abonnement Unibet Coolblue
pi_139461655
quote:
1s.gif Op donderdag 1 mei 2014 07:23 schreef IsitHeaven het volgende:

Ik denk dat rienk hier een beetje te veel opgehemeld wordt, en dat sommige echt een roze bril op hebben als het gaat om zijn mindere kanten.
Echt ...hele pleidooien voor arme gevoelige kwetsbare rienk 8)7
Dat lijkt misschien zo, maar ik probeer hem alleen een beetje te verdedigen.

Persoonlijk vind ik Emiel een prettig persoon, hem zou ik eerder ophemelen eerlijk gezegd.

Maar nu weer terug naar Nicolien ;)
  donderdag 1 mei 2014 @ 19:53:55 #202
424651 IsitHeaven
Or is it hell ?
pi_139462034
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 19:44 schreef Za het volgende:

[..]

Dat lijkt misschien zo, maar ik probeer hem alleen een beetje te verdedigen.

Persoonlijk vind ik Emiel een prettig persoon, hem zou ik eerder ophemelen eerlijk gezegd.
Een beetje..? dan wil ik niet weten wat er gebeurd als je echt losgaat :D :P

quote:
Maar nu weer terug naar Nicolien ;)
^O^
pi_139462389
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 05:59 schreef Kijkertje het volgende:

Omdat Rienk geen compromis WIL! Hij beweert dat homoseksualiteit een keuze is en dat adoptie-ouders nooit zoveel van hun adoptiekind kunnen houden als biologische ouders van hun kind.
Deze beweringen kan hij op geen enkele manier waarmaken.

Het doet er ook niet toe of hij meent wat hij zegt maar of het waar is!
Het is zijn mening, en eigenlijk doet die niet terzake, daarom kan ik me er ook niet druk over maken.

quote:
Nee! Uitpraten is nooit afzwakken tenzij je moet toegeven dat jouw bewering niet (helemaal) juist is. Je kunt nl. op grond van valide argumenten duidelijk maken dat jouw bewering wel juist is. En die heb ik van Rienk nog niet gehoord.
Wanneer je een meningsverschil hebt; 2 meningen die lijnrecht tegenover elkaar staan, die leiden tot een conflict situatie, en je wilt het uitpraten dan zal toch een van de twee of beide zijn mening wat moeten afzwakken. Wanneer beide valide argumenten hebben en gaan proberen te bewijzen dat hun mening de juiste is is dat niet uitpraten, maar de ander alsnog proberen te overtuigen van je gelijk.

Maar het punt is, een compromis (in het algemeen) is niet nodig en vaak zelfs onmogelijk.

quote:
Ik zie het anders en ik wil graag de situatie schetsen:
Rienk en Nicolien hebben (al weken) vele gesprekken achter de rug over het wel of niet bestaan van een metafysische wereld (God/Boeddha/Dalai Lama/reincarnatie/hemel enz.enz.) Ze proberen zich al een lange tijd te verdiepen in elkaars zienswijze maar bij geen van tweeen verandert deze.
Na een lange dag (vnl. op de akker met spitten en zaaien en zo en met nog veel meer discussies) zitten ze op de bank en Nicolien is moe. Omdat ze samen eten moeten er boodschappen besteld worden bij Vanessa en moet er een boodschappenlijstje ingeleverd worden.
Op dat moment besluit Rienk maar weer eens te beginnen over één van zijn ervaringen ter ondersteuning van zijn visie op de wereld. Omdat Nicolien zo moe is en dat boodschappenlijstje afmoet (anders wordt Vanessa boos) begint ze daarom over de uien -> Nicolien's manier van zeggen: "Nu even niet".
Ik heb nu al vaak een dergelijke reactie van haar gezien, en toen kwam er geen boodschappenlijstje aan te pas. Bv het gesprek over de brief van haar familie (zij begon erover) Rienk gaat er op in en van het ene op het andere moment begint ze over de rode kolen op het veld.
Voor een filosofe op zijn minst merkwaardig.

quote:
Dat was niet DE reden maar één van de irritaties. Nogmaals: als je de live-strems niet ziet heb je een erg "onvolledig" beeld van wat er gaande is. Het was net zo irritant voor Nicolien omdat zij dat boodschappenlijstje nog moest maken en ze erg moe was. Je moet wel bedenken dat zij ook nog eens kookt voor Rienk (en anderen), leert loodgieten en tegelzetten bij Ron, laminaat heeft helpen leggen, MUD-jeans en HUMANA heeft georganiseerd en armbandjes maakt met Charlotte. Nicolien is een harde werker en het is geen wonder dat ze dan bij het zoveelste verhaal van Rienk wel eens in slaap valt.
De hoofdreden is toch echt wel dat zij hun relatie als slechts tijdelijk ziet.
(voor Rienk is het geen spelletje voor Nicolien wel).

quote:
Een koe is een kudde-dier en geen sociaal dier. (Koeien geven geen kopjes :N ) Ik erger me regelmatig aan Ruud wanneer hij probeert "zijn" koeien achter hem aan te laten lopen als een hondje :( En ik vraag me af in hoeverre Ruud mensen inspireert om minder vlees te eten aangezien hij van mening is dat iedereen elke dag RECHT heeft op vlees!
Dit is een herhaling van zetten, ik heb nooit uitspraken van Ruud aangehaald en beweerd dat hij daarmee mensen inspireerde, tevens heb ik aangegeven dat ik me soms ook ongemakkelijk voel bij zijn koeien gedoe. De enige positive kant die ik er wel aan zie heb ik nu al 2 keer neergetypt.

quote:
Jammer ik wel O+
Daar heb ik geen problemen mee. :)
pi_139463538
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 12:36 schreef rokkutsaains het volgende:

[..]

Rienk is een grote egoïst, die in Nicoline een gesprekspartner ziet, waar hij eindeloos mee kan 'filosoferen', enkel om daarmee zijn imago als 'Grote Denker' te benadrukken. Een andere component, namelijk sex, speelt voor Rienk ook een hele belangrijke drijfveer, waar hier door anderen volledig aan voorbij wordt gegaan. Hij vindt haar puur sexueel heel aantrekkelijk en dat heeft niets met liefde te maken. Daarin verschilt hij niet van Ruud, die zeker niet verliefd was op Billy, toen hij zich door haar liet verleiden.
Volgens jou is Rienk een grote egoïst, die in Nicoline een gesprekspartner ziet, waarmee hij eindeloos kan filosoferen, enkel om daarmee zijn imago als 'Grote Denker' te benadrukken. Hiermee kan ik het niet - helemaal - eens zijn. Met de binnenkomst van Nicoline in Utopia herkende Rienk in Nicoline de filosoof / de 'bewuste mens' en waren er direct raakvlakken; te beginnen met de literatuur die Nicoline in haar kist had meegenomen en welke ook voor Rienk als inspiratiebron hadden gediend. Was Nicolien een jongen geweest, genaamd Nico dan hadden h.w.s. Nico en Rienk ook nog wel een filosofisch balletje opgegooid gaandeweg Utopia. Nico aldus is vrouwelijk en jah, het is waar, Rienk viel als een blok voor deze dame zonder make-up en tierelantijn en zuiver en filosofisch aangelegd. Dat is een match en daaruit volgt een elkaar opzoeken. Filosofen vinden het namelijk zalig om te filosoferen ... En .... zoals dat vaak wel gaat in intermenselijke relaties van welke aard dan ook, neigt de mens ertoe om zich te willen presenteren; de ander uit te dagen zichzelf te presenteren om juist die aansluiting te vinden, voelen, ervaren. Rienk ís een 'groot' denker of noem het een actieve denker, maar om hem dit 'ten laste te leggen', gaat mij dan wel wat ver.

Je stelt dat seks voor Rienk een grote drijfveer is en dat hij Nicoline seksueel / puur aantrekkelijk vindt en dat dit niets met liefde te maken heeft. Ook hier kan ik niet met je mee omdat ik duidelijk zie dat seks of het hebben van seksualiteit voor Rienk zeker niet de drijfveer is om een relatie (van welke aard dan ook) met Nicoline te willen hebben of houden. De drijfveer om überhaupt fysiek contact te (willen) hebben, ligt juist gelegen in het hebben van de zekerheid dat de liefde die er tussen hen is, consistent is en verder reikt dan de grenzen van Utopia. Dit laatste is een heikel punt geworden waardoor er juist wordt afgezien van 'verkering' en 'verliefdheid in ontwikkeling' en 'seks hebben of gaan krijgen'. Hadden Nicoline en Rienk nu Billy en Ruud geweest, hadden ze drie maanden geleden al keiharde ...... ehrm (w.s.) liefdevolle seks gehad. Rienk is juist een man die geen haast had om tot het gaatje te gaan en Nicoline is hem daarin gevolgd en zonder al teveel moeite. Mijn inziens is in de ogen van Rienk seksualiteit geen doel op zich, maar juist de kroon op een liefdevolle, gelijkwaardige, relatie. Gelijkwaardigheid in de zin van: wederzijds begrip én respect.
Veel werklozen zouden graag iets nuttigs doen. Veel werkenden zouden dat ook wel willen.
Iets is niet perse mislukt wanneer het niet helemaal lukt; is ook een manier om ergens tegenaan te kijken.
  Moderator donderdag 1 mei 2014 @ 21:08:31 #205
249559 crew  Lavenderr
pi_139465087
@Bosvleermuis

'Mijn inziens is in de ogen van Rienk seksualiteit geen doel op zich, maar juist de kroon op een liefdevolle, gelijkwaardige, relatie' zeg jij.

Dat wringt dan wel een beetje met de datum die hij heeft vastgesteld: 7 juli. Vooropgezet plan toch?
Nu hij voelt dat Nicoline hierin niet (meer) meegaat mede vanwege de feedback die ze van thuis heeft gekregen gaat hij van zich af bijten, het uitmaken en heel rancuneus doen. En dat voor een zelfverklaard christen. Hier komt de ware Rienk uit de mouw.
pi_139466746
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 21:08 schreef Lavenderr het volgende:
@Bosvleermuis

'Mijn inziens is in de ogen van Rienk seksualiteit geen doel op zich, maar juist de kroon op een liefdevolle, gelijkwaardige, relatie' zeg jij.

Dat wringt dan wel een beetje met de datum die hij heeft vastgesteld: 7 juli. Vooropgezet plan toch?
Nu hij voelt dat Nicoline hierin niet (meer) meegaat mede vanwege de feedback die ze van thuis heeft gekregen gaat hij van zich af bijten, het uitmaken en heel rancuneus doen. En dat voor een zelfverklaard christen. Hier komt de ware Rienk uit de mouw.
De achterliggende idee achter de datum die Rienk (voor?!!!)stelde heeft, in zijn ervaring, een mystieke connectie die juist 'de daad in de liefde' op dat niveau zou bekrachtigen en bestendigen. Ik kan hierin nog altijd een Rienk wel volgen, maar ik kan me óók zó héél goed voorstellen dat zo'n idee voor een Nicoline, of willekeurig welke vrouw dan ook, een bijzonder bizar voorstel is dat in plaats van empathie juist antipathie oproept !!

Voor wat betreft rancune naar Nicoline toe, zie ik dat niet gelegen in het wel of niet (willen) uitvoeren van die 'viering', maar gelegen in de twijfel die gaandeweg is toegenomen bij zowel Rienk als Nicolien of de relatie wel kan blijven bestaan in versus buiten Utopia. Juist omdat ze, naast die aantrekking, op essentiële vlakken botsen. Deze conclusies kunnen beiden niet naast zich neerleggen en dat is wijsheid.
Veel werklozen zouden graag iets nuttigs doen. Veel werkenden zouden dat ook wel willen.
Iets is niet perse mislukt wanneer het niet helemaal lukt; is ook een manier om ergens tegenaan te kijken.
pi_139474493
B.t.w. zo te volgen, hebben ze het al gevierd, dus waar praten we nog over ?!


De zoete inval van aso-madam Vanessa op het einde vind ik ook zeer tekenend. Dat had ze niet hoeven doen bij een Billy/Ruud of de meesten daar. Unbelieveble en totaal geen enkel respect of inlevingsvermogen. De manier waarop ze Nicoline en Rienk aanspreekt, doet mij ervan overtuigd zijn dat ze denkt dat ze nog altijd te maken heeft met de opvoeding en het rond commanderen van haar eigen kinderen en dus in haar recht staat. Waar haalt ze het brutale lef vandaan ?! :N
Veel werklozen zouden graag iets nuttigs doen. Veel werkenden zouden dat ook wel willen.
Iets is niet perse mislukt wanneer het niet helemaal lukt; is ook een manier om ergens tegenaan te kijken.
pi_139475092
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 01:39 schreef Kijkertje het volgende:

Isa praat ook dingen uit met mensen en dat doet Rienk niet!

pi_139475988
;)
Veel werklozen zouden graag iets nuttigs doen. Veel werkenden zouden dat ook wel willen.
Iets is niet perse mislukt wanneer het niet helemaal lukt; is ook een manier om ergens tegenaan te kijken.
pi_139482870
Tis al een oudje inmiddels, dit was volgens mij nog van voor het "aan" was.



Rienk "Jij bent een filosoof van lik mn vestje!"
Nico "Wil je aan mn vestje likken?" O+
pi_139490526
Ik heb Nicoline tot kort een sympathiek mens gevonden, maar tijdens 'de crisis' die zich nu afspeelt tussen Rienk en Nico zie ik steeds meer van haar wat me niet aanspreekt . Ik vind haar minder zuiver dan ik eerder dacht.
Onderstaande dialoog voorafgaand aan 'de omarming' (met voorbedachte rade?!) laat mij haar ware, manipulatieve, aard zien.
Ik word er licht misselijk van. Rienk is serieus beter af zonder een raadgever als Nicoline !!

Veel werklozen zouden graag iets nuttigs doen. Veel werkenden zouden dat ook wel willen.
Iets is niet perse mislukt wanneer het niet helemaal lukt; is ook een manier om ergens tegenaan te kijken.
pi_139524216
Perfecte samenloop van omstandigheden; Isa: Kriebel Krabbel Kruisje, wie komt er in mijn huisje?! En Nicoline die nu misschien het licht ziet. Ik, in ieder geval, heb weer goede hoop.

Ten tijde van 'Hakim in the House' had ik nog wel sympathie voor Isabel, maar na zijn vertrek en het zien van haar 'ware aard', al lang niet meer.

Ter illustratie van het een en ander het volgend beeldmateriaal, met dank aan Rene van Laaren.

Veel werklozen zouden graag iets nuttigs doen. Veel werkenden zouden dat ook wel willen.
Iets is niet perse mislukt wanneer het niet helemaal lukt; is ook een manier om ergens tegenaan te kijken.
pi_139583070
Waarom krijgt Nicoline eigenlijk dat earthship? Het levert niets op. Waarom heeft zij daar volgens de bewoners recht op?
  Moderator maandag 5 mei 2014 @ 14:25:52 #214
249559 crew  Lavenderr
pi_139583534
quote:
0s.gif Op maandag 5 mei 2014 14:10 schreef JanKorteachternaam het volgende:
Waarom krijgt Nicoline eigenlijk dat earthship? Het levert niets op. Waarom heeft zij daar volgens de bewoners recht op?
Misschien omdat zij een eindeloos geduld met Rienk heeft?
pi_139583672
Lijkt mij niet, de andere bewoners moeten dat voor haar doen (Ron+Dennis bouwen, de rest moet het geld verdienen voor de materialen).
  maandag 5 mei 2014 @ 14:35:34 #216
424651 IsitHeaven
Or is it hell ?
pi_139583830
quote:
0s.gif Op maandag 5 mei 2014 14:30 schreef JanKorteachternaam het volgende:
Lijkt mij niet, de andere bewoners moeten dat voor haar doen (Ron+Dennis bouwen, de rest moet het geld verdienen voor de materialen).
Een earthship is, mits goed gebouwd, zelfvoorzienend he. De materialen die gebruikt worden zijn voornamelijk afval (vandaar de opgespaarde flessen.) In het kader van de duurzaamheid heeft een earthship wel degelijk voordelen.

http://www.rivendellvillage.org/EarthshipDossier.pdf

Vind het persoonlijk een van de leukere projecten/ideeen, en echt utopiaans zoals ik het verwacht had. :)
pi_139584277
Leuke PDF, het idee is super interessant! Als we met 1,5 miljard mensen op aarde zouden leven, kunnen we de steden opgeven en allemaal zo wonen. Volgens de PDF kost de techniek 15.000 euro. Dat is nogal een aanslag op de Utopiakas. Terwijl Isa niet eens haar afzonderlijke slaapgebouwtje kan krijgen.
  maandag 5 mei 2014 @ 15:01:08 #218
424651 IsitHeaven
Or is it hell ?
pi_139584585
quote:
0s.gif Op maandag 5 mei 2014 14:51 schreef JanKorteachternaam het volgende:
Leuke PDF, het idee is super interessant! Als we met 1,5 miljard mensen op aarde zouden leven, kunnen we de steden opgeven en allemaal zo wonen. Volgens de PDF kost de techniek 15.000 euro. Dat is nogal een aanslag op de Utopiakas. Terwijl Isa niet eens haar afzonderlijke slaapgebouwtje kan krijgen.
Vermoedelijk maken ze een simpele versie, maar dat weet je zelf ook wel.
Dat slaaphok van isa weet ik niks van of daar afspraken over gemaakt zijn.

[ Bericht 7% gewijzigd door IsitHeaven op 05-05-2014 15:09:14 (Kleine wijziging, dacht sarcasme te bespeuren. ) ]
pi_139584735
quote:
0s.gif Op maandag 5 mei 2014 14:10 schreef JanKorteachternaam het volgende:
Waarom krijgt Nicoline eigenlijk dat earthship? Het levert niets op. Waarom heeft zij daar volgens de bewoners recht op?
Ik denk dat dit komt omdat men er in het algemeen toch vanuit wil gaan dat een ieder binnen Utopia zijn/haar dromen mag verwezenlijken. Dit maken de diverse gesprekken wel duidelijk. Het earthship was en/of is de droom van Nicoline ...
Veel werklozen zouden graag iets nuttigs doen. Veel werkenden zouden dat ook wel willen.
Iets is niet perse mislukt wanneer het niet helemaal lukt; is ook een manier om ergens tegenaan te kijken.
pi_139585066
quote:
0s.gif Op maandag 5 mei 2014 14:51 schreef JanKorteachternaam het volgende:
Leuke PDF, het idee is super interessant! Als we met 1,5 miljard mensen op aarde zouden leven, kunnen we de steden opgeven en allemaal zo wonen. Volgens de PDF kost de techniek 15.000 euro. Dat is nogal een aanslag op de Utopiakas. Terwijl Isa niet eens haar afzonderlijke slaapgebouwtje kan krijgen.
Ondanks dat dit los staat van elkaar, maak je een punt. Ik vond het destijds (en nog altijd) bizar hoe de aanvraag van Isabel voor een losstaand slaaphutje met de grond gelijk werd gemaakt in de Centraal. Terwijl Nicoline haar nog zo wilde steunen in haar verhaal, aangezien Isa nogal onzeker was omtrent haar presentatie, was het notabene Nico die de bewoording 'Smurfendorpje' hanteerde in een poging 'het schattig te maken' (?) waardoor dit 'kleuterconcept' werd geëlimineerd. Door velen in de groep, maar ik wil - als Rienk-fan, niet ontkennen dat het vooral Rienk was die een afsplitsing van de groep niet wilde en zag als het uiteenvallen van de Utopia-samenleving. Ook hij had weliswaar misschien een punt,

maar ik was en ben het eens met Isabel - waar ik dan eerlijkheidshalve niet zo'n heel grote fan van ben, maar dat is ondergeschikt aan de werkelijkheid - Isabel deed fulltime de koeien in de vroegte en kwam niet aan behoorlijke rust toe met de bijna constante hectiek in de gedeelde leefruimten.

Daarna kwam Dre met haar hutje op de akker project, waar men eventueel ook een tukkie kon doen of je even terug trekken voor meditatie. Maar dat hutje staat er nog altijd niet.
Veel werklozen zouden graag iets nuttigs doen. Veel werkenden zouden dat ook wel willen.
Iets is niet perse mislukt wanneer het niet helemaal lukt; is ook een manier om ergens tegenaan te kijken.
pi_139609599
Om nog even terug te komen op de "relatie" tussen nico en rienk.

Lijkt mij dat nico en rienk nooit een langdurige relatie zullen hebben. Afgezien van hoe ze met elkaar omgaan is rienk 100% van overtuigd dat god bestaat en nico niet. Dat maakt in eerste instantie niet uit, maar als je van plan bent kinderen te krijgen en op te voeden bv KAN dat een onoverkomelijk probleem zijn. En in het geval van nico en rienk is dat niet op te lossen denk ik. Misschien ziet nico dat probleem en is dit idd een "vakantie liefde". Of was :P

Btw, Vind het overigens redelijk asociaal om de relatie te beeindigen en vervolgens contact te blijven zoeken met degene waarmee je het uit maakt. Dan ben je of naief en egoistisch, of gemeen. Gun iemand de tijd om over je heen te komen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Syd2 op 06-05-2014 03:46:43 ]
pi_139620425
Persoonlijk vind ik het allemaal erg meevallen voor wat betreft de manier van hoe ze met elkaar omgaan. Naast het feit dat er het een en ander aan verdriet en frustratie te verwerken was voor beiden, is er nog altijd een basis van wederzijdse vriendschap die in elk geval binnen Utopia, en misschien strekkend tot daar buiten, mag bestaan en zich mag ontwikkelen. Dit is ook uitgangspunt van Nicoline en Rienk.

In 'normale omstandigheden' zijn de meeste, weldenkende, mensen er inderdaad toe geneigd om elkaar met rust te laten en de tijd te nemen om de ander uit het eigen systeem te krijgen. Toch, waar mensen 'de vriendschap' hoog in het vaandel dragen, zullen zij aangaan wat er aan te gaan is. Binnen Utopia, en dat zal een ieder zich toch dienen te realiseren, is er géén ruimte om elkaar continue te vermijden en/of te negeren waardoor eventueel bestaande frustraties zich vanzelf oplossen.

Ook ik zie geen zogeheten liefdesrelatie in het verschiet tussen Nicoline en Rienk (en zou het ze zelfs ontraden), maar de vriendschap en de connectie die ze wél hebben, zou ik niet in de weg willen staan.


Veel werklozen zouden graag iets nuttigs doen. Veel werkenden zouden dat ook wel willen.
Iets is niet perse mislukt wanneer het niet helemaal lukt; is ook een manier om ergens tegenaan te kijken.
pi_139651169
quote:
0s.gif Op maandag 5 mei 2014 15:16 schreef Bosvleermuis het volgende:

ik wil - als Rienk-fan, niet ontkennen dat het vooral Rienk was die een afsplitsing van de groep niet wilde en zag als het uiteenvallen van de Utopia-samenleving. Ook hij had weliswaar misschien een punt,

Om die reden hoop ik dat zijn buiten slapen maar voor een paar dagen is. Hij splitst zichzelf nu van de groep af, ookal hoeft niemand het daadwerkelijk te merken dat hij niet in de loods slaapt, feit blijft dat hij zich deels buiten de groep plaatst en nu precies hetzelfde doet als buiten Utopia, terwijl hij zich heeft opgegeven een ideale samenleving proberen op te bouwen, en dan hoor je je niet van de groep af te splitsen en al helemaal niet wanneer je zelf tegen een apart slaaphok voor de vroeg slapers was (in zijn ogen zou dit hypocriet zijn) met als motief het uiteenvallen van de Utopia samenleving.

Door dit te doen zal hij langzaam zijn grip op de anderen (voor zover hij die heeft) en zijn geloofwaardigheid kwijtraken en hij was juist degene die vanaf dag 1 zeer aanwezig was en waar ook naar geluisterd werd.

Maar misschien slaapt hij weer in de loods inmiddels?
  woensdag 7 mei 2014 @ 07:02:42 #224
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_139651333
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 05:22 schreef Za het volgende:

[..]

Om die reden hoop ik dat zijn buiten slapen maar voor een paar dagen is. Hij splitst zichzelf nu van de groep af, ookal hoeft niemand het daadwerkelijk te merken dat hij niet in de loods slaapt, feit blijft dat hij zich deels buiten de groep plaatst en nu precies hetzelfde doet als buiten Utopia, terwijl hij zich heeft opgegeven een ideale samenleving proberen op te bouwen, en dan hoor je je niet van de groep af te splitsen en al helemaal niet wanneer je zelf tegen een apart slaaphok voor de vroeg slapers was (in zijn ogen zou dit hypocriet zijn) met als motief het uiteenvallen van de Utopia samenleving.

Door dit te doen zal hij langzaam zijn grip op de anderen (voor zover hij die heeft) en zijn geloofwaardigheid kwijtraken en hij was juist degene die vanaf dag 1 zeer aanwezig was en waar ook naar geluisterd werd.

Maar misschien slaapt hij weer in de loods inmiddels?
Heeft hij ook maar 1 keer het initiatief genomen om deze ideale samenleving op te bouwen? Het enige wat ik hem zie doen is het bekritiseren van initiatieven van andere bewoners.
  † In Memoriam † woensdag 7 mei 2014 @ 07:16:59 #225
316829 Miek37
Joezi is een baas!
pi_139651398
De laatste postings gaan alleen nog over Rienk... zie TT.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')