Wie zulke lekkere einkorn/spelt-chocoladecakes maakt, die vertrouw ik qua smaak wel.quote:Op maandag 3 maart 2014 10:25 schreef djkoelkast het volgende:
Ik had gisteren een Barbar, liep er tegenaan bij de Mitra, die had het in de aanbieding.
Ik hou niet van bokjes of ander zoetig bier, dus ook niet van honingbier, maar dit is een uitzondering:
[ afbeelding ]
Hele intense smaak, krachtig, zonder overdreven zoet of overdreven bitter te zijn. Echt een goed biertje.
Haha !quote:Op maandag 3 maart 2014 15:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Wie zulke lekkere einkorn/spelt-chocoladecakes maakt, die vertrouw ik qua smaak wel.
Ik kwam net toevallig langs een Mitra en kijk wat er nu in mijn koelkast staat!
[ afbeelding ]
Vanavond eens opdrinken, ik ben benieuwd. Bedankt voor de tip in elk geval.
Die is echt heerlijkquote:Op maandag 3 maart 2014 15:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Wie zulke lekkere einkorn/spelt-chocoladecakes maakt, die vertrouw ik qua smaak wel.
Ik kwam net toevallig langs een Mitra en kijk wat er nu in mijn koelkast staat!
[ afbeelding ]
Vanavond eens opdrinken, ik ben benieuwd. Bedankt voor de tip in elk geval.
Mmmm, waterig is zo'n beetje het laatste waar ik aan denk als het om Rasputin gaat. Het heeft juist een zeer uitgesproken smaak (bitter/koffie/chocolade) en is ietwat stroperig. Witbier neigt meer naar de licht zure kant en is dus iets heel anders wat betreft de smaak.quote:Op maandag 3 maart 2014 09:05 schreef Mgolovic het volgende:
[..]
Ik denk dat het dat is idd. Afgelopen weekend Rasputin gedronken van De Molen. Heeft meerdere prijzen gewonnen als ik het goed heb begrepen maar echt geweldig vond ik hem niet. Te waterig naar mijn idee. Misschien zijn stouts/porters gewoon niet aan mij besteed. Blijf het wel nog een tijdje proberen in ieder geval .
Blanche Namur heeft me positief verrast. Daarentegen viel Korenwolf me erg tegen, zeker na die Blanche Namur.
Met waterig bedoel ik overigens niet de smaak. Die is absoluut vol met inderdaad herkenbare smaken. Ik heb het idee dat bijvoorbeeld quadrupels vaak voller, misschien romiger?, aanvoelen in je mond. Stroperig vond ik hem zeker niet. Hel & Verdoemenis vond ik qua smaak, maar ook qua "volheid" een stuk beter.quote:Op maandag 3 maart 2014 18:53 schreef drexciya het volgende:
[..]
Mmmm, waterig is zo'n beetje het laatste waar ik aan denk als het om Rasputin gaat. Het heeft juist een zeer uitgesproken smaak (bitter/koffie/chocolade) en is ietwat stroperig. Witbier neigt meer naar de licht zure kant en is dus iets heel anders wat betreft de smaak.
Hey, ik was eerder.quote:Op maandag 3 maart 2014 10:25 schreef djkoelkast het volgende:
Ik had gisteren een Barbar, liep er tegenaan bij de Mitra, die had het in de aanbieding.
Ik hou niet van bokjes of ander zoetig bier, dus ook niet van honingbier, maar dit is een uitzondering:
[ afbeelding ]
Hele intense smaak, krachtig, zonder overdreven zoet of overdreven bitter te zijn. Echt een goed biertje.
Misschien is 't Ij Barley Wine dan een optie. Die is ook op eikenhouten vaten gerijpt maar doorgaans wat goedkoper dan IRS die barrel aged zijn.quote:Op woensdag 5 maart 2014 01:42 schreef Opperprutser het volgende:
Ik was net een beetje teleurgesteld over de Emelisse white label russian imperial stout Ardbeg barrel aged (langste naam ooit voor een bier dat ik gedronken heb..) Nu vond ik de Dochter van de Korenaar Embrasse Ardbeg barrel aged wel heul erg lekker, maar die is nou niet echt goed verkrijgbaar, dus weet iemand van jullie een smakelijk alternatief? Hou dus erg van die turfsmaak aan bier, maar een stout-achtige vind ik minder, hou meer van quadrupel-achtig.
Hoe verhoudt ie zich tot voorgaande jaren?quote:Op vrijdag 7 maart 2014 14:29 schreef mckroket het volgende:
ik heb gister de duvel tripel hop mosiac (2014) op. wat een geweldig bier! zoveel beter dan de normale duvel.
heerlijke geur en smaak van fruit en vooral bosbessen.
eigenlijk zouden ze de normale duvel moeten verbieden als blijkt dat ze dit kunnen maken.
ik moet eerlijk zeggen dat ik die niet op heb... citra was de eerste en sorachi ace de tweede.. ik ben citra fan dus jammer dat ik dat gemist heb . sorachi ace schijnt een heel bijzondere hop te zijn, die hop heb ik nog nooit op. maar volgens mij is die misschien nog wel ergens te krijgen.quote:Op vrijdag 7 maart 2014 14:56 schreef BrunodeBruineBeer het volgende:
[..]
