quote:Op maandag 3 februari 2014 17:00 schreef SpaceInvaders het volgende:
Ik wil helemaal niet naar de OP kijken *honger*
Laat het een motivatie zijn: kook of bak gauw iets lekkers en maak er een foto van!quote:
Zekers. Jammer dat er niet nog een foto van is geschoten maar dan van een andere kant of tenminste zo dat de hamburgervlees nog beter uitkomt. Nu zie je het vlees amper.quote:
Doe je daar dan nog iets bij? Dit is toch vet weinig Ik keek naar het recept want het lijkt me wel wat maar volgens mij moet ik dat keer drie doen of zo of honger lijdenquote:Op woensdag 5 februari 2014 09:33 schreef DarkElf het volgende:
Echt 1 van mijn favorieten op t moment zijn deze pannenkoekjes met bosui en verse kruiden
[ afbeelding ]
met gegrilde kip bijvoorbeeld erbij en groenten?quote:Op woensdag 5 februari 2014 11:01 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Doe je daar dan nog iets bij? Dit is toch vet weinig Ik keek naar het recept want het lijkt me wel wat maar volgens mij moet ik dat keer drie doen of zo of honger lijden
Voor de mr doe ik er ook meer in, dat schreef ik ook in t blogbericht, maar na mijn operatie van een paar jaar terug kan ik niet veel in 1x eten.quote:Op woensdag 5 februari 2014 11:31 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb toevallig vorige week chinese pannenkoekjes gemaakt met bosui en sesamolie, maar die had ik lekker gevuld met een prutje met vlees, chinese kool en allerlei soorten paddenstoelen
Ik ben niet goed in bedenken wat erbij kan, ik doe altijd hetzelfde. De kip heb ik genegeerd omdat ik geen vlees eet. Ik heb je stroganoff laatst ook gemaakt en daar kan ik wel bij verzinnen dat er paprika in kan, maar verder is het gewoon altijd hetzelfdequote:Op woensdag 5 februari 2014 11:32 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Voor de mr doe ik er ook meer in, dat schreef ik ook in t blogbericht, maar na mijn operatie van een paar jaar terug kan ik niet veel in 1x eten.
en sowieso moet wel grinniken over de opmerking over hoeveelheid, dan maak je toch zelf meer ervan? of iets erbij?
mix van gebakken paddestoelen, edamame, taugé, kool, tofu, .. je kan van alles erbij/erdoor doenquote:Op woensdag 5 februari 2014 11:38 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Ik ben niet goed in bedenken wat erbij kan, ik doe altijd hetzelfde. De kip heb ik genegeerd omdat ik geen vlees eet. Ik heb je stroganoff laatst ook gemaakt en daar kan ik wel bij verzinnen dat er paprika in kan, maar verder is het gewoon altijd hetzelfde
Ja, dat denk ik inderdaad ook. Dan vragen mensen "voor hoeveel personen is dit recept". Ja, weet ik veel? Je kunt toch zelf wel bedenken hoeveel je eet? En wat je er nog meer bij serveert?quote:Op woensdag 5 februari 2014 11:32 schreef DarkElf het volgende:
[..]
en sowieso moet wel grinniken over de opmerking over hoeveelheid, dan maak je toch zelf meer ervan? of iets erbij?
Ja idd. maar goed, sinds ik blog ben ik er wel achter dat mensen dit dus vaak niet kunnen. En meer niet.quote:Op woensdag 5 februari 2014 12:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dat denk ik inderdaad ook. Dan vragen mensen "voor hoeveel personen is dit recept". Ja, weet ik veel? Je kunt toch zelf wel bedenken hoeveel je eet? En wat je er nog meer bij serveert?
Serieus? Je kan toch van alles erbij verzinnen?quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:03 schreef Myraela het volgende:
Ik vind bedenken wat ik erbij moet maken ook wel lastig hoor. Zeker als ik iets uit een keuken kook waar ik geen ervaring mee heb.
Ik ben niet thuis in de Chinese keuken, dus nee ik kan niet zomaar van alles erbij verzinnen. Weet ik veel wat daar goed bij smaakt en wat absoluut niet. Dan maak ik alles met kool want veel taugé vind ik niet lekker, dat wordt toch ook saai.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:15 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Serieus? Je kan toch van alles erbij verzinnen?
omdat er zoiets bestaat als google? en eigen initiatief? niet alles moet toch voorgekauwd worden?quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:20 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Ik ben niet thuis in de Chinese keuken, dus nee ik kan niet zomaar van alles erbij verzinnen. Weet ik veel wat daar goed bij smaakt en wat absoluut niet. Dan maak ik alles met kool want veel taugé vind ik niet lekker, dat wordt toch ook saai.
Er zijn ook zat mensen die zijn opgegroeid met boerenkool en hutspot bv, hoe moeten die dan de eerste tien keer in godsnaam weten wat er goed past bij één of ander Indisch gerecht?
Dus als ik het niet weet en het hier vraag is het bijna idioot dat ik niet weet wat erbij past, maar als ik het niet weet en het Google, dan is het wel okay?quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:22 schreef DarkElf het volgende:
[..]
omdat er zoiets bestaat als google? en eigen initiatief? niet alles moet toch voorgekauwd worden?
kom ook wel eens gerechten tegen waar ik weinig van weet, dan ga ik dus gewoon even verder lezen naar mogelijkheden.
Ik heb toch gewoon antwoord gegeven een paar posts terug?quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:23 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Dus als ik het niet weet en het hier vraag is het bijna idioot dat ik niet weet wat erbij past, maar als ik het niet weet en het Google, dan is het wel okay?
Okay. Super.
Boontjes hebben ze ook in de supermarkt, tenminste, in mijn dorp welquote:Op woensdag 5 februari 2014 13:24 schreef Harajuku. het volgende:
Ik heb geen toko . Als ik weer eens naar de grote stad ga ga ik inderdaad wel een toko opzoeken en dan neem ik maar op goed geluk wat mee.
Nou, ik wil graag iets eten dat origineel bij het gerecht past. Ik heb nog nooit in mijn leven iets Aziatisch gemaakt of iets origineel Aziatisch gegeten eigenlijk, dus nee, ik kan daar niets bij verzinnen.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:15 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Serieus? Je kan toch van alles erbij verzinnen?
Een lekkere kippensoep is niet te verzinnen? en dan zoek je naar een chinese kippensoep ofzo?quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:28 schreef Myraela het volgende:
[..]
Nou, ik wil graag iets eten dat origineel bij het gerecht past. Ik heb nog nooit in mijn leven iets Aziatisch gemaakt of iets origineel Aziatisch gegeten eigenlijk, dus nee, ik kan daar niets bij verzinnen.
Ik vind pannenkoek en kippensoep geen logische combinatie nee. Daarbij gaat het mij niet om dit gerecht. Als ik daadwerkelijk iets zou willen maken dan zoek ik gewoon naar recepten die of compleet zijn of een suggestie doen.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:30 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Een lekkere kippensoep is niet te verzinnen? en dan zoek je naar een chinese kippensoep ofzo?
om maar wat te noemen.
nogmaals, echt hoor ik geef als eerste meteen een reactie wat kan.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:47 schreef minilot het volgende:
Er zijn genoeg mensen die niet heel gemakkelijk zelf kunnen bedenken wat voor bijgerechten je ergens naast kunt serveren. Ik heb dat zelf eigenlijk ook vaak wel. Dan lijkt een recept dat ik tegenkom me hartstikke lekker, maar weet ik niet zo goed wat ik er het beste omheen kan eten.
Natuurlijk kun je gaan Googlen naar suggesties, maar als een specifieke cuisine heel onbekend voor je is is het lastig om recepten en suggesties die je online tegenkomt op waarde te schatten, en dan is het toch juist heel logisch dat je om tips vraagt bij degene die net het oorspronkelijke gemaakt heeft en erover geschreven heeft in CUL?
Ik vind dat helemaal niet gek.
quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:48 schreef Harajuku. het volgende:
Maar goed. Als ik gericht iets wil maken google ik het, als ik hier iets zie staan ga ik dat niet googelen, dan vraag ik het gewoon aan betreffende poster want die heeft er blijkbaar toch verstand van.
Nou, de posts na je kip en groente kwamen op mij een beetje over alsof je een mongool bent als je er niets bij kan verzinnen.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:48 schreef DarkElf het volgende:
[..]
nogmaals, echt hoor ik geef als eerste meteen een reactie wat kan.
Das dus een ´aanname´ van jouw kant. want nergens is geschreven, mijn hemel wat een domme koe ben jij dat je niet eens kan verzinnen dat er dit, dit en dit bij kan.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:50 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Nou, de posts na je kip en groente kwamen op mij een beetje over alsof je een mongool bent als je er niets bij kan verzinnen.
Volgens mij vond ze die vraag niet raar, ze gaf gewoon antwoord.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:35 schreef Myraela het volgende:
[..]
Maar het verbaasd me dat je de vraag zo raar vind, terwijl je blijkbaar graag je recepten deelt.
Ik gaf toch zelf al aan dat ik dan meer moet maken, ik vroeg alleen of je ook iets anders kan toevoegen (wat natuurlijk kan, maar waaaat dan) omdat je ook geen tien pannenkoeken wil eten.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Volgens mij vond ze die vraag niet raar, ze gaf gewoon antwoord.
Ik vind dat ook niet raar, ik vind/vond bedenken wat je ergens bij eet ook vaak lastig.
Wat wel raar is is als mensen bij een recept zeggen dat de hoeveelheid te weinig is. Als je een grote eter bent en denkt meer te lusten, dan maak je toch meer?
Dat is het zeker, daarom zei ik komt op mij over als.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:51 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Das dus een ´aanname´ van jouw kant. want nergens is geschreven, mijn hemel wat een domme koe ben jij dat je niet eens kan verzinnen dat er dit, dit en dit bij kan.
quote:Op woensdag 5 februari 2014 14:00 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Dat is het zeker, daarom zei ik komt op mij over als.
Ik las nog eens terug en vroeg me af of het komt door deze zin van mij?quote:Op woensdag 5 februari 2014 12:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dat denk ik inderdaad ook. Dan vragen mensen "voor hoeveel personen is dit recept". Ja, weet ik veel? Je kunt toch zelf wel bedenken hoeveel je eet? En wat je er nog meer bij serveert?
Ik zal er de volgende keer rekening mee houden. Maar het blijft lastig hoor, want als zoiets eenmaal voor m'n neus ligt dan heb ik weinig geduld voor fotografie!quote:Op dinsdag 4 februari 2014 18:50 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Zekers. Jammer dat er niet nog een foto van is geschoten maar dan van een andere kant of tenminste zo dat de hamburgervlees nog beter uitkomt. Nu zie je het vlees amper.
Mooi hoor! Klinkt erg lekkerquote:Op zaterdag 8 februari 2014 19:32 schreef Sts het volgende:
[ afbeelding ]
Poging tot het namaken van een brushetta met citroenricotta en flespompoenpuree met salie- en bietenchips die ik bij Jamie's Italian had gehad. Niet zo mooi als het origineel, maar qua smaak wel zeer geslaagd
Dankje, was het ook! Chips waren ook voor herhaling vatbaar, maar ik ga er wel een mandoline voor halen, gelijke plakjes snijden is niet mijn sterkste punt, zo blijkt.quote:
Ziet er erg lekker uitquote:Op zondag 9 februari 2014 16:39 schreef Sts het volgende:
[..]
Dankje, was het ook! Chips waren ook voor herhaling vatbaar, maar ik ga er wel een mandoline voor halen, gelijke plakjes snijden is niet mijn sterkste punt, zo blijkt.
Meer Jamie Oliver:
[ afbeelding ]
Citroen-maanzaadcake. Ook al voor herhaling vatbaar
Ziet er goed uit. En dat het jou smaakte is volgens mij waar het allemaal omdraait.quote:Op zaterdag 8 februari 2014 19:32 schreef Sts het volgende:
Poging tot het namaken van een brushetta met citroenricotta en flespompoenpuree met salie- en bietenchips die ik bij Jamie's Italian had gehad. Niet zo mooi als het origineel, maar qua smaak wel zeer geslaagd
OMGquote:Op donderdag 13 februari 2014 22:28 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
[ afbeelding ]
Resultaat van een middagje testkoken voor het Valentijnsdiner op mijn werk. Aangezien ik bij een espressobar werk is het een dessert geworden met diverse structuren van espresso, koffie en hopjes
hoe ga je dat doen?quote:Op donderdag 13 februari 2014 22:28 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
[ afbeelding ]
Er ontbrak nog een zuur accent, deze ga ik nog toevoegen in de vorm van aclla cress.
Door dit erop te gooien denk ik:quote:
ja, want dat ziet er mooi en lekker uitquote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:35 schreef minilot het volgende:
[..]
Door dit erop te gooien denk ik:
[ afbeelding ]
Iemand die 'structuren van' kookt is zelden verlegen met cress.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:49 schreef Prego het volgende:
[..]
ja, want dat ziet er mooi en lekker uit
Uiteindelijk wel ja, een aantal blaadjes doet een hoop qua smaak en uitstralingquote:Op zaterdag 15 februari 2014 17:49 schreef Prego het volgende:
[..]
ja, want dat ziet er mooi en lekker uit
foto? ik kan me er weinig bij voorstellen, vandaarquote:Op maandag 17 februari 2014 20:08 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
[..]
Uiteindelijk wel ja, een aantal blaadjes doet een hoop qua smaak en uitstraling
Hahahahaha, mietje.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 10:12 schreef minilot het volgende:
Hele ochtend vrij en ik wilde net eigenlijk ontbijten met noedels + gefermenteerde tofu in chili-olie, omdat het potje dat ik daarvan had eind deze maand op moest volgens de houdbaarheidsdatum. Ik ging echter gierend over mijn nek zodra het deksel eraf ging.. Heb het met drie dichtgeknoopte plastic zakken erom in de container gegooid.
Ah! Dus in één keer de hele pot in een koekenpannetje leegkieperen was sowieso geen goed idee?quote:Op dinsdag 18 februari 2014 17:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hahahahaha, mietje.
Nee hoor, het meurt ook als de neten.
Zijn maar weinig recepten waarin ik het echt lekker vindt. En dan altijd nog weinig, heel weinig. Half blokje of zo.
Hmmm, dat ziet er jummie uit, heb het boek van janneke phillipi waar het recept uit komt, deze moet maar even bovenaan de lijst denk ik! (Prachtig boek trouwens!)quote:[b]Op
[ afbeelding ]
Toetje was homemade bitterkoekjespudding met friszure saus van ingekookte frambozen (uit de vriezer) en verse vanille.
[ afbeelding ]
oeh rendang was al een keer langsgekomen hier in huis dat dat geprobeerd moest worden. Maar, 2 centimeter gember?quote:Op maandag 24 februari 2014 19:02 schreef Purdey het volgende:
Beef rendang
[ afbeelding ]
Recept voor de liefhebber, hier:
http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/indonesische-rendang
Het resultaat ziet er heerlijk uit hoor, daar niet van, maar een pakje??quote:Op maandag 24 februari 2014 19:02 schreef Purdey het volgende:
Beef rendang
[ afbeelding ]
Recept voor de liefhebber, hier:
http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/indonesische-rendang
Wat is daar gek aan dan?quote:Op dinsdag 25 februari 2014 10:04 schreef Vaseline_ het volgende:
[..]
oeh rendang was al een keer langsgekomen hier in huis dat dat geprobeerd moest worden. Maar, 2 centimeter gember?
Niks had het verkeerd gelezen (dacht 2 cm van een maatbeker ofzo gebruik nooit verse gember) , ga hem vanavond maken maar van ander recept.quote:
Ok ik kom eten, tot zo!quote:Op zondag 2 maart 2014 00:46 schreef megamandy het volgende:
Later vandaag zal ik het uiteindelijke resultaat ook hier plaatsen en hopelijk met een betere foto (zag nu pas op de laptop wat een slechte kwaliteit het is ).
Konijn in het zuur, met hetzelfde recept als het zuurvlees maar ipv rundvlees dus met konijnenbouten. Voor het eerst zelf proberen dus ben benieuwd of het gaat lukken. Nu nog even bedenken wat ik erbij ga maken want normaal vind ik het lekkerste om er friet (lekker gemaakt in Ossenwit ) bij te eten maar ik heb zelf geen frituurpan.
[ afbeelding ]
Ben benieuwd. Al vind ik zuurvlees echt verschrikkelijk.quote:Op zondag 2 maart 2014 00:46 schreef megamandy het volgende:
Later vandaag zal ik het uiteindelijke resultaat ook hier plaatsen en hopelijk met een betere foto (zag nu pas op de laptop wat een slechte kwaliteit het is ).
Konijn in het zuur, met hetzelfde recept als het zuurvlees maar ipv rundvlees dus met konijnenbouten. Voor het eerst zelf proberen dus ben benieuwd of het gaat lukken. Nu nog even bedenken wat ik erbij ga maken want normaal vind ik het lekkerste om er friet (lekker gemaakt in Ossenwit ) bij te eten maar ik heb zelf geen frituurpan.
[ afbeelding ]
Dat ziet er echt lekker uitquote:Op maandag 24 februari 2014 19:02 schreef Purdey het volgende:
Beef rendang
[ afbeelding ]
Recept voor de liefhebber, hier:
http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/indonesische-rendang
Ik dacht ff dat het een toetje was Soort pindarotsjes, kokosballetjes en chocoladesaus met witte chocoladesliert erbovenop. Tot ik de aubergine zagquote:Op maandag 3 maart 2014 21:05 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Karaage (Japanse gefrituurde kip) onigiri en aubergine met misoglazuur.
Die kip is echt super lekker .
Zou nog best met elkaar kunnen, maar dan zonder de aubergine .quote:Op maandag 3 maart 2014 22:15 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik dacht ff dat het een toetje was Soort pindarotsjes, kokosballetjes en chocoladesaus met witte chocoladesliert erbovenop. Tot ik de aubergine zag
Ik wilde al 'jummie!' schrijven tot ik de aubergine, en daarna je omschrijving lasquote:Op maandag 3 maart 2014 22:18 schreef n0a het volgende:
[..]
Zou nog best met elkaar kunnen, maar dan zonder de aubergine .
Heb ik Het bekertje slagroom was bij mij een bekertje van 250 mlquote:Op woensdag 5 maart 2014 02:05 schreef xuryah het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit zeg! Heb je er een recept van?
Thanks!quote:Op woensdag 5 maart 2014 08:06 schreef Purdey het volgende:
[..]
Heb ik Het bekertje slagroom was bij mij een bekertje van 250 ml
http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/chocolade-cheesecake-mousse
Ik vind dat idd ook wel een Foodgawker foto. Stom zeg :S heb het nog niet geprobeerd, maar vind t sowieso lastig mooie foto's maken van eten wanneer t donker is buiten. Je moet natuurlijk licht hebben enzo.. maar ik kan niet gaan koken om 16 uur :pquote:Op zondag 9 maart 2014 17:20 schreef Myraela het volgende:
Het ziet er gewoon heerlijk uit hoor, Robin.
Ik vind foodgawkers wel tof, maar ik zal toch nooit aan de voorwaarden kunnen voldoen. Ik heb het geprobeerd met deze foto. Totaal niet logisch opgestapeld, houten bodem, opgevouwen bakpapiertje. Bedoel, dat klinkt alsof ze het wel zouden accepteren toch? Maar helaas.
[ afbeelding ]
Hmm klinkt heerlijk en ziet er super uit! Heb alleen geroosterd buikspek een keer gemaakt en dat was ook echt heerlijk (jammer dat vriendlief t niks vind)quote:Op maandag 10 maart 2014 16:00 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Gestoofd buikspek. Had het nog niet eerder gegeten, maar super lekker.
Ik vind het lastig om een favoriet tussen gestoofd en geroosterd te kiezen. Als hij niet zo van het vet houdt, zou het kunnen dat hij dit ook niks vindt.quote:Op maandag 10 maart 2014 16:40 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Hmm klinkt heerlijk en ziet er super uit! Heb alleen geroosterd buikspek een keer gemaakt en dat was ook echt heerlijk (jammer dat vriendlief t niks vind)
Het is het vet inderdaad, van z'n ouders mee gekregen denk ik, die wilde het niet eens proberen! 😳quote:Op maandag 10 maart 2014 17:18 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik vind het lastig om een favoriet tussen gestoofd en geroosterd te kiezen. Als hij niet zo van het vet houdt, zou het kunnen dat hij dit ook niks vindt.
Gestoofd buikspek, wauw! Ik voel de vetrandjes-hatende kleuter in mij rillen van afschuw, maar oooo, wat zou ik dat nu graag lusten!quote:Op maandag 10 maart 2014 16:00 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Gestoofd buikspek. Had het nog niet eerder gegeten, maar super lekker.
quote:Op zaterdag 8 maart 2014 23:40 schreef RobinOok het volgende:
Ja joh, die "echte foodgawkers" heb ik allllllaaaang opgegeven! Dat probeer ik niet eens meer.
Ik snap er niks van, ik vind jullie allebei betere foto's maken dan wat ik zo nu en dan op Foodgawkers voorbij zie komen. Krijg je eigenlijk een afwijsreden mee als je foto niet wordt geaccepteerd, of moet je er maar gewoon naar raden?quote:Op zondag 9 maart 2014 17:20 schreef Myraela het volgende:
Ik vind foodgawkers wel tof, maar ik zal toch nooit aan de voorwaarden kunnen voldoen.
Vertel! Heb nog flink wat rode miso staan.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 12:15 schreef minilot het volgende:
Ik jaag er momenteel nogal wat pakken miso doorheen, het is echt zo lekker bij belachelijk veel dingen!
Composition - too tight. Dat is de reden die ik meestal krijg, en eigenlijk klopt dat ook wel. Zoals n0a zegt, ik maak mijn foto's altijd in landscape en van best dichtbij. Dan word het inderdaad wat krap als je daar een vierkantje van maakt.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 12:15 schreef minilot het volgende:
Ik snap er niks van, ik vind jullie allebei betere foto's maken dan wat ik zo nu en dan op Foodgawkers voorbij zie komen. Krijg je eigenlijk een afwijsreden mee als je foto niet wordt geaccepteerd, of moet je er maar gewoon naar raden?
O, en ik had een hartig voorjaarsontbijtje vanmorgen:
[ afbeelding ]
Misoboter, groene asperge en ei.
Ik jaag er momenteel nogal wat pakken miso doorheen, het is echt zo lekker bij belachelijk veel dingen!
Nou ja, met álles! Als marinade voor vis, een schep ervan door een varkensstoof, een likje bij een oude kaas-tosti..quote:Op dinsdag 11 maart 2014 12:28 schreef n0a het volgende:
[..]
Vertel! Heb nog flink wat rode miso staan.
Nice! En mooie foto .quote:Op dinsdag 11 maart 2014 15:26 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou ja, met álles! Als marinade voor vis, een schep ervan door een varkensstoof, een likje bij een oude kaas-tosti..
En ook lekker in combinatie met zoet en om dat te bewijzen heb ik zojuist bijzonder smakelijke koekjes gebakken met witte miso en zwarte sesam:
[ afbeelding ]
In eerste instantie dacht ik rauw gehakt te zienquote:Op woensdag 5 maart 2014 10:17 schreef Myraela het volgende:
Rode bieten risotto met geitenkaas. Het lijkt wel een beetje op witte bonen in tomatensaus.
[ afbeelding ]
Haha, nu je het zegt.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 20:06 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
In eerste instantie dacht ik rauw gehakt te zien
als ik mn telefoon draai ziet t er lekker uit.quote:Op woensdag 12 maart 2014 09:19 schreef raulbouli het volgende:
Karbonade met gesauteerde paprika
[ afbeelding ]
Sorry, ben niet zo'n foto heldquote:Op woensdag 12 maart 2014 20:39 schreef egeltje1985 het volgende:
[..]
als ik mn telefoon draai ziet t er lekker uit.
Wowie. Die ga ik maken.quote:Op woensdag 12 maart 2014 08:16 schreef Myraela het volgende:
Ik ga even stiekem crossposten vanuit het baktopic. Gewoon omdat ik ze zo cute vind geworden.
Deze mini citroen meringue taartjes.
[ link | afbeelding ]
Welk recept heb je gebruikt?quote:Op zaterdag 15 maart 2014 20:15 schreef minilot het volgende:
Was eigenlijk niet van plan 'm op de foto te gaan zetten, maar eenmaal aangesneden zag de torta de tres leches die ik maakte er net toch wel lekker uit.
[ afbeelding ]
quote:
Oehquote:Op zaterdag 15 maart 2014 20:15 schreef minilot het volgende:
Was eigenlijk niet van plan 'm op de foto te gaan zetten, maar eenmaal aangesneden zag de torta de tres leches die ik maakte er net toch wel lekker uit.
[ afbeelding ]
Weggeven! Maakt je mateloos populair bij buren, collegae en schoonzusjesquote:Op woensdag 19 maart 2014 15:46 schreef SpaceInvaders het volgende:
[..]
Oeh
Ik heb al een hele tijd niets meer gebakken, ook niet zo'n goed idee met weight watchers helaas .
Ziet er heerlijk uit!quote:Op donderdag 20 maart 2014 15:26 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
De caramel slices van mijn vriend. Ik bak ze zelf eigenlijk nooit.
Ik heb ze even opgeslagen, op dit moment op dieet, dus zo min mogelijk bakken. Maar deze zien er te lekker uit om niet te proberen in de toekomst.quote:Op donderdag 20 maart 2014 15:26 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
De caramel slices van mijn vriend. Ik bak ze zelf eigenlijk nooit.
Omg, dat ziet er echt geweldig lekker uit ik houd van caramel!quote:Op donderdag 20 maart 2014 15:26 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
De caramel slices van mijn vriend. Ik bak ze zelf eigenlijk nooit.
Ik verwachtte iets met Snickers erin!quote:Op donderdag 20 maart 2014 22:21 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Edit: En toen zag ik dat de snickerdoodles die al jaren een hit zijn hier op feestjes ook van jouw blog afkomen. Bij deze bedankt!!
Maar is het copyrighted? Dan zou dat toch expliciet vermeld moeten worden? Het enige wat ik zie is t copyright van FOK! zelf.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 22:14 schreef n0a het volgende:
Een bronvermelding is niet genoeg bij copyrighted materiaal. Dan altijd om toestemming vragen.
Dan zul je je toch nog eens in de materie moeten verdiepen...quote:Op vrijdag 21 maart 2014 22:25 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Maar is het copyrighted? Dan zou dat toch expliciet vermeld moeten worden? Het enige wat ik zie is t copyright van FOK! zelf.
Ja ik ben een noob op dat gebiedquote:Op vrijdag 21 maart 2014 22:27 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Dan zul je je toch nog eens in de materie moeten verdiepen...
quote:Op vrijdag 21 maart 2014 22:30 schreef Myraela het volgende:
Als je mijn foto's wil gebruiken, dan mag dat van mij overigens gewoon. Zolang je ze maar verwijst naar het bijbehorende artikel, zoals ik in mijn posts ook altijd doe.
Mooie foto's zeg! Met die kikkererwten naast de hummus enzoquote:Op zaterdag 22 maart 2014 12:38 schreef Myraela het volgende:
Ik maakte deze week simpel maar lekker, hummus.
[ link | afbeelding ]
En deze empanadas waren ook heerlijk. Al ga ik daarmee nog eens met andere vulling spelen.
[ link | afbeelding ]
Zoals het plaatje!quote:
Geweldig, echte lookalikes!quote:
Ik ga zo dat recept proberen van de humusquote:Op zaterdag 22 maart 2014 12:38 schreef Myraela het volgende:
Ik maakte deze week simpel maar lekker, hummus.
[ link | afbeelding ]
En deze empanadas waren ook heerlijk. Al ga ik daarmee nog eens met andere vulling spelen.
[ link | afbeelding ]
Ziet er goed uit! En groenten in een knapperig laagje zijn altijdquote:Op zondag 23 maart 2014 15:45 schreef xuryah het volgende:
Naast het spieken hier, ga ik ook maar eens meedoen met eigen dingen posten
Deze had ik van de week gemaakt. Was erg lekker!
[ afbeelding ]
Zucchini Fries
Dankjewel! Ja zeker, binnenkort weer wat andere knapperige groenten uitproberenquote:Op zondag 23 maart 2014 18:21 schreef minilot het volgende:
[..]
Ziet er goed uit! En groenten in een knapperig laagje zijn altijd
Welkom en post meeeeeeeerrrr!
Oeff speklapjes klinkt heel lekkerquote:Op zondag 23 maart 2014 18:23 schreef minilot het volgende:
Avondeten, net op:
[ afbeelding ]
Kleine, dunne speklapjes, heeeeeeeel lang en heeeeeeeeeeel langzaam gegaard op 100 graden in de oven. Steeds bestreken met een mengsel van honing, hoisinsaus en een beetje sojasaus.
Erbij gestoomde prei, venkel, ui en jalapeño met limoen-sesamdressing.
*burp*
Staat al een tijd op m'n to do list, eens snel op het menu zetten dus! Ziet er ook erg lekker uitquote:Op zondag 23 maart 2014 21:00 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chawanmushi
Chinese/Japanse, hartige custard. Ik vind dat een van de geilste gerechten ooit, elke keer weer een orgastische ervaring. Maar ik geloof dat de meningen erover verschillen.
Maar het is dus als een creme brulee, zonder de zware vettigheid van room maar licht en luchtig en zacht en yummie. Met garnalen, shiitake of wat je maar lekker vindt. Oh man, wat vind ik dat toch lekker. :-)
Klinkt interessant!quote:Op zondag 23 maart 2014 21:00 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chawanmushi
Chinese/Japanse, hartige custard. Ik vind dat een van de geilste gerechten ooit, elke keer weer een orgastische ervaring. Maar ik geloof dat de meningen erover verschillen.
Maar het is dus als een creme brulee, zonder de zware vettigheid van room maar licht en luchtig en zacht en yummie. Met garnalen, shiitake of wat je maar lekker vindt. Oh man, wat vind ik dat toch lekker. :-)
ik was nooit zo fan van speklapjes maar vorig jaar hele dunne gegeten die heel knapperig waren, dat was eigenlijk gewoon heel lekkerquote:Op zondag 23 maart 2014 18:23 schreef minilot het volgende:
Avondeten, net op:
[ afbeelding ]
Kleine, dunne speklapjes, heeeeeeeel lang en heeeeeeeeeeel langzaam gegaard op 100 graden in de oven. Steeds bestreken met een mengsel van honing, hoisinsaus en een beetje sojasaus.
Erbij gestoomde prei, venkel, ui en jalapeño met limoen-sesamdressing.
*burp*
Dat is dan ook de enige juiste manier om spek te eten.quote:Op maandag 24 maart 2014 13:21 schreef DarkElf het volgende:
[..]
ik was nooit zo fan van speklapjes maar vorig jaar hele dunne gegeten die heel knapperig waren, dat was eigenlijk gewoon heel lekker
Blijkbaar maar ik kende alleen de jaren tachtig dikke lappen en dus sindsdien nooit meer gegeten want die waren echt viesquote:Op maandag 24 maart 2014 13:27 schreef LintuxCx het volgende:
[..]
Dat is dan ook de enige juiste manier om spek te eten.
Ha, meer aanbeveling hebben we niet nodig! Ik ben razend benieuwd nu. Snel eens maken..quote:Op zondag 23 maart 2014 21:00 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chawanmushi
Chinese/Japanse, hartige custard. Ik vind dat een van de geilste gerechten ooit, elke keer weer een orgastische ervaring
Hier hetzelfdequote:Op maandag 24 maart 2014 13:29 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Blijkbaar maar ik kende alleen de jaren tachtig dikke lappen en dus sindsdien nooit meer gegeten want die waren echt vies
Leuk zo met kokos in het koekdeeg! Tevens opgeslagen.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 11:10 schreef n0a het volgende:
Dank jullie . Zal de complimenten doorgeven.
moet nog steeds een keer mac & cheese maken. Nog nooit gemaakt of gegeten.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 14:04 schreef minilot het volgende:
O, en ik maakte iets van kliekjes:
[ afbeelding ]
Eerst gisteren mac & cheese met heel veel cheddar en jalapeño's gegeten. Vervolgens het restant daarvan vandaag gepaneerd met panko en gebakken. En opgegeten met kerriemayonaise from scratch
Staat hier ook al weken op het lijstje. Maar m'n vriend heeft er telkens niet zo'n trek in.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 16:26 schreef n0a het volgende:
[..]
moet nog steeds een keer mac & cheese maken. Nog nooit gemaakt of gegeten.
Woah, dat is goed donker zeg! Het ziet er heel erg chocoladerig uit, gaaf! Lekker ook?quote:Op dinsdag 25 maart 2014 16:36 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
http://smittenkitchen.com(...)colate-banana-bread/
Lekker
Per ongeluk t eerste plakje al op voor de foto
Ja lekker! Machtig welquote:Op dinsdag 25 maart 2014 17:54 schreef minilot het volgende:
[..]
Woah, dat is goed donker zeg! Het ziet er heel erg chocoladerig uit, gaaf! Lekker ook?
quote:Op dinsdag 25 maart 2014 16:36 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
http://smittenkitchen.com(...)colate-banana-bread/
Lekker
Per ongeluk t eerste plakje al op voor de foto
Ik heb er zojuist mee gelunched!quote:Op zondag 23 maart 2014 21:00 schreef RobinOok het volgende:
Chawanmushi
Chinese/Japanse, hartige custard.
Ik snap, net als jij, niet dat er mensen zijn die dit niet lekker vinden. Nou ja, of je moet echt een enorme weerstand tegen ei an sich hebben, dan begrijp ik het wel.. Maar verder smaakt het juist heel prettig en makkelijk! Ik durf het iedereen die ik ken wel voor te schotelen hoor..quote:Op woensdag 26 maart 2014 15:20 schreef RobinOok het volgende:
Prachtig!!! En ik ben blij dat jij de textuur ook heel, heel, heel lekker vindt.
Denk eraan als een zijdezacht soort omelet!quote:Op woensdag 26 maart 2014 15:27 schreef Myraela het volgende:
Ik denk dat ik de structuur in combinatie met het hartige wel wennen ga vinden. .
Wordpress is zo geïnstalleerd en als je niet te veel eisen hebt, kun je ook flink vooruit met een bestaand thema.quote:Op woensdag 26 maart 2014 15:48 schreef minilot het volgende:
Ehm ja. Nou. Ik heb een domeinnaam geregistreerd (schrokop.nl ) en daar is het vooralsnog op blijven steken. Ik ben een lui varken.
omg!quote:Op woensdag 26 maart 2014 12:47 schreef minilot het volgende:
Van gisteren,
Hazelnootschuimgebakje (recept in het baktopic):
[ afbeelding ]
En als avondeten een Amerikaanse klassieker: de 'cobb salad:
[ afbeelding ]
Van links naar rechts: avocado, bacon, blauwe kaas, tomaat, gegrillde kip en ei. Op een bodem van ijsberg- en veldsla. Vinaigrette en bieslook eroverheen. Was lekker!
Tof!quote:Op vrijdag 28 maart 2014 09:26 schreef PdeHoog het volgende:
Ik moest dit hier posten van Minilot
[ afbeelding ]
Bonbons van pure chocola met een vulling van ganache met pure chocola en creme de cacao
Was leuk om te doen. Wel een hoop gedoe. Eerste keer gisteravond en ik was redelijk chaotisch bezig. Volgende keer pas ik de volgorde een beetje aan. Het moeilijkste is nog de chocolade goed tempereren. Dat heb ik nu op gevoel gedaan door 2/3 van de chocola te smelten en daar dan nog 1/3 aan te voegen en veeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te roeren tot het gesmolten was. Als dat eenmaal goed is, moet je heel snel gaan werken want die chocola koelt als een gek af.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 10:27 schreef minilot het volgende:
[..]
Tof!
Vond je het leuk om te doen? Moeilijk? Makkelijk? Voor herhaling vatbaar? Heb je een foto van de binnenkant?
Uh, weet ik niet eens precies (ben nu niet thuis). Eentje van Panasonic die volgend mij niet meer dan tweehonderd euro kostte, gewoon zo'n point & click.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 10:52 schreef regnavetto het volgende:
Mooie foto's minilot! Wat voor camera gebruik je?
Ah ja, temperen. 'Vroeger', als ik in een recept zag staan dat chocolade getemperd moest worden dan dacht ik altijd meteen: laat maar. Maar als je het eenmaal een paar keer gedaan hebt draai je je hand er niet meer voor om.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 11:11 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Was leuk om te doen. Wel een hoop gedoe. Eerste keer gisteravond en ik was redelijk chaotisch bezig. Volgende keer pas ik de volgorde een beetje aan. Het moeilijkste is nog de chocolade goed tempereren. Dat heb ik nu op gevoel gedaan door 2/3 van de chocola te smelten en daar dan nog 1/3 aan te voegen en veeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te roeren tot het gesmolten was. Als dat eenmaal goed is, moet je heel snel gaan werken want die chocola koelt als een gek af.
Binnenkort poging 2. En dan met een karamelvulling en een whisky-ganache
En een foto van de binnenkant kan ik helaas niet maken. Net geprobeerd maar de chocola breekt helemaal dus je ziet niets meer.
Het viel mij 100% mee En je merkt het verschil wel. De onderkant van de bonbon heb ik niet getempereerd en die is zacht. De rest heb ik wel gedaan en die is mooi hard.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 11:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Ah ja, temperen. 'Vroeger', als ik in een recept zag staan dat chocolade getemperd moest worden dan dacht ik altijd meteen: laat maar. Maar als je het eenmaal een paar keer gedaan hebt draai je je hand er niet meer voor om.
quote:Op dinsdag 1 april 2014 09:16 schreef n0a het volgende:
Hotdog broodjes naar recept van Joy the Baker.
Ga toch op zoek naar een recept, voor nog iets zachtere broodjes.
Misschien dit recept?quote:Op dinsdag 1 april 2014 09:16 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Hotdog broodjes naar recept van Joy the Baker.
Ga toch op zoek naar een recept, voor nog iets zachtere broodjes.
Ik ga morgen nog eens kijken bij Levine. Vind het niet zo handig dat er melkpoeder in moet. Heb ook eens haar hamburgerbroodjes geprobeerd voor hotdogs, maar die zijn nog wat steviger.quote:Op dinsdag 1 april 2014 21:27 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Misschien dit recept?
http://uitdekeukenvanarde(...)-witte-broodjes.html
Ik heb ze zelf nog niet geprobeerd maar in de recensies onder het recept word toch beaamd dat dit echte zachte broodjes zijn
Woah, daar klopt wel alles aan: het plastic mandje, papiertje eronder, knalgele mosterd.. Tof!quote:Op dinsdag 1 april 2014 09:16 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Hotdog broodjes naar recept van Joy the Baker.
Ga toch op zoek naar een recept, voor nog iets zachtere broodjes.
Zeer! Pastinaak smaakt natuurlijk zoetig en een beetje anijzig en wordt een tikje nootachtig als je het roostert, en dat laat zit dus prima combineren met pinda en zout.quote:
Oe, dat lijkt me lekker! Ik probeer het weekend door te komen zonder koekjes te bakken, maar kun je me niettemin vertellen wat het recept is?quote:Op dinsdag 1 april 2014 22:08 schreef Bluezz het volgende:
Kardemommopjes (uit de Volkskrant) gebakken
[ afbeelding ]
Zo dit ziet er lekker uit! Eet smakelijkquote:Op zondag 6 april 2014 14:07 schreef minilot het volgende:
Ennnn, omdat het zondag is, gewoon nóg een plantaardige snack gemaakt:
[ afbeelding ]
Gefrituurde bloemkoolroosjes (met veel kokos en sesamzaad in het beslag) in hete saus, naar dit recept:
http://www.seriouseats.com/recipes/2013/02/korean-fried-cauliflower-recipe.html
Ik bleek alleen helemaal geen maizena (of rijstbloem of iets vergelijkbaars) meer te hebben, dus ze zijn een pietsje minder luchtig en knapperig dan de bedoeling is. Niettemin hartstikke lekker!
Lekker is dat hè?quote:Op dinsdag 8 april 2014 22:45 schreef xuryah het volgende:
Vandaag zelf een pudding van chiazaad geprobeerd
Oh, die ga ik ook maken!quote:Op dinsdag 8 april 2014 22:45 schreef xuryah het volgende:
Mmmm.. ik zie weer allemaal lekkere dingen voorbij komen hier!
Vandaag zelf een pudding van chiazaad geprobeerd, was lekker!
[ afbeelding ]
JamJum - Chiapudding
Hèhè, ik ga vandaag een nieuwe batch makenquote:Op zaterdag 12 april 2014 16:03 schreef RobinOok het volgende:
Ja, hallo, dat zegt niks zo! Opensnijden en dan een foto maken!
quote:Op zaterdag 12 april 2014 16:41 schreef minilot het volgende:
[..]
Mjam Robin! Maar tegenover het smakelijke broodje met vleesprak zet ik dan weer iets dat wederom vegan en glutenvrij is.
[ afbeelding ]
Rijstbloemtortillas, witte boontjes, in pittig bierbeslag gefrituurde paprika's, gepicklede radijs en jalapeños
Ziet er beide lekker uit!quote:Op zaterdag 12 april 2014 14:32 schreef RobinOok het volgende:
Altijd lekker. Broodjes zelfgemaakte filet Americain:
[ link | afbeelding ]
Broodje Filet Americain
Gebruik je toevallig een foodprocessor om te snijden?quote:Op woensdag 16 april 2014 10:49 schreef minilot het volgende:
Ochtendsalade:
[ afbeelding ]
Ei, boontjes, olijf, ingemaakte radijs en gerookt zeezout
Ik heb gewoon een best weg goedkope van Philips, niks bijzonders, maar ik snij er ook voornamelijk kolen mee fijn voor in de coleslaw. Voor bijna alles verder gebruik ik een mes, een staafmixer en een vijzel. Ik kan je dus niet echt adviseren, sorry!quote:Op woensdag 16 april 2014 11:22 schreef xuryah het volgende:
[..]
Gebruik je toevallig een foodprocessor om te snijden?
Ik ben nog op zoek naar een goede voor mn werk namelijk!
Zit een flinke schep mayo door de salade. En vanavond begin ik aan een lap gerookte wilde zalm van twee kilo.quote:Op donderdag 17 april 2014 14:24 schreef Vaseline_ het volgende:
Jezus minilot het lijkt wel alsof je alleen mini hoeveelheden konijnenvoer eet.
Oh, dat was de "pesto" die ik eerder bij een pasta had gegeten. Geen kaas, basilicum, knoflook, cashewnoten en olijfolie. Daar mistte ik de kaas nog wel.quote:Op donderdag 17 april 2014 15:26 schreef minilot het volgende:
Wel nog een vraagje: in de ingredientenlijst staat vegan pesto, maar wat zit daar dan in ter vervanging van de kaas?
Goed leesvoer:quote:Op donderdag 17 april 2014 15:29 schreef Myraela het volgende:
Tijdens het bakken wel. Bij het eten vond ik de structuur nog wel erg, ja, als bonen. Zit nog te bedenken hoe ik dat een volgende keer steviger zou maken. Een beetje bite heeft het nodig.
Zo goed dan? Avondeten:quote:Op donderdag 17 april 2014 14:24 schreef Vaseline_ het volgende:
Jezus minilot het lijkt wel alsof je alleen mini hoeveelheden konijnenvoer eet.
Heb je alsjeblieft een recept? Lijkt me geweldig om dit te kunnen maken en zou graag mijn familie hier eens mee willen verrassen in een weekend .quote:Op donderdag 17 april 2014 21:40 schreef minilot het volgende:
[..]
Zo goed dan? Avondeten:
[ afbeelding ]
Een Vietnamese Bánh Mì met een steenovenbaguette van de Lidl (die zijn lekker!), pate, gerookte wilde zalm, komkommer, gepicklede wortel en rettich, vissaus, koriander, mayonaise en srirachasaus.
Burp. Nog anderhalve kilo zalm te gaan.
Super! Ik zal het dan eens met paté en stukken fricandeau proberen .quote:Op zaterdag 19 april 2014 17:34 schreef RobinOok het volgende:
Voila. ;-)
http://www.aziatische-ingredienten.nl/banh-mi-vietnamees-broodje/
Maar dan dus met versgerookte, wilde zalm ipv Vietnamese worst & pate.
Ja, ben ik ook benieuwd naar! Wij vonden het zelf zo lekker dat we de dag erna exact hetzelfde hebben gegeten. Zalm is nu schoon op, helaas.quote:Op zaterdag 19 april 2014 22:04 schreef RobinOok het volgende:
Lijkt me helemaal goed!
Kom je melden of het beviel? Hier of daar...
klinkt lekkerquote:Op maandag 21 april 2014 12:41 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Indiaas gekruide Biefstuk met Ui
Dit aten wij met kerst en toevallig gisteren weer. Gebaseerd op een Syrisch-Christelijk recept uit Kerala. Alleen vind ik het zonde om biefstuk in reepjes te roerbakken, dus ik bak 'm eerst.
Ik vind het een aanrader.
Lust je helemaal geen nietjes of alleen niet in cupcakes?quote:Op maandag 21 april 2014 17:09 schreef RobinOok het volgende:
Ze zien er prachtig uit, maar als het rode biet is, dan sla ik over.
Zien er prachtig uit! Maar ben vooral benieuwd naar de papieren vormpjes. Waar heb je die vandaan?quote:
Hier krijg ik nooit genoeg vanquote:Op woensdag 5 februari 2014 09:33 schreef DarkElf het volgende:
Echt 1 van mijn favorieten op t moment zijn deze pannenkoekjes met bosui en verse kruiden
[ afbeelding ]
Ik vind ze ook echt zo lekker. Laatst met veel paksoi, oesterzwammen en taugé gemaakt, yum!quote:Op woensdag 23 april 2014 11:54 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Hier krijg ik nooit genoeg van
Ze zien er jammergenoeg ook drooggebakken uitquote:Op dinsdag 22 april 2014 19:38 schreef Nezhi het volgende:
[ afbeelding ]
Stukjes kipfilet gemarineerd in oestersaus, ketjap manis, beetje chilisaus en zout en peper.
De smaak was alleen niet zo sterk en beetje te lang in de Airfryer laten zitten
Wilton (offline en online bij taarten/bakkerswinkels goed verkrijgbaar) heeft baking cups die er erg op lijken. Dat is de 'luxe' lijn van hen.quote:Op dinsdag 22 april 2014 21:29 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Zien er prachtig uit! Maar ben vooral benieuwd naar de papieren vormpjes. Waar heb je die vandaan?
Airfryer staat bij mij gelijk aan droog gebakken meuk.quote:Op woensdag 23 april 2014 14:14 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ze zien er jammergenoeg ook drooggebakken uit
Volgende keer beter.
Heb zo'n ding niet maar bak liever in boter of olijfolie .quote:Op woensdag 23 april 2014 15:59 schreef Molo het volgende:
[..]
Airfryer staat bij mij gelijk aan droog gebakken meuk.
Gewoon lekker bakken in de pan
Zou lekker een neutrale olie pakken met die ketjap enzo erbijquote:Op woensdag 23 april 2014 16:58 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Heb zo'n ding niet maar bak liever in boter of olijfolie .
Kan me er oprecht niks bij voorstellen dat het zo lekker is. Lijkt mij saaie meukquote:Op woensdag 23 april 2014 17:21 schreef Nezhi het volgende:
De dunne stukjes (moet nog oefenen met alles een beetje gelijk snijden ) waren wat droog, de gewone stukken waren we zacht en mals. Het ziet er inderdaad wel droog uit maar als je het eet valt het wel mee Patat ziet er overigens ook voor geen meter uit, maar vind het lekkerder dan patat uit frituurvet.
Oja ik was vergeten dat ik er wat olijfolie op had gedaan, gemixed met de marinadequote:Op woensdag 23 april 2014 17:21 schreef Nezhi het volgende:
De dunne stukjes (moet nog oefenen met alles een beetje gelijk snijden ) waren wat droog, de gewone stukken waren we zacht en mals. Het ziet er inderdaad wel droog uit maar als je het eet valt het wel mee Patat ziet er overigens ook voor geen meter uit, maar vind het lekkerder dan patat uit frituurvet.
Thx!quote:Op woensdag 23 april 2014 15:58 schreef Molo het volgende:
[..]
Wilton (offline en online bij taarten/bakkerswinkels goed verkrijgbaar) heeft baking cups die er erg op lijken. Dat is de 'luxe' lijn van hen.
Heb Duitse familie, gaat goed komen!quote:Op woensdag 23 april 2014 11:43 schreef Bortecinem het volgende:
Tnx.
Heb ze een tijdje terug gekocht bij de Kaufland, in Duitsland. Maar online zullen ze vast ook wel te vinden zijn.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 27 april 2014 21:55 schreef regnavetto het volgende:
Wagyu Burger met homemade bun Wat een feest. Klein beetje mosterd en wat ketchup en voor de rest alleen de burger deze keer. Genieten!Homemade bun is mooi!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Toch vind ik em wel wat kaal hoor. Mis een lekkere plak kaas en (gebakken) ui..Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
Oh gaaf! Daar wil ik wel een receptje vanquote:Op zondag 27 april 2014 17:10 schreef minilot het volgende:
Vanmorgen een piepklein deel van de achtertuin ontdaan van onkruid...
[ afbeelding ]
..dus aten we vanmiddag een aardappelcurry met zevenblad erin!
[ afbeelding ]
(+ naanbrood en wat kip voor mijn lief)
Dat! Onze tuin stond er ook ooit helemaal vol mee.quote:Op zondag 27 april 2014 22:42 schreef Molo het volgende:
Ik wist helemaal niet dat dat uberhaupt eetbaar was
Heel simpel!quote:Op zondag 27 april 2014 22:42 schreef Molo het volgende:
[..]
Oh gaaf! Daar wil ik wel een receptje van
Moooooi! En wat zit je klodder saus er mooi op.quote:Op maandag 28 april 2014 11:46 schreef n0a het volgende:
Afgelopen weekend ook een homemade burger gemaakt. Broodjes lukken steeds beter.
[ afbeelding ]
Hier kun je het een beetje zien. Hier is hij wel nog even aan de binnenkant gegrillt. Ze waren lekker zacht van binnen. Dit keer heb ik broodmeel van een molen hier gebruikt.quote:Op maandag 28 april 2014 12:06 schreef minilot het volgende:
[..]
Moooooi! En wat zit je klodder saus er mooi op.
Heb je ook een foto van het kruim toevallig? Ik vind binnenkanten van broodjes ook altijd wel interessant om te zien.
Ah leuk, dank. Ziet er goed luchtig uit zeg!quote:Op maandag 28 april 2014 12:38 schreef n0a het volgende:
[..]
Hier kun je het een beetje zien. Hier is hij wel nog even aan de binnenkant gegrillt. Ze waren lekker zacht van binnen. Dit keer heb ik broodmeel van een molen hier gebruikt.
[ afbeelding ]
Thanks! Ik ga ook lekker voor de koriandervrije optiequote:Op maandag 28 april 2014 12:05 schreef minilot het volgende:
[..]
Heel simpel!
-> http://www.kayotic.nl/blog/bombay-breakfast-potatoes
..maar dan met een paar handenvol zevenblad in plaats van spinazie. En in tegenstelling tot Kayotic gebruik ik wél graag koriander!
Verder dus zelfgebakken naan erbij, met het standaard recept dat ik altijd gebruik:
http://www.seasaltwithfood.com/2009/04/leavened-oven-brean-naan.html
Ziet er heerlijk uit! Heb je daar een recept van?quote:Op maandag 28 april 2014 12:38 schreef n0a het volgende:
[..]
Hier kun je het een beetje zien. Hier is hij wel nog even aan de binnenkant gegrillt. Ze waren lekker zacht van binnen. Dit keer heb ik broodmeel van een molen hier gebruikt.
[ afbeelding ]
Jep http://nombelina.com/zelfgemaakte-hamburger-broodjes/. Dit keer met broodmeel(geen broodmix) gemaakt en bovenop wat maanzaad en versgemalen peper.quote:Op dinsdag 29 april 2014 22:00 schreef md89 het volgende:
[..]
Ziet er heerlijk uit! Heb je daar een recept van?
Dankje! Die ga ik binnenkort eens makenquote:Op dinsdag 29 april 2014 22:15 schreef n0a het volgende:
[..]
Jep http://nombelina.com/zelfgemaakte-hamburger-broodjes/. Dit keer met broodmeel(geen broodmix) gemaakt en bovenop wat maanzaad en versgemalen peper.
Probeer eens oreo chocoballetjesquote:Op woensdag 30 april 2014 13:24 schreef Johnfuckinmayer het volgende:
In supermarkten tieven ze het gewoon weg. Tof dat je het kreeg.
Vanavond de aardappelcurry van minilot proberen. Ben ergg benieuwd.
Het mag geen clotted cream heten. Het maakt mij niet zo uit wat ze er voor hebben verzonnen.quote:Op woensdag 30 april 2014 17:01 schreef Molo het volgende:
De naam Scoontjesroom vind ik wel een behoorlijke waardig.
Ziet er wel lekker uit, die burger ook
Robin, heb je nog iets van vet naast de eidooier door de burger gedaan? Werd hij zo niet droog?
Ik moet sowieso een vleesmolen hebben, na worst maak workshop tijdje geleden. Zo gaaf om zelf te doen
Nope, geen vet. Ik weet dat het niet hoort, maar ik grill 'm kort, dat ie nog rood is, net als wanneer ik het een biefstuk had gelaten en dan heb ik geen vet nodig. Heb ook wel eens riblappen gebruikt, maar ik weet niet wat ik lekkerder vind hoor. Ik vind het wel fijn, een magere burger.quote:Op woensdag 30 april 2014 17:01 schreef Molo het volgende:
Robin, heb je nog iets van vet naast de eidooier door de burger gedaan? Werd hij zo niet droog?
Ik moet sowieso een vleesmolen hebben, na worst maak workshop tijdje geleden. Zo gaaf om zelf te doen
Jaaaa dat heb ik in Berlijn gegeten en wil het echt graag zelf ook eens maken Dat is zoooo lekkerquote:Op vrijdag 2 mei 2014 08:05 schreef Myraela het volgende:
Friet van zoete aardappel. Zo vind ik zoete aardappel wel erg lekker.
[ link | afbeelding ]
Drie keer genieten! Moet echt weer even ottolenghi uit de kast halen, wat te weinig tijd gehad en deel van de week een zeer beperkte keuken tot m'n beschikking. T is zo heerlijk allemaal!quote:Op vrijdag 2 mei 2014 08:43 schreef mjan het volgende:
Drie keer Ottolenghi (uit Plenty): Groene couscous, asperges met mimosa en gekarameliseerde venkel met geitenkaas.
[ afbeelding ]
Eens kijken of ik straks nog een foto kan maken van de kaaskoekjes die ik uit een van z'n andere kookboeken heb gemaakt.
Toevallig had ik gisteren ook zoete aardappel, maar dat vond ik wat melig van smaak. Dit lijkt me toch lekkerder!quote:Op vrijdag 2 mei 2014 08:05 schreef Myraela het volgende:
Friet van zoete aardappel. Zo vind ik zoete aardappel wel erg lekker.
[ link | afbeelding ]
Morgen weer lekker shoppen bij de Sligro. Neem zeker zoete aardappelen mee, lijkt me zo erg lekker! Wat eten jullie hierbij?quote:Op vrijdag 2 mei 2014 08:05 schreef Myraela het volgende:
Friet van zoete aardappel. Zo vind ik zoete aardappel wel erg lekker.
[ link | afbeelding ]
Ik heb het nu stiekem als lunch op, zonder iets erbij. Normaal denk ik dat ik het zou combineren met een lekker stuk kip en een salade denk ik.quote:Op vrijdag 2 mei 2014 17:16 schreef Smallish het volgende:
[..]
Morgen weer lekker shoppen bij de Sligro. Neem zeker zoete aardappelen mee, lijkt me zo erg lekker! Wat eten jullie hierbij?
Dit was mijn tweede keer zoete aardappel, de eerste keer was gepoft op de barbecue. Dat vond ik toch minder lekker. Ik vond het zoete en melige een beetje apart bij elkaar, uit de oven heb je dat niet zo.quote:Op vrijdag 2 mei 2014 16:34 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Toevallig had ik gisteren ook zoete aardappel, maar dat vond ik wat melig van smaak. Dit lijkt me toch lekkerder!
Hm, ze zien er een beetje aaaaarig uit, zouden we in Brabant zeggen. :-)quote:Op vrijdag 2 mei 2014 20:43 schreef Myraela het volgende:
Ohja, mijn dumplings van gisteren. Niet de mooiste, maar ach, voor een eerste keer.
[ afbeelding ]
Recept van het deeg komt van aziatische-ingredienten.nl Bedankt Robin, deeg was prima gelukt.
Weleens die aubergine kroketten gemaakt uit Plenty?quote:Op vrijdag 2 mei 2014 08:43 schreef mjan het volgende:
Drie keer Ottolenghi (uit Plenty): Groene couscous, asperges met mimosa en gekarameliseerde venkel met geitenkaas.
[ afbeelding ]
Eens kijken of ik straks nog een foto kan maken van de kaaskoekjes die ik uit een van z'n andere kookboeken heb gemaakt.
Ikke wel en die zijn godallemachtig fantastischquote:Op woensdag 7 mei 2014 11:08 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Weleens die aubergine kroketten gemaakt uit Plenty?
Ha! Wat zat erin, en hoe heb je ze precies gaar gekregen? Ze zien er namelijk meer gekookt dan gestoomd uit..quote:Op vrijdag 2 mei 2014 20:43 schreef Myraela het volgende:
Ohja, mijn dumplings van gisteren. Niet de mooiste, maar ach, voor een eerste keer.
[ afbeelding ]
Recept van het deeg komt van aziatische-ingredienten.nl Bedankt Robin, deeg was prima gelukt.
Ha, deze loopt goed! Smaakte -ie veel beter dan de eerste versie die je maakte?quote:Op woensdag 7 mei 2014 10:40 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Chocolade fondant. Dit was mijn 2de poging met recept van Jeroen Meus. Eerste poging was met een recept van Heel Holland Bakt. Die was niet zo lekker en ook heel raar geschreven.
Ja, die andere was heel ei-ig en niet zoet genoeg. Deze zou misschien iets minder zoet kunnen.quote:Op woensdag 7 mei 2014 11:33 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, deze loopt goed! Smaakte -ie veel beter dan de eerste versie die je maakte?
Ik zal het eens in een restaurant eten om te vergelijken. Het is zo lastig om zelf in te schatten wat "normaal" is als je ze nog nooit op hebt. Maar ze waren lekker.quote:Op woensdag 7 mei 2014 10:50 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hm, ze zien er een beetje aaaaarig uit, zouden we in Brabant zeggen. :-)
Ik wilde eigenlijk al vragen wat het voor moest stellen. Ik dacht even dat je van die doorzichtige harkau dumplings had willen maken. Maar ahum, gewone jiaozi dus. Grappig.
En als ze lekker waren, dan waren ze lekker!
(zag ze nu pas, vrijdag blijkbaar overheen gekeken)
Er zit het vlees van een braadworst in, wortel en ui. Gewoon dingen die ik in huis had, wilde vooral het deeg eens proberen. En ze zijn gewoon gekookt, dat stond in het recept. Eerst kwam ik een recept tegen met "gooi er wanneer het kookt een glas water bij, en herhaal dat drie keer telkens als het weer kookt, dan zijn ze gaar." Ik was allang blij dat er bij Robin gewoon een tijdsindicatie stond.quote:Op woensdag 7 mei 2014 11:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha! Wat zat erin, en hoe heb je ze precies gaar gekregen? Ze zien er namelijk meer gekookt dan gestoomd uit..
Ja, zijn lekker! Maar ik houd vooral van Ottolenghi vanwege de uitgesproken smaken, en die moet je natuurlijk niet verwachten bij dat gerechtje.quote:Op woensdag 7 mei 2014 11:08 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Weleens die aubergine kroketten gemaakt uit Plenty?
Je kunt ze bij de meeste toko's ook kant-en-klaar uit de diepvries kopen:quote:Op woensdag 7 mei 2014 11:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik zal het eens in een restaurant eten om te vergelijken. Het is zo lastig om zelf in te schatten wat "normaal" is als je ze nog nooit op hebt. Maar ze waren lekker.
[..]
Nou, ik vind 'burned eggplant' anders een knap uitgesproken smaak! Kampvuur in je mond. Tevens zit er feta in, en da's flink zilt.quote:Op woensdag 7 mei 2014 12:01 schreef mjan het volgende:
[..]
Ja, zijn lekker! Maar ik houd vooral van Ottolenghi vanwege de uitgesproken smaken, en die moet je natuurlijk niet verwachten bij dat gerechtje.
Ok, wellicht persoonlijk dan. Ik was er niet erg van onder de indruk. Nog steeds wel erg lekker en voor herhaling vatbaar, maar verder niet.quote:Op woensdag 7 mei 2014 12:06 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou, ik vind 'burned eggplant' anders een knap uitgesproken smaak! Kampvuur in je mond. Tevens zit er feta in, en da's flink zilt.
Zou het kunnen liggen aan het grillen/roosteren van de aubergine? Als die goed "gebrand" is is het zo extreem lekker, maar zo niet, smaakt het veel minder uitgesproken.quote:Op woensdag 7 mei 2014 12:20 schreef mjan het volgende:
[..]
Ok, wellicht persoonlijk dan. Ik was er niet erg van onder de indruk. Nog steeds wel erg lekker en voor herhaling vatbaar, maar verder niet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |