Hoezo dat? Houden die van honing en knagen ze de kasten open? Of brengen ze ongedierte over?quote:Op vrijdag 24 januari 2014 21:48 schreef debuurvrouw het volgende:
In mijn dorp zit er ook geen zag ik. Maar wij hebben nogal wat steenmarters. Volgens mij gaat dat ook niet lekker samen.
Wollaaa die bij ons dus vorig jaar ookquote:Op vrijdag 24 januari 2014 20:26 schreef Uccie het volgende:
[..]
Ja de haagse imkervereniging bestaat dit jaar 100jr zie ik net.
Dat ga ik niet doen. Ik wil wel een potje honing kopen of tweequote:Op vrijdag 24 januari 2014 22:02 schreef superworm het volgende:
Als er hier vijf mensen van iedereen die het serieus overweegt, gaan imkeren, is er alleen daarmee al meer geld binnengekomen voor de bijenstand in Nederland dan via deze actie (Ervanuitgaande dat je dan zelf cursussen doet of imkers je laat mentoren.) Gewoon via gewaarwording en zelf eens benaderen. Imkers zijn net bijen, ze zitten overal
Dat geld boeit niet zo vind ik, gaat er om dat er meer mensen iets met bijen gaan doen (en hopelijk deskundig)quote:Op vrijdag 24 januari 2014 22:02 schreef superworm het volgende:
Als er hier vijf mensen van iedereen die het serieus overweegt, gaan imkeren, is er alleen daarmee al meer geld binnengekomen voor de bijenstand in Nederland dan via deze actie (Ervanuitgaande dat je dan zelf cursussen doet of imkers je laat mentoren.) Gewoon via gewaarwording en zelf eens benaderen. Imkers zijn net bijen, ze zitten overal
Dat inderdaad sowieso. Ik weet ook helemaal niet of ik het uiteindelijk echt zou durven. Als in, hamsters die lief zijn pak ik dagelijks maar degenen die in het verleden 2 keer of vaker beten ben ik wantrouwig naar. Bij insecten net zo. Muggen -zelfs bij gezoem om hoofd- val ik zo bij in slaap want ik word nóóit gestoken.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 22:08 schreef Dr_Flash het volgende:
[..]
Dat ga ik niet doen. Ik wil wel een potje honing kopen of twee
Ik heb het eerlijk gezegd eerder al overwogen. Het lijkt me best leuk om te doen en het is natuurlijk belangrijk om de bijenstand in stand te houden. Maar tot nu toe heb ik er nooit iets mee gedaan, behalve her en der imkers bezoeken..quote:Op vrijdag 24 januari 2014 22:02 schreef superworm het volgende:
Als er hier vijf mensen van iedereen die het serieus overweegt, gaan imkeren, is er alleen daarmee al meer geld binnengekomen voor de bijenstand in Nederland dan via deze actie (Ervanuitgaande dat je dan zelf cursussen doet of imkers je laat mentoren.) Gewoon via gewaarwording en zelf eens benaderen. Imkers zijn net bijen, ze zitten overal
Kent iemand van de F&F'ers hier die FOK!imker uit het eerder gelinkte topic? Misschien eens vragen of-ie zich hier kan melden/mening spuien? Half jaar niet gepost maar op FOK! zegt dat vaak niet veel.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 22:10 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik heb het eerlijk gezegd eerder al overwogen. Het lijkt me best leuk om te doen en het is natuurlijk belangrijk om de bijenstand in stand te houden. Maar tot nu toe heb ik er nooit iets mee gedaan, behalve her en der imkers bezoeken..
quote:Op vrijdag 24 januari 2014 22:12 schreef Dr_Flash het volgende:
Whisk Whisk! Moet je kijken wat ze ook maken
[ afbeelding ]
Wijnnnnn
Bijenbier, is dat er ook?quote:Op vrijdag 24 januari 2014 22:12 schreef Dr_Flash het volgende:
Whisk Whisk! Moet je kijken wat ze ook maken
[ afbeelding ]
Wijnnnnn
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mede_(drank)quote:Soorten mede[bewerken]
Aangezien er veel verschillende soorten honing bestaan, bestaan er ook verschillende soorten mede. Honing die uit heidegebieden komt smaakt heel anders dan honing uit een appelboomgaard. Ook de zoetheid kan verschillen. Dit kan bijvoorbeeld komen door verschillende soorten gisten, of een andere hoeveelheid honing. Wezenlijk afwijkend van de overwegend zoete smaken is bijvoorbeeld de mede uit honing van de kastanjeboom, waarbij eerder sprake is van een kruidige, pittige smaak dan een zoete. Net als bij wijn kent mede een onderscheid in zoete mede en bijvoorbeeld halfzoete soorten uit heidehoning of lindebloesemhoning en halfdroge varianten als mede uit dennenhoning. Evenals bij wijn zijn er diverse soorten mede die in smaak verbeteren als deze enige tijd worden bewaard.
Mede hoeft niet alleen uit honing en water te bestaan, maar er kan ook fruit, kruiden of ander voedsel aan toegevoegd worden. Enkele voorbeelden zijn kaneel, kruidnagel, lavendel, veenbessen, sinaasappels of rozenbottels. Er bestaan kruidenwijnen waarin honing slechts een toegevoegd, doch overheersend bestanddeel is te midden van diverse andere later toegevoegde bestanddelen. Deze worden nog wel eens onterecht honingwijn genoemd of soms verkocht als zijnde mede. Ook komt het voor dat mede wordt gemengd met andere alcoholische dranken als witte wijn en whisky. Zolang de basis van de drank bestaat uit honing, water en gist, en alleen de honing het gistingsproces heeft doorlopen, kan men spreken van mede. Er bestaan naast deze basale samenstelling ook soorten die in meer of mindere mate versterkt zijn door middel van mutage, de techniek die bijvoorbeeld ook wordt toegepast bij de bereiding van port.
Wil je de bijen in het bier hebben? Volgens mij kun je beter voor honingbier gaanquote:
Ja precies Heb het volgens mij weleens gedronken in Café België.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 22:16 schreef Light het volgende:
[..]
Wil je de bijen in het bier hebben? Volgens mij kun je beter voor honingbier gaan
Ja en je bent al zoet genoeg.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 22:15 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mede_(drank)
Zoet dus inderdaad
quote:Op vrijdag 24 januari 2014 22:16 schreef Light het volgende:
[..]
Wil je de bijen in het bier hebben? Volgens mij kun je beter voor honingbier gaan
Ik denk zelfs MIERzoetquote:
Is dat lekker? En wat doe je er precies mee? Waar gebruik je het voor/in bedoel ik?quote:Op vrijdag 24 januari 2014 22:18 schreef tupolev141 het volgende:
[..]
Ja en je bent al zoet genoeg.
Mijn ouders hebben een rij vlierbessenstruiken. Maakt mijn moeder siroop van
Goed plan!quote:Op vrijdag 24 januari 2014 22:20 schreef qltel het volgende:
Zo'n bijenhotel (zo'n grote) ziet er wel uit als iets wat ik hier zelf zou kunnen maken.. Alle materialen heb ik hier gewoon liggen en plek heb ik ook genoeg.
Moeders gebruikt het, 'aangelengd' met 10% alcohol, als hoestdrankje. En het gaat ook in sauzen bij het koken.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 22:19 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Is dat lekker? En wat doe je er precies mee? Waar gebruik je het voor/in bedoel ik?
Zomaar een ideetje:quote:Op vrijdag 24 januari 2014 22:20 schreef qltel het volgende:
Zo'n bijenhotel (zo'n grote) ziet er wel uit als iets wat ik hier zelf zou kunnen maken.. Alle materialen heb ik hier gewoon liggen en plek heb ik ook genoeg.
Ah, dank voor je antwoord!quote:Op vrijdag 24 januari 2014 22:24 schreef tupolev141 het volgende:
[..]
Moeders gebruikt het, 'aangelengd' met 10% alcohol, als hoestdrankje. En het gaat ook in sauzen bij het koken.
Kruisbessen echt ik ben zo dol op die dingen en ze zijn zo moeilijk verkrijgbaar.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 22:26 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ah, dank voor je antwoord!
Mijn ouders hadden vroeger aalbessen, zwarte bessen, bosbessen en kruisbessen in de tuin. En wat aardbeiplantjes. Gingen in de yoghurt oid, en werd jam van gemaakt.
Ha, ha, jij vreest een PM/DM van mij zeker met je ninja-editquote:Op vrijdag 24 januari 2014 22:25 schreef superworm het volgende:
[..]
Zomaar een ideetje:
Mocht je in de geest van deze actie wat mini-versies van hetzelfde ding kunnen maken met bijeen verzamelde materialen of wat je nu al hebt (evt. zelfs doormidden gezaagd voor twee keer zoveel mini-hotels), zouden we ze via FOK! kunnen verspreiden aan allerlei mensen (wilde bijen kun je niet helpen met imkers en zijn wél heel belangrijk, zelfs veel belangrijker dan honingbijen voor de bestuiving).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |