Dan zal het die wel worden.quote:Op woensdag 12 februari 2014 09:06 schreef Mgolovic het volgende:
[..]
De kloosterwinkel heeft alleen de meest recente batch, op dit moment batch 15. Voor andere batches zul je (internet)drankhandels af moeten struinen.
Waarom de bierschuur? Wat is het voordeel tov bierparadijs? Kennissen van me zijn namelijk erg tevreden over die laatste, zowel qua service als qua prijs. En de afstand maakt me niet zo heel veel uit. Maar als er een duidelijk onderscheid is?quote:Op woensdag 12 februari 2014 09:16 schreef nils7 het volgende:
[..]
Kan je beter naar www.debierschuur.eu gaan... ligt op 15km van La Trappe.
Neem misschien de moeite om de rondleiding ook te doen, is niet heel duur en leuk om te zien.
Tijdje geleden dat ik bij 't bierparadijs ben geweest, sowieso is die wel veel groter.quote:Op woensdag 12 februari 2014 09:27 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Dan zal het die wel worden.
Want ik rij juist langs omdat ik toch in de buurt ben en ik vind dat die flessen online te prijzig zijn.
[..]
Waarom de bierschuur? Wat is het voordeel tov bierparadijs? Kennissen van me zijn namelijk erg tevreden over die laatste, zowel qua service als qua prijs. En de afstand maakt me niet zo heel veel uit. Maar als er een duidelijk onderscheid is?
57 euro incl de "geschenkverpakking".quote:Op woensdag 12 februari 2014 09:32 schreef Mgolovic het volgende:
Wat heb je voor dat doosje Westvleteren betaald als ik vragen mag?
Ja ik weet dat t daar goedkoper is maar er heen rijden kost toch ook wel wat hahaha (alhoewel ik dat wel een keer wil doen).quote:Op woensdag 12 februari 2014 09:38 schreef muzas het volgende:
Een krat is 51 euro.
Ik rijd gewoon 1 of 2 keer per jaar naar dat klooster. Liefst als je drie kratten mee mag nemen. En houd dan 1 krat voor mezelf, en die andere gebruik ik om het benzinegeld terug te verdienen
Want jij gooit dat spul in je tank?quote:Op woensdag 12 februari 2014 09:38 schreef muzas het volgende:
Een krat is 51 euro.
Ik rijd gewoon 1 of 2 keer per jaar naar dat klooster. Liefst als je drie kratten mee mag nemen. En houd dan 1 krat voor mezelf, en die andere gebruik ik om het benzinegeld terug te verdienen
La Trappe?quote:Op woensdag 12 februari 2014 13:32 schreef Piet__Piraat het volgende:
Mja, als ik in België voldoende zie staan voor een nette prijs ga ik niet expres lang het klooster rijden, maar het punt is vooral dat ik ze hier in de buurt niet kan kopen en ze online achterlijk duur zijn.
die oak aged is ook zo bizar duur. zon flesje van 37,5 cc voor een tientje of meer... ik ga het niet doen want zo bijzonder vind ik de standaard quadruppel helemaal niet. toch onzin dat omdat het op een vatje ergens ligt het van 2 euro naar 12 euro gaat...quote:Op woensdag 12 februari 2014 13:54 schreef Piet__Piraat het volgende:
La Trappe wel, maar niet de Quadrupel Oak Aged. Die ken ik nog niet namelijk, de rest wel.
Daarom, het moet wel leuk blijven.quote:Op woensdag 12 februari 2014 14:04 schreef mckroket het volgende:
[..]
die oak aged is ook zo bizar duur. zon flesje van 37,5 cc voor een tientje of meer... ik ga het niet doen want zo bijzonder vind ik de standaard quadruppel helemaal niet. toch onzin dat omdat het op een vatje ergens ligt het van 2 euro naar 12 euro gaat...
Toch kun je die 2 niet zomaar met elkaar vergelijken qua smaak. De Oak Aged is veel complexer van smaak, echt iets aparts.quote:Op woensdag 12 februari 2014 14:04 schreef mckroket het volgende:
[..]
die oak aged is ook zo bizar duur. zon flesje van 37,5 cc voor een tientje of meer... ik ga het niet doen want zo bijzonder vind ik de standaard quadruppel helemaal niet. toch onzin dat omdat het op een vatje ergens ligt het van 2 euro naar 12 euro gaat...
1. Welke van de 2?quote:Op woensdag 12 februari 2014 17:15 schreef Iwanius het volgende:
Iemand bekend met dit bier? Gisteren geproefd en deed zijn naam eer aan. I.i.g. beter te pruimen dan Guinness.
Waarom post je eigenlijk niet gewoon de naam of doe je de foto in img tags?quote:Op woensdag 12 februari 2014 17:15 schreef Iwanius het volgende:
Iemand bekend met dit bier? Gisteren geproefd en deed zijn naam eer aan. I.i.g. beter te pruimen dan Guinness.
Rogue heeft wel een paar aardige bieren ja, maar de mocha porter vond ik voornamelijk erg simpel.quote:Op woensdag 12 februari 2014 17:15 schreef Iwanius het volgende:
Iemand bekend met dit bier? Gisteren geproefd en deed zijn naam eer aan. I.i.g. beter te pruimen dan Guinness.
Elke keer als ik bij de winkel ben waar ik m'n bier haal zie ik een Rogue Voodoo Doughnut brouwsel staan. Ik weet niet meer welke, want ze zitten allemaal in een roze fles, geloof ik. Stiekem wil ik er ooit nog wel eens eentje proberen, maar $13.99 vind ik een beetje prijzig. .quote:Op woensdag 12 februari 2014 19:50 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Rogue heeft wel een paar aardige bieren ja, maar de mocha porter vond ik voornamelijk erg simpel.
Dat vroeg ik me dus ook af.quote:En waarom je hier Guinness noemt...
En wat zit er in vredesnaam in dat schaaltje. En die vliegen, wtf? .quote:Op woensdag 12 februari 2014 19:10 schreef Fogel het volgende:
[..]
Waarom post je eigenlijk niet gewoon de naam of doe je de foto in img tags?
Ik zou zeggen: vraag het ze i.p.v. ze te beschuldigen van commerciële uitbuiting. Bij een normale brouwerij zou dat zeker het geval kunnen zijn, bij een Trappisten brouwerij ligt dat wel wat anders.quote:Op woensdag 12 februari 2014 16:57 schreef mckroket het volgende:
Bij emelisse zijn de hout gerijpte whitelabels varierend van 3-5 euro voor een flesje 33cc. Dit is wel commercieel uitgebuit. Dus nogmaals; ik snap niet waarom het zo bijzonder duur is. De la trappes worden wel extreem lang gerijpt op vaten. Soms zelfs 1,5 jaar. Misschien is dat het?
Bedoel je proefglaasjes als in kleine versies van bestaande merken of echte bierproefglaasjes?quote:Op woensdag 12 februari 2014 14:03 schreef nils7 het volgende:
Ah...
Iemand een idee waar ik een setje proefglaasjes kan scoren?
De laatste en thnxquote:Op donderdag 13 februari 2014 03:16 schreef Opperprutser het volgende:
[..]
Bedoel je proefglaasjes als in kleine versies van bestaande merken of echte bierproefglaasjes?
Indien 't laatste: de Tastevin A12 is een officieel ISO bierproefglas (wordt ook voor wijn gebruikt) Even googlen. Laatst 3 dozen besteld.
Ze zijn wel erg duur inderdaad maar een deel van de batches die ik op heb waren echt fenomenaal. Ik leg wel vaker een tientje neer voor een flesje, meestal is het dan import overigens. Maar als je 12 euro per flesje betaalt voor die oak aged dan leg je ook wel echt teveel neer hoor. Heb er nog nooit meer dan 9.50 voor betaald.quote:Op woensdag 12 februari 2014 14:04 schreef mckroket het volgende:
[..]
die oak aged is ook zo bizar duur. zon flesje van 37,5 cc voor een tientje of meer... ik ga het niet doen want zo bijzonder vind ik de standaard quadruppel helemaal niet. toch onzin dat omdat het op een vatje ergens ligt het van 2 euro naar 12 euro gaat...
Omdat dat het eerste bier is wat door mijn hoofd schoot als vergelijking qua smaak. Is misschien ook niet de juiste maar dat is dan een tweede.quote:Op woensdag 12 februari 2014 19:50 schreef Curchulain het volgende:
En waarom je hier Guinness noemt...
In dat schaaltje zit fijn gedroogde Thaise noten en vruchten die als borrelhapje dienen.quote:Op woensdag 12 februari 2014 20:14 schreef JDude het volgende:
En wat zit er in vredesnaam in dat schaaltje. En die vliegen, wtf? .
Erg plezant biertje.quote:Op donderdag 13 februari 2014 19:01 schreef nils7 het volgende:
De Rochefort 10 staat vanavond op 't menu
Eens zien of die bevalt.
Ik werk in een brouwerij in Canada en ook wij stoppen bier in vaten. De vaten zijn inderdaad niet goedkoop, zo'n $200. Nu kan er ook bijna 200L in, dus laten we zeggen een $1 per/L alleen al aan kosten voor het vat. Dan is er de opslag, sommige bieren liggen inderdaad voor zeer lange tijd te rijpen. Kosten voor het op temperatuur houden van de ruimte (bij ons zijn de winters wat kouder dan in Nederland, gemiddeld zo'n -20). Het is, voor ons als wat kleinere brouwerij, ook veel extra werk. Het gaat allemaal met de hand dus daar zit ook veel toegevoegde waarde in. Dan is er ook nog de gelimiteerde oplages die er vaak zijn, en zeldzaam betekent een stijging in prijs.quote:Op woensdag 12 februari 2014 15:50 schreef mckroket het volgende:
ik snap het wel hoor. vaten moeten aangeschaft worden, langere lagertijd (tijd=geld)
alleen ik snap de hoeveelheid geld niet. waarom niet 5 of 6 euro. zo geweldig bijzonder is het basisbier namelijk niet.
het basisbier kost per 33cc ong 1,40 a 1,50 in nederland
nu kost 37,5cc opeens rond de 10 euro (kan iemand een juist prijs geven voor nederland?).
dat is nog al een prijsstijging... voor 5 euro zou ik het ook geloven hoor.
als ik heb in belgie zie staan neem ik hem misschien wel eens een keer mee. dat scheelt sowieso een paar euros. kijken of het wel zijn geld waard is.
Cool, bij welke brouwerij werk je?quote:Op vrijdag 14 februari 2014 06:24 schreef BenD het volgende:
[..]
Ik werk in een brouwerij in Canada en ook wij stoppen bier in vaten. De vaten zijn inderdaad niet goedkoop, zo'n $200. Nu kan er ook bijna 200L in, dus laten we zeggen een $1 per/L alleen al aan kosten voor het vat. Dan is er de opslag, sommige bieren liggen inderdaad voor zeer lange tijd te rijpen. Kosten voor het op temperatuur houden van de ruimte (bij ons zijn de winters wat kouder dan in Nederland, gemiddeld zo'n -20). Het is, voor ons als wat kleinere brouwerij, ook veel extra werk. Het gaat allemaal met de hand dus daar zit ook veel toegevoegde waarde in. Dan is er ook nog de gelimiteerde oplages die er vaak zijn, en zeldzaam betekent een stijging in prijs.
Ik ben het met je eens dat het wel een gigantische groei in prijs is, soms is het wel belachelijk. Waarom dan toch? Vooral ook dat een brouwerij het ervoor kan vragen, het is toch iets ''speciaals''. De echte bier-gek betaald het toch wel.
Inderdaad erg smakelijk. Lang niet meer gedronken.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 08:31 schreef EDMAN- het volgende:
Ik blijf erbij, dit is het lekkerste (donkere) biertje:
[ afbeelding ]
Paddock Wood Brewing Co. in Saskatoon, Saskatchewan. Denk niet dat er hier veel mensen zijn die daar biertjes van op hebben...quote:Op vrijdag 14 februari 2014 06:49 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Cool, bij welke brouwerij werk je?
Dit.quote:Op woensdag 12 februari 2014 11:56 schreef mckroket het volgende:
Die raging bitch is trouwens geweldig.
Wel eens van gehoord maar nog niet in de liquor store gezien. Exporteren jullie naar BC?quote:Op vrijdag 14 februari 2014 23:40 schreef BenD het volgende:
[..]
Paddock Wood Brewing Co. in Saskatoon, Saskatchewan. Denk niet dat er hier veel mensen zijn die daar biertjes van op hebben...
Helemaal mee eens.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 08:31 schreef EDMAN- het volgende:
Ik blijf erbij, dit is het lekkerste (donkere) biertje:
[ afbeelding ]
Ja, jammer is dat, slechte keuze van BC. We krijgen eigenlijk alleen nog Canadees craft bier uit QC, en af en toe een paar uit ON. Zonde omdat er wel een hele grote markt voor is denk ik, b.v. Dieu de Ciel en Trou de Diable verkopen ook goed hier. Beetje raar dat er meer Noors bier te krijgen is dan uit de rest van Canada samenquote:Op zaterdag 15 februari 2014 03:27 schreef BenD het volgende:
We verscheepten bijna iedere week een pallet naar BC. Sinds het bestelsysteem anders is geworden bijna niet meer.. We verkopen vooral in SK en AB, sinds kort ook te krijgen in MB. Voorheen dus te verkrijgen in BC en ON.
Goede tip, want daardoor zijn sommige biertjes nu best goed te betalen. Ik ga maar even wat losse Chimay, Westmalle en Maredsous scoren denk ik.quote:Op donderdag 13 februari 2014 19:01 schreef borisz het volgende:
Overigens. Deze week Belgisch Bier in de aanbieding bij de AH. -25%.
Hier hebben we een beetje met een Canadese golf te maken. De afgelopen paar maanden ben ik opeens Flying Monkeys, Great Lakes, Muskoka, Trois Mousquetaires, Brasseurs du Monde, en Trou du Diable tegengekomen... Van Trou du Diable heb ik de MacTavish nu hier staan, ben benieuwd.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 04:59 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Ja, jammer is dat, slechte keuze van BC. We krijgen eigenlijk alleen nog Canadees craft bier uit QC, en af en toe een paar uit ON. Zonde omdat er wel een hele grote markt voor is denk ik, b.v. Dieu de Ciel en Trou de Diable verkopen ook goed hier. Beetje raar dat er meer Noors bier te krijgen is dan uit de rest van Canada samen
Maar er zitten liquor law reforms aan te komen, misschien dat het verandert.
Het enige Canadese bier dat ik Noorwegen kan kopen is La Grivoise de Noel.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 04:59 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Ja, jammer is dat, slechte keuze van BC. We krijgen eigenlijk alleen nog Canadees craft bier uit QC, en af en toe een paar uit ON. Zonde omdat er wel een hele grote markt voor is denk ik, b.v. Dieu de Ciel en Trou de Diable verkopen ook goed hier. Beetje raar dat er meer Noors bier te krijgen is dan uit de rest van Canada samen
Maar er zitten liquor law reforms aan te komen, misschien dat het verandert.
Brasseurs du Monde zou ik ook graag zien hier, een collega uit Quebec neemt wel eens wat mee en dat bevalt tot nu toe prima. Van Le Trou is La Buteuse een aanrader; een echt lekkere tripel, wat best zeldzaam voor een Noord Amerikaanse brouwerij. Ze hebben ook een wild ale (Dulcis Succubus) waar mensen erg enthousiast over zijn, maar die kost $25 per fles.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 09:22 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Hier hebben we een beetje met een Canadese golf te maken. De afgelopen paar maanden ben ik opeens Flying Monkeys, Great Lakes, Muskoka, Trois Mousquetaires, Brasseurs du Monde, en Trou du Diable tegengekomen... Van Trou du Diable heb ik de MacTavish nu hier staan, ben benieuwd.
De wat betere private liquor stores hebben eigenlijk altijd wel een bier of 3-4 van Nøgne ø staan en her en der kom ik ook regelmatig Handbryggeriet tegen. Ik ben tot nu toe erg onder de indruk van Nøgne ø, wel een beetje prijzig maar zeker het geld waard.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 09:28 schreef Fogel het volgende:
[..]
Het enige Canadese bier dat ik Noorwegen kan kopen is La Grivoise de Noel.
Daarintegen hebben ze wel 105 verschillende soorten Noors bier bij Vinmonopolet (en nog een aantal meer in de supermarkten, maar daar mag slechts maximaal 5% in zitten).
Van Trou du Diable hadden ze maar twee soorten. MacTavish was de goedkopere van de twee. De andere kan ik me niet herinneren.quote:Op maandag 17 februari 2014 01:21 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Brasseurs du Monde zou ik ook graag zien hier, een collega uit Quebec neemt wel eens wat mee en dat bevalt tot nu toe prima. Van Le Trou is La Buteuse een aanrader; een echt lekkere tripel, wat best zeldzaam voor een Noord Amerikaanse brouwerij. Ze hebben ook een wild ale (Dulcis Succubus) waar mensen erg enthousiast over zijn, maar die kost $25 per fles.
[..]
Nøgne Ø is niet onaardig maar ik heb tegenwoordig liever Haandbryggeriet (ook vanwege de enige toko waar Ø wordt verkocht; daar kom ik niet meer). Lervig is de derde Noorse brouwerij die ik hier tegenkom.quote:De wat betere private liquor stores hebben eigenlijk altijd wel een bier of 3-4 van Nøgne ø staan en her en der kom ik ook regelmatig Handbryggeriet tegen. Ik ben tot nu toe erg onder de indruk van Nøgne ø, wel een beetje prijzig maar zeker het geld waard.
Komende week komt er een lichting Cantillon binnen, kijken of ik een fles Fou Foune of Lou Pepe kan bemachtigen
Sligro verkoopt ze (paar weken geleden iig) in overvloed. Ik heb er een 8-pack gehaald, stonden er genoeg.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 21:44 schreef hmmmz het volgende:
Vandaag bij de Mitra gevraagd of ze de nieuwe trappist uit Zundert toevallig hadden. Stond er achter de balie op de grond 1 krat, maximaal 2 flesjes per persoon
Overmorgen 2 kratjes '12' oppikken. Met z'n drieën te delen, dat wel. Hopduvel op de heenweg en na Vleteren nog even kijken wat een Franse hypermarche in het bierassortiment heeft. Road trip! .quote:Op woensdag 12 februari 2014 20:14 schreef JDude het volgende:
Anyway, on topic: Morgen hoor ik of een vriend van me een reservering bij de Westvleteren-hotline heeft weten los te peuteren. Op de heen- of terugweg pikken we de winkel in Gent uit de OP nog even mee.
Mooie roadtrip in het verschiet. Ik was er in Januari, helaas was de kroeg tegenover gesloten.quote:Op donderdag 20 februari 2014 22:09 schreef JDude het volgende:
[..]
Overmorgen 2 kratjes '12' oppikken. Met z'n drieën te delen, dat wel. Hopduvel op de heenweg en na Vleteren nog even kijken wat een Franse hypermarche in het bierassortiment heeft. Road trip! .
Ik ben zelf meer fan van drankenhandel geers (net boven gent) is een stuk goedkoper dan de hopduvel en heeft vrijwel hetzelfde assortiment.quote:Op donderdag 20 februari 2014 22:09 schreef JDude het volgende:
[..]
Overmorgen 2 kratjes '12' oppikken. Met z'n drieën te delen, dat wel. Hopduvel op de heenweg en na Vleteren nog even kijken wat een Franse hypermarche in het bierassortiment heeft. Road trip! .
Is officieel geen trappist toch? Iemand de Amerikaanse trappist al geproefd: http://www.hln.be/hln/nl/(...)lt-van-de-band.dhtmlquote:Op donderdag 20 februari 2014 22:28 schreef mckroket het volgende:
Net over de grens bij vleteren; mont des cats trappist
Hoe bevallen de andere bieren van Duits en Lauret jou?quote:Op vrijdag 21 februari 2014 10:09 schreef Mgolovic het volgende:
Gisteren deze geprobeerd:
[ afbeelding ]
Echt niet mijn ding. Rooksmaak is prima, maar dit smaakte gewoon naar asbak. Daarna de smaak weggespoeld met een Gulden Draak Quadrupel, die beviel beter.
Moet zeggen dat dit mijn eerste van Duits en Lauret was, dus vergelijkingsmateriaal heb ik niet.quote:Op zaterdag 22 februari 2014 16:23 schreef VGA4xZoom het volgende:
[..]
Hoe bevallen de andere bieren van Duits en Lauret jou?
Ik heb een paar van deze flesjes ingeslagen om te bewaren, samen met een paar van vorig jaar. Normaal ben ik erg gecharmeerd van deze brouwerij en ik meen dat ik de '12 versie wel goed vond op een proeverij. Toch maar eens een flesje openmaken om mogelijk kastruimte te besparen?
Stouts/porters zijn niet voor iedereen en daar bovenop nog gerookte mout maakt het vrij heftig en afwijkend wat betreft smaak. Ik vond de Tevreden niet verkeerd, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen daar blij van wordt.quote:Op maandag 24 februari 2014 10:13 schreef Mgolovic het volgende:
[..]
Moet zeggen dat dit mijn eerste van Duits en Lauret was, dus vergelijkingsmateriaal heb ik niet.
Nog niet gehad, ik heb wel mijn hand weten te leggen op allebei de varianten van Engelszell. Binnenkort maar eens proberen!quote:Op vrijdag 21 februari 2014 15:51 schreef travelman het volgende:
[..]
Is officieel geen trappist toch? Iemand de Amerikaanse trappist al geproefd: http://www.hln.be/hln/nl/(...)lt-van-de-band.dhtml
Ik denk dat het dat is idd. Afgelopen weekend Rasputin gedronken van De Molen. Heeft meerdere prijzen gewonnen als ik het goed heb begrepen maar echt geweldig vond ik hem niet. Te waterig naar mijn idee. Misschien zijn stouts/porters gewoon niet aan mij besteed. Blijf het wel nog een tijdje proberen in ieder geval .quote:Op zaterdag 1 maart 2014 23:32 schreef drexciya het volgende:
[..]
Stouts/porters zijn niet voor iedereen en daar bovenop nog gerookte mout maakt het vrij heftig en afwijkend wat betreft smaak. Ik vond de Tevreden niet verkeerd, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen daar blij van wordt.
Hetzelfde heb je met de Bronckhorst Nightporter (stout overheerst) versus de Midnight Porter (hoog alcoholpercentage wat meer zoet introduceert en het toegankelijker maakt). Dat is niet ten nadele van de Midnight Porter trouwens; dat is domweg een heel goed bier.
Heb ik er een aantal van thuis liggen ja. Hoeft ook niet ijskoud imho. LEkker biertje.quote:Op maandag 3 maart 2014 10:25 schreef djkoelkast het volgende:
Ik had gisteren een Barbar, liep er tegenaan bij de Mitra, die had het in de aanbieding.
Ik hou niet van bokjes of ander zoetig bier, dus ook niet van honingbier, maar dit is een uitzondering:
[ afbeelding ]
Hele intense smaak, krachtig, zonder overdreven zoet of overdreven bitter te zijn. Echt een goed biertje.
Is er wel 1 waar je na 1 ook echt wel genoeg van hebt, maar bij een toastje ofzo in plaats van een wijntje: doen!quote:Op maandag 3 maart 2014 13:38 schreef µ het volgende:
[..]
Heb ik er een aantal van thuis liggen ja. Hoeft ook niet ijskoud imho. LEkker biertje.
Wie zulke lekkere einkorn/spelt-chocoladecakes maakt, die vertrouw ik qua smaak wel.quote:Op maandag 3 maart 2014 10:25 schreef djkoelkast het volgende:
Ik had gisteren een Barbar, liep er tegenaan bij de Mitra, die had het in de aanbieding.
Ik hou niet van bokjes of ander zoetig bier, dus ook niet van honingbier, maar dit is een uitzondering:
[ afbeelding ]
Hele intense smaak, krachtig, zonder overdreven zoet of overdreven bitter te zijn. Echt een goed biertje.
Haha !quote:Op maandag 3 maart 2014 15:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Wie zulke lekkere einkorn/spelt-chocoladecakes maakt, die vertrouw ik qua smaak wel.
Ik kwam net toevallig langs een Mitra en kijk wat er nu in mijn koelkast staat!
[ afbeelding ]
Vanavond eens opdrinken, ik ben benieuwd. Bedankt voor de tip in elk geval.
Die is echt heerlijkquote:Op maandag 3 maart 2014 15:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Wie zulke lekkere einkorn/spelt-chocoladecakes maakt, die vertrouw ik qua smaak wel.
Ik kwam net toevallig langs een Mitra en kijk wat er nu in mijn koelkast staat!
[ afbeelding ]
Vanavond eens opdrinken, ik ben benieuwd. Bedankt voor de tip in elk geval.
Mmmm, waterig is zo'n beetje het laatste waar ik aan denk als het om Rasputin gaat. Het heeft juist een zeer uitgesproken smaak (bitter/koffie/chocolade) en is ietwat stroperig. Witbier neigt meer naar de licht zure kant en is dus iets heel anders wat betreft de smaak.quote:Op maandag 3 maart 2014 09:05 schreef Mgolovic het volgende:
[..]
Ik denk dat het dat is idd. Afgelopen weekend Rasputin gedronken van De Molen. Heeft meerdere prijzen gewonnen als ik het goed heb begrepen maar echt geweldig vond ik hem niet. Te waterig naar mijn idee. Misschien zijn stouts/porters gewoon niet aan mij besteed. Blijf het wel nog een tijdje proberen in ieder geval .
Blanche Namur heeft me positief verrast. Daarentegen viel Korenwolf me erg tegen, zeker na die Blanche Namur.
Met waterig bedoel ik overigens niet de smaak. Die is absoluut vol met inderdaad herkenbare smaken. Ik heb het idee dat bijvoorbeeld quadrupels vaak voller, misschien romiger?, aanvoelen in je mond. Stroperig vond ik hem zeker niet. Hel & Verdoemenis vond ik qua smaak, maar ook qua "volheid" een stuk beter.quote:Op maandag 3 maart 2014 18:53 schreef drexciya het volgende:
[..]
Mmmm, waterig is zo'n beetje het laatste waar ik aan denk als het om Rasputin gaat. Het heeft juist een zeer uitgesproken smaak (bitter/koffie/chocolade) en is ietwat stroperig. Witbier neigt meer naar de licht zure kant en is dus iets heel anders wat betreft de smaak.
Hey, ik was eerder.quote:Op maandag 3 maart 2014 10:25 schreef djkoelkast het volgende:
Ik had gisteren een Barbar, liep er tegenaan bij de Mitra, die had het in de aanbieding.
Ik hou niet van bokjes of ander zoetig bier, dus ook niet van honingbier, maar dit is een uitzondering:
[ afbeelding ]
Hele intense smaak, krachtig, zonder overdreven zoet of overdreven bitter te zijn. Echt een goed biertje.
Misschien is 't Ij Barley Wine dan een optie. Die is ook op eikenhouten vaten gerijpt maar doorgaans wat goedkoper dan IRS die barrel aged zijn.quote:Op woensdag 5 maart 2014 01:42 schreef Opperprutser het volgende:
Ik was net een beetje teleurgesteld over de Emelisse white label russian imperial stout Ardbeg barrel aged (langste naam ooit voor een bier dat ik gedronken heb..) Nu vond ik de Dochter van de Korenaar Embrasse Ardbeg barrel aged wel heul erg lekker, maar die is nou niet echt goed verkrijgbaar, dus weet iemand van jullie een smakelijk alternatief? Hou dus erg van die turfsmaak aan bier, maar een stout-achtige vind ik minder, hou meer van quadrupel-achtig.
Hoe verhoudt ie zich tot voorgaande jaren?quote:Op vrijdag 7 maart 2014 14:29 schreef mckroket het volgende:
ik heb gister de duvel tripel hop mosiac (2014) op. wat een geweldig bier! zoveel beter dan de normale duvel.
heerlijke geur en smaak van fruit en vooral bosbessen.
eigenlijk zouden ze de normale duvel moeten verbieden als blijkt dat ze dit kunnen maken.
ik moet eerlijk zeggen dat ik die niet op heb... citra was de eerste en sorachi ace de tweede.. ik ben citra fan dus jammer dat ik dat gemist heb . sorachi ace schijnt een heel bijzondere hop te zijn, die hop heb ik nog nooit op. maar volgens mij is die misschien nog wel ergens te krijgen.quote:Op vrijdag 7 maart 2014 14:56 schreef BrunodeBruineBeer het volgende:
[..]
Hoe verhoudt ie zich tot voorgaande jaren?
Ben benieuwd, ik heb enkel die van vorig jaar (veelvuldig) gedronken en vond het fantastisch spul. Fris, moeilijk te plaatsen smaak: enerzijds typisch Duvel, maar fruitiger. Ben heel benieuwd naar de 2014 editie!quote:Op vrijdag 7 maart 2014 14:29 schreef mckroket het volgende:
ik heb gister de duvel tripel hop mosiac (2014) op. wat een geweldig bier! zoveel beter dan de normale duvel.
heerlijke geur en smaak van fruit en vooral bosbessen.
eigenlijk zouden ze de normale duvel moeten verbieden als blijkt dat ze dit kunnen maken.
Als hij nog te krijgen is is hij waarschijnlijk wel een stuk minder geworden. Hoppige bieren moet je echt vers drinkenquote:Op vrijdag 7 maart 2014 15:11 schreef mckroket het volgende:
[..]
ik moet eerlijk zeggen dat ik die niet op heb... citra was de eerste en sorachi ace de tweede.. ik ben citra fan dus jammer dat ik dat gemist heb . sorachi ace schijnt een heel bijzondere hop te zijn, die hop heb ik nog nooit op. maar volgens mij is die misschien nog wel ergens te krijgen.
Brigand is wel oké ja. Ik ga zo even wat flesjes selecteren voor mee op wintersport .quote:Op vrijdag 7 maart 2014 15:07 schreef sirdanilot het volgende:
Laatst had ik een Brigand op. Lekker tripel-achtig biertje !
Bitterheid gaat toch achteruit? De smaak toch niet? Want die duvels zijn geen ipas ofzo toch, die zijn niet veel meer bitter dan normaal, die 3de hop is allen als dryhop gebruikt?quote:Op vrijdag 7 maart 2014 16:38 schreef BrunodeBruineBeer het volgende:
[..]
Als hij nog te krijgen is is hij waarschijnlijk wel een stuk minder geworden. Hoppige bieren moet je echt vers drinken
De frisse hoparoma's en -smaak (dus vanuit het dryhoppen inderdaad) worden zwakker als je een sterk gehopt bier lang bewaart. De bitterheid blijft wel en de smaak ontwikkelt sowieso in iets heel anders (zoals bij sterk hoppige barleywines b.v.).quote:Op vrijdag 7 maart 2014 20:48 schreef mckroket het volgende:
Of heb ik het fout? Vervliegen juist de aromas?
Ik leer graag bij, iemand die het weet!
Mee eens!quote:Op zaterdag 8 maart 2014 04:06 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
De frisse hoparoma's en -smaak (dus vanuit het dryhoppen inderdaad) worden zwakker als je een sterk gehopt bier lang bewaart. De bitterheid blijft wel en de smaak ontwikkelt sowieso in iets heel anders (zoals bij sterk hoppige barleywines b.v.).
En als je het fruitige van Citra en Mosaic waardeert zou ik zulke bieren zo jong mogelijk drinken. Er zit, in mijn ervaring, ook een groot verschil in een IPA van een maand oud of ééntje van een jaar, ik kan je echt aanraden eens een echt verse te proberen. Hoewel ik ook wel IPA's van meer dan een jaar oud heb gedronken die nog steeds heel lekker waren.
Mosaic is wel echt een top-hopsoort als je van fruitige hop houdt trouwens, ik ben er een groot fan van.
Nice! Ik heb een fles in de "bierkelder" staan om t.z.t. een keer open te trekken. Hoe lang heb je hem bewaard?quote:Op vrijdag 7 maart 2014 18:28 schreef BrunodeBruineBeer het volgende:
En ik heb me net een Gueuze Tilquin ingekletst
Wat een bier
Cool! Kaleidoscope is wel mijn favoriete Phillips bier, misschien gedeeld nu Cabin Fever weer te krijgen is. Wordt het een normale IPA of een imperial?quote:Op zaterdag 8 maart 2014 05:43 schreef BenD het volgende:
[..]
Mee eens!
Mosaic is heerlijk ja! Kaleidoscope van Philips is echt super! Ik heb met me baas gepraat over het binnenhalen van de mosaic-hop en hij heeft ermee ingestemd. Hopelijk binnenkort snel een nieuwe IPA maken!
Deze was vrij jong, ben verhuisd en heb hier geen kelderquote:Op zaterdag 8 maart 2014 06:19 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Nice! Ik heb een fles in de "bierkelder" staan om t.z.t. een keer open te trekken. Hoe lang heb je hem bewaard?
Algemeen over gueuzes; als ik op de webshop van De Molen kijk zijn de prijzen ongeveer gelijk aan wat ik in Canada betaal voor Cantillon en Tilquin. Zijn die prijzen een beetje representatief voor wat je in Nederland betaalt?
Bij deze webwinkel zijn ze goedkoper: http://www.utrechtsehuis.nl/quote:Op zaterdag 8 maart 2014 06:19 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Nice! Ik heb een fles in de "bierkelder" staan om t.z.t. een keer open te trekken. Hoe lang heb je hem bewaard?
Algemeen over gueuzes; als ik op de webshop van De Molen kijk zijn de prijzen ongeveer gelijk aan wat ik in Canada betaal voor Cantillon en Tilquin. Zijn die prijzen een beetje representatief voor wat je in Nederland betaalt?
Als hij in Canada zit zal het nog wel niet heel handig zijn maar voor mij wel Dankuwel en merciquote:Op zaterdag 8 maart 2014 13:34 schreef portie het volgende:
[..]
Bij deze webwinkel zijn ze goedkoper: http://www.utrechtsehuis.nl/
Aardige vent die het meer als hobby uitvoert.
Goede link, bedankt!quote:Op zaterdag 8 maart 2014 13:34 schreef portie het volgende:
[..]
Bij deze webwinkel zijn ze goedkoper: http://www.utrechtsehuis.nl/
Aardige vent die het meer als hobby uitvoert.
Dan is het in Canada wel een tikkie goedkoper dan in de VS of niet? Hoor daar wel prijzen a 30 dollar per 75cl flesquote:Op zaterdag 8 maart 2014 18:13 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Goede link, bedankt!
Ik laat nu vaak goed bier uit Europa staan als ik het tegenkom omdat ik denk dat ik dat wel voor de helft van de prijs kan drinken als terug ben. Maar het prijsverschil valt me heel erg mee, zelfs met bovenstaande link (~15-20% hoger).
Nog geen idee, dat is aan hem. Ik hoop zelf op een normale IPA rond de 6%. Nu lekker een zelf gebrouwen 1000 Monkeys, Russian Imperial Stout!quote:Op zaterdag 8 maart 2014 06:56 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Cool! Kaleidoscope is wel mijn favoriete Phillips bier, misschien gedeeld nu Cabin Fever weer te krijgen is. Wordt het een normale IPA of een imperial?
Ja, Belgisch bier is hier (B.C.) relatief goedkoop ten opzichte van de V.S. En dan niet alleen gueuzes, maar ook dingen als Saison Dupont scheelt zo een paar dollar per fles. De Canadese dollar staat ook vrij zwak nu, dat maakt het op korte termijn ook goedkoper.quote:Op zaterdag 8 maart 2014 19:15 schreef BrunodeBruineBeer het volgende:
[..]
Dan is het in Canada wel een tikkie goedkoper dan in de VS of niet? Hoor daar wel prijzen a 30 dollar per 75cl fles
Nice! Die zou ik zeker meenemen als die hier te krijgen was. In B.C. is de jaarlijkse beer-geek run op Driftwood Singularity weer losgebarsten. Paar flessen gekocht, ééntje om binnenkort te proberen en twee om te bewaren.quote:Op zondag 9 maart 2014 04:41 schreef BenD het volgende:
[..]
Nog geen idee, dat is aan hem. Ik hoop zelf op een normale IPA rond de 6%. Nu lekker een zelf gebrouwen 1000 Monkeys, Russian Imperial Stout!
[ link | afbeelding ]
Het kan aan mij liggen (of aan het jaar; ik had er een uit 2012), maar ik vond de rokerigheid juist erg subtiel.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 23:35 schreef Jovatov het volgende:
Ik had gisteren de Alaskan Smoked Porter op.
Da's wel een heel bijzonder biertje, hij rook en smaakte enorm naar gerookt vlees . De eerste keer dat ik dat rook dacht ik niet dat ik het lekker zou vinden, maar toen m'n maat en ik het glas leeg hadden snapte ik wel dat ik dit nog een keer zou willen drinken. Erg apart, maar ook erg lekker
Die zijn 's avonds vast niet open..quote:Op vrijdag 14 maart 2014 14:54 schreef mckroket het volgende:
even langs gaan naar brouwerij het anker! eventueel iets meenemen uit het winkeltje:)
Nietes.. Van de website:quote:
NL aldi? wellicht aanbieding voor komende week? hier stonden ze nog nietquote:Op vrijdag 14 maart 2014 18:31 schreef -Peach het volgende:
Misschien wel interessant: gisteren zag ik bij de Aldi 4xWolf 7 voor ¤5.
Ja, Eindhoven!quote:Op vrijdag 14 maart 2014 18:37 schreef roobaaro het volgende:
[..]
NL aldi? wellicht aanbieding voor komende week? hier stonden ze nog niet
Tongelresestraat stond niet bij het bier trouwens, maar in de aanbiedingsrekken bij de kassa's in de buurt.quote:
Als je van Tripel bier houd:quote:Op dinsdag 18 maart 2014 17:39 schreef Qwea het volgende:
Ik ga 5 april langs bier-winkel.com, mijn lijstje hieronder. Iemand nog commentaar? Moet er ECHT iets bij? Of moet er echt iets af?
- Klein Duimpje - Blauwe tram
- Brouwerij Kerkom - Bloesem Bink
- Brouwerij Kerkom - Bink Blond
- Dochter van de Korenaar - Noblesse
- Benghoeve - Mooi weer kriebels bock
- De 7de hemel - Hopla
- 'T ij - Paas ij
Ja een halve procent toch? Zo goed als alcoholvrij iigquote:Op woensdag 19 maart 2014 23:47 schreef mckroket het volgende:
Nope.. wel dat dead pony clubje van 3,5%. Die nanny state is trouwens niet alcoholvrij maar alcohol arm.
Zaterdag maar eens gaan proberen denk ik.quote:La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 16: heeft een diepe bronzen kleur met een geur die wordt gedomineerd door hout en honing. Hierna volgen wijnachtige aroma’s, waarna een port/sherryachtige geur blijft hangen. De smaak is erg zacht en vol. Vanaf aanstaande zaterdag verkrijgbaar in onze Kloosterwinkel!
Thnx zet ik erbij!quote:Op dinsdag 18 maart 2014 22:36 schreef roobaaro het volgende:
[..]
Als je van Tripel bier houd:
- Moeder Overste
- Tripel Kanunnik (Brouwerij de Wilderen)
de zeezuiperquote:Op vrijdag 21 maart 2014 12:06 schreef mckroket het volgende:
goede tripel;
de dolle brouwers dulle teve of een schelde brouwers zeezuiper
Genoteerdquote:
leuke winkel dat, goede kaas ookquote:Op vrijdag 21 maart 2014 17:51 schreef portie het volgende:
Vandaag bij achelse kluis langsgeweest. De achel extra blond gekocht. Zeer benieuwd naar, de extra brune al vaker gehad. Die is ook ietsjes beter verkrijgbaar elders in Nederland.
Vanavond toevallig gehad. Niet zo heel bijzonder. In die categorie zijn er veel betere te vinden.quote:
De Eisbock is inderdaad erg fijn en heftig. Ik vond trouwens dat je het percentage niet echt merkte ten opzichte van andere zware bieren. Het drinkt gevaarlijk makkelijk weg.quote:Op zaterdag 22 maart 2014 02:12 schreef Piet__Piraat het volgende:
Grand Prestige bijna op
Overigens vanavond voor het eerst een Schneider Aventinus Eisbock op. Nooit van gehoord, maar met 12% een behoorlijk stevig maar ook erg lekker bier!
Ik heb het wel gezien recentelijk bij Bert's Bierhuis, het is wel 0,5%. Ik had al wat veel flesjes bij me dus ik heb die even laten staan. Zoveel gaat er ook weer niet in m'n rugzak.quote:Op woensdag 19 maart 2014 10:45 schreef Saind het volgende:
Kent iemand dat alcoholvrije bier van Brewdog; Nanny state?
Ik had daarvoor een 6% en een 8% op dus dan merk je het verschil wel. Anderen die proefden merkten het ook wel, zeiden ze. Maar hij tikt gemakkelijk naar binnen ja, uitkijken dusquote:Op zaterdag 22 maart 2014 12:16 schreef drexciya het volgende:
[..]
De Eisbock is inderdaad erg fijn en heftig. Ik vond trouwens dat je het percentage niet echt merkte ten opzichte van andere zware bieren. Het drinkt gevaarlijk makkelijk weg.
Had ik gisteren ook ja, fijn spul.quote:
misschien zo maar even de trein pakken, sowieso leuke winkelquote:Op zaterdag 22 maart 2014 12:22 schreef drexciya het volgende:
[..]
Ik heb het wel gezien recentelijk bij Bert's Bierhuis, het is wel 0,5%. Ik had al wat veel flesjes bij me dus ik heb die even laten staan. Zoveel gaat er ook weer niet in m'n rugzak.
Die heb ik hier (Duitsland) wel eens bij de Edeka zien liggen, maar dat bedoel je vast niet?quote:Op zondag 23 maart 2014 20:51 schreef Qwea het volgende:
Iemand hier enig idee waar ik de Schöfferhofer Hefeweizen kan krijgen? Liefst in een fysieke winkel, maar online mag ook anders.
Ja mag ook. Zou de kaufland dat ook hebben? Ben 5 april in Emmen, vlakbij duitse grens.quote:Op zondag 23 maart 2014 21:00 schreef Felagund het volgende:
[..]
Die heb ik hier (Duitsland) wel eens bij de Edeka zien liggen, maar dat bedoel je vast niet?
Mijn ouders wel, maar zouden ze die bij een getranken halle hofmann hebben?quote:Op zondag 23 maart 2014 20:59 schreef Piet__Piraat het volgende:
Hier maak ik uit op dat je niet dicht bij de grens woont? Anders is het een inkoppertje
Of bij de Rewe. Ik heb 'm bij de Rewe in elk geval wel gezien.quote:Op zondag 23 maart 2014 21:53 schreef Qwea het volgende:
[..]
Mijn ouders wel, maar zouden ze die bij een getranken halle hofmann hebben?
Zal eens kijken of die daar ergens zit. Thnx iig!quote:Op zondag 23 maart 2014 21:59 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Of bij de Rewe. Ik heb 'm bij de Rewe in elk geval wel gezien.
wow prachtige voorraad ook, veel struise, emelisse en de molen. Maar waarom in hemelsnaam zoveel van die Zunderts, Kasteelbier en Kwak, nou niet echt heel erg geweldig bier wat mij betreft .quote:Op maandag 24 maart 2014 20:20 schreef mckroket het volgende:
een tijdje geleden heb ik een nieuw meubeltje aangeschaft.
ik heb er wat ikea ledjes aangehangen voor het ultieme "hoeren-effect" en voor de sier heb ik ook enkele metalen reclame borden opgehangen.
al met al de ultieme mancave. (in de andere hoek heb ik een groot bureau met computer)
sorry btw voor de crappy foto kwaliteit...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Je kunt ze toch ook gewoon los kopenquote:
Naast de Mikkeller It's Alright!... is dat een Mikkeller Black Hole of een Stronzo Swagger Juze?quote:Op maandag 24 maart 2014 20:20 schreef mckroket het volgende:
een tijdje geleden heb ik een nieuw meubeltje aangeschaft.
ik heb er wat ikea ledjes aangehangen voor het ultieme "hoeren-effect" en voor de sier heb ik ook enkele metalen reclame borden opgehangen.
al met al de ultieme mancave. (in de andere hoek heb ik een groot bureau met computer)
sorry btw voor de crappy foto kwaliteit...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
laat me raden, drankenhandel Geers? Helaas hebben ze geen white labelsquote:Op maandag 24 maart 2014 20:41 schreef mckroket het volgende:
verder nog wat flying dog (oa kujo coffee, bruut lekker), 2 flessen black damnation (batch 2+4), chimay doree, westmalle extra, westvleteren 12, wat brewdog en thornbridge spul en zoals er al gezegd was wat struise, emelisse, de molen, ook nog wat ramses, rooie dop en natte gijt. viven en de musketeers zitten er ook tussen. maar het meeste is eigenlijk gewoon het 'normale' spul.
dat ik zo veel van dat nederlandse heb, komt omdat ik in een winkel was in belgie. daar is dat emelisse sowieso erg goedkoop. russian stout was 2,04 dacht ik, en dat was het duurste. en de molen hadden ze net binnen, toen waren al die flessen 2,34. gelijk een berg hel en verdoemenis en rasputin gehaald.
de caigny, essenquote:Op maandag 24 maart 2014 20:42 schreef WJMW het volgende:
[..]
laat me raden, drankenhandel Geers? Helaas hebben ze geen white labels
Nice, binnenkort maar eens naar toe!quote:
hun site is ook niet up to date, ik gok dat ze nu meer dan 1000 verschillende bieren hebben.quote:
Vergeleken met de bierschuur (onder Tilburg, ipv onder Breda) vind ik die best wel tegenvallen. De bierschuur heeft nog wat flying dog en andere Amerikanen, struise, dochter van de korenaar, westvleteren en mikkeller naast de standaard bulk aan Belgische bierenquote:Op dinsdag 25 maart 2014 17:49 schreef Piet__Piraat het volgende:
Oooooh, die kast! Wat een geniaal plan .
Ik zou er bijna eentje gaan aanschaffen voor hier thuis, want nu is het een rommeltje. Leuk gedaan wel met die LEDjes ook.
Tijdje terug in het Bierparadijs geweest (Meer, België), maar daar heb ik zaken als De Molen en Struise toch wel gemist...
Kritische vraag met een kleine intro: Bier wordt het beste bewaard bij 10 a 18 graden op een donkere plek. Waarom heb jij alles op zolder staan met vol licht en waarschijnlijk warmere temperaturen? Kelder/ schuur/ berging is ideaal wat mij betreft en ik heb mijn voorraad(je) daar ook staan.quote:Op maandag 24 maart 2014 20:20 schreef mckroket het volgende:
een tijdje geleden heb ik een nieuw meubeltje aangeschaft.
ik heb er wat ikea ledjes aangehangen voor het ultieme "hoeren-effect" en voor de sier heb ik ook enkele metalen reclame borden opgehangen.
al met al de ultieme mancave. (in de andere hoek heb ik een groot bureau met computer)
sorry btw voor de crappy foto kwaliteit...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Och als je het geen jaren laat staan valt dat wel mee (behalve dan bij echt heel erg hoppige bieren, die zou ik relatief snel opdrinken). Ik heb zelf een mooie kelder waar mijn bewaarbieren staan. Maar die biertjes die voor gewone consumptie zijn staan gewoon in de keuken. Kun je daar prima een tijd bewaren joh.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 21:37 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Kritische vraag met een kleine intro: Bier wordt het beste bewaard bij 10 a 18 graden op een donkere plek. Waarom heb jij alles op zolder staan met vol licht en waarschijnlijk warmere temperaturen? Kelder/ schuur/ berging is ideaal wat mij betreft en ik heb mijn voorraad(je) daar ook staan.
Maar wel complimenten voor je voorraad.
En Zundert kun je ook los halen bij de slijterij tegenwoordig. Niet dat er iets tegen 'per krat' is, want lekker istie zeker.
Heb een speciale plank in mijn kast in de berging. Passen zo'n 60 flesjes. Iedere keer als ik de kastdeur open doe denk ik:quote:Op dinsdag 25 maart 2014 17:49 schreef Piet__Piraat het volgende:
Oooooh, die kast! Wat een geniaal plan .
Ik zou er bijna eentje gaan aanschaffen voor hier thuis, want nu is het een rommeltje. Leuk gedaan wel met die LEDjes ook.
Tijdje terug in het Bierparadijs geweest (Meer, België), maar daar heb ik zaken als De Molen en Struise toch wel gemist...
I know Maar wil het toch relatief koel en zeker donker hebben.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 21:41 schreef WJMW het volgende:
[..]
Och als je het geen jaren laat staan valt dat wel mee (behalve dan bij echt heel erg hoppige bieren, die zou ik relatief snel opdrinken). Ik heb zelf een mooie kelder waar mijn bewaarbieren staan. Maar die biertjes die voor gewone consumptie zijn staan gewoon in de keuken. Kun je daar prima een tijd bewaren joh.
quote:Op dinsdag 25 maart 2014 21:43 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Heb een speciale plank in mijn kast in de berging. Passen zo'n 60 flesjes. Iedere keer als ik de kastdeur open doe denk ik:
[ afbeelding ]
Orval is wat dat betreft wel een curieus biertjequote:Op dinsdag 25 maart 2014 21:44 schreef Red_85 het volgende:
[..]
I know Maar wil het toch relatief koel en zeker donker hebben.
Sta oa Orval te rijpen sinds vorig jaar mei. Ben benieuwd hoe dat zich ontwikkeld.
Daarom wil ik er juist achter komen.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 21:51 schreef WJMW het volgende:
[..]
Orval is wat dat betreft wel een curieus biertje
quote:Op dinsdag 25 maart 2014 21:43 schreef Red_85 het volgende:
Heb een speciale plank in mijn kast in de berging. Passen zo'n 60 flesjes. Iedere keer als ik de kastdeur open doe denk ik:
Drie kratten? The fuck! Voor de handel ofzo?quote:Op dinsdag 25 maart 2014 22:47 schreef mckroket het volgende:
het is licht ja, maar geen direct zonlicht sowieso. in bierwinkels en brouwerijen is er volgens mij net zoveel licht, waarschijnlijk zelfs meer. de temperatuur is prima. verwarming staat nooit aan en in de zomer is het redelijk goed te doen, goed geïsoleerd huis in de schaduw van een boom, natuurlijk zal het na een paar warme dagen boven de 20 graden worden. maar serieus wie heeft er een kelder tegenwoordig? ik niet helaas en eerlijk gezegd ken ik ook niemand. en bovendien zal het in de meeste bierwinkels/slijterijen net zo warm worden in de zomer. ik heb ook geen geïsoleerde schuur of garage, dat zou ideaal zijn. wel een ongeïsoleerde schuur, maar dat is praktisch alsof het gewoon buiten staat. van -10 tot +40 graden word het daar.
hoppige bieren kan je (helaas) sowieso niet lang bewaren. licht of geen licht.
dus ik denk dat het wel mee zal vallen met dat bewaren. 10 jaar zal wel wat moeilijk worden maar zover zal het niet komen
heb nog 3 kratten tw12 staan, die staan op zolder (vlizotrap..) maar dat is meer om logistieke redenen.
Dat ook ja. Complete keuzestressquote:
nee gewoon 2x daar besteld. (1 krat is dus al op)quote:Op dinsdag 25 maart 2014 23:04 schreef Piet__Piraat het volgende:
Drie kratten? The fuck! Voor de handel ofzo?
Weet niet waar je woont? Maar je mag er wel 1 van mij hebben anders.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 23:07 schreef mckroket het volgende:
[..]
nee gewoon 2x daar besteld. (1 krat is dus al op)
ik probeer een vriend zover te krijgen de 8 te bestellen (deze week kan het weer). dan zou ik een krat 8 voor 12 ruilen. heb de 8 nog niet op, maar die lijkt me fantastisch als ik de bernardus 8 moet geloven.
Enig idee waar ze dat soort dingen verkopen? Wil de Westmalle extra, petit Orval en Chimay Doree allemaal nog eens hebben maar nog nooit tegengekomen.quote:Op woensdag 26 maart 2014 17:02 schreef kingtoppie het volgende:
[..]
Weet niet waar je woont? Maar je mag er wel 1 van mij hebben anders.
Ik ben naar de monniken gereden van westvleteren.quote:Op woensdag 26 maart 2014 22:06 schreef Saind het volgende:
[..]
Enig idee waar ze dat soort dingen verkopen? Wil de Westmalle extra, petit Orval en Chimay Doree allemaal nog eens hebben maar nog nooit tegengekomen.
in de buurt van bergen op zoom.quote:Op woensdag 26 maart 2014 17:02 schreef kingtoppie het volgende:
Weet niet waar je woont? Maar je mag er wel 1 van mij hebben anders.
Als de Chimay Dorée lekkerder is dan de Westmalle Extra, dan laat ik die laatste wel aan mij voorbij gaan. Kon de Dorée echt niet waarderen.quote:Op donderdag 27 maart 2014 00:11 schreef mckroket het volgende:
westmalle extra kan je bij het klooster/brouwerij kopen, zelf een kratje gehaald. volgens google/fora kan het enkel op een vrijdag ochtend... dus dat heb ik maar gedaan en je kon gewoon van alles kopen daar, inc de extra. geen idee of het ook op andere tijden kan. ik had de gok niet gewaagd om op een ander tijdstip te gaan. krat kost ook maar ¤20,16. heb het bonnetje nog liggen.
chimay doree (lekkerder dan de westmalle extra imo) heb ik van een vriend voor mn verjaardag gekregen. die had het weer van een handelaartje. die heeft het denk ik ook van het klooster zelf.
petit orval nog niet op maar idem denk ik, enkel aan het klooster.
[..]
in de buurt van bergen op zoom.
stomme was dat ik 2x ben geweest en 2x was in de vrede dicht. bad luck om een sixpackje van andere smaken mee te nemen.
De werking van de brettanomyces stopt na 6 maanden. Dus na deze 6 maanden zal het bier weinig smaakevolutie meer hebben. Tussen de 0 en 6 maanden gebeurt er veel meer..Orval is de enige trappist die gedryhopped is, dus een jonge orval is hoppig, met minder brettanomycessmaken, terwijl een oudere die brettanomyces (ik vind die smaak medicinaal) op en top heeft. Kwestie van smaak, ik vind een jongere lekkerder.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 21:51 schreef WJMW het volgende:
[..]
Orval is wat dat betreft wel een curieus biertje
Even geleden de Westmalle Extra zien staan bij Berts Bierhuis Biltstraat in Utrecht.quote:Op woensdag 26 maart 2014 22:06 schreef Saind het volgende:
[..]
Enig idee waar ze dat soort dingen verkopen? Wil de Westmalle extra, petit Orval en Chimay Doree allemaal nog eens hebben maar nog nooit tegengekomen.
quote:Op maandag 24 maart 2014 20:20 schreef mckroket het volgende:
een tijdje geleden heb ik een nieuw meubeltje aangeschaft.
ik heb er wat ikea ledjes aangehangen voor het ultieme "hoeren-effect" en voor de sier heb ik ook enkele metalen reclame borden opgehangen.
al met al de ultieme mancave. (in de andere hoek heb ik een groot bureau met computer)
sorry btw voor de crappy foto kwaliteit...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
smaken verschillen he!quote:Op donderdag 27 maart 2014 00:37 schreef Curchulain het volgende:
Als de Chimay Dorée lekkerder is dan de Westmalle Extra, dan laat ik die laatste wel aan mij voorbij gaan. Kon de Dorée echt niet waarderen.
Weizen, heel veel weizenquote:Op vrijdag 28 maart 2014 11:45 schreef tanguay het volgende:
Het wordt lekker weer! Tijd voor lekkere hoppige, frisse biertjes met het liefst niet al te veel alcohol.
Amerikaanse IPA's zijn heerlijk, maar wat aan de prijzige kant om de hele dag bij de bbq te drinken. Wat slaan jullie in voor de warme dagen?
Ik sla vooral veel Noblesse (als je even over de grens gaat heul nie duur!), hopjutters tripel hop, orval, jacobus RPA en jopen hoppenbier in.
Dat ja. Kisten Paulaner zullen wel weer hard gaan hier.quote:
Oettinger dunkel drink ik ook vaakquote:Op vrijdag 28 maart 2014 13:31 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Dat ja. Kisten Paulaner zullen wel weer hard gaan hier.
Cool, dank! Ik wist dat bij de monniken te koop was, maar niet dat het specifiek op een vrijdagochtend moet gebeuren. Wordt lastig om een keer te regelen dan voor me, maar ga zeker met ze bellen of een zaterdagochtend wellicht ook een optie is .quote:Op donderdag 27 maart 2014 00:11 schreef mckroket het volgende:
westmalle extra kan je bij het klooster/brouwerij kopen, zelf een kratje gehaald. volgens google/fora kan het enkel op een vrijdag ochtend... dus dat heb ik maar gedaan en je kon gewoon van alles kopen daar, inc de extra. geen idee of het ook op andere tijden kan. ik had de gok niet gewaagd om op een ander tijdstip te gaan. krat kost ook maar ¤20,16. heb het bonnetje nog liggen.
chimay doree (lekkerder dan de westmalle extra imo) heb ik van een vriend voor mn verjaardag gekregen. die had het weer van een handelaartje. die heeft het denk ik ook van het klooster zelf.
petit orval nog niet op maar idem denk ik, enkel aan het klooster.
Ik vond de Extra juist beter dan de Dorée. Vond die niet slecht, maar aanzienlijk minder dan de reguliere Chimays. Extra smaakte juist als een goede Westmalle, maar zonder de 9,5% alcohol kick.quote:Op donderdag 27 maart 2014 00:37 schreef Curchulain het volgende:
Als de Chimay Dorée lekkerder is dan de Westmalle Extra, dan laat ik die laatste wel aan mij voorbij gaan. Kon de Dorée echt niet waarderen.
Dat is een andere dan de normale Weizen? Want volgens mij ken ik alleen de normale, die overigens ook erg goed te drinken is. Of heb ik nog nooit goed op het etiket gelet en is dat deze?quote:Op vrijdag 28 maart 2014 15:01 schreef bassieVL het volgende:
Deze Weisse afgelopen maand leren kennen, ook erg prettig. Met een beetje extra hop.
Scheinder Hopfenweisse (Tap 5).
[ afbeelding ]
Schneider heeft een behoorlijk breed aanbod maar de reguliere Weizen is het meest gangbaar. De Hopfenweisse staat qua smaak wel best ver af van een 'gewone' Weizen. Ik heb 'm nu 2x gehad, de eerste keer vond ik het niet te hakken (te bloemig, op het misselijke af), de 2e fles beviel me wel goed. Denk dat er iets niet goed was aan de eerste fles. Mocht je het een keer tegenkomen dan zijn de Aventinus en Nelson Sauvin wel aanraders uit het SW aanbod.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 16:15 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Dat is een andere dan de normale Weizen? Want volgens mij ken ik alleen de normale, die overigens ook erg goed te drinken is. Of heb ik nog nooit goed op het etiket gelet en is dat deze?
Heerlijk Alleen die halve liters à 8% tikken zo aan hèquote:Op vrijdag 28 maart 2014 15:01 schreef bassieVL het volgende:
Deze Weisse afgelopen maand leren kennen, ook erg prettig. Met een beetje extra hop.
Scheinder Hopfenweisse (Tap 5).
[ afbeelding ]
Laatst ook gedronken ja, bij Van Moll in Eindhoven. Leuke tent wel, met ook een paar fijne eigen brouwsels .quote:Op vrijdag 28 maart 2014 15:01 schreef bassieVL het volgende:
Deze Weisse afgelopen maand leren kennen, ook erg prettig. Met een beetje extra hop.
Scheinder Hopfenweisse (Tap 5).
[ afbeelding ]
Hele vriendelijke mensen ook. Vorige week samen met de barman nieuw bier voor op de kaart zitten proeven omdat het rustig was, toptentquote:Op zaterdag 29 maart 2014 13:37 schreef JDude het volgende:
[..]
Laatst ook gedronken ja, bij Van Moll in Eindhoven. Leuke tent wel, met ook een paar fijne eigen brouwsels .
Ik vind de eenvoud met citrahop echt een heel fijn doordrink biertjequote:Op zaterdag 29 maart 2014 13:43 schreef Saind het volgende:
[..]
Hele vriendelijke mensen ook. Vorige week samen met de barman nieuw bier voor op de kaart zitten proeven omdat het rustig was, toptent
Dat vind ik echt kleffe zoete meuk eerlijk gezegd.quote:Op zaterdag 29 maart 2014 18:01 schreef Iwanius het volgende:
Vanmiddag alvorens we huiswaarts keerden even snel ergens op een terras van de tap onderstaande gedronken. Goddelijk!
[ afbeelding ]
Die mosaik dipa is echt heerlijk!quote:Op zondag 30 maart 2014 06:50 schreef GoCanucksGo het volgende:
Ineens een enorme influx van Mikkeller bieren hier in Canada. Ik heb nu de Mosaic DIPA en de USAlive! geprobeerd en ben onder de indruk. Nog veel op de planken om te proberen, maar de prijzen liegen er niet om, zeker voor het barrel-aged/wild ale spul.
De Aventinus heb ik inderdaad laatst gehad en was een positieve verrassing. De Hopfenweisse is nieuw voor me, misschien ga ik die binnenkort wel eens proberen als ik 'm tegenkom.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 17:08 schreef Chandos het volgende:
[..]
Schneider heeft een behoorlijk breed aanbod maar de reguliere Weizen is het meest gangbaar. De Hopfenweisse staat qua smaak wel best ver af van een 'gewone' Weizen. Ik heb 'm nu 2x gehad, de eerste keer vond ik het niet te hakken (te bloemig, op het misselijke af), de 2e fles beviel me wel goed. Denk dat er iets niet goed was aan de eerste fles. Mocht je het een keer tegenkomen dan zijn de Aventinus en Nelson Sauvin wel aanraders uit het SW aanbod.
Ik gebruik er tegenwoordig een app voor: Untappd. Ook leuk, en je kan ter plekke alles bijhouden. Dan heb je wat betere beoordelingen, naar mijn mening.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 17:42 schreef Kaas- het volgende:
Ik ben altijd wel op zoek naar lekkere bieren en ontdekte pas kortgeleden ineens het imdb voor bier (ratebeer.com), maar daarop viel me op dat men er praktisch een soort directe relatie tussen alcoholpercentage en beoordeling op na houdt; er zijn praktisch geen pilseners met een goede score (de hoogste score voor een pilsener die ik tegenkwam was Urquell met een 6-plusje omgerekend naar een tienpuntschaal, dus dat neem ik allemaal niet zo serieus).
Stuk voor stuk erg goede keuzes.quote:Van het ietsje zwaardere werk ben ik gek op de Brugse Zotte (blond), La Chouffe en Grimbergen Dubbel. Ook een Deugniet ben ik gek op! Iemand er bekend mee? Is vaak gewoon aanwezig in een willekeurige Mitra. Westvleteren vond ik heerlijk, maar zo vaak drink je het niet. La Trappe, Chimay, Rochefort, Leffe, Straffe Hendrik etc. allemaal wel jongens die ik graag in m'n glas heb. Duvel ben ik een beetje op uitgekeken terwijl ik het altijd heerlijk vond, ik vind het haast te zoet waardoor het me soms bijna tegenstaat.
Beetje lokaal proberen is altijd leuk ja, ik vind dat ook wel een sport tegenwoordig. Texels Springtij heb ik toevallig nog thuis staan en zal ik binnenkort proberen. Laatst ook wat op van 't Kolleke, brouwerij uit Den Bosch. Viel tegen helaas, was wat zuur en niet lekker.quote:Probeer ook vaak lokale biertjes. Hier in Rotterdam bijvoorbeeld de Kralinger Blond of in Delfshaven even lekker zitten bij de Stadsbrouwer De Pelgrim. Over een paar weekjes een proeverij bij een brouwerij in Drenthe. Ook enkele van die Texelse bieren (Texelse Skuumkoppe etc.) vind ik vrij aardig!
Meuk zit er altijd tussen. Ik ben laatst nog in een Liefmans Goudenband getrapt. Ik hoopte (tegen beter weten in) dat het niet weer van die rotzooi zou zijn, maar wat een grandioos zure sloot was dar . Rauchbier vind ik dan wel weer lekker op z'n tijd, maar daar moet je er echt maar één of twee van drinken op een avond.quote:Ook wel eens de goorste rommel geprobeerd. Bananenbier, Mexicaans peperbier (zat letterlijk een peper in, het bier was scherp/heet in je keel), rauchbier (smaakt bijna naar sigaretten ), in Hong Kong bier met slangenbloed etc. etc. In Azie overigens erg veel lokale bieren geproefd, maar was bijna allemaal niet te zuipen. Hoewel die Tsing Tao vond ik eigenlijk best prima (gebrouwen op basis van rijst).
Is er jammer genoeg niet voor Windows Phonequote:Op zondag 30 maart 2014 12:15 schreef Piet__Piraat het volgende:
Ik gebruik er tegenwoordig een app voor: Untappd. Ook leuk, en je kan ter plekke alles bijhouden. Dan heb je wat betere beoordelingen, naar mijn mening.
Heerlijk bierquote:Op zondag 30 maart 2014 12:15 schreef Piet__Piraat het volgende:
Meuk zit er altijd tussen. Ik ben laatst nog in een Liefmans Goudenband getrapt. Ik hoopte (tegen beter weten in) dat het niet weer van die rotzooi zou zijn, maar wat een grandioos zure sloot was da
Welke WP versie heb je? Ik keek net in de store en heb 'em geïnstalleerd (voor WP8 en in de US store).quote:Op zondag 30 maart 2014 12:18 schreef Saind het volgende:
[..]
Is er jammer genoeg niet voor Windows Phone
Maar je kunt toch ook zelf dingen toevoegen?quote:Tik wel binnenkort de 200 ratings aan op Beeradvocate.
Vind het altijd jammer dat bijna alle sites over bier heel erg gericht zijn op de VS, en als het Belgisch is dan is het vier van de vijf keer over Geuze, niks mis mee maar wel saai.
Oh zal nog eens kijken dan, hij zal net nieuw zijn, top!quote:Op zondag 30 maart 2014 15:15 schreef OMG het volgende:
[..]
Welke WP versie heb je? Ik keek net in de store en heb 'em geïnstalleerd (voor WP8 en in de US store).
[..]
Maar je kunt toch ook zelf dingen toevoegen?
Bij de Hema Sinds wanneer hebben ze daar bier?! Wat heb je ervoor betaald als ik vragen mag?quote:Op maandag 31 maart 2014 12:38 schreef borisz het volgende:
Ik kwam net bij de Hema en toen
[ afbeelding ]
op de kop getikt
Tripel 5e voor 4 flesjes. Dubbel en Blond 4e.quote:Op maandag 31 maart 2014 14:28 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Bij de Hema Sinds wanneer hebben ze daar bier?! Wat heb je ervoor betaald als ik vragen mag?
Ik weet nog dat ik de bruin wat flauw vond. De Prior is wel oké.
Ik vind Palm (ook de normale) heerlijk, maar ben er een beetje op uitgekeken sinds ze ineens geswitcht zijn naar 25 cl flesjes maar nog wel dezelfde (aardig hoge) prijs vragen voor zo'n kratje.quote:Op maandag 31 maart 2014 21:14 schreef Piet__Piraat het volgende:
Ik had van de week een sixpack Dobbel Palm voor 2,20. Dat gaat me ook nooit meer lukken
Ik ook hoor. Ben nog één keer de boot in gegaan met een kratje en kwam er pas thuis weer achter dat het de kleine flesjes waren. Sindsdien koop ik het niet meer, want naaistreek en te duur. In feite gewoon 33% prijsverhoging ineens.quote:Op dinsdag 1 april 2014 00:30 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Ik vind Palm (ook de normale) heerlijk, maar ben er een beetje op uitgekeken sinds ze ineens geswitcht zijn naar 25 cl flesjes maar nog wel dezelfde (aardig hoge) prijs vragen voor zo'n kratje.
33%? Geloof t niet manquote:Op dinsdag 1 april 2014 07:56 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Ik ook hoor. Ben nog één keer de boot in gegaan met een kratje en kwam er pas thuis weer achter dat het de kleine flesjes waren. Sindsdien koop ik het niet meer, want naaistreek en te duur. In feite gewoon 33% prijsverhoging ineens.
Maar die Dobbel Palm is wel lekker, en voor 2,20 kan ik wel een uitzondering maken . Dat is ook voor 0,25l niet duur.
De prijs is hetzelfde gebleven, maar de inhoud is ineens nog maar 75% van wat het eerst was.quote:
duuuuuus 25%quote:Op dinsdag 1 april 2014 07:58 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
De prijs is hetzelfde gebleven, maar de inhoud is ineens nog maar 75% van wat het eerst was.
Nee hoor.quote:
6-8 graden lijkt me voor de meeste IPA's wel goed.quote:Op vrijdag 4 april 2014 19:45 schreef Mgolovic het volgende:
Ik vind het altijd lastig om te bepalen op welke temperatuur het bier gedronken moet worden. Het staat niet altijd op de fles en ik weet het zelf alleen bij blond, dubbel, triple enz. Ik heb nu bijvoorbeeld een paar Brew Dog IPA's, hoe moeten die gedronken worden en uit wat voor glas?
Persoonlijk heb ik alleen een duvel ipa op (geen idee of dat een beetje vergelijkbaar is met andere ipa's) maar die is wel erg lekker als hij koud is.. rond de 5 oid.quote:Op vrijdag 4 april 2014 20:07 schreef portie het volgende:
[..]
6-8 graden lijkt me voor de meeste IPA's wel goed.
http://www.ratebeer.com/Story.asp?StoryID=479quote:Op vrijdag 4 april 2014 20:09 schreef kingtoppie het volgende:
[..]
Persoonlijk heb ik alleen een duvel ipa op (geen idee of dat een beetje vergelijkbaar is met andere ipa's) maar die is wel erg lekker als hij koud is.. rond de 5 oid.
Wordt die vanzelf ook wel richting de 12 graden...
erg lekker!quote:Op vrijdag 4 april 2014 20:10 schreef JDude het volgende:
Straks eens kijken of de Duvel Tripel Hop (2014) wat is.
Ik zou zeggen een engelse ipa min of meer op kamer temperatuur (oftewel, gewoon in je keuken bewaren) en een Amerikaanse IPA meer richting de 10-14 graden.quote:Op vrijdag 4 april 2014 19:45 schreef Mgolovic het volgende:
Ik vind het altijd lastig om te bepalen op welke temperatuur het bier gedronken moet worden. Het staat niet altijd op de fles en ik weet het zelf alleen bij blond, dubbel, triple enz. Ik heb nu bijvoorbeeld een paar Brew Dog IPA's, hoe moeten die gedronken worden en uit wat voor glas?
Serieus..?quote:Op zondag 6 april 2014 19:24 schreef Qwea het volgende:
Ik vroeg mij af, en misschien weten jullie dat....
Is er een app voor de iphone waarin je kunt aanvinken welke bieren je hebt gedronken, raten en wishlist?
Untapp'd.quote:Op zondag 6 april 2014 19:24 schreef Qwea het volgende:
Ik vroeg mij af, en misschien weten jullie dat....
Is er een app voor de iphone waarin je kunt aanvinken welke bieren je hebt gedronken, raten en wishlist?
Die verkopen ze daar wel vaker toch?quote:Op woensdag 9 april 2014 09:29 schreef nils7 het volgende:
Ik kwam gisteren een Karmeliet Tripel tegen bij de Jumbo... maar meteen meegenomen
Ik kom normaal nooit bij de Jumbo (Food Markt, was het dit keer) omdat de AH op loopafstand zit van mij en ik voor een jumbo moeten rijden...quote:Op woensdag 9 april 2014 09:31 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Die verkopen ze daar wel vaker toch?
Althans, die zie ik wel eens in de supermarkt voorbij komen geloof ik.
Die is ook bij de AH verkrijgbaar iddquote:Op woensdag 9 april 2014 09:31 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Die verkopen ze daar wel vaker toch?
Althans, die zie ik wel eens in de supermarkt voorbij komen geloof ik.
Ik zag bij onze Jumbo idd ook Karmeliet staan, Kwak ook.quote:Op woensdag 9 april 2014 09:31 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Die verkopen ze daar wel vaker toch?
Althans, die zie ik wel eens in de supermarkt voorbij komen geloof ik.
Biersupermarkt van 2013 was het ook hè . Als ik in het zuiden ben wil ik er ook nog wel eens binnen hoppen.quote:Op woensdag 9 april 2014 15:02 schreef Saind het volgende:
Vooral de Jan Linders heeft hier veel. Zit alleen in het zuiden, maar een flinke collectie. Iig verreweg de grootste van de supermarkten.
Vooral voor de Orval kom ik er regelmatig
Jammer is wel dat sommige prijzen echt idioot zijn. Ik heb de Franziskaners in de supermarkten zien staan voor 2 euro of soms zelfs 2,50 per fles. Steek even de grens over en je hebt voor 16 euro een hele krat.quote:Op woensdag 9 april 2014 14:40 schreef mckroket het volgende:
bij onze jumbo hebben ze best veel.
chimay blauw en wit, rochefort 8 en 10 (sinds 2 weken), meerdere la trappe, leffe en andere abdijbieren, paar duitse weizen (oa fransiskaner), karmeliet, kasteel, wittekerke etc.. ook in de seizoenen meerdere merken bock. en natuurlijk het standaard spul.
Inderdaad, het is leuk dat supermarkten steeds meer bier in de schappen hebben staan maar je wordt wel een beetje bedrogen.quote:Op woensdag 9 april 2014 18:56 schreef Piet__Piraat het volgende:
Jammer is wel dat sommige prijzen echt idioot zijn. Ik heb de Franziskaners in de supermarkten zien staan voor 2 euro of soms zelfs 2,50 per fles. Steek even de grens over en je hebt voor 16 euro een hele krat.
die franziskaners zijn volgens mij 1,50 hier.quote:Op woensdag 9 april 2014 18:56 schreef Piet__Piraat het volgende:
Jammer is wel dat sommige prijzen echt idioot zijn. Ik heb de Franziskaners in de supermarkten zien staan voor 2 euro of soms zelfs 2,50 per fles. Steek even de grens over en je hebt voor 16 euro een hele krat.
die brulee is wel kickenquote:
Wat is daar zo bijzonder aan? Ik ken het helemaal niet namelijk.quote:Op woensdag 9 april 2014 18:58 schreef djkoelkast het volgende:
Gisteren flink Alfa Super Dortmunder ingeslagen. Lekker lekker lekker
Was in de aanbieding bij de Mitra
Dat is nog enigszins te overzien dan, gelukkig.quote:Op woensdag 9 april 2014 19:24 schreef mckroket het volgende:
[..]
die franziskaners zijn volgens mij 1,50 hier.
Op zich niet heel gek natuurlijk, want minder verkopen e.d.quote:Op woensdag 9 april 2014 19:14 schreef Apostrof het volgende:
[..]
Inderdaad, het is leuk dat supermarkten steeds meer bier in de schappen hebben staan maar je wordt wel een beetje bedrogen.
Kratje in het land van herkomst kopen is ook leuker natuurlijk
Lastig te omschrijven, het is in ieder geval heel toegankelijk, pilsig, maar dan net dat beetje meer karakter (en een beetje meer alcohol: 7,5%).quote:Op woensdag 9 april 2014 19:35 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Wat is daar zo bijzonder aan? Ik ken het helemaal niet namelijk.
Maar het is juist niet extra bitter.quote:Dankzij het gebruik van de beste Duitse en Tsjechische hopsoorten en een lagertijd van circa 2 maanden, heeft dit bier een krachtig hop-aroma en veel bouquet.
6 nog wat. Totaal was 10.45quote:Op woensdag 9 april 2014 19:24 schreef mckroket het volgende:
[..]
die franziskaners zijn volgens mij 1,50 hier.
[..]
die brulee is wel kicken
hoe duur was die cocoa psycho? lijkt me wel lekker
Ik betwijfel het. Op MP gaan ze voor 7 euro nog weg, en dat wil ik er eigenlijk niet eens voor betalen.quote:Op woensdag 9 april 2014 21:14 schreef JDude het volgende:
Ik kan nog rijk worden ook van die 4 Westvleteren 12's die hier nog staan.
Lekker, die Cocoa Psycho. Een anderhalf jaar geleden een keertje op. En als die CB stout te vergelijken is met die van Southern Tier dan hoop ik dat je van zoet houdt. Heel. Erg. Zoet.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |