Was leuk. Maar die Fransman maakt het altijd mooi.Die worsten ook echt.quote:Op donderdag 20 februari 2014 23:51 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, leuke aflevering als je niet al wist wat echte coquilles st Jacques zijn.
Ja, want wij zitten allemaal de hele dag stukjes over eten te lezen op Wikipedia. Iedereen wist allang dat er haren in je brood verwerkt worden en dat je een coquilleworst kunt kopen...quote:Op donderdag 20 februari 2014 23:42 schreef Klaploper het volgende:
Leuke aflevering? Ben het een beetje zat dat hun 'ontdekkingen'vaak al lang en breed op Wikipedia e.d. besproken zijn.
Of dat er worsten zijn van coquilles en en blijkbaar ook ei. Dacht altijd dat de kapjes in de salade gingen ofzo.quote:Op donderdag 20 februari 2014 23:51 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, leuke aflevering als je niet al wist wat echte coquilles st Jacques zijn.
Kijk naar de latijnse naam op de verpakking, Pecten maximus is de echtequote:Op vrijdag 21 februari 2014 12:56 schreef mark_dabomb het volgende:
En wat waren die coquilles in diepvrieszak dan bij de Lidl? Dus die zonder schelp er om heen? Die zagen er qua vorm toch zeker wel uit als 'echte'
Deze:
[ afbeelding ]
Moet dat er altijd op staan, de latijnse naam?quote:Op vrijdag 21 februari 2014 13:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Kijk naar de latijnse naam op de verpakking, Pecten maximus is de echte
Geen idee eigenlijk, maar zie het er vaak op staan.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 13:51 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Moet dat er altijd op staan, de latijnse naam?
Kinnebak, zwemt die ook in zee en wordt die handmatig opgedoken?quote:Op vrijdag 21 februari 2014 14:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond die franse kok in die shabby woning van grote wijsheid toen hij zei, als je niet zoveel geld te besteden hebt, koop dan mosselen of noordzeegarnalen.
Vorige week nog kinnebak gegeten, onder de zuurkool gestoofd, goddelijk lekker.
Nee, vals smikkelsenieltje van me, dat is een voorbeeld van iets goedkoops en echts dat erg lekker is.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 14:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Kinnebak, zwemt die ook in zee en wordt die handmatig opgedoken?
quote:Voor dikdoeners is er een speciale categorie chips. Dikke chips, voor de dikke portemonnee. Handgeschept, en uit de ketel bovendien. Tweemaal zo duur als ordinaire chips. Maar waarom? De Keuringsdienst over het verschil tussen dikke en dunne dikmakers.
Valt tegen, ze lullen er alleen maar overquote:Op donderdag 20 februari 2014 22:41 schreef golfer het volgende:
Extraatje over handgedoken schelpen:
http://keuringsdienstvanw(...)/vissen_op_coquilles
Conclusie wordt dat ze de chips niet met de hand bakken? Lijkt mij dan een wat tegenvallende aflevering.quote:Op maandag 24 februari 2014 12:08 schreef Amarantha het volgende:
Aankomende Donderdag: http://keuringsdienstvanw(...)everingen/27-02-2014
[..]
Vond dat ze er nog wel wat grappigs van gemaakt hadden.quote:Op maandag 24 februari 2014 12:29 schreef Felagund het volgende:
[..]
Conclusie wordt dat ze de chips niet met de hand bakken? Lijkt mij dan een wat tegenvallende aflevering.
Vind er een groot smaakverschil tussen zittenquote:Op donderdag 27 februari 2014 21:01 schreef golfer het volgende:
Marketing is alles tegenwoordig.
Handgemaakt, ketelgekookt. We worden genept en we trappen er nog massaal in. Gewoon dus de goedkoopste machinaal gemaakte Lays kopen.
Gewoon kopen wat je het lekkerst vindt. Wat dacht je daar van?quote:Op donderdag 27 februari 2014 21:01 schreef golfer het volgende:
Marketing is alles tegenwoordig.
Handgemaakt, ketelgekookt. We worden genept en we trappen er nog massaal in. Gewoon dus de goedkoopste machinaal gemaakte Lays kopen.
Ik vind die van Lays ook het lekkerst. En het zijn dus gewoon goeie chips zonder kapsones. Goed om te weten.quote:Op donderdag 27 februari 2014 21:46 schreef Aventura het volgende:
Ik vind Lay's het lekkerst. Dat zijn die topkoks trouwens met me eens
Het kan me geen reet schelen hoe iets gemaakt wordt, als de grondstoffen maar goed zijn en het proces schoon zodat ik niet ziek word.
Beetje op de boerderij bakken.quote:Op donderdag 27 februari 2014 22:28 schreef PinkLow het volgende:
Kijk nu de aflevering terug, maar begrijp dat ze dus bij geen enkel hand cooked bedrijfje mogen filmen xD jammer leek me wel leuk om te zien, maar het bestaat dus niet.
Een klein beetje Fok!ertje draait daar z'n hand niet voor om in z'n studentenkamer.quote:
Kroepoek kopen in de toko en fanfare frituren?quote:Op donderdag 27 februari 2014 22:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga van het weekeinde ook weer eens chips maken, en kroepoek
Nee, garnalen en tapioca tot deeg maken, drogen en de plakken friturenquote:Op donderdag 27 februari 2014 23:31 schreef SunChaser het volgende:
[..]
Kroepoek kopen in de toko en fanfare frituren?
Coolquote:Op vrijdag 28 februari 2014 08:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, garnalen en tapioca tot deeg maken, drogen en de plakken frituren
+ Transport / Personeel / Afschrijving apparatuur etcquote:Op vrijdag 28 februari 2014 09:34 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Die meneer van de boerenchips was ook best eerlijk. Opvallend zelfs. 10 cent aardappel er in en 2,50 terug!
Is het dan wel zo extreem veel? Kan me voorstellen dat die apparatuur heel duur is en je de kosten alleen lager krijgt door héééél veel massaproductie te doen.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 10:13 schreef DeTolk het volgende:
[..]
+ Transport / Personeel / Afschrijving apparatuur etc
Maar dan nog is 2,50 extreem veel.
Maar goed, als kleine zelfstandige is het lastig opboksen tegen een Lays/Pepsico
Natuurlijk, maar de aardappel is maar een klein deel van de kostprijs.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 10:44 schreef Igen het volgende:
[..]
Is het dan wel zo extreem veel? Kan me voorstellen dat die apparatuur heel duur is en je de kosten alleen lager krijgt door héééél veel massaproductie te doen.
Maar misschien is er dan ook wel helemaal niks mis mee om Lays te kopen. Als die gewoon de schaaleffecten benutten en aan de klant doorgeven ipv. als A-merk idiote winstmarges te hanteren, prima toch?
Niets, maar dat is niet wat ik van KVW van oudsher gewend wasquote:Op vrijdag 28 februari 2014 11:49 schreef Igen het volgende:
Is er wat mis dan, met Sendung mit der Maus (of vergelijkbare programma's zoals Galileo, Jimmy's Food Factory etc.)?
Ze kunnen het idd beter veranderen in "In een schuur gebakken chips door een vol-automatische machine in de buurt van Natasja"quote:Op zaterdag 1 maart 2014 14:23 schreef TUFKAL het volgende:
"Op de boerderij gebakken chips door Natasja" wat een onzin
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |