Weet niet wat voor frituurpan dat was, maar deze princess is m'n tweede in iets van 15 jaar en doet het nog perfect, na veel gebruik ook.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 13:26 schreef Geralt het volgende:
Nouja ik hou wel van een beetje kwaliteit zegmaar. Die Fritel geeft 10 jaar garantie. Dat wekt natuurlijk wel direct vertrouwen. En dan mag het best iets duurder zijn.
Onze vorige frietpan heeft het maar 2 jaar volgehouden en is niet eens zo heel vaak gebruikt. Max 3x per maand ofzo gemiddeld denk ik.
Ja nouja we zijn maar met zn tweeen he, dus zo heel groot hoeft het dan natuurlijk ook niet.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 13:28 schreef Erasmo het volgende:
Als je enige eis de grootte is:
[ afbeelding ]
Precies die hebben wij ookquote:Op zaterdag 25 januari 2014 13:32 schreef spiedermann het volgende:
[ afbeelding ]
deze
frituurt alles prima, niet kapot te krijgen
en voor het verschil in prijs tussen deze en de "kwaliteit" van TS kan je een hele hoop vette hap halenquote:
Heb ik ooit een topic over geopend:quote:Op zaterdag 25 januari 2014 13:42 schreef Sannr_ het volgende:
Ik zou in elk geval niks kopen met zo'n raampje er in, want dat werkt toch niet.
Te duur en geen frietpan.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 14:05 schreef TheWhiteCowboy het volgende:
Misschien is dit iets?
http://www.bol.com/nl/p/p(...)rt/9200000010214164/
Duurder klopt, hij doet echter hetzelfde zo niet meer dan een frietpan zonder het gedoe van vet geklooi.quote:
Jamaar ik wil gewoon fritureren en niet die andere dingen allemaalquote:Op zaterdag 25 januari 2014 14:16 schreef TheWhiteCowboy het volgende:
[..]
Duurder klopt, hij doet echter hetzelfde zo niet meer dan een frietpan zonder het gedoe van vet geklooi.
Ah okay, precies het model wat ik op het oog had.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 14:19 schreef Sometimes het volgende:
Ik heb een Fritel, een FR4370 (4 liter).
Is inderdaad wat duurder, maar absoluut geen spijt van gehad, geweldig ding.
Gekocht begin 2009, dus pas 5 jaar oud. Ziet er nog uit als nieuw en doordat alles in de vaatwasser kan blijft dat ook wel zo.
Dat is onzin, patat uit zo'n actifry is gewoon smerig.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 14:16 schreef TheWhiteCowboy het volgende:
[..]
Duurder klopt, hij doet echter hetzelfde zo niet meer dan een frietpan zonder het gedoe van vet geklooi.
Dan kan jij er niet mee omgaan, anders dat zeker want minder vet maar smerig eh nee.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 14:27 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dat is onzin, patat uit zo'n actifry is gewoon smerig.
Juist goed dat ie meer energie verbruikt. Alle opgenomen energie wordt omgezet in warmte, oftewel een pan met een hoger vermogen kan meer warmte energie afleveren aan de olie of vet. Hierdoor neemt je eten minder vet op en blijft het lekkerderquote:Op zaterdag 25 januari 2014 13:42 schreef Sannr_ het volgende:
Zie ook dat die Fritel extreem veel stroom verbruikt trouwens, 3200 watt vs 2000 watt voor de Princessn (die ook heel snel is). Lijkt me dus geen aanrader.
Sorry? Dit betekend niets meer of minder dat je princess (baggermerk) gewoon langer 2000 watt trekt om het vet warm te krijgen dan de fritel, en daarbij meer stroom verbruikt dan de fritel, want de afkoelingsratio (warmte afgifte aan de lucht) is hoger omdat hij er langer over doet.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 13:42 schreef Sannr_ het volgende:
Zie ook dat die Fritel extreem veel stroom verbruikt trouwens, 3200 watt vs 2000 watt voor de Princessn (die ook heel snel is). Lijkt me dus geen aanrader.
.
Is helemaal uit edelstaal en voor horeca gemaakt, dus kan jarenlange dagelijkse mishandeling aan.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 18:18 schreef Geralt het volgende:
150 euro; dat is me wat te gortig. Ziet er wel degelijk uit
Ik wil zo min mogelijk, dan wel geen kunststof aan een friteusequote:Op zaterdag 25 januari 2014 18:21 schreef Geralt het volgende:
Zeg Piet, is die Fritel SF 4371 wat denk je?
Nouja ik snap het wel, maar ik ga geen 150+ euro aan een frietpan uitgevenquote:Op zaterdag 25 januari 2014 18:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik wil zo min mogelijk, dan wel geen kunststof aan een friteuse
Kijk, zo hoort het.. Ossewitquote:Op zaterdag 25 januari 2014 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Deze
[ afbeelding ]
Staat in de buitenkeuken onder een afdak, frituren doe ik in Ossewit
Jep,quote:Op zaterdag 25 januari 2014 18:29 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Kijk, zo hoort het.. Ossewit
Enige nadeel is dat als je de pan moet schoonmaken dat je het eerst weer moet verhitten voor je het warmtelement uit de pan kan halen.
Wat dat betreft kan je beter het schoonmaken alvast inplannen zodat je na de laatste keer frituren het element alvast uit de pan haalt.
Maar dat kan ik dus uit de praktijk vertellen, is niet waar. De friet koelt het apparaat niet te snel af en het wordt ook mooi "droog krokant". Nu werk ik wel meestal met vers gesneden voorgekookte frietjes, maar vroeger ook met diepvries geen probleem gehad eigenlijk. Dus als het apparaat de temp snel genoeg weer omhoog krijgt zijn die extra watts pure verspilling.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 18:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sorry? Dit betekend niets meer of minder dat je princess (baggermerk) gewoon langer 2000 watt trekt om het vet warm te krijgen dan de fritel, en daarbij meer stroom verbruikt dan de fritel, want de afkoelingsratio (warmte afgifte aan de lucht) is hoger omdat hij er langer over doet.
Als je vervolgens friet in doet koelt het vet af en is de princes niet zo goed in staat als de fritel om het warm te stoken.
Het is gewoon een kutapparaat
geen afwasmachine hier, moet het nog met de hand doen maar dat was ook wel de reden waarom ik zo'n model heb uitgekozen, volledig uit elkaar te halen en goed te reinigen.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep,
Als ik het vet heb weggegooid gaat deze hendi muv het verwarmingselement in zijn geheel de afwasmachine in en komt er weer glanzend schoon uit.
Nee dat niet, maar het schept wel vertrouwen. Bovendien staat heel internet vol met lovende kritieken over die Fritel en op de sites waar ik die Hendi zag staan zie ik zo 123 nergens reviews. Nou wil dat ook niet alles zeggen natuurlijk, maar 1 jaar garantie of 10 jaar is wel een groot verschil.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 18:47 schreef Sannr_ het volgende:
Hahaha, je rijdt zeker ook in een Kia "Waar 7 jaar garantie de standaard is".
Inderdaad! Zou ooit deze die ik nu heb kapot gaan dan zou dat voor mij wel wat waard zijn! Idiote ontwerpkeuze die verf!quote:Op zaterdag 25 januari 2014 18:49 schreef SiGNe het volgende:
[..]
geen afwasmachine hier, moet het nog met de hand doen maar dat was ook wel de reden waarom ik zo'n model heb uitgekozen, volledig uit elkaar te halen en goed te reinigen.
Ik heb voor een Tefal gekozen (ook iets van ¤150 trouwens, had ie eigenlijk dan liever een echt profi-ding voor gehad maar goed.. onwetende consument )
In elk geval doet ie het wel beter dan de gemiddelde frituurpan, houdt temp ook goed vast (gemeten met een analoge frituurthermometer) en 't is ook met de hand makkelijk schoon te houden.
Nadeel is alleen ook de verf van de cijfers die er door warmte en vet af gaat.
Je vraagt je af dat als het zo vaak voorkomt er niet voor andere verf is gekozen of ze niet gezoken hebben om de cijfers in het plastik te drukken.
Ik heb werk lamlul, ik heb gewoon geen zin om in de rij te gaan staan wachten tot ik aan de beurt ben en wat eten mag bestellen.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 19:00 schreef borbit het volgende:
Waarom zoek je geen werk? Dan kun je gewoon naar de snackbar.
Meeste snackbars doen alleen diepvries friet, en degenen die wel aan zelf snijden doen gebruiken meestal de verkeerde aardappelen Aardappelen koop je bij de boer, niet bij de supermarkt of groothandel... Als je niet zo overwerkt was wist je wat een lekker frietje wasquote:Op zaterdag 25 januari 2014 19:00 schreef borbit het volgende:
Waarom zoek je geen werk? Dan kun je gewoon naar de snackbar.
Wat voor type?quote:Op zaterdag 25 januari 2014 19:39 schreef AnnaNiem het volgende:
Ik heb een Fritel, vraag me niet wat voor type... We hebben hem in 2007 of 2008 gekocht. Roest nog nergens (staat altijd buiten onder een afdak), warmt goed en snel op en houdt de temperatuur goed vast. Ik ben meer dan tevreden.
En wanneeer heb je hem gekocht? Heb je geen last van roest (weet niet of je hem binnen of buiten gebruikt)? Warmt ie wel een beetje goed en snel, en verliest ie niet de temperatuur als je er wat in doet? Ben je een beetje tevreden er over?quote:
Ik ben er prima tevreden over, heb 'm een jaar of 4 geleden gekocht en staat normaal gezien in de kelder.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 20:01 schreef Sannr_ het volgende:
[..]
En wanneeer heb je hem gekocht? Heb je geen last van roest (weet niet of je hem binnen of buiten gebruikt)? Warmt ie wel een beetje goed en snel, en verliest ie niet de temperatuur als je er wat in doet? Ben je een beetje tevreden er over?
Ah ik dacht dat het een vraag was nav mijn friteuse..quote:Op zaterdag 25 januari 2014 20:12 schreef Sannr_ het volgende:
SiGNe, ik reageerde op jouw reactie op AnnaNiem, maar dank voor de omschrijving, grappig trouwens ook dat niemand de friteuse in de keuken heeft zoals ik :p
In welke volume komt ossenwit?quote:Op zaterdag 25 januari 2014 13:34 schreef Sannr_ het volgende:
Met z'n tweeen is een normale 3L pan genoeg, 2,5 is net irritant omdat je olie altijd koopt in verpakkingen van 2 of 3 liter.
Twee kilo, verpakt in 6 blokken maar kunnen er ook 8 zijn.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 20:33 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
In welke volume komt ossenwit?
Ik vroeg me eigenlijk af of dat dan zoveel lichter is dan water dat het ongeveer 2.5 liter wordt.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 20:54 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Twee kilo, verpakt in 6 blokken maar kunnen er ook 8 zijn.
edit: ah, 4 blokken dus..
Eerder zwaarder dan water, iets minder dan 2 liter dus maar het zal ook niet dusdanig minder zijn dan anderhalve liter.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 21:24 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik vroeg me eigenlijk af of dat dan zoveel lichter is dan water dat het ongeveer 2.5 liter wordt.
je hebt meer kans dat de olie te warm wordt en er een vlam in de pan komt. Als je het met beleid doet is er niks aan de hand. Onhandig en volkomen uit de tijd is het echter wel.quote:Op zondag 26 januari 2014 11:26 schreef Re.active het volgende:
Nee zie niet in hoe dit gevaarlijk is. Als je een thermometer er in hangt weet je hoe heet de olie is en zolang je geen bevroren friet met ijsklompen erin laat zakken is er niks aan het handje
Hadden er vroeger thuis ook eentje.quote:Op zondag 26 januari 2014 11:58 schreef Sorella het volgende:
Ik heb er nog steeds spijt van dat ik toen mijn ouderwetse op het gas frituurpan heb weg gedaan, was ideaal voor oliebollen.
Die is geheel correctquote:Wij hebben een delonghi 4 liter pan, helemaal uit elkaar te halen en een vermogen van 3200 of 3500 watt.
Met de gedachte: hoe meer vermogen hoe eerder het vet weer op temperatuur is als ik er patat in gooi.
Vet is lichter dan waterquote:Op zaterdag 25 januari 2014 21:26 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Eerder zwaarder dan water, iets minder dan 2 liter dus maar het zal ook niet dusdanig minder zijn dan anderhalve liter.
Laten we zeggen, 1,9 liter per 2 kilo, denk dat je dan wel goed zit.
Enmet een pan van 3 liter doe je dus gewoon 6 blokken in de pan.
De mijne is 4 liter en dan zit ik dus aan 2 hele verpakkingen.
Dit inderdaad (maar dan geen pindaolie) in combinati met zoiets:quote:Op zondag 26 januari 2014 17:53 schreef minilot het volgende:
Geen frituurpan. Als ik zo heel af en toe eens iets moet frituren dan gooi ik een fles pindaolie leeg in een stevige gietijzeren braadpan. Dat + dit:
[ afbeelding ]
= eenvoudig frituren als je het maar soms doet.
..al gebruik ik gewoon mijn suikerthermometer, want die heb ik toch altijd in de buurt liggen.quote:Op maandag 27 januari 2014 09:06 schreef Deshain het volgende:
[..]
Dit inderdaad (maar dan geen pindaolie) in combinati met zoiets:
[ afbeelding ]
Werkt perfect voor mij.
Deze. Maar gebruik hem nooit. Open keuken en direct 2 dagen frituurlucht in mijn huis.quote:Op maandag 27 januari 2014 02:01 schreef Ferdii het volgende:
Princess pannetje van 20 eurie, doet zijn werk perfect. Gaat tot nu toe jaartje of 5 mee. Kan helemaal uit elkaar en in vaatwasser.
Mij niet gezien met een dure designpan zonde van het geld
Wat een schoonheid!quote:Op zaterdag 25 januari 2014 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Deze
[ afbeelding ]
Staat in de buitenkeuken onder een afdak, frituren doe ik in Ossewit
Zojuist besteld bij Cool Blue; morgen in huis en geen verzendkosten.quote:Op maandag 27 januari 2014 08:31 schreef RoelerMF het volgende:
Ik heb de Fritel SF 4371. Wat een bazenapparaat
Zo een hebben wij ook. Apart snacks en friet frituren = minder vaak het frietvet vervangen.quote:Op maandag 27 januari 2014 11:24 schreef raulbouli het volgende:
[ afbeelding ]
Helemaal nieuw in doos nog..... zo vaak wordt er gefrituurd hier.....
Daar ga je geen spijt van krijgen hoor. Goede frituurolie/vet kopen en zelfs de goedkoopste snacks komen er prachtig uitquote:Op dinsdag 28 januari 2014 20:05 schreef Geralt het volgende:
[..]
Zojuist besteld bij Cool Blue; morgen in huis en geen verzendkosten.
Daar kwam ik ook redelijk snel achter, dat dat achteraf gezien beter was.. meteen zwarte vlekken op m'n nieuwe element en m'n huis vol rook..quote:Op woensdag 29 januari 2014 16:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je in Ossewit gaat frituren, ipv in vloeibaar vet, smelt een blok voor in een pan, op laag vuur, doe dat in de frituur, en doe de rest van de blokken erbij. Niet blokken vet op het element stapelen
Ossenwit!quote:Op woensdag 29 januari 2014 12:50 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
Daar ga je geen spijt van krijgen hoor. Goede frituurolie/vet kopen en zelfs de goedkoopste snacks komen er prachtig uit
We zijn met zn tweeën, dus teveel gaat er niet in tegelijk in deze pan van 4L.quote:Op woensdag 29 januari 2014 18:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Het beste resultaat bereik je trouwens altijd door niet teveel er in te gooien.
Teveel frieten maken het vet te koud. Het water in de aardappelstaafjes heeft een keer of drie hogere soortelijke warmte dan frietvet. Dat betekend dat voor ieder volume friet 1 graad te verwarmen bijna drie keer zoveel vet 1 graad omlaag gaat.
Schnitzels hoor je niet te frituren... (vind ik dan..)quote:Op woensdag 29 januari 2014 13:04 schreef Leipo666 het volgende:
enige nadeel van onze huidige pan vind ik de breedte: passen net geen 2 schnitzels naast elkaar in
Horror ding, dat is geen frituurpan maar het werk van de duivel. Misschien iets gezonder maar het is gewoon geen patat meer, en de snacks zijn geen frituur snacks meer.quote:Op woensdag 29 januari 2014 21:17 schreef Marco001 het volgende:
[..]
Schnitzels hoor je niet te frituren... (vind ik dan..)
Wij hebben een Philips Airfryer. Ideaal ding, even 5 minuten voorverwarmen, bevroren patat erin, 10-15 minuutjes zijn gang laten gaan en klaar. in die 10 minuten kan je mooi een stukje vlees bakken en salade ofzo klaarmaken.
ik wel, lekker Duits/Oostenrijksquote:Op woensdag 29 januari 2014 21:17 schreef Marco001 het volgende:
[..]
Schnitzels hoor je niet te frituren... (vind ik dan..)
In Wenen vaak Schnitzel gegeten, maar die werden in een koekenpan gebakken, niet gefrituurdquote:Op donderdag 30 januari 2014 09:24 schreef Leipo666 het volgende:
[..]
ik wel, lekker Duits/Oostenrijks
Zo een heb ik ook!..quote:Op zondag 26 januari 2014 11:16 schreef Re.active het volgende:
Ik heb gewoon een frituur"pan"
Staat ook nog eens mooi tussen de rest van de pannen, en gaat eeuwig mee
[ afbeelding ]
Dan heb je geluk gehad, of een vriend van mij pech.quote:Op donderdag 6 februari 2014 09:38 schreef Nico987 het volgende:
Ik heb een princes van 20 euro, om de 3 jaar is dat ding te vet om aan te pakken, dan flikker ik hem weer weg. Doe ik een jaar zonder, en dan weer 3 jaar zo'n ding van 20 euro. Kapot zijn ze nog nooit gegaan.
Klopt, maar wel zwemmend waarschijnlijk. Een schnitzel moet groter dan het bord zijn dus heb je niks aan een gewone frituurpan, en bakken ze het in een hele grote koekenpan met een paar centimeter hele hete reuzel erin. Er staat me ook nog iets bij van een methode waarbij de schnitzel van het ene vetbad in het andere gaat en dan weer een ander, maar de logica daarvan heb ik niet meegekregen.quote:Op donderdag 30 januari 2014 09:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In Wenen vaak Schnitzel gegeten, maar die werden in een koekenpan gebakken, niet gefrituurd
Wiener Traditionshaus Figlmüller.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 13:50 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Klopt, maar wel zwemmend waarschijnlijk. Een schnitzel moet groter dan het bord zijn dus heb je niks aan een gewone frituurpan, en bakken ze het in een hele grote koekenpan met een paar centimeter hele hete reuzel erin. Er staat me ook nog iets bij van een methode waarbij de schnitzel van het ene vetbad in het andere gaat en dan weer een ander, maar de logica daarvan heb ik niet meegekregen.
Van de hete olie in de hete boter of andersom... Dar zou het extra lekker moeten maken.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 13:50 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Klopt, maar wel zwemmend waarschijnlijk. Een schnitzel moet groter dan het bord zijn dus heb je niks aan een gewone frituurpan, en bakken ze het in een hele grote koekenpan met een paar centimeter hele hete reuzel erin. Er staat me ook nog iets bij van een methode waarbij de schnitzel van het ene vetbad in het andere gaat en dan weer een ander, maar de logica daarvan heb ik niet meegekregen.
nou nee...quote:Op zaterdag 25 januari 2014 18:47 schreef Sannr_ het volgende:
Hahaha, je rijdt zeker ook in een Kia "Waar 7 jaar garantie de standaard is".
[..]
Maar dat kan ik dus uit de praktijk vertellen, is niet waar. De friet koelt het apparaat niet te snel af en het wordt ook mooi "droog krokant". Nu werk ik wel meestal met vers gesneden voorgekookte frietjes, maar vroeger ook met diepvries geen probleem gehad eigenlijk. Dus als het apparaat de temp snel genoeg weer omhoog krijgt zijn die extra watts pure verspilling.
Ik frituur trouwens gewoon in Diamant, aangezien zij 3 liter verpakkingen verkopen. Vloeibaar vet is sowieso veel gezonder dan vet dat verhard (zoals Ossewit).
Misschien ook geen onbelangrijke vraag: Wat ga je eigenlijk frituren, frietjes, of ook andere dingen? En wat is er stuk aan de vorige en wat voor apparaat was dat?
Niet? Ik dacht dat de stand van wetenschap was, dat vaste (verzadigde) vetten vervangen door koolhydraten niet goed was, maar vervangen door vloeibare (onverzadigde) vetten en bij voorkeur die omega-vetten wel.quote:
Frituren is op zich helemaal niet zo vet.quote:Op zaterdag 8 februari 2014 00:47 schreef sirdanilot het volgende:
Al heb ik wel het idee dat frituren helemaal niet veel ongezonder is dan bakken in veel vet. Bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, als ik dat maak dan eet ik eigenlijk ook al het vet dat erin gaat op. Als je het dan frituurt krijg je volgens mij netto evenveel of zelfs minder vet binnen? Gisteren nog voor meer dan vijftig man aardappeltjes staan frituren
I beg to differ, ossewit is het bestequote:Op zaterdag 8 februari 2014 00:47 schreef sirdanilot het volgende:
Van die over geprocessde zooi is sowieso niet goed. Bijvoorbeeld diamant frituurvet. Verhard plantaardig vet, zoals ouderwetsche margarine of van die blokken frietvet, is ook niet goed.
Pinda olie is eigenlijk het beste, maar da's wel enigszins aan de prijs. Gewoon zonnebloemolie kan ook maar daar kleven ook nadelen aan natuurlijk. Ik frituur dus niet omdat ik geen frietpan heb uit zelfbescherming (anders word ik echt moddervet ) maar ik zou het denk ik in ossewit doen.
Al heb ik wel het idee dat frituren helemaal niet veel ongezonder is dan bakken in veel vet. Bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, als ik dat maak dan eet ik eigenlijk ook al het vet dat erin gaat op. Als je het dan frituurt krijg je volgens mij netto evenveel of zelfs minder vet binnen? Gisteren nog voor meer dan vijftig man aardappeltjes staan frituren
me tooquote:Op dinsdag 28 januari 2014 20:05 schreef Geralt het volgende:
[..]
Zojuist besteld bij Cool Blue; morgen in huis en geen verzendkosten.
Hij bevalt prima. Ziet er nog als nieuw uit en ik maak hem minder vaak schoon dan eigenlijk zou moeten. Hij doet het erg goed en spettert niet over de rand waardoor die goedkope Princess klote dingen altijd na een 2 jaar weggetieft kunnen worden.quote:Op woensdag 28 oktober 2015 20:05 schreef Manke het volgende:
[..]
me too
Zat te googlen en kwam hier terecht.
Bevalt ie nog na bijna 2 jaar? Vind je 4 liter te veel of genoeg?
Nog erger is het als je zo'n klein volume olie hebt en een klein vermogen dat je olie heel snel afkoelt en je de friet dus niet bakt maar kookt. Het wordt moddervet, is niet lekker en zo verneuk je je voedsel.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 18:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sorry? Dit betekend niets meer of minder dat je princess (baggermerk) gewoon langer 2000 watt trekt om het vet warm te krijgen dan de fritel, en daarbij meer stroom verbruikt dan de fritel, want de afkoelingsratio (warmte afgifte aan de lucht) is hoger omdat hij er langer over doet.
Als je vervolgens friet in doet koelt het vet af en is de princes niet zo goed in staat als de fritel om het warm te stoken.
Het is gewoon een kutapparaat
heb je dit vaker zien zeggen, ben er wel benieuwd naar en wil het proberen. Weet je hoe lang het houdbaar is in de praktijk als je het in een friteuse laat zitten?quote:Op zaterdag 8 februari 2014 09:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
I beg to differ, ossewit is het beste
Tot je het te bruin vindt Heb net mijn frituur met ossewit ververst heb ik denk ik zo'n half jaar mee gedaan.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 14:22 schreef Manke het volgende:
[..]
heb je dit vaker zien zeggen, ben er wel benieuwd naar en wil het proberen. Weet je hoe lang het houdbaar is in de praktijk als je het in een friteuse laat zitten?
En waar haal je die heden ten dage nog?quote:
Markt of groenteboer. Of direct bij de boer zelf als je in de buurt woont.quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 20:06 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
En waar haal je die heden ten dage nog?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |