Marineren in een beetje knoflook en olie en dan kort op de grillplaat.quote:Op woensdag 26 februari 2014 12:44 schreef Eris het volgende:
Even laatste vraagje voor het leven van scheepskok. We hebben een zooi gamba's liggen alleen hoe maak ik ze klaar.
Eerst pellen en het darmkanaal verwijderen. Maar dan bakken in de olie/boter?
Knoflook niet bakken, wordt snel bitterquote:Op woensdag 26 februari 2014 13:03 schreef sirdanilot het volgende:
Van de schalen kun je ook een garnalenbouillon maken. Schalen kort aanbakken met knoflook/ui, dan kippe of groentebouillon erbij.
Mijn moeder was jong, net aan de man en in Indonesie, had een kok (is daar heel gewoon voor expats) en mijn ouders wilden hutspot eten. Nu is Bawang ui, die waren daar altijd rood, en Bawang putih betekend letterlijk, witte uiquote:Op woensdag 26 februari 2014 14:04 schreef sirdanilot het volgende:
Ik doe de knoflook er altijd later bij, als ik dingen maak met knoflook/ui (in mijn keuken dus zo'n beetje alles, behalve hollandse pot ).
Nooit meer last van vampiers gehad?quote:Op woensdag 26 februari 2014 14:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mijn moeder was jong, net aan de man en in Indonesie, had een kok (is daar heel gewoon voor expats) en mijn ouders wilden hutspot eten. Nu is Bawang ui, die waren daar altijd rood, en Bawang putih betekend letterlijk, witte ui
Mijn moeder vertelde dus kokkie gelijke delen aardappel, peen en witte ui....
Kokkie protesteerde, maar moeders hield voet bij stuk, geen rode ui, witte ui...
Ze kregen dus hutspot met gelijke delen peen, aardappel en knoflook, want men noemt daar knoflook, witte ui, Bawang putih
Nope, dat is de "goena goena" van Bawang putihquote:Op woensdag 26 februari 2014 14:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Nooit meer last van vampiers gehad?
Ook tempoe dulu met de paplepel gekregen?quote:
Op de wokbranders in de NL keukens moet je een gietijzeren nemen, die kan je heetstoken en is niet direct koud als je begint te roerbakken. Als je een Pratt&Whitney of RR Merlin Wokbrander hebt kan je ook met plaatstaal werken omdat je brander voldoende vermogen heeft. Maar dat hebben de weinigsten, dan is een loeiheet gestookte gietijzeren een goed alternatief.quote:Op woensdag 26 februari 2014 21:51 schreef RobinOok het volgende:
"Echte" woks zijn niet van gietijzer.
als ik internet mag geloven is een wok van plaatstaal of gietijzer.quote:Op woensdag 26 februari 2014 21:51 schreef RobinOok het volgende:
"Echte" woks zijn niet van gietijzer.
Niet echt (of je moet het restaurant bedoelen ), maar moest vreselijk lachen om het verhaal.quote:Op woensdag 26 februari 2014 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ook tempoe dulu met de paplepel gekregen?
Plaatstaal, van gietijzer is vaak een wadjan (ook geen houten handgreep maar handvatten aan beide kanten)quote:Op woensdag 26 februari 2014 21:52 schreef Tanin het volgende:
Maar van? En ik heb toch meerdere Aziatische chefs in de weer gezien met een gietijzeren wok...?
Juist in Thailand zijn de woks niet van gietijzer. Echt niet. Zoals al wordt gezegd: plaatstaal of aluminium.quote:Op woensdag 26 februari 2014 22:29 schreef z80 het volgende:
ps
wat ik in Thailand in gebruik heb gezien is enkel de gietijzeren wok op een gasbrander.
zowel in de stad als in de kleine dorpjes.
Probleem was dat er tussen de restjes kip nog wat groenten tussen zat, dat al helemaal kapot was gegaan. Geen zin om dat er nog uit te pulkenquote:Op vrijdag 21 februari 2014 11:34 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Zonde Lekker in een soep, if inderdaad ragout/kroket, door de pasta... etc.
Creatief zijn met restjes is voor mij een belangrijk onderdeel van het koken
Als je precies de smaak van de loempia's 'van de markt' wil, dan koop je ze toch op de markt? Waarom al die moeite doen..quote:Op donderdag 27 februari 2014 12:53 schreef ASSpirine het volgende:
Ben van plan om eens vietnamese loempia's te maken, nu recepten op internet smaken altijd anders dan degene die je op de markt koopt.
Maar onlangs heb ik eens wat spitskool en wortel samen gewokt, en de smaak was exact hetzelfde als de loempia's.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |