abonnement Unibet Coolblue
pi_144433971
quote:
7s.gif Op donderdag 11 september 2014 20:36 schreef Twiitch het volgende:
Hij doorloopt het mbo fluitend, zal het hbo ook fluitend doorlopen en zal waarschijnlijk academisch niveau met gemak halen,' verwacht zijn advocaat.

Ik vind dit nogal een aanname van die advocaat, maar goed.
Hij zit nu op het hbo en studeert informatica. Of hij het fluitend doorloopt weet ik niet, maar hij bouwt websites, ontwikkelt applicaties en heeft een eigen bedrijfje. Naast die hbo-opleiding dus.

Waar het om gaat is dat hij door die stichting 10 jaar lang bij debielen met het verstand van een paddestoel is opgesloten en dat die William Schrikker Groep bij hoog en laag volhoudt zorgvuldig te hebben gehandeld.
Ik zou voorstellen met spoed al hun cliënten/patiënten door specialisten van andere instellingen te laten onderzoeken, want hun deskundigheid is beneden elke maat.

Het zal je -vloek vloek- maar overkomen, en wie garandeert dat er niet nog meer jongeren zoals Remzi onterecht tussen luierdragers en poepsmeerder zitten.
pi_144434374
quote:
14s.gif Op woensdag 19 februari 2014 10:44 schreef Karboenkeltje het volgende:
Wederom een bewijs dat psychologen, gedragsdeskundigen en pedagogen niets weten. Al die "wetenschappen" zijn gebaseerd op maar wat doen.
Nu ben je wel heel erg zwart/wit. Genoeg mensen hebben veel baat bij psychische zorg. Pedagogen en jeugdzorg, daar heb ik ook niet zo'n hoge pet van op.
pi_144434384
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2014 10:41 schreef Fok-it het volgende:
Jeugdzorg :') Triester kan je het niet bedenken.
Zorg op maat? Of nachtmerrie?

http://www.volkskrant.nl/(...)Of-nachtmerrie.dhtml

VAN ONZE VERSLAGGEEFSTER MAUD EFFTING − 11/09/14, 00:00

Hij doet informatica en is bovengemiddeld intelligent. Toch zat Remzi Cavdar (21) tien jaar opgesloten in instellingen voor verstandelijk gehandicapten. 'Natuurlijk was een pleeggezin wenselijk geweest.' .

Het is een bijna ongelooflijke rechtszaak die hij vandaag zal voeren. Zenuwachtig, maar vastberaden kijkt Remzi Cavdar om zich heen. Samen met zijn neef, zijn vader en een paar vrienden staat hij in de rechtbank van Amsterdam. 'Ik kon niet slapen vannacht', zegt hij zacht.

Remzi is een 21-jarige hbo-student informatica. Een slimme jongen die zelf websites bouwt, applicaties ontwikkelt en een eigen bedrijfje heeft. Hij heeft een iq van 118, en is bovengemiddeld intelligent.

Toen hij klein was zag zijn leven er totaal anders uit: van zijn vierde tot zijn veertiende zat hij opgesloten in instellingen voor verstandelijk gehandicapten. Tien jaar lang tussen kinderen die nauwelijks konden praten, kinderen die kwijlend rondliepen, kinderen die de hele dag met hun geslachtsdelen speelden, zwijgend voor zich uitkeken, schreeuwden, of poep tegen de muren smeerden.

En daarom is hij vandaag hier in de rechtbank.

Om de William Schrikker Groep aan te klagen, de jeugdbeschermingsinstantie die hem steeds weer tussen de verstandelijk gehandicapten plaatste en volgens hem nauwelijks iets deed met signalen dat hij daar niet thuishoorde. Hij wil schadevergoeding én excuses voor alles wat hem is overkomen.

'Het is een verloren jeugd', zegt zijn advocaat Richard Korver.

Het begint als hij vier jaar oud is. Omdat zijn vader in de gevangenis zit, leeft hij alleen met zijn moeder. Het gaat niet goed met haar: ze is psychotisch, laat hem niet naar buiten gaan, praat niet tegen hem en geeft hem op het laatst alleen nog suikerwater te eten. Ze wonen tussen het ongedierte. Remzi wordt ernstig verwaarloosd.

Als hij uit huis wordt geplaatst, belandt hij in een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Hij is vier en praat niet. Wanneer ze hem bij het AMC laten testen, komt daar uit dat hij een iq van 50 zou hebben: hij presteert 'op zwakzinnig niveau'. Het AMC beschrijft hem als een getraumatiseerd, angstig kind.

De volgende dag maakt hij opnieuw een puzzeltestje en scoort ineens op het niveau van een 5-jarige. Het AMC adviseert om Remzi te stimuleren en na te gaan in hoeverre hij zich zal ontwikkelen.

Maar een paar maanden later wordt hij simpelweg verplaatst naar een nieuwe instelling voor verstandelijk gehandicapten.

De gang van zaken lijkt tekenend voor de rest van zijn jeugd. Steeds komen er aanwijzingen dat hij daar misschien niet hoort. 'Maar de adviezen om hem te stimuleren zijn structureel niet opgevolgd', zegt advocaat Korver. 'De William Schrikker Groep hield steeds vol dat hij verstandelijk gehandicapt was. Tijdens zijn hele ondertoezichtstelling heeft hij nimmer op een passende plek gezeten.'

Remzi wordt van instelling naar instelling gesleept; in totaal doorloopt hij er twaalf. Toch zijn er wel mensen die iets in hem zien. Zo leert hij rond zijn achtste hulpverleenster Bep kennen die hem eens goed in zijn ogen kijkt en denkt: deze jongen is normaal.

'Op zijn negende kon hij nog niet tellen', vertelt Bep. 'Maar toen ik even met hem ging zitten, snapte hij het. Binnen één uur telde hij. Meteen daarna begon hij klokken te tekenen.' Bep leert hem lezen, rekenen, praten. Maar dat wordt haar volgens Korver niet in dank afgenomen. 'Ze gaf hem privélessen, in het geheim. Door deze toestand is ze zelfs haar baan kwijtgeraakt.'

Het zal dan nog jaren duren voordat Remzi eruit komt. 'De William Schrikker Groep heeft mijn jeugd verpest', zegt Remzi tegen de rechter. 'Ik kon met niemand communiceren.' Pas op zijn zeventiende mag hij eindelijk naar huis. Met hulp van Bep heeft hij zich aan alles ontworsteld. 'Als zij er niet was geweest, had hij mogelijk nog in een instelling gezeten', zegt Korver.

In de rechtszaal probeert de William Schrikker Groep (WSG) uit te leggen hoe dat komt. Hoe zij het hebben gezien. Ze beschrijven hoe ze een 4-jarig jongetje binnenkregen met wie ze zich geen raad wisten. Een jongetje met ernstige gedragsproblematiek dat niet praatte en dat moeilijk te duiden was.

'We wilden zorg op maat bieden', zegt advocaat Tanja Visser van WSG. 'Telkens hebben we met grote zorg gekeken: wat zit er in deze jongen, wat heeft hij nodig? Wat kan hij aan?'

Niet elke instelling was ideaal. 'Maar hij moest zich wel veilig voelen. Hij moest leren om met mensen om te gaan. Natuurlijk was een pleeggezin wenselijk geweest, maar helaas liggen de pleeggezinnen niet voor het oprapen. We hebben meneer Cavdar als een soort porseleinen beeldje behandeld en hem met handschoenen aangepakt. Elke keer toonde hij vooruitgang. Wij hebben hem blokje voor blokje opgebouwd.'

Maar dat gaat advocaat Korver te ver. Boos slaat hij op zijn dossier. BAM, klinkt het. 'Ik vind het stuitend om te horen dat hij volgens u dankzij de William Schrikker Groep zou zijn waar hij nu is. Echt schandalig.'

De advocaat van WSG blijft koel. 'Wij hebben onze taak goed volbracht. Telkens hebben we goede plekken gevonden voor Remzi. Hij is nu toch goed terechtgekomen in de maatschappij? Hij heeft een huis, een baan. Nergens blijkt dat het fout is gegaan.'

In de zaal klinkt hoongelach.

Dan wordt er even gesuggereerd dat WSG zijn excuses zou hebben aangeboden. Maar daar peinzen ze niet over. 'Er is geen sprake van excuses', zegt de manager van WSG. 'Nee hoor, wij betreuren het zeer dat hij dit zo heeft ervaren. Voor hem persoonlijk is dat verschrikkelijk. Maar dat betekent niet dat wij vinden dat we nalatig zijn geweest. Wij zijn voor Remzi tot het gaatje gegaan
pi_144434457
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 20:46 schreef la_perle_rouge het volgende:

Ik zou voorstellen met spoed al hun cliënten/patiënten door specialisten van andere instellingen te laten onderzoeken, want hun deskundigheid is beneden elke maat.

Alsof het daarom dus bij álle cliënten zo is. De verantwoordelijkheid ligt bij de jeugdvoogd. Die heeft niet alle cliënten onder zijn of haar hoede.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_144434837
quote:
14s.gif Op donderdag 11 september 2014 20:56 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Alsof het daarom dus bij álle cliënten zo is. De verantwoordelijkheid ligt bij de jeugdvoogd. Die heeft niet alle cliënten onder zijn of haar hoede.
Nee, niet alsof het bij álle cliënten zo is, maar omdat er nog één of twee kunnen zijn waarbij het ook zo is. Omdat je na zo'n blunder hun screening niet meer kan vertrouwen.

Stel bijvoorbeeld dat een onderzoek bij een groep mensen uitwijst dat er met spoed een deel van de darmen bij het merendeel moet worden verwijderd. En stel dat bij één van de 20 uitgevoerde operaties blijkt dat er niets aan de hand is, en er bij het onderzoek fouten zijn gemaakt, laat jij je dan opensnijden of vraag je een andere instelling dat onderzoek over te doen?
pi_144434918
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 21:03 schreef la_perle_rouge het volgende:

[..]

Nee, niet alsof het bij álle cliënten zo is, maar omdat er nog één of twee kunnen zijn waarbij het ook zo is. Omdat je na zo'n blunder hun screening niet meer kan vertrouwen.

Stel bijvoorbeeld dat een onderzoek bij een groep mensen uitwijst dat er met spoed een deel van de darmen bij het merendeel moet worden verwijderd. En stel dat bij één van de 20 uitgevoerde operaties blijkt dat er niets aan de hand is, en er bij het onderzoek fouten zijn gemaakt, laat jij je dan opensnijden of vraag je een andere instelling dat onderzoek over te doen?

En waarom ligt dit aan hun screening? (even afgezien van het feit dat ik nog geen uitspraak van een rechter heb gezien dat er fouten gemaakt zijn) Het kan toch simpelweg zo zijn dat de voogd heeft zitten snurken? Waarom je dan alles overhoop zou moeten halen, weet ik niet.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_144435130
quote:
14s.gif Op donderdag 11 september 2014 21:05 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

En waarom ligt dit aan hun screening? (even afgezien van het feit dat ik nog geen uitspraak van een rechter heb gezien dat er fouten gemaakt zijn) Het kan toch simpelweg zo zijn dat de voogd heeft zitten snurken? Waarom je dan alles overhoop zou moeten halen, weet ik niet.
Niet alleen de voogd heeft zitten snurken, doornroosje met het hele kasteel was er niets bij, er was maar één persoon wakker, en die werd ontslagen:

"Remzi wordt van instelling naar instelling gesleept; in totaal doorloopt hij er twaalf. Toch zijn er wel mensen die iets in hem zien. Zo leert hij rond zijn achtste hulpverleenster Bep kennen die hem eens goed in zijn ogen kijkt en denkt: deze jongen is normaal.

'Op zijn negende kon hij nog niet tellen', vertelt Bep. 'Maar toen ik even met hem ging zitten, snapte hij het. Binnen één uur telde hij. Meteen daarna begon hij klokken te tekenen.' Bep leert hem lezen, rekenen, praten. Maar dat wordt haar volgens Korver niet in dank afgenomen. 'Ze gaf hem privélessen, in het geheim. Door deze toestand is ze zelfs haar baan kwijtgeraakt.'"
pi_144435174
Oke :)
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_144436254
Kunnen die iq-test eigenlijk ook niet sterk beïnvloed worden door je humeur? Ik heb in m'n jeugd bij verschillende test gedacht " :') " en een mooie patroontje neergezet op het multiple choice invulblad.

Ik heb dan ook zwaar tegenstrijdige resultaten behaald ):O
pi_144439362
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 21:33 schreef Speculant. het volgende:
Kunnen die iq-test eigenlijk ook niet sterk beïnvloed worden door je humeur? Ik heb in m'n jeugd bij verschillende test gedacht " :') " en een mooie patroontje neergezet op het multiple choice invulblad.

Ik heb dan ook zwaar tegenstrijdige resultaten behaald ):O
Nee, ook dan geeft het een betrouwbaar beeld.
pi_144439437
Stichting zoals deze zitten vol met graaiers en zakkenvullers. Het enige wat voor hun telt is zo veel mogelijk "patienten" en zoveel mogelijk subsidies en uitkeringen uit zorgbudgetten.

Daarvoor zijn ze bereid om even zoveel mogelijk patienten in te nemen en te houden en deze zoveel mogelijk behandelingen geven waarvoor ze een vergoeding krijgen.
.
pi_144439634
Allemaal leuk en aardig dat hoge IQ, maar dat is nu eenmaal niet zaligmakend.

Ook mensen met een hoog IQ kunnen zich als volslagen losgeslagen idioten gedragen. Die gasten zijn dan misschien niet zwakbegaafd, maar hebben iets anders.

De neurowetenschap komt steeds meer uit zijn kinderschoenen, maar het zit er nog steeds in (zeker enkele jaren geleden). We kunnen het dus lastig mensen kwalijk nemen dat ze deze jonge als zwakbegaafd zagen.
pi_144441187
quote:
14s.gif Op donderdag 11 september 2014 22:36 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nee, ook dan geeft het een betrouwbaar beeld.
Hoezo? Je vult naar willekeur wat in omdat je er geen zin in hebt. Hoe kan dat betrouwbaar zijn?
  donderdag 11 september 2014 @ 23:47:22 #115
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_144442007
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 22:41 schreef theunderdog het volgende:
Allemaal leuk en aardig dat hoge IQ, maar dat is nu eenmaal niet zaligmakend.

Ook mensen met een hoog IQ kunnen zich als volslagen losgeslagen idioten gedragen. Die gasten zijn dan misschien niet zwakbegaafd, maar hebben iets anders.

De neurowetenschap komt steeds meer uit zijn kinderschoenen, maar het zit er nog steeds in (zeker enkele jaren geleden). We kunnen het dus lastig mensen kwalijk nemen dat ze deze jonge als zwakbegaafd zagen.
Ze konden heus tien of twintig jaar geleden wel goed onderzoeken of iemand zwakbegaafd was.
The love you take is equal to the love you make.
pi_144442239
quote:
1s.gif Op donderdag 11 september 2014 23:47 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ze konden heus tien of twintig jaar geleden wel goed onderzoeken of iemand zwakbegaafd was.
Door zijn milieu had hij een erg laag IQ, hij kon niet eens fatsoenlijk praten.

Wat moet er dan onderzocht worden?
  vrijdag 12 september 2014 @ 00:01:58 #117
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_144442453
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 23:55 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Door zijn milieu had hij een erg laag IQ, hij kon niet eens fatsoenlijk praten.

Wat moet er dan onderzocht worden?
Hij had geen laag IQ. En ten minste een medewerker had duidelijk aanwijzingen dat hij een veel hoger niveau had dan de rest van de groep waarin hij geplaatst werd. Maar daar werd niks mee gedaan.

Heb je de stukken überhaupt wel gelezen?
The love you take is equal to the love you make.
pi_144442469
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 september 2014 00:01 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Hij had geen laag IQ. En ten minste een medewerker had duidelijk aanwijzingen dat hij een veel hoger niveau had dan de rest van de groep waarin hij geplaatst werd. Maar daar werd niks mee gedaan.

Heb je de stukken überhaupt wel gelezen?
Ja.
  vrijdag 12 september 2014 @ 00:03:57 #119
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_144442487
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 00:03 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ja.
Vervelende troll.
The love you take is equal to the love you make.
pi_144442502
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 september 2014 00:03 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Vervelende troll.
Ik geef antwoord op je vraag.
  vrijdag 12 september 2014 @ 00:05:42 #121
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_144442533
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 00:04 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ik geef antwoord op je vraag.
Nou, klaar!
The love you take is equal to the love you make.
pi_144442586
Maar goed, dat deze jonge als zwakzinnig werd gezien is volkomen logisch. Zou niet weten hoe je anders een 4 jarige die niet loopt, vage geluiden maakt en niet eens weet wat speelgoed is moet bestempelen.
pi_144442749
die ouders zijn ook niet helemaal onschuldig in dit verhaal
  vrijdag 12 september 2014 @ 09:52:54 #124
434103 Tanneemarja
HerrVekrus na HerrLikrus
pi_144447141
Wat een held die Bep...en wat een walgelijk volk. En geloof maar niet dat het allemaal onkunde is; veel van die gasten zijn slim zat.
Ik neuk een roze My Little Pony. Vero est.
pi_144447386
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 09:52 schreef Tanneemarja het volgende:
Wat een held die Bep...en wat een walgelijk volk. En geloof maar niet dat het allemaal onkunde is; veel van die gasten zijn slim zat.
Met onkunde heeft dit niets te maken; dit is puur machtsmisbruik. We houden iemand vast, gewoon omdat we in een machtspositie zitten om dat te doen. En mensen als Bep die daar wat tegen proberen te doen, maken we gewoon kapot.
  vrijdag 12 september 2014 @ 12:01:25 #126
434193 remzicavdar
Rechtszaak tegen jeugdzorg
pi_144450362
Beste mensen,

Ik ben dit draadje tegengekomen in de zoekresultaten van Google, graag zou ik meer duidelijkheid willen bieden over het een en ander.

Ten eerste lees ik van mensen dat men mij gevonden heeft toen ik vier was en dat ik toen niet kon praten en alleen geluiden kon uitstoten.

Dit klopt, aangezien mijn moeder een psychose heeft opgelopen, door allerlei problemen, zoals haar man in de gevangenis, Nederlandse taal niet machtig, geen familie of bekenden en voor haar in een vreemd land, heeft zij mij pedagogisch verwaarloost.

Door die pedagogische verwaarlozing, als je logisch/rationalistisch kan nadenken, heb ik een enorme achterstand in mijn ontwikkeling gekend, want als je eigen moeder zichzelf opsluit en niet meer met de buitenwereld communiceert, leer je ook niks en gaat je ontwikkeling zelfs achteruit.

Toen het nog goed ging met mijn moeder, tot mijn 2e, had ik volgens het consultatiebureau een vlotte ontwikkeling. Dit druist tegen de aanname dat ik ooit verstandelijk gehandicapt kon zijn, want ik had immers een normale en zelfs een vlotte ontwikkeling.

Dan zou ik nog even terug willen kijken naar de opmerking van "theunderdog" van dat een test een momentopname is, dat is geheel juist.

Wat zou jij doen als je een deskundige was en je treft een kind aan die pedagogisch is verwaarloost en ondervoed is? Dit is aan traumatisch ervaring voor zowel het kind als de moeder, denk je dat er iets te testen valt?

Gaat er dan niet een lampje branden van, misschien moeten we er eerst voor zorgen dat het kind een stabiele milieu heeft, misschien moeten we zijn achtergrond verifiëren, kijken wat er aan de hand is?

Wat doet men, ze scheiden mij van mijn moeder, voeren mij af naar een andere locatie en testen mij, denk je dat een kind niet helemaal panisch wordt? Denk je dt een kind zin heeft om doodleuk een paar testen te maken?

Het kind heeft een lange periode alleen met zijn moeder doorbracht en niet wordt het zomaar gescheiden van zijn moeder? Dit is dus ook een traumatische ervaring en inderdaad hierdoor begon mijn gedrag dus te verslechteren, als ik er zo op terug kijkt lijkt mij dit logisch.

"theunderdog" zegt ook het volgende: "Deze jonge had gewoon op het begin al bij de jongeren met gedragsproblemen moeten zitten. Het is namelijk nogal een evidentie dat hij laag scoorde op de IQ test aangezien hij zich nooit heeft kunnen ontwikkelen."

Uw zin klopt deels, maar "gedragsproblemen" zoals u dat omschrijft is volkomen te verklaren, doordat men mij verkeerd behandelt en mij ook scheid van mijn moeder, dit is voor een kind een traumatische ervaring.

Ik stel voor dat ze niet goed mijn achtergrond hebben geverifieerd en dat ze hierdoor mij niet moesten testen, maar anders hadden moeten handelen.

"speknek" ik moest van jouw commentaar kosten, het is gewoon uitermate labiel dat je zo'n commentaar durft op te schrijven zonder je in het verhaal te verdiepen, echter ik zal jou commentaar met feiten bestrijden.

Commentaar "speknek" "Als je op je vierde nog niet kan lopen en alleen geluiden uitstoot dan zit je terecht in een inrichting. Dat hij er nu bovenop lijkt te komen mag een klein wonder heten. Hij zal ook niet onterecht naar een zmok school gegaan zijn, dat heeft met IQ weinig te maken. Kan die Hansturk wel leuk gaan zitten brommen dat het nooit meer mag gebeuren, "

Allereerst wat ik hierboven aan "theunderdog" geldt ook voor jouw brabbel, als pedagogisch verwaarloost bent heb je je niet kunnen ontwikkelen, dit is gewoonweg niet mogelijk, ik zat binnen opgesloten met mijn moeder toen zij een psychose kreeg.

Nogmaals, ga niet brallen over dingen waarin je je niet in hebt verdiept.

Commentaar van "Smack10" "Het zijn ook altijd de tokkies die klagen over jeugdzorg.

Zijn verslaafd, hebben 3 kinderen, vaak sprake van huiselijk geweld maar ze denken het zelf wel allemaal beter te weten."

Beste "Smack10" Volgens mij is mevrouw Weeteling geen "tokkie" maar een hoogopgeleide deskundige in haar vakgebied, eveneens met een aantal collega's die ook zagen dat ik absoluut niet verstandelijk gehandicapt kon zijn. Ik snap niet precies wat u bedoelt met "tokkie" en wie daar onder vallen, maar ik kan u verzekeren dat uw commentaar gewoonweg onjuist en kortzichtig is.

"speknek" "Denk je dat een kind dat tot zijn vierde zwaar verwaarloosd is en de ontwikkeling van een dreumes heeft geen ernstige gedragsproblemen heeft tot aan de middelbare school?"

Ja, want ik hoefde mijn capaciteiten nooit te gebruiken, ik heb tot mijn 18e nauwelijks een boek opengeslagen, het was zelfs zo erg dat ik moest leren leren, omdat ik dat nog nooit had gedaan.

Daardoor verveelde ik mij heel erg, en ik werd ook niet behandeld voor mij traumatische verleden, ik werd vroeger gepest doordat ik overgewicht had en doordat ik altijd anders was dan de andere door mijn geheime verleden die ik altijd meedroeg.

En nogmaals, aangezien je commentaar uit de lucht is gegrepen, verzoek ik u uw hersencellen wel te gebruiken, of moeten wij u ook opsluiten in een inrichting? Dat is uw mening toch?

Voor de mensen die nog wel logisch kunnen nadenken en zich op een redelijkerwijs verdiepen in het proces, adviseer ik u de onderstaande links te bekijken:

Documentaire Brandpunt: youtube.com/watch?v=YCblPEtksko
Facebookpagina voor het proces: facebook.com/CavdarWSG

Mijn twitter: twitter.com/remzicavdar
Op mijn website kunt u alle social media kanalen bekijken: remzi.info

Groet,

Remzi Cavdar
Volg de rechtszaak tegen de William Schrikker Stichting op facebook.com/CavdarWSS
Volg het proces op twitter.com/cavdarwss
Volg mij persoonlijk op twitter.com/remzicavdar
  vrijdag 12 september 2014 @ 12:21:40 #127
8369 speknek
Another day another slay
pi_144450916
Excuses voor het scheldwoord dat ik heb gebruikt. Ik blijf erbij dat je (gegeven het verhaal zoals wij dat kennen) op dat moment terecht uit huis geplaatst bent, dat ze je vervolgens niet adequaat geholpen lijken te hebben is iets anders en zeer spijtig.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_144451341
Ah...Remzi post zelf mee nu? Interessant.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_144452458
quote:
14s.gif Op woensdag 19 februari 2014 10:49 schreef fathank het volgende:
IQ is maar een momentopname. Voor hetzelfde geld waren het gewoon toevalstreffers.
het verteld iets over je ruimtelijk inzicht , dit is een maatstaaf voor moeilijke technische beroepen en wetenschap , per moment kan je een paar punten hoger of lager scoren , maar over het algemeen is het wel vrij nauwkeurig.
pi_144454651
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 12:21 schreef speknek het volgende:
Excuses voor het scheldwoord dat ik heb gebruikt. Ik blijf erbij dat je (gegeven het verhaal zoals wij dat kennen) op dat moment terecht uit huis geplaatst bent, dat ze je vervolgens niet adequaat geholpen lijken te hebben is iets anders en zeer spijtig.
ik denk dat er, net als in dat eerdere verhaal over Hansje, meer mogelijkheden zouden moeten zijn om moeder en kind samen op te nemen en te behandelen (helpen).
Triest dat het nu zo gelopen is. Succes met je rechtszaak.
  vrijdag 12 september 2014 @ 15:44:49 #131
269262 PalmRoyale
Life's a bitch.
pi_144457086
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 12:21 schreef speknek het volgende:
Excuses voor het scheldwoord dat ik heb gebruikt. Ik blijf erbij dat je (gegeven het verhaal zoals wij dat kennen) op dat moment terecht uit huis geplaatst bent, dat ze je vervolgens niet adequaat geholpen lijken te hebben is iets anders en zeer spijtig.
Wat jij er van vind is volkomen irrelevant. Net zoals de mening van anderen die denken internet deskundige op dit gebied te zijn. Jullie zitten allemaal een beetje als een stel klapjosti's op jullie toetsenborden te rammen en denken dat jullie de waarheid in pacht hebben. Stelletje randdebielen dat jullie zijn.
"Our rights are not granted by governments. They are inherent to our nature. But it's entirely the opposite for governments: their privileges are precisely equal to only that which we suffer them to enjoy." - Edward Snowden
  vrijdag 12 september 2014 @ 15:48:01 #132
434103 Tanneemarja
HerrVekrus na HerrLikrus
pi_144457193
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 12:35 schreef Knutknuttsson het volgende:
Ah...Remzi post zelf mee nu? Interessant.
Haha nee...en ik weet wie het wel is, ik herken 'm :D die gast heeft wel 20 klonen hier :D
Ik neuk een roze My Little Pony. Vero est.
  Trouwste user 2022 vrijdag 12 september 2014 @ 15:53:55 #133
7889 tong80
Spleenheup
pi_144457355
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 12:01 schreef remzicavdar het volgende:
Beste mensen,

Toen stopte ik met lezen.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 12 september 2014 @ 17:13:53 #134
8369 speknek
Another day another slay
pi_144459752
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 15:44 schreef PalmRoyale het volgende:

[..]

Wat jij er van vind is volkomen irrelevant. Net zoals de mening van anderen die denken internet deskundige op dit gebied te zijn. Jullie zitten allemaal een beetje als een stel klapjosti's op jullie toetsenborden te rammen en denken dat jullie de waarheid in pacht hebben. Stelletje randdebielen dat jullie zijn.
Dat is wel een beetje het idee van een discussieforum hmm
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_144460023
Ja, mijn zusje had ook last van de William Schrikker Groep omdat ze tijdens een gesprek met een docent had gezegd dat ze geesten hoorde. Gelijk Jeugdzorg en al die ellende erop af, maar ze hebben haar misschien een week vastgehouden in een instelling voordat ze werd losgelaten. Tegenwoordig studeert ze geneeskunde aan de Radboud. Ik ben daarom ook al heel lang wantrouwend jegens deze organisaties. Ik heb als oudste vaak het woord moeten doen voor mijn ouders, omdat ze de Nederlandse taal bar slecht beheersen. Ze lopen zo over je heen dat soort organisaties. Vooral Marokkanen, zoals wij, en Turken daar geilen ze op. Vooral omdat de ouderen zwak staan omdat ze het Nederlands niet spreken en de rechter gaat veelal mee met dat soort organisaties. Ze hoeven alleen een vordering voor uithuisplaatsing in te dienen, een beetje motiveren wat ze is opgevallen aan het kind, ontwikkeling zus en dit, rechter geeft akkoord, en zonder dat ze de ouders hebben gehoord. Hopsakee staan ze voor de deur met de hele politiekorps omdat een kind zegt dat ze geesten hoorde. Kankerlijers.

[ Bericht 16% gewijzigd door Vergo_Kaido op 12-09-2014 17:40:06 ]
pi_144461013
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 23:22 schreef Speculant. het volgende:

[..]

Hoezo? Je vult naar willekeur wat in omdat je er geen zin in hebt. Hoe kan dat betrouwbaar zijn?
:')
pi_144469405
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 00:08 schreef theunderdog het volgende:
Maar goed, dat deze jonge als zwakzinnig werd gezien is volkomen logisch. Zou niet weten hoe je anders een 4 jarige die niet loopt, vage geluiden maakt en niet eens weet wat speelgoed is moet bestempelen.
Volkomen logisch? Hoe kom je daar nou bij? Voor een leek die de voorgeschiedenis niet kent, ja, maar als je weet dat het kind jarenlang verwaarloosd is, zonder enige stimulans van buitenaf, is het enige wat volkomen logisch zou zijn geweest om eerst te onderzoeken of en hoe het kind reageert als het wel gestimuleerd wordt. Als ik het goed heb gelezen is dat zelfs gebeurt, maar is het advies om het kind te stimuleren en te kijken wat er gebeurt binnen de kortste keren doodleuk genegeerd.

Maar tja, dat kan je tot bepaalde hoogte misschien nog begrijpen, het is redelijk onbekend terrein, zelfs voor de professionelen. Wat absoluut onbegrijpelijk is, is dat er jaren later niet adequaat gereageerd is op het gegeven dat hij binnen no time leert rekenen, in tegendeel, diegene die het hem geleerd heeft raakte daarom haar baan kwijt. Dat is moedwillig negeren dat je verkeerd zit met je diagnose, vakidioten die tot en met vandaag niet toe kunnen geven dat ze het volkomen verkeerd hebben aangepakt.
pleased to meet you
  zaterdag 13 september 2014 @ 06:48:23 #138
434103 Tanneemarja
HerrVekrus na HerrLikrus
pi_144478129
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 22:03 schreef moussie het volgende:

[..]

Volkomen logisch? Hoe kom je daar nou bij? Voor een leek die de voorgeschiedenis niet kent, ja, maar als je weet dat het kind jarenlang verwaarloosd is, zonder enige stimulans van buitenaf, is het enige wat volkomen logisch zou zijn geweest om eerst te onderzoeken of en hoe het kind reageert als het wel gestimuleerd wordt. Als ik het goed heb gelezen is dat zelfs gebeurt, maar is het advies om het kind te stimuleren en te kijken wat er gebeurt binnen de kortste keren doodleuk genegeerd.

Maar tja, dat kan je tot bepaalde hoogte misschien nog begrijpen, het is redelijk onbekend terrein, zelfs voor de professionelen. Wat absoluut onbegrijpelijk is, is dat er jaren later niet adequaat gereageerd is op het gegeven dat hij binnen no time leert rekenen, in tegendeel, diegene die het hem geleerd heeft raakte daarom haar baan kwijt. Dat is moedwillig negeren dat je verkeerd zit met je diagnose, vakidioten die tot en met vandaag niet toe kunnen geven dat ze het volkomen verkeerd hebben aangepakt.
Haha nee hoor, dat zijn malicieuze figuren die daar onderling nog over opscheppen ook :D
Ik neuk een roze My Little Pony. Vero est.
  Trouwste user 2022 zaterdag 13 september 2014 @ 11:44:33 #139
7889 tong80
Spleenheup
pi_144480692
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 17:25 schreef Vergo_Kaido het volgende:
Ja, mijn zusje had ook last van de William Schrikker Groep omdat ze tijdens een gesprek met een docent had gezegd dat ze geesten hoorde. Gelijk Jeugdzorg en al die ellende erop af, maar ze hebben haar misschien een week vastgehouden in een instelling voordat ze werd losgelaten. Tegenwoordig studeert ze geneeskunde aan de Radboud. Ik ben daarom ook al heel lang wantrouwend jegens deze organisaties. Ik heb als oudste vaak het woord moeten doen voor mijn ouders, omdat ze de Nederlandse taal bar slecht beheersen. Ze lopen zo over je heen dat soort organisaties. Vooral Marokkanen, zoals wij, en Turken daar geilen ze op. Vooral omdat de ouderen zwak staan omdat ze het Nederlands niet spreken en de rechter gaat veelal mee met dat soort organisaties. Ze hoeven alleen een vordering voor uithuisplaatsing in te dienen, een beetje motiveren wat ze is opgevallen aan het kind, ontwikkeling zus en dit, rechter geeft akkoord, en zonder dat ze de ouders hebben gehoord. Hopsakee staan ze voor de deur met de hele politiekorps omdat een kind zegt dat ze geesten hoorde. Kankerlijers.
:{
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_144485877
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 22:03 schreef moussie het volgende:

[..]

Volkomen logisch? Hoe kom je daar nou bij? Voor een leek die de voorgeschiedenis niet kent, ja, maar als je weet dat het kind jarenlang verwaarloosd is, zonder enige stimulans van buitenaf, is het enige wat volkomen logisch zou zijn geweest om eerst te onderzoeken of en hoe het kind reageert als het wel gestimuleerd wordt. Als ik het goed heb gelezen is dat zelfs gebeurt, maar is het advies om het kind te stimuleren en te kijken wat er gebeurt binnen de kortste keren doodleuk genegeerd.

Maar tja, dat kan je tot bepaalde hoogte misschien nog begrijpen, het is redelijk onbekend terrein, zelfs voor de professionelen. Wat absoluut onbegrijpelijk is, is dat er jaren later niet adequaat gereageerd is op het gegeven dat hij binnen no time leert rekenen, in tegendeel, diegene die het hem geleerd heeft raakte daarom haar baan kwijt. Dat is moedwillig negeren dat je verkeerd zit met je diagnose, vakidioten die tot en met vandaag niet toe kunnen geven dat ze het volkomen verkeerd hebben aangepakt.
Dit wilde ik ook schrijven. Scheelt mij weer wat typen. :)
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
  Trouwste user 2022 zaterdag 13 september 2014 @ 15:32:33 #141
7889 tong80
Spleenheup
pi_144486151
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 september 2014 15:23 schreef SuperHarregarre het volgende:

[..]

Dit wilde ik ook schrijven. Scheelt mij weer wat typen. :)
Schrijven of typen ?

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_144486188
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 september 2014 15:32 schreef tong80 het volgende:

[..]

Schrijven of typen ?

:P
Schrijven doe je met een ganzenveer, kladderen met een balpen en typen met een typemachine alsook mede maar niet exclusief een computer.
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
  Trouwste user 2022 zaterdag 13 september 2014 @ 15:36:15 #143
7889 tong80
Spleenheup
pi_144486263
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 september 2014 15:33 schreef SuperHarregarre het volgende:

[..]

Schrijven doe je met een ganzenveer, kladderen met een balpen en typen met een typemachine alsook mede maar niet exclusief een computer.
Begrijp deze zin niet.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_144486308
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 september 2014 15:36 schreef tong80 het volgende:

[..]

Begrijp deze zin niet.

:P
Ik niet schrijf, ik is type jwtzlf.
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
  Trouwste user 2022 zaterdag 13 september 2014 @ 15:40:16 #145
7889 tong80
Spleenheup
pi_144486365
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 september 2014 15:37 schreef SuperHarregarre het volgende:

[..]

Ik niet schrijf, ik is type jwtzlf.
Succes met je klinkers.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_144486500
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 september 2014 15:40 schreef tong80 het volgende:

[..]

Succes met je klinkers.

:T
Bdnkt.

:P
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
  zaterdag 13 september 2014 @ 15:56:16 #147
93076 BaajGuardian
De echte BG, die tof is.
pi_144486725
herkenbaar.
Vraag yvonne maar hoe tof ik ben, die gaf mij er ooit een tagje voor.
pi_144487054
quote:
14s.gif Op woensdag 19 februari 2014 10:44 schreef Karboenkeltje het volgende:
Wederom een bewijs dat psychologen, gedragsdeskundigen en pedagogen niets weten. Al die "wetenschappen" zijn gebaseerd op maar wat doen.
Serieus? :')

Tering wat een kutkick, zie ik net :@
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
  Trouwste user 2022 zaterdag 13 september 2014 @ 16:33:31 #149
7889 tong80
Spleenheup
pi_144487786
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 september 2014 15:46 schreef SuperHarregarre het volgende:

[..]

Bdnkt.

:P
:D

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_144488485
Ach sommige mensen bloeien later op, zo zie je maar welke invloed een omgeving op iemand kan hebben. Als je iemand met een IQ van 180 niks leert dan zal diegene ook een achterstand hebben. En de wil moet er natuurlijk ook zijn.

Fijn voor hem dat die toch beter begaafd is dan dat men dacht.
  zondag 14 september 2014 @ 16:19:23 #151
434193 remzicavdar
Rechtszaak tegen jeugdzorg
pi_144517368
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 15:48 schreef Tanneemarja het volgende:

[..]

Haha nee...en ik weet wie het wel is, ik herken 'm :D die gast heeft wel 20 klonen hier :D
Dit is mijn echte account, check maar mijn profiel :)
Zie: forum.fok.nl/user/profile/434193

Zie hier van mijn officiële Twitter account een tweet: twitter.com/remzicavdar/status/511197066996240386

Zie hier facebook account statusupdate: facebook.com/remzicavdar1993/posts/10205075458150717

Jullie kunnen vragen aan mij stellen, ik zal af en toe checken of er iemand iets nieuws heeft geplaatst.

quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 15:53 schreef tong80 het volgende:

[..]

Toen stopte ik met lezen.

:T
Dit vind ik niet alleen uitermate respectloos, echter het is ook compleet getypt zonder erbij na te denken en te realiseren wat men allemaal heeft meegemaakt.

Als dit een gemiddelde volwassenen is die leeft in de maatschappij van tegenwoordig dan klopt de bewering dat ik misschien een intelligentie hebt die de gemiddelde persoon niet zou kunnen snappen.


quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 22:03 schreef moussie het volgende:

[..]

Volkomen logisch? Hoe kom je daar nou bij? Voor een leek die de voorgeschiedenis niet kent, ja, maar als je weet dat het kind jarenlang verwaarloosd is, zonder enige stimulans van buitenaf, is het enige wat volkomen logisch zou zijn geweest om eerst te onderzoeken of en hoe het kind reageert als het wel gestimuleerd wordt. Als ik het goed heb gelezen is dat zelfs gebeurt, maar is het advies om het kind te stimuleren en te kijken wat er gebeurt binnen de kortste keren doodleuk genegeerd.

Maar tja, dat kan je tot bepaalde hoogte misschien nog begrijpen, het is redelijk onbekend terrein, zelfs voor de professionelen. Wat absoluut onbegrijpelijk is, is dat er jaren later niet adequaat gereageerd is op het gegeven dat hij binnen no time leert rekenen, in tegendeel, diegene die het hem geleerd heeft raakte daarom haar baan kwijt. Dat is moedwillig negeren dat je verkeerd zit met je diagnose, vakidioten die tot en met vandaag niet toe kunnen geven dat ze het volkomen verkeerd hebben aangepakt.
Het is zelfs zo vreemd dat de "deskundige" mij destijds op een latere periode nog een keer heeft getest en daar scoorde ik zelfs op het niveau van een vijf jarige jongetje, en ik was toen vier jaar, dus volgens hen zou ik dus destijds al bovengemiddeld intelligent moeten zijn.

Echter heeft men die score niet serieus genomen, want men zei dat ik die test al eens eerder heb gemaakt. En volgens hun redenering zou een verstandelijk gehandicapte het dan beter kunnen doen. Desalniettemin staat dit haaks op de hieronder genoemde feiten.

1. Ten eerste een verstandelijk gehandicapte leert niet van zijn fouten.

2. Ten tweede een verstandelijk gehandicapte zou bepaalde dingen niet kunnen onthouden of zelfs helemaal niks kunnen onthouden.

3. Ten derde een verstandelijk gehandicapte heeft geen fijn motoriek en/of heeft ander symptomen, (daar gaat de deskundige over in deze zaak)

Als ik langzamerhand logisch/rationeel de feiten bekijk heeft men onzorgvuldig en onrechtmatig gehandeld.

Daar gaat het hele proces over, dit is de kern. Ik klaag ze aan omdat ze onzorgvuldig, onrechtmatig hebben gehandeld.

Doordat ze zo hebben gehandeld heeft de Nederlandse staat indirect gefaald haar zorgplicht uit te oefenen, want de William Schrikker Stichting heeft het mandaat van de Nederlandse staat om haar zorgplicht uit te voeren.

De WSG is een semi-overheidsinstantie, weliswaar een stichting, desalniettemin een stichting met een mandaat van de overheid om haar zorgplicht uit te voeren.


Ik hoop dat ik dit proces mensen zou kunnen wakker schudden, dat het ook hier in Nederland niet perfect is. Men kan hier ook pedagogische verwaarlozing aantreffen, onjuist handelen van instellingen, dit komt niet alleen in minder ontwikkelde landen voor, maar ook hier!


Steun ons met een "like" op de facebookpagina van het proces, zie facebook.com/CavdarWSG

[ Bericht 9% gewijzigd door remzicavdar op 14-09-2014 19:01:44 ]
Volg de rechtszaak tegen de William Schrikker Stichting op facebook.com/CavdarWSS
Volg het proces op twitter.com/cavdarwss
Volg mij persoonlijk op twitter.com/remzicavdar
pi_144529348
Echt wel dat dit de echte Remzi is en echt wel dat er heel veel fouten gemaakt worden bij jeugdzorg en zijn ketenpartners.

En echt niet dat dit allemaal tokkies zijn.

Wat Remzi is overkomen is een schande, stel je eens voor 12 jaar van je leven onschuldig opgesloten zitten!
pi_144529641
jeugdzorg :')

godverdomme wat een debielen daar
  zondag 14 september 2014 @ 21:16:21 #154
434193 remzicavdar
Rechtszaak tegen jeugdzorg
pi_144529718
Ja, laten we een online sessie houden!
Ik zou graag ieder zijn of haar vraag willen beantwoorden.
Volg de rechtszaak tegen de William Schrikker Stichting op facebook.com/CavdarWSS
Volg het proces op twitter.com/cavdarwss
Volg mij persoonlijk op twitter.com/remzicavdar
pi_144546913
Toen werd het stil Remzi!

Slecht handelen door instanties als jeugdzorg en ketenpartners word tot op dit moment niet gezien als kindermishandeling met als gevolg dat de daders beloond worden en de ouders en hun kinderen het nakijken hebben!
  woensdag 17 september 2014 @ 11:57:31 #156
434193 remzicavdar
Rechtszaak tegen jeugdzorg
pi_144618580
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 12:51 schreef ViaVon het volgende:
Toen werd het stil Remzi!

Slecht handelen door instanties als jeugdzorg en ketenpartners word tot op dit moment niet gezien als kindermishandeling met als gevolg dat de daders beloond worden en de ouders en hun kinderen het nakijken hebben!
Ja, dat is vreemd, misschien zijn de heren geschrikt dat ik reageer of is men schuw.
Jammer, ik had graag op een volwassen manier gediscussieerd over de feiten.

Wellicht voor de mensen die geïnteresseerd zijn naar de rechtszaak er iets aan hebben.
Want dit draadje staat hoog in de zoekresultaten van Google, dus men komt dit vanzelf wel tegen.
Volg de rechtszaak tegen de William Schrikker Stichting op facebook.com/CavdarWSS
Volg het proces op twitter.com/cavdarwss
Volg mij persoonlijk op twitter.com/remzicavdar
  Trouwste user 2022 maandag 20 oktober 2014 @ 14:47:07 #157
7889 tong80
Spleenheup
pi_145734161
Remzi Cavdar, een 21-jarige student die tot zijn 14de in instellingen voor verstandelijk gehandicapten zat, bezocht in die tijd ruim een half jaar lang het vmbo. Overdag zat hij op school, 's avonds moest hij terug naar de instelling met ernstig verstandelijk gehandicapten, van wie een deel niet kon praten of ontlasting tegen de muren smeerde.

Dat blijkt uit een interview met Cavdar, die vandaag zijn verhaal vertelt in de Volkskrant, en uit documenten in zijn dossier.

De nu 21-jarige Cavdar bleek later een bovengemiddeld IQ van 118 te hebben. Hij voert nu een rechtszaak tegen de William Schrikker Groep, de jeugdbeschermingsinstantie voor kinderen met een beperking. Die zag lange tijd niet dat hij een normaal kind was en plaatste hem keer op keer in de instellingen. De uitspraak wordt woensdag verwacht.

De nu 21-jarige Cavdar bleek later een bovengemiddeld IQ van 118 te hebben
Op het vmbo durfde Cavdar niet te vertellen waar hij woonde. 'Ik draaide eromheen. Echte vrienden had ik niet. Ik kon geen afspraken maken. Ik werd extreem veel gepest, ook omdat ik in die tijd heel dik was. Ik heb nachten liggen huilen in mijn bed. Ik kon niks, ik mocht niks.' Hij vertelt hoe hij erover dacht te ontsnappen uit de instelling, waar de begeleiders volgens hem vrijwel niets met hem deden. 'De groepsleiding zat de hele dag in het hok koffie te drinken of verslagen te maken.' Een hulpverleenster die wel aan de bel trok, werd uiteindelijk ontslagen vanwege 'een arbeidsconflict'.

In diezelfde tijd was al bijna een jaar bekend dat hij een IQ had van - toen nog - 108. De rechter had geoordeeld dat hij zo snel mogelijk weg moest uit de instelling, maar pas op zijn 14de werd hij overgeplaatst naar een andere instelling. Het vmbo dat hij bezocht bestaat inmiddels niet meer.

De William Schrikker Groep (WSG) zegt het spijtig te vinden dat dit is gebeurd. Volgens bestuurder Erik Heijdelberg is het uitermate moeilijk om kinderen met een zulke problemen op een goede plek geplaatst te krijgen, zoals een pleeggezin. 'Wij hebben ons uiterste best gedaan. In onze betrokkenheid en alertheid is niets misgegaan. Wij hebben ons suf gezocht naar plaatsen, maar we kregen afwijzing na afwijzing. Er waren gewoon geen pleeggezinnen voor hem.'

Specialisten moeten langer wachten voordat ze kinderen het etiket 'verstandelijk gehandicapt' opplakken
Op zijn 4de werd Cavdar thuis totaal verwaarloosd aangetroffen in een berg vuilnis. Hij praatte niet, kon niet lopen en was ernstig ondervoed. Deskundigen noemden hem 'een wolvenkind' en concludeerden dat hij zwakzinnig was. Aan de diagnose werd jarenlang nauwelijks getwijfeld.

Volgens Heijdelberg moet er een expertisecentrum komen om kinderen te onderzoeken die ernstig zijn verwaarloosd. Specialisten moeten volgens hem langer wachten voordat ze kinderen het etiket 'verstandelijk gehandicapt' opplakken.

'Jaarlijks worden enkele tientallen kinderen extreem verwaarloosd aangetroffen', zegt hij. 'Deskundigen moeten bij hen misschien langer zeggen: we weten het nog niet. Het onderzoek naar hen gebeurt nu versplinterd: een arts hier, een psycholoog daar, een psychiater daar. Daardoor verdwijnt het overzicht. Wij vinden dat deze kinderen moeten worden onderzocht door specialistische teams, die hetzelfde kind jarenlang blijven volgen. Dat is de les die wij trekken.'

'Als eenmaal een diagnose is gesteld, blijft die vaak jarenlang hangen aan het kind', zegt hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren. 'Daarom is het belangrijk deze kinderen systematisch te heronderzoeken. Dat geldt ook voor kinderen die een trauma hebben meegemaakt.'

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_145738833
Mijn eerste gedachte bij het lezen van dit artikel: hij heeft autisme. Op late leeftijd gaan praten, ogenschijnlijk een lagere intelligentie hebben, 'intelligenter' worden bij het ouder worden (ontwikkelingsachterstand die die schijn doet ontstaan doordat je onterecht wordt vergeleken met leeftijdsgenoten), sociale problemen, allemaal kenmerken van een hoogintelligente autist.
Lekker geblunderd in ieder geval. Niet dat het mij verrast, de hulpverlening in Nederland is niet al te professioneel en dat heeft ironisch genoeg waarschijnlijk mede te maken met over-organisatie (tig organisaties waardoor het allemaal versnipperd geraakt en ze teveel bezig zijn met bureaucratie en er te weinig vaste lijnen zijn tussen de klant en een hulpverlener).
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_145738913
http://www.volkskrant.nl/(...)or-rechter~a3772027/
Hier geven ze het zelf ook aan:

Het onderzoek naar hen gebeurt nu versplinterd: een arts hier, een psycholoog daar, een psychiater daar. Daardoor verdwijnt het overzicht. Wij vinden dat deze kinderen moeten worden onderzocht door specialistische teams, die hetzelfde kind jarenlang blijven volgen. Dat is de les die wij trekken.'

'Als eenmaal een diagnose is gesteld, blijft die vaak jarenlang hangen aan het kind', zegt hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren. 'Daarom is het belangrijk deze kinderen systematisch te heronderzoeken. Dat geldt ook voor kinderen die een trauma hebben meegemaakt.'


Ze weten het en nog verandert het niet. Dat ligt niet alleen aan hen, eigenlijk zou de overheid eens de regie moeten nemen en het onder moeten brengen bij zo weinig mogelijk organisaties.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  maandag 20 oktober 2014 @ 16:46:07 #160
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_145738915
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 16:43 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Mijn eerste gedachte bij het lezen van dit artikel: hij heeft autisme. Op late leeftijd gaan praten, ogenschijnlijk een lagere intelligentie hebben, 'intelligenter' worden bij het ouder worden (ontwikkelingsachterstand die die schijn doet ontstaan doordat je onterecht wordt vergeleken met leeftijdsgenoten), sociale problemen, allemaal kenmerken van een hoogintelligente autist.
Lekker geblunderd in ieder geval. Niet dat het mij verrast, de hulpverlening in Nederland is niet al te professioneel en dat heeft ironisch genoeg waarschijnlijk mede te maken met over-organisatie (tig organisaties waardoor het allemaal versnipperd geraakt en ze teveel bezig zijn met bureaucratie en er te weinig vaste lijnen zijn tussen de klant en een hulpverlener).
Volgens mij wordt autisme nergens genoemd. Dat hij laat ging praten, heeft waarschijnlijk puur te maken met de vroege jeugd met zijn moeder die dus twee jaar niet tegen hem heeft gepraat. De ontwikkelingsachterstanden hoef je niet in autisme te zoeken, die kwamen duidelijk door de 'bijzondere' omstandigheden.
The love you take is equal to the love you make.
  Trouwste user 2022 maandag 20 oktober 2014 @ 16:49:55 #161
7889 tong80
Spleenheup
pi_145739065
quote:
4s.gif Op zondag 14 september 2014 16:19 schreef remzicavdar het volgende:

[..]

Dit is mijn echte account, check maar mijn profiel :)
Zie: forum.fok.nl/user/profile/434193

Zie hier van mijn officiële Twitter account een tweet: twitter.com/remzicavdar/status/511197066996240386

Zie hier facebook account statusupdate: facebook.com/remzicavdar1993/posts/10205075458150717

Jullie kunnen vragen aan mij stellen, ik zal af en toe checken of er iemand iets nieuws heeft geplaatst.

[..]

Dit vind ik niet alleen uitermate respectloos, echter het is ook compleet getypt zonder erbij na te denken en te realiseren wat men allemaal heeft meegemaakt.

Als dit een gemiddelde volwassenen is die leeft in de maatschappij van tegenwoordig dan klopt de bewering dat ik misschien een intelligentie hebt die de gemiddelde persoon niet zou kunnen snappen.

[..]

Het is zelfs zo vreemd dat de "deskundige" mij destijds op een latere periode nog een keer heeft getest en daar scoorde ik zelfs op het niveau van een vijf jarige jongetje, en ik was toen vier jaar, dus volgens hen zou ik dus destijds al bovengemiddeld intelligent moeten zijn.

Echter heeft men die score niet serieus genomen, want men zei dat ik die test al eens eerder heb gemaakt. En volgens hun redenering zou een verstandelijk gehandicapte het dan beter kunnen doen. Desalniettemin staat dit haaks op de hieronder genoemde feiten.

1. Ten eerste een verstandelijk gehandicapte leert niet van zijn fouten.

2. Ten tweede een verstandelijk gehandicapte zou bepaalde dingen niet kunnen onthouden of zelfs helemaal niks kunnen onthouden.

3. Ten derde een verstandelijk gehandicapte heeft geen fijn motoriek en/of heeft ander symptomen, (daar gaat de deskundige over in deze zaak)

Als ik langzamerhand logisch/rationeel de feiten bekijk heeft men onzorgvuldig en onrechtmatig gehandeld.

Daar gaat het hele proces over, dit is de kern. Ik klaag ze aan omdat ze onzorgvuldig, onrechtmatig hebben gehandeld.

Doordat ze zo hebben gehandeld heeft de Nederlandse staat indirect gefaald haar zorgplicht uit te oefenen, want de William Schrikker Stichting heeft het mandaat van de Nederlandse staat om haar zorgplicht uit te voeren.

De WSG is een semi-overheidsinstantie, weliswaar een stichting, desalniettemin een stichting met een mandaat van de overheid om haar zorgplicht uit te voeren.

Ik hoop dat ik dit proces mensen zou kunnen wakker schudden, dat het ook hier in Nederland niet perfect is. Men kan hier ook pedagogische verwaarlozing aantreffen, onjuist handelen van instellingen, dit komt niet alleen in minder ontwikkelde landen voor, maar ook hier!

_O_ :D _O_

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_145739134
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 16:46 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Volgens mij wordt autisme nergens genoemd. Dat hij laat ging praten, heeft waarschijnlijk puur te maken met de vroege jeugd met zijn moeder die dus twee jaar niet tegen hem heeft gepraat. De ontwikkelingsachterstanden hoef je niet in autisme te zoeken, die kwamen duidelijk door de 'bijzondere' omstandigheden.
In het artikel van de Volkskrant niet (bij het lezen van dat artikel kreeg ik echter dit vermoeden), in het artikel van de AD wordt gemeld dat hij in een klas met autistische kinderen terecht kwam.
Ik kan niet met zekerheid stellen dat hij autisme heeft maar de combinatie van hoge intelligentie, het als extreem dom ingeschat worden op jonge leeftijd ("zwakzinnig"), het laat gaan praten, de schijnbare spectaculaire groei van intelligentie en sociaalemotionele problemen wijzen op een forse ontwikkelingsachterstand. Daar zijn wij het over eens. De meest waarschijnlijke oorzaak van die forse ontwikkelingsachterstand is m.i. autisme. Noem maar eens wat anders wat dit in die mate veroorzaakt. Let wel, we hebben het over een zeer intelligent iemand. Indien er inderdaad sprake zou zijn van autisme dan zou het ook nog eens best kunnen dat hij begaafd is op de schoolse gebieden (rekenen, taal, logica, ...) indien de Wechslertest is gebruikt die in die setting het meest wordt gebruikt. Deze mensen presteren immers in het algemeen fors lager op de niet-schoolse (niet-klassieke) onderdelen van die test, dat gat tussen de beide componenten is een belangrijke indicator.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  maandag 20 oktober 2014 @ 16:53:16 #163
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_145739213
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 16:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

In het artikel van de Volkskrant niet (bij het lezen van dat artikel kreeg ik echter dit vermoeden), in het artikel van de AD wordt gemeld dat hij in een klas met autistische kinderen terecht kwam.
Ik kan niet met zekerheid stellen dat hij autisme heeft maar de combinatie van hoge intelligentie, het als extreem dom ingeschat worden op jonge leeftijd ("zwakzinnig"), het laat gaan praten, de schijnbare spectaculaire groei van intelligentie en sociaalemotionele problemen wijzen op een forse ontwikkelingsachterstand. Daar zijn wij het over eens. De meest waarschijnlijke oorzaak van die forse ontwikkelingsachterstand is m.i. autisme. Noem maar eens wat anders wat dit in die mate veroorzaakt. Let wel, we hebben het over een zeer intelligent iemand.
Dat zeg ik net. Het gegeven dat hij van zijn tweede tot zijn vierde met alleen zijn moeder te maken heeft gehad en dat zij die twee jaar niets meer tegen hem zei.
The love you take is equal to the love you make.
pi_145739296
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 16:53 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dat zeg ik net. Het gegeven dat hij van zijn tweede tot zijn vierde met alleen zijn moeder te maken heeft gehad en dat zij die twee jaar niets meer tegen hem zei.
Het zou kunnen maar dan moeten we meer weten over die situatie, dat staat nu helaas nog te vaag omschreven. Het is trouwens vrij gewoon dat een autistisch kind een autistische ouder heeft dus misschien speelt beide wel.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_145739348
Hoe dan ook heeft de hulpverlening flink gefaald. Het begint natuurlijk al met dat je in Nederland niet verplicht naar de peuterschool moet en dat er niet wat meer monitoring is bij kinderen, zeker bij het eerste kind. Dat ze vervolgens hem zo slecht hebben opgevangen is om het schaamrood van op je kaken te krijgen, dat hoort niet te kunnen gebeuren in een welvarend land. En toch zal het blijven gebeuren aangezien die overorganisatie en versnippering niet worden aangepakt. Honderd koninkrijkjes binnen de hulpverlening die langs elkaar heen werken. Tragisch.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  maandag 20 oktober 2014 @ 16:59:15 #166
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_145739500
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 16:55 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Het zou kunnen maar dan moeten we meer weten over die situatie, dat staat nu helaas nog te vaag omschreven. Het is trouwens vrij gewoon dat een autistisch kind een autistische ouder heeft dus misschien speelt beide wel.
Zijn moeder had ernstige psychische problemen. Een kind dat in die leeftijd geen normale stimulans uit zijn omgeving krijgt, loopt altijd een ontwikkelingsachterstand op.
The love you take is equal to the love you make.
pi_145739612
Die ontwikkelingsachterstand classificeerde ze toen gewoon als "zwakbegaafd"..
pi_145739695
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 16:59 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Zijn moeder had ernstige psychische problemen. Een kind dat in die leeftijd geen normale stimulans uit zijn omgeving krijgt, loopt altijd een ontwikkelingsachterstand op.
Natuurlijk maar we kunnen verder niets hierover zeggen aangezien dat knipseltje veel te weinig informatie geeft. Of kan jij wel uit dat knipseltje halen hoeveel hij als baby, peuter en kleuter buiten kwam? Ging hij naar een opvang toe als baby en peuter? Ging hij naar een peuterschool toe?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoe dan ook heeft de hulpverlening flink gefaald. Het begint natuurlijk al met dat je in Nederland niet verplicht naar de peuterschool moet en dat er niet wat meer monitoring is bij kinderen, zeker bij het eerste kind. Dat ze vervolgens hem zo slecht hebben opgevangen is om het schaamrood van op je kaken te krijgen, dat hoort niet te kunnen gebeuren in een welvarend land. En toch zal het blijven gebeuren aangezien die overorganisatie en versnippering niet worden aangepakt. Honderd koninkrijkjes binnen de hulpverlening die langs elkaar heen werken. Tragisch.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  maandag 20 oktober 2014 @ 17:04:50 #169
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_145739763
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 17:03 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Natuurlijk maar we kunnen verder niets hierover zeggen aangezien dat knipseltje veel te weinig informatie geeft. Of kan jij wel uit dat knipseltje halen hoeveel hij als baby, peuter en kleuter buiten kwam? Ging hij naar een opvang toe als baby en peuter? Ging hij naar een peuterschool toe?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoe dan ook heeft de hulpverlening flink gefaald. Het begint natuurlijk al met dat je in Nederland niet verplicht naar de peuterschool moet en dat er niet wat meer monitoring is bij kinderen, zeker bij het eerste kind. Dat ze vervolgens hem zo slecht hebben opgevangen is om het schaamrood van op je kaken te krijgen, dat hoort niet te kunnen gebeuren in een welvarend land. En toch zal het blijven gebeuren aangezien die overorganisatie en versnippering niet worden aangepakt. Honderd koninkrijkjes binnen de hulpverlening die langs elkaar heen werken. Tragisch.
Ik heb het artikel in de Volkskrant vanochtend gelezen. Hij kwam niet buiten. Zijn moeder ook amper.
The love you take is equal to the love you make.
pi_145739930
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 17:01 schreef theunderdog het volgende:
Die ontwikkelingsachterstand classificeerde ze toen gewoon als "zwakbegaafd"..
Inderdaad. Het is nogal onprofessioneel om vast te stellen dat iemand zwakbegaafd is terwijl je weet dat die persoon 4 jaar oud is en een forse ontwikkelingsachterstand heeft opgelopen. Los van de achtergrond van die jongen, bij autistische kinderen gebeurt dit aan de lopende band. Hierbij is een belangrijk gegeven dat er niet een 1 op 1 relatie is tussen de ernst van de ontwikkelingsachterstand en de intelligentie terwijl dit vroeger wel werd gedacht. Vandaar mijn aanvankelijke vermoeden dat hij autistisch is. Ik baseerde mij echter vooral op het artikel van de Volkskrant wat nog minder melding maakte over de bijzondere omstandigheden thuis. Nu ik weet dat hij enkel een moeder had die slecht functioneerde moet ik het vermoeden in die zin bijstellen dat er waarschijnlijk meerdere factoren speelden. Op zich weinig verrassend.

Maar goed, het incident vind ik niet zo relevant, waar het om gaat is dat dit voor de zoveelste keer aantoont dat de organisatie in Nederland heel erg slecht is. Dit maakt heel erg veel slachtoffers. Het probleem als je van incident naar incident hopt is dat dat je niet de kern van het probleem aanpakt. Een paar jaar geleden hadden we Brandon die dan weliswaar wel verstandelijk gehandicapt is, nu is het hij. We blijven maar bezig met de waan van de dag. De politici dus ook want die reageren op wat het volk bezig houdt (stemmen en zo). We moeten niet te veel met de waan van de dag bezig zijn maar dit eens aangrijpen om heel die hulpverlening aan te pakken. Breng het eens onder bij een kleiner aantal organisaties, zorg er eens voor dat een vaste groep mensen iemand blijft volgen van jongs af aan, dat soort zaken. Het is allemaal niet zo moeilijk maar het gebeurt niet omdat niemand de cojones heeft om die koninkrijkjes aan te pakken.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_145739985
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 17:04 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik heb het artikel in de Volkskrant vanochtend gelezen. Hij kwam niet buiten. Zijn moeder ook amper.
En dat op zichzelf zal inderdaad al sowieso een forse achterstand opleveren. Daar verschillen wij niet over van mening. Genoeg over deze zaak, we moeten het hebben over het falen van de hulpverlening in plaats van met de waan van de dag bezig te zijn. Dat die hulpverlening flink heeft gefaald is duidelijk. Pas zo laat er achter komen dat deze jongen zo'n forse achterstand had, een totaal verkeerde diagnose stellen (zwakzinnig met een IQ van 118 :')), het niet hebben gevolgd van hem door 1 team, ...
Niets van dit alles is verrassend in Nederland aangezien de hulpverlening hier al vele decennia een zooitje is met 100 koninkrijkjes die langs elkaar heen werken. Daar moeten we het over hebben! Ik word er oprecht kwaad van dat zoveel mensen in Nederland niet eens een kans krijgen op een goed leven, alleen maar omdat we zo amateuristisch handelen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_145739988
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 17:08 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Inderdaad. Het is nogal onprofessioneel om vast te stellen dat iemand zwakbegaafd is terwijl je weet dat die persoon 4 jaar oud is en een forse ontwikkelingsachterstand heeft opgelopen. Los van de achtergrond van die jongen, bij autistische kinderen gebeurt dit aan de lopende band. Hierbij is een belangrijk gegeven dat er niet een 1 op 1 relatie is tussen de ernst van de ontwikkelingsachterstand en de intelligentie terwijl dit vroeger wel werd gedacht. Vandaar mijn aanvankelijke vermoeden dat hij autistisch is. Ik baseerde mij echter vooral op het artikel van de Volkskrant wat nog minder melding maakte over de bijzondere omstandigheden thuis. Nu ik weet dat hij enkel een moeder had die slecht functioneerde moet ik het vermoeden in die zin bijstellen dat er waarschijnlijk meerdere factoren speelden. Op zich weinig verrassend.

Maar goed, het incident vind ik niet zo relevant, waar het om gaat is dat dit voor de zoveelste keer aantoont dat de organisatie in Nederland heel erg slecht is. Dit maakt heel erg veel slachtoffers. Het probleem als je van incident naar incident hopt is dat dat je niet de kern van het probleem aanpakt. Een paar jaar geleden hadden we Brandon die dan weliswaar wel verstandelijk gehandicapt is, nu is het hij. We blijven maar bezig met de waan van de dag. De politici dus ook want die reageren op wat het volk bezig houdt (stemmen en zo). We moeten niet te veel met de waan van de dag bezig zijn maar dit eens aangrijpen om heel die hulpverlening aan te pakken. Breng het eens onder bij een kleiner aantal organisaties, zorg er eens voor dat een vaste groep mensen iemand blijft volgen van jongs af aan, dat soort zaken. Het is allemaal niet zo moeilijk maar het gebeurt niet omdat niemand de cojones heeft om die koninkrijkjes aan te pakken.
Helemaal mee eens.
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 11:43:59 #173
434193 remzicavdar
Rechtszaak tegen jeugdzorg
pi_145769737
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 17:08 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Inderdaad. Het is nogal onprofessioneel om vast te stellen dat iemand zwakbegaafd is terwijl je weet dat die persoon 4 jaar oud is en een forse ontwikkelingsachterstand heeft opgelopen. Los van de achtergrond van die jongen, bij autistische kinderen gebeurt dit aan de lopende band. Hierbij is een belangrijk gegeven dat er niet een 1 op 1 relatie is tussen de ernst van de ontwikkelingsachterstand en de intelligentie terwijl dit vroeger wel werd gedacht. Vandaar mijn aanvankelijke vermoeden dat hij autistisch is. Ik baseerde mij echter vooral op het artikel van de Volkskrant wat nog minder melding maakte over de bijzondere omstandigheden thuis. Nu ik weet dat hij enkel een moeder had die slecht functioneerde moet ik het vermoeden in die zin bijstellen dat er waarschijnlijk meerdere factoren speelden. Op zich weinig verrassend.

Maar goed, het incident vind ik niet zo relevant, waar het om gaat is dat dit voor de zoveelste keer aantoont dat de organisatie in Nederland heel erg slecht is. Dit maakt heel erg veel slachtoffers. Het probleem als je van incident naar incident hopt is dat dat je niet de kern van het probleem aanpakt. Een paar jaar geleden hadden we Brandon die dan weliswaar wel verstandelijk gehandicapt is, nu is het hij. We blijven maar bezig met de waan van de dag. De politici dus ook want die reageren op wat het volk bezig houdt (stemmen en zo). We moeten niet te veel met de waan van de dag bezig zijn maar dit eens aangrijpen om heel die hulpverlening aan te pakken. Breng het eens onder bij een kleiner aantal organisaties, zorg er eens voor dat een vaste groep mensen iemand blijft volgen van jongs af aan, dat soort zaken. Het is allemaal niet zo moeilijk maar het gebeurt niet omdat niemand de cojones heeft om die koninkrijkjes aan te pakken.
Blijkbaar hebt je het artikel niet goed gelezen. Het artikel verteld gedetailleerd mijn levensverhaal. Er wordt dus in het artikel zelf uitgelegd hoe het kwam waarom ik een ontwikkelingsachterstand opliep en waardoor mijn moeder "gek" werd.

Als je kan nagaan dat ik nu een zegmaar "normaal" leven hebt is het onmogelijk dat ik of verstandelijk gehandicapt/beperkt of autisme heb.

Dit heet gewoon logisch redeneren, kom op het is niet zo moeilijk 1+1=2
Als je verwaarloost bent kan je je niet ontwikkelen hoe geniaal je ook bent, als je moeder doorgedraaid is en niet tegen je praat en niks doet, en ze ging langzamerhand dus ook niet naar buiten, niks, nada.

Lees het artikel maar nog eens een keer, zie: http://www.volkskrant.nl/(...)en-stempel~a3771964/

Of op Blendle: https://blendle.nl/i/de-v(...)vkn-20141020-3628283


Voor wie geen abonnement heeft op de Volksrant zie ingescande artikelen: https://www.dropbox.com/s(...)kZkh8-IWk3lkzDa?dl=0

[ Bericht 3% gewijzigd door remzicavdar op 21-10-2014 11:57:48 ]
Volg de rechtszaak tegen de William Schrikker Stichting op facebook.com/CavdarWSS
Volg het proces op twitter.com/cavdarwss
Volg mij persoonlijk op twitter.com/remzicavdar
pi_145770078
quote:
Dit heet gewoon logisch redeneren, kom op het is niet zo moeilijk 1+1=2
Als je verwaarloost bent kan je je niet ontwikkelen hoe geniaal je ook bent, als je moeder doorgedraaid is en niet tegen je praat en niks doet, en ze ging langzamerhand dus ook niet naar buiten, niks, nada.
Zo is het maar net. Ik wens je veel succes met je verdere leven en mogelijkheden die je nu ten volle kunt gaan benutten.
Voor al uw dwaze oneliners en geavanceerde sofisterij
  maandag 8 februari 2016 @ 16:23:13 #175
434193 remzicavdar
Rechtszaak tegen jeugdzorg
pi_159757159
Kern van de zaak: Ik was en ik ben nooit verstandelijk gehandicapt geweest. Ik had alleen een ontwikkelingsachterstand door verwaarlozing.

WSG bleef zich vasthouden aan hun eerste aanname.

Ze gingen mij testen toen ik vijf was zonder rekening te houden met mijn achtergrond en de gegevens van het consultatiebureau. Volgens het consultatiebureau had ik bij 13 maanden een vlotte ontwikkeling. Dan kan je later nooit verstandelijk gehandicapt zijn, zoals ze dat van mij beweerden.

Ik heb het nagevraagd bij een paar artsen van het consultatiebureau: Als een kind bij 13 maanden een vlotte ontwikkeling heeft, kan je nooit verstandelijk gehandicapt worden. Dit kan alleen door een ziekte, medisch ingrijpen of een ongeval, nooit door verwaarlozing.
Volg de rechtszaak tegen de William Schrikker Stichting op facebook.com/CavdarWSS
Volg het proces op twitter.com/cavdarwss
Volg mij persoonlijk op twitter.com/remzicavdar
  maandag 8 februari 2016 @ 16:27:52 #176
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_159757298
Hoe staat het ervoor met je proces, Remzi?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_159757330
Tja, de Tweede Kamer zit ook vol met zwakzinnigen, ik zie het verband wel.
pi_159757555
IQ is toch meer algemeen inzicht en logisch redeneren. Snap nooit dat daar veel waarde aangehecht wordt. Je kan er toch niets mee.
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
  maandag 8 februari 2016 @ 16:37:31 #179
434193 remzicavdar
Rechtszaak tegen jeugdzorg
pi_159757622
Na de zitting had ik een positief gevoel, er werd goed naar mij geluisterd en er werd goed naar mijn zaak gekeken. Het Hof stelde kritische vragen aan beide partijen.

Het Hof heeft tijd nodig om grondig onderzoek te doen om zo een goed oordeel te kunnen vellen. Daarom duurt het langer dan de gebruikelijke termijn.

De uitspraak zal waarschijnlijk op 19 april 2016 zijn, het is schriftelijk en zal even later op de website gepubliceerd worden.
Volg de rechtszaak tegen de William Schrikker Stichting op facebook.com/CavdarWSS
Volg het proces op twitter.com/cavdarwss
Volg mij persoonlijk op twitter.com/remzicavdar
  maandag 8 februari 2016 @ 16:40:35 #180
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_159757701
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:37 schreef remzicavdar het volgende:
Na de zitting had ik een positief gevoel, er werd goed naar mij geluisterd en er werd goed naar mijn zaak gekeken. Het Hof stelde kritische vragen aan beide partijen.

Het Hof heeft tijd nodig om grondig onderzoek te doen om zo een goed oordeel te kunnen vellen. Daarom duurt het langer dan de gebruikelijke termijn.

De uitspraak zal waarschijnlijk op 19 april 2016 zijn, het is schriftelijk en zal even later op de website gepubliceerd worden.
Oh, maar dat is nu al snel.
Succes! Ik duim voor een uitspraak die voor jou bevredigend is.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_159757878
zal eerst eens de artikelen lezen :')

[ Bericht 93% gewijzigd door Joezi op 08-02-2016 16:51:42 (delete) ]
pi_159757975
OMG deze kerel verdiend een zware eenmalige schadevergoeding.

Als de hulpverleners die dit hebben aangericht nog leven dan moeten die zwaar gestraft worden vind ik. Een schokkend verhaal gewoon.

Ik hoop dat hij de resterende tijd die hij op deze aarde woont nog een beetje positief kan beleven.
Mijn Nederlands is bagger dat is bij mij bekend !!!!
pi_159758028
quote:
Maar zijn jeugd was allesbehalve normaal. De jongen, kind van Turkse ouders, wordt op zijn 4de uit huis geplaatst. Volgens hulpverleners is de kleuter zwaar verwaarloosd en heeft hij een grote ontwikkelingsachterstand opgelopen.

Remzi heeft het niveau van een 6 maanden oude baby: hij loopt niet, stoot enkel geluiden uit en weet niet wat speelgoed is.

(...)

Remzi's moeder is psychisch ernstig in de war en wordt opgenomen in een kliniek. Zijn vader zit in de gevangenis in Portugal.
Wel makkelijk dat ze een schadevergoeding, die in de tonnen kan lopen, willen hebben. Ik zou als ouder ook eens naar mijn eigen verantwoordelijkheid kijken.

Moederlief kon de opvoeding niet aan, terwijl vaderlief in de gevangenis in Portugal zat. Jeugdzorg heeft deze jongen tenminste nog enigszins een stabiele omgeving gegeven.

quote:
'Naar omstandigheden gaat het heel goed. Hij doorloopt het mbo fluitend, zal het hbo ook fluitend doorlopen en zal waarschijnlijk academisch niveau met gemak halen,' verwacht zijn advocaat.
Nou advocaat, we zullen het zien, het mbo fluitend doorlopen is nog wel anders dan met gemak het academische niveau halen.
pi_159758185
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:54 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Wel makkelijk dat ze een schadevergoeding, die in de tonnen kan lopen, willen hebben. Ik zou als ouder ook eens naar mijn eigen verantwoordelijkheid kijken.

Moederlief kon de opvoeding niet aan, terwijl vaderlief in de gevangenis in Portugal zat. Jeugdzorg heeft deze jongen tenminste nog enigszins een stabiele omgeving gegeven.

[..]

Nou advocaat, we zullen het zien, het mbo fluitend doorlopen is nog wel anders dan met gemak het academische niveau halen.
Ik zou tussen zwakbegaafden en autisten gedropt worden onder toezicht van een instelling die je statistische kans om verkracht te worden enorm doet toenemen nou niet omschrijven als een stabiele omgeving.
pi_159758250
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 17:00 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Ik zou tussen zwakbegaafden en autisten gedropt worden onder toezicht van een instelling die je statistische kans om verkracht te worden enorm doet toenemen nou niet omschrijven als een stabiele omgeving.
Stel je niet aan, de jeugdzorg plaatst geen kinderen in katholieke kloosters.

Denk je trouwens dat de zorg in Turkije beter geregeld is?
pi_159759925
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 17:03 schreef luxerobots het volgende:

Denk je trouwens dat de zorg in Turkije beter geregeld is?
Wat een schitterend argument :')

maar niet heus. Wat een onvoorstelbaar kulargument zeg.

Het is HIER gebeurd, niet daar. Wat boeit het dan dat die kerel een Turkse achtergrond heeft?
pi_159759978
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 18:24 schreef bamibij het volgende:

[..]

Wat een schitterend argument :')

maar niet heus. Wat een onvoorstelbaar kulargument zeg.

Het is HIER gebeurd, niet daar. Wat boeit het dan dat die kerel een Turkse achtergrond heeft?
Het was een argument in dezelfde stijl als dat de statistische kans toeneemt om verkracht te worden bij jeugdzorg.

Dat doet er ook niet toe, omdat dat niet gebeurd is.
pi_159760111
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 18:26 schreef luxerobots het volgende:

Dat doet er ook niet toe, omdat dat niet gebeurd is.
Dat neemt de statistische kans nog niet weg, eppo.
pi_159760138
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 18:32 schreef bamibij het volgende:

[..]

Dat neemt de statistische kans nog niet weg, eppo.
Het is makkelijk om een schadevergoeding van tonnen te eisen, maar kijk als ouders ook eens naar je eigen onvermogen.
  maandag 8 februari 2016 @ 18:38:06 #190
3542 Gia
User under construction
pi_159760211
Op 20 jaar MBO 4 examen doen, met uitzicht op een HBO opleiding. En dat met een IQ van 118. Wat is het probleem? Waarom wil hij schadevergoeding? Hij loopt niet achter op zijn leeftijdsgenoten.

Kutjeugd gehad. Tja. Ligt dat niet in eerste instantie aan zijn ouders?
pi_159760310
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 18:34 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Het is makkelijk om een schadevergoeding van tonnen te eisen, maar kijk als ouders ook eens naar je eigen onvermogen.
Ik reageer alleen op dat van die stabiele omgeving man. Ken de hele zaak verder niet.
  maandag 8 februari 2016 @ 18:47:56 #192
444765 GOLDFIN9ER
geen SILVERFIN9ER
pi_159760406
Sorry hoor, maar z'n moeder was ernstig psychisch ziek waardoor ze hem heeft verwaarloosd en z'n vader zat in de gevangenis in Portugal.
De schuld ligt bij de ouders dat hij vervolgens in een jeugdzorg traject is opgenomen.
En nu hebben die ouders dan nog het lef om hun onvrede te uiten. Wellicht moet je gvd goed voor je kind zorgen.

Het heeft de staat al genoeg gekost dat je ouders een kind krijgen wat ze niet in staat zijn op te voeden.

Daar kan hij als kind uiteraard niets aan doen, maar om een schadevergoeding te gaan eisen lijkt me volstrekt onredelijk.
pi_159760656
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 18:47 schreef GOLDFIN9ER het volgende:
Sorry hoor, maar z'n moeder was ernstig psychisch ziek waardoor ze hem heeft verwaarloosd en z'n vader zat in de gevangenis in Portugal.
De schuld ligt bij de ouders dat hij vervolgens in een jeugdzorg traject is opgenomen.
En nu hebben die ouders dan nog het lef om hun onvrede te uiten. Wellicht moet je gvd goed voor je kind zorgen.

Het heeft de staat al genoeg gekost dat je ouders een kind krijgen wat ze niet in staat zijn op te voeden.

Daar kan hij als kind uiteraard niets aan doen, maar om een schadevergoeding te gaan eisen lijkt me volstrekt onredelijk.
Daarnaast lijkt deze jongen nu prima op zijn pootjes terecht te komen, zo slecht was dat jeugdzorgtraject dan blijkbaar ook niet.

Ik hoor ook weinig concrete fouten, hij zat in een klas met autistische kinderen en in een klas met kinderen met gedragsproblemen.

Lijkt me gezien de ontwikkeling van deze jongen helemaal niet zo vreemd, hij had een grote leerachterstand. Dat soort klassen zijn er juist voor om kinderen meer aandacht te geven.

Overigens vind ik ook dat we ons verkijken op IQ-scores, de jongen heeft meerdere tests gemaakt en bij eentje kwam er een hoge IQ-score uit. De beste jongen is niet dom. Maar intelligentie bevat natuurlijk veel meer aspecten dan simpelweg het hebben van een hoge IQ-score.
pi_159760720
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 18:47 schreef GOLDFIN9ER het volgende:
Sorry hoor, maar z'n moeder was ernstig psychisch ziek waardoor ze hem heeft verwaarloosd en z'n vader zat in de gevangenis in Portugal.
De schuld ligt bij de ouders dat hij vervolgens in een jeugdzorg traject is opgenomen.
En nu hebben die ouders dan nog het lef om hun onvrede te uiten. Wellicht moet je gvd goed voor je kind zorgen.

Het heeft de staat al genoeg gekost dat je ouders een kind krijgen wat ze niet in staat zijn op te voeden.

Daar kan hij als kind uiteraard niets aan doen, maar om een schadevergoeding te gaan eisen lijkt me volstrekt onredelijk.
Als de overheid niet in staat is om op een goede manier aan de zorgplicht te voldoen wordt dat een ander verhaal natuurlijk. Dat de ouders zelf niet in staat waren om hem op dat moment goed op te voeden staat daar volledig buiten.
pi_159760800
Ik snap de verontwaardiging omtrent dit hele gebeuren niet zo. Deze jonge vertoonde toch daadwerkelijk 'abnormaal' gedrag?
pi_159761017
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:54 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Wel makkelijk dat ze een schadevergoeding, die in de tonnen kan lopen, willen hebben. Ik zou als ouder ook eens naar mijn eigen verantwoordelijkheid kijken.

Moederlief kon de opvoeding niet aan, terwijl vaderlief in de gevangenis in Portugal zat.
Totaal niet relevant. Als ouders de verantwoordelijkheid om de zorg van een kind op zich te nemen (tijdelijk) niet aan kunnen betekent dat niet dat de overheid daar ook niet zo nauwkeurig mee om hoeft te gaan.
pi_159761190
quote:
7s.gif Op maandag 8 februari 2016 19:09 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Totaal niet relevant. Als ouders de verantwoordelijkheid om de zorg van een kind op zich te nemen (tijdelijk) niet aan kunnen betekent dat niet dat de overheid daar ook niet zo nauwkeurig mee om hoeft te gaan.
Kan je aantonen dat jeugdzorg en instanties daar niet nauwkeurig mee omgegaan zijn?
pi_159761232
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 19:13 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Kan je aantonen dat jeugdzorg en instanties daar niet nauwkeurig mee omgegaan zijn?
Nee, dat wordt nu onderzocht natuurlijk.
pi_159762674
Herkenbaar gedrag van dergelijke instellingen. Hoe meer behandelingen, hoe meer de instelling ontvangt uit de AWBZ. Hoe groter de instelling, hoe hoger het directeurs salaris.

Het gaat niet om de kinderen.
.
pi_159762941
"In 2008 volgt een nieuwe IQ-test, met een spectaculaire score van 118."

Spectaculair ? 118 ? Serieus ?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')