen marechaussee te pas komt.” Momenteel loopt een onderzoek naar de kwestie, waarbij de betrokkenen de kans lopen op tuchtrechtelijke maatregelen, met ontslag als uiterste consequentie.

De Koninklijke Marine heeft inmiddels een rijke historie qua zedenincidenten. Een in 2006 gedane melding door een vrouwelijke matroos van de Tjerk Hiddes over seksuele intimidatie, vormde indertijd zelfs de aanleiding voor een defensiebreed onderzoek. Hieruit kwam uiteindelijk de nu nog geldende gedragscode voor militairen voort. Overigens zijn voor de aantijgingen van de Tjerk Hiddes-matroos nooit bewijzen gevonden.

Topless
In 2000 haalden marinevrouwen op het fregat Bloys van Treslong het wereldnieuws toen ze topless afscheid namen van internationale collega’s bij een NAVO-oefening. Het incident leidde aanvankelijk vooral tot beroering in de Tweede Kamer, maar bleek uiteindelijk een prima wervingsinstrument voor de marine.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_seks_feestje__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 3 april 2014 @ 16:00:31 #53
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138472958
Mariniers vechten op de Vecht in Weesp

WEESP - De Vechtstad heeft een primeur. Drie teams van de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) roeien mee in de zesde editie. De sloeproeiwedstrijd is een goede training om in september2015 mee te doen aan de Rowing Challenge van Rotterdam-Vlissingen naar Londen.

De mariniers roeien mee om geld in te zamelen voor de stichting Dutch Marines. Deze stichting helpt mariniers die onder Nederlandse vlag zijn uitgezonden voor missies in Afghanistan, Bosnië, Servië, Eritrea of Cambodja en daardoor fysiek of psychisch in problemen zijn geraakt. Ook ondersteunt de stichting nabestaanden van mariniers die niet meer thuiskwamen.

Wat de deelname aan Vechten op de Vecht bijzonder maakt is volgens Erik-Jan van Riet, woordvoerder van DMRC, dat de wedstrijd in het teken staat van een oud-marinier, die opnieuw de strijd moet aangaan met kanker.

Of de mariniers met een prijs naar huis gaan is nog geenszins een uitgemaakte zaak, vertelt Dirk Mansvelder, secretaris van Vechten op de Vecht. ,,We weten niet hoe ze roeien. We ruimen een mooie startplek voor ze in de Kom van Weesp in, maar het zou zo maar kunnen dat de Orkaan uit Muiden met de hoofdprijs naar huis gaat.''

Van Riet geeft ruiterlijk toe dat de strijd niet bij voorbaat gestreden is. ,,Bij de drie teams zitten roeiers die voor het eerste meedoen.'' Aan de andere kant zullen de mariniers zich niet snel gewonnen geven, gewend als ze zijn om hun kameraden altijd te steunen. ,,Het principe geldt 'no man behind'. Ze laten nooit een man achter.''

Bron: http://www.gooieneemlande(...)p-de-Vecht-in-Weesp_
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 3 april 2014 @ 16:09:07 #54
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_138473287
Sinds wanneer heeft een schip kamers :')
  donderdag 3 april 2014 @ 16:45:44 #55
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138474610
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 16:09 schreef Erasmo het volgende:
Sinds wanneer heeft een schip kamers :')
Machinekamer, torpedokamer... :P

Alhoewel die laatse weer aan boord van een boot zit.

Anyway, ik vind het stuk van Geenstijl veel leuker.

quote:
Nederlandse marine vaart met pornoboten!

O nee. Er wordt gesekst aan boord van de Nederlandse marineschepen. Bel de krant! Aan boord van de Zr. Ms. Evertsen liep het volledig uit de hand. En met 'volledig uit de hand' bedoelen we dat er na een feestje twee leden van de Korps Mariniers hun 'special forces' loslieten op twee marinevrouwen. Daar werden even wat vrouwelijke vleesbuizen geladen met mannentorpedo's. Een Search & Destroy missie ontplooid richting de clitterrorist. Een tweetal yoghurtkanonnen afgevuurd in het kader van friendly fire. Nou nou. Poe poe. De totale verloedering van de Nederlandse marine is compleet. Want vorig jaar werd er tijdens de tussenstop van de Zr. Ms. Van Speijk in de haven van Djibooty nog een dronken vrouwelijke landmachtarts aan bonken gescheurd. Ach ja. Mensen neuqen. Natuurlijk, we snappen het wel, discipline en zo, blabla. Maar je stopt jonge mensen in de bloei van hun leven een lange tijd op een geïsoleerd schip met de knusse inrichting van een holocaustbarak. Logisch dat er dan wel eens naar seks gegrepen wordt. Boeiend, next. Volgens ons wetenschappelijk bureau wordt er sowieso zoveel geëjaculeerd door militaire masturbeermatrozen dat het verbazingwekkend is dat er nog nooit een marineschip zwanger terug is gekomen. Dus dat ze elkaar daar af en toe bij helpen, tja. Zolang ze hun werk goed doen, af en toe een piraat van de loopplank afsturen en het schip niet al teveel roest vanwege een eventuele spermatsunami, is er niks aan de hand, toch? Het zijn volwassen mensen. Laat ze lekker. Betere reclame voor de werving van nieuw marinepersoneel kun je niet krijgen.
  donderdag 3 april 2014 @ 16:47:05 #56
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_138474660
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 16:45 schreef AchJa het volgende:

[..]

Machinekamer, torpedokamer... :P

Alhoewel die laatse weer aan boord van een boot zit.

Anyway, ik vind het stuk van Geenstijl veel leuker.

[..]

Ok ik kop hem in;

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 3 april 2014 @ 16:49:23 #57
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138474748
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 16:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ok ik kop hem in;

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:D

Overigens is het weer slap gelul in de marge natuurlijk, wat verwachten ze dan bij een gemengde bemanning? En verder dat domme gejank over drinken aan boord moet een keer afgelopen zijn, nog geen 15 jaar geleden zat je blauwe hap te vreten met een biertje erbij, slap koorknapen gelul allemaal tegenwoordig.
  donderdag 3 april 2014 @ 16:52:39 #58
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 3 april 2014 @ 18:37:37 #59
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138478006
quote:
:D
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 3 april 2014 @ 18:38:14 #60
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138478020
Landmachtdag: militairen het land in

Woensdag 23 april kleurt Nederland groen. Speciaal voor het 200-jarig jubileum van Koninklijke Landmacht krijgt de landmachtdag een andere invulling. Geen open dag op een kazerne, maar zoveel mogelijk militairen de samenleving in, verspreid over zo’n 200 locaties.

Zo’n 6.000 militairen kleuren die dag Nederland groen om te vertellen, laten zien en laten ervaren wat zij voor en namens het land doen. De landmacht wil haar jubileum met zoveel mogelijk Nederlandse burgers vieren, voor en namens wie zij optreedt.

Dat doen de landmachters met demonstraties van militair optreden, openbare beëdigingen en het tonen van militaire voertuigen. Maar ook met activiteiten voor de jeugd, opknapwerkzaamheden voor goede doelen of een dagje vermaak voor hulpbehoevenden.

Radio Veronica
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie ruimt 23 april in elke provincie een bom. In Roermond zijn diverse demonstraties en grensverleggende activiteiten. Zo abseilen militairen van de kathedraal. In Nijmegen is een vossenjacht voor kinderen. In Zwolle richten verbindingsmensen een commandopost in voor het aansturen van een groot aantal projecten. Dit gebeurt samen met Radio Veronica onder de titel Operatie200.

Beeld van de landmacht
De komende weken maakt de landmacht via www.landmacht.nl/kl200 bekend waar het publieksactiviteiten organiseert. Daarnaast vinden op enkele plaatsen in Nederland verrassingsoptredens plaats. Alle activiteiten samen moeten zoveel mogelijk mensen de gelegenheid bieden zich een beeld te vormen van de landmacht en haar militairen. Militairen die namens de samenleving hun eigen veiligheid riskeren en geweld toepassen als dat nodig is voor vrede en veiligheid.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)litairen-het-land-in
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 7 april 2014 @ 11:28:55 #61
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138604439
En daar gaan we weer... Kan die Zegveld niet eens een keer kappen met dit gelul? :{w

quote:
Nabestaanden Srebrenica eisen alsnog berechting Karremans

De nabestaanden van drie slachtoffers van de val van de moslimenclave Srebrenica in 1995, eisen alsnog de vervolging van commandant Thom Karremans van Dutchbat en zijn toenmalige rechterhand Rob Franken.

Dat doen ze bij het gerechtshof in Arnhem, vertelt hun advocate Liesbeth Zegveld maandag.

Karremans was commandant van de Nederlandse VN-eenheid Dutchbat in Srebrenica, toen de moslimenclave in juli 1995 door troepen van de Bosnisch-Servische generaal Ratko Mladic onder de voet werd gelopen. Duizenden Bosnische moslims werden toen vermoord.

De actie van de nabestaanden volgt na het besluit van het Openbaar Ministerie (OM) vorig jaar maart om Karremans en Franken niet voor de rechter te brengen. Het gerechtshof kan in een zogenoemde artikel-12 procedure het OM alsnog dwingen om tot vervolging over te gaan.

Overgedragen

De nabestaanden zijn Hasan Nuhanovic, tolk van Dutchbat, en de nabestaanden van Rizo Mustafic, toen elektricien van Dutchbat.

De Nederlandse militairen die de moslimenclave en de bevolking moesten beschermen, hebben de broer en vader van Nuhanovic en Mustafic destijds toch overgedragen aan de Bosnische Serviërs. ''Die hebben ze vervolgens vermoord'', vertelt Zegveld. Karremans en Franken zijn hiervoor verantwoordelijk, vindt de advocate.

Niet betrokken

Het OM kwam vorig jaar tot de conclusie dat Karremans niet betrokken is geweest bij de misdaden die het Bosnisch-Servische leger toen pleegde. De commandant viel destijds vooral op door zijn onhandige optreden tegenover de intimiderende generaal Mladic.

Zegveld vindt dat het OM de zaak onvoldoende heeft onderzocht. Het grote tijdsverloop en de beperking van het onderzoek tot een 'feitenonderzoek' zijn hier de oorzaak van, concludeert ze.

''Zelfs een positief advies van het adviesorgaan Landelijke Reflectiekamer om Karremans te vervolgen, is in de wind geslagen. De afhandeling van dit dossier door het OM is sinds 1995 politiek van aard, passief en ontoereikend geweest'', benadrukt Zegveld.

''Er is geen andere conclusie dan dat er sprake is geweest van onzorgvuldig onderzoek, dat niet gericht was op het voor de rechter brengen van deze ernstige misdrijven.''
nu.nl
pi_138606086
De tering. Het was toch eindelijk eens klaar?!
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 7 april 2014 @ 12:37:17 #63
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138606352
:r
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 8 april 2014 @ 09:59:35 #64
176916 Karrs
2007-2017
pi_138641396
http://www.nu.nl/binnenla(...)rzekeringspolis.html
quote:
De zorgelijke situatie op de Krim toont aan dat veiligheid niet vanzelfsprekend is. Snijden in uitgaven voor Defensie kan niet langer met als argument dat de Koude Oorlog voorbij is. Dat zegt generaal Tom Middendorp, de hoogste militaire baas in Nederland, in een interview dinsdag met Trouw.
''Vrijheid is niet vanzelfsprekend en vrijheid is ook niet gratis'', aldus Middendorp. Hij vergelijkt de NAVO met een verzekeringspolis.
Eindelijk eens een weerwoord vanuit de top.

Hopelijk is het omslagpunt binnenkort binnen handbereik.
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
  dinsdag 8 april 2014 @ 13:40:21 #65
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_138648159
Ik merk ook een verschuiving op.
Aandacht in het nieuws wordt groter voor defensie.
Sinds de afgelopen maanden wordt er vaker over het budget besproken, en de dreiging wordt duidelijker doordat de Krim, Syrïe en andere conflicten steeds dichterbij geraken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Pumatje op 08-04-2014 14:11:50 ]
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 8 april 2014 @ 14:53:50 #66
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138650948
Toch wel met dank aan de SGP en CU. Zij hameren steeds op meer geld voor Defensie. Lijkt er op dat anderen het ook door gaan krijgen dat zij het goed inzien. ^O^
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 8 april 2014 @ 14:57:51 #67
176916 Karrs
2007-2017
pi_138651107
Laten we hopen dat het een structurele ommekeer betekent.
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
  dinsdag 8 april 2014 @ 16:01:18 #68
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_138653605
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 april 2014 14:53 schreef Cobra4 het volgende:
Toch wel met dank aan de SGP en CU. Zij hameren steeds op meer geld voor Defensie. Lijkt er op dat anderen het ook door gaan krijgen dat zij het goed inzien. ^O^
Oja.. had ik al zeker in de gaten :) , de SGP krijgt ook mijn stem bij welke verkiezing dan ook.
Naast dat ze als een van de weinigen in de gaten hebben dat we hier de jaren dertig van de vorige eeuw aan het herhalen zijn, zijn het ook nog eens de enige partijen in die hele 2e kamer die de zooi niet lopen te bedonderen, niet moddergooien, over het algemeen weinig onzin uitkramen en daadwerkelijk doen waar ze voor bedoeld zijn. Ik neem de abortus wet en geen stamceltherapie wel even voor lief en tegen de tijd dat ik een dochter heb vind ik wel een oplossing mocht zo'n probleem zich voordoen.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  woensdag 9 april 2014 @ 10:46:04 #69
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138682921
Militairen in geldnood

Een wachtmeester die binnenslaper wordt omdat hij de reiskosten van en naar huis niet kan betalen. Een sergeant die ’s avonds kaakjes eet in plaats van warm eten, omdat dat niet meer te betalen is. Komt dit je bekend voor? Dat zou goed kunnen. Werken bij Defensie was al geen vetpot. Maar door almaar oplopende kosten, jaren achterblijvende salarissen en de WUL (Wet Uniformering Loonbegrip) staan veel militairen er financieel heel slecht voor.

Een overste van de landmacht erkent tegenover de vakbond, dat hij goede militairen kwijt raakt, omdat ze het financieel niet meer kunnen trekken. Sommigen maken de keus om binnenslaper te worden (vanwege reiskosten) “maar dat zet weer spanning op hun huwelijk”.

Het salaris staat al jaren vrijwel stil. Op zich zou de hoogte van de salarissen nog niet zo’n probleem zijn, als veel militairen niet zoveel kosten zouden hoeven maken om te ‘mogen’ werken. Dit zijn niet alleen reiskosten en voeding van Paresto, maar veel militairen kopen ook kleding, schoeisel en sportkleding zelf, omdat de baas deze niet kan leveren. “Wij zijn de enigen die zo gek zijn, dat we voor werkkleding gaan betalen” zegt een militair. Een sergeant beweert 380 euro per maand kwijt te zijn aan kosten, om zijn werk te kunnen doen. “Dat is bijna een kwart van mijn salaris.” “Ik loop mijn gestel naar de klote, want ik heb niet het geld om een paar sportschoenen te betalen” vertelt een collega. “In het sportrooster staat dan: neem je zaalschoenen mee. Die kan ik helemaal niet betalen!”

“Defensie vraagt zó veel van je loyaliteit, je doet ‘t wel omdat je hart hebt voor de zaak, maar het houdt een keer op” zegt een sergeant. “Waardering in de vorm van salaris vind ik ver onder de maat. En daarvoor staan wij heel gevaarlijke dingen te doen” zegt een ander.

Op 1 januari 2013 leverden veel militairen fors salaris in door de Wet Uniformering Loonbegrip. Dit komt doordat de HDP een compleet verkeerde inschatting had gemaakt.

Hoe ernstig is de situatie? Tijdens een werkbezoek aan 11 Pantsergenie te Wezep hoorden wij onlangs, dat van de 500 personeelsleden 11 % in de schuldsanering zit (1 op de 9!).

Militairen merken dat Defensie aan het knijpen is om maar zo weinig mogelijk vergoedingen en toelagen te hoeven betalen. Zo staat een eenheid al een jaar op ‘notice to move’ zonder dat hier een vergoeding tegenover staat. Oefeningen vallen steeds vaker deels in het weekend: een militair zegt dat hij 1 op de 3 weekenden aan het oefenen is.

BBTV
  woensdag 9 april 2014 @ 18:05:27 #70
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138696813
quote:
Tegenvaller: meer kwijt aan afdracht EU en ontwikkelingshulp

Het kabinet is volgend jaar enkele honderden miljoenen euro's extra kwijt aan de afdracht aan de Europese Unie en aan ontwikkelingssamenwerking. Dat is het gevolg van een nieuwe Europese rekenmethode waardoor de omvang van de Nederlandse economie een stuk groter is.

Omdat de uitgaven voor de EU en Ontwikkelingssamenwerking een percentage van het bruto binnenlands product vormen, zullen de uitgaven in euro's flink stijgen. Dat bedrag kan in 2015 oplopen tot enkele honderden miljoenen euro's, meldden bronnen rond het begrotingsoverleg tussen het kabinet en de 'bevriende' oppositiepartijen vandaag aan het ANP.

Veel grotere correctie dan gedacht
Door de nieuwe rekenmethode van het Europees statistisch bureau Eurostat groeit het Nederlands bbp fors. In een eerste herziening van cijfers door het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwam het bbp over 2010 al 45 miljard euro (7,6 procent) hoger uit. Dat was een veel grotere correctie dan minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën eerder verwachtte.

Op dit moment is nog niet precies bekend wat de rekenmethode voor dit en volgend jaar betekent, maar duidelijk is wel dat de afdracht aan de Europese Unie en de uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking flink zullen stijgen. Onduidelijk is nog of de correctie op uitgaven ook met terugwerkende kracht moet worden toegepast.
Volkskrant

Kijk aan, ook meer geld voor defensie dus! (percentage BNP)... *O*

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_138697196
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 10:46 schreef AchJa het volgende:
Militairen in geldnood

Een wachtmeester die binnenslaper wordt omdat hij de reiskosten van en naar huis niet kan betalen. Een sergeant die ’s avonds kaakjes eet in plaats van warm eten, omdat dat niet meer te betalen is. Komt dit je bekend voor? Dat zou goed kunnen. Werken bij Defensie was al geen vetpot. Maar door almaar oplopende kosten, jaren achterblijvende salarissen en de WUL (Wet Uniformering Loonbegrip) staan veel militairen er financieel heel slecht voor.

Een overste van de landmacht erkent tegenover de vakbond, dat hij goede militairen kwijt raakt, omdat ze het financieel niet meer kunnen trekken. Sommigen maken de keus om binnenslaper te worden (vanwege reiskosten) “maar dat zet weer spanning op hun huwelijk”.

Het salaris staat al jaren vrijwel stil. Op zich zou de hoogte van de salarissen nog niet zo’n probleem zijn, als veel militairen niet zoveel kosten zouden hoeven maken om te ‘mogen’ werken. Dit zijn niet alleen reiskosten en voeding van Paresto, maar veel militairen kopen ook kleding, schoeisel en sportkleding zelf, omdat de baas deze niet kan leveren. “Wij zijn de enigen die zo gek zijn, dat we voor werkkleding gaan betalen” zegt een militair. Een sergeant beweert 380 euro per maand kwijt te zijn aan kosten, om zijn werk te kunnen doen. “Dat is bijna een kwart van mijn salaris.” “Ik loop mijn gestel naar de klote, want ik heb niet het geld om een paar sportschoenen te betalen” vertelt een collega. “In het sportrooster staat dan: neem je zaalschoenen mee. Die kan ik helemaal niet betalen!”

“Defensie vraagt zó veel van je loyaliteit, je doet ‘t wel omdat je hart hebt voor de zaak, maar het houdt een keer op” zegt een sergeant. “Waardering in de vorm van salaris vind ik ver onder de maat. En daarvoor staan wij heel gevaarlijke dingen te doen” zegt een ander.

Op 1 januari 2013 leverden veel militairen fors salaris in door de Wet Uniformering Loonbegrip. Dit komt doordat de HDP een compleet verkeerde inschatting had gemaakt.

Hoe ernstig is de situatie? Tijdens een werkbezoek aan 11 Pantsergenie te Wezep hoorden wij onlangs, dat van de 500 personeelsleden 11 % in de schuldsanering zit (1 op de 9!).

Militairen merken dat Defensie aan het knijpen is om maar zo weinig mogelijk vergoedingen en toelagen te hoeven betalen. Zo staat een eenheid al een jaar op ‘notice to move’ zonder dat hier een vergoeding tegenover staat. Oefeningen vallen steeds vaker deels in het weekend: een militair zegt dat hij 1 op de 3 weekenden aan het oefenen is.

BBTV
Dit zou op de voorpagina van de grote kranten moeten staan ipv een vakbondsblaadje...
  vrijdag 11 april 2014 @ 08:15:35 #72
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138753839
quote:
1s.gif Op woensdag 9 april 2014 18:19 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Dit zou op de voorpagina van de grote kranten moeten staan ipv een vakbondsblaadje...
Det Telegraaf heeft hem ook opgepikt.

quote:
Militair aan bedelstaf

door Roy Klopper
DEN HAAG -

Veel militairen zitten financieel volledig aan de grond. De situatie is op sommige kazernes zo nijpend dat één op de negen manschappen in de schuldsanering zit.

De militaire vakbond VBM slaat alarm over de geldnood binnen de krijgsmacht, „Het water staat velen aan de lippen”, aldus voorzitter Jean Debie. Hij meldt dat hoge officieren zich erover beklagen dat veel goed functionerende soldaten en onderofficieren opstappen omdat ze elders meer kunnen verdienen.

Het probleem is volgens de bond groter dan bij andere Nederlanders: „Tijdens een werkbezoek aan de 11 Pantsergenie in Wezep werd ons de ernst van de situatie pijnlijk duidelijk: 11% van het landmachtpersoneel daar blijkt in de schuldsanering te zitten en de rest kan slechts met de grootste moeite de eindjes aan elkaar knopen”, aldus Debie.

Hij zegt zich ‘kapot te zijn geschrokken’: „Het is niet iets waarmee mensen te koop lopen, er is veel schaamte over de schulden.” De VBM eist een onderzoek van Defensie naar de schuldenlast van haar militairen. „En dan moeten we natuurlijk oplossingen komen”, aldus Debie.

De voorzitter heeft wel een idee waar de ellende vandaan komt: „Militairen krijgen al jaren geen loonsverhoging meer. Vanwege bezuinigingen oefenen ze minder, waardoor hun extra toelages wegvallen. Daarnaast kopen velen hun eigen werkkleding, schoeisel en sportuitrusting omdat Defensie deze niet of te laat levert. En het eten in de bedrijfskantines is ook fors duurder geworden.”

De kazernearmoede leidt volgens de bond tot schrijnende situaties: „Militairen melden zich ziek omdat ze geen geld meer hebben voor benzine in hun auto. Anderen sporten niet meer omdat geld ontbreekt voor zaalschoenen.” Sommigen zetten volgens de VBM zelfs hun huwelijk onder druk omdat ze noodgedwongen op de kazernes blijven slapen teneinde verlost te zijn van reiskosten.

Volgens Defensie krijgen militairen een goed salaris. „Door de crisis is er inderdaad weinig loon bijgekomen, maar dat geldt voor meer mensen in de samenleving. De suggestie dat ze zelf opdraaien voor de kosten van hun uitrusting is echt onzin,” aldus zegsman Klaas Meijer. Indien militairen buiten hun schuld in de problemen komen, kunnen ze volgens Meijer aankloppen voor hulp.
Telegraaf
  vrijdag 11 april 2014 @ 08:23:01 #73
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138753916
quote:
Volgens Defensie krijgen militairen een goed salaris. „Door de crisis is er inderdaad weinig loon bijgekomen, maar dat geldt voor meer mensen in de samenleving. De suggestie dat ze zelf opdraaien voor de kosten van hun uitrusting is echt onzin,” aldus zegsman Klaas Meijer
Op wat voor planeet leeft die man eigenlijk? :{w
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 11 april 2014 @ 08:25:59 #74
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138753941
quote:
13s.gif Op vrijdag 11 april 2014 08:23 schreef AchJa het volgende:

[..]

Op wat voor planeet leeft die man eigenlijk? :{w
Eén zonder contact met de buitenwereld. :{
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 11 april 2014 @ 08:29:29 #75
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138753989
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 08:25 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Eén zonder contact met de buitenwereld. :{
Het gore lef hebben om te beweren dat er "weinig" loon is bijgekomen... Beste man, er is al jaren GEEN loon bijgekomen, sterker nog, er is loon AFGEGAAN na het laatste WUL debacle.

En als het allemaal toch zo "goed" is zou die pakketvergelijking, waar we ondertussen ook alweer een dik jaar op wachten, toch geen probleem moeten zijn?
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 11 april 2014 @ 08:40:01 #76
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138754089
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 08:29 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het gore lef hebben om te beweren dat er "weinig" loon is bijgekomen... Beste man, er is al jaren GEEN loon bijgekomen, sterker nog, er is loon AFGEGAAN na het laatste WUL debacle.

En als het allemaal toch zo "goed" is zou die pakketvergelijking, waar we ondertussen ook alweer een dik jaar op wachten, toch geen probleem moeten zijn?
Ik kan niet wachten tot Hennis tijdens Kamervragen hetzelfde gaat zeggen als die Meijer..... :')
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 11 april 2014 @ 08:41:30 #77
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_138754105
Ik blijf me verbazen dat de burger denkt dat militairen zo goed verdienen.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_138755028
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 08:41 schreef ErwinRommel het volgende:
Ik blijf me verbazen dat de burger denkt dat militairen zo goed verdienen.
Je voor het minimum loon overhoop laten schieten in afghanistan |:(
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_138757154
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 08:41 schreef ErwinRommel het volgende:
Ik blijf me verbazen dat de burger denkt dat militairen zo goed verdienen.
Ik quote even een comment nadat een maat dit artikel op fb deelde:

quote:
Ziet er toch echt uit als een prima salaris... maar kan ook aan mij liggen en te maken met het hebben van een lagere standaard, mooie kleren, mooie auto's, ik zie raar genoeg zelden slecht geklede voor defensie werkenden mensen.... in broeken met gaten erin of met kapotte schoenen. En ik zie heeeeel veel andere hardwerkende mensen die dat wel hebben en bij de voedselbank staan.
Om te janken
  vrijdag 11 april 2014 @ 11:00:03 #80
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138757318
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 10:55 schreef Druid het volgende:

Ik quote even een comment nadat een maat dit artikel op fb deelde:

Om te janken
Idd, zeker de salaristabel bekeken en gedacht dat het netto bedragen waren...

Btw, waar stond die opmerking?
pi_138757733
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 11:00 schreef AchJa het volgende:

[..]

Idd, zeker de salaristabel bekeken en gedacht dat het netto bedragen waren...

Btw, waar stond die opmerking?
Facebook pagina van een maat van me, denk niet dat het public is
  vrijdag 11 april 2014 @ 11:28:10 #82
13456 AchJa
Shut up!!!
  vrijdag 11 april 2014 @ 20:33:21 #83
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_138775657
Dit land is totaal verneukt door haar politici... :{


quote:
Laatste vlucht DC-10 transportvliegtuig

Het DC-10 transporttoestel van de Koninklijke Luchtmacht is vertrokken voor zijn laatste vlucht. Defensie stoot het vliegtuig af vanwege de grootschalige bezuinigen uit 2011. Na een laatste lage pass over vliegbasis Eindhoven vloog de T-255 van thuisbasis Eindhoven naar het Engelse Newquay. Daar wordt het ontmanteld. Pogingen van Defensie om het militaire toestel aan een andere luchtmacht te verkopen liepen op niets uit.

Defensie kocht de DC-10 in 2004. Doel was om daarmee haar strategische luchttransportcapaciteit uit te breiden. De luchtmacht beschikte al over twee KDC-10 tanker/transportvliegtuigen, maar de vraag was internationaal veel groter dan het aanbod.

Het voormalige United Airlines toestel onderging tussen 2004 en 2011 ingrijpende verbouwingen om dienst te kunnen doen als militair transportvliegtuig. Kabelwerk, laadvloeren en communicatie- en navigatiesystemen werden aangebracht of gemoderniseerd. Ook de cockpit kreeg een complete facelift.

Uiteindelijk heeft de geheel gereviseerde en gemoderniseerde DC-10 weinig gevlogen. Kort na het laatste modificatieprogramma viel in 2011 het besluit om het toestel af te stoten. De uitbreiding van de luchttransportcapaciteit wordt niet voltooid. De luchtmacht beschikt momenteel nog over 2 KDC-10’s en 4 C-130 Hercules transporttoestellen.

Nederland vangt het tekort aan capaciteit op door internationaal nog nauwer samen te werken. Zoals binnen het op vliegbasis Eindhoven gevestigde European Air Transport Command. In dit succesvolle samenwerkingsverband voeren 5 landen samen luchttransport uit. Commerciële inhuur van luchttransport is een andere optie.

bron
We kopen voor veel geld een tweedehands DC-10, die we laten opknappen voor nog veel meer geld. Immers: Europa heeft een zwaar tekort aan stategische airlift, dus zal er voor dit toestel altijd werk zijn. De allerlaatste snufjes worden in het toestel gestopt, zodat het nog zeker tot in de jaren 20 meekan. En dan, als hij eindelijk klaar is, besluiten we hem maar niet te gebruiken. Er moet namelijk op Defensie gesnoeid worden, dus we zetten hem aan de kant en proberen hem te verkopen, ook al is er MEER an genoeg werk voor dit toestel.
Na een paar jaar blijkt verkoop niet succesvol. De markt voor tweedehands toestellen, zelfs totaal gereviseerde, is overspoeld met nieuwere tweedehandjes als gevolg van de wereldwijde crisis. Dus besluit Defensie het voor veel geld verbouwde toestel waar voldoende werk voor is te verschroten in Engeland, en commerciëel in te gaan huren.

Zijn ze nou echt helemaal compleet van de pot gerukt in het Haagse? :( ??
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  vrijdag 11 april 2014 @ 20:56:32 #84
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138777164
De kanker zeg. Het mag wat kosten die bezuinigingen :')

Ik doe een voorzichtige voorspelling: binnen 5 jaar hebben ze een vervanger aangekocht.
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
pi_138787319
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 20:33 schreef RonaldV het volgende:
Dit land is totaal verneukt door haar politici... :{

[ afbeelding ]

[..]

We kopen voor veel geld een tweedehands DC-10, die we laten opknappen voor nog veel meer geld. Immers: Europa heeft een zwaar tekort aan stategische airlift, dus zal er voor dit toestel altijd werk zijn. De allerlaatste snufjes worden in het toestel gestopt, zodat het nog zeker tot in de jaren 20 meekan. En dan, als hij eindelijk klaar is, besluiten we hem maar niet te gebruiken. Er moet namelijk op Defensie gesnoeid worden, dus we zetten hem aan de kant en proberen hem te verkopen, ook al is er MEER an genoeg werk voor dit toestel.
Na een paar jaar blijkt verkoop niet succesvol. De markt voor tweedehands toestellen, zelfs totaal gereviseerde, is overspoeld met nieuwere tweedehandjes als gevolg van de wereldwijde crisis. Dus besluit Defensie het voor veel geld verbouwde toestel waar voldoende werk voor is te verschroten in Engeland, en commerciëel in te gaan huren.
Zijn ze nou echt helemaal compleet van de pot gerukt in het Haagse? :( ??
Mooi he!!
Maar ja het NLse volk heeft het zo gewild. Bezuinigen op defensie is immers lekker simpel en populistisch.
En he waar is defensie nou helemaal goed voor?! Onze vrijheid en welvaart is toch gewoon een gratis gegeven!!
  zondag 13 april 2014 @ 10:06:13 #87
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_138818187
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 april 2014 01:27 schreef Isee het volgende:

[..]

Mooi he!!
Maar ja het NLse volk heeft het zo gewild. Bezuinigen op defensie is immers lekker simpel en populistisch.
En he waar is defensie nou helemaal goed voor?! Onze vrijheid en welvaart is toch gewoon een gratis gegeven!!
Totdat ze erachter komen dat vrijheid en welvaart opeens niet zo vanzelfsprekend zijn. Dan zijn zij de eersten die in paniek roepen dat de politiek defensie kapotbezuinigd heeft.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_138828634
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 20:33 schreef RonaldV het volgende:
Dit land is totaal verneukt door haar politici... :{

[ afbeelding ]

[..]

We kopen voor veel geld een tweedehands DC-10, die we laten opknappen voor nog veel meer geld. Immers: Europa heeft een zwaar tekort aan stategische airlift, dus zal er voor dit toestel altijd werk zijn. De allerlaatste snufjes worden in het toestel gestopt, zodat het nog zeker tot in de jaren 20 meekan. En dan, als hij eindelijk klaar is, besluiten we hem maar niet te gebruiken. Er moet namelijk op Defensie gesnoeid worden, dus we zetten hem aan de kant en proberen hem te verkopen, ook al is er MEER an genoeg werk voor dit toestel.
Na een paar jaar blijkt verkoop niet succesvol. De markt voor tweedehands toestellen, zelfs totaal gereviseerde, is overspoeld met nieuwere tweedehandjes als gevolg van de wereldwijde crisis. Dus besluit Defensie het voor veel geld verbouwde toestel waar voldoende werk voor is te verschroten in Engeland, en commerciëel in te gaan huren.

Zijn ze nou echt helemaal compleet van de pot gerukt in het Haagse? :( ??
Wie bedenkt die bezuinigingen.
Iets zegt mij dat er door korte termijn visie al zoveel geld verspild is dat we 200 jsf straaljagers hadden kunnen kopen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  maandag 14 april 2014 @ 08:55:24 #89
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138857597
Wereldwijde uitgaven voor defensie nemen af

De defensie-uitgaven in de wereld als geheel nemen af. In 2013 is wereldwijd 1,75 biljoen dollar (1,26 biljoen euro) aan wapens en legers besteed. Dat is 1,9 procent minder dan in 2012.

Dit schrijft het Internationale Vredesonderzoeksinstituut in Stockholm (SIPRI) in een maandag gepubliceerd rapport.

De daling komt geheel voor rekening van westerse landen zoals Nederland, dat de uitgaven met 8,3 procent liet dalen. In alle andere werelddelen namen de uitgaven juist toe.

De 'biggest spender' blijven de Verenigde Staten met 640 miljard dollar (461 miljard euro). Dat is een afname met 7,8 procent ten opzichte van 2012. Die valt te verklaren door het einde van de oorlog in Irak en het begin van de terugtrekking uit Afghanistan. Op de tweede en derde plaats staan China en Rusland. Die hebben allebei hun militaire uitgaven sinds 2004 meer dan verdubbeld.

In West- en Midden-Europa hebben veel landen hun militaire uitgaven beperkt, mede als gevolg van de economische crisis. Nederland staat in de top 4 van de bezuinigers in Europa. Alleen Spanje (-13 procent), Albanië (-13 procent) en Hongarije (-12 procent) bezuinigden nog meer. Enkele landen, zoals Oekraïne, Letland en Zwitserland, verhoogden de uitgaven voor defensie.

Saudi-Arabië

Vierde op de wereldranglijst, na VS, China en Rusland, is Saudi-Arabië geworden. Het streefde daarmee het Verenigd Koninkrijk, Japan en Frankrijk voorbij. Het Arabische koninkrijk heeft een gespannen relatie met grote buur Iran. Ook speelt volgens het SIPRI mogelijk een rol dat het bewind beter voorbereid wil zijn op opstanden zoals elders tijdens de Arabische Lente.

In Azië is in Afghanistan met 77 procent de grootste stijging geregistreerd. Het land bereidt zich voor op de terugtrekking van de internationale troepenmacht. Nederland droeg aan die voorbereidingen bij met een politietrainingsmissie in de provincie Kunduz.

nu.nl
  maandag 14 april 2014 @ 08:55:49 #90
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138857605
quote:
In West- en Midden-Europa hebben veel landen hun militaire uitgaven beperkt, mede als gevolg van de economische crisis. Nederland staat in de top 4 van de bezuinigers in Europa. Alleen Spanje (-13 procent), Albanië (-13 procent) en Hongarije (-12 procent) bezuinigden nog meer. Enkele landen, zoals Oekraïne, Letland en Zwitserland, verhoogden de uitgaven voor defensie.
Je verwacht het niet...
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 15 april 2014 @ 17:09:49 #91
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138911587
Onderzoek naar geldnood onder militairen



DEN HAAG -
Defensie gaat onderzoeken hoeveel militairen geldproblemen hebben en in de wettelijke schuldsanering zitten. Dat heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie dinsdag aangekondigd in het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Het CDA riep haar ter verantwoording naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf dat veel militairen financieel volledig aan de grond zitten en dat de militaire vakbond VBM alarm slaat over de geldnood binnen de krijgsmacht. Volgens Hennis doet het artikel geen recht aan de realiteit en worden momenteel de messen geslepen voor de komende onderhandelingen over een nieuwe cao.

Uit een eerste check blijkt volgens de minister dat „een zeer beperkt aantal militairen” in een schuldsaneringstraject zit. Maar ze is bereid de zaak nader te onderzoeken. Daarin wordt ook gekeken naar mogelijke risico's die geldnood onder militairen kan hebben.

Hennis vindt dat de militairen een redelijk arbeidsvoorwaardenpakket hebben. Ze realiseert zich dat ze al een tijd geen salarisverhoging hebben gehad.

De vakbond VBM noemt op z'n website voorbeelden van de financieel slechte positie waarin „veel” militairen verkeren. Zo blijven sommigen op de kazerne slapen om reiskosten te besparen, wat hun huwelijk onder druk zet. Ook zouden veel militairen hun kleding, schoeisel en sportkleding zelf kopen, omdat de baas deze niet kan leveren. Tijdens een werkbezoek aan de Pantsergenie in Wezep bleek volgens de bond dat een op de 9 medewerkers daar in de schuldsanering zit.


Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)od_militairen__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_138914302
Pff heb al 8 jaar geen sportkleding gehad laat staan fatsoenlijke sportschoenen.

En mn nieuwe meindls zijn tussen kpu en de eenheid gejat..... dat duurt dus eeuwen voordat ik meindls heb.

En als ik dan eens mn salaris vergelijk met andere mensen met n burgerbaan dan is t niet heel positief. Mn neef werkt in n fabriek en doet niks anders dan zakken grondstof in machines gooien en n beetje machines in de gayen houden maar krijgt 350,- meer per maand :x
Om nog maar te zwijgen over wat ict'ers verdienen.

Ik snap uiteraard dat defensie niet iets is om rijk te worden maar ik denk niet dat t lukt op mijn dalaris alleen rond te komen met mijn gexin(nee geen duur huis, gewoon huur en ook geen dure hobbies)
  dinsdag 15 april 2014 @ 22:01:23 #93
118523 Amootje
Fearless. Blameless
pi_138924523
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 18:31 schreef Bouke-p het volgende:
Pff heb al 8 jaar geen sportkleding gehad laat staan fatsoenlijke sportschoenen.

En mn nieuwe meindls zijn tussen kpu en de eenheid gejat..... dat duurt dus eeuwen voordat ik meindls heb.

En als ik dan eens mn salaris vergelijk met andere mensen met n burgerbaan dan is t niet heel positief. Mn neef werkt in n fabriek en doet niks anders dan zakken grondstof in machines gooien en n beetje machines in de gayen houden maar krijgt 350,- meer per maand :x
Om nog maar te zwijgen over wat ict'ers verdienen.

Ik snap uiteraard dat defensie niet iets is om rijk te worden maar ik denk niet dat t lukt op mijn dalaris alleen rond te komen met mijn gexin(nee geen duur huis, gewoon huur en ook geen dure hobbies)
ik zie dat je ook geld tekort hebt voor een fatsoenlijk toetsenbord
Curiousity is a curse...
pi_138925928
Nee ik heb n schijthekel aan touchscreens. Dat werkt niet met mijn dikke vingers.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 16 april 2014 @ 07:05:38 #95
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138932453
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 16 april 2014 @ 10:28:51 #96
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138934997
Landmacht probeert 4500 onbekende militairen te identificeren

70 jaar na de Tweede Wereldoorlog zoekt de landmacht nog altijd naar nabestaanden van gesneuvelde soldaten. Zo'n 4500 militairen zijn nog steeds niet geïdentificeerd. En de tijd dringt. Nabestaanden hebben niet lang meer te leven om een antwoord te krijgen op die ene vraag: wat is er met mijn dierbare gebeurd?

Geert Jonker, hoofd van de Bergings- en Identificatiedienst van de Landmacht, buigt diep voorover. Op een lange tafel in Soesterberg liggen tientallen beenderen van een onbekende soldaat, zorgvuldig gerangschikt. Aan het voeteneind is de persoonlijke uitrusting uitgestald. Jonker bekijkt een roestige karabijn zonder grendel, half vergane schoenen en stukken kleding zoals iedere soldaat die had in die tijd. Dan grijpt hij naar een fluitje van bakeliet. Nog helemaal puntgaaf en een zeer bruikbare aanwijzing in het oorlogsraadsel waar hij voor staat. 'We weten nu in elk geval dat deze man zeer waarschijnlijk een leidinggevende is geweest. Deze fluitjes werden gebruikt om bevelen op het slagveld te geven.'

De gevonden helm in zijn graf verraadt dat het hier vermoedelijk gaat om een Duitse soldaat, die moet zijn overleden aan een granaatscherf in zijn hoofd. ,,Kijk maar naar het gat in de helm,'' zegt Jonker. Hij pakt een half vergaan identificatieplaatje. Nummer 282 staat erop. ,,Het stamboeknummer,'' zegt hij opgewekt. ,,Hier worden wij blij van, want nu is er een grote kans dat we een naam kunnen vinden.''

Maar hoop en teleurstelling liggen dicht bij elkaar in het onderzoekslab. Een paar tafels verderop is er niets bruikbaars gevonden dat de identiteit van deze soldaat kan ontrafelen. 'Het enige wat we weten is dat hij hooguit 17 jaar oud was toen hij sneuvelde. Tragisch,' zegt Jonker.

Onbekende soldaten
Het onderzoeksteam dat op deze wijze elk jaar dertig tot veertig onbekende soldaten een gezicht probeert te geven, laat zich niet door tegenslagen uit het veld slaan. Zelfs met de modernste dna-technieken van nu is niet iedereen te identificeren, weten ze zo langzamerhand. 'We kunnen veel informatie halen uit de lichamelijke resten, de uitrusting, de vindplaats, gevechtsverslagen en archieven. Maar als dat geen enkel aanknopingspunt oplevert wie het zou kunnen zijn, heeft dna-onderzoek geen zin.'

Volgens Jonker is het wel noodzakelijk dat bij iedere gevonden soldaat ten minste een poging is ondernomen de identiteit te achterhalen. 'We zijn geneigd te denken dat de oorlog al zo lang is geleden, dus waarom zouden we dat nog doen? Maar het is wel iemands geliefde, vader, of kameraad die hier voor ons ligt. Niets is voor nabestaanden zo pijnlijk als niet te weten wat er is gebeurd.'

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)-identificeren.dhtml
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_138935926
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 17:09 schreef Cobra4 het volgende:
Onderzoek naar geldnood onder militairen


DEN HAAG -
Defensie gaat onderzoeken hoeveel militairen geldproblemen hebben en in de wettelijke schuldsanering zitten. Dat heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie dinsdag aangekondigd in het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Het CDA riep haar ter verantwoording naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf dat veel militairen financieel volledig aan de grond zitten en dat de militaire vakbond VBM alarm slaat over de geldnood binnen de krijgsmacht. Volgens Hennis doet het artikel geen recht aan de realiteit en worden momenteel de messen geslepen voor de komende onderhandelingen over een nieuwe cao.

Uit een eerste check blijkt volgens de minister dat „een zeer beperkt aantal militairen” in een schuldsaneringstraject zit. Maar ze is bereid de zaak nader te onderzoeken. Daarin wordt ook gekeken naar mogelijke risico's die geldnood onder militairen kan hebben.

Hennis vindt dat de militairen een redelijk arbeidsvoorwaardenpakket hebben. Ze realiseert zich dat ze al een tijd geen salarisverhoging hebben gehad.

De vakbond VBM noemt op z'n website voorbeelden van de financieel slechte positie waarin „veel” militairen verkeren. Zo blijven sommigen op de kazerne slapen om reiskosten te besparen, wat hun huwelijk onder druk zet. Ook zouden veel militairen hun kleding, schoeisel en sportkleding zelf kopen, omdat de baas deze niet kan leveren. Tijdens een werkbezoek aan de Pantsergenie in Wezep bleek volgens de bond dat een op de 9 medewerkers daar in de schuldsanering zit.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)od_militairen__.html
Okee, jullie liegen gewoon.

Niks aan de hand, aanstellers!
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
pi_138936123
Wij zijn qua leger gewoon niet serieus meer te nemen.

Echt beschamend..
  woensdag 16 april 2014 @ 15:23:58 #99
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_138944146
Edit: oeps, moest in de slow chat..
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  woensdag 16 april 2014 @ 17:21:51 #100
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138947898
Rijk wil vaste regeling voor zijn reservisten

Nieuwsbericht | 15-04-2014

Een vaste regeling treffen met je werknemer als die tijdelijk wordt uitgeleend aan de krijgsmacht. Dat was gisteren in Den Haag het doel van een discussiebijeenkomst tussen leidinggevenden en reservisten die werken voor de Rijksoverheid.

Een flink aantal reservisten krijgt van hun bedrijf of instelling al ruimte zich voor Defensie in te zetten. Soms gaan zij enkele maanden achter elkaar mee op missie. Maar hun inzet is nog te veel afhankelijk van individuele leidinggevenden. Sommigen zien de meerwaarde, anderen vinden het alleen maar lastig.

Afspraken met werkgever

Alles valt of staat met concrete afspraken tussen werknemer en werkgever. Daarom wil het Rijk een vaste regeling voor zijn reservisten. Die afspraken gaan onder meer over de vervanging en overdracht van de functie en de financiele compensatie. Samen met Defensie wil het Rijk daarmee ook een voorbeeld zijn voor meer Nederlandse werkgevers. Defensie organiseert binnenkort vergelijkbare bijeenkomsten voor andere (overheids)organisaties.

Civiele kennis nodig

Bij militaire missies is steeds vaker ook civiele kennis nodig. Reservisten worden daarom de komende jaren meer ingezet. Dat betekent dat Defensie vaker een beroep doet op werkgevers. Die hebben daarvan ook profijt. Zij krijgen na uitzending een werknemer terug die initiatief en verantwoordelijkheid neemt en in moeilijke situaties zijn rug recht houdt.

Op dit moment werken reservisten in Nederland en voor missies zoals in Afghanistan, Mali en Turkije.

Nieuwsbank
  woensdag 16 april 2014 @ 17:23:09 #101
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138947940
quote:
Civiele kennis nodig

Bij militaire missies is steeds vaker ook civiele kennis nodig. Reservisten worden daarom de komende jaren meer ingezet. Dat betekent dat Defensie vaker een beroep doet op werkgevers. Die hebben daarvan ook profijt. Zij krijgen na uitzending een werknemer terug die initiatief en verantwoordelijkheid neemt en in moeilijke situaties zijn rug recht houdt.
Sodemieter toch op met je hallelujah verhaal, zeg gewoon dat je een goedkoop pulletje arbeidskrachten wil hebben die je alleen maar hoeft te betalen als ze op komen draven en dat je de mensen die dit werk voorheen deden het hek over gesodemieterd hebt.
  woensdag 16 april 2014 @ 17:25:15 #102
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138948017
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 17:09 schreef Cobra4 het volgende:
Onderzoek naar geldnood onder militairen


DEN HAAG -
Defensie gaat onderzoeken hoeveel militairen geldproblemen hebben en in de wettelijke schuldsanering zitten. Dat heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie dinsdag aangekondigd in het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Het CDA riep haar ter verantwoording naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf dat veel militairen financieel volledig aan de grond zitten en dat de militaire vakbond VBM alarm slaat over de geldnood binnen de krijgsmacht. Volgens Hennis doet het artikel geen recht aan de realiteit en worden momenteel de messen geslepen voor de komende onderhandelingen over een nieuwe cao.

Uit een eerste check blijkt volgens de minister dat „een zeer beperkt aantal militairen” in een schuldsaneringstraject zit. Maar ze is bereid de zaak nader te onderzoeken. Daarin wordt ook gekeken naar mogelijke risico's die geldnood onder militairen kan hebben.

Hennis vindt dat de militairen een redelijk arbeidsvoorwaardenpakket hebben. Ze realiseert zich dat ze al een tijd geen salarisverhoging hebben gehad.

De vakbond VBM noemt op z'n website voorbeelden van de financieel slechte positie waarin „veel” militairen verkeren. Zo blijven sommigen op de kazerne slapen om reiskosten te besparen, wat hun huwelijk onder druk zet. Ook zouden veel militairen hun kleding, schoeisel en sportkleding zelf kopen, omdat de baas deze niet kan leveren. Tijdens een werkbezoek aan de Pantsergenie in Wezep bleek volgens de bond dat een op de 9 medewerkers daar in de schuldsanering zit.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)od_militairen__.html
Hennis kan wel meer vinden, schijnbaar vond ze eea zo redelijk dat er een pakketvergelijking tegenaan gegooid moest worden en dat we makkelijk de WUL konden missen.

Ondertussen een jaar later en we hebben daar nog steeds niks van gehoord, de uitkomst bevalt zeker slecht en is eea onderin een diepe la verdwenen.
  woensdag 16 april 2014 @ 17:28:20 #103
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_138948118
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 17:23 schreef AchJa het volgende:

[..]

Sodemieter toch op met je hallelujah verhaal, zeg gewoon dat je een goedkoop pulletje arbeidskrachten wil hebben die je alleen maar hoeft te betalen als ze op komen draven en dat je de mensen die dit werk voorheen deden het hek over gesodemieterd hebt.
Precies, en dit roep ik met je mee.
:r kots op die praatjes van officieren en de mindef

De bonden schrijven de laatste tijd ook rake artikelen erover, vooral ingezonden stukken van veteranen.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 16 april 2014 @ 19:22:48 #104
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138951854
Nieuwe Commandant Zeestrijdkrachten bekend

Nieuwsbericht | 16-04-2014 | 16:33

Vice-admiraal Matthieu Borsboom draagt op 26 september van dit jaar het commando over de zeestrijdkrachten over aan generaal-majoor der mariniers Rob Verkerk. Verkerk, momenteel Plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten, wordt bevorderd tot luitenant-generaal der mariniers.

Vice-admiraal Borsboom is dan bijna 5 jaar Commandant Zeestrijdkrachten. Hij zal tot zijn leeftijdsontslag andere werkzaamheden voor Defensie verrichten.

Schout-bij-nacht Ben Bekkering, nu nog coördinerend projectleider, volgt Verkerk op als Plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)trijdkrachten-bekend
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_138954035
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 17:23 schreef AchJa het volgende:

[..]

Sodemieter toch op met je hallelujah verhaal, zeg gewoon dat je een goedkoop pulletje arbeidskrachten wil hebben die je alleen maar hoeft te betalen als ze op komen draven en dat je de mensen die dit werk voorheen deden het hek over gesodemieterd hebt.
Zo heel veel pax gaat het niet eens over. D'r zijn er inderdaad (te) veel over het hek gesodemieterd, of hebben die stap zelf al gedaan. Maar dit gaat meer over 1CIMIC en andere specifieke taken dan over de gemiddelde reservist die enkele bewaking en beveiligingstaken doet.

Want die afspraken die ze willen regelen schieten ze toch niet veel mee op, die zijn nu niet toereikend, en voor de hoogopgeleiden die ze willen hebben, is er niet voldoende compensatie. (denk aan bijv. een arts)

Ik heb wel gehoord dat ze veranderingen willen gaan doorbrengen binnen de NatRes mbt het aantal jaar dat je op een functie kan zitten. Dat je niet meer taferelen krijgt dat iemand 22 jaar als CC dient.....
Jammere is wel weer dat ze niks aan de leeftijd doen, waardoor je nog steeds taferelen behoudt waarbij een sld1 op dusdanige leeftijd is dat ie niet eens meer het SMP pakket verstrekt krijgt vanwege zijn leeftijd. :') Gelijk trekken met de beroeps als het aan mij lag, want op dat gebied zit de NatRes nog behoorlijk vastgeroest. En dat is zonde, want er is wel veel potentie, ook als je kijkt naar andere landen, maar ja iets met een dubbeltje en een rij..
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 17 april 2014 @ 14:41:26 #106
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138979041
Alouette-helikopter: halve eeuw trouwe dienst

Nieuwsbericht | 17-04-2014 | 14:36

De Alouette III helikopter viert dit jaar haar 50-jarig jubileum bij Defensie. Geen ander vliegend toestel binnen de Nederlandse krijgsmacht kan terugkijken op zo’n lange loopbaan. Het speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling naar moderne helikopterinzet.

Alouette

“Het is misschien een oudere dame, maar nog steeds is de Alouette erg nuttig voor Defensie”, aldus luitenant-kolonel Philip Whittle die al jaren met de helikopter vliegt. “Het is een relatief klein en eenvoudig toestel en juist daarin schuilt de kracht. De Alouette neemt bijvoorbeeld een deel van de opleiding voor haar rekening van de tactische coördinatoren en de loadmasters, degenen die de helikopter veilig beladen. Dit is efficiënter dan alle instructievluchten maken met de grotere Cougar- en Chinook-transporthelikopters. Het is heel simpel: alles wat je met de Alouette af kan, kost minder geld.”

Cambodja

De oorspronkelijke taken van het toestel varieerden van search and rescue boven de Wadden- en Noordzee tot tactische vluchten, zowel tijdens de Koude Oorlog als in diverse uitzendgebieden. Nederlandse Alouettes zijn onder meer ingezet in Irak, voormalig Joegoslavië en Cambodja. Whittle: “Mensen gaan er gemakkelijk aan voorbij dat dit toestel ook een belangrijke operationele duit in het zakje heeft gedaan tijdens missies in risicogebieden.”

De 4 overgebleven exemplaren, ondergebracht bij het 300 Squadron van het Defensie Helikopter Commando, worden nog vrijwel dagelijks ingezet. Tegenwoordig bestaat het takenpakket vooral uit VIP-vluchten voor onder meer het Koninklijk Huis, foto- en filmopnamen en ondersteuning van opleidingen.

Jubileum

Het hoogtepunt van het jubileumjaar is 12 september. Dan komen medewerkers en oud-medewerkers op Vliegbasis Gilze-Rijen bij elkaar voor een grote reünie.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)e-eeuw-trouwe-dienst

Video op de site.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 17 april 2014 @ 21:19:44 #107
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138992026
Volgende week overleg over lastenverlichting en defensie

Minister Dijsselbloem (Financiën) praat komende week nog met de financieel woordvoerders van VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP over de begroting voor volgend jaar.

Na afloop van de ministerraad gaf Dijsselbloem aan dat dan de 'losse einden van dit moment' worden doorgenomen. Het gaat dan over een extra lastenverlichting voor de lagere inkomens en extra geld voor onder meer defensie.

In augustus steken de partijen opnieuw de koppen bij elkaar voor de laatste ronde 'voordat de begroting definitief naar de drukker gaat'.

Het kabinet overlegt over de begroting voor 2015 voor met de drie bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP omdat hun steun nodig heeft in de Senaat. Het kabinet heeft daar geen meerderheid.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ng-en-defensie.dhtml
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_138992458
Wel jammer dat we naar de christengekkies moeten kijken voor defensie.
Beneath the gold, the bitter steel
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 21 april 2014 @ 15:32:59 #109
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139111053
Generaal De Kruif viert 200 jarig jubileum landmacht tijdens oplaaiend conflict met Russen



KOUDE OORLOG, LEGE HANDEN…



’Geschiedenis bewijst dat eerder plotseling dreiging kwam uit onverwachte hoek’



OP MINDER DAN twee uur vliegen van Amsterdam is de Koude Oorlog opnieuw uitgebroken. Ondanks het akkoord van Genève blijft de Russische dreiging in Oekraïne. Luitenant-generaal Mart de Kruif in het jubileumjaar van zijn Koninklijke Landmacht over een snel veranderende wereld.

Intelligent, sociaal en eigenwijs wordt hij genoemd, Mart de Kruif. De man die sinds oktober 2011 de Koninklijke Landmacht leidt, stapt morgen op de fiets om het 200-jarig jubileum van het Nederlandse leger in te luiden. Van Waterloo naar Roermond, via De Peel en Grebbeberg weer terug.„Marianne Vos, Erben Wennemars en Jan Jansen fietsen mee”, zegt De Kruif. „We zetten niet alleen de Koninklijke Landmacht in de schijnwerpers, maar hebben met het Jeugdsportfonds ook een belangrijk goed doel voor ogen. De etappe naar de Grebbeberg is essentieel. Voor ons heilige grond, daar is in de meidagen van 1940 zwaar gevochten. Mooi om verleden, heden en toekomst te combineren.



”Dat heden wordt beheerst door de nieuwe Koude Oorlog. Rusland rammelt aan de oostelijke poorten van de NAVO, deze week besloot het bondgenootschap versterkingen te sturen. Pas nadat vanuit Brussel de vuisten werden gebald, bereikten onderhandelaars in Genève een voorlopig akkoord. Bewijs dat het Kremlin alleen naar kracht en eensgezindheid luistert.

Neutronenbom

Luitenant-generaal Mart de Kruif (55) koos voor een officiersloopbaan toen die Koude Oorlog ook volop woedde.

In 1977 studeerde hij af aan de KMA. Het was de tijd van felle demonstraties tegen neutronenbom en kruisraket.„Militair zijn is een gevaarlijke baan, de mondiale veiligheidssituatie blijft een onzekere factor”, zegt hij. „Wat zich nu in en rond Oekraïne afspeelt, verbaast mij niet. Onze geschiedenis bewijst dat er eerder plotseling dreiging kwam uit onverwachte hoek. Wie had dit een jaar geleden voorspeld? Van louter stabiliseren tot wat wij full spectrum operations noemen; het kan dus zomaar gebeuren. En dan staan wij klaar om uit te rukken. Want als het daar buiten allemaal veilig is, hoeven we niet op pad.”Ondanks jaren van bezuinigen heeft ons leger voor het onverhoopte scenario van verdere escalatie in Oost-Europa nog enkele troeven in huis. Bijvoorbeeld 11 Luchtmobiel, infanteriebrigade van de Koninklijke Landmacht en binnenkort deel van de NATO Response Force.Ruim 4000 manschappen die met transport- en gevechtshelikopters in recordtijd wereldwijd kunnen worden ingezet. In operationele plannen van de NAVO-staf hebben deze rode baretten een belangrijke rol, mocht het misgaan aan de oostgrenzen van het bondgenootschap.



„Ook met de CV90, ons ’netwerkvoertuig’, bedienen wij een nichemarkt”, zegt De Kruif. „Groepscommandanten kunnen via een speciaal display beelden van de vizieren van hun infanteristen oproepen en zo een indruk krijgen van de gevechtssituatie. Binnen het Duits-Nederlandse Legerkorps kijken onze oosterburen er bewonderend naar.”De driesterrengeneraal zegt over een gereedschapskist te beschikken met alles wat in bepaalde situaties snel nodig is. Maar door het ongekend snijden in het defensiebudget moesten wel de laatste honderd Leopard II tanks worden uitgezwaaid. En ook van de 200 CV90’s staan er 44 in de etalage. De hamer in de gereedschapskist ontbreekt.De machtige Leopards die ooit over de Veluwe rolden, gingen voor een schijntje naar Finland en staan daar straks aan de grens met de Russische Federatie. Uitgerekend in dagen dat Moskou stookt, intimideert en op expansiekoers is.Vuurkracht„Ik hou van het effect van tanks, van hun operationele waarde”, geeft De Kruif toe. „Mobiliteit, vuurkracht, bepantsering. Aan het einde van een dag op het slagveld gaat het om de resultaten. Natuurlijk had ik ze liever gehouden.”Maar nog verder landmachtbreed schrapen, was geen optie meer. Dus werd noodgedwongen afscheid genomen van complete onderdelen. „Als we nu tanks nodig hebben, stappen we naar Duitsland. Daar trainen onze militairen ook. Om feeling te behouden met het wapensysteem.

”Mart de Kruif zag het aantal manschappen inkrimpen van 24.000 tot 18.000.Om maatschappelijke waardering voor het leger te vergroten, verlaat een aantal van hen dinsdag de kazernes. Op 200 scholen en in 200 dorpen en steden zetten ze het 200-jarig jubileum luister bij. „We gaan naar de burgers toe”, zegt de generaal. „Door persoonlijk contact met soldaten laten weten wat we doen en waarom.”Aan jonge militairen in de lagere rangen is nog steeds behoefte en daarom is er het Project Veiligheid en Vakmanschap. Op 31 scholen krijgen leerlingen een mbo-2 opleiding. Deels ‘normaal’, deels militair: drie weken dienen ze bij een legereenheid. „Slechts 15 procent van deze scholieren valt uit, veel minder dan gemiddeld op het mbo”, zegt De Kruif. „Als ze geslaagd zijn, kunnen jonge mensen kiezen tussen een burgerbaan of een job bij ons.”Het menselijke aspect staat hoog in zijn vaandel. Dat was vroeger al zo. De Nederlandse strijdkrachten voeren een zero tolerance-beleid als het gaat om geweld en drugs. Overtreders worden ontslagen.



De Kruif kwam na een incident ooit op voor een van zijn manschappen.„Een soldaat had gezegd in het weekeinde wel eens te blowen”, aldus de generaal. „Toen ik hem sprak, over jeugd en sociale achtergrond, hoorde ik schokkende dingen. Hij had in zijn jongste jaren veel ellende meegemaakt. ’Wat gebeurt er met die vent als ik hem loslaat?’, vroeg ik mezelf. Ik kende het antwoord: ’Dan gaat hij de mist in’. We hebben dus niet losgelaten. Een paar jaar geleden ontmoette ik hem weer. Nog steeds militair, nog steeds oké.”Ook met voormalige Dutchbat III-gangers, de militairen die in Srebrenica gelegerd waren toen die VN-safe haven werd overlopen door Bosnische Serviërs, houdt De Kruif contact. Vaak mannen en vrouwen die na de gruwelen op de Balkan gebroken terugkeerden, aan ptss lijden en negentien jaar na het humanitaire drama nog steeds onder vuur liggen van linkse advocaten.



Ondanks het schrappen van mens en materieel wordt de Koninklijke Landmacht wereldwijd geroemd. Daarom ook tijdens het 200-jarige feest: komst van bij de beroemde 82e ( All-American ) en 101e ( Screaming Eagles ) luchtlandingsdivisies dienende Amerikanen. Nederlandse militairen worden geportretteerd tijdens door het land reizende concerten. Een van hen is kapitein Marco Kroon, ridder Militaire Willems-Orde, nu voor het Korps Commandotroepen op uitzending in Mali.„De mens is de kracht van de Koninklijke Landmacht”, zegt De Kruif. „Hij of zij moet het doen als het er echt op aankomt, levens kunnen verloren gaan. Gelukkig is daar respect voor. Dat was vroeger anders. Gedurende mijn KMA-jaren mochten we niet in uniform naar huis. Ik herinner me nog een kerkdienst, de dominee zei dat je niet militair én christen kon zijn. Ik ben opgestaan en weggelopen.


Uruzgan

Mart de Kruif werd internationaal bekend in 2008 en 2009. Als ISAF-commandant voor Zuid-Afghanistan stond hij aan het hoofd van 45.000 militairen en zeven task forces in Kandahar, Uruzgan en Helmand. „Als je in Afghanistan zit, is zowel succes als falen tastbaar. In mijn tijd verloren we 282 manschappen.”Op de crematie van soldaat Mark Schouwink, hij sneuvelde vrijdag 18 april 2008 in Uruzgan samen met luitenant Dennis van Uhm, zoon van toenmalig Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm, sprak Mart de Kruif als zijn brigadecommandant ontroerende woorden.„Wij militairen zijn control freaks , willen altijd alles geregeld hebben, controle houden over wat gebeurt. Daarom plannen we alles. Niet dus, de werkelijkheid is soms gruwelijk anders. Soms gaat de dood zijn gang. Dat was zo bij Mark.

Maar naast het besef van onmetelijke pijn hebben wij als collega’s, en ik als commandant, ook een ander gevoel. Trots. Trots om te mogen dienen met zulke goede mensen als Mark. Trots op de moed die hij had om te gaan. Ondanks de gevaren waarvan hij zich heel goed bewust was.
”Van alle afscheidsceremonies in Kandahar, waarbij de kisten van gesneuvelden het vliegtuig naar huis worden ingedragen, herinnert De Kruif zich de schok van één.Hoogzwanger„Als ISAF-commandant maakte ik twee maanden eerder met piloot Kyle van de Giesen een vlucht boven Helmand in zijn gevechtshelikopter”, zegt de generaal. „De AH-1 Cobra-vlieger vertelde dat zijn vrouw hoogzwanger was, dat hij snel naar huis, naar Amerika, zou gaan. Tijdens die ceremonie in oktober 2009 wist ik niet wie de dode was. Tot ik zijn naam op de kist las. Van de Giesen. Vlak voor terugkeer omgekomen.



”In Uruzgan dwong de Koninklijke Landmacht groot respect af bij de bondgenoten. Amerikanen, Canadezen en Britten roemen nog steeds de inzet van de Nederlandse taskforces. Nu dienen soldaten bij de Patriot-batterijen aan de Turks-Syrische grens, in de woestijn van Mali.„Gevoel van veiligheid is een groot goed”, zegt luitenant-generaal De Kruif. „Ik ken de intenties van Rusland niet, kan niet in het hoofd van Vladimir Poetin kijken. Maar in algemene zin weet ik dat er altijd wel ergens dreiging is. Ik wil tegen de Commandant der Strijdkrachten kunnen zeggen dat zijn opdrachten uitvoerbaar zijn. En tegen ouders dat hun kinderen zo zijn getraind en uitgerust, dat risico’s zoveel mogelijk worden beperkt.”Over de mannen en vrouwen die op operationele missie waren: „Zeven van de tien mensen maken we beter, twee blijven zoals ze waren. Meestal komen veteranen dus rijker terug. Maar keerzijde is dat een enkeling tijdens uitzending wordt beschadigd, bijvoorbeeld door ptss. In dit vak gaat het er niet alleen om dingen goed te doen. Het gaat er vooral om de goede dingen te doen.”

Bron: http://www.limburgsejager(...)t-200-jaar-landmacht
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 21 april 2014 @ 20:10:53 #110
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_139120828
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 20:12 schreef Aapsoldaat het volgende:

[..]

Zo heel veel pax gaat het niet eens over. D'r zijn er inderdaad (te) veel over het hek gesodemieterd, of hebben die stap zelf al gedaan. Maar dit gaat meer over 1CIMIC en andere specifieke taken dan over de gemiddelde reservist die enkele bewaking en beveiligingstaken doet.

Want die afspraken die ze willen regelen schieten ze toch niet veel mee op, die zijn nu niet toereikend, en voor de hoogopgeleiden die ze willen hebben, is er niet voldoende compensatie. (denk aan bijv. een arts)

Ik heb wel gehoord dat ze veranderingen willen gaan doorbrengen binnen de NatRes mbt het aantal jaar dat je op een functie kan zitten. Dat je niet meer taferelen krijgt dat iemand 22 jaar als CC dient.....
Jammere is wel weer dat ze niks aan de leeftijd doen, waardoor je nog steeds taferelen behoudt waarbij een sld1 op dusdanige leeftijd is dat ie niet eens meer het SMP pakket verstrekt krijgt vanwege zijn leeftijd. :') Gelijk trekken met de beroeps als het aan mij lag, want op dat gebied zit de NatRes nog behoorlijk vastgeroest. En dat is zonde, want er is wel veel potentie, ook als je kijkt naar andere landen, maar ja iets met een dubbeltje en een rij..
quote:
Honderden gedwongen ontslagen bij Defensie
Bij het ministerie van Defensie zullen honderden mensen gedwongen ontslagen worden als gevolg van nieuwe bezuinigingen. Dat melden ingewijden dinsdag.

Foto: ANP
Er worden meer dan 2300 functies geschrapt. Het is een nieuwe klap voor het departement dat door eerdere bezuinigingen al twaalfduizend functies moest schrappen.
quote:
wo 20 nov 2013, 09:13| lees voor
Defensie wil 20.000 reservisten werven

DEN HAAG -
Het ministerie van Defensie wil 20.000 reservisten werven de komende jaren. Ze moeten onder meer worden ingezet bij missies in het buitenland. Begin dit jaar telde defensie nog 4000 reservisten.

Een woordvoerder van het ministerie bevestigt berichtgeving hierover in de Volkskrant. Het aantal van 20.000 moet in 2020 worden bereikt. Volgens de woordvoerder is het streven ambitieus, maar haalbaar
http://www.telegraaf.nl/b(...)visten_werven__.html
Do the math.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_139126856
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 20:10 schreef LXIV het volgende:

Do the math.
Ik had er wellicht bij moeten vermelden dat ik het had over reservisten die in aanmerking komen voor een uitzending. Want al hebben ze 20.000 reservisten, als die grotendeels alleen maar bewaking en beveiliging doen is het een dure grap waar je niet veel mee kan i.v.m. beroeps.

En ze mogen dan wel komen met een visie voor reservisten, dan kom je alsnog uit op het stuk waar je mij al geciteerd had. M.a.w reservisten zijn een (kleine) aanvulling en een nog kleiner deel wordt echt vanwege zijn/ haar specialiteit ingezet.
  maandag 21 april 2014 @ 21:48:30 #112
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_139127273
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 21:43 schreef Aapsoldaat het volgende:

[..]

Ik had er wellicht bij moeten vermelden dat ik het had over reservisten die in aanmerking komen voor een uitzending. Want al hebben ze 20.000 reservisten, als die grotendeels alleen maar bewaking en beveiliging doen is het een dure grap waar je niet veel mee kan i.v.m. beroeps.

En ze mogen dan wel komen met een visie voor reservisten, dan kom je alsnog uit op het stuk waar je mij al geciteerd had. M.a.w reservisten zijn een (kleine) aanvulling en een nog kleiner deel wordt echt vanwege zijn/ haar specialiteit ingezet.
Het is dus helemaal niet de bedoeling dat het een kleine aanvulling wordt. 20.000 (grotendeels CLAS) is ongeveer de helft van het personeelsbestand. Kortom: de ene helft beroeps wordt ontslagen, en vervangen door vrijwilligers.
Nadeel voor de beroeps is (ook als ze niet ontslagen worden), dat de druk op hen enorm toeneemt. Reservisten bieden zelden dezelfde kwaliteit, hebben minder kennis en ervaring. Bovendien neemt de relatieve uitzenddruk toe.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_139127610
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 21:48 schreef LXIV het volgende:

[..]

Het is dus helemaal niet de bedoeling dat het een kleine aanvulling wordt. 20.000 (grotendeels CLAS) is ongeveer de helft van het personeelsbestand. Kortom: de ene helft beroeps wordt ontslagen, en vervangen door vrijwilligers.
Nadeel voor de beroeps is (ook als ze niet ontslagen worden), dat de druk op hen enorm toeneemt. Reservisten bieden zelden dezelfde kwaliteit, hebben minder kennis en ervaring. Bovendien neemt de relatieve uitzenddruk toe.
Dat bedoel ik dus. We bedoelen hetzelfde, we zeggen het alleen op onze eigen manier.
  maandag 21 april 2014 @ 22:04:49 #114
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_139128456
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 21:53 schreef Aapsoldaat het volgende:

[..]

Dat bedoel ik dus. We bedoelen hetzelfde, we zeggen het alleen op onze eigen manier.
OK!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 22 april 2014 @ 20:13:59 #115
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_139156957
quote:
Militairen 'durven' scheefste kerktoren van Nederland niet op.

Ze zijn getraind voor moeilijke missies in het buitenland maar een reparatieklus op de scheve kerktoren van Bedum 'durven' militairen van de genie uit Wezep niet aan.
De genieleden zouden vorige week donderdag de 15 kapotte lampjes vervangen op de wijzers van de klok van de scheve kerktoren maar haakten af toen puntje bij paaltje kwam. 'Een luitenant blies de operatie af omdat hij de toren veel te scheef vond staan wat de klus te gevaarlijk maakte,' zegt voorzitter Henk van der Velde van dorpsvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum.

Hij moet er stilletjes om lachen want de militairen vertelden hem trots dat de genie regelmatig wordt ingezet voor missies onder moeilijke omstandigheden in het buitenland. 'Een operatie op onze scheve toren, die 2 meter 61 uit het lood staat en daarmee de scheefste van Nederland is, durven ze niet eens aan,' grapt hij.

Het was volgens hem de bedoeling dat de genieleden de toren zouden beklimmen om daarna ab te seilen tot voor de wijzerplaat. Hangend aan touwen zouden ze de lampjes vervangen. 'De militairen hebben nog overwogen een steiger tegen de buitenkant te plaatsen maar ook dat idee werd afgeschoten. Omdat repararen van binnenuit ook niet mogelijk is, komen ze donderdag met een hoogwerker van waaruit 'onze jongens' de klus alsnog gaan klaren,' lacht Van der Velde.

'Geen onnodig risico lopen'
'Het is geen kwestie van niet durven, maar van onnodig risico lopen. Veiligheid gaat boven alles. De genie-leden zouden gezekerd aan touwen langs de buitenkant van de toren naar boven klimmen, zoals op een klimmuur. Maar de toren staat zo scheef en is zo instabiel dat dit een gevaar voor eigen leven oplevert,' zo laat woordvoerster van de Landmacht Wilma Blom weten.

Zij bevestigt dat de klus donderdag wordt uitgevoerd met een hoogwerker. 'We lanceerden een oproep op radio Veronica en kregen vanmiddag het aanbod van de bezitter van een hoogwerker dat deze gebruikt mag worden.'

Volgens Blom gaat het niet alleen om het vervangen van kapotte lampjes aan de kerkklok, maar ook om werkzaamheden aan de klokkenplaat. 'Als het zo simpel was als de dorpsbewoners doen voorstellen, dan hadden ze zelf de klus al lang geklaard.'

Operatie 200
De militairen repareren de lampjes in het kader van Operatie 200. Leden van de Landmacht voeren deze week in het hele land klusjes uit om hun 200 jarig bestaan luister bij te zetten. De dorpsvereniging van Bedum meldde zich voor de actie aan na een oproep van op Radio Veronica, in februari.

Het afhaken van de militairen veroorzaakt grote hilariteit in Bedum, 'wereldberoemd' dankzij voetbalinternational Arjen Robben die er opgroeide. 'Als het oorlog wordt moeten ze deze mannen dus niet met scherp laten schieten,' klinkt het droogjes uit de mond van een van de kerkmeesters van de hervormde gemeente. Die houdt diensten in de Walfriduskerk die vastzit aan wat locals 'de schaive toorn' noemen.

Bezoekers wél
De echtgenote van dominee Van Wingerden kan haar lach met moeite inhouden. 'De toren is nog regelmatig open voor bezoekers en die durven wél naar boven.' Toch heeft ze ok wel wat begrip voor de militairen. 'Als je de toren voor het eerst ziet dan schrik je. Zo scheef staat hij. Ik schrok ook bij de eerste aanblik en dacht toen: wat ben ik blij dat de pastorie er niet onder staat,' zegt de vrouw.

De scheve stand van de kerktoren zou onder meer te wijten zijn aan bevingsschade veroorzaakt door de aardgaswinning. De 35 meter hoge toren, die een betonnen korset om zijn voet gestort kreeg om verder zakken te voorkomen, staat bijna net zo scheef als de toren van Pisa.

[url=bron]http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3639407/2014/04/22/Militairen-durven-scheefste-toren-van-Nederland-niet-op.dhtml[/url]
Operation 200 199... :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  woensdag 23 april 2014 @ 06:37:33 #116
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139171045
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 17:21 schreef AchJa het volgende:
Rijk wil vaste regeling voor zijn reservisten

Nieuwsbericht | 15-04-2014

Een vaste regeling treffen met je werknemer als die tijdelijk wordt uitgeleend aan de krijgsmacht. Dat was gisteren in Den Haag het doel van een discussiebijeenkomst tussen leidinggevenden en reservisten die werken voor de Rijksoverheid.

Een flink aantal reservisten krijgt van hun bedrijf of instelling al ruimte zich voor Defensie in te zetten. Soms gaan zij enkele maanden achter elkaar mee op missie. Maar hun inzet is nog te veel afhankelijk van individuele leidinggevenden. Sommigen zien de meerwaarde, anderen vinden het alleen maar lastig.

Afspraken met werkgever

Alles valt of staat met concrete afspraken tussen werknemer en werkgever. Daarom wil het Rijk een vaste regeling voor zijn reservisten. Die afspraken gaan onder meer over de vervanging en overdracht van de functie en de financiele compensatie. Samen met Defensie wil het Rijk daarmee ook een voorbeeld zijn voor meer Nederlandse werkgevers. Defensie organiseert binnenkort vergelijkbare bijeenkomsten voor andere (overheids)organisaties.

Civiele kennis nodig

Bij militaire missies is steeds vaker ook civiele kennis nodig. Reservisten worden daarom de komende jaren meer ingezet. Dat betekent dat Defensie vaker een beroep doet op werkgevers. Die hebben daarvan ook profijt. Zij krijgen na uitzending een werknemer terug die initiatief en verantwoordelijkheid neemt en in moeilijke situaties zijn rug recht houdt.

Op dit moment werken reservisten in Nederland en voor missies zoals in Afghanistan, Mali en Turkije.

Nieuwsbank
ze krijgen werknemers terug met PTSS en allerlei psyuchische problemen bedoelen ze.
  woensdag 23 april 2014 @ 08:48:28 #117
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_139172027
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 06:37 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

ze krijgen werknemers terug met PTSS en allerlei psyuchische problemen bedoelen ze.
Waar lees je dat?
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  woensdag 23 april 2014 @ 09:07:46 #118
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_139172324
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 20:13 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Operation 200 199... :')
"Zelluf" denk ik dan meteen.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  woensdag 23 april 2014 @ 09:10:27 #119
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_139172361
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 09:07 schreef Vortix het volgende:

[..]

"Zelluf" denk ik dan meteen.
quote:
'Als het zo simpel was als de dorpsbewoners doen voorstellen, dan hadden ze zelf de klus al lang geklaard.'
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  woensdag 23 april 2014 @ 09:18:40 #120
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_139172497
Ja precies. Daardoor vind ik de opmerkingen van al die dorpsbewoners wel extreem simpel.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  Moderator woensdag 23 april 2014 @ 10:17:51 #121
257132 crew  Awsom
pi_139173691
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 06:37 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

ze krijgen werknemers terug met PTSS en allerlei psyuchische problemen bedoelen ze.
en een financiele vergoeding van ¤50 per dag :') een uurloon voor een beetje specialist
  woensdag 23 april 2014 @ 13:48:24 #122
13456 AchJa
Shut up!!!
  woensdag 23 april 2014 @ 15:32:48 #123
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139182416
ik ben wel benieuwd naar de artikel 100 brief over de nieuwe missie die eraan zit te komen. We hebben dan aardig wat operaties tegelijk lopen! Turkije loopt nog tot eind 2015, Afghanistan nog volop tot eind 2014, mAli ook tot eind 2015 en dan nog eeen missie in de baltische staten erbij met 8(?) F16's
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 23 april 2014 @ 17:01:14 #124
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139185383
F-16's Volkel uitgerukt voor onderschepping


VOLKEL -
Twee Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen zijn woensdag in actie gekomen omdat twee Russische militaire vliegtuigen het Nederlandse luchtruim dreigden binnen te vliegen. De Nederlanders hoefden de toestellen uiteindelijk niet te onderscheppen, omdat de Russen aan de rand van het gebied afweken en op dat moment al werden begeleid door Britse straaljagers.

Dat heeft een woordvoerder van de luchtmacht gezegd. De Nederlandse F-16's stegen vanaf vliegbasis Volkel op toen duidelijk werd dat de Russische toestellen van het type Bear naar het Nederlandse gebied vlogen. De Russen zijn even in het uiterste noordelijke deel geweest van het gebied (boven de Noordzee) waarvoor Nederland volgens afspraak met de NAVO verantwoordelijk is.

Waar ze vandaan kwamen, is nog niet bekend. Wel duidelijk is dat de Deense luchtmacht de Russen eerst heeft begeleid. Daarna namen de Britten die taak over. Ondertussen hingen ook de Nederlanders in de lucht om poolshoogte te nemen en de toestellen eventueel te onderscheppen. Nadat de Russen echter onder toeziend oog van de Britten wegvlogen, keerden de Nederlandse F-16's terug naar Volkel.

Deze jachtvliegtuigen maken onderdeel uit van de zogeheten Quick Reaction Alert (QRA): in Nederland staan dag en nacht twee volledig bewapende F-16's klaar om het Nederlandse luchtruim te kunnen verdedigen.

Volgens de woordvoerder van de luchtmacht komt het een aantal keer per jaar voor dat Russische toestellen, zonder zich te identificeren, het Nederlandse gebied invliegen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)kel_uitgerukt__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_139192736
quote:
1s.gif Op woensdag 23 april 2014 10:17 schreef Awsom het volgende:

[..]

en een financiele vergoeding van ¤50 per dag :') een uurloon voor een beetje specialist
WTF, serieus per dag?
Een schoonmaker brengt zijn werkgever nog meer op.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  woensdag 23 april 2014 @ 21:51:01 #126
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139196076
valt me op dat bijna alle missies luchtmachtzwaar zijn. Mali (heli), Afghanistan (F16), Turkije (GGW)en straks weer F16'snaar de baltic. allemaal blauwe missies. terwijl dat opco nota bene het zwaarst wordt getroffen met de bezuinigingen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 23 april 2014 @ 21:51:45 #127
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139196102
GGW bestaat niet meer.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator woensdag 23 april 2014 @ 22:44:16 #128
257132 crew  Awsom
pi_139198470
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 20:40 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

WTF, serieus per dag?
Een schoonmaker brengt zijn werkgever nog meer op.
Ja, ¤50,- bruto per dag met maximaal 5 dagen per week.. Voor dat geld is het simpelweg onmogelijk om een goede vervanging in te huren. En dan vindt men het vreemd dat de relatie tussen werkgevers en defensie niet erg goed is..
  woensdag 23 april 2014 @ 23:17:31 #129
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139200024
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 21:51 schreef Cobra4 het volgende:
GGW bestaat niet meer.
DGLC is nog steeds voor 90% blauw. De patriots zijn het belangrijkste asset en dat is 100% KLU.
  woensdag 23 april 2014 @ 23:35:28 #130
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_139200855
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 21:51 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
valt me op dat bijna alle missies luchtmachtzwaar zijn. Mali (heli), Afghanistan (F16), Turkije (GGW)en straks weer F16'snaar de baltic. allemaal blauwe missies. terwijl dat opco nota bene het zwaarst wordt getroffen met de bezuinigingen.
Klopt. En als ik de verhalen mag geloven is die nieuwe NH90 (maar liefst 20 :') ;( )ook al zo'n succesverhaal, dus dat komt wel goed in de toekomst. ^O^

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 8% gewijzigd door IkStampOpTacos op 23-04-2014 23:42:35 ]
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  woensdag 23 april 2014 @ 23:57:36 #131
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_139201732
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 23:17 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

DGLC is nog steeds voor 90% blauw. De patriots zijn het belangrijkste asset en dat is 100% KLU.
90%? :')

Kom eens kijken zou ik zeggen, en alles is van de KL. Daarbij is de uitzending ook gemixed, er zitten ook gewoon een hele shitload aan KL'ers bij die Patriots.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 24 april 2014 @ 17:14:55 #132
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139219770
Derde mag dossier gestorven sergeant inzien

DEN HAAG -
Een onafhankelijke deskundige mag - indien de nabestaanden daarom vragen - het medische sectierapport van de gestorven sergeant Boy van Geffen inzien. Hij overleed bijna drie jaar geleden na een training bij de Luchtmobiele Brigade, waarbij Defensie tientallen fouten zou hebben gemaakt.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) is „zonder meer bereid“ aan een dergelijk verzoek mee te werken, heeft ze donderdag aan de Tweede Kamer laten weten. De vaste Kamercommissie van Defensie had gevraagd of zij bereid was hieraan mee te werken.

Van Geffen deed op 8 juni 2011 mee aan een zelfverdedigingsoefening. Ongeveer anderhalf uur na de oefening werd hij onwel. Hij is toen eerst naar het ziekenhuis in Weert en later naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. Bijna een week na de oefening bezweek de militair aan ernstig hersenletsel.

Defensie heeft een reeks maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Zo zijn de sportinstructeurs bijgeschoold, is er nu bij oefeningen voldoende medische ondersteuning beschikbaar en mag bij de training het hoofd alleen worden getoucheerd of licht worden getroffen.

Volgens de bewindsvrouw zijn er geen vergelijkbare dossiers. Ze herhaalt dat Defensie verantwoordelijk is voor de verwondingen van Van Geffen en het overlijden als gevolg daarvan. Ze zal de nabestaanden van Van Geffen uitnodigen voor een persoonlijk gesprek.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ossier_inzien__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 24 april 2014 @ 17:26:10 #133
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_139220116
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 21:51 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
valt me op dat bijna alle missies luchtmachtzwaar zijn. Mali (heli), Afghanistan (F16), Turkije (GGW)en straks weer F16'snaar de baltic. allemaal blauwe missies. terwijl dat opco nota bene het zwaarst wordt getroffen met de bezuinigingen.
Mali is anders een behoorlijk Landmachtzware missie uiteindelijk...
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  donderdag 24 april 2014 @ 18:13:42 #134
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139221429
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 17:26 schreef Vortix het volgende:

[..]

Mali is anders een behoorlijk Landmachtzware missie uiteindelijk...
Met de chinooks erbij is er meer blauw dan groen personeel aanwezig in Mali. UIteindelijk hebben de krijgsmachtdelen elkaar natuurlijk altijd nodig, maar als je kijkt naar de missies die worden gedaan zou een herverdeling van de budgetten ten gunste van CLSK op zijn plaats zijn. (behalve dat er natuurlijk sowieso meer geld naar Defensie moet structureel.)
  donderdag 24 april 2014 @ 18:19:21 #135
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_139221567
Qua aantal manschappen heb je natuurlijk een punt, maar als je bekijkt wat het doel van de missie is dan verandert dat nogal, en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  donderdag 24 april 2014 @ 18:30:01 #136
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_139221818
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 18:13 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Met de chinooks erbij is er meer blauw dan groen personeel aanwezig in Mali. UIteindelijk hebben de krijgsmachtdelen elkaar natuurlijk altijd nodig, maar als je kijkt naar de missies die worden gedaan zou een herverdeling van de budgetten ten gunste van CLSK op zijn plaats zijn. (behalve dat er natuurlijk sowieso meer geld naar Defensie moet structureel.)
Hoe kom je aan die onzin? De afgelopen jaren is elk krijgsmachtdeel flink aan zijn staart getrokken mbt uitzendingen, waarbij ik eigenlijk wel zeker weet dat de KM relatief gezien het meest op pad is.
  donderdag 24 april 2014 @ 18:50:24 #137
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139222307
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 18:19 schreef Vortix het volgende:
Qua aantal manschappen heb je natuurlijk een punt, maar als je bekijkt wat het doel van de missie is dan verandert dat nogal, en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.
Het gaat om ISR taken, dat is typisch een taak voor de apache die direct is gerelateerd aan de missiedoeken. De commando's zullen worden verplaatst per Chinook, odnersteunend, maar zonder deze ondersteuning kunnen de commando's weinig doen. Jistarrk is verder een paarse eenheid die (ten onrechte) onder de CLAS valt.
  donderdag 24 april 2014 @ 19:09:50 #138
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_139222914
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 18:50 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Het gaat om ISR taken, dat is typisch een taak voor de apache die direct is gerelateerd aan de missiedoeken. De commando's zullen worden verplaatst per Chinook, odnersteunend, maar zonder deze ondersteuning kunnen de commando's weinig doen. Jistarrk is verder een paarse eenheid die (ten onrechte) onder de CLAS valt.
Nou wordt ie helemaal mooi... :')

Van welke parochie ben je?
pi_139229124
quote:
99s.gif Op woensdag 23 april 2014 22:44 schreef Awsom het volgende:

[..]

Ja, ¤50,- bruto per dag met maximaal 5 dagen per week.. Voor dat geld is het simpelweg onmogelijk om een goede vervanging in te huren. En dan vindt men het vreemd dat de relatie tussen werkgevers en defensie niet erg goed is..
De tievus en voor dat geld willen ze dan gespecialiseerde civilisten inzetten.
Die kosten gewoon al ¤50 per uur.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  vrijdag 25 april 2014 @ 01:47:40 #140
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_139240264
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 21:20 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Die kosten gewoon al ¤50 per uur.
Als je slecht bent wel ja.

Een beetje autobedrijf laat je al meer betalen voor een monteur. 8)7
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_139243129
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 01:47 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Als je slecht bent wel ja.

Een beetje autobedrijf laat je al meer betalen voor een monteur. 8)7
Nee kosten voor een werkgever niet wat het je als klant kost.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  vrijdag 25 april 2014 @ 10:33:46 #142
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_139244443
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 09:30 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Nee kosten voor een werkgever niet wat het je als klant kost.
Ach so. Dan nog, 50 euro. :')

Typisch Nederlands ook. Grote verhalen in de politiek dat we internationaal mee willen tellen. Allerlei projecten waar we aan mee willen doen, Defensie moet op alles voorbereid zijn, alles kunnen, maar niet de knip willen trekken. In plaats daarvan met derderangs oplossingen komen waar Nederland z'n internationale voortrekkersrol als part-time werkende samenleving, weer eens laat gelden.

Met de 20.000 reservisten die ze willen rekruteren maakt dat straks geen aanvulling meer op de defensieorganisatie, maar ís dat straks de defensieorganisatie. Zodra de nood aan de man is een stel loodgieters, timmermannen, studenten en kantoorzitters met vlekkenpak de bush insturen voor een fooi als onkostenvergoeding en dan moet het internationaal maar wat lijken alsof we wel degelijk onze verantwoordelijkheid nemen. Want dat is wat Defensie in de ogen van Nederland ondertussen is geworden, een kostenpostje, noodzakelijk kwaad en een verplicht nummertje waar we al jaren onderuit proberen te komen door dusdanige versoberingen dat er van een Defensie haast niet meer te spreken valt.

De werkregelingen voor de full-time militair zo versoberen en verkutten dat zelfs elke beroeps bijna liever vertrekt en beter bij de reserve kan aansluiten. Een organisatie die zelfs de trouwste werknemers niet meer kan binden en wat wordt opgelost met het gooien van 2 grijpstuivers naar de Nederlandse bedrijven voor het lenen van hun personeelsbestand. Zelfs nu de markt zo op z'n gat ligt kunnen ze niet eens voldoende mensen op de been krijgen om te solliciteren, dat wordt wat als de economie weer aantrekt. Ironisch gezien is de recessie op personeel vlak eigenlijk de redding geworden van Defensie, zo'n beetje nog de enige reden dat een groot deel niet al vertrokken is, er is niks anders. Nog niet. :N
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 25 april 2014 @ 13:00:15 #143
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139248316
Zijlstra: uitgaven voor defensie verhogen


ROTTERDAM -
Nederland moet zijn uitgaven voor defensie verhogen. Het land heeft te lang geleund op de grote bijdrage die de Verenigde Staten aan de NAVO leveren. Fractieleider Halbe Zijlstra van de VVD zei dat tijdens een bijeenkomst van de Liberale Internationale, de wereldwijde organisatie van liberale partijen.

Ook Europa moet volgens Zijlstra meer doen om de eigen veiligheid zeker te stellen. Slechts enkele Europese landen voldoen aan de NAVO-afspraak om twee procent van de opbrengst van hun economieën aan defensie uit te geven. Ook Nederland voldoet met 1,15 procent niet aan die norm.

Zijlstra wees erop dat in West-Europa, en zeker ook in Nederland, de nadruk de afgelopen decennia lag op het opbouwen van de verzorgingsstaat. De uitgaven voor defensie in Nederland halveerden de aflopen twintig jaar tot 7,5 miljard, terwijl die voor de zorg bijna verdubbelden tot tachtig miljard euro.

Zijlstra pleitte al eerder voor het verhogen van de defensie-uitgaven, overigens zonder concrete bedragen of een termijn te noemen. Hij herhaalde vrijdag dat „de Amerikanen niet oneindig voor onze vrijheid blijven betalen”. De VS verleggen volgens hem hun focus steeds meer van Europa en het Midden-Oosten naar de opkomende economische grootmachten in Azië. Terwijl de situatie in Oekraïne laat zien dat mogelijke militaire conflicten in Europa nog niet per definitie tot het verleden behoren, aldus Zijlstra.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)aven_defensie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 25 april 2014 @ 13:15:04 #144
176916 Karrs
2007-2017
pi_139248742
Mooi. De ogen gaan open.
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
pi_139249501
Ik zou de woorden van een VVD'er wat dit betreft met heel wat korrels zout nemen kijkend naar hun trackrecord wat betreft het snijden in de krijgsmacht de afgelopen decennia. Tuurlijk hebben ze te maken met coalitiepartners, maar heel erg stijf houden ze hun poot nou ook weer niet als het om defensie gaat.
pi_139249729
En dat van een vvd'er, de partij die niet zo lang geleden nog verkondigde niet verder te gaan bezuinigen en vervolgens een miljard van het budget aftrok en tig duizend man t hek over gooide.

Typisch weer....
  vrijdag 25 april 2014 @ 14:26:33 #147
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_139250809
Ah, het volledig ongeloofwaardig en vooral lachwekkende verhaaltje van de VVD... Nee, Halbe hier trapt deze jongen niet meer in, de VVD is mijn stem definitief kwijt...

En we schrijven april 2013:

quote:
VVD wil meer geld voor defensie

maandag 8 apr 2013, 23:57 (Update: 09-04-13, 08:55)

De VVD wil dat het budget voor defensie wordt verhoogd. Fractieleider Halbe Zijlstra zei dat op een partijbijeenkomst in Goes.

De verhoging is volgens hem nodig, omdat de energiebelangen van de Verenigde Staten in het Midden-Oosten afnemen. Daardoor zijn er steeds minder Amerikaanse troepen in de regio.
Veiligheid

"Onze veiligheid komt daarom meer op onze eigen schouders terecht", zegt Zijlstra. "Als de Amerikanen zich terugtrekken, moeten we Europa-breed, dus ook in Nederland, nadenken of we onze veiligheid op orde hebben."

Omdat Amerika meer energie zelf produceert, onder meer via schaliegas, is het minder afhankelijk van olie uit het buitenland. Daardoor is het land ook steeds minder genoodzaakt om in te grijpen in andere landen, denkt Zijlstra.
Noodzakelijk

Zijlstra zegt dat het voor Nederland noodzakelijk is om de eigen defensie op peil te houden, ook als er gekort moet worden op zorg en onderwijs. "Wat heb je aan goede zorg en onderwijs als de veiligheid in het geding is?", zei hij.
nos
  vrijdag 25 april 2014 @ 14:40:27 #148
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_139251172
Volgens mij heeft de VVD de laatste jaren het defensieprogramma van de SP uitgevoerd....
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  vrijdag 25 april 2014 @ 14:42:26 #149
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_139251222
Was het niet zo dat de grote investeringen bij defensie in de afgelopen decennia niet allemaal zijn doorgevoerd door overwegend 'linkse' kabinetten?
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
pi_139251488
We hebben de afgelopen decennia geen overwegend linkse kabinetten gehad, ik snap niet hoe je hier bijkomt.
pi_139253628
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 19:09 schreef AchJa het volgende:

[..]

Nou wordt ie helemaal mooi... :')

Van welke parochie ben je?
JISTARC
  vrijdag 25 april 2014 @ 16:20:36 #152
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_139254023
Je verkoopt een folder verhaal.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  vrijdag 25 april 2014 @ 16:24:58 #153
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_139254134
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 14:42 schreef Vortix het volgende:
Was het niet zo dat de grote investeringen bij defensie in de afgelopen decennia niet allemaal zijn doorgevoerd door overwegend 'linkse' kabinetten?
Nope, CDA/VVD veelal.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  vrijdag 25 april 2014 @ 16:49:06 #154
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_139254766
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 16:24 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Nope, CDA/VVD veelal.
Ah okay. Ik meen zoiets ooit gelezen te hebben, maar dat zal wel iets vluchtigs zijn geweest dan.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  vrijdag 25 april 2014 @ 16:49:49 #155
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_139254779
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 14:55 schreef LWD-Godius het volgende:
We hebben de afgelopen decennia geen overwegend linkse kabinetten gehad, ik snap niet hoe je hier bijkomt.
'Linkse' is dan ook een vrij rekbaar begrip. Daar zijn dat soort leestekens immers voor :)
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
pi_139255028
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 16:49 schreef Vortix het volgende:

[..]

'Linkse' is dan ook een vrij rekbaar begrip. Daar zijn dat soort leestekens immers voor :)
Daarmee impliceer je dat links staat voor minder geld voor defensie, wat niet waar is. Snijden in het defensiebudget in de afgelopen decennia heeft niets met links of rechts gedachtegoed te maken maar met de val van de oude geopolitieke verhoudingen.
  vrijdag 25 april 2014 @ 17:02:49 #157
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_139255132
Was er laatst geen artikel waaruit bleek dat zo goed als alle bezuinigingen op defensie in de 20e en 21e eeuw onder 'rechtse' regeringen gedaan werden?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  vrijdag 25 april 2014 @ 17:13:23 #158
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_139255396
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 17:02 schreef Rave_NL het volgende:
Was er laatst geen artikel waaruit bleek dat zo goed als alle bezuinigingen op defensie in de 20e en 21e eeuw onder 'rechtse' regeringen gedaan werden?
Correct. Vooral op het conto van CDA en VVD te schrijven.
  vrijdag 25 april 2014 @ 17:30:59 #159
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_139255765
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 17:02 schreef Rave_NL het volgende:
Was er laatst geen artikel waaruit bleek dat zo goed als alle bezuinigingen op defensie in de 20e en 21e eeuw onder 'rechtse' regeringen gedaan werden?
Naja, niet persé regeringen, maar wel partijen. De afgelopen jaren heeft vrijwel altijd een VVD'er of CDA'er defensie gedaan.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  vrijdag 25 april 2014 @ 17:38:55 #160
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_139255970
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 17:30 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Naja, niet persé regeringen, maar wel partijen. De afgelopen jaren heeft vrijwel altijd een VVD'er of CDA'er defensie gedaan.
Het gaat niet om de ministerpost. Dat is toch een stromansfunctie. Het gaat om het kabinet die het doorvoert (en dus de minister levert).
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  vrijdag 25 april 2014 @ 17:39:39 #161
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_139255989
Vredesdividend

In 1989 viel de Berlijnse muur en de Koude Oorlog eindigde daarna snel. Voor velen het moment om "vredesdividend" op te eisen. Dat de wereld er niet veiliger op werd bleek overigens al snel, diverse conflicten in de rest van de wereld staken de kop op. Nederland ging het nieuwe decennium in met het kabinet Lubbers III (CDA en PvdA). Relus ter Beek (PvdA) werd Minister van Defensie en voorzag weinig problemen als het ging om bezuinigen: het kon allemaal wel wat minder, de dreiging van een grootschalig conflict was immers voorbij. Desondanks was Ter Beek niet gelukkig met dat sommige politici Defensie alleen maar interessant vonden als het om de financiën ging. 13

1990 zou later de start blijken te zijn van golf van meer dan 30 bezuinigingen die Defensie over zich heen kreeg.14 Voor dit artikel is het teveel om ze allemaal te noemen, maar wel worden de hoofdlijnen geschetst.

In het regeerakkoord van 1990 werd een bescheiden begin gemaakt met bezuinigen, maar dat plan werd een jaar later al bijgesteld in de Defensienota 1991: 2% krimp van de uitgaven t/m 1994. De maatregelen waren voor de marine groot, niet alleen personeel maar ook schepen moesten weg. Wel werd besloten tot nieuwbouw voor vervanging van de GW-fregatten, vervanging van de Poolster en later van de Zuiderkruis. In 1992 volgde de derde bezuiniging in drie jaar: ruim 300 miljoen eraf tot 1997.

Dat was echter niet genoeg, want een jaar later verscheen de Prioriteitennota 1993, door de auteurs omschreven als "de meest ingrijpende inkrimping en herstructurering die de krijgsmacht sedert de Tweede Wereldoorlog heeft ondergaan." Hierin werd de verwachting uitgesproken dat Defensie steeds vaker zou worden ingezet. De focus moest meer komen te liggen op vredes- en crisisbeheersingsoperaties, vooral een verandering voor de landmacht en minder voor de marine. Toch ging dat gepaard met nieuwe forse bezuinigingen van 8,5 miljard tot 2003 terwijl tot dat moment al ruim een miljard per jaar was gekort op Defensie.

De Prioriteitennota was een enorme schok voor Defensie en het zou jaren duren om de bezuiniging te verwerken. Desondanks verscheen een jaar later de Novemberbrief 1994 waardoor 500 miljoen gulden extra korting gerealiseerd moest worden.

Bezuinigen en reorganiseren
Vijf jaar later presenteerde toenmalig Minister van Defensie Frank de Grave (VVD) een nieuwe bezuinigingsronde in de Defensienota 2000. Tot 2010 moest er 10 miljard gulden worden bezuinigd en de krijgsmacht moest het met 700 man minder doen. Bij de marine werden weer schepen geschrapt en werd vervanging van schepen uitgesteld. Ook werden drie Orion patrouillevliegtuigen uit het bestand verwijderd.

In de jaren daarna ging het tempo van bezuinigingen -terwijl de Nederlandse economie er goed voorstond- snel omhoog. Na het Strategisch Akkoord, de CDV Taakstelling, de Najaarsbrief 2002, Voorjaarsnota 2003, Hoofdlijnenakkoord 2003 stond de bezuinigingsteller op zo'n 1,3 miljard euro structureel per jaar. Ook werd in die periode ongekend gereorganiseerd. De krijgsmachtdelen werden opgeheven en gingen -ontdaan van hun ondersteunende afdelingen die werden samengevoegd- verder als Operationele Commando's. Het dieptepunt in de serie was echter de Prinsjesdagbrief 2003 waarna de marine alle vliegtuigen moest wegdoen en vier fregatten.

Het volgende salvo dat op Defensie werd afgevuurd liet niet lang op zich wachten. In 2007 werd met de Kamerbrief een aantal projecten zoals het Joint Support Ship en de OPV's vertraagd, in 2010 werd opnieuw een aantal projecten uitgesteld of geannuleerd bovenop een bezuiniging van 200 miloen euro. De klapper volgde in 2011 met een reductie van 12.000 man personeel en 1 miljard euro bezuinigingen.

In 2014 gaat 0,26% van de totale Rijksuitgaven naar het Commando Zeestrijdkrachten, de marine. Dit is een direct gevolg van nieuwe bezuinigingen op Defensie. Deze werden op 17 september 2013 gepresenteerd door minister van Defensie Jeanine Hennis in de nota In het belang van Nederland. Hennis bezuinigde 348 miljoen euro en schrapte in (vervanging van) materieel.

Minister van Defensie: "Nu is het genoeg."
Het lijkt alsof Defensie nog wordt gezien als het vet op 's lands begroting, waardoor er nog altijd een wens is om te bezuinigen op de krijgsmacht. Al is er straks nog weinig over om in te snijden, politici kijken als eerste naar Defensie als het om geld gaat. Diverse ministers van Defensie hebben hier in het verleden publiekelijk tegen geageerd, vaak nadat zij zelf flink hadden bezuinigd.

Zo was toenmalig minister van Defensie Relus ter Beek (PvdA) verantwoordelijk voor de monsterbezuinigingen van 1991 en 1993. Hij bezuinigde zo'n 9 miljard gulden op Defensie, stootte o.a. 2 onderzeeboten af en 6 S-fregatten. Ter Beek vond echter dat met deze reducties de grenzen van het vredesdividend waren bereikt. In het Reformatorisch Dagblad van 26 november 1992 zei de minister verder dat verwachtingen over verdergaande bezuinigingen moesten worden getemperd.15

Joris Voorhoeve (VVD) was Ter Beeks opvolger en bezuinigde direct in 1994 nog eens 500 miljoen gulden. Vlak voor de verkiezingen van 1998 zei in het dagblad Trouw hij wel de bezuinigingsplannen van de PvdA en D66 "onverstandig, onlogisch en onordelijk" te vinden. Genoemde partijen wilden 500 tot een miljard gulden korten op Defensie.16 Een jaar later besloot zijn opvolger en VVD-partijgenoot Frank de Grave echter 10 miljard gulden te bezuinigen op de Defensiebegroting.17

Minister van Defensie Henk Kamp (VVD) bezuinigde honderden miljoenen euro's op Defensie en stootte alle 13 Orion maritieme patrouillevliegtuigen af. De Volkskrant schreef in 2004 dat minister Kamp in een toespraak pleitte tegen verdere reducties. "En als onze economie weer groeit, dan moet Defensie ten minste evenredig in deze groei kunnen delen," aldus de minister.

In 2007 had Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) bij reducties op de Defensiebegroting de vervanger van de Zuiderkruis (het JSS) en de bouw van patrouilleschepen uitgesteld. Van Middelkoop zei op zijn beurt in 2008 "te hopen dat in de toekomst niet meer bezuinigd zou worden op Defensie"19. Toen twee jaar later een onderzoeksrapport wees op het belang van investeringen in Defensie bleef Van Middelkoop bij zijn keuze om het verhogen van de Defensiebegroting over te laten aan een volgend kabinet20.

In het daarop volgende kabinet had Hans Hillen (CDA) zitting als Minister van Defensie. Hillen zei de nieuwe bezuinigingen in het regeerakkoord te accepteren, maar vond dat de grens was bereikt.21 Hillen dwong Defensie de grootste ombuigingsoperatie uit de geschiedenis verwerken: 1 miljard euro bezuinigingen. In 2012, in de nadagen van zijn ministerschap zei Hillen: "Verder snijden maakt de krijgsmacht invalide. We zitten rock-bottom, we zijn maximaal uitgeknepen. Nu verder bezuinigen houdt in dat we ledematen van het lichaam gaan snijden." Verder beloofde hij in de toekomst luider tegen nieuwe bezuinigingen te gaan uitspreken.22

Minister van Defensie Jeanine Hennis maakte in september 2013 haar bezuiniginsplannen bekend en kondigde o.a. de verkoop van het nog af te bouwen JSS aan (de vervanger van de Zuiderkruis, die Ter Beek in 1991 had uitgesteld tot 2000). Het is nu wachten op het pleidooi van Hennis tegen toekomstige bezuinigingen. Ook pleitten politici die niet aan het Ministerie van Defensie verbonden waren (voorzichtig) tegen bezuinigingen de krijgsmacht zoals fractievoorzitter Maxime Verhagen (CDA) in 201023 of fractievoorzitter van de VVD Halbe Zijlstra in 201324. Zij deden dat niet op een hoofdpodium maar veilig in Oosterbeek voor een ondernemersorganisatie en in Goes op een lokale partijbijeenkomst.

Marineschepen.nl

+ Leuk plaatje:

  vrijdag 25 april 2014 @ 17:46:24 #162
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_139256151
Vervang 1992 voor wat voor jaar dan ook en vervang ter Beek voor welke mindef dan ook en het is continu hetzelfde riedeltje...

quote:
Ter Beek duldt geen extra bezuinigingen

Kamer wil opkomstplicht snel afschaffen

: DEN HAAG - Minister ter Beek van defensie vindt dat de grenzen zijn bereikt voor extra bezuinigingen op zijn begroting. Wel is hij bereid zijn aandeel te blijven leveren in eventuele algemene bezuinigingen die over de verschillende departementen moeten worden omgeslagen.

Van onze politieke redactie ; Dat maakte de bewindsman van•morgen in de Tweede Kamer duidelijk ''tijdens het debat over zijn begroting voor 1993. Ter Beek heeft voor dat jaar onlangs een bezuiniging van rond 500 miljoen gulden moeten slikken, waarmee het totaal in deze kabinetspe.riode op een kleine negen miljard gulden komt.

Volgens de bewindsman zijn daarmee voor Nederland de grenzen van het vredesdividend bereikt. Van de Prioriteitennota, waarin Ter Beek het defensiebeleid aanpast aan de veranderde internationale veiligheidssituatie, moeten dan ook geen snelle winsten worden verwacht. „Verwachtingen over verdergaande bezuinigingen moeten worden getemperd. Die piketpaal wil ik hier slaan", zo zei hij.

Ter Beek wees erop dat de verkleining van de krijgsmacht gepaard moet ''gaan met een herstructurering. Om de nieuwe krijgsmacht mobiel, flexibel en snel inzetbaar te maken zijn forse nieuwe investeringen een noodzakelijke voorwaarde. „Blijven die uit dan dreigt de Defensie te vervagen in de schaduw van haar verleden", aldus de bewindsman. De fracties van CDA en PvdA in de Tweede Kamer hebben gisteren bij minister Ter Beek van defensie aangedrongen op een kortdurende overgangsperiode naar een situatie waarin de opkomstplicht wordt afgeschaft. Het kabinet denkt aan eën periode van vijf jaar, maar de regeringsfracties bepleitten gisteren tijdens de behandeling van de defensiebegroting dat de overgang naar de nieuwe situatie zo snel mogelijk wordt gerealiseerd.

Minister Ter Beek neigt ertoe de opkomstplicht in 1998 af te schaffen. Hij zei gisteren in de Kamer deze overgangstijd nodig te hebben om de Koninklijke Landmacht in de gelegenheid te stellen op een verantwoorde wijze over te schakelen naar de vorming van een beroepsleger. De bewindsman weet zich daarbij gesteund door de VVD-fractie. Woordvoerster Van Heemskerck Pillis-Duvekot zei gisteren dat haar fractie wel vindt dat de opkomstplicht bij de Koninklijke Marine en de Koninklijke Luchtmacht nu meteen kan worden afgeschaft.

Ter Beek krijgt echter geen steun van CDA en PvdA. CDA-woordvoerder Koffeman zei gisteren dat onmiddellijke afschaffing v^n de opkomstplicht voor alle onderdelen wenselijk is, omdat hij niet ziet hoe de huidige en toekomstige dienstplichtigen op een gemotiveerde wijze hun werk kunnen blijven doen. Zijn PvdA-collega Vos viel hem op dit punt bij. „Vijf jaar is echt te lang", zo hield hij de minister voor.
Gepubliceerd op: 26 november 1992

Digibron
  vrijdag 25 april 2014 @ 17:49:48 #163
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_139256255
quote:
7s.gif Op vrijdag 25 april 2014 17:38 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Het gaat niet om de ministerpost. Dat is toch een stromansfunctie. Het gaat om het kabinet die het doorvoert (en dus de minister levert).
Nouwjah, dan kun je links of rechts niet echt de schuld geven, mocht je dat überhaupt willen. Hoewel ik het niet eens ben met je stroman argument.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  vrijdag 25 april 2014 @ 18:25:22 #164
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_139257032
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 17:49 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Nouwjah, dan kun je links of rechts niet echt de schuld geven, mocht je dat überhaupt willen. Hoewel ik het niet eens ben met je stroman argument.
Je kunt over het algemeen wel stellen dat de partij die de verkiezingen wint een coalitie vormt met partijen die binnen zijn eigen straatje valt. Daarom kun je spreken van overwegend rechtse of linkse kabinetten (of paars, maar dat terzijde). En tijdens de overwegend rechtse kabinetten zijn de grootste bezuinigingen doorgevoerd. Zie boven: VVD, VVD, CU, VVD.

Ik geef niemand de schuld, ik tracht enkel de hypocrisie te benadrukken van de VVD om nu voor een sterkere krijgsmacht te pleiten.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  vrijdag 25 april 2014 @ 18:32:56 #165
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_139257199
quote:
7s.gif Op vrijdag 25 april 2014 18:25 schreef Rave_NL het volgende:

Ik geef niemand de schuld, ik tracht enkel de hypocrisie te benadrukken van de VVD om nu voor een sterkere krijgsmacht te pleiten.
Precies, toen Halbe Zijlstra vorig jaar april extra geld wilde voor defensie (zie ergens hierboven) kregen we dit als beloning:

quote:
Nieuwe bezuinigingen Defensie

dinsdag 25 jun 2013, 16:39 (Update: 26-06-13, 08:24)

Het ministerie van Defensie krijgt te maken met nieuwe bezuinigingen. De ministers Hennis en Dijsselbloem schrijven aan de Tweede Kamer dat er nieuwe ingrepen nodig zijn om te voorkomen dat er vanaf 2018 een structureel tekort op de begroting ontstaat van 333 miljoen euro per jaar.

De ministers schrijven verder dat ze niet van plan zijn meer geld uit te trekken voor de vervanging van de F-16 dan was begroot. En de vervanging zal niet ten koste gaan van andere onderdelen van de begroting van Defensie.

Toekomst

In het regeerakkoord staat dat het kabinet met een nota komt over de toekomst van de krijgsmacht en dat in 2013 een besluit wordt genomen over de opvolger van het F-16-gevechtsvliegtuig. De ministers zullen die nota later naar de Kamer sturen, maar geven nu vast wat hoofdlijnen aan.

Voorkeur

In de nota staat niet of het kabinet een voorkeur heeft voor de JSF als vervanger van de F-16. Wel noemt Hennis een aantal voorwaarden waaraan de krijgsmacht moet voldoen: zo moet het leger op alle geweldsniveaus kunnen worden ingezet en aan allerlei uiteenlopende operaties kunnen meedoen. Dat zijn kwaliteiten waarvan Defensie in het verleden altijd zei dat de JSF er bij uitstek over beschikt.

De ministers schrijven verder dat de Nederlandse krijgsmacht op alle geweldsniveaus inzetbaar moet blijven.
NOS
  zaterdag 26 april 2014 @ 09:19:39 #166
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_139272346
Tijdbom onder vrede Europa

Russische agressie dreigt over te slaan

Het gevaar dat kruitvat Oekraïne ontploft en de vlam overslaat richting Baltische NAVO-lidstaten waardoor oorlog in heel Europa dreigt, groeit met het uur.

Nederlandse officieren en hoogleraren internationale betrekkingen vrezen een scenario waarbij Estland, Letland en Litouwen een beroep doen op artikel 5 van het bondgenootschap en militaire hulp vragen.

„Mocht Poetin de grenzen van Oost-Oekraïne overtrekken, dan zullen Russische minderheden in de Baltische staten het voorbeeld van hun broeders in Donetsk, Slovjansk en Maripol volgen”, aldus een generaal-majoor van de Koninklijke Landmacht. „Zo’n domino-effect kan een Derde Wereldoorlog inleiden.”

Escalatie

Directeur Rob de Wijk van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies deelt die zorg. „Ik ben net terug uit Estland en daar kijkt men doodsbang naar de ontwikkelingen in Oekraïne. Narva, derde stad van het land en pal aan de grens met de Russische Federatie, bestaat voor 90 procent uit etnische Russen. Als die zich gaan roeren is de beer pas echt los.”

Want de Esten zullen annexatie van hun belangrijke industriestad niet toestaan, waardoor een gewapend conflict tussen Moskou en de NAVO op de loer ligt. De interimpremier van Oekraïne, Arseni Jatsenjoek, waarschuwde gisteren voor een nieuwe wereldoorlog terwijl zijn troepen in de stad Slovjansk separatisten probeerden uit te roken.

Gisteravond laat meldde het Amerikaanse ministerie van Defensie dat Russische vliegtuigen de afgelopen 24 uur diverse malen het luchtruim van Oekraïne zijn binnengevlogen. Waar en wanneer dat is gebeurd, is niet duidelijk.

Telegraaf
  zaterdag 26 april 2014 @ 09:31:36 #167
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139272481
Aangezien de europese defensie niets voorstelt kan een eventuele oorlog snel een kernoorlog worden (wat op lange termijn goed zou zijn) Ik ben benieuwd! Ik denk dat de Russen Estland bijzonder makkelijk zouden kunnen destabiliseren, het is de vraag of NATO daar iets aan kan doen zonder een oorlog te beginnen.
  zaterdag 26 april 2014 @ 10:08:20 #168
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_139273028
Ik denk dat de Russen slimmer zijn dan dat en aardig goed weten dat ze absoluut geen partij zijn voor de NAVO als geheel en de Amerikanen in het bijzonder, zowel in mens, materieel en ervaring.

EDIT: hiermee zeg ik niet dat de NAVO een directe oorlog zou 'winnen', want het wordt een grote bende als dat mocht gebeuren en ik vermoed dat alle partijen zich dat wel degelijk beseffen.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  zaterdag 26 april 2014 @ 10:33:54 #169
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_139273377
quote:
7s.gif Op vrijdag 25 april 2014 18:25 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Je kunt over het algemeen wel stellen dat de partij die de verkiezingen wint een coalitie vormt met partijen die binnen zijn eigen straatje valt. Daarom kun je spreken van overwegend rechtse of linkse kabinetten (of paars, maar dat terzijde). En tijdens de overwegend rechtse kabinetten zijn de grootste bezuinigingen doorgevoerd. Zie boven: VVD, VVD, CU, VVD.

Ik geef niemand de schuld, ik tracht enkel de hypocrisie te benadrukken van de VVD om nu voor een sterkere krijgsmacht te pleiten.
Met dat laatste ben ik het zeker eens. D'r zal ook wel weinig van komen vrees is. Hoewel Zijlstra nu wel de wind mee heeft. We gaan het zien..
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  zaterdag 26 april 2014 @ 11:11:54 #170
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139274107
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 april 2014 10:08 schreef Vortix het volgende:
Ik denk dat de Russen slimmer zijn dan dat en aardig goed weten dat ze absoluut geen partij zijn voor de NAVO als geheel en de Amerikanen in het bijzonder, zowel in mens, materieel en ervaring.

EDIT: hiermee zeg ik niet dat de NAVO een directe oorlog zou 'winnen', want het wordt een grote bende als dat mocht gebeuren en ik vermoed dat alle partijen zich dat wel degelijk beseffen.
als de NAVO Rusland gaat bombarderen vliegen de kernaketten binnen no-time op doelen in Europa en de VS af, dat zal dus niet gebeuren.
  zondag 27 april 2014 @ 20:27:33 #171
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_139316630
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 april 2014 11:11 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

als de NAVO Rusland gaat bombarderen vliegen de kernaketten binnen no-time op doelen in Europa en de VS af, dat zal dus niet gebeuren.
Dat geldt andersom net zo goed, dus ik denk dat beide partijen het niet tot dat niveau zouden laten escaleren.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 27 april 2014 @ 22:43:11 #172
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139324994
'Dijsselbloem moet geld vinden voor defensie'

DEN HAAG -
VVD-fractieleider Halbe Zijlstra vindt dat minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) zijn best moet doen om op de overheidsbegroting extra geld te vinden voor defensie. In het tv-programma Buitenhof sprak hij zondag van „een uitdaging voor Dijsselbloem”. Zijlstra leek zich aan te sluiten bij de 'bevriende' oppositiefracties ChristenUnie en SGP, die in het begrotingsoverleg met het kabinet aandrongen op hogere defensie-uitgaven in 2015.

Zijlstra ijvert al langer voor een verhoging van het defensiebudget. De Verenigde Staten kunnen niet blijven opdraaien voor de kosten van onze veiligheid, betoogde hij vrijdag nog tijdens een congres van liberale partijen.

Zijlstra wil niet zeggen hoeveel geld er extra voor defensie beschikbaar moet komen. Hij liet wel doorschemeren dat er er ruimte op de begroting gevonden kan worden door verder te snijden in de uitgaven voor zorg en sociale zekerheid. Wat hebben we aan sociale zekerheid en zorg als de veiligheid van Nederland niet gegarandeerd is, betoogde hij in Buitenhof.

Zijlstra onderstreepte dat de Europese landen met de VS moeten blijven samenwerken binnen NAVO-verband. In de vorming van een Europese krijgsmacht ziet hij niets. De VVD wijkt wat dat betreft af van sommige liberale partijen uit andere landen waarmee het Europees samenwerkt.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)aar_defensie___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 28 april 2014 @ 10:27:34 #173
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139333151
Veteranen willen aparte berechting
Roy Klopper


DEN HAAG -
Ons land moet een speciale veteranenrechtbank krijgen die strafzaken behandelt tegen oud-militairen die met justitie in aanraking zijn gekomen.

Zo’n nieuw juridisch instituut, dat in de Verenigde Staten al jarenlang naar volle tevredenheid van alle partijen functioneert, kan volgens advocaten en veteranenbegeleiders de specifieke problematiek waarmee veel ex-militairen kampen beter doorgronden dan de reguliere rechters.

Met maatwerk is beter te voorkomen dat een getraumatiseerde veteraan na zijn straf als een tikkende tijdbom terugkeert in de maatschappij.

Het pleidooi voor een veteranenrechtbank komt van de advocaten mr. Sébas Diekstra en mr. Robert van der Laan, die veel (ex-)militairen bijstaan in strafzaken. Het idee heeft de steun van onder meer de militaire vakbond ACOM en de BNMO, de instelling voor oorlogs- en dienstslachtoffers in Doorn. Zegsman Wim van den Burg wil het werkveld zelfs uitbreiden naar alle geüniformeerde beroepen.

„Ook veel medewerkers van onder meer politie, ambulancediensten en de NS kampen met traumatische klachten die het gedrag kunnen beïnvloeden.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)rt_berechten___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 28 april 2014 @ 17:51:55 #174
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_139346955
Zorg voor meer geld bij Defensie

VVD-fractieleider Halbe Zijlstra wil dat het kabinet meer geld uittrekt voor defensie. Dat heeft hij bij Buitenhof verklaard. Hij wil dat minister van Financiën Dijsselbloem (PvdA) de extra middelen vindt. Hij noemt dat 'een uitdaging'. Vrijdag hield Zijlstra een speech in Rotterdam waarin hij hetzelfde bepleitte.

Zijlstra zei in die speech onder meer:

In West-Europa, en zeker ook in Nederland, is de afgelopen decennia de focus in plaats van op defensie, vooral gelegd op de opbouw van omvangrijke verzorgingsstaten. Hier in Nederland bijvoorbeeld, halveerde de uitgaven aan defensie de afgelopen 20 jaar tot 7.5 miljard euro. Terwijl de uitgaven aan gezondheidszorg verdubbelden tot bijna 80 miljard euro. Natuurlijk is goede gezondheidszorg van belang. Maar wat is de waarde van een uitgebreide 'social security' als je 'basic security', de veiligheid van je land, wordt bedreigd? Als je vrijheid wordt bedreigd? Als uiteindelijk zelfs je baan wordt bedreigd?

Hoeveel geld er extra naar defensie moet, zegt Zijlstra niet. Hij suggereert wel dat het geld weggehaald kan worden bij de zorg en sociale zekerheid. Zijlstra en de VVD maken zich sterk voor het afbreken van de verzorgingsstaat. In de troonrede van 2013 liet premier Rutte zonder overleg met de coalitiepartner PvdA de koning zeggen dat de tijd van de verzorgingsstaat voorbij is.

Bron: http://www.joop.nl/politi(...)r_geld_bij_defensie/
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  maandag 28 april 2014 @ 17:52:58 #175
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139346989

Medvedev voert vandaag een ispectie uit bij de Russische troepen aan de Oekrainse grens.
  maandag 28 april 2014 @ 20:45:34 #176
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_139352802
quote:
0s.gif Op maandag 28 april 2014 17:51 schreef AgLarrr het volgende:
Zorg voor meer geld bij Defensie

VVD-fractieleider Halbe Zijlstra wil dat het kabinet meer geld uittrekt voor defensie. Dat heeft hij bij Buitenhof verklaard. Hij wil dat minister van Financiën Dijsselbloem (PvdA) de extra middelen vindt. Hij noemt dat 'een uitdaging'. Vrijdag hield Zijlstra een speech in Rotterdam waarin hij hetzelfde bepleitte.

Zijlstra zei in die speech onder meer:

In West-Europa, en zeker ook in Nederland, is de afgelopen decennia de focus in plaats van op defensie, vooral gelegd op de opbouw van omvangrijke verzorgingsstaten. Hier in Nederland bijvoorbeeld, halveerde de uitgaven aan defensie de afgelopen 20 jaar tot 7.5 miljard euro. Terwijl de uitgaven aan gezondheidszorg verdubbelden tot bijna 80 miljard euro. Natuurlijk is goede gezondheidszorg van belang. Maar wat is de waarde van een uitgebreide 'social security' als je 'basic security', de veiligheid van je land, wordt bedreigd? Als je vrijheid wordt bedreigd? Als uiteindelijk zelfs je baan wordt bedreigd?

Hoeveel geld er extra naar defensie moet, zegt Zijlstra niet. Hij suggereert wel dat het geld weggehaald kan worden bij de zorg en sociale zekerheid. Zijlstra en de VVD maken zich sterk voor het afbreken van de verzorgingsstaat. In de troonrede van 2013 liet premier Rutte zonder overleg met de coalitiepartner PvdA de koning zeggen dat de tijd van de verzorgingsstaat voorbij is.

Bron: http://www.joop.nl/politi(...)r_geld_bij_defensie/
Het afbreken van de verzorgingsstaat? Het lijkt me dat een verdubbeling naar 80 miljard (dat is dus 40 miljard erbij voor hen die niet kunnen tellen) in geen enkele verhouding staat tot de bezuigingen op Defensie. "Meer ouderen door de baby-boom" is ook al geen argument: de ouderen wonen in het algemeen in behoorlijk goede gezondheid en relatief goedkoop thuis, in plaat van in extreem dure verzorgingscentra. Zorginstellingen zijn staads duurder geworden door allerlei managemnt lagen, want de "handen aan het bed" hebben het nog nooit zo druk gehad met zo weinig mensen om het werk uit te voeren. Dat zit dus allemaal in zinloze staf en management lagen. Als de zorg haar taak moest doen met een 'defensie budget', dan waren al die lagen er al lang uitgeslagen!
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 28 april 2014 @ 22:46:03 #177
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139358388
Hillen wil 1 miljard meer voor Defensie

DEN HAAG -
De defensie-uitgaven in Nederland moeten met 1 miljard euro per jaar omhoog. Oud-minister van Defensie Hans Hillen heeft dat maandagavond gezegd in het tv-programma Eén op Eén. De verhoging van het defensiebudget moet er volgens hem voor zorgen dat Nederland 2 procent van het nationaal inkomen aan defensie gaat besteden, zoals in NAVO-verband is afgesproken. Op dit moment trekt Nederland slechts 1,15 procent voor defensie uit.

CDA'er Hillen was minister van Defensie in het vorige kabinet, dat overigens fors bezuinigde op het budget voor de krijgsmacht. Hillen zei maandag dat hij die bezuinigingen eigenlijk onverstandig vond, maar dat hij nu eenmaal getekend had voor het regeerakkoord. „Het was vechten tegen mezelf.”
Volgens de oud-minister heeft Nederland meer JSF-gevechtsvliegtuigen nodig dan de 34 die nu worden aangeschaft. Ook beschikt het over te weinig mijnenjagers.

Afgelopen dagen pleitte VVD-fractieleider Halbe Zijlstra al voor het oprekken van het defensiebudget, echter zonder bedragen te noemen. Hij riep minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) op daar in de begroting geld voor vrij te maken. De bevriende oppositiepartijen ChristenUnie en SGP deden dat ook in begrotingsbesprekingen met kabinet en coalitie. Dijsselbloem reageerde niet afwijzend, maar wees er wel op dat de financiële ruimte beperkt is.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)oor_Defensie___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 30 april 2014 @ 12:29:40 #178
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139408003
Landmacht houdt toch tankpeloton

Roy Klopper
HAVELTE -
Hoewel in ons land geen tank meer in gebruik is, gaat de Koninklijke Landmacht met Duitse hulp weer beginnen met de opleiding van personeel voor dit zware wapen.

Vanwege bezuinigingen zijn onlangs honderd Nederlandse Leopards 2 van de gemechaniseerde brigades verkocht aan Finland. Het restant staat ongebruikt in de etalage. Toch gaat spoedig een interne opleiding voor tankbemanningen op Duitse tanks van start. „We willen de decennialang opgedane ervaring met dit belangrijke wapen graag behouden”, aldus een hoge officier die nauw bij de plannen van de landmachtstaf is betrokken.

De huidige ontwikkelingen in Oost-Europa bewijzen volgens hem ’dat zwaar materieel van essentieel belang kan zijn.’ De landmacht gaat dan ook op zeer korte termijn een peloton van circa twintig man samenstellen. „Hoewel we geen tanks meer hebben, worden daar dus straks wel gewoon schutters, laders, bestuurders en voertuigcommandanten voor opgeleid.”

De nieuwe eenheid gaat vooralsnog gebruikmaken van Leopards van onze oosterburen. „We werken bij oefeningen al veel samen met onze Duitse collega’s. Die kruisbestuiving is de afgelopen tijd flink geïntensiveerd. Dit resulteert nu onder meer in afspraken over het toelaten van onze mensen op hun tanks”, zo meldt de landmachtofficier.

Het 200-jarige krijgsmachtdeel ontkent met klem geruchten dat ons leger Duitse tanks gaat leasen: „Op korte termijn gebeurt dat in elk geval niet. Wel bezien we continu mogelijkheden om het door de wegbezuinigde tanks ontstane gat in onze militaire gereedschapskist op te vullen.”

Opties
Hierbij kijkt de landmacht met een schuin oog naar verscheidene opties, zoals de lichte tankversie van de al in ons land gebruikte CV-90. Terwijl de in ons land gebruikte uitvoering van dit pantservoertuig 35 millimetergranaten kan afvuren, zijn inmiddels uitvoeringen op de markt met een Zwitsers kanon dat geschikt is voor 120mm geschut. „Ook voor dergelijke veel zwaardere wapensystemen kunnen we de straks op te leiden tankgroep uitstekend gebruiken”, zo meldt de landmacht.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)dt_toch_tanks__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 30 april 2014 @ 13:15:45 #179
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_139409647
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 12:29 schreef Cobra4 het volgende:
Landmacht houdt toch tankpeloton

Roy Klopper
HAVELTE -
Hoewel in ons land geen tank meer in gebruik is, gaat de Koninklijke Landmacht met Duitse hulp weer beginnen met de opleiding van personeel voor dit zware wapen.

Vanwege bezuinigingen zijn onlangs honderd Nederlandse Leopards 2 van de gemechaniseerde brigades verkocht aan Finland. Het restant staat ongebruikt in de etalage. Toch gaat spoedig een interne opleiding voor tankbemanningen op Duitse tanks van start. „We willen de decennialang opgedane ervaring met dit belangrijke wapen graag behouden”, aldus een hoge officier die nauw bij de plannen van de landmachtstaf is betrokken.

De huidige ontwikkelingen in Oost-Europa bewijzen volgens hem ’dat zwaar materieel van essentieel belang kan zijn.’ De landmacht gaat dan ook op zeer korte termijn een peloton van circa twintig man samenstellen. „Hoewel we geen tanks meer hebben, worden daar dus straks wel gewoon schutters, laders, bestuurders en voertuigcommandanten voor opgeleid.”

De nieuwe eenheid gaat vooralsnog gebruikmaken van Leopards van onze oosterburen. „We werken bij oefeningen al veel samen met onze Duitse collega’s. Die kruisbestuiving is de afgelopen tijd flink geïntensiveerd. Dit resulteert nu onder meer in afspraken over het toelaten van onze mensen op hun tanks”, zo meldt de landmachtofficier.

Het 200-jarige krijgsmachtdeel ontkent met klem geruchten dat ons leger Duitse tanks gaat leasen: „Op korte termijn gebeurt dat in elk geval niet. Wel bezien we continu mogelijkheden om het door de wegbezuinigde tanks ontstane gat in onze militaire gereedschapskist op te vullen.”

Opties
Hierbij kijkt de landmacht met een schuin oog naar verscheidene opties, zoals de lichte tankversie van de al in ons land gebruikte CV-90. Terwijl de in ons land gebruikte uitvoering van dit pantservoertuig 35 millimetergranaten kan afvuren, zijn inmiddels uitvoeringen op de markt met een Zwitsers kanon dat geschikt is voor 120mm geschut. „Ook voor dergelijke veel zwaardere wapensystemen kunnen we de straks op te leiden tankgroep uitstekend gebruiken”, zo meldt de landmacht.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)dt_toch_tanks__.html
Fingers crossed voor september; wellicht boekhoudt de D-boom ruimte voor een tankbataljon.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_139409728
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 12:29 schreef Cobra4 het volgende:
Landmacht houdt toch tankpeloton

Roy Klopper
HAVELTE -
Hoewel in ons land geen tank meer in gebruik is, gaat de Koninklijke Landmacht met Duitse hulp weer beginnen met de opleiding van personeel voor dit zware wapen.

Vanwege bezuinigingen zijn onlangs honderd Nederlandse Leopards 2 van de gemechaniseerde brigades verkocht aan Finland. Het restant staat ongebruikt in de etalage. Toch gaat spoedig een interne opleiding voor tankbemanningen op Duitse tanks van start. „We willen de decennialang opgedane ervaring met dit belangrijke wapen graag behouden”, aldus een hoge officier die nauw bij de plannen van de landmachtstaf is betrokken.

De huidige ontwikkelingen in Oost-Europa bewijzen volgens hem ’dat zwaar materieel van essentieel belang kan zijn.’ De landmacht gaat dan ook op zeer korte termijn een peloton van circa twintig man samenstellen. „Hoewel we geen tanks meer hebben, worden daar dus straks wel gewoon schutters, laders, bestuurders en voertuigcommandanten voor opgeleid.”

De nieuwe eenheid gaat vooralsnog gebruikmaken van Leopards van onze oosterburen. „We werken bij oefeningen al veel samen met onze Duitse collega’s. Die kruisbestuiving is de afgelopen tijd flink geïntensiveerd. Dit resulteert nu onder meer in afspraken over het toelaten van onze mensen op hun tanks”, zo meldt de landmachtofficier.

Het 200-jarige krijgsmachtdeel ontkent met klem geruchten dat ons leger Duitse tanks gaat leasen: „Op korte termijn gebeurt dat in elk geval niet. Wel bezien we continu mogelijkheden om het door de wegbezuinigde tanks ontstane gat in onze militaire gereedschapskist op te vullen.”

Opties
Hierbij kijkt de landmacht met een schuin oog naar verscheidene opties, zoals de lichte tankversie van de al in ons land gebruikte CV-90. Terwijl de in ons land gebruikte uitvoering van dit pantservoertuig 35 millimetergranaten kan afvuren, zijn inmiddels uitvoeringen op de markt met een Zwitsers kanon dat geschikt is voor 120mm geschut. „Ook voor dergelijke veel zwaardere wapensystemen kunnen we de straks op te leiden tankgroep uitstekend gebruiken”, zo meldt de landmacht.


Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)dt_toch_tanks__.html
Licht het aan mij of was het dan niet goedkoper om gewoon 5 tanks te behouden :') .
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_139410000
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 13:18 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Licht het aan mij of was het dan niet goedkoper om gewoon 5 tanks te behouden :') .
Aan 5 tanks heb je ook niks. CV90120 zou mijns inziens best een waardige optie zijn.

Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
pi_139410106
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 13:25 schreef AdmiralGeneral_Aladeen het volgende:

[..]

Aan 5 tanks heb je ook niks. CV90120 zou mijns inziens best een waardige optie zijn.

[ afbeelding ]
Om te trainen wel. Overigens hebben we de tanks nu voor een prikje verkocht en gaan we ter vervanging weer duurdere cv90's terugkopen. Dat is gewoon niet logisch.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_139410189
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 13:28 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Om te trainen wel. Overigens hebben we de tanks nu voor een prikje verkocht en gaan we ter vervanging weer duurdere cv90's terugkopen. Dat is gewoon niet logisch.
Logisch is het zeker niet. Simpelweg oerdom zelfs. Maar een landmacht waarvan het zwaarste vlakbaangeschut 35mm is, is gewoon triest.
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
pi_139410293
Ze hadden die 100 leo's niet weg moeten doen. Dit is gewoon weer een grote faal. Een cv90 is ook met 120mm geen tank, en als we die aanschaffen word dat ook weer ellende. Kijk maar naar de cv90's die we nu hebben.

Hoe verzin je het.... eerst tanks wegdoen en dan of leasen of een compleet ander(incompetent) voertuig kopen. En dit alles is goedkoper dan wat het zou kosten om de 2(of 1) tankbats te behouden?

Echt typisch weer dit.
  woensdag 30 april 2014 @ 13:52:08 #185
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_139410952
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 13:28 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Om te trainen wel. Overigens hebben we de tanks nu voor een prikje verkocht en gaan we ter vervanging weer duurdere cv90's terugkopen. Dat is gewoon niet logisch.
Ik heb serieus goede hoop dat die tanks die nu nog in de opslag staan weer in roulatie worden genomen..
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  woensdag 30 april 2014 @ 14:27:56 #186
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_139412180
Wat een grap :')
  woensdag 30 april 2014 @ 14:29:05 #187
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_139412209
Ik ben in elk geval al lang blij dat ze naar Finland gaan en niet naar de andere kant van de wereld. Want laten we wel wezen, de Finnen hebben er momenteel iets meer aan dan wij...
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  Moderator woensdag 30 april 2014 @ 14:42:54 #188
257132 crew  Awsom
pi_139412640
Wat een land _O- w/
  woensdag 30 april 2014 @ 18:00:30 #189
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_139419522
w/ Trotse Nederlander w/

</sarcasm>

Hoe zet je jezelf als land internationaal voor lul?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  woensdag 30 april 2014 @ 21:36:17 #190
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_139429958
Whoehoee , scheit KL :')
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 1 mei 2014 @ 14:57:56 #191
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139452702
Leger worstelt met bikers

AMSTERDAM -
Defensie heeft grote moeite met personeel dat lid is van outlaw motorclubs zoals de Hells Angels of Satudarah, schrijft Trouw donderdag. De krijgsmacht zou het liefst zien dat militairen hun lidmaatschap bij motorbendes opgeven, maar is niet bij machte om dit af te dwingen.

Bronnen binnen Defensie melden aan Trouw dat meerdere militairen onlangs wel gehoor hebben gegeven aan die wens en uit eigen beweging hun lidmaatschap hebben opgegeven. Het zou gaan om de motorclub Demons, waarvan bestuursleden gearresteerd zijn wegens drugsdelicten.

Uit een recente studie van de Nationale Politie blijkt dat er bij 80 procent van 600 onderzochte outlaw bikers sprake is van criminele antecedenten. De krijgsmacht zelf heeft geen cijfers over het aantal militairen dat lid is van omstreden motorclubs. Wel is gebleken dat 44 van de onderzochte bikers een baan hebben bij de overheid, exclusief defensie.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)lt_met_bikers__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 2 mei 2014 @ 22:19:18 #192
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_139505039
Hagel urges NATO members to raise defense budgets in response to Russian threats

NATO members will be “judged harshly” if they do not increase defense spending in response to the challenge now posed by Russia, Defense Secretary Chuck Hagel told U.S. allies Friday.

“Talking amongst ourselves is no longer good enough. . . . Leaders across our governments must understand the consequences” of the current fiscal impasse, Hagel said in an address at the Wilson Center.

Hagel’s speech is the toughest yet among a series of Obama administration appeals to the alliance to increase defense spending that has been lagging for years. Only a handful of NATO’s 28 members meet the agreed budget target of 2 percent of their gross domestic product.

In March, President Obama appealed to “every NATO member state . . . [to] step up and carry its share of the burden by showing the political will to invest in our collective defense.” As Russian troops began to mass on the Ukrainian border, Obama said that only alliance strength would push the Kremlin toward a diplomatic solution.

Since then, tension in eastern Ukraine has increased exponentially. As government troops launched an offensive Friday morning to retake the city of Slovyansk, pro-Russian separatists apparently shot down two Ukrainian military helicopters. The Kremlin warned that there was no further point in trying to negotiate a diplomatic agreement.

“For decades — from the early days of the Cold War — American defense secretaries have called on European allies to ramp up their defense investment,” Hagel said. One of the biggest obstacles, he said, has been a sense that the age of aggression in Europe was over.

“Russia’s actions in Ukraine shatter that myth and usher in bracing new realities,” Hagel said.

“We must see renewed financial commitments from all NATO members,” he said.

Top NATO and U.S. officials have called for budget talks at the highest levels when the next NATO summit is held in Wales in September.

Hagel called for a meeting of senior financial ministers and budget officials even before that “to receive detailed briefings from alliance military leaders on the challenges we face.”

Hagel noted that U.S. defense secretaries have been making the same appeal to Europe for decades, particularly since the end of the Cold War convinced them that Europe was secure. “Russia’s actions in Ukraine shatter that myth and usher in bracing new realities,” he said.

NATO’s “lopsided burden” has fallen disproportionately on the United States, Hagel said. “Today, America’s GDP is smaller than the combined GDP’s of our 27 NATO allies, but America’s defense spending is three times our Allies combined defense spending,” he said.

Although Hagel did not mention it, much of U.S. spending has come about as a result of three wars — two in Iraq and one in Afghanistan — in which NATO only partially participated.

Washington Post
  vrijdag 2 mei 2014 @ 22:51:28 #193
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_139506281
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 13:25 schreef AdmiralGeneral_Aladeen het volgende:

[..]

Aan 5 tanks heb je ook niks. CV90120 zou mijns inziens best een waardige optie zijn.

[ afbeelding ]
Dan heb je de vuurkracht, maar nog niet de bepantsering, waarnemingsmiddelen en mobiliteit. Koop dan gewoon Leo II's. En helemaal eens hierboven: een landmacht zonder tanks is een lachertje. Daar kun je niks mee, hooguit een boscomplex of een oord tijdelijk verdedigen. Onze CV-90's worden door Russische tanks uit de jaren 70 compleet weggeblazen. Kansloos zijn we tegen ze.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  zaterdag 3 mei 2014 @ 11:41:37 #194
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_139517308
inderdaad.
Beschermingsgraad is nul komma nul.
Met dat 120mm kanon erop ben je een magneet van formaat geworden.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  zaterdag 3 mei 2014 @ 11:47:26 #195
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139517392
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 22:51 schreef LXIV het volgende:

[..]

Dan heb je de vuurkracht, maar nog niet de bepantsering, waarnemingsmiddelen en mobiliteit. Koop dan gewoon Leo II's. En helemaal eens hierboven: een landmacht zonder tanks is een lachertje. Daar kun je niks mee, hooguit een boscomplex of een oord tijdelijk verdedigen. Onze CV-90's worden door Russische tanks uit de jaren 70 compleet weggeblazen. Kansloos zijn we tegen ze.
yep mee eens! Ga niet een nieuwe cv 90 kopen met een groter kanon, dat heeft geen enkele meerwaarde! Als je slagkracht terug wil, moet je tanks kopen. Met een CV90 begin je helemaal niets tegen bv een T90, ook niet met een groter kanon.
  zaterdag 3 mei 2014 @ 11:53:28 #196
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139517484
Ik stel voor dat we bv zon 200 leopard 2 A7 erbij kopen. Ook moet het aanta inzetbare vliegtuigen weer op peil komen. Ik stel voor dat we in ieder geval insteken op 100 inzetbare fighters.
  zaterdag 3 mei 2014 @ 11:55:17 #197
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139517512
We weten wat we moeten stemmen bij de volgende 2e kamer verkiezingen!

http://nos.nl/artikel/620694-sgp-geef-defensie-tanks-terug.html
  zaterdag 3 mei 2014 @ 12:07:17 #198
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_139517724
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 11:55 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
We weten wat we moeten stemmen bij de volgende 2e kamer verkiezingen!

http://nos.nl/artikel/620694-sgp-geef-defensie-tanks-terug.html
Er zijn meer redenen waarom ik niet op de SGP zou stemmen dan wel, ook met dit.
  zaterdag 3 mei 2014 @ 12:45:27 #199
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_139518431
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 11:47 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

yep mee eens! Ga niet een nieuwe cv 90 kopen met een groter kanon, dat heeft geen enkele meerwaarde! Als je slagkracht terug wil, moet je tanks kopen. Met een CV90 begin je helemaal niets tegen bv een T90, ook niet met een groter kanon.
Wanneer zijn onze tanks daadwerkelijk ingezet dan, behalve in Bosnië? Zelfs in Afghanistan was het enige materieel dat thuis bleef, onze tanks. In de huidige situatie is er minder noodzaak voor tanks naar mijn mening. Niet dat ik tegen ben, maar inzetten deden we überhaupt nooit meer na Bosnië en de missies hebben daar ook nooit echt meer om gevraagd.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  zaterdag 3 mei 2014 @ 12:56:07 #200
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_139518630
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 12:45 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Wanneer zijn onze tanks daadwerkelijk ingezet dan, behalve in Bosnië? Zelfs in Afghanistan was het enige materieel dat thuis bleef, onze tanks. In de huidige situatie is er minder noodzaak voor tanks naar mijn mening. Niet dat ik tegen ben, maar inzetten deden we überhaupt nooit meer na Bosnië en de missies hebben daar ook nooit echt meer om gevraagd.
Volgens mij is de enige reden dat ze na bosnie niet zijn ingezet enkel politiek. Als het toegestaan was hadden ze gewoon rond gereden in afghanistan.

Canada heeft btw de leo's die ze van ons gekocht hebben direct ingezet in afghanistan. N oud collega van me kwam daar zn ouwe tank tegen....
  zaterdag 3 mei 2014 @ 13:27:10 #202
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_139519165
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 12:57 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Volgens mij is de enige reden dat ze na bosnie niet zijn ingezet enkel politiek. Als het toegestaan was hadden ze gewoon rond gereden in afghanistan.

Canada heeft btw de leo's die ze van ons gekocht hebben direct ingezet in afghanistan. N oud collega van me kwam daar zn ouwe tank tegen....
Exact, en Irak toch wel.
  zaterdag 3 mei 2014 @ 13:59:01 #203
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_139519871
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 12:45 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

In de huidige situatie is er minder noodzaak voor tanks
Juist nu de Russen weer lekker geopolitiek bezig zijn. Ik zou juist zeggen dat ze voor het eerst sinds jaren weer kans hebben hun bestaansrecht dubbel en dwars waar te maken.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 3 mei 2014 @ 15:24:22 #204
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139521704
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 3 mei 2014 @ 15:29:39 #205
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_139521808
Ik sluit ook niet uit dat mijn volgende drol van zuiver goud is.
  zaterdag 3 mei 2014 @ 16:20:15 #206
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_139522951
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 15:29 schreef Erasmo het volgende:
Ik sluit ook niet uit dat mijn volgende drol van zuiver goud is.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 5 mei 2014 @ 17:08:18 #207
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139588216
'NAVO kan nog niet met pensioen'
WAGENINGEN -

De 65-jarige NAVO kan nog niet met pensioen. De NAVO is onze veiligheidsverzekering met een wereldwijde dekking. En de organisatie is noodzaak in een Europa waarin de panelen verschuiven in een razendsnel tempo. Dat leidt tot onzekerheid die ook Nederland niet onberoerd kan laten.

Dat heeft minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert maandag gezegd in een bomvol Wageningen. De bewindsvrouw hield een toespraak voorafgaand aan het jaarlijkse Vrijheidsdefilé van veteranen in de Gelderse stad.

Aan het defilé doet een recordaantal van ruim 1800 veteranen mee, aldus de organisatie. Het defilé wordt geopend door geallieerde oud-strijders die zelf nog gevochten hebben in de Tweede Wereldoorlog. De meeste van deze hoogbejaarde mannen worden vervoerd in antieke legervoertuigen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)met_pensioen___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 5 mei 2014 @ 17:12:27 #208
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_139588342
Nou tijd om dan meer eens de premie af te dragen voor de verandering :')
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 5 mei 2014 @ 17:29:48 #209
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139588876
quote:
0s.gif Op maandag 5 mei 2014 17:12 schreef Erasmo het volgende:
Nou tijd om dan meer eens de premie af te dragen voor de verandering :')
Dat was ook het eerste wat ik dacht toen ik dat las.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 6 mei 2014 @ 00:49:26 #210
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139608229
Europa verspilt geld op veiligheidsterrein'
HILVERSUM -

Europese landen moeten en kunnen meer samenwerken op het gebied van veiligheid voordat er extra geld naar defensie zou gaan. Dat moet de enorme verspilling op dat terrein tegengaan en bovendien is een betere samenwerking ook in het belang van de NAVO. Dat zei minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken maandag in Nieuwsuur naar aanleiding van de spanningen met Rusland om de situatie in Oekraïne.

Hij sluit niet uit dat er meer geld naar defensie moet. „Dat is wel het makkelijkst en ik sluit niet uit dat het nodig is.” Maar dat is volgens hem pas geloofwaardig als Europa beter samenwerkt op militair terrein. In Europa betalen de belastingbetalers meer aan defensie dan in de Verenigde Staten maar krijgen ze er minder veiligheid voor terug, aldus Timmermans.

Hij denkt dat de confrontatie met Rusland een langdurige wordt. Het gevolg daarvan is dat Europese landen hun veiligheid anders gaan ervaren. Volgens Timmermans toont de situatie in Oekraïne aan dat we er niet op kunnen rekenen dat het continent Europa altijd veilig blijft. „We moeten met meer scenario's rekening houden.”

Hij zei dat het Westen zich niet moet laten afleiden door de valse retoriek van de Russische president Vladimir Poetin. Hij heeft een aantal tactische zetten gedaan in Oekraïne, maar Moskou zal er een strategische nederlaag door leiden en er de hoofdprijs voor gaan betalen, zo is de overtuiging van Timmermans.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)heidsterrein___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 6 mei 2014 @ 07:57:06 #211
61421 icecreamfarmer_NL
VOC mentaliteit
pi_139610089
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 mei 2014 00:49 schreef Cobra4 het volgende:
Europa verspilt geld op veiligheidsterrein'
HILVERSUM -

Europese landen moeten en kunnen meer samenwerken op het gebied van veiligheid voordat er extra geld naar defensie zou gaan. Dat moet de enorme verspilling op dat terrein tegengaan en bovendien is een betere samenwerking ook in het belang van de NAVO. Dat zei minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken maandag in Nieuwsuur naar aanleiding van de spanningen met Rusland om de situatie in Oekraïne.

Hij sluit niet uit dat er meer geld naar defensie moet. „Dat is wel het makkelijkst en ik sluit niet uit dat het nodig is.” Maar dat is volgens hem pas geloofwaardig als Europa beter samenwerkt op militair terrein. In Europa betalen de belastingbetalers meer aan defensie dan in de Verenigde Staten maar krijgen ze er minder veiligheid voor terug, aldus Timmermans.

Hij denkt dat de confrontatie met Rusland een langdurige wordt. Het gevolg daarvan is dat Europese landen hun veiligheid anders gaan ervaren. Volgens Timmermans toont de situatie in Oekraïne aan dat we er niet op kunnen rekenen dat het continent Europa altijd veilig blijft. „We moeten met meer scenario's rekening houden.”

Hij zei dat het Westen zich niet moet laten afleiden door de valse retoriek van de Russische president Vladimir Poetin. Hij heeft een aantal tactische zetten gedaan in Oekraïne, maar Moskou zal er een strategische nederlaag door leiden en er de hoofdprijs voor gaan betalen, zo is de overtuiging van Timmermans.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)heidsterrein___.html
Ik snap zijn uuitspraak niet, de VS geven meer uit dan de rest van de wereld bij elkaar. Hoezo geeft Europa met meer inwoners dan meer uit?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 6 mei 2014 @ 08:06:54 #212
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_139610148
Omdat ieder Europees land ontzettend veel geld wegsmijt omdat er extreem inefficiënt met de middelen om wordt gegaan. Dat zijn ook grotendeels kosten die niet direct zichtbaar zijn in de budgetten.

Wel frappant trouwens, ik roep dit al jaren en blijkbaar is er de grootste veiligheidscrisis in Europa sinds de bouw van de Muur nodig om onze 'visionaire' leiders over hetzelfde randje te duwen.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
pi_139610167
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 mei 2014 07:57 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ik snap zijn uuitspraak niet, de VS geven meer uit dan de rest van de wereld bij elkaar. Hoezo geeft Europa met meer inwoners dan meer uit?
Omdat allemaal landen nog verschillende systemen gebruiken. De fransen, engelsen en duitsers hebben allemaal hun eigen materieel en R&D is ontzettend duur. Daarnaast betekent dit dat ze ook afzonderlijke productielijnen hebben, wat ook duur is.
We gooien basically een heleboel geld tegen defensie aan als europa omdat we geen gecentraliseerde doctrine met hetzelfde materieel hebben.
  dinsdag 6 mei 2014 @ 08:32:54 #214
61421 icecreamfarmer_NL
VOC mentaliteit
pi_139610360
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 mei 2014 08:10 schreef WWolfy het volgende:

[..]

Omdat allemaal landen nog verschillende systemen gebruiken. De fransen, engelsen en duitsers hebben allemaal hun eigen materieel en R&D is ontzettend duur. Daarnaast betekent dit dat ze ook afzonderlijke productielijnen hebben, wat ook duur is.
We gooien basically een heleboel geld tegen defensie aan als europa omdat we geen gecentraliseerde doctrine met hetzelfde materieel hebben.
snap ik allemaal, echter gezien de budgetten geven we nog steeds minder uit.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 6 mei 2014 @ 12:32:29 #215
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_139615372
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 mei 2014 07:57 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ik snap zijn uuitspraak niet, de VS geven meer uit dan de rest van de wereld bij elkaar. Hoezo geeft Europa met meer inwoners dan meer uit?
hij praat ook onzin.

Amerika geeft uit : $650 miljard.
EU geeft uit : ¤185 miljard.
Amerika geeft ¤468 miljard meer uit dan alle EU landen bij elkaar.

Misschien als % van het BBP? Dat ligt gemiddeld in de EU op 1.47%
ligt, en in de VS op een positief 4% ?

Dan per burger? De 318 miljoen inwoners van de US betalen ongeveer ¤1471 pp en in de EU betalen de 508 miljoen inwoners ongeveer ¤364 pp.

hmmm..
overigens zitten alle R&D budgetten daar gewoon in uiteraard. Dat zijn evengoed defensie uitgaven. Het enige wat wij "meer" doen of "meer uitgeven" is wegens het verspreiden over veel meer universiteiten en onderzoekscentra, scheepswerven en luchtvaartbedrijven. Dat is in Amerika geconcentreerd... maar daar zit echt geen 4,7 miljard verschil in :')

[ Bericht 9% gewijzigd door Pumatje op 06-05-2014 12:38:59 ]
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_139686041
Is er structureel iets mis bij de Marechaussee?
Je zou het wel denken als je dit bericht zo leest, wederom niks geen overleg tijdens een oefening die had kunnen uitlopen op een schietpartij met de Amsterdamse politie.

Lag de lat niet erg hoor bij de Marechaussee? die indruk krijg je hier iniedergeval niet van.

quote:
Vrouw kreeg pistool op hoofd en werd auto ingesleurd


De ietwat bizarre oefening van de marechaussee op het Museumplein zorgde woensdagmiddag voor nogal wat commotie. 'Wij lagen onder de tafel, het was echt heel eng.'

Een voorbijganger probeert het beeld te beschrijven. 'Ik hoorde ongeveer negen á twaalf schoten. Een vrouw kreeg een pistool op haar hoofd en werd de auto ingetrokken en die auto reed heel hard weg. Het was wel schrikken, ja. Een Braziliaanse man kwam naar me toe en zei dat hij even dacht dat hij weer thuis was.'

Ook twee dames op een terras dachten te moeten duiken voor hun leven. 'Op het moment van de schoten zag ik iedereen liggen, dus dat was ook mijn eerste reactie. Wij zaten met zijn tweeën onder een tafel. Het was echt heel eng.'

Een Amerikaanse vrouw zag hoe er vanuit een auto werd geschoten. 'Ik zag het wapen uit de bestuurderskant van de auto komen, het was best een groot geweer, een machinegeweer misschien. De magazijnen vielen er uit en op de grond.'

'Het was maar een oefening'

De marechaussee schreef in reactie op de commotie een verklaring: 'Lokale autoriteiten worden normaal gesproken vooraf van te houden oefeningen op de hoogte gebracht.Dat is dit keer abusievelijk niet gebeurd, waardoor de oefening tot onrust bij burgers leidde. De oefening is hierop direct stilgelegd.'

Een woordvoerster van de politie zegt over de onrust: 'Het is mooi als we wel op de hoogte zouden zijn gesteld, maar het is nu niet meer terug te draaien.'

Vondelpark
Eerder dit jaar gebeurde er iets soortgelijks in het Vondelpark, toen daar mannen op elkaar begonnen te schieten. Toen betrof het ook een oefening van de Marechaussee.

http://www.at5.nl/artikel(...)werd-auto-ingesleurd
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 8 mei 2014 @ 13:10:18 #217
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139695806
Nieuwe Technische Dienst opgericht

De Wapentechnische Dienst en de Technische Dienst van de Koninklijke Marine zijn vandaag samengevoegd. Dat gebeurde op ceremoniële wijze in Den Helder en vormde het startsignaal voor de geïntegreerde werving en vorming van nieuw technisch personeel.

Vice-admiraal Matthieu Borsboom onthulde onder het toeziend oog van 600 militairen voor gebouw De Witte Raaf met 2 matrozen het nieuwe onderscheidingsteken van de dienst. Daarna startte een animatie waarin de oude onderscheidingstekens van de beide diensten versmolten tot 1.

Techniek

De marine beschikt over goed opgeleid technisch personeel om haar taken uit te voeren. Voor de inzet is technische ondersteuning nodig. De Technische Dienst en de Wapentechnische Dienst hadden tot vandaag elk hun eigen bedrijfsvoering, opleidingsstructuur en cultuur. Door de technologische ontwikkelingen en de schaarste aan technisch personeel was de scheiding niet langer houdbaar.

Volgens vice-admiraal Borsboom stonden de ‘schotten’ de optimale inzet van mensen en middelen in de weg; bij het ontwerp en onderhoud van scheepssystemen, bij de vulling van technische functies en bij het inrichten van opleidingen.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)che-dienst-opgericht
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 8 mei 2014 @ 13:13:21 #218
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_139695929
quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 01:16 schreef WammesWaggel het volgende:
Is er structureel iets mis bij de Marechaussee?
Je zou het wel denken als je dit bericht zo leest, wederom niks geen overleg tijdens een oefening die had kunnen uitlopen op een schietpartij met de Amsterdamse politie.

Lag de lat niet erg hoor bij de Marechaussee? die indruk krijg je hier iniedergeval niet van.

[..]

http://www.at5.nl/artikel(...)werd-auto-ingesleurd
Wat heeft dit met de lat hoog laag of kwaliteit te maken?
Wees blij dat ze hierin trainen. Voor hetzelfde geld maak je het ooit mee.

Daarnaast leest het bericht alsof het is geschreven door de late editie van Hart van Brabant. Ik vind het niet duidelijk, er zijn altijd meerdere kanten aan een verhaal :) .

kwalitatief beoordeel ik ze op hoe goed ze hun werk doen, niet hoe goed er wordt gecommuniceerd over een oefening met de politie.

Daarnaast liet de politie niet lang geleden een "oefen" bom aan een of ander hek hangen. Waren ze ook vergeten weg te halen en iedereen in paniek etc. Shit happends.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_139699235
quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 13:13 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Wat heeft dit met de lat hoog laag of kwaliteit te maken?
Wees blij dat ze hierin trainen. Voor hetzelfde geld maak je het ooit mee.

Daarnaast leest het bericht alsof het is geschreven door de late editie van Hart van Brabant. Ik vind het niet duidelijk, er zijn altijd meerdere kanten aan een verhaal :) .

kwalitatief beoordeel ik ze op hoe goed ze hun werk doen, niet hoe goed er wordt gecommuniceerd over een oefening met de politie.

Daarnaast liet de politie niet lang geleden een "oefen" bom aan een of ander hek hangen. Waren ze ook vergeten weg te halen en iedereen in paniek etc. Shit happends.
Coordinatie en planning zijn vitaal bij dit soort zaken, dat lijkt mij evident.
Als dat te moeilijk is doet iemand zijn werk niet goed, vreemd hoor die reactie.
  donderdag 8 mei 2014 @ 14:47:13 #220
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_139699387
quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 13:10 schreef Cobra4 het volgende:
Nieuwe Technische Dienst opgericht

De Wapentechnische Dienst en de Technische Dienst van de Koninklijke Marine zijn vandaag samengevoegd. Dat gebeurde op ceremoniële wijze in Den Helder en vormde het startsignaal voor de geïntegreerde werving en vorming van nieuw technisch personeel.

Vice-admiraal Matthieu Borsboom onthulde onder het toeziend oog van 600 militairen voor gebouw De Witte Raaf met 2 matrozen het nieuwe onderscheidingsteken van de dienst. Daarna startte een animatie waarin de oude onderscheidingstekens van de beide diensten versmolten tot 1.

Techniek

De marine beschikt over goed opgeleid technisch personeel om haar taken uit te voeren. Voor de inzet is technische ondersteuning nodig. De Technische Dienst en de Wapentechnische Dienst hadden tot vandaag elk hun eigen bedrijfsvoering, opleidingsstructuur en cultuur. Door de technologische ontwikkelingen en de schaarste aan technisch personeel was de scheiding niet langer houdbaar.

Volgens vice-admiraal Borsboom stonden de ‘schotten’ de optimale inzet van mensen en middelen in de weg; bij het ontwerp en onderhoud van scheepssystemen, bij de vulling van technische functies en bij het inrichten van opleidingen.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)che-dienst-opgericht
;(
  donderdag 8 mei 2014 @ 14:50:28 #221
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_139699515
quote:
1s.gif Op donderdag 8 mei 2014 14:42 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Coordinatie en planning zijn vitaal bij dit soort zaken, dat lijkt mij evident.
Als dat te moeilijk is doet iemand zijn werk niet goed, vreemd hoor die reactie.
Ik vind simpelweg dat het vrij weinig zegt over kwaliteit en dat je reactie overtrokken is.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  donderdag 8 mei 2014 @ 21:57:55 #222
151465 RaptoR-X
RNLN F803
pi_139718120
quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 14:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

;(
Ja dat word de zeewacht in ;)
Peace through power!!
  donderdag 8 mei 2014 @ 21:59:20 #223
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_139718240
quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 21:57 schreef RaptoR-X het volgende:

[..]

Ja dat word de zeewacht in ;)
Loop ik al :P Ach de TD is in ieder geval in niveau gestegen nu *O*
  donderdag 8 mei 2014 @ 22:12:51 #224
151465 RaptoR-X
RNLN F803
pi_139719377
quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 21:59 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Loop ik al :P Ach de TD is in ieder geval in niveau gestegen nu *O*
Haha ja zo kun je het ook zien natuurlijk ;) (OD hiero ;) )
Peace through power!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 8 mei 2014 @ 22:19:06 #225
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139719852
Russische vloot op Noordzee gespot

AMSTERDAM -
Er varen donderdagavond voor het eerst in 20 jaar weer Russische marineschepen op de Noordzee en dus houdt de marine een oogje in het zeil. Volgens het ministerie van Defensie kijkt een vliegtuig van de kustwacht wat de schepen doen en waar ze heen gaan.


Het gaat om een Russische vloot bestaande uit zes schepen met onder meer een vliegdekschip. Twee dagen geleden werd de vloot al gesignaleerd in de Golf van Biskaje.Vanuit daar zijn de schepen vervolgens via het Kanaal de Noordzee in gevaren. Hier zijn zij door de Britten en de Fransen begeleid. Momenteel varen de Russen in de Nederlandse Exclusieve Economische Zone (EEZ), meldt Defensie. Die ligt buiten de Nederlandse territoriale wateren.

Moermansk
Hoewel het vlootverband van de Russische marine waarschijnlijk onderweg is naar Moermansk, worden de schepen nauwlettend gevolgd. Zo observeert een vliegtuig van de kustwacht op verzoek van de marine de scheepsbewegingen.

Naar verwachting vaart het eskader vannacht het Nederlandse watergebied uit. Hoewel het de schepen vrij staat hier te varen, is het ongebruikelijk dat Russische eenheden deze route gebruiken.

Het is voor het eerst in 20 jaar dat de Russische marine in de Noordzee aanwezig is.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)oot_nadert_NL__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator donderdag 8 mei 2014 @ 22:21:47 #226
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_139720035
zonde dat ze niet ff Den Helder aandoen maar dat zal wel weer gevoelig liggen vandaag de dag
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 8 mei 2014 @ 22:25:52 #227
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139720376
quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 22:21 schreef sp3c het volgende:
zonde dat ze niet ff Den Helder aandoen maar dat zal wel weer gevoelig liggen vandaag de dag
Terwijl er nu plek zat is in die haven om die schepen af te laten meren. :X
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator donderdag 8 mei 2014 @ 22:27:10 #228
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_139720478
it's funny because it's true -O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  vrijdag 9 mei 2014 @ 01:14:32 #229
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_139728549
quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 22:27 schreef sp3c het volgende:
it's funny because it's true -O-
diz :{
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  vrijdag 9 mei 2014 @ 01:38:54 #230
420315 AdmiralGeneral_Aladeen
Hail the Dictator!
pi_139728897
Zou tof zijn. Ben zaterdag ff in Den Helder.
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
  vrijdag 9 mei 2014 @ 10:15:55 #231
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_139732493
Op dit moment wordt de Hr Ms Pelikaan uit de West teruggehaald om de carriergroup te begeleiden.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  vrijdag 9 mei 2014 @ 10:51:46 #232
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_139733297
quote:
7s.gif Op vrijdag 9 mei 2014 10:15 schreef Rave_NL het volgende:
Op dit moment wordt de Hr Ms Pelikaan uit de West teruggehaald om de carriergroup te begeleiden.
_O-

Mocht Nederland het in zijn hoofd halen om 1 van die OPV's erop af te sturen zou ik als Russische kapitein lekker irritant 24 knopen ofzo gaan varen... :')
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 9 mei 2014 @ 20:12:59 #233
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139751888
Russische vloot heeft Noordzee weer verlaten
DEN HAAG -

De Russische marineschepen rond het vliegdekschip RFS Koeznetsov hebben in de loop van vrijdagmiddag de Nederlandse Exclusieve Economische Zone in de Noordzee verlaten. Het was voor het eerst in 20 jaar dat een Russische vloot hier opdook.

De zes schepen voeren minimaal 60 kilometer uit de kust in internationale wateren, aldus een woordvoerster van het ministerie van Defensie. De Russische marineschepen werden donderdag op de Noordzee gesignaleerd.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) noemt het „opmerkelijk“ dat de schepen hier waren. „Ik denk dat ze zich even willen laten zien. Ik verwacht er niets van”, zei Hennis vrijdag voor aanvang van de wekelijkse ministerraad.

De Nederlandse Exclusieve Economische Zone ligt buiten de Nederlandse territoriale wateren, maar wel in het 'Nederlandse interessegebied'. De marine heeft de Russische vloot in de gaten gehouden. Het vlootverband is vermoedelijk op weg naar de Russische havenstad Moermansk.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)laat_Noordzee__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 10 mei 2014 @ 05:55:44 #234
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139769264
Ik zat gisteren naar die prachtige militaire parade in Moskou te kijken en ik vroeg me af, waarom doen wij niet zoiets. We hebben alleen op bevrijdingsdag een defile met oude WW2 materieel en veteranen, maar een mooie grote militaire parade, waar alle wapensystemen door bv de straten van Amsterdam rijden en peletons strak marcherend, groetend naarde koning, terwijl de F16;s overvliegen zou toch fantastisch zijn? Wellicht een leuk idee ipv die suffe open dagen.



[ Bericht 13% gewijzigd door Gabrunal_2013 op 10-05-2014 07:35:16 ]
  zaterdag 10 mei 2014 @ 07:24:28 #235
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139769337
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 mei 2014 20:12 schreef Cobra4 het volgende:
Russische vloot heeft Noordzee weer verlaten
DEN HAAG -

De Russische marineschepen rond het vliegdekschip RFS Koeznetsov hebben in de loop van vrijdagmiddag de Nederlandse Exclusieve Economische Zone in de Noordzee verlaten. Het was voor het eerst in 20 jaar dat een Russische vloot hier opdook.

De zes schepen voeren minimaal 60 kilometer uit de kust in internationale wateren, aldus een woordvoerster van het ministerie van Defensie. De Russische marineschepen werden donderdag op de Noordzee gesignaleerd.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) noemt het „opmerkelijk“ dat de schepen hier waren. „Ik denk dat ze zich even willen laten zien. Ik verwacht er niets van”, zei Hennis vrijdag voor aanvang van de wekelijkse ministerraad.

De Nederlandse Exclusieve Economische Zone ligt buiten de Nederlandse territoriale wateren, maar wel in het 'Nederlandse interessegebied'. De marine heeft de Russische vloot in de gaten gehouden. Het vlootverband is vermoedelijk op weg naar de Russische havenstad Moermansk.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)laat_Noordzee__.html
leuk filmpje:

  zaterdag 10 mei 2014 @ 10:18:55 #236
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_139770397
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 05:55 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Ik zat gisteren naar die prachtige militaire parade in Moskou te kijken en ik vroeg me af, waarom doen wij niet zoiets. We hebben alleen op bevrijdingsdag een defile met oude WW2 materieel en veteranen, maar een mooie grote militaire parade, waar alle wapensystemen door bv de straten van Amsterdam rijden en peletons strak marcherend, groetend naarde koning, terwijl de F16;s overvliegen zou toch fantastisch zijn? Wellicht een leuk idee ipv die suffe open dagen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het dichtste wat er bij ons in de buurt komt is veteranendag in Den Haag, waar er ook operationele eenheden met hedendaagse voertuigen defileren.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  zaterdag 10 mei 2014 @ 10:25:57 #237
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_139770485
Defensie doet er weer toe: extra geld

DEN HAAG - De politieke waardering voor de krijgsmacht neemt na jaren van bezuinigingen weer toe. Defensie mag de komende jaren rekenen op een extra budget van circa 50 miljoen euro.

Dat kan zelfs oplopen tot 100 miljoen per jaar, zo melden bronnen rond de begrotingsonderhandelingen. In de zomer hakken coalitie- en gedoogpartijen de knoop door over de precieze bedragen.

4000 nieuwe militairen
Ook de dip in het aantal nieuwe aanmeldingen lijkt definitief verleden tijd: hoewel exacte cijfers nog ontbreken, gaat Defensie ervan uit dit jaar bijna 4.000 nieuwe militairen te werven. Dat zouden er 800 meer zijn dan in 2013 en meer dan het dubbele van het aantal nieuwe militairen in 2011.

De toegenomen steun voor de krijgsmacht kan te maken hebben met de crisis rond Oekraïne. "Hoe dichter de dreiging bij huis en haard komt, hoe meer het besef groeit dat een krijgsmacht nodig is", zegt defensie-deskundige Dick Zandee van Instituut Clingendael.

2%
SGP-leider Kees van der Staaij constateert dat een crisis 'kennelijk' helpt om het belang van de krijgsmacht te onderkennen. De SGP wil dat Nederland op termijn weer 2% van het bruto binnenlands product spendeert aan defensie.

De NAVO hanteert die 2%-norm maar veel lidstaten voldoen er niet aan. Nederland zit met een begroting van 7,6 miljard dit jaar op 1,25 procent. In het Koude Oorlogjaar 1989 zat Nederland nog op 2,79 procent.

Obama
Wereldwijd is discussie ontstaan over de geslonken defensie-budgetten in Europa. De Amerikaanse president Barack Obama riep Europese landen eind maart op om meer aan hun legers te spenderen en niet langer op de Amerikanen te leunen als het gaat om de veiligheid.

Ondanks de extra 50 miljoen euro kunnen de vlaggen nog niet uit op de kazernes. Het extra geld verzacht de miljardenbezuiniging van de afgelopen jaren slechts enigszins. Onder druk van de kleine christelijke partijen zijn de bezuinigingen vorig jaar bij de begrotingsonderhandelingen al eens met 50 miljoen euro verzacht.

Eindhovens Dagblad
  zaterdag 10 mei 2014 @ 10:26:48 #238
13456 AchJa
Shut up!!!
  zaterdag 10 mei 2014 @ 10:56:40 #239
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139770922
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 10:26 schreef AchJa het volgende:
Nou mooi, met die 50 miljoen kan net aan de WUL gerepareerd worden en dan is het weer op... :')
dat is natuurlijk niet de bedoeling! ;-)
pi_139771384
En 4000 nieuwe paxxen? Hoeveel komen daarvan uiteindelijk paraat en belangrijker hoe staan die 4k in verhouding met vertrekkend personeel?

Ook weer typisch.... na jaren keiharde klappen nu lyrisch doen over een paar dukaten dr bij, en dan wss ook verwachten dat wj(personeel) nu braaf dankjewel zeggen en niet meer zeuren😐
  zaterdag 10 mei 2014 @ 11:56:11 #241
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_139772102
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 11:23 schreef Bouke-p het volgende:
En 4000 nieuwe paxxen? Hoeveel komen daarvan uiteindelijk paraat en belangrijker hoe staan die 4k in verhouding met vertrekkend personeel?
Wsl 4000 nieuwe VeVa leerlingen... En je weet wat daar zo ongeveer van overblijft... :')

quote:
Ook weer typisch.... na jaren keiharde klappen nu lyrisch doen over een paar dukaten dr bij, en dan wss ook verwachten dat wj(personeel) nu braaf dankjewel zeggen en niet meer zeuren😐
Er komt niks bij er wordt iets minder hard bezuinigd, maar ja dat bekt natuurlijk niet zo lekker.
  zaterdag 10 mei 2014 @ 11:56:53 #242
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_139772120
50 tot 100 mln. Dat is een tankbataljon of de kiel van een nieuw fregat?
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  zaterdag 10 mei 2014 @ 12:00:59 #243
61421 icecreamfarmer_NL
VOC mentaliteit
pi_139772224
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 11:56 schreef AgLarrr het volgende:
50 tot 100 mln. Dat is een tankbataljon of de kiel van een nieuw fregat?
10 ambtenaren die moeten gaan uitwerken hoe dit geld te besteden is.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  zaterdag 10 mei 2014 @ 12:05:57 #244
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_139772337
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 12:00 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

10 ambtenaren die moeten gaan uitwerken hoe dit geld te besteden is.
Beter richten we daar eerst een werkgroep voor op.
  zaterdag 10 mei 2014 @ 12:07:16 #245
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_139772382
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 12:05 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Beter richten we daar eerst een werkgroep voor op.
Precies, dat kunnen een paar overtollige overstes mooi oppakken, hebben we dat probleem ook weer getackled.
  zaterdag 10 mei 2014 @ 12:59:46 #246
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139773790
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 12:07 schreef AchJa het volgende:

[..]

Precies, dat kunnen een paar overtollige overstes mooi oppakken, hebben we dat probleem ook weer getackled.
dan is het geld ook meteen op!
  zaterdag 10 mei 2014 @ 14:01:19 #247
13456 AchJa
Shut up!!!
  zaterdag 10 mei 2014 @ 14:08:11 #248
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_139775796
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 12:59 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

dan is het geld ook meteen op!
Als er iets overblijft is het blijkbaar niet nodig en kan het wegbezuinigd worden. Welkom bij de overheid.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_139814973
quote:
Marine heeft geen antwoord op Russisch bezoek
De Koninklijke Marine had geen eenheden beschikbaar om Russische marineschepen in Nederlandse Economische Exclusieve Zone te volgen. Het Russische eskader met aan het hoofd vliegkampschip RFS Kuznetsov, dat woensdag nog gedetecteerd werd door Zr.Ms. De Zeven Provinciën, voer gisteravond voor de Nederlandse kust. De Koninklijke Marine moest bij gebrek aan beschikbare schepen en vliegtuigen de Kustwacht vragen om een kijkje te nemen.
Russische schepen zijn 20 jaar niet zo dichtbij zijn geweest; normaal kiezen zij de route om Ierland heen over de Atlantische Oceaan. Maar nu wilden zij zich laten zien.

[...]

Lees verder
Goed bezig
  zondag 11 mei 2014 @ 05:15:50 #250
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_139818253
Wellicht lagen er wel een aantal onderzeeboten rustig te snuffelen aldaar?
pi_139820297
quote:
0s.gif Op zondag 11 mei 2014 01:52 schreef LWD-Godius het volgende:

[..]

Goed bezig
Was in engeland laatst ook niet ergens een russisch schip gespot? Toen duurde t ook n week voordat de engelse marine wat kon doen.....
pi_139820476
quote:
1s.gif Op zondag 11 mei 2014 10:59 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Was in engeland laatst ook niet ergens een russisch schip gespot? Toen duurde t ook n week voordat de engelse marine wat kon doen.....
Bij Schotland
Beneath the gold, the bitter steel
pi_139820492
quote:
0s.gif Op zondag 11 mei 2014 01:52 schreef LWD-Godius het volgende:

[..]

Goed bezig
Mooi, hopelijk gaat de politiek inzien dat defensie de belangrijkste taak van de overheid is.
Beneath the gold, the bitter steel
  zondag 11 mei 2014 @ 11:46:59 #254
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_139821231
quote:
wat hebben die Russen hun vliegers ouderwets uitgerust. ALs je naar pak en helm e.d van gemiddelde nieuwe Westerse toestellen kijkt ziet dat er iets geavanceerder uit.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  zondag 11 mei 2014 @ 11:48:54 #255
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139821281
quote:
0s.gif Op zondag 11 mei 2014 11:46 schreef Pumatje het volgende:

[..]

wat hebben die Russen hun vliegers ouderwets uitgerust. ALs je naar pak en helm e.d van gemiddelde nieuwe Westerse toestellen kijkt ziet dat er iets geavanceerder uit.
Dat zie ik niet.
  zondag 11 mei 2014 @ 11:49:14 #256
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_139821290
quote:
0s.gif Op zondag 11 mei 2014 05:15 schreef WammesWaggel het volgende:
Wellicht lagen er wel een aantal onderzeeboten rustig te snuffelen aldaar?
Je beantwoord je eigen vraag ;)
Grote kans dat er meer onderzeeërs in de noordzee waren dan Oppervlakte schepen.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  zondag 11 mei 2014 @ 11:51:11 #257
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_139821333
quote:
0s.gif Op zondag 11 mei 2014 11:48 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Dat zie ik niet.
Je ogen moeten wel open zijn uiteraard als je het filmpje afspeelt.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  zondag 11 mei 2014 @ 12:10:13 #258
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_139821771
quote:
0s.gif Op zondag 11 mei 2014 11:49 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Je beantwoord je eigen vraag ;)
Grote kans dat er meer onderzeeërs in de noordzee waren dan Oppervlakte schepen.
Ja.. Ook maar 1 Russisch behoorlijk schip als escorte van een carrier leek mij ook wat weinig zo buiten de eigen wateren..
  zondag 11 mei 2014 @ 12:25:40 #259
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_139822112
quote:
1s.gif Op zondag 11 mei 2014 12:10 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Ja.. Ook maar 1 Russisch behoorlijk schip als escorte van een carrier leek mij ook wat weinig zo buiten de eigen wateren..
niet enkel een carrier, maar een carrier battle group. Het waren een stuk of 6 schepen geloof ik waaronder schepen met een arsenaal aan wapens waar je U tegen zegt.

Ik denk dat het opzet is geweest de Russische CBG niet te ontvangen met een groot ontvangst comité. Uiteraard worden alle Russische scheepsbewegingen ( en al helemaal in deze periode ) met grote aandacht gevolgd, het was echt geen verassing. Dit met in het achterhoofd dat de Russen misschien wat laks zouden zijn in hun communicatie met elkaar en zo dingen kunnen weggeven. Zoiets moet het zijn geweest lijkt me.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  zondag 11 mei 2014 @ 12:48:52 #260
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_139822664
Ja, net als in januari toen er een Russische kruiser tot op 30 mijl van de Schotse kust kwam, en het enige schip wat de British Navy in konden zetten 600 mijl verderop in Portsmouth lag en pas na 24h ter plekke was.
Dat was uiteraard een tactische meesterzet om de werkelijke reactietijd te verhullen en had natuurlijk niets te maken met de decimering van de Britse Navy zelf.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  zondag 11 mei 2014 @ 13:07:46 #261
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_139823115
quote:
0s.gif Op zondag 11 mei 2014 12:25 schreef Pumatje het volgende:

[..]

niet enkel een carrier, maar een carrier battle group. Het waren een stuk of 6 schepen geloof ik waaronder schepen met een arsenaal aan wapens waar je U tegen zegt.

Ik denk dat het opzet is geweest de Russische CBG niet te ontvangen met een groot ontvangst comité. Uiteraard worden alle Russische scheepsbewegingen ( en al helemaal in deze periode ) met grote aandacht gevolgd, het was echt geen verassing. Dit met in het achterhoofd dat de Russen misschien wat laks zouden zijn in hun communicatie met elkaar en zo dingen kunnen weggeven. Zoiets moet het zijn geweest lijkt me.
Naast de carrier bestond de group volgens de eerder geposte site uit een enkel combatschip, een transport en verder ondersteunende schepen dus in die zin viel mij dat wat tegen.

Hebben de Britten of Fransen eigenlijk net zoals bv Iran batterijen met ground to sea hebbendingentjes bij de nauwste stukken aan de kust?
  zondag 11 mei 2014 @ 13:36:46 #262
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_139823961
quote:
1s.gif Op zondag 11 mei 2014 13:07 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Naast de carrier bestond de group volgens de eerder geposte site uit een enkel combatschip, een transport en verder ondersteunende schepen dus in die zin viel mij dat wat tegen.

Hebben de Britten of Fransen eigenlijk net zoals bv Iran batterijen met ground to sea hebbendingentjes bij de nauwste stukken aan de kust?
Ja, de Fransen bij Longues sur mer.
Met de groetjes van de vorige eigenaar.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_139824641
quote:
10s.gif Op zondag 11 mei 2014 13:36 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Ja, de Fransen bij Longues sur mer.
Met de groetjes van de vorige eigenaar.
Ziet er nog prima functioneel uit
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 12 mei 2014 @ 07:23:34 #264
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139856856
Weer rechtzaak tegen geluidsoverlast Awacs

Opnieuw staan de actiegroep Stop Awacs en het ministerie van Defensie tegenover elkaar voor de rechtbank.

Maandagochtend om half tien begint een zaak voor de bestuursrechter in Maastricht.

Insteek van de actiegroep is dat er minder geluidsoverlast komt in de omgeving van de Awacs-basis in Geilenkirchen, net over de grens bij Schinveld. Stop Awacs vindt dat ook in de regio Onderbanken er een norm moet zijn van maximaal 88 decibel.

Dat is de limiet die de rechter eerder vastlegde toen actievoerders in Den Haag wilden laten horen wat nu het lawaai is van een overvliegend Awacs-toestel.

Om de inwoners van die stad niet op te zadelen met te veel herrie, werd toen de norm bepaald op 88 decibel.

Volgens Stop Awacs moet dat dus overal gelden.

Bron: http://www.l1.nl/nieuws/2(...)eluidsoverlast-awacs
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 12 mei 2014 @ 08:29:01 #265
151465 RaptoR-X
RNLN F803
pi_139857264
Ze moeten niet zo piepen. De meeste mensen die daar wonen wisten al dat die basis er lag, ding ligt er al sinds 1953.

Ben er zelf recentelijk nog geweest en zo erg is het geluidsoverlast nou ook weer niet. Al zou het geluid wel verminderd kunnen worden door andere motoren aan te schaffen want het is wel ouwe meuk waar ze mee vliegen.
Peace through power!!
pi_139858387
Prachtig geluid juist, die oude potten.
  maandag 12 mei 2014 @ 10:47:51 #267
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_139859686
Die Schinvelders weten echt niet wat vliegtuigherrie is. :')

Heel simpel rekensommetje: NAVO heeft 17 AWACS. Die zijn verdeeld over 5 vliegvelden: Geilenkirchen als MOB en dan nog 4 Dispersed Operating Bases: In Turkije, Griekenland, Italië en Noorwegen. Op elk van die DOBs staat er altijd tenminste 1. Daarnaast staat er tegenwoordig meestal ook nog één in Afghanistan. Er staan altijd toestellen in onderhoud, dus die kun je er ook nog vanaf halen. die maatregelen bij elkaar betekenen dat Geilenkirchen op jaarbasis minder dan 3000 movements kent. NATO probeert dat nog verder te reduceren naar 2600, trouwens. Hoe dan ook: 3000-2600 movements is een lachertje: dat zijn 10 vluchten op een dag, tussen 8.00 en 22.00. Dat is minder dan één per uur! Kom daar eens mee aan bij de omwonenden van Eindhoven, Schiphol of Rotterdam!
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 12 mei 2014 @ 11:54:06 #268
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139861613
Topmilitair voor de rechter

ARNHEM -
De militaire rechtbank in Arnhem behandelt maandag de zaak tegen de Nederlandse topmilitair Georges van A. (52). De voormalig stafchef van de marine in Kabul wordt ervan verdacht zijn vrouw zwaar te hebben mishandeld.

De vrouw zou in juli 2013 tijdens een bezoek van haar man aan Nederland thuis zijn mishandeld. Hij zou haar keel hebben dichtgeknepen en nadat ze zich had losgerukt, drukte hij haar plat tegen de muur, schrijft ze in haar verklaring. De lucht werd uit haar longen geperst en het deed pijn, want ze had net een borstkankeroperatie ondergaan.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)or_de_rechter__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 12 mei 2014 @ 13:55:03 #269
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_139865240
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 11:54 schreef Cobra4 het volgende:
(...) stafchef van de marine in Kabul (...)
Marine in Kabul? Afghanistan heeft niet eens een kust! Dan behoort er bij een beetje journalist een belletje te gaan rinkelen, stelletje ongeletterden van de Telegrof!!
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  maandag 12 mei 2014 @ 14:35:38 #270
420315 AdmiralGeneral_Aladeen
Hail the Dictator!
pi_139866518
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 13:55 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Marine in Kabul? Afghanistan heeft niet eens een kust! Dan behoort er bij een beetje journalist een belletje te gaan rinkelen, stelletje ongeletterden van de Telegrof!!
Zo ver ik kan vinden is/was hij Kolonel der Mariniers. Dan is een staffunctie in Kabul opzich niet zo vreemd.
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
  maandag 12 mei 2014 @ 15:26:46 #271
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_139868152
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 13:55 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Marine in Kabul? Afghanistan heeft niet eens een kust! Dan behoort er bij een beetje journalist een belletje te gaan rinkelen, stelletje ongeletterden van de Telegrof!!
De 21e eeuw belt. Iets met paars ofzo.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 12 mei 2014 @ 15:35:05 #272
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 12 mei 2014 @ 15:41:45 #273
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_139868590
quote:
1s.gif Op maandag 12 mei 2014 15:35 schreef AchJa het volgende:

[..]

Je kunt die zin op twee manieren lezen... ;)
PI's. Voor al uw subtiele onderlagen.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_139868777
quote:
16s.gif Op maandag 12 mei 2014 15:41 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

PI's. Voor al uw subtiele onderlagen.
Rave houdt van piemels

Ondertoon: sarcastisch
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 15% gewijzigd door samthegreat5 op 12-05-2014 16:34:37 ]
  maandag 12 mei 2014 @ 16:26:33 #275
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_139872230
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 13:55 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Marine in Kabul? Afghanistan heeft niet eens een kust! Dan behoort er bij een beetje journalist een belletje te gaan rinkelen, stelletje ongeletterden van de Telegrof!!
Zo vreemd is dat niet, toen ik in kabul zat zaten dr meerdere marine officieren.

De senior van alle troepen in afghanistan was toen een ktz(heb ik geloof ik mn navo medaille van gekregen)
  maandag 12 mei 2014 @ 17:42:27 #277
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139873011
Commandovoering is voor iedere militair hetzelfde, de kleur van het pakje maakt niets uit.
  maandag 12 mei 2014 @ 21:08:04 #278
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_139881482
Oh god, is het paarse monster zo ver dat nu een vent van de marine iets zinnigs moet zeggen over activiteiten in de woestijn? What's next? Een luchtmachtkolonel die duikboten gaat inzetten?
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 17:42 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Commandovoering is voor iedere militair hetzelfde, de kleur van het pakje maakt niets uit.
De Canadese defensie organisatie kan je daar goeie voorbeelden van geven, ja :')
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  maandag 12 mei 2014 @ 21:10:35 #279
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139881651
quote:
15s.gif Op maandag 12 mei 2014 21:08 schreef RonaldV het volgende:
Oh god, is het paarse monster zo ver dat nu een vent van de marine iets zinnigs moet zeggen over activiteiten in de woestijn? What's next? Een luchtmachtkolonel die duikboten gaat inzetten?

[..]

De Canadese defensie organisatie kan je daar goeie voorbeelden van geven, ja :')
UNMEE was ook een marinemissie in de Woestijn, (mariniers( waar geen zee in de buurt was. Zo zijn er nog wel meer voorbeelden, (bv Irak; al Muthanna) De VN missie in COngo werd bv geleid door marinier Patrick Cammaert. Een goede stafofficier kan van elk krijgsmachtonderdeel komen en mariniers kunnen gewoon worden ingezet als infanterie.
  maandag 12 mei 2014 @ 21:14:06 #280
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_139881845
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 21:10 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

UNMEE was ook een marinemissie in de Woestijn, (mariniers( waar geen zee in de buurt was. Zo zijn er nog wel meer voorbeelden, De VN missie in COngo werd bv geleid door marinier Patrick Cammaert. Een goede stafofficier kan van elk krijgsmachtonderdeel komen en mariniers kunnen gewoon worden ingezet als infanterie.
Sja, Mariniers zijn dan ook opgeleid voor operaties op het droge. Daarom lopen ze ook in camouflage voor landoperaties. :) Dus dat is nogal een open deur: mariniers zijn bedoeld voor inzet op het land, specifiek voor operaties vanuit zee. Maar dat laatste is geen vereiste. Maar een Marinier is geen marine man. Die twee zijn aparte disciplines.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  maandag 12 mei 2014 @ 21:14:52 #281
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139881894
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 21:14 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Sja, Mariniers zijn dan ook opgeleid voor operaties op het droge. Daarom lopen ze ook in camouflage voor landoperaties. :) Dus dat is nogal een open deur: mariniers zijn bedoeld voor inzet op het land, specifiek voor operaties vanuit zee. Maar dat laatste is geen vereiste. Maar een Marinier is geen marine man. Die twee zijn aparte disciplines.
Voor een stafofficier maakt het niet uit.
  maandag 12 mei 2014 @ 21:17:09 #282
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_139882031
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 21:14 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Voor een stafofficier maakt het niet uit.
Als je niet beter weet dan paars niet, nee. :')
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  woensdag 14 mei 2014 @ 14:45:32 #283
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_139946614
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 16 mei 2014 @ 06:25:28 #284
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_140008747
Mogelijk 'grote problemen' ict bij Defensie

DEN HAAG -
Bij het ministerie van Defensie zijn mogelijk „grote problemen” bij de ict. Dat zei minister Jeanine Hennis-Plasschaert donderdag in de Tweede Kamer. Ze laat een onafhankelijk extern bureau onderzoek doen naar de „signalen” die ze heeft ontvangen en die bij haar de „alarmbellen” hebben doen afgaan.

Nog voor de zomer zal de minister de Kamer informeren over de resultaten van het onderzoek dat 50.000 euro kost. Het bureau bekijkt de staat van de ict en de aansturing. „Ik wil nu eens en voor altijd weten hoe we er op IV (informatievoorziening) en ict-terrein voorstaan.” Ze noemt genomen stap heeft „een vlucht naar voren”.

Angelien Eijsink van de PvdA sprak van een „bom” en is „verbijsterd”. Zij vroeg zich af waarom dit nooit bij eerdere Kamerdebatten naar boven is gekomen. Raymond Knops (CDA) zei dat hier „fundamentele vragen” worden gesteld. Hij waardeert de openheid van de minister. „Laat alle ellende nu maar komen.”

Volgens het PvdA-Kamerlid was er afgelopen dagen nog een grote ict-storing bij Defensie. Hennis krijgt meldingen van storingen, „maar niet zo nadrukkelijk als de afgelopen tijd”. Ze zegt niet te willen wachten en de problemen te willen verhelpen. „De continuïteit moet gegarandeerd zijn.”
Hennis zei signalen te hebben dat de communicatie tussen afdelingen niet goed loopt. Voor het onderzoek wordt een grote hoeveelheid medewerkers gehoord, niet alleen de top.

In het debat zei ze dat de staat van de infrastructuur te wensen over laat en dat de basis niet op orde is. Ze wees onder meer op het krimpende budget van haar departement, dat flink heeft moeten bezuinigen de afgelopen jaren. Eijsink vond dat een te gemakkelijke verklaring.

Defensie heeft een ongelukkige geschiedenis met automatisering. Zo sleept al jaren het ict-project Speer dat de bedrijfsvoering bij alle krijgsmachtonderdelen moet verbeteren. Het hele project heeft volgens een rapport uit januari van de Algemene Rekenkamer al 650 miljoen euro gekost.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_bij_Defensie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 16 mei 2014 @ 06:26:59 #285
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_140008748
Wat een verrassing. :')
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 16 mei 2014 @ 08:00:51 #286
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_140009752
Tsja enerzijds hebben we t grootste snelste en modernste netwerk van defensie en anderzijds mag t ook geen cent kosten.... tel daar de typische hogere ambtenaren bij(geen militairen maar nukubu's) en voila: kutzooi.

En idd net als achja welke ict precies.
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 16 mei 2014 @ 12:17:08 #288
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_140014991
Hennis: geen gevaar operaties door ICT-kwestie

DEN HAAG -
Volgens minister Jeanine Hennis-Plasschaert zijn de operaties van Defensie niet in gevaar gekomen door mogelijke grote problemen met de ICT op haar departement. Dat zei ze vrijdag kort voor het begin van de ministerraad.

De VVD-bewindsvrouw laat een onafhankelijk bureau onderzoek doen naar de mogelijke problemen die bij haar de alarmbellen hebben doen afgaan, zei ze donderdag in de Kamer. Ze wil voorkomen dat operaties van Defensie in de toekomst wel risico's gaan lopen.

Door de staat van de ICT heeft het ministerie steeds vaker te kampen met storingen. Ook zijn er signalen dat de communicatie tussen afdelingen niet goed loopt. Volgens defensiewoordvoerder Angelien Eijsink van de PvdA is er een „stammenstrijd” gaande bij het ministerie.

Hennis wil dat de continuïteit bij Defensie gegarandeerd is en besloot daarom tot het onderzoek. De Kamer wordt hier voor het zomerreces nog over geïnformeerd.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)vaar_door_ICT__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 16 mei 2014 @ 12:55:21 #289
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_140016105
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator vrijdag 16 mei 2014 @ 15:39:15 #291
257132 crew  Awsom
  vrijdag 16 mei 2014 @ 15:44:23 #292
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_140021931
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 15:39 schreef Awsom het volgende:

[..]

Maar dat verkoopt minder goed.
pi_140022151
Uit artikel:
quote:
Deskundigen zeggen vandaag in NRC dat met een dergelijk klein bedrag vooral reparatiewerk verricht moet worden om de schade van vorige bezuinigingen te herstellen.
M.a.w.: :')
  vrijdag 16 mei 2014 @ 16:33:25 #294
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_140024170
Voor een organisatie die als doelstelling heeft "We leiden onze ICT'ers niet op, want anders gaan ze de burgermaatschappij in", vind ik dat Defensie het nog niet zo slecht doet op ICT-gebied.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_140027714
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 16:33 schreef LXIV het volgende:
Voor een organisatie die als doelstelling heeft "We leiden onze ICT'ers niet op, want anders gaan ze de burgermaatschappij in", vind ik dat Defensie het nog niet zo slecht doet op ICT-gebied.
Nou heb ik een tijdje bij jivc/ivent rondgelopen maar daar ging iedereen gewoon op cursus hoor(in veel gevallen ook hbo naast de verschillende cursussen).
  vrijdag 16 mei 2014 @ 19:45:59 #296
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_140030542
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 18:19 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Nou heb ik een tijdje bij jivc/ivent rondgelopen maar daar ging iedereen gewoon op cursus hoor(in veel gevallen ook hbo naast de verschillende cursussen).
Ok. Ik had het eerder over de gewone militair.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 17 mei 2014 @ 06:54:41 #297
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_140046565
Naaktmodel voert strijd met Defensie

Charles Sanders
DEN HAAG -

Een voormalig Playboy covermodel, tevens ex-soldaat van de Koninklijke Landmacht, stelt dat haar naaktfoto’s in het mannenblad aanleiding zijn geweest voor een verwoeste Defensieloopbaan.
Britt Arts (23) sierde in augustus 2009 de omslag en uitvouwpagina’s van Playboy, een maand later kwam ze in dienst van de artillerie.

„Vanaf het begin was het duidelijk dat Defensie daar niet erg van gediend was”, zegt ze. „Toen ik vervolgens van de klimtoren viel en blijvend rugletsel opliep, werden mijn klachten weggewuifd. Mijn superieuren wilden me maar wat graag herkeuren en vervolgens lozen.”

De vrouw, eind vorig jaar ontslagen vanwege ’ongeschiktheid voor de dienst’, heeft minister Hennis (Defensie) gisteren in een persoonlijke brief gevraagd om bemiddeling.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)en_naaktmodel__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_140047099
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 19:45 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ok. Ik had het eerder over de gewone militair.
En wat voor ict taken doet de gemiddelde militair?

De ict infra die nu telkens bedoeld word in de media word beheerd door jivc en dat is helaas voor t grootste deel burgers.

De gemiddelde militair is enkel gebruiker en dan ook enkel mail, word en powerpoint.

De vele klachten die militairen hebben over ict binnen defensie komt erg vaak ook voort uit eigen onkunde. Ik heb oa meegewerkt aan de thin clients plaatsen en echt er zitten floemperts bij. Tot 5x waar ik bij sta een fout wachtwoord intoetsen en bij hoog en laag volhouden dat t gvd aan dat "kastje" lag en ie zn pc terug wou want dat werkte wel.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 17 mei 2014 @ 09:01:55 #299
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_140047279
Hoogste militair bezorgd om leger

De hoogste militair van Nederland, Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp, maakt zich grote zorgen over de slagkracht van de krijgsmacht. Dat schrijft de Volkskrant. "Op vrijheid moet je alert zijn, anders glipt zij je door de vingers", benadrukt de generaal in de krant.

De generaal wijst erop dat het budget op "zo goed als het laagste punt ooit ligt". Zelfs in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog was het budget procentueel hoger dan nu. Het Nederlandse leger werd in 1940 in een paar dagen tijd onder de voet gelopen door de Duitsers.

"De gereedschapskist van Defensie heeft inmiddels een aantal lege vakken. We moeten van ons kunnen afbijten als dat nodig is", zegt Middendorp.

Politiek besluit
Tegelijkertijd wil hij geen uitspraken doen over een eventuele verhoging van het budget van Defensie. Dat is volgens hem een politiek besluit en de militairen zijn slechts uitvoerders. Maar over de verkoop van de Leopard-tanks aan Finland zegt hij wel dat die niet zijn verkocht omdat ze niet meer nodig waren.

De bijdrage van Nederland aan de NAVO noemt hij disproportioneel. De gemiddelde bijdrage van de Europese NAVO-landen is 1,56% van het bruto nationaal product (bnp). De Nederlandse uitgaven aan Defensie bedragen 1,16% van het bnp. "Je kunt als land niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en voor een lagere premie een hogere dekking verwachten", waarschuwt hij.

Bovendien neemt het aantal conflicten in de wereld alleen maar toe, volgens Middendorp. Hij verwijst daarbij naar de "explosieve situatie" in Oekraïne.

Eerder had de Commandant der Strijdkrachten in een interview met de NOS al toegegeven dat de lat omlaag moest.

Bron: http://nos.nl/artikel/648(...)ezorgd-om-leger.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 17 mei 2014 @ 09:47:02 #300
304398 leovanw
No Message No Mission
pi_140047831
Huh?-Echt?!-Serieus?!-Meen je dat nou?!-Hou eens op!
There is no 'I' in TEAM and life is way to short for only dreaming... So live it to the MAX! FOR THOSE WHO UNDERSTAND WHAT YOU DO, NO EXPLANATION IS NECESSARY. FOR THOSE WHO DON’T, NONE IS POSSIBLE.
http://www.dutchdefencepress.com
  zaterdag 17 mei 2014 @ 10:14:38 #301
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_140048194
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 mei 2014 09:47 schreef leovanw het volgende:
Huh?-Echt?!-Serieus?!-Meen je dat nou?!-Hou eens op!
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')