abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 21 januari 2014 @ 08:00:31 #1
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135748234
Imker Jan Bos heeft al 35 jaar bijenvolken als hobby. Ook dit jaar had hij met nieuwjaar 20 bijenkasten staan, maar toen hij terugkwam van vakantie op Texel vond hij in de invliegopeningen van vier kasten afgestoken vuurpijlen. Op de kasten zitten schroeiplekken en de imker kan pas in de lente kijken wat de schade aan de binnenkant is - maakt hij de kasten nu open, dan gaan de bijen sowieso dood.

FOK.nl interviewde hem vandaag, hetgeen je hier kunt lezen: Interview: vuurwerk-imker Jan Bos

Met "uitvalpercentages van twintig tot vijfentwintig procent" en een bevriende imker die enkele jaren terug nog 60 van zijn 68 bijenvolken verloor, kunnen we het ons niet permitteren vuurwerk in bijenkorven en -kasten te douwen. Ook is het gewoon schofterig gedrag. Jan steekt er duizenden euro's in om de bijen draaiende te houden en verdient er vrijwel niks mee.

Al eerder vond hij stenen en stukken hout in de kasten en ook gooiden vandalen twee jaar geleden nog twee kasten in een sloot. Eén volk was daarbij verloren, het andere kon deels gered worden omdat de bijtjes zich op een drijvende hoek van de kast hadden verzameld. Toen en nu deed hij aangifte en toen én nu hoorde hij hetzelfde: zonder concreet bewijs kunnen we helemaal niets. Heterdaad of video-opnames dus.

Hij heeft nu de keuze: thuisblijven van vakantie, terwijl hij wegens de bijerij al buiten het seizoen om moet, of een camerasysteem ophangen. Dat laatste moet wel, zegt hij, want hij kan het zijn vrouw niet verkopen maar helemaal niet meer te gaan. Een effectief systeem kost echter al gauw minimaal 5-600 tot 1000 euro.

Al vier users stelden direct onder het interview voor, een inzameling te houden. En inderdaad, al geven er maar een paar mensen een donatie, dan kunnen we als FOK!'ers hem toch een duwtje in de rug richting een camerasysteem geven.

Daarom de oproep: kan je ook iets missen, al is het een euro, geef het dan hieronder aan. Dan stuur ik je een pm met bankgegevens (heb inmiddels gevraagd of het F&F-inzamelingsrekeningnummer gebruikt kan worden) en gaan we zodra er niks meer binnenkomt of de actie slaagt, het geld/camerasysteem in naam des FOK!s overhandigen aan de imker.

De Bilt is een bus of twee verderop en natuurlijk neem ik een camera mee. Mochten jullie het hele idee nonsens vinden, dan is het in elk geval serieus geprobeerd!

Voor de imker, de bloempjes en de bijtjes: wie biedt?

BEHALVE GELD, OOK BELANGRIJKE DONATIES:

hoink581 - cameraman, editor voor het aanbieden van camerasysteem, geld en dergelijke. Voorbeeld van zijn miraculeuze kunsten:
Goldfinger1963 - doneert helemaal uit zichzelf een compleet camerasysteem, met vier beveiligingscamera, kablage, monitor en andere benodigdheden. Deze in België wonende eindbaas zal zondag om 14:00 aan nog zo'n eindbaas, Tankiej, rond de Nederlandse grens, het systeem overhandigen. Tankiej, die in het dorp naast superworm woont, geeft het dan aan superworm.

SiGNe - woont vlakbij de Fraters waar de imker zijn bijen houdt, en runt een studentencafé waar we met z'n allen kunnen verzamelen. Dat ligt natuurlijk op loopafstand van de bijtjes!

Donateurs van geld, goederen, input, ideeën en andere zaken, extreem bedankt!

---

DINSDAG, WOENSDAG: PM's kunnen ook naar Whiskers2009. Die heeft ook superworms rekeningnummer en is aanwezig, waar superworm tussen 9 en 6 moet werken en wellicht niet snel terug-PM't. Whiskers neemt je bedrag dan op in een lijstje en geeft dit weer door. Na zessen past superworm het totaal weer aan :)
  dinsdag 21 januari 2014 @ 08:01:55 #2
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135748241
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 07:58 schreef admiraal_anaal het volgende:
Kan Whiskers of superworm een nieuw topic openen zodat deorganisatie makkelijker terug te vinden is
ik ben zo vrij geweest om het te doen aangezien Whiskers waarschijnlijk nog slaapt en Superworm in elk geval an die arbeit moet :)
pi_135748264
quote:
dinsdag 21 januari 2014 @ 07:57 • 301
admiraal_anaal
Ik denk dat je het juist zo min mogelijk aandacht moet geven (dus ook geen media enzo) zodat nieuwsgierige niet op onderzoek gaan en de fraters hun rust houden.
Hmm. Dat is wellicht beter inderdaad.

Nu heb ik niet veel verstand van kasten, maar kun je om vuurwerkgeweld te voorkomen niet een tweevoudig systeemdeur maken? Een gat is normaal waar ze uitgaan maar dat je in december / januari een schuifrooster heb waarbij een soort deur krijg met allerlei gaten waar de bijen erdoorheen kunnen maar het vuurwerk niet naar binnen kan.

En dan schuif je in de warmere perioden weer de deur met het 'gaas' eruit en dan heb je weer dat grote gat waar ze erdoor heen kunnen.

Of hebben de vuurwerkschoffies eerst de dak eraf gehaald en dan vuurwerk afgestoken?

Edit: je schuift het tweede deur achter het gat! Niet per element of deur. Simpel schuifsysteem.




Lijkt er veel op

[ Bericht 26% gewijzigd door Greyson op 21-01-2014 08:14:03 ]
Het verschil tussen de regering en de maffia is dat de maffia georganiseerd is.
- Wiet van Broeckhoven
  dinsdag 21 januari 2014 @ 08:08:18 #4
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135748297
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 07:57 schreef admiraal_anaal het volgende:
Ik denk dat je het juist zo min mogelijk aandacht moet geven (dus ook geen media enzo) zodat nieuwsgierige niet op onderzoek gaan en de fraters hun rust houden.
Dit staat bij mij persoonlijk ook voorop, het is een rusthuis voor gepensioneerde missionarissen, priesters en andere geestelijken, volledig toegewijd aan het geloof.
Ik ben zelf niet gelovig en vind het maar onzin dat er mensen in geloven maar ik laat ze daar wel vrij in en respecteer het ook, zij oordelen niet, ik ook niet..

maar het zijn sowieso 65+'ers die er wonen, kunnen die hype hier op Fok niet gebruiken.. tenminste niet persoonlijk, in het geloof versterkt het ze in de goedheid van de mens.
pi_135748352
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 07:31 schreef swollywood het volgende:

[..]

Yep, is al geregeld.
Ok, mooi :)
  dinsdag 21 januari 2014 @ 08:18:35 #6
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135748404
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 07:54 schreef Brighteyes het volgende:
Ik bedacht me net nog, maar dat is nu mss lastig toezeggen of bedenken omdat het nog zo ver weg is, maar mss kan er tzt een soort van bijenwacht opgezet worden van een groep mensen die met enige regelmaat daar even langs loopt om te zien of alles in orde is en om het gebied iets minder verlaten te laten lijken. Dan voelen de vandaaltjes zich mss ook minder geneigd om daar te gaan klooien als er vaker mensen te zien zijn.

Maar goed, dat is sws iets dat met de imker besproken moet worden en mss wel met de Fraters ook. :Y
Opzich kan ik dat wel doen, ik woon er immers in de buurt maar zie bovenstaande reactie van mij en Admiraal_anaal, de rust van de fraters moet voorop staan.

Als het camerasysteem ook op internet aangesloten kan worden (als de fraters dat hebben, het zou goed kunnen dat ze überhaupt geen computer of TV hebben staan) dan kan de imker de beelden live bekijken, evt is er een mogelijkheid om die beelden via Fok! live te kunnen laten zien, maar ik weet niet of dat mogelijk is en die fraters moeten ook niet opeens een flinke naheffing krijgen omdat ze een paar terabytes aan bijtjes (terabijtjes :D ) naar ons hebben verstuurd.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 08:33:33 #7
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_135748544
Ik bedoelde verder ook niet een heel circus, maar gewoon, dat er af en toe eens iemand door dat gebied wandelt om het er wat minder desolaat te laten zijn.
Maar idd gaat het erom wat de Fraters willen. :Y
***
  Moderator dinsdag 21 januari 2014 @ 08:35:50 #8
45833 crew  Fogel
pi_135748566
Leg er een geocache in de buurt, dan komt er zo nu en dan iemand langs. Zet erbij in de opdracht dat ze ook even de toestand bij de bijen bekijken en rapporteren en dan heb je al iets meer overzicht.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_135748598
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 08:35 schreef Fogel het volgende:
Leg er een geocache in de buurt, dan komt er zo nu en dan iemand langs. Zet erbij in de opdracht dat ze ook even de toestand bij de bijen bekijken en rapporteren en dan heb je al iets meer overzicht.
wat een goed idee!
Ja doei.
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 21 januari 2014 @ 08:39:21 #10
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_135748607
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 08:33 schreef Brighteyes het volgende:
Ik bedoelde verder ook niet een heel circus, maar gewoon, dat er af en toe eens iemand door dat gebied wandelt om het er wat minder desolaat te laten zijn.
Maar idd gaat het erom wat de Fraters willen. :Y
Dat zou inderdaad helemaal niet zo gek zijn. Zeker als de kasten iet al te ver van de straat af staan, dan kan het best helpen als er zo af en toe eens iemand langs wandelt. Mensen die dingen doen die niet mogen willen meestal niet gezien worden..
  Moderator dinsdag 21 januari 2014 @ 08:42:45 #11
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_135748651
Ben benieuwd naar de tussenstand!

Ik woon er trouwens ook in de buurt dus als ik nog iets kan betekenen hoor ik het graag :)
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_135748657
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 08:35 schreef Fogel het volgende:
Leg er een geocache in de buurt, dan komt er zo nu en dan iemand langs. Zet erbij in de opdracht dat ze ook even de toestand bij de bijen bekijken en rapporteren en dan heb je al iets meer overzicht.
Nou ik weet het niet, maar als je hoort hoeveel caches fysiek gemolesteerd worden door "geocachers" vandaag de dag is dat misschien toch niet zo'n briljant idee :{
  Moderator dinsdag 21 januari 2014 @ 08:45:25 #13
45833 crew  Fogel
pi_135748688
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 08:43 schreef Yngwie het volgende:

[..]

Nou ik weet het niet, maar als je hoort hoeveel caches fysiek gemolesteerd worden door "geocachers" vandaag de dag is dat misschien toch niet zo'n briljant idee :{
Echt? Da's zo onnodig.
Maargoed, liever een gesloopte cache ipv verstoorde of dode bijen.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
  dinsdag 21 januari 2014 @ 08:48:56 #14
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135748730
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 08:35 schreef Fogel het volgende:
Leg er een geocache in de buurt, dan komt er zo nu en dan iemand langs. Zet erbij in de opdracht dat ze ook even de toestand bij de bijen bekijken en rapporteren en dan heb je al iets meer overzicht.
Daarvoor moet men het terrein op van de fraters en dat is niet de bedoeling, zeldzame dieren.. uitstervend ras, gelovigen ;)

Anyways, ik ga toch maar eens slapen.. mocht het nog licht zijn zal ik wat foto's maken van de situatie (evt van dichtbij maar dat is aan de fraters om te beslissen en niet aan mij)
  dinsdag 21 januari 2014 @ 08:51:52 #15
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_135748763
Oh duh. :@ Het was bij mij niet doorgedrongen dat het echt bij hen op het terrein is dus dat het geen openbaar terrein is. Dan is het helemaal een ander verhaal uiteraard. :Y
***
  dinsdag 21 januari 2014 @ 08:53:50 #16
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135748786
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 08:51 schreef Brighteyes het volgende:
Oh duh. :@ Het was bij mij niet doorgedrongen dat het echt bij hen op het terrein is dus dat het geen openbaar terrein is. Dan is het helemaal een ander verhaal uiteraard. :Y
Het is en vrij besloten terrein inderdaad met een hek en ik dacht ook een toegangspoort.
Die jeugd die die vuurpijlen in de kasten hebben gestopt zijn over een (vrij laag) hek geklommen schijnt (ik ken de situaltie daar ook niet precies, alleen aan de kant van het fietspad)
  dinsdag 21 januari 2014 @ 08:56:00 #17
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135748809
Overigens, aangezien het bij de fraters is komen de donateurs en helpers natuurlijk allemaal in de Hemel en krijgen we een persoonlijk gesprekje met Jezus en God..
Maak alvast een lijstje met kritiekpunten O~)
  Redactie Frontpage dinsdag 21 januari 2014 @ 09:14:24 #18
145738 superworm
is erbij
pi_135749056
Goeiemorgen allemaal! Als eerst:

quote:
14s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 07:37 schreef Semisane het volgende:
Doet mij eens een PM met het rekening nummer...over een paar daagjes wordt loon weer gestort en dan doneer ik ook. Bijenhouders doen belangrijk werk en honing is simpel weg een briljant iets. :9
Verstuurd! :D

quote:
10s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 07:41 schreef El_Matador het volgende:

[..]

}:|
Heb je iets aan IBAN-codes? Die kan ik wel even voor je opzoeken zo?

quote:
1s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 07:41 schreef LovelyLady het volgende:
Mag ik ook een pm?
Verstuurd :)

Verder: er is vannacht ruim 400 euro aan betalingen (vanaf andere banken) binnengekomen! Ben de lijst (tussen werk door) aan het updaten en wacht ook even Whiskers' wakker worden af, die heeft het tot dieper in de nacht dan ik goed in de smiezen gehouden.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Moderator dinsdag 21 januari 2014 @ 09:15:17 #19
45833 crew  Fogel
pi_135749073
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 08:51 schreef Brighteyes het volgende:
Oh duh. :@ Het was bij mij niet doorgedrongen dat het echt bij hen op het terrein is dus dat het geen openbaar terrein is. Dan is het helemaal een ander verhaal uiteraard. :Y
Dat inderdaad. Jammer.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
  dinsdag 21 januari 2014 @ 09:20:23 #20
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_135749154
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 08:56 schreef SiGNe het volgende:
Overigens, aangezien het bij de fraters is komen de donateurs en helpers natuurlijk allemaal in de Hemel en krijgen we een persoonlijk gesprekje met Jezus en God..
Maak alvast een lijstje met kritiekpunten O~)
OMG ( :') ) ook dat nog :D

Mijn dochter deed vorig jaar haar spreekbeurt over bijen; nav daarvan hebben we natuurlijk dingen opgezocht op internet en filmpjes gekeken. En toen kwamen we er achter dat bijen het al moeilijk genoeg hebben, zonder dat ze ook nog eens door vuurpijlen bestookt worden :( . Dus daarom vind ik dit zo'n leuk en nuttig goed doel :).
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_135749190
Doe mij trouwens ook maar een pm aub :9
  Redactie Frontpage dinsdag 21 januari 2014 @ 09:32:42 #22
145738 superworm
is erbij
pi_135749390
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 09:22 schreef admiraal_anaal het volgende:
Doe mij trouwens ook maar een pm aub :9
Done :D
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135749444
10 euro overgemaakt
pi_135749463
Als oud imker ook graag een pm.
Het doet altijd pijn als ik zoiets lees.

Onze kasten waren open gezet en "omgevallen" en stonden op een
plaats achteraf. Dus moedwillig.

Goed bezig!
pi_135749518
Misschien is het idee al geopperd, maar ik denk dat een regionale tv-zender, kranten of landelijke tv-programma's zoals Hart van Nederland en Editie NL hier ook best aandacht aan willen besteden. En wellicht levert dat ook meer donaties en dergelijke op.
  Redactie Frontpage dinsdag 21 januari 2014 @ 09:51:14 #26
145738 superworm
is erbij
pi_135749709
WIE O WIE vergat zijn username maar doneerde 20 euro onder het bijschrift ‘Opdat Jan Bos ze nog lang ziet vliegen’? Reknr eindigend op -82.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage dinsdag 21 januari 2014 @ 10:04:00 #27
145738 superworm
is erbij
pi_135749957
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 09:37 schreef AnneX het volgende:
Als oud imker ook graag een pm.
Het doet altijd pijn als ik zoiets lees.

Onze kasten waren open gezet en "omgevallen" en stonden op een
plaats achteraf. Dus moedwillig.

Goed bezig!
Verstuurd, alvast bedankt :D
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage dinsdag 21 januari 2014 @ 10:23:33 #28
145738 superworm
is erbij
pi_135750504
Update onder voorbehoud, thuis rustig met rekenmachine alles nalopen en printscreens maken. Als er mensen dubbel in staan, zeg het dan meteen :)

Inmiddels ontvangen:
Gramps: ¤20,-
ikzelf: ¤20,-
DestroyerOfWorlds ¤20,-
Broer van superworm ¤15,-
TLuit ¤20,-
Geerd: ¤30,- // 110
MWP ¤15,-
rammes ¤30,-
Waterweg ¤20,-
Crazy Harry ¤20,-
plamboom ¤20,- //215
Barbaaf ¤20,-
-anoniem1- ¤20,-
-anoniem4- ¤10,-
Kper-Norci ¤20,-
ioko ¤20,- //305
Xaryna ¤5,-
Queller ¤20,-
Keshet ¤5,-
Multani ¤25,-
patrick_1980 ¤10,-
-anoniem3- ¤5,01
Scorpie ¤20,-
-anoniem2- ¤10,- // 405,01
zyx1981 ¤20,-
qltel + Rewimo ¤20,-
Captain_Ghost ¤25,-
Verbodsbord ¤10,-
Dr_Flash ¤20,- //500,01
Digi2 ¤25,-
Candaasje ¤20,-
Brighteyes ¤10,-
motorbloempje ¤5,-
Pagan ¤10,-
Snakey ¤30,- //600,01
MissBliss ¤5,-
CrashO ¤13,37
Etsu ¤10,-
MaLo ¤5,-
DjinN ¤10,-
beerten ¤20,-
goh ¤5,- //
Fopje ¤12,34
chroestsjov ¤5,- //// 685,72
--21-1 gestort:---
swaffelsmurf ¤10,-
swollywood ¤20,-
Heremeteit 10,-
-anoniem7- ¤7,50
Pino112 ¤21,10
Skankingrudi 10,-
indaha ¤20,-
KaBuf ¤15,-
MaJo ¤10,-
tupolev141 ¤50,-
afivi ¤10,-
BasOne ¤25,-
sjeen ¤10,-
schepseltje ¤15,-
MichaelScott ¤4,50
TwinkleStar001 ¤20,-
Lavenderr ¤20,-
Felixa ¤25,-
(Extra:) Dr_Flash ¤4,99
Gala6183 ¤20,-
Pumatje ¤30,-
Uccie ¤25,-
Njosnavelin ¤5,-
MaartenHaarlem ¤20,-
BasEnAad ¤55,-
Cobra4 ¤30,-
Oma van Cobra4 ¤50,-
-anoniem6- ¤20,-
Gravedigger 10,-
senesta 20,- /// 593.09
summer2bird 10,-
Greys ¤20,-
LovelyLady 10,-



Onderweg/toegezegd:

hottentot ¤20,-
Sitethief
Angry_Bird
-anoniem5-
kanovinnie
daanski82
Pa en ma van Queller ¤10,-
paarsbeestje
lady-wrb
Vader van Patrick_1980 ¤10,-
El_Matador 19,63
AdmiraalAnaal
AnneX 20,-
semisane
Wild_Overstekend

Al ontvangen: ¤1318,81! (+20 onbekend) = ¤1338,81
Bedragen toegezegd/onderweg: ¤79,63
Totaal tot dusver: ¤1418,44!!! _O_ *O*

WIE O WIE vergat zijn username maar doneerde 20 euro onder het bijschrift Opdat Jan Bos ze nog lang ziet vliegen? Reknr eindigend op -82.

[ Bericht 0% gewijzigd door superworm op 21-01-2014 12:09:00 ]
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  dinsdag 21 januari 2014 @ 10:31:47 #29
85962 ioko
I Appear Missing
pi_135750760
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 08:18 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Opzich kan ik dat wel doen, ik woon er immers in de buurt maar zie bovenstaande reactie van mij en Admiraal_anaal, de rust van de fraters moet voorop staan.

Als het camerasysteem ook op internet aangesloten kan worden (als de fraters dat hebben, het zou goed kunnen dat ze überhaupt geen computer of TV hebben staan) dan kan de imker de beelden live bekijken, evt is er een mogelijkheid om die beelden via Fok! live te kunnen laten zien, maar ik weet niet of dat mogelijk is en die fraters moeten ook niet opeens een flinke naheffing krijgen omdat ze een paar terabytes aan bijtjes (terabijtjes :D ) naar ons hebben verstuurd.
Volgens mij ligt het kantoor van PGGM er vlak naast. Als zij iets met maatschappelijk verantwoord ondernemen doen, kun je wellicht hun wifi netwerk gebruiken. Mochten de fraters geen internet hebben.
Coincidence
Makes sense
Only with you
pi_135750918
Ik wil graag ook iets in de pot doen voor imker Bos en zijn bijen!

En echt hartverwarmend dat er binnen zo'n korte tijd al zo veel is geregeld. _O_
  dinsdag 21 januari 2014 @ 10:41:11 #31
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135751033
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 08:01 schreef SiGNe het volgende:

[..]

ik ben zo vrij geweest om het te doen aangezien Whiskers waarschijnlijk nog slaapt en Superworm in elk geval an die arbeit moet :)
Dank je :* ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 21 januari 2014 @ 10:44:24 #32
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135751122
Ben aan het bijlezen (wat later op dan geplanned :@), maar wil iedereen alvast bedanken voor het meedenken. Super dat jullie dat doen!! ^O^ :*

[ Bericht 0% gewijzigd door Whiskers2009 op 21-01-2014 10:52:38 ]
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 21 januari 2014 @ 10:48:10 #33
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135751220
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 10:36 schreef Wild_Overstekend het volgende:
Ik wil graag ook iets in de pot doen voor imker Bos en zijn bijen!

En echt hartverwarmend dat er binnen zo'n korte tijd al zo veel is geregeld. _O_
PM verstuurd! ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 21 januari 2014 @ 10:51:53 #34
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135751330
Crosspost:

quote:
12s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 10:26 schreef Gramps het volgende:
Hee FOKkers,

effe een praatje van mij. Om wat achtergrondinfo te lozen. Ik zie het van nabij allemaal gebeuren, in ons eigen huis, waar Bert ook woont. We hebben een familie met allerhande techneuten: grote broers en zwagers en die hebben ook weer kennissen en vrienden die eveneens techneut zijn en bij tech bedrijven werken. Bert is eigenlijk een van de niet-technische buitenbenen in de club. Hij werkt en studeert en schrijft en doet er nog een achterlijke zooi dingen naast.
Wees er allen van overtuigd dat de backup alhier helemaal ideaal is, qua inzet en mogelijkheden. Als de hele kluit mensen met interesse de boel financieel, maar ook moreel aanzwengelt, wordt binnenkort die imker volledig van zijn sokken geblazen.
Het is in ieder geval een geweldig feel-good project, voor iedereen. En het schriftelijk bijpraten van jullie is bij Bert is heel goede handen. Voorlopig gaan we lekker door, met zijn allen. De grens is nog lang niet bereikt. Ik denk dat het hele bijenverhaal in ons land hier een fikse boost van kan krijgen, als we het goed spelen en bij iedereen onder de aandacht houden. Daarvoor is FOK! als medium bij uitstek geschikt. We zitten middenin de mediawereld, de lijntjes zijn heel kort naar iedereen en dat is een gigantisch pluspunt in zaken als deze.

Een enthousiaste pa Gramps.
Super ^O^

Wat geweldig dat jullie allemaal zo enthousiast zijn!! O+
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 21 januari 2014 @ 10:56:00 #35
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_135751451
Wie is Bert? :@
***
  Redactie Frontpage dinsdag 21 januari 2014 @ 10:56:36 #36
145738 superworm
is erbij
pi_135751465
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 10:56 schreef Brighteyes het volgende:
Wie is Bert? :@
Ikke :D En Gramps (vanzelfsprekend) m'n pa :Y
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  dinsdag 21 januari 2014 @ 10:56:51 #37
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_135751472
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 10:56 schreef Brighteyes het volgende:
Wie is Bert? :@
Oh, ik ben niet de enige die dat dacht :D

Heb ook wat overgemaakt.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 10:57:35 #38
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_135751497
Bert, je hebt een banaan in je oor!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 10:57:44 #39
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_135751500
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 10:56 schreef superworm het volgende:

[..]

Ikke :D En Gramps (vanzelfsprekend) m'n pa :Y
Aha! :D Dan klopt het weer in mijn hoofd. Ik dacht even dat ik een compleet zijspoor gemist had. _O-
***
  dinsdag 21 januari 2014 @ 10:58:50 #40
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135751540
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 10:56 schreef Brighteyes het volgende:
Wie is Bert? :@
Superworm :D
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage dinsdag 21 januari 2014 @ 11:01:23 #41
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_135751614
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 10:56 schreef Brighteyes het volgende:
Wie is Bert? :@
Zo zat ik ook :D :@
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 21 januari 2014 @ 11:01:27 #42
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_135751617
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 10:56 schreef Brighteyes het volgende:
Wie is Bert? :@
Ja dat vroeg ik me ook af _O- Zal Gramps wel zijn dan? :? oh, okee, niet dus :D

Verder denk ik eigenlijk dat het meer nut heeft om hier (achteraf) een leuk verhaal van te maken voor in een imkerblaadje (bestaat zoiets?) want alleen maar relevante lezers ^O^ dan bij zoiets als Hart van Nederland oid (een typisch kanaal voor niet-boeiend nieuws IMO). Dan kan het behalve meneer Bos ook de rest van bijend Nederland een aardige boost geven (wat pa Gramps ook al aangeeft).
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage dinsdag 21 januari 2014 @ 11:02:11 #43
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_135751630
Fantastische actie dit O+ FOK! kan zo heerlijk zijn O+
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:02:40 #44
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135751647
quote:
14s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:01 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ja dat vroeg ik me ook af _O- Zal Gramps wel zijn dan? :?

Verder denk ik eigenlijk dat het meer nut heeft om hier (achteraf) een leuk verhaal van te maken voor in een imkerblaadje (bestaat zoiets?) want alleen maar relevante lezers ^O^ dan bij zoiets als Hart van Nederland oid (een typisch kanaal voor niet-boeiend nieuws IMO). Dan kan het behalve meneer Bos ook de rest van bijend Nederland een aardige boost geven (wat pa Gramps ook al aangeeft).
Nee Superworm. Gramps is zijn vader ;)

Dat mag superworm beslissen (dat is ook de schrijver :P )
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:04:38 #45
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135751703
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:02 schreef Etcetera het volgende:
Fantastische actie dit O+ FOK! kan zo heerlijk zijn O+
Ja he?

Wij zijn iig superblij en supertrots *O* *O* *O*

Dit is overigens geheel superworm zijn dingetje (die pikte het artikel op in NWS, herschreef het, postte het op de FP, regelde het interview en schreef en postte dat én regelde de inzamelactie ^O^ ) , ik ondersteun alleen maar ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135751712
Wat het ook in Doge?
Uitvinder van de biersmiley.
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 21 januari 2014 @ 11:05:10 #47
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_135751724
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:05:16 #48
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135751728
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:04 schreef dimmak het volgende:
Wat het ook in Doge?
Pardon, wat bedoel je precies?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 21 januari 2014 @ 11:06:54 #49
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_135751785
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:05 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Pardon, wat bedoel je precies?
Much camera

so happy bees

very honey

Wow
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_135751864
Ik wil ook best wel wat storten maar de 1K is al ruim voorbij.

Misschien is het een idee of een goede DTP-er mooie bijenkaartjes kan maken die een imker zelf kan gaan afdrukken. Mooi geïllustreerd, overzichtelijk en functioneel. Waar Bos eerder over had. Rustige bijen, onrustige bijen, hoeveel graten, koningin verwisseld, noem maar op.

Ik weet niet of dit handig kan zijn?

Ik roep ook maar wat ideeën :).
Het verschil tussen de regering en de maffia is dat de maffia georganiseerd is.
- Wiet van Broeckhoven
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:14:31 #51
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752039
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:09 schreef Greyson het volgende:
Ik wil ook best wel wat storten maar de 1K is al ruim voorbij.

Misschien is het een idee of een goede DTP-er mooie bijenkaartjes kan maken die een imker zelf kan gaan afdrukken. Mooi geïllustreerd, overzichtelijk en functioneel. Waar Bos eerder over had. Rustige bijen, onrustige bijen, hoeveel graten, koningin verwisseld, noem maar op.

Ik weet niet of dit handig kan zijn?

Ik roep ook maar wat ideeën :).
Ik stuur je voor de zekerheid maar een PM ;)

Prima dat je ideeën spuit, zijn we blij mee ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135752061
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:09 schreef Greyson het volgende:
Ik wil ook best wel wat storten maar de 1K is al ruim voorbij.

Misschien is het een idee of een goede DTP-er mooie bijenkaartjes kan maken die een imker zelf kan gaan afdrukken. Mooi geïllustreerd, overzichtelijk en functioneel. Waar Bos eerder over had. Rustige bijen, onrustige bijen, hoeveel graten, koningin verwisseld, noem maar op.

Ik weet niet of dit handig kan zijn?

Ik roep ook maar wat ideeën :).
Ruim voorbij of niet, alle beetjes helpen voor een beter, meer beveiligd systeem voor de imker. ^O^
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:15:53 #53
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752093
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:15 schreef Etsu het volgende:

[..]

Ruim voorbij of niet, alle beetjes helpen voor een beter, meer beveiligd systeem voor de imker. ^O^
Zo is dat ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135752096
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:09 schreef Greyson het volgende:
Ik wil ook best wel wat storten maar de 1K is al ruim voorbij.

Misschien is het een idee of een goede DTP-er mooie bijenkaartjes kan maken die een imker zelf kan gaan afdrukken. Mooi geïllustreerd, overzichtelijk en functioneel. Waar Bos eerder over had. Rustige bijen, onrustige bijen, hoeveel graten, koningin verwisseld, noem maar op.

Ik weet niet of dit handig kan zijn?

Ik roep ook maar wat ideeën :).
Tof idee! Ik bedenk me net dat ik nog steeds een Egel voor user Disana af moet maken (chaos hier.... :@ ) maar dat kan ik deze week (te beginnen vandaag) wel doen, samen met wat bijtjes!
Gratis natuurlijk! Als extra bijdrage voor de actie!
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 21 januari 2014 @ 11:16:20 #55
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_135752111
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 10:57 schreef kanovinnie het volgende:
Bert, je hebt een banaan in je oor!
_O-
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 21 januari 2014 @ 11:16:30 #56
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_135752121
ja, ik begrijp het alleen niet zo goed. Wat is het nut van die kaartjes? Ansichtkaartjes of zo? En die dan gaan verkopen ten bate van? Of is iets anders het idee? :?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_135752172
quote:
14s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:16 schreef Dr_Flash het volgende:
ja, ik begrijp het alleen niet zo goed. Wat is het nut van die kaartjes? Ansichtkaartjes of zo? En die dan gaan verkopen ten bate van? Of is iets anders het idee? :?
Voor op de bijenkasten, gewoon als extraatje. :)
En/of een 'logo' voor de actie, als de bedoeling is om het in het nieuws te graan brengen?
Ansichtkaarten kan ook natuurlijk, of iets anders in die richting.
pi_135752182
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 08:43 schreef Yngwie het volgende:

[..]

Nou ik weet het niet, maar als je hoort hoeveel caches fysiek gemolesteerd worden door "geocachers" vandaag de dag is dat misschien toch niet zo'n briljant idee :{
Er zijn ook caches waarbij je niet hoeft te gaan graven naar een schat. Het zou onderdeel van een multi kunnen worden waarbij je bijvoorbeeld de palen van het hek moet tellen als onderdeel van de eindcoördinaten. Als de bijen vanaf een weg/wandelpad te zien zijn en je leidt de route daarlangs, dan kunnen mensen het alsnog in de gaten houden zonder dat er vandalen op zoek gaan naar een schat en de bijen meteen maar even meenemen bij het molesteren... :)
Ja doei.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:18:14 #59
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752184
Post van superworm van gisterenavond:

quote:
Veel mensen vragen, en terecht:

Camerasysteem in de pocket. Wat kan er nog meer gebeuren met dat geld?

Nou, een heleboel. Alleen al op basis van het interview kan ik melden dat:

-Bijenkasten 300 tot 350 euro elk kosten. Daar bovenop komen nog veel meer kosten om de bijen uiteindelijk te kweken en in leven te houden, maar de kasten zelf kosten dat bedrag.

-Accu. Indien er geen elektriciteit aanwezig is, moet er een 12 Volt-accu komen, liefst met enkele back-ups en een oplader natuurlijk. Die kosten volgens superworms bouwkundige broer 70-100 euro per stuk.

-Bekabeling. Hoewel het niet zo veel lijkt, kunnen de kosten van kabels enorm oplopen. Denk aan 25-50 euro per kabel van 10 meter. Indien er extra kabels moeten komen, wordt dat dus direct een duur klusje.

-Materialen hufterproof bewaarkist + hangsloten. Denk aan een centimeter dikke staalplaten-kist waar geen vuurwerkbom tegenop kan, met hangsloten waar de Titanic nog van zou blijven drijven (indien aan de ijsberg bevestigd.) Dat kost flink wat geld. Superworms bouwbroers en -vader kunnen hem helpen daar een onmogelijk af te breken geval van te maken, maar de materialen moeten dan wel betaald kunnen worden.

-Ga zo maar door. Elke bijenkast wordt jaarlijks met 9 kilo suiker bijgevoerd, dus met 20 volken is dat heel wat suiker per jaar. Honingslingers -om de honing uit de lades te slingeren- kosten geld en gaan stuk. Et cetera enzovoorts und so weiter :)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:19:23 #60
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752218
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:15 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Tof idee! Ik bedenk me net dat ik nog steeds een Egel voor user Disana af moet maken (chaos hier.... :@ ) maar dat kan ik deze week (te beginnen vandaag) wel doen, samen met wat bijtjes!
Gratis natuurlijk! Als extra bijdrage voor de actie!
Leuk *O* *O* *O*

Al was het alleen maar voor de OP :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage dinsdag 21 januari 2014 @ 11:20:52 #61
145738 superworm
is erbij
pi_135752263
En inmiddels de 1400 over! *O*

Al ontvangen: ¤1278,81! (+20 onbekend) = ¤1298,81
Bedragen toegezegd/onderweg: ¤119,63
Totaal tot dusver: ¤1418,44!!! _O_ *O*
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135752287
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:19 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Leuk *O* *O* *O*

Al was het alleen maar voor de OP :P
Ik ga aan de slag! *O*
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:21:33 #63
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752288
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:18 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Er zijn ook caches waarbij je niet hoeft te gaan graven naar een schat. Het zou onderdeel van een multi kunnen worden waarbij je bijvoorbeeld de palen van het hek moet tellen als onderdeel van de eindcoördinaten. Als de bijen vanaf een weg/wandelpad te zien zijn en je leidt de route daarlangs, dan kunnen mensen het alsnog in de gaten houden zonder dat er vandalen op zoek gaan naar een schat en de bijen meteen maar even meenemen bij het molesteren... :)
Ik heb er echt geen idee van of ze vanaf de weg te zien zijn (en ik woon er ook niet in de buurt). Misschien kan SigNe later vandaag uitsluitsel bieden.

Het idee van meer ogen die de bijtjes in de gaten houden is wel super iig ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135752300
Misschien ook een idee om zoiets rond het terrein te maken?

  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:22:16 #65
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752314
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:20 schreef superworm het volgende:
En inmiddels de 1400 over! *O*

Al ontvangen: ¤1278,81! (+20 onbekend) = ¤1298,81
Bedragen toegezegd/onderweg: ¤119,63
Totaal tot dusver: ¤1418,44!!! _O_ *O*
WOW *O* *O* *O*

Ik hoef het zo te zien helemaal niet van je over te nemen, je bent hier meer dan ik :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135752361
quote:
14s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:16 schreef Dr_Flash het volgende:
ja, ik begrijp het alleen niet zo goed. Wat is het nut van die kaartjes? Ansichtkaartjes of zo? En die dan gaan verkopen ten bate van? Of is iets anders het idee? :?
Nee. Kan de Imker zelf afdrukken en bijhouden van welke bijen bevolking wat heeft. Kun je op de kast plakken, achter plastic zetten of gewoon ergens thuis.

Nu weet ik niet hoe een Imker te werk gaat, maar om nou steeds willekeurige papiertjes te gaan schrijven welke eigenschappen per bevolking per kast heeft is ook wat.

Ik doelde meer op een mooi gestructureerd kaartje waarbij je in één oogopslag kunt zien van welke kast wat heeft. (Al zal een goede Imker alles onthouden gok ok?)

Zie het meer als een extra hulpmiddel.
Het verschil tussen de regering en de maffia is dat de maffia georganiseerd is.
- Wiet van Broeckhoven
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 21 januari 2014 @ 11:23:52 #67
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_135752362
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:22 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

WOW *O* *O* *O*

Ik hoef het zo te zien helemaal niet van je over te nemen, je bent hier meer dan ik :P
Nee, blijven *O* Jij zorgt voor het enthousiasme :*
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage dinsdag 21 januari 2014 @ 11:24:07 #68
145738 superworm
is erbij
pi_135752370
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:22 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

WOW *O* *O* *O*

Ik hoef het zo te zien helemaal niet van je over te nemen, je bent hier meer dan ik :P
Eerste helft van de dag sta ik ingepland op werkzaamheden waar ik makkelijk dingen naast kan doen :) Tweede helft though... heb een verzoek tot afschalen ingediend maar indien dat niet gehonoreerd wordt zie je me tussen 1 en 6 iig niet :)
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:24:12 #69
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752374
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:21 schreef Yngwie het volgende:
Misschien ook een idee om zoiets rond het terrein te maken?

[ afbeelding ]
Bedankt voor het meedenken ^O^

Is aan gedacht (althans in de vorm van een hoog hek met dat er boven), maar dat is vooralsnog te duur. En op het lage hek wat er kennelijk al is en waar je zo over heen kunt stappen is het niet zinvol (want je kunt er makkelijk over heen stappen).

Of bedoel je iets anders?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135752418
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:15 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Tof idee! Ik bedenk me net dat ik nog steeds een Egel voor user Disana af moet maken (chaos hier.... :@ ) maar dat kan ik deze week (te beginnen vandaag) wel doen, samen met wat bijtjes!
Gratis natuurlijk! Als extra bijdrage voor de actie!
Ik wil het best ook doen maar ik ben nu momenteel niet in staat om dit te maken. Want ben al tijden ziek. Vandaar dat ik mijn idee gewoon hier neer gooi en kijken of andere mensen dit op kunnen pikken als ze willen.
Het verschil tussen de regering en de maffia is dat de maffia georganiseerd is.
- Wiet van Broeckhoven
pi_135752432
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:24 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Of bedoel je iets anders?
Oh is dat lage deel ZO laag, dat had ik niet door. Ik dacht dat dat al een beetje standaard hoogte 2meter was of zo, waar ze nu wel makkelijk over konden klimmen.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:26:08 #72
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752438
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:23 schreef Greyson het volgende:

[..]

Nee. Kan de Imker zelf afdrukken en bijhouden van welke bijen bevolking wat heeft. Kun je op de kast plakken, achter plastic zetten of gewoon ergens thuis.

Nu weet ik niet hoe een Imker te werk gaat, maar om nou steeds willekeurige papiertjes te gaan schrijven welke eigenschappen per bevolking per kast heeft is ook wat.

Ik doelde meer op een mooi gestructureerd kaartje waarbij je in één oogopslag kunt zien van welke kast wat heeft. (Al zal een goede Imker alles onthouden gok ok?)

Zie het meer als een extra hulpmiddel.
Dat klinkt ook heel tof *O*

Maar geen idee of hij al zoiets heeft, of wat er dan op moet komen :@
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135752442
10 euro overgemaakt :)
Twiddel
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:27:29 #74
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752461
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:24 schreef superworm het volgende:

[..]

Eerste helft van de dag sta ik ingepland op werkzaamheden waar ik makkelijk dingen naast kan doen :) Tweede helft though... heb een verzoek tot afschalen ingediend maar indien dat niet gehonoreerd wordt zie je me tussen 1 en 6 iig niet :)
Ben er blij mee hoor, dat je er bent :*
Ik was later op dan geplanned :@ dus mooi dat jij er wel was ^O^

Je hebt overigens ook een hele zwik PM's, maar die kun je nu waarschijnlijk niet lezen?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:27:54 #75
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752476
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:25 schreef Greyson het volgende:

[..]

Ik wil het best ook doen maar ik ben nu momenteel niet in staat om dit te maken. Want ben al tijden ziek. Vandaar dat ik mijn idee gewoon hier neer gooi en kijken of andere mensen dit op kunnen pikken als ze willen.
Vervelend zeg -O- , beterschap ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:28:39 #76
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752500
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:25 schreef Yngwie het volgende:

[..]

Oh is dat lage deel ZO laag, dat had ik niet door. Ik dacht dat dat al een beetje standaard hoogte 2meter was of zo, waar ze nu wel makkelijk over konden klimmen.
Zoals ik het begreep van superworm, is het een laag hek waar je makkelijk overheen kunt stappen.
Later vandaag kan SigNe misschien uitsluitsel geven, als het hem lukt er vandaag langs te gaan.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:28:53 #77
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752512
quote:
99s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:26 schreef summer2bird het volgende:
10 euro overgemaakt :)
Dank je ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage dinsdag 21 januari 2014 @ 11:31:19 #78
145738 superworm
is erbij
pi_135752575
De kastkaarten waarover gepraat wordt, wellicht inderdaad een tof idee:

http://buckfastimker.wordpress.com/handigheidjes/kastkaarten/

Simpele versie: http://www.imkerswezep.nl/bestanden/kastkaart.pdf
Uitgebreider: http://www.imkerswezep.nl/bestanden/kastkaart2.pdf
Nog meer: http://www.imkerswezep.nl/bestanden/kastkaart3.pdf

Om een indruk te krijgen welke info er op zou moeten komen, mocht iemand hier kaas gegeten hebben van grafisch design :)
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:32:10 #79
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752602
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:31 schreef superworm het volgende:
De kastkaarten waarover gepraat wordt, wellicht inderdaad een tof idee:

http://buckfastimker.wordpress.com/handigheidjes/kastkaarten/

Simpele versie: http://www.imkerswezep.nl/bestanden/kastkaart.pdf
Uitgebreider: http://www.imkerswezep.nl/bestanden/kastkaart2.pdf
Nog meer: http://www.imkerswezep.nl/bestanden/kastkaart3.pdf

Om een indruk te krijgen welke info er op zou moeten komen, mocht iemand hier kaas gegeten hebben van grafisch design :)
Je topic dreigt van de FP te verdwijnen, kun je het een kick (laten) geven?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Redactie Frontpage dinsdag 21 januari 2014 @ 11:32:31 #80
145738 superworm
is erbij
pi_135752617
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:32 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Je topic dreigt van de FP te verdwijnen, kun je het een kick (laten) geven?
Moet even een nieuw berichtje schrijven.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135752634
Hoe groot is uberhaupt het afgezet terrein? En welke oppervlakte beslaan de bijenkasten samen? Wellicht dat er een tweede hoger hek geplaatst kan worden alleen om de bijenkasten heen? Dan heb je wellicht veel minder meters nodig. Geen idee wat ik me voor moet stellen bij de huidige situatie, dat maakt meedenken lastiger
  Redactie Frontpage dinsdag 21 januari 2014 @ 11:33:49 #82
145738 superworm
is erbij
pi_135752655
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:33 schreef Yngwie het volgende:
Hoe groot is uberhaupt het afgezet terrein? En welke oppervlakte beslaan de bijenkasten samen? Wellicht dat er een tweede hoger hek geplaatst kan worden alleen om de bijenkasten heen? Dan heb je wellicht veel minder meters nodig. Geen idee wat ik me voor moet stellen bij de huidige situatie, dat maakt meedenken lastiger
Wij ook allemaal niet echt, SiGNe gaat vandaag proberen foto's te maken voor wat duidelijkheid :)
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135752663
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:33 schreef superworm het volgende:

[..]

Wij ook allemaal niet echt, SiGNe gaat vandaag proberen foto's te maken voor wat duidelijkheid :)
Ok :)
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:34:23 #84
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752668
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:33 schreef Yngwie het volgende:
Hoe groot is uberhaupt het afgezet terrein? En welke oppervlakte beslaan de bijenkasten samen? Wellicht dat er een tweede hoger hek geplaatst kan worden alleen om de bijenkasten heen? Dan heb je wellicht veel minder meters nodig. Geen idee wat ik me voor moet stellen bij de huidige situatie, dat maakt meedenken lastiger
Ik weet het helaas ook niet :N

Een van de fraters zou superworm deze week terugbellen, en SigNe zou proberen deze week (vandaag als het lukt) foto's te maken. Dan weten we meer.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 21 januari 2014 @ 11:34:25 #85
163650 Greys
pi_135752669
Overgemaakt :)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:34:42 #86
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752675
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:34 schreef Greys het volgende:
Overgemaakt :)
Top ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135752677
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:31 schreef superworm het volgende:
De kastkaarten waarover gepraat wordt, wellicht inderdaad een tof idee:

http://buckfastimker.wordpress.com/handigheidjes/kastkaarten/

Simpele versie: http://www.imkerswezep.nl/bestanden/kastkaart.pdf
Uitgebreider: http://www.imkerswezep.nl/bestanden/kastkaart2.pdf
Nog meer: http://www.imkerswezep.nl/bestanden/kastkaart3.pdf

Om een indruk te krijgen welke info er op zou moeten komen, mocht iemand hier kaas gegeten hebben van grafisch design :)
Precies wat ik bedoelde. ^O^

@Whisker: Bedankt, heeft even tijd nodig. Hoop ik.

@Candaasje Kijk maar even, kan het niet. Jammer dan. Misschien zijn er nog anderen en anders volgende keer beter :).
Het verschil tussen de regering en de maffia is dat de maffia georganiseerd is.
- Wiet van Broeckhoven
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 21 januari 2014 @ 11:36:41 #88
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_135752740
quote:
Zeg, luister eens? "Hagelschot"? :o

Hoezo is vuurwerk een probleem dan? O-) :X
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:36:45 #89
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752741
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:31 schreef superworm het volgende:
De kastkaarten waarover gepraat wordt, wellicht inderdaad een tof idee:

http://buckfastimker.wordpress.com/handigheidjes/kastkaarten/

Simpele versie: http://www.imkerswezep.nl/bestanden/kastkaart.pdf
Uitgebreider: http://www.imkerswezep.nl/bestanden/kastkaart2.pdf
Nog meer: http://www.imkerswezep.nl/bestanden/kastkaart3.pdf

Om een indruk te krijgen welke info er op zou moeten komen, mocht iemand hier kaas gegeten hebben van grafisch design :)
Kastkaarten zijn inderdaad ook een tof idee ^O^
Maar wellicht heeft onze imker die al? Naar zijn eigen wens gemaakt?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:38:34 #90
265732 Keshet
Alle kleuren van de regenboog
pi_135752790
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:36 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Kastkaarten zijn inderdaad ook een tof idee ^O^
Maar wellicht heeft onze imker die al? Naar zijn eigen wens gemaakt?
Of een logo voor alle potten honing die we gaan kopen van deze imker? ;)
A grand adventure has begun.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:39:42 #91
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752822
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:38 schreef Keshet het volgende:

[..]

Of een logo voor alle potten honing die we gaan kopen van deze imker? ;)
:D ^O^

Maar hij is al 35 jaar imker, dus ik denk dat hij dit soort dingen al heeft :@
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:42:18 #92
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752910
quote:
11s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:36 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Zeg, luister eens? "Hagelschot"? :o

Hoezo is vuurwerk een probleem dan? O-) :X
Hagelschot is een "broedziekte" helaas -O-
http://www.imkerpedia.nl/wiki/index.php/Hagelschot

Ja, ik weet dat je een grapje maakte, maar uit het oogpunt van educatie :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135752928
Ik maak eerst gewoon even iets voor de OP en wat eventueel gebruikt kan worden in de media (mocht dat er van komen, zo niet ook prima), meer maken of voor andere doeleinden kan altijd :Y
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:44:21 #94
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135752975
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:42 schreef Candaasje het volgende:
Ik maak eerst gewoon even iets voor de OP en wat eventueel gebruikt kan worden in de media (mocht dat er van komen, zo niet ook prima), meer maken of voor andere doeleinden kan altijd :Y
Super, erg lief van je O+
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:44:49 #95
265732 Keshet
Alle kleuren van de regenboog
pi_135752991


140119_145738_bosleader_1.png

Hier nog een artikel uit het AD: http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)nslag-op-bijen.dhtml
A grand adventure has begun.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:45:26 #96
265732 Keshet
Alle kleuren van de regenboog
pi_135753018
Misschien kan het FOK!-logo op de kasten gepaintbrushed worden ofzo? :D Of een mooie overall voor de imker met het logo? :D
A grand adventure has begun.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:46:22 #97
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135753051
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:44 schreef Keshet het volgende:
[ afbeelding ]

Hier nog een artikel uit het AD: http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)nslag-op-bijen.dhtml
Super ^O^

En nu weten we iig een beetje hoe de bijen"stal" er uit ziet :D
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_135753073
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:42 schreef Candaasje het volgende:
Ik maak eerst gewoon even iets voor de OP en wat eventueel gebruikt kan worden in de media (mocht dat er van komen, zo niet ook prima), meer maken of voor andere doeleinden kan altijd :Y
Lief van je. *O*
Het verschil tussen de regering en de maffia is dat de maffia georganiseerd is.
- Wiet van Broeckhoven
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 21 januari 2014 @ 11:47:16 #99
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_135753082
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:42 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Hagelschot is een "broedziekte" helaas -O-
http://www.imkerpedia.nl/wiki/index.php/Hagelschot

Ja, ik weet dat je een grapje maakte, maar uit het oogpunt van educatie :P
Ik had wel zo'n idee dat het niet betekende wat ik dacht, maar wat dan wel, geen idee. Dus dank je :)
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage dinsdag 21 januari 2014 @ 11:47:55 #100
145738 superworm
is erbij
pi_135753093
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_135753097
Ik heb wel respect voor die man: al 35 jaar en dan ook nog durven om met bijen om te gaan. Ik zou dat niet willen/durven.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')