abonnement Unibet Coolblue
pi_136347031
Deel 1: DEF / BB's VeVa Stories: "Van broekie tot militair"
Deel 2: DEF / BB's VeVa Stories #2: "Bivakkeren in de regen"

Laatste update uit het vorige topic:
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 14:03 schreef BredeBroeder het volgende:
Na 40 dagen toch weer een bivak verslag, want we zijn natuurlijk still running. Ik zal eerlijk zeggen dat dit tot nu toe de zwaarste bpv week is geweest, de groep wordt ook steeds kleiner, zo is er deze keer weer iemand uit mijn klas gestopt.

Maandag weer de poort binnen gelopen, na de presentie gelijk omkleden in groen om klaar te maken voor sport. Intro lesje MZV gehad: schaduwboksen, gevechtshouding, gevechtsafstanden, weren, beetje sparren, verplaatsen etc. Na MZV lekker avond gegeten waarna we een praatje kregen van de nieuwe majoor in 't les lokaal. Hij introduceerde zich, hoe hij veva ziet en wat hij van ons verwacht. Na 't praatje nog ff de crusader ingepakt voor bivak en toen de briefing gehad voor Rosendaal. We hebben s'avonds laat nog AFT (arresteren, fouilleren, transporteren) geoefend, bleek een of andere para-militaire weerstand daar te zitten genaamd Het Vrije Zuiden, en die wilden waterzuiveringen etc. overnemen omdat ze geen geld meer kregen van de overheid, daar moesten wij dus info over machtigen en HVZ elimineren. Toen dus de Engelse aanspreek procedure geoefend en een stukje fouilleren en afvoeren.

Dinsdagochtend ontbeten, wapens opgehaald en de tassen ingeladen. Bleek een grote inspectie te zijn van de tassen of iedereen wel noodzakelijk spul als een bontje bijv. mee had want je was voor 90% buiten deze bivak. Dat was dus ook gelijk de 1e keer voorligsteun en een chagrijnige sgt+kpl.
Toen dus met lupa de bus in gegaan, Rosendaal was ongeveer een uurtje rijden naar 't KCT oefenterrein. Hier werden alle mutanten weggehaald van de groep en bij de mutanten van de EVO gezet. Die gingen deze week roleplay doen. Het schema voor de bivak was eigenlijk heel simpel: of je was QRF ( quick reaction force ), of je was wacht, of je was QRF poort, of je had rust. En dan tussendoor eens een patrouille. Dinsdag begon heel chill, we hadden van 14:00 tot 17:00 rust, hierin ff alles optoppen en een blik naar binnen gewerkt, dat was ook de enige kans dat we konden slapen die dag, want we hadden van 17:00 tot 20:00 QRF en van 20:00 tot 05:00 poort.

Met de QRF was het om 19:00 al feest, ineens worden we geroepen, binnen 2 min klaarstaan lukte niet want sommige rukkers waren telaat, dus lagen we al voorligsteun. Daarna de briefing van onze IC's gehad. Waren 2 piloten neergeschoten met hun helikopter en die lagen ergens zwaar gewond in het veld, toen zijn we opgesplitst in 2 geweergroepen en zijn we met 2e lijns speedmarsend er naar toe gegaan. Het was de bedoeling dat een 2e jaars niv 3'er de leiding zou nemen, dit ging in het begin helemaal fout, want het was geen kwestie van speedmarsen maar van dom sprinten zonder pauzes, iedereen was dus na 5 minuten al helemaal naar de klote, mensen gingen op hun bek etc. Daarna kwam er eindelijk wat rust in en was het speedmarsen, sommige mensen konden dit al niet volhouden, dus gelijk bijzonderheden. Eenmaal bij de gewonde aangekomen hebben we er meteen een 360 omheen gelegd, er is ZHKH op de gewonde toegepast en op de brancard gelegd. Toen moesten we dus terug rennen, samen met een aantal jerrycans, munitiekistjes etc. Ik was de gelukkige die constant het midden van die klote brancard moest vasthouden, dus m'n hele onderarmen waren verkrampt en er kon amper doorgewisseld worden. AL met al hebben we zo'n 6KM ge speedmarst, 3KM met brancard 3KM zonder.

Eenmaal terug hadden we terugkijk erop, bleek dat de oefening alleen was bedoelt voor de IC's om te kijken hoe hun leiding gaven en wat ze konden verbeteren, we hadden wel goed meegewerkt dus ook wel weer prima. Met poort heb ik de hele tijd bij een wachtpost gestaan helaas, was vrij saai. De poortwacht en vehicle search en person search groep hadden het wel druk, want er was een scenario waar mensen de compound op wilden zonder ID, hoe je daar mee omgaat etc.

05:00 s'ochtends hadden we dus weer tijd om alles op te toppen, waarna we tot 08:00 rust hadden en van 08:00 tot 11:00 QRF poort waren. 11:00 hadden we individuele KAKO loop, je kreeg een kaartje mee en een kompas en het was een soort van hardloop wedstrijd door 't terrein. Je moest 10 punten afprikken wat in totaal zo'n 9KM was, alle 10 punten gevonden en met een mooie 51:33 minuten afgesloten. Woensdagmiddag ging de roulatie gewoon door, we hadden vanaf 23:00 briefing over de sociale patrouille die we gingen lopen door 't terrein. 02:00 begonnen we de patrouille. De objective was om intel te verkrijgen over Het Vrije Zuiden en hun leider Piet Geluk. Dreigingsniveau hoog, want HVZ was bereid om geweld te gebruiken en had wapens. Toen zijn we dus staggered file patrouille gaan lopen, en kwamen we bij een groep burgers terecht die ons info wilden verstrekken. Er kwamen mensen bij ons zeiken of we eten en drinken bij ons hadden, dit mochten we niet afstaan dus had ik maar nee gezegd, werd er doorgevraagd wat er allemaal in m'n tas zat enzo en toen bleek 't niet zo slim te zijn om te liegen. Uiteindelijk hebben we van die burgers een munitiekistje meegenomen, alleen er was vergeten te controleren wat er in zat, bleek dus een mooie IED in te zitten :') Eenmaal terug van de patrouille waren dus 2 pax dood, en hadden we minimaal info, opdracht mislukt. Die hele nacht zijn we weer QRF geweest en toen donderdagochtend kwam het echte eind scenario.

Een stuk of 30 mensen kwamen verkleed in jihad strijders kleding met grote witte jurken en shit :') Ze gingen de compound aanvallen, wat in het begin helemaal uit de hand liep. De QRF werd opgeroepen maar 3 van de QRF werden meteen in elkaar gemept door HVZ en die waren dus al "dood" :') Na ongeveer 7 minuten stond de volledige compound a la een stuk of 100 man buiten tegen de 30, toen zijn de meesten van hun gepakt met enige moeite, ging dus volgens AFT. Ikzelf ben ook nog ff mooi aangepakt, ik stond de sector bij het prikkeldraad te beveiligen waar die klojo's dus overheen wilden springen, echter stond ik er iets te dichtbij dus trok die me aan m;n wapen zo 't prikkeldraad in :') Lekker dan, ik een paar mooie sneetjes in m'n benen. Uiteindelijk waren er nog 2 strijders over die nogal koppig waren, want het werd een beetje een kat en muis spel. Toen zijn we met een stuk of 40 man op 1 linie naar ze toe gelopen, en ze in een hoek gedreven. ENDEX.

Na dat was het einde compound, de crusaders werden ingeladen ( van de 1e jaars ) en alles werd geswiped. Niemand wist wat we gingen doen, maar de gene die hun veldfles niet hadden opgetopt waren flink de lul en kregen nogal wat kut opdrachten met onmogelijke tijden. Bleek dus dat we 9KM speedmars gingen doen met 2e lijns :{ We liepen over onverharde zandpaden, dus het was nog fucking zwaar ook, we zijn begonnen met zo'n 90 pax en uiteindelijk geëindigd met een kleine 15-20 pax, hier was 't kader niet zo blij mee...

Eenmaal terug richting Rotterdam, alle kutzooi werd weer schoongemaakt, lekker douchen, kisten poetsen, en om 17:00 me helemaal vol gevreten. Die avond zijn we naar de bar gegaan bij de sport, (nog nooit eerder geweest) en dat was een soort van kantine met pool tafeltje enzo, een stuk relaxter dan in de Maasbruggen.

Vrijdagochtend begonnen met 07:00 ontbijt, daarna gelijk sport. We begonnen met een samenwerkingsopdracht, we moesten over baan 3 en 4 van de cintelbaan rennen in 2 rijen waarbij een hoop ballen van voren naar achteren over het hoofd moesten worden afgegeven, eerst zonder tijd, toen met tijd en uiteindelijk tot iedereen naar de klote was. Toen hadden we geloof ik touwbaan nummer 4 waar we onderdoor moesten en niemand mocht in het water vallen. Was een loshangend net die eerst naar boven loopt en dan weer naar beneden, anyway moeilijk uit te leggen. Daarna had je 6 touwen gespannen waar je normaal de catcrawl enzo overheen doet, daar moesten we eerst bovenlangs overheen, en toen onderlangs in een soort van swing beweging, dan gaat het vrij soepel. Aan 't einde hele onderarmen verkramp en was misselijk, dusja, een paar minuten nadat de sgt vroeg of alles wel goed ging kwam alles eruit :') Daarna wel weer gewoon doorgegaan maar dat was wel ff kut.

Na sport beoordeling, gewoon voldoende geen bijzonderheden, waarna we (jawel) mochten omkleden in burger. Na 't eten stonden alle tassen mooi opgelijnd klaar om te vertrekken. Toen kregen we een praatje: "Jullie mogen weer naar huis, hoe voelt dat?" blabla. Uiteindelijk was het "Jullie mogen gaan, maar nu nog niet, omkleden in groen 2 minuten de tijd!" Alle kutzooi dus weer uit m'n tas gegraaid, zijn we door de sloten gerend, getijgerd door de modder, helemaal naar de klote gegaan, oneindig voorligsteun, opdrukken, sit-ups, sprinten etc. etc. Na 2 uur waren ze klaar met ons kapot maken, toen kwam de vraag "We gaan nog even door, maar je kan ook stoppen, maar als je stopt hoef je niet meer terug te komen" Toen zijn er een hele hoop mensen uitgetreden en de poort uit gelopen, wij hebben uiteindelijk nog 5 minuten voorligsteun gelegen, en toen mochten we ook omkleden :')_!!

Einde bivak. Foto's:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  † In Memoriam † dinsdag 4 februari 2014 @ 23:13:43 #2
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_136347311
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 23:05 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Dat snap ik ook wel, ik zie dan HAVO als enige uitstroom. MBO sowieso niet, wil niet pochen ofzo maar is gewoon ver onder m'n denkniveau. Verder zijn er ook geen opleiding op het MBO waarvan ik denk mwoah dat zou wel wat kunnen worden dusja..
Dus plan van aanpak maken hoe je alsnog je doel kunt bereiken, "OO worden bij de Marns", en wat je er voor moet doen hetzij via MBO, wat jezelf al als kansloos aangeeft, hetzij via HAVO.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_136347398
Goed, als je de dagen nu al te lang vindt, eea onder je niveau is etc. moet je nog maar eens goed gaan nadenken over wat je wil, want ik beloof nog langere dagen en zeker 100 keer zaaddodendere momenten en dagen.
pi_136348021
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 23:15 schreef AchJa het volgende:
Goed, als je de dagen nu al te lang vindt, eea onder je niveau is etc. moet je nog maar eens goed gaan nadenken over wat je wil, want ik beloof nog langere dagen en zeker 100 keer zaaddodendere momenten en dagen.
Dan vind ik het vreemd dat ik op bivak wel 200% geef, aangezien daar ook dagen tussen zitten dat je denkt van meh. De mentaliteit is gewoon anders, ook samenwerking met meerdere scholen, daar wordt tenminste echt iets van je verwacht, en MOET je ook je best doen voor prestaties. Hier kan je slapen in een les en nog niet eens gewaarschuwd worden.
pi_136348177
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 23:13 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Dus plan van aanpak maken hoe je alsnog je doel kunt bereiken, "OO worden bij de Marns", en wat je er voor moet doen hetzij via MBO, wat jezelf al als kansloos aangeeft, hetzij via HAVO.
Ik kan augustus beginnen aan HAVO, 2 jaar fixen en 2016 instromen in de EVO. Eventueel zelf school betalen mochten m'n ouders het niet ermee eens zijn, dan maar wat meer werken.

Verder nog een HELE goede reden om te stoppen, mocht ik op een of andere manier niet door de keuring komen, heb ik niet 2,5 jaar van m'n leven gestopt in een nutteloze opleiding. Dit is ook wat de van de Marns al tegen ons zei.
pi_136348468
Ik denk (weet) dat je met een HAVO diploma een stuk meer kan dan met een papiertje van de VeVa. Maar je hebt nu ook al een halfjaar VeVa er op zitten.
Maak een weloverwogen keuze.
  † In Memoriam † dinsdag 4 februari 2014 @ 23:36:05 #7
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_136348531
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 23:15 schreef AchJa het volgende:
Goed, als je de dagen nu al te lang vindt, eea onder je niveau is etc. moet je nog maar eens goed gaan nadenken over wat je wil, want ik beloof nog langere dagen en zeker 100 keer zaaddodendere momenten en dagen.
Maar dat geldt niet alleen voor beroepskeuze bij defensie. Als je geen officier/manager wilt worden gaat dat voor de meeste beroepsgroepen op.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  † In Memoriam † dinsdag 4 februari 2014 @ 23:47:12 #8
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_136349057
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 23:34 schreef WWolfy het volgende:
Ik denk (weet) dat je met een HAVO diploma een stuk meer kan dan met een papiertje van de VeVa. Maar je hebt nu ook al een halfjaar VeVa er op zitten.
Maak een weloverwogen keuze.
Dit dus :Y
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 23:29 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Ik kan augustus beginnen aan HAVO, 2 jaar fixen en 2016 instromen in de EVO. Eventueel zelf school betalen mochten m'n ouders het niet ermee eens zijn, dan maar wat meer werken.

Verder nog een HELE goede reden om te stoppen, mocht ik op een of andere manier niet door de keuring komen, heb ik niet 2,5 jaar van m'n leven gestopt in een nutteloze opleiding. Dit is ook wat de van de Marns al tegen ons zei.
Jammer dat je 3/4 jaar geleden alleen niet echt ontvankelijk was voor de tips en adviezen die je toen al kreeg hier over vooropleiding.
Nogmaals, zet alles eens goed op een rijtje, je doelstelling, de weg die je nu bent in geslagen, de alternatieve wegen om je doel alsnog te bereiken. En je fall-back scenarios.
Het is allemaal hier al eens langsgekomen.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_136349339
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 23:47 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Dit dus :Y

[..]

Jammer dat je 3/4 jaar geleden alleen niet echt ontvankelijk was voor de tips en adviezen die je toen al kreeg hier over vooropleiding.
Nogmaals, zet alles eens goed op een rijtje, je doelstelling, de weg die je nu bent in geslagen, de alternatieve wegen om je doel alsnog te bereiken. En je fall-back scenarios.
Het is allemaal hier al eens langsgekomen.
Een bord voor je kop houden heet dat.
  woensdag 5 februari 2014 @ 00:31:14 #10
302657 Wasmachinu
cleaning your mess
pi_136350478
Eigen keuzes maken is ook een proces van het ouder worden. Maakt geen kont uit als die keuzes een keer verkeerd uitvallen of je op je bek gaat. Volgens mij ben je een goeie jongen die een duidelijk doel voor ogen heeft.

Nog een tip, blijf praten met je pa en ma over je voortgang, positieve punten maar zeker ook de twijfels. Ik ken precies nul ouwe lui die negatief tegenover extra opleiding staan
pi_136351086
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 23:55 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Een bord voor je kop houden heet dat.
Ga alsjeblieft HAVO doen BB. Ik zeg het je, het komt je alleen maar ten goede. Stop met dat achterlijke VeVa, doe je HAVO en als je dan wilt kan je altijd nog solliciteren bij Defensie voor wat je maar wilt.
pi_136351307
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 00:58 schreef samthegreat5 het volgende:

[..]

Ga alsjeblieft HAVO doen BB. Ik zeg het je, het komt je alleen maar ten goede. Stop met dat achterlijke VeVa, doe je HAVO en als je dan wilt kan je altijd nog solliciteren bij Defensie voor wat je maar wilt.
Dit is dus precies wat ik nu ook denk...
pi_136352189
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 23:55 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Een bord voor je kop houden heet dat.
Je stond aan het begin van een nieuw deel van je leven, geen verrassing dat je dan daarin opgaat en misschien kritische geluiden minder serieus neemt.
pi_136352768
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 00:31 schreef Wasmachinu het volgende:
Eigen keuzes maken is ook een proces van het ouder worden. Maakt geen kont uit als die keuzes een keer verkeerd uitvallen of je op je bek gaat. Volgens mij ben je een goeie jongen die een duidelijk doel voor ogen heeft.

Nog een tip, blijf praten met je pa en ma over je voortgang, positieve punten maar zeker ook de twijfels. Ik ken precies nul ouwe lui die negatief tegenover extra opleiding staan
+1. Eigen keuzes maken. Als je het niet had gedaan zat je nu waarschijnlijk met een 'wat als...' Gevoel.
  Moderator woensdag 5 februari 2014 @ 07:36:31 #15
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_136353700
Mijn zoon is uitgevallen op Havo 4 en toen de Veva gaan doen omdat hij toch al het leger in wilde. Na een week vond hij het gezever van zijn moeder in al die Havo jaren daarvoor toch zo gek nog niet. Nu doet hij avond Havo naast Veva grop 3. Het voordeel van het sporten bij de Veva en het papiertje in deel certificaten halen in het volwassenen onderwijs. Plan is dat hij zijn Havo haalt bij eind tweede jaar Veva en dan doorgaat naar de KMA. Dan zal hij meer op het eigen niveau zitten.
pi_136356224
Gesprek met mentor geregeld, ouders ingelicht en klas is op de hoogte. Pfff
pi_136356435
quote:
1s.gif Op woensdag 5 februari 2014 11:09 schreef AchJa het volgende:

[..]

Stoppen?
Het is moeilijk! Ik zit al vanaf 8 uur s' ochtends te denken :')
pi_136356569
Ik denk dat het gewoon HAVO gaat worden, 2 jaar tijd om in m'n eigen tijd te gaan trainen, ik weet nu tenminste m'n zwakke en sterke punten waarop ik kan verbeteren. Dan als 19 jarige of de EVO in of een HBO fixen eerst.
pi_136356902
Gestopt?

Nu heb je toch wat kunnen proeven van het militair zijn en kun je je focussen op een papiertje waar je wel wat aan hebt :)
pi_136356907
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 11:15 schreef BredeBroeder het volgende:
Ik denk dat het gewoon HAVO gaat worden, 2 jaar tijd om in m'n eigen tijd te gaan trainen, ik weet nu tenminste m'n zwakke en sterke punten waarop ik kan verbeteren. Dan als 19 jarige of de EVO in of een HBO fixen eerst.
Fix dan eerst een HBO, toen ik ooit eens begon zat je in principe gebeiteld tot je 55e waarna je met FLO ging, mits er geen gekke dingen gebeurden. Maar nu moet je elke drie jaar maar weer afwachten of er nog wel plek voor je is in de herberg. En ondertussen hebben we er extra gratis, zelf betaald ook nog 7 jaar bijgekregen (en dat worden er wsl nog meer ook)... :')

Jij hebt met VeVa nog niet eens de garantie dat je uberhaupt aangenomen danwel goedgekeurd wordt en daarna ben je helemaal een speelbal van de organisatie. Dan mag je hopen dat ze op het meetmoment mensen nodig hebben anders kun je je tas inpakken en door de achterpoort naar buiten. En dan kom je erachter dat je geen reet kunt met je defensie/ VeVa papieren, en ja, daar sta je dan ergens in de 30 en voor jou tien anderen die 18 jaar zijn.

Zorg eerst dat je een stapel relevante papieren verzameld en kijk daarna verder.
pi_136357364
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 11:28 schreef AchJa het volgende:

[..]

Fix dan eerst een HBO, toen ik ooit eens begon zat je in principe gebeiteld tot je 55e waarna je met FLO ging, mits er geen gekke dingen gebeurden. Maar nu moet je elke drie jaar maar weer afwachten of er nog wel plek voor je is in de herberg. En ondertussen hebben we er extra gratis, zelf betaald ook nog 7 jaar bijgekregen (en dat worden er wsl nog meer ook)... :')

Jij hebt met VeVa nog niet eens de garantie dat je uberhaupt aangenomen danwel goedgekeurd wordt en daarna ben je helemaal een speelbal van de organisatie. Dan mag je hopen dat ze op het meetmoment mensen nodig hebben anders kun je je tas inpakken en door de achterpoort naar buiten. En dan kom je erachter dat je geen reet kunt met je defensie/ VeVa papieren, en ja, daar sta je dan ergens in de 30 en voor jou tien anderen die 18 jaar zijn.

Zorg eerst dat je een stapel relevante papieren verzameld en kijk daarna verder.
Dit! Ik ken zat voorbeelden van collega's die dr uit moesten vanwege wat voor reden ook en opeens dr achter kwamen dat ze zonder diploma's niet zo bijster veel werk konden vinden....
  woensdag 5 februari 2014 @ 11:57:03 #24
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_136357729
Dat dus.

En lui die roepen dat je ze zo blij zijn met militaire ervaring in de burger :')

Alsof een manager het wat kan schelen hoe je een IED ontmanteld of je MAG schoonmaakt of dat je weet hoe het is om door de taliban onder vuur genomen te worden :')
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_136358087
quote:
14s.gif Op woensdag 5 februari 2014 11:57 schreef fathank het volgende:
Dat dus.

En lui die roepen dat je ze zo blij zijn met militaire ervaring in de burger :')

Alsof een manager het wat kan schelen hoe je een IED ontmanteld of je MAG schoonmaakt of dat je weet hoe het is om door de taliban onder vuur genomen te worden :')
Ik kan me er wel wat bij voorstellen. Tijden halen, netjes zijn, je spullen en tenue op orde hebben, discipline. Het helpt wel degelijk...

Morgen gesprek met mentor en sgt (vertrouwenspersoon)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')