abonnement Unibet Coolblue
pi_136837986
Ik moet toegeven dat ik het ook nooit heb geprobeerd, maar dat idee heb ik altijd als ik zo een plakkerige hap vastkoker in mijn mond heb.
  dinsdag 18 februari 2014 @ 09:05:53 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136838156
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 08:52 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik moet toegeven dat ik het ook nooit heb geprobeerd, maar dat idee heb ik altijd als ik zo een plakkerige hap vastkoker in mijn mond heb.
Ik zou het ook niet doen, ik gebruik liever geen organische verbindingen op de muren, als je alleen minerale stoffen gebruikt gaat het ook niet schimmelen. Heb geen behang dus ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136838756
Ik vind vastkokers heerlijk met kefir en dille :Y)
Spoilers!
  dinsdag 18 februari 2014 @ 09:41:38 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136838871
Ik maak een uitzondering voor vastkokers als het opperdoes ronde zijn, of roseval
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136840180
Piet of iemand anders,

Ik heb dit weekend brood gebakken. Kilo bloem, beetje zout, drie zakjes gist, 600ml water en nor rozijnen en rozemarijn voor de smaak. 2 keer 40 minuten gerezen.

Alleen, het brood is eigenlijk helemaal niet zo luchtig. Hoe krijg ik luchtig zelfgebakken brood?
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 18 februari 2014 @ 10:47:44 #56
414785 sirdanilot
pi_136840772
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 09:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou het ook niet doen, ik gebruik liever geen organische verbindingen op de muren, als je alleen minerale stoffen gebruikt gaat het ook niet schimmelen. Heb geen behang dus ook.
Nou, mijn muren, waar niks organisch aan is, schimmelen toch een eind weg :') Het gaat meer om de vochtigheid dan om het materiaal van de muur.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 18 februari 2014 @ 11:02:39 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136841266
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 10:47 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Nou, mijn muren, waar niks organisch aan is, schimmelen toch een eind weg :') Het gaat meer om de vochtigheid dan om het materiaal van de muur.
Wat voor een verf zit daar op?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 februari 2014 @ 11:03:00 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136841284
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 10:29 schreef Young_David het volgende:
Piet of iemand anders,

Ik heb dit weekend brood gebakken. Kilo bloem, beetje zout, drie zakjes gist, 600ml water en nor rozijnen en rozemarijn voor de smaak. 2 keer 40 minuten gerezen.

Alleen, het brood is eigenlijk helemaal niet zo luchtig. Hoe krijg ik luchtig zelfgebakken brood?
Langer laten rijzen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136841766
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 10:29 schreef Young_David het volgende:
Piet of iemand anders,

Ik heb dit weekend brood gebakken. Kilo bloem, beetje zout, drie zakjes gist, 600ml water en nor rozijnen en rozemarijn voor de smaak. 2 keer 40 minuten gerezen.

Alleen, het brood is eigenlijk helemaal niet zo luchtig. Hoe krijg ik luchtig zelfgebakken brood?
Kan aan een heleboel zaken liggen. Heb je het goed gekneed (minimaal 10 min), temperatuur van het water, rijstemperatuur, etc.
Stel je vraag eens in het broodbaktopic, daar zitten de echte broodbak experts.
  dinsdag 18 februari 2014 @ 11:53:09 #60
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_136843015
Piet nog een idee voor goede vegetarische uiensoep?
pi_136843095
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 11:53 schreef ErkendFokker het volgende:
Piet nog een idee voor goede vegetarische uiensoep?
Snij de uien in ringen, net als de knoflook tenen. Doe boter in de pan en laat warm worden. Doe de uien en knoflook in de pan, 15 minuten, half hoog vuur, deksel op de pan, af en toe roeren.
Als de uien zacht zijn en redelijk wat vocht af hebben gegeven, vuur laag en deksel schuin.
Af en toe roeren en 1 ½ uur laten pruttelen.

Dan drank naar keuze, tuinkruidenbouillon en verse kruiden toevoegen, klaar.
Sterkheidsbaas van alles.
  dinsdag 18 februari 2014 @ 12:15:17 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136843806
Veel, heel veel (liefst rode) uien snijden, grote pan wat boter smelten, of olie, en de uien op laag vuur een uur lang of nog langer heel langzaam laten carameliseren.
Easy does it, niet snel snel willen.
Als de uien verworden zijn tot goudbruine "prut" wat gehakte knoflook toevoegen en rode wijn toevoegen laten koken ca 15-20 minuten dan bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
Afsmaken met zout en peper, eventueel wat soyasaus.
De knoflook niet mee carameliseren, wordt snel bitter dan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 18 februari 2014 @ 12:24:41 #63
414785 sirdanilot
pi_136844116
Bij uiensoep hoort naar mijn mening de smaak van boter. In boter caramelliseren, dus, indien mogelijk.

Ik heb er geen geduld voor; kilo's uien snijden en dan ook nog eens uren wachten tot het klaar is, roeren, etc... Ik had ooit een recept gevonden waarbij je het in de oven (!) kon doen. Maar de uien droogden alleen maar uit, dat werkt dus niet :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 18 februari 2014 @ 12:27:32 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136844223
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 12:24 schreef sirdanilot het volgende:
Bij uiensoep hoort naar mijn mening de smaak van boter. In boter caramelliseren, dus, indien mogelijk.

Ik heb er geen geduld voor; kilo's uien snijden en dan ook nog eens uren wachten tot het klaar is, roeren, etc... Ik had ooit een recept gevonden waarbij je het in de oven (!) kon doen. Maar de uien droogden alleen maar uit, dat werkt dus niet :')
Zet de uien op, ga een boek lezen, fokken of een film kijken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 18 februari 2014 @ 12:36:05 #65
414785 sirdanilot
pi_136844556
Moet je niet blijven roeren dan?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 18 februari 2014 @ 12:39:31 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136844659
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 12:36 schreef sirdanilot het volgende:
Moet je niet blijven roeren dan?
Neuh, niet als je een pan hebt met een dikke bodem en het vuur laag houdt, dan hoef je niet telkens de blijven roeren,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136845568
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 22:58 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, waarom zou je ergens vastkokende aardappelen voor gebruiken? Ik eet alleen kruimige aardappelen, vastkokend vind ik een vieze structuur en smaak hebben. Ook nog geen toepassing tegengekomen waar ik stevigere aardappelen voor zou willen.
Ik gebruik ze wel eens in een tajineschotel, ik wil dan namelijk niet dat het een grote brei wordt maar dat de stukken goed gevormd blijven. Dit zou je zo ook kunnen doen bij andere stoven waarbij je de aardappelen in het begin toe wilt voegen.
Behalve aardappelsalade kan ik ook niet meer bedenken, ik gebruik dus ook vrijwel altijd kruimige.
pi_136845579
Piet, gebruik jij meestal een volledige soepkip om bouillon te maken? Ik heb onlangs 1 kilo kippenekken gekocht, voor 1¤. Zeer voordelig en ook enorm veel smaak.
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  dinsdag 18 februari 2014 @ 13:13:54 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136845864
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 13:06 schreef ASSpirine het volgende:
Piet, gebruik jij meestal een volledige soepkip om bouillon te maken? Ik heb onlangs 1 kilo kippenekken gekocht, voor 1¤. Zeer voordelig en ook enorm veel smaak.
Uitstekend voor bouillon en fond, alleen wat weinig vlees dan, maar als basis voor soepen en bv risotto een prima idee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136846122
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 13:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Uitstekend voor bouillon en fond, alleen wat weinig vlees dan, maar als basis voor soepen en bv risotto een prima idee.
Hoeveel bouillon/fond maak je van 1 kilo kippenproduct?
Ik moet ook eens zelf fonds gaan maken.
  dinsdag 18 februari 2014 @ 14:33:15 #71
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_136849360
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Veel, heel veel (liefst rode) uien snijden, grote pan wat boter smelten, of olie, en de uien op laag vuur een uur lang of nog langer heel langzaam laten carameliseren.
Easy does it, niet snel snel willen.
Als de uien verworden zijn tot goudbruine "prut" wat gehakte knoflook toevoegen en rode wijn toevoegen laten koken ca 15-20 minuten dan bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
Afsmaken met zout en peper, eventueel wat soyasaus.
De knoflook niet mee carameliseren, wordt snel bitter dan.
Ik heb ook nog een bult witte uien, gooi ik er ook bij
Wat voor boullion kan je aanbevelen?
  dinsdag 18 februari 2014 @ 14:39:21 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136849618
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 14:33 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Ik heb ook nog een bult witte uien, gooi ik er ook bij
Wat voor boullion kan je aanbevelen?
Rund normaal gesproken, maar je vroeg toch vegetaries?
Dan zou ik een groentebouillon gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 februari 2014 @ 14:46:26 #73
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_136849948
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 14:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Rund normaal gesproken, maar je vroeg toch vegetaries?
Dan zou ik een groentebouillon gebruiken
Ja helaas vegetarisch..
  dinsdag 18 februari 2014 @ 17:02:51 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136857649
Of shiitake bouillon.
  dinsdag 18 februari 2014 @ 17:06:34 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136857914
Wat soy erbij en het smaakt zeer umami.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')