Hoe verhoudt ie zich tot voorgaande jaren?
Ben benieuwd, ik heb enkel die van vorig jaar (veelvuldig) gedronken en vond het fantastisch spul. Fris, moeilijk te plaatsen smaak: enerzijds typisch Duvel, maar fruitiger. Ben heel benieuwd naar de 2014 editie!quote:Op vrijdag 7 maart 2014 14:29 schreef mckroket het volgende:
ik heb gister de duvel tripel hop mosiac (2014) op. wat een geweldig bier! zoveel beter dan de normale duvel.
heerlijke geur en smaak van fruit en vooral bosbessen.
eigenlijk zouden ze de normale duvel moeten verbieden als blijkt dat ze dit kunnen maken.
Als hij nog te krijgen is is hij waarschijnlijk wel een stuk minder geworden. Hoppige bieren moet je echt vers drinkenquote:Op vrijdag 7 maart 2014 15:11 schreef mckroket het volgende:
[..]
ik moet eerlijk zeggen dat ik die niet op heb... citra was de eerste en sorachi ace de tweede.. ik ben citra fan dus jammer dat ik dat gemist heb . sorachi ace schijnt een heel bijzondere hop te zijn, die hop heb ik nog nooit op. maar volgens mij is die misschien nog wel ergens te krijgen.
Brigand is wel oké ja. Ik ga zo even wat flesjes selecteren voor mee op wintersport .quote:Op vrijdag 7 maart 2014 15:07 schreef sirdanilot het volgende:
Laatst had ik een Brigand op. Lekker tripel-achtig biertje !
Bitterheid gaat toch achteruit? De smaak toch niet? Want die duvels zijn geen ipas ofzo toch, die zijn niet veel meer bitter dan normaal, die 3de hop is allen als dryhop gebruikt?quote:Op vrijdag 7 maart 2014 16:38 schreef BrunodeBruineBeer het volgende:
[..]
Als hij nog te krijgen is is hij waarschijnlijk wel een stuk minder geworden. Hoppige bieren moet je echt vers drinken
De frisse hoparoma's en -smaak (dus vanuit het dryhoppen inderdaad) worden zwakker als je een sterk gehopt bier lang bewaart. De bitterheid blijft wel en de smaak ontwikkelt sowieso in iets heel anders (zoals bij sterk hoppige barleywines b.v.).quote:Op vrijdag 7 maart 2014 20:48 schreef mckroket het volgende:
Of heb ik het fout? Vervliegen juist de aromas?
Ik leer graag bij, iemand die het weet!
Mee eens!quote:Op zaterdag 8 maart 2014 04:06 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
De frisse hoparoma's en -smaak (dus vanuit het dryhoppen inderdaad) worden zwakker als je een sterk gehopt bier lang bewaart. De bitterheid blijft wel en de smaak ontwikkelt sowieso in iets heel anders (zoals bij sterk hoppige barleywines b.v.).
En als je het fruitige van Citra en Mosaic waardeert zou ik zulke bieren zo jong mogelijk drinken. Er zit, in mijn ervaring, ook een groot verschil in een IPA van een maand oud of ééntje van een jaar, ik kan je echt aanraden eens een echt verse te proberen. Hoewel ik ook wel IPA's van meer dan een jaar oud heb gedronken die nog steeds heel lekker waren.
Mosaic is wel echt een top-hopsoort als je van fruitige hop houdt trouwens, ik ben er een groot fan van.
Nice! Ik heb een fles in de "bierkelder" staan om t.z.t. een keer open te trekken. Hoe lang heb je hem bewaard?quote:Op vrijdag 7 maart 2014 18:28 schreef BrunodeBruineBeer het volgende:
En ik heb me net een Gueuze Tilquin ingekletst
Wat een bier
Cool! Kaleidoscope is wel mijn favoriete Phillips bier, misschien gedeeld nu Cabin Fever weer te krijgen is. Wordt het een normale IPA of een imperial?quote:Op zaterdag 8 maart 2014 05:43 schreef BenD het volgende:
[..]
Mee eens!
Mosaic is heerlijk ja! Kaleidoscope van Philips is echt super! Ik heb met me baas gepraat over het binnenhalen van de mosaic-hop en hij heeft ermee ingestemd. Hopelijk binnenkort snel een nieuwe IPA maken!
Deze was vrij jong, ben verhuisd en heb hier geen kelderquote:Op zaterdag 8 maart 2014 06:19 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Nice! Ik heb een fles in de "bierkelder" staan om t.z.t. een keer open te trekken. Hoe lang heb je hem bewaard?
Algemeen over gueuzes; als ik op de webshop van De Molen kijk zijn de prijzen ongeveer gelijk aan wat ik in Canada betaal voor Cantillon en Tilquin. Zijn die prijzen een beetje representatief voor wat je in Nederland betaalt?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |