abonnement Unibet Coolblue
pi_137239892
Dat bedacht ik me ook al ja.. Als ik friet wil eten doe ik het wel gewoon goed, gefrituurd met een klats mayo. En dan vanavond maar gewone aardappelen eten :P
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  vrijdag 28 februari 2014 @ 15:11:06 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137239945
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 15:10 schreef PluisigNijntje het volgende:
Dat bedacht ik me ook al ja.. Als ik friet wil eten doe ik het wel gewoon goed, gefrituurd met een klats mayo. En dan vanavond maar gewone aardappelen eten :P
Niets mis met een lekkere bloemige aardappel, heerlijk, had ze gisteren ook
Vanavond aardappelstukken in de oven met kippenvleugels er op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 28 februari 2014 @ 15:29:49 #203
414785 sirdanilot
pi_137240645
Kook jij de aardappelstukken voor, voordat je ze in de oven doet?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 28 februari 2014 @ 15:35:50 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137240824
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 15:29 schreef sirdanilot het volgende:
Kook jij de aardappelstukken voor, voordat je ze in de oven doet?
Ligt aan de soort, die ik nu heb wel, die worden anders niet goed gaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 15:50:09 #205
322770 eefje801
Where's the pie?
pi_137241315
Piet heb je nog een lekker recept voor appeltaart? Ik heb er al heel lang geen gebakken en zoek een recept met iets extra's. Heb nog wel eentje met cashewnoten maar zoek meer een wat frissere smaak of een extra fruitsoort die goed bij appels past, al is het dan geen appeltaart meer ;)
pi_137241516
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Natuurlijk kan je dat je slager vragen, wellicht een dag van te voren, dan heeft hij er nog geen lappen van gesneden
Je kan ook zelf platslaan, en die stooftijden zijn richtgetallen, het is gaar als het gaar is.
Dank je!
  vrijdag 28 februari 2014 @ 16:26:35 #207
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_137242443
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 15:29 schreef sirdanilot het volgende:
Kook jij de aardappelstukken voor, voordat je ze in de oven doet?
Minuutje in de magnetron.. worden ze van binnen al lekker gaar en hoeven ze alleen in de oven nog een krokant korstje te krijgen.
Doe ik ook altijd met gebakken aardappels, nooit glazig van binnen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 16:31:16 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137242559
quote:
5s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 15:50 schreef eefje801 het volgende:
Piet heb je nog een lekker recept voor appeltaart? Ik heb er al heel lang geen gebakken en zoek een recept met iets extra's. Heb nog wel eentje met cashewnoten maar zoek meer een wat frissere smaak of een extra fruitsoort die goed bij appels past, al is het dan geen appeltaart meer ;)
Persoonlijk vind ik een appeltaart het lekkerst met harde wener deeg met wat citroenrasp, en rode Boskoop voor de vulling.
Hou hem altijd lekker eenvoudig,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 28 februari 2014 @ 16:40:23 #209
414785 sirdanilot
pi_137242780
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 16:26 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Minuutje in de magnetron.. worden ze van binnen al lekker gaar en hoeven ze alleen in de oven nog een krokant korstje te krijgen.
Doe ik ook altijd met gebakken aardappels, nooit glazig van binnen.
Hoe dan? Gewoon los in de magnetron op een bord? Of met water?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_137242907
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 16:40 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Hoe dan? Gewoon los in de magnetron op een bord? Of met water?
Dat eerste :Y Werkt prima idd.

Eefje, ik heb geen recept, maar misschien met (stoof)peer? Iets nemen wat iig niet helemaal stuk kookt in de oven. En idd citroenrasp erdoor :9
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  vrijdag 28 februari 2014 @ 17:58:35 #211
322770 eefje801
Where's the pie?
pi_137244988
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Persoonlijk vind ik een appeltaart het lekkerst met harde wener deeg met wat citroenrasp, en rode Boskoop voor de vulling.
Hou hem altijd lekker eenvoudig,
Bedankt!
  vrijdag 28 februari 2014 @ 17:59:34 #212
322770 eefje801
Where's the pie?
pi_137245019
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 16:46 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Dat eerste :Y Werkt prima idd.

Eefje, ik heb geen recept, maar misschien met (stoof)peer? Iets nemen wat iig niet helemaal stuk kookt in de oven. En idd citroenrasp erdoor :9
Ja die citroenrasp is inderdaad een goed idee :) Ik zal eens kijken wat de markt morgen heeft liggen, misschien zijn ze er nog wel, thanks!
  vrijdag 28 februari 2014 @ 18:00:12 #213
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_137245037
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 16:40 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Hoe dan? Gewoon los in de magnetron op een bord? Of met water?
Ik koop meestal van die plastic bakjes, voorgesneden, dan maak ik een klein gaatje in de verpakking en zet het een halve minuut tot 1 minuut in de magnetron.
Met zelf gesneden aardappels zou ik ze op een bord doen met een magnetronfolietje eerover (evt weer gaatje in prikken)
De aardappels hebben genoeg vocht van zichzelf dus water erbij is niet nodig.
Je stoomt ze op die manier even voor en omdat een magnetron altijd eerst de kern verwarmt en dan pas de buitenkant is de binnenkant prima klaar en hoef je de buitenkant alleen een mooi kleurtje te geven.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 18:00:56 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137245061
Geen margarine gebruiken trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137245713
Dag Piet, in Italie maak ik vaak pasta met "panna", zeg maar redelijk dikke (koks)room (en de andere ingredienten uiteraard). In Nederland moet ik het doen met slagroom. Wat is de beste manier om het te binden? Wat meel/bloem erdoor heen gooien, Allesbinder, roux of toch nog iets anders?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  vrijdag 28 februari 2014 @ 18:30:53 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137245842
De room inkoken?
Ipv room, mascarpone gebruiken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137246062
Mascerpone is wel een goed idee idd. Inkoken duurt me te lang :)
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  vrijdag 28 februari 2014 @ 18:50:08 #218
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_137246272
Beste Piet (en anderen)

Ik heb hier een kilo kastanjes liggen. Nu wil ik deze koken zoals je een maiskolf kookt, in zout water. Kan dat wel? En moet je de kastanjes dan eerst insnijden oid?
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  vrijdag 28 februari 2014 @ 20:20:04 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137249737
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 18:50 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Beste Piet (en anderen)

Ik heb hier een kilo kastanjes liggen. Nu wil ik deze koken zoals je een maiskolf kookt, in zout water. Kan dat wel? En moet je de kastanjes dan eerst insnijden oid?
Waarom koken en niet poffen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 20:45:57 #220
97745 Thorical
finding a way
pi_137250618
Piet, heb jij nog een leuk idee wat ik met linzen kan doen?
Wat we nu vaak doen is vaak een variant op een linzenstoof. met wortel,selderie,knof,,
ui en tijm. balsamico of mosterd.
Ik sta open voor ideen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 20:54:49 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137251005
Koken in bouillon en serveren met stoofvlees van everzwijn en een plak gegrillde polenta?
Is een klassieker uit de toskaanse keuken, eet het in de winter bij a tavola in de wallstrasse in Düssseldorf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137251108
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 20:45 schreef Thorical het volgende:
Piet, heb jij nog een leuk idee wat ik met linzen kan doen?
Wat we nu vaak doen is vaak een variant op een linzenstoof. met wortel,selderie,knof,,
ui en tijm. balsamico of mosterd.
Ik sta open voor ideen.
Dit is een linzengerecht dat wij regelmatig eten. Snel, makkelijk en we hebben de ingrediënten altijd in huis. Kan ook met een blik tomatenblokjes. Extra lekker met gerookt paprikapoeder.
Spoilers!
  vrijdag 28 februari 2014 @ 21:00:55 #223
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_137251297
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom koken en niet poffen?
Lijkt me nogal veel werk met 1 kilo, of kan dat makkelijker?

Maar ik heb ze ooit gekookt gegeten. Vond het lekker, dat zoutige met het zoetige van de kastanjes.
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  vrijdag 28 februari 2014 @ 21:03:07 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137251405
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 21:00 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Lijkt me nogal veel werk met 1 kilo, of kan dat makkelijker?

Maar ik heb ze ooit gekookt gegeten. Vond het lekker, dat zoutige met het zoetige van de kastanjes.
Insnijden en dan in een koekenpan
Gaat prima
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 21:04:55 #225
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_137251491
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Insnijden en dan in een koekenpan
Gaat prima
Dank! Ik doe dan de helft poffen en de andere helft gekookt ^O^
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')