Ik heb maar wat gedaanquote:Op dinsdag 4 maart 2014 22:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik begrijp het recept ook niet echt maar ik vermoed dat je een custard moet maken van de room, melk suiker eieren en vanille, beste doe je dat au bain marie. Het recept is zeer warrig.
lijkt mij trouwens meer vanille ijs met pistache notenquote:Op woensdag 5 maart 2014 21:51 schreef DuTank het volgende:
Het pistache ijs was prima gelukt en erg lekker!
Zo zou je het ook kunnen noemen, maar het was lekker en smaakte wel naar pistache.quote:Op woensdag 5 maart 2014 22:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
lijkt mij trouwens meer vanille ijs met pistache noten
Dus geheel anders dan dat groene ijs bij de italiaanquote:Op woensdag 5 maart 2014 22:27 schreef DuTank het volgende:
[..]
Zo zou je het ook kunnen noemen, maar het was lekker en smaakte wel naar pistache.
Hahah ja hij was wel degelijk groen geworden. Ik had ervoor gezorgd dat de pistache heel fijn was en heb dat papje meer dan 12 uur in de koelkast laten staan.quote:Op woensdag 5 maart 2014 22:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dus geheel anders dan dat groene ijs bij de italiaan
Het beste kun je werken met een thermometer. Het probleem van de zoutkorst is dat het lastig is om te zeggen 'oh hij is nog niet klaar ik doe hem er terug in'.quote:Op donderdag 6 maart 2014 08:34 schreef WKFinal2010 het volgende:
Vraagje,
Ik heb een lamsbout van ~2000 kilo en wil dat volgens recept bereiden. Recept heeft het over bout tussen de 2,5 / 3 kilo aan. Kooktijd in dit recept is dan 50 min.
Moet ik met de bout die ik heb minder tijd aanhouden (en zo ja, hoeveel) of kan het die 50 blijven?
Bereiding is in een volledige zoutkorst.
Mijn vuistregel is 10 minuten per 500 gram voor rosé lamsbout. Maar meten is weten: een kernthermometer kost hoogstens een tientje!quote:Op donderdag 6 maart 2014 08:34 schreef WKFinal2010 het volgende:
Vraagje,
Ik heb een lamsbout van ~2000 kilo en wil dat volgens recept bereiden. Recept heeft het over bout tussen de 2,5 / 3 kilo aan. Kooktijd in dit recept is dan 50 min.
Moet ik met de bout die ik heb minder tijd aanhouden (en zo ja, hoeveel) of kan het die 50 blijven?
Bereiding is in een volledige zoutkorst.
Waarom zou die breken?quote:Op donderdag 6 maart 2014 13:25 schreef WKFinal2010 het volgende:
Die heb ik, maar mijn grootste zorg is dan dat de zoutkorst breekt en daardoor niet de bereiding meer kan hebben die ervoor bedoelt is.
Maar als dat niet anders is, dan is het niet anders...
Euh, je kan een normale kernthermometer gewoon laten zitten, die hoef je niet telkens te prikken.quote:Op donderdag 6 maart 2014 13:35 schreef WKFinal2010 het volgende:
Blijft breekbaar spul he..maar ik zal het wel gewoon eens proberen.
You've got to try to deny..
wat is het lekkerst om met kalkoentournedos te doen, en wat is er lekkah bij?quote:
Ik moest kalkoentournedos goegelen. Geen idee, bakken?quote:Op donderdag 6 maart 2014 15:26 schreef timmmmm het volgende:
[..]
wat is het lekkerst om met kalkoentournedos te doen, en wat is er lekkah bij?
Braziliaanse Picanha (een stuk rund, weet niet wat de Nederlandse naam is) in zoutkorst is anders érg lekker....quote:Op donderdag 6 maart 2014 13:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom zou die breken?
Zoutkorstbereiding vind ik trouwens niets.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |