Thanks. We hebben alleen geen stokje kaneel. Wel poeder. Is dat ook mogelijk?quote:Op zaterdag 15 februari 2014 18:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
1. Schil de peren, maar laat ze heel
2. Laat het steeltje er aan, maar het roosje verwijder je
3. Spoel ze af
4. Doe ze in een grote pan
5. Doe hier een fles goedkope rode wijn bij
6. Doe er een stokje kaneel bij
7. Doe hier een pond suiker bij
8. Breng aan de kook en zet het vuur laag
9. Doe een deksel op de pan
10. Laat ca 2 uur heel zachtjes pruttelen, hou vloeistof niveau in de gaten dat het niet droog kookt
Af laten koelen, genieten
Ja, maar minder lekker, gebruik slechts een theelepeltje, bij poeder zit er snel teveel in.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 18:29 schreef pl4kkie het volgende:
[..]
Thanks. We hebben alleen geen stokje kaneel. Wel poeder. Is dat ook mogelijk?
We hebben ook geen rode wijn, wel gluhwein Dus ik ga m'n vraag aanpassenquote:Op zaterdag 15 februari 2014 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, maar minder lekker, gebruik slechts een theelepeltje, bij poeder zit er snel teveel in.
Kaneelpoeder weglaten, minder suiker gebruiken, gluhwein is al gekruid en gezoetquote:Op zaterdag 15 februari 2014 18:50 schreef pl4kkie het volgende:
[..]
We hebben ook geen rode wijn, wel gluhwein Dus ik ga m'n vraag aanpassen
Hoe maak ik lekkere stoofperen met gluhwein en kaneelpoeder.
Er staan zoveel verschillende recepten online dat ik door de bomen het bos niet meer zie
Ik ben ooit naar een koreaans barbecue restaurant gegaan, en dan krijg je er dus heel veel bijgerechtjes bij, waaronder kimchi. Alleen dit smaakte echt naar oude vis en zeewater.. volgens mij klopte dit niet of wel?quote:Op donderdag 13 februari 2014 18:25 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar Chinese kool en rettich in 1 batch kimchi, daar heb ik nog niet van gehoord. Het is kimchi van Chinese kool of kimchi van rettich of kichmi van Chinese bieslook, etc, etc.
Meer info over kimchi, hoe je het zelf kunt maken en wat je ermee kunt doen:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/kimchi/
(ook recept voor rettich kimchi)
ik was bij de punt begonnen met snijden, dus ik heb niet zo'n gedroogde sliert op het einde, die hier ligt heeft meer het gevoel en uiterlijk van een uitgebeende kip met het vel aan de buitenkant.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 18:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
[ link | afbeelding ]
rettichpenis?
Gewoon lang koken, vallen ze vanzelf uit elkaar in de stamppot ofzo...quote:Op maandag 17 februari 2014 22:58 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, waarom zou je ergens vastkokende aardappelen voor gebruiken? Ik eet alleen kruimige aardappelen, vastkokend vind ik een vieze structuur en smaak hebben. Ook nog geen toepassing tegengekomen waar ik stevigere aardappelen voor zou willen.
Dan worden ze zo 'droog' vind ik. En ze smaken veel minder lekker. Een gekookte kruimige aardappel is zo romig, dan hoeft er bijna geen boter en melk bij!quote:Op maandag 17 februari 2014 23:01 schreef PureEvil het volgende:
[..]
Gewoon lang koken, vallen ze vanzelf uit elkaar in de stamppot ofzo...
of voor aardappelschijfjes?
Eensch.quote:Op maandag 17 februari 2014 22:58 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, waarom zou je ergens vastkokende aardappelen voor gebruiken? Ik eet alleen kruimige aardappelen, vastkokend vind ik een vieze structuur en smaak hebben. Ook nog geen toepassing tegengekomen waar ik stevigere aardappelen voor zou willen.
Voor aardappelsalade. Anders krijg je meer een aardappelpap. Voor gebakken aardappeltjes kan ht ook handig zijn al kun je daar ook wel kruimig voor gebruiken.quote:Op maandag 17 februari 2014 22:58 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, waarom zou je ergens vastkokende aardappelen voor gebruiken? Ik eet alleen kruimige aardappelen, vastkokend vind ik een vieze structuur en smaak hebben. Ook nog geen toepassing tegengekomen waar ik stevigere aardappelen voor zou willen.
Zoals Robin zegt, eensch, en het enige is aardappelsalade wat hier ook al werd genoemd. Ook daarvoor ben ik geneigd de minst vastkokende te nemen die nog heel blijven.quote:Op maandag 17 februari 2014 22:58 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, waarom zou je ergens vastkokende aardappelen voor gebruiken? Ik eet alleen kruimige aardappelen, vastkokend vind ik een vieze structuur en smaak hebben. Ook nog geen toepassing tegengekomen waar ik stevigere aardappelen voor zou willen.
??quote:Op dinsdag 18 februari 2014 08:48 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Vastkokers zijn prima om behanglijm van te maken!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |