Niets mis met een lekkere bloemige aardappel, heerlijk, had ze gisteren ookquote:Op vrijdag 28 februari 2014 15:10 schreef PluisigNijntje het volgende:
Dat bedacht ik me ook al ja.. Als ik friet wil eten doe ik het wel gewoon goed, gefrituurd met een klats mayo. En dan vanavond maar gewone aardappelen eten
Ligt aan de soort, die ik nu heb wel, die worden anders niet goed gaar.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 15:29 schreef sirdanilot het volgende:
Kook jij de aardappelstukken voor, voordat je ze in de oven doet?
Dank je!quote:Op vrijdag 28 februari 2014 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Natuurlijk kan je dat je slager vragen, wellicht een dag van te voren, dan heeft hij er nog geen lappen van gesneden
Je kan ook zelf platslaan, en die stooftijden zijn richtgetallen, het is gaar als het gaar is.
Minuutje in de magnetron.. worden ze van binnen al lekker gaar en hoeven ze alleen in de oven nog een krokant korstje te krijgen.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 15:29 schreef sirdanilot het volgende:
Kook jij de aardappelstukken voor, voordat je ze in de oven doet?
Persoonlijk vind ik een appeltaart het lekkerst met harde wener deeg met wat citroenrasp, en rode Boskoop voor de vulling.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 15:50 schreef eefje801 het volgende:
Piet heb je nog een lekker recept voor appeltaart? Ik heb er al heel lang geen gebakken en zoek een recept met iets extra's. Heb nog wel eentje met cashewnoten maar zoek meer een wat frissere smaak of een extra fruitsoort die goed bij appels past, al is het dan geen appeltaart meer
Hoe dan? Gewoon los in de magnetron op een bord? Of met water?quote:Op vrijdag 28 februari 2014 16:26 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Minuutje in de magnetron.. worden ze van binnen al lekker gaar en hoeven ze alleen in de oven nog een krokant korstje te krijgen.
Doe ik ook altijd met gebakken aardappels, nooit glazig van binnen.
Dat eerste Werkt prima idd.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 16:40 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Hoe dan? Gewoon los in de magnetron op een bord? Of met water?
Bedankt!quote:Op vrijdag 28 februari 2014 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Persoonlijk vind ik een appeltaart het lekkerst met harde wener deeg met wat citroenrasp, en rode Boskoop voor de vulling.
Hou hem altijd lekker eenvoudig,
Ja die citroenrasp is inderdaad een goed idee Ik zal eens kijken wat de markt morgen heeft liggen, misschien zijn ze er nog wel, thanks!quote:Op vrijdag 28 februari 2014 16:46 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Dat eerste Werkt prima idd.
Eefje, ik heb geen recept, maar misschien met (stoof)peer? Iets nemen wat iig niet helemaal stuk kookt in de oven. En idd citroenrasp erdoor
Ik koop meestal van die plastic bakjes, voorgesneden, dan maak ik een klein gaatje in de verpakking en zet het een halve minuut tot 1 minuut in de magnetron.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 16:40 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Hoe dan? Gewoon los in de magnetron op een bord? Of met water?
Waarom koken en niet poffen?quote:Op vrijdag 28 februari 2014 18:50 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Beste Piet (en anderen)
Ik heb hier een kilo kastanjes liggen. Nu wil ik deze koken zoals je een maiskolf kookt, in zout water. Kan dat wel? En moet je de kastanjes dan eerst insnijden oid?
Dit is een linzengerecht dat wij regelmatig eten. Snel, makkelijk en we hebben de ingrediënten altijd in huis. Kan ook met een blik tomatenblokjes. Extra lekker met gerookt paprikapoeder.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 20:45 schreef Thorical het volgende:
Piet, heb jij nog een leuk idee wat ik met linzen kan doen?
Wat we nu vaak doen is vaak een variant op een linzenstoof. met wortel,selderie,knof,,
ui en tijm. balsamico of mosterd.
Ik sta open voor ideen.
Lijkt me nogal veel werk met 1 kilo, of kan dat makkelijker?quote:Op vrijdag 28 februari 2014 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom koken en niet poffen?
Insnijden en dan in een koekenpanquote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:00 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Lijkt me nogal veel werk met 1 kilo, of kan dat makkelijker?
Maar ik heb ze ooit gekookt gegeten. Vond het lekker, dat zoutige met het zoetige van de kastanjes.
Dank! Ik doe dan de helft poffen en de andere helft gekooktquote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Insnijden en dan in een koekenpan
Gaat prima
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |