abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 4 maart 2014 @ 23:05:09 #276
171936 DuTank
Spaashaas.
pi_137400404
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 22:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik begrijp het recept ook niet echt maar ik vermoed dat je een custard moet maken van de room, melk suiker eieren en vanille, beste doe je dat au bain marie. Het recept is zeer warrig.
Ik heb maar wat gedaan :P
Op zich is het nu wel een prima papje geworden.
Herb is the healing of a nation, alcohol is the destruction.
  woensdag 5 maart 2014 @ 21:51:40 #277
171936 DuTank
Spaashaas.
pi_137430144
Het pistache ijs was prima gelukt en erg lekker!
Herb is the healing of a nation, alcohol is the destruction.
  woensdag 5 maart 2014 @ 22:26:37 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137432173
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 21:51 schreef DuTank het volgende:
Het pistache ijs was prima gelukt en erg lekker!
lijkt mij trouwens meer vanille ijs met pistache noten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 maart 2014 @ 22:27:53 #279
171936 DuTank
Spaashaas.
pi_137432246
quote:
1s.gif Op woensdag 5 maart 2014 22:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

lijkt mij trouwens meer vanille ijs met pistache noten
Zo zou je het ook kunnen noemen, maar het was lekker en smaakte wel naar pistache.
Herb is the healing of a nation, alcohol is the destruction.
  woensdag 5 maart 2014 @ 22:29:40 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137432356
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 22:27 schreef DuTank het volgende:

[..]

Zo zou je het ook kunnen noemen, maar het was lekker en smaakte wel naar pistache.
Dus geheel anders dan dat groene ijs bij de italiaan
:D
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 maart 2014 @ 22:34:45 #281
171936 DuTank
Spaashaas.
pi_137432615
quote:
1s.gif Op woensdag 5 maart 2014 22:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dus geheel anders dan dat groene ijs bij de italiaan
:D
Hahah ja hij was wel degelijk groen geworden. Ik had ervoor gezorgd dat de pistache heel fijn was en heb dat papje meer dan 12 uur in de koelkast laten staan.
Herb is the healing of a nation, alcohol is the destruction.
pi_137438562
Vraagje,

Ik heb een lamsbout van ~2000 kilo en wil dat volgens recept bereiden. Recept heeft het over bout tussen de 2,5 / 3 kilo aan. Kooktijd in dit recept is dan 50 min.

Moet ik met de bout die ik heb minder tijd aanhouden (en zo ja, hoeveel) of kan het die 50 blijven?
Bereiding is in een volledige zoutkorst.
pi_137438662
2000 kilo de tering. Weet je zeker dat de bout van een lam is?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_137438752
Bwaaah, 2 kilo natuurlijk.

Die andere van 2000 is van een uitgestorven dino ras :).
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 6 maart 2014 @ 09:54:41 #285
414785 sirdanilot
pi_137439881
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 08:34 schreef WKFinal2010 het volgende:
Vraagje,

Ik heb een lamsbout van ~2000 kilo en wil dat volgens recept bereiden. Recept heeft het over bout tussen de 2,5 / 3 kilo aan. Kooktijd in dit recept is dan 50 min.

Moet ik met de bout die ik heb minder tijd aanhouden (en zo ja, hoeveel) of kan het die 50 blijven?
Bereiding is in een volledige zoutkorst.
Het beste kun je werken met een thermometer. Het probleem van de zoutkorst is dat het lastig is om te zeggen 'oh hij is nog niet klaar ik doe hem er terug in'.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_137441393
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 08:34 schreef WKFinal2010 het volgende:
Vraagje,

Ik heb een lamsbout van ~2000 kilo en wil dat volgens recept bereiden. Recept heeft het over bout tussen de 2,5 / 3 kilo aan. Kooktijd in dit recept is dan 50 min.

Moet ik met de bout die ik heb minder tijd aanhouden (en zo ja, hoeveel) of kan het die 50 blijven?
Bereiding is in een volledige zoutkorst.
Mijn vuistregel is 10 minuten per 500 gram voor rosé lamsbout. Maar meten is weten: een kernthermometer kost hoogstens een tientje!
pi_137441451
Eens ik gebruik ook altijd thermometer.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_137441702
Thermometer :Y. Wel uitkijken dat je de punt niet in het bot prikt want dan klopt je meting niet. Ik hou voor een rose lamsbout een kerntemperatuur van 63 graden aan. Het kan nog iets lager, maar dat is een kwestie van smaak.
  donderdag 6 maart 2014 @ 13:11:57 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137444712
Thermometer, want bereidingstijden zijn variabel,starttemperatuur van het vlees, vermogen van je oven, turbo of convectie oven, vet/vlees verhouding (vet heeft minder energie nodig om warm te worden dan vlees)
Daarom, neem een kerntemperatuur thermometer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137445138
Die heb ik, maar mijn grootste zorg is dan dat de zoutkorst breekt en daardoor niet de bereiding meer kan hebben die ervoor bedoelt is.

Maar als dat niet anders is, dan is het niet anders...
  donderdag 6 maart 2014 @ 13:30:55 #291
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137445311
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 13:25 schreef WKFinal2010 het volgende:
Die heb ik, maar mijn grootste zorg is dan dat de zoutkorst breekt en daardoor niet de bereiding meer kan hebben die ervoor bedoelt is.

Maar als dat niet anders is, dan is het niet anders...
Waarom zou die breken?
Zoutkorstbereiding vind ik trouwens niets.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137445471
Blijft breekbaar spul he..maar ik zal het wel gewoon eens proberen.

You've got to try to deny..
  donderdag 6 maart 2014 @ 13:53:27 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137446046
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 13:35 schreef WKFinal2010 het volgende:
Blijft breekbaar spul he..maar ik zal het wel gewoon eens proberen.

You've got to try to deny..
Euh, je kan een normale kernthermometer gewoon laten zitten, die hoef je niet telkens te prikken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 maart 2014 @ 15:26:23 #294
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_137448849
quote:
1s.gif Op donderdag 6 maart 2014 13:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


wat is het lekkerst om met kalkoentournedos te doen, en wat is er lekkah bij?
Laffe huichelaar
  donderdag 6 maart 2014 @ 15:32:24 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137449031
quote:
1s.gif Op donderdag 6 maart 2014 15:26 schreef timmmmm het volgende:

[..]

wat is het lekkerst om met kalkoentournedos te doen, en wat is er lekkah bij?
Ik moest kalkoentournedos goegelen. Geen idee, bakken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 maart 2014 @ 16:14:20 #296
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137450435
Noobvraag,

Gehakt en macaronigroente, welke als eerste de wok in? Eerst gehakt rullen of eerst de groente? :@
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137450702
Gehakt eerst.
  donderdag 6 maart 2014 @ 16:21:11 #298
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137450712
*O* dank je!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137450763
Even wachten tot dat niet meer rood/roze-ig is. Dan groenten erbij pleuren.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 6 maart 2014 @ 16:29:33 #300
414785 sirdanilot
pi_137451017
quote:
1s.gif Op donderdag 6 maart 2014 13:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom zou die breken?
Zoutkorstbereiding vind ik trouwens niets.
Braziliaanse Picanha (een stuk rund, weet niet wat de Nederlandse naam is) in zoutkorst is anders érg lekker....
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')