abonnement Unibet Coolblue
  User die je het meest gemist hebt 2022 donderdag 23 januari 2014 @ 08:21:02 #101
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135837069
Dogtooth ("Kynodontas") (2009)

Three teenagers are confined to an isolated country estate that could very well be on another planet. The trio spend their days listening to endless homemade tapes that teach them a whole new vocabulary. Any word that comes from beyond their family abode is instantly assigned a new meaning. Hence 'the sea' refers to a large armchair and 'zombies' are little yellow flowers. Having invented a brother whom they claim to have ostracized for his disobedience, the über-controlling parents terrorize their offspring into submission. The father is the only family member who can leave the manicured lawns of their self-inflicted exile, earning their keep by managing a nearby factory, while the only outsider allowed on the premises is his colleague Christina, who is paid to relieve the son of his male urges. Tired of these dutiful acts of carnality, Christina disturbs the domestic balance.

Het idee achter deze film vind ik interessant maar het heeft imo helaas niet geleid tot een erg boeiende film. Ik had er iets meer van verwacht.
6,5
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_135867347
Blood Diamond (2006)
Heb hem destijds ook al gezien, maar dat is dus alweer bijna acht jaar geleden en ik herinnerde me hem nog maar vaag.

Heel aardige film over een interessant onderwerp dat ondertussen vrijwel niet meer in de belangstelling lijkt te staan - hoe gaat het inmiddels met de bloeddiamantenindustrie? In ieder geval een 'eerlijk' Hollywood-portret over Afrika met DiCaprio als een bikkelharde smokkelaar die uiteindelijk door zijn eigen gierigheid als (anti)held kan fungeren door de 'bloeddiamant' uit de titel te zoeken in een door oorlog geteisterd gebied. Djimon Hounsou als radeloze vader vond ik echter nog sterker, en hij levert hier mijns inziens een geweldige acteerprestatie af. Jennifer Connely ( _O_ ) moet de toekijkende Westerling spelen, maar ik vond haar karakter weinig toevoegen behalve dat ze nodig was voor het plot.

Uiteindelijk een goede avonturenfilm die een aantal uiteenlopende thema's met succes behandeld, zoals interne Afrikaanse conflicten, vluchtelingen, en de band die blanke Afrikanen met het land/continent hebben. De kindsoldaten vond ik wat minder geslaagd en was een behoorlijk zwak uitgewerkt punt wat mij betreft. Ook stel ik mijn vraagtekens bij een aantal filmtechnische keuzes; handen afhakken kwam expliciet in beeld, maar verkrachtingen, toch één van de meest voorkomende misdrijven in conflictgebieden in Afrika, kwam niet voor en werd überhaupt slechts één keer genoemd in de hele film. Niet dat ik het hoef te zien, maar toch, als je gruweldaden in beeld wilt brengen, doe het dan ook goed. Tot slot vond ik ook het dagenlang rondtrekken door de binnenlanden van Sierra Leone zonder enige degelijke uitrusting vrij onrealistisch.

Poeh, best een stukje geworden. Het zette me wel aan het denken dus. :D
7,7 (IMDB 8,0)
pi_135873605
Red (2010) - IMDb
Bruce "ik zie er naarmate de knokfilm vordert steeds slechter uit" Willis is een afgerangeerde spion die weinig meer in zijn gepensioneerde leventje heeft dan een maandelijks telefoongesprek met zijn pensionsuitbetalingsjuffrouw. Als hij door een gebeurtenis moet knokken voor zijn leven probeert hij zijn oude spionnenvriendjes weer te activeren om hem te helpen de boel weer recht te zetten.

Lekker vlotte knokfilm met redelijk wat humor, vooral in de vorm van John Malkovich. Tuurlijk er zit genoeg onlogisch in en af en toe echt té over de top maar al met al is het genoeg in balans voor een ruime voldoende.
IMDb: 7,1
Ik: 7

The Brothers Bloom (2008) - IMDb
Een wat wazige dramatische komedie over 2 oplichtende broers. De ene broer is er na een leven oplichten wel een beetje klaar mee. De ander weet hem toch over te halen voor een laatste klusje met een zeer excentrieke erfgename. Het gaat uiteraard "mis" op het moment dat hij gevoelens voor het slachtoffer gaat ontwikkelen.
Ruffalo en Weisz spelen leuk en zijn fijn om naar te kijken. Brody vond ik minder. Heb het sowieso niet zo op hem als acteur maar hier vond ik hem nog lijziger dan normaal, ik moest de hele tijd aan Nicolas Cage van de laatste jaren denken en dat is niet positief. Die doofstomme sidekick is ook gewoon een beetje te gekunsteld ingebracht voor een soort komische noot. Het verhaal, hoewel best leuk gevonden, ligt ook te veel voor de hand. Maar het is wel redelijk uitgewerkt en mooi gefilmd. Ik hang er een beetje tussenin met deze, weet gewoon niet zo goed of ik het nu goed moet vinden of niet.
IMDb: 6,9
Ik: Krappe onvoldoende 6 min

The League of Extraordinary Gentlemen (2003) - IMDb
10 jaar oud, nooit gezien omdat ik altijd heb gehoord dat hij zo slecht is. Van de week op TV, niks te doen en met de laptop op schoot erbij gekeken. En voor die setting is hij eigenlijk prima te hebben. Het verhaal is dun genoeg en bevat zo weinig verassingen dat je best ook af en toe op je andere scherm kan kijken zonder te missen. Ik denk alleen niet dat dat de bedoeling van de makers is geweest :). Niet goed maar ook weer niet zo slecht als dat mij altijd is voorgehouden.
IMDb: 5,7
Ik 5

The Adjustment Bureau (2011) - IMDb
Leuke vlotte scifi thriller met Matt Damon en Emily Blunt als twee mensen die voor elkaar bestemd lijken maar dat misschien niet zijn en die krachten die ze uit elkaar proberen te houden. Ik kan er kort over zijn, een fijne wegkijker dit. Prima gespeeld, genoeg om naar te kijken, genoeg tempo en geen al te openlijke onlogische dingen of plotholes. Weer een bewijs dat de verhalen van Phillip K. Dick zich uitstekend lenen voor verfilmingen. Vond het einde niet zo bevredigend maar dat heeft het totaal van de film niet te veel benadeeld.
Zo achteraf erover nadenkende krijg ik het idee dat het verhaal een aanklacht was tegen het idee van intelligent design, ik weet alleen niet of dat al bestond toen Phillip K. Dick het verhaal schreef.
IMDb: 7,1
Ik: 8
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  User die je het meest gemist hebt 2022 vrijdag 24 januari 2014 @ 12:02:37 #104
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135887572
Departures ("Okuribito") (2008)
A newly unemployed cellist takes a job preparing the dead for funerals.

Mooie film
8,0
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_135903875
Borgman

Bizar verhaal waarin Borgman en zijn trawanten het leven van een welgesteld gezin overhoop halen.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
pi_135906228
DON JON



Redelijk goeie film, Het verhaal is iets anders dan de ''standaard'' film - maar het had net wat meer diepgang gemogen.
De film gaat over een man die verslaafd is aan porno kijken maar gaat ook relaties aan....
Het acteerwerk is prima, en het plot ook.
Echter wat de film tegenhoud om een ECHT goeie film te worden is wat meer diepgang, en dat er een paar dingen in de film gebeurd waar eigenlijk meer mee had gekund.
Maar desondanks zeker een film die het waard is om te zien en waar je je zeker geen seconde mee verveelt.
7

JACKASS PRESENTS BAD GRANDPA



Ik heb het zelf niet zo op jackass, hou niet van die pijnlijke grappen - kan er de lol niet van inzien als mensen zich extreem pijnigen (vond alleen de allereerste, ''oude'' jackass leuken met gewoon de simpele grappen).
Dit is geen film om in de bios te zien, maar voor een avondje matig vermaak (half kijken half praten met vrienden bijv) prima te doen!
Het verhaal wisselt tussen een verborgen camera en ''gespeeld'' gedeelte - wat goed gemixed is.
Het jammere van de film is alleen dat het TE weinig leuke momenten heeft, ik heb zeker een aantal keren heel hard hardop moeten lachen.. maar net te weinig,
Ook de ''verhaallijn'' is zeldzaam dun en daar moet je het dus ook niet van hebben..
Een erg matige maar toch nog beetje vermakelijke film dus...
5.5
  vrijdag 24 januari 2014 @ 20:39:07 #107
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_135906808
Starsky & Hutch (2004) - IMDb
Magere voldoende voor het kliekje Stiller, Wilson, Ferrell en Vaughn. Ik loop nooit met ze weg en ook in deze film zaten meer ergernisopwekkende dan geslaagde grappige momenten. Maar het jolige jaren '70-sfeertje en Snoop Dogg (hehe 8-)) maken veel goed. Cijfer: 6

Nostalgia de la luz (2010)
Aardige docu van Chileense bodem. Centraal staat de Atacama-woestijn en het opgraven naar herinneringen. Dit gebeurt met verschillende onderwerpen: de gigantische telescopen die daar piekfijne beelden van het heelal (signalen vanuit het verleden) registreren en het opgraven van overledenen door hun nabestaanden. In diezelfde woestijn had Pinochet een aantal kampen opgezet, waarbij veel slachtoffers zijn gevallen en daar begraven. Ook archeologen komen aan bod die oeroude rotswandtekeningen bespraken. Ziet er allemaal wel mooi en indrukwekkend uit, al vond ik de parallel die getrokken werd, wat geforceerd en hoogdravend zelfs. Cijfer: 6,5

The Mask of Zorro (1998)
Best een leuke avontuurlijke actiefilm ^O^. De film is wat aan de lange kant, maar het loopt continu wel lekker door en heeft een topcast! Anthony Hopkins en Antonio Banderas hebben leuke rollen met wat humor tijdens de actiescenes. Normaliter ben ik daar niet zo kapot van, maar bij een karakter als Zorro vind ik het wel passen. Verder is er een spetterende Catherine Zeta-Jones, ook niet heel verkeerd! Cijfer: 7

Flightplan (2005)
De opzet en uitvoering van Flightplan deed me denken aan Panic Room met dat verschil dat deze film niet echt geweldig is. Jodie Foster doet altijd hetzelfde acteertruukje met haar stoere en toch ook hysterische gedrag. Haar dochter is kwijt tijdens een lijnvlucht en ze doet er alles aan om haar terug te vinden in het vliegtuig. Sympathie levert het nooit op. Verder was dit typisch zo'n film waar je wacht op een al dan niet verrassende wending. Die kwam er, maar vond hem nogal suffig. Cijfer: 5,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_135914362
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 12:02 schreef SeLang het volgende:
Departures ("Okuribito") (2008)
A newly unemployed cellist takes a job preparing the dead for funerals.

Mooie film
8,0
Kan het niet vaak genoeg zeggen, dit soort films moet je gewoon kijken, om deze reden maken andere mensen films.

8.
  vrijdag 24 januari 2014 @ 23:41:36 #109
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_135915544
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2014 15:20 schreef Panthera. het volgende:

[..]

Wat vond je er goed aan dan?
Die film kent toch wel behoorlijk wat memorabele scenes, hoor. Dat is al heel wat, vind ik.
De meeste films ben ik na een paar uur alweer vergeten.

Reservoir Dogs kent zo 5 of 6 ijzersterke scenes die ik jaren later nog voor me kan halen.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_135921320
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 19:20 schreef jeroen25 het volgende:
Borgman

Bizar verhaal waarin Borgman en zijn trawanten het leven van een welgesteld gezin overhoop halen.
Maar wat vond je er nu van? :?
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 25 januari 2014 @ 09:39:29 #111
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135921415
Captain Phillips (2013)
The true story of Captain Richard Phillips and the 2009 hijacking by Somali pirates of the US-flagged MV Maersk Alabama, the first American cargo ship to be hijacked in two hundred years.

Goede film die realistisch overkomt.
8,0
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_135923843
quote:
15s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 09:29 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Maar wat vond je er nu van? :?
Eigenlijk wel leuk.
Er zat niet echt een plot in zoals bij de meeste films maar het ging meer over de invloed van Borgman op dat gezin.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  zaterdag 25 januari 2014 @ 14:40:01 #113
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_135927540
Filmavondje gehouden.

Gezien:

Ik vond hem amusant. Goeie parodie op de smerige politieke campagnes die er de laatste jaren in de VS gevoerd worden. Will Ferrell kan sowieso weinig fout doen bij me. Ik vond overigens best veel overeenkomsten tussen Anchorman en deze film
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
. Voor Ferrell-fans sowieso een aanrader, voor The Hangover-fans ook wel een beetje.

Verder:

Tja. Ook een onderhoudende film, met een trage start. Als je 'Nell' uit deel 1 al niet echt trekt, moet je niet aan deel 2 beginnen. Deze film pakt de draad nl. op bij de redding van Nell, het meisje wat in deel 1 bezeten was. Ze probeert haar leven weer op te pakken zonder haar familie. Echt eng wordt-ie nergens en je ziet het einde eigenlijk al mijlenver aankomen (ik althans wel.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
en:

Volgens de omschrijving is dit de enige 'real ghost story'. *kuch* bullshit* kuch. De film heeft veel overeenkomsten met The Conjuring en Paranormal activity. Een groep van onderzoekers besluit een week lang te bivakkeren bij een vader en zijn twee dochters waarvan de vader claimt dat zijn huis 'bezocht' wordt door geesten. Ze stellen een arsenaal aan videocamera's en elektronische apparatuur op in de hoop iets op te vangen. Dat gebeurt al snel. Gaandeweg kom je erachter wat zich er werkelijk afspeelt en waarom vooral de dochter zich zo raar gedraagt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarna begonnen aan:

Nog niet helemaal afgekeken en ik vond het nog moeilijk te beoordelen wat ik ervan moet vinden, al vind ik de combinatie van acteurs wel grappig en kan Ed Helms ook niet zoveel fout doen bij me.

Als laatste zou ik de volgende film sterk willen afraden. Sorry voor wijlen Paul Walker:

Eerste 20 minuten gezien, waarin het ontzettend slechte acteerwerk/accent van Vincent d'Onofrio (The Cell) me al opviel en daarna volgde er nog een zinloos dialoog tussen Paul Walker en Kevin Rankin en haakte ik af.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_135929050
Amores perros (2000) - IMDb



Hele vette film _O_

Heel vet om te zien hoe de verschillende personages tof worden uitgewerkt. Deze gaat in het rijtje samen met 'la haine', 'public enemy nr. 1', 'blood in, 'blood out' en 'city of god'. Echt een sterke film.

IMDB: 8.2/10
Ik: 8.5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-01-2014 15:54:29 ]
pi_135929952
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 14:40 schreef SEMTEX het volgende:
Filmavondje gehouden.

Gezien:
[ afbeelding ]
Ik vond hem amusant. Goeie parodie op de smerige politieke campagnes die er de laatste jaren in de VS gevoerd worden. Will Ferrell kan sowieso weinig fout doen bij me. Ik vond overigens best veel overeenkomsten tussen Anchorman en deze film
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
. Voor Ferrell-fans sowieso een aanrader, voor The Hangover-fans ook wel een beetje.
is die verhaalstructuur niet bij al zijn komedie's het geval ;)

American Hustle

Christian Bale is een oplichter maar raakt verzeild in een fbi zaak met politieke doelen. Voor veel prijzen genomineerd en dat ligt vooral aan de uitblinkende cast. Bale is vanaf de eerste (hilarische) scene constant goed en ook Cooper, Lawrence en (vooral)Adams laten zien wat ze kunnen. Het verhaal is niet bijzonder vernieuwend maar het is wel weer kundig gemaakt door David O. Russel die na The Fighter en Silver Linings Playbook in 4 jaar tijd weer een goede film neer zet. Toch verwacht ik niet dat American Hustle de oscar voor beste film wint want buiten de acteerprestaties en de setting is het niet zo bijzonder dat het 10 nominaties rechtvaardigt.

8.7

Garden State

Dramedy met Zach Braff en Nathalie Portman over een mislukt acteur die terug naar huis komt om zijn moeder te begraven en daar zijn oude vrienden weer tegenkomt. Vooral het eerste uur kijkt prima weg met frisse humor en een interessant verhaal. Daarna wordt het allemaal wat minder bijzonder. Uiteindelijk wel een geslaagde zweverige film, zonder écht uit te blinken.

7.2

Oldboy (de originele aziatische)

Nadat de recensies voor de remake tegenvielen toch besloten om dan maar de originele nu eens echt te gaan kijken na jaren genegeerd te hebben. Ik verwachtte een gore aziatische film maar dat zou Oldboy te weinig credits geven. Goed en af en toe een vaag verhaal met een aantal goed getimede scene's die je bijblijven. Toch had ik na alle loftrompetten gelezen te hebben iets meer verwacht. Dankzij het vage verhaal is het wel een film die je best nog een keer kunt kijken en wellicht dat het dan allemaal wat logischer overkomt.

8.0
  zaterdag 25 januari 2014 @ 17:07:17 #116
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135930771
The Wolf of Wall Street (2013) - IMDb

Alom bekend verhaal. Leuke scenes.
Veel te lange film. Verhaal had een uur korter verfilmd kunnen worden.

IMDb: 8,6
Ik: 7,5

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 25-01-2014 23:58:17 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_135945991
Sling Blade (1996) - IMDb



Karl (Billy Bob Thornton) komt weer op vrije voeten na jarenlang in een psychiatrisch ziekenhuis te hebben gezeten, omdat ie zn moeder en haar vriend heeft vermoord. Nu moet hij het dus zien te redden in de maatschappij.

Rustige maar mooie film. 7.5 (imdb 8.1). Mooie rol voor Thornton (i reckon. Hmm mmm). . :P
just give a second thought
what if we don't get caught...
  zaterdag 25 januari 2014 @ 23:53:48 #118
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_135946453
Kes (1969) - IMDb


wat die jongen doet op de foto is niet vriendelijk in de UK :P

Een jongen in Yorkshire uit een arme familie traint een valk (kestrel) en wordt aangemoedigd door zijn leraar.

Als je dit goed kan verstaan zit het wel goed met je Engels. :P

Volledige film:

Het is de rauwe grijze werkelijkheid van Noord Engeland in de jaren 60. Zal niet voor iedereen zijn, maar ik vind het wel wat hebben. 7,5/10
reset
  zaterdag 25 januari 2014 @ 23:57:33 #119
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135946602
Is dat de verfilming van A Kestrel for a Knave?
Dat boek heb ik ooit nog op de middelbare school gelezen. Kan me er niet meer veel van herinneren, maar weet nog wel dat ik het ontroerend vond.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zaterdag 25 januari 2014 @ 23:59:44 #120
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135946671
quote:
5s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 23:57 schreef Copycat het volgende:
Is dat de verfilming van A Kestrel for a Knave?

Yups.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 25 januari 2014 @ 23:59:51 #121
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_135946674
quote:
5s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 23:57 schreef Copycat het volgende:
Is dat de verfilming van A Kestrel for a Knave?
Dat boek heb ik ooit nog op de middelbare school gelezen. Kan me er niet meer veel van herinneren, maar weet nog wel dat ik het ontroerend vond.
Ja en het is ook best ontroerend soms idd.
reset
  zondag 26 januari 2014 @ 00:01:10 #122
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135946718
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 23:59 schreef Individual het volgende:

Ja en het is ook best ontroerend soms idd.
Ik ga hem eens opsnorren bij Amazon oid.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zondag 26 januari 2014 @ 00:03:20 #123
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_135946791
quote:
14s.gif Op zondag 26 januari 2014 00:01 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ik ga hem eens opsnorren bij Amazon oid.
Staat ook volledig op youtube (zie originele post). Ik heb de dvd al heel lang, maar het is 60s dus geen HD. :P
reset
  zondag 26 januari 2014 @ 00:05:53 #124
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135946890
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 00:03 schreef Individual het volgende:

Staat ook volledig op youtube (zie originele post). Ik heb de dvd al heel lang, maar het is 60s dus geen HD. :P
Dit soort films vind ik wel een aanwinst voor mijn collectie. Maar vind ik 'm niet, dan is YT via Apple TV ook prima te doen.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zondag 26 januari 2014 @ 00:12:16 #125
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_135947129
quote:
14s.gif Op zondag 26 januari 2014 00:05 schreef Copycat het volgende:

[..]

Dit soort films vind ik wel een aanwinst voor mijn collectie. Maar vind ik 'm niet, dan is YT via Apple TV ook prima te doen.
Fair enough, ik begrijp het. Het is ook een mooie hoes
reset
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')