abonnement Unibet Coolblue
pi_135723188
Billy tegen Aike: vertelt over werken en wat dat haar opleverde, zo'n, lekker gevoel, even wat anders doen. Ik adviseer ze altijd: ga gewoon wat doen! Iets wat je lichtelijk interesseert, komt het toch vanzelf dichterbij!

Isabel aan de telefoon. We hebben voor jullie een stand te huur voor 100 euro vanaf 10 uur 's ochtends. We hebben het in groepen verdeeld, 11-13, 1330-1530, 16-818. Drie groepen laten we langs komen om uw producten te bezichtigen. De man aan de telefoon: okee dus er komen drie shifts van 40 man, maximaal. Wat voor soort producten gaan jullie aanbieden? Isabel: jij bent de eerste... ik ga ook bellen met mensen met bierbrouwer, kazen, honing.... vanalles. (...)

Jimmy staat weer bij Vanessa in de keuken. Vanessa roert in een pan en vraagt of hij klaar is met tegelen. Ja klaar, het ging een beetje scheef, nooit eerder gedaan. Jimmy loopt weg. Heeft zijn baret op. Maakt wat sissende geluiden, gaat naar zijn slaapplek tussen wat boompjes (?) pakt een slaapzak (?). Loopt weer richting binnen. Naar de slaapzaal. Daar zit Charlotte. Te schrijven. Voor haar vriendinnen. Ze mag het volgende maand pas opsturen. Je mag elke maand 1 envelop vullen naar 1 adres.
pi_135723295
De stream floept achter jimmy aan. Op naar buiten.

Hij gaat zijn slaap spullen buiten pakken en brengt ze naar de slaapkamer waar Lot zit te schrijven.
Lot vertelt dat ze maar 1 keer per maand een enveloppe mogen sturen naar 1 adres. Die kunnen het weer onderverdelen.
Jimmy: Dan stuur ik het naar mijn eigen adres.
Lot: Ik naar mijn ouders
Jimmy: Ik ben niet van plan te schrijven. Nog niet.
Lot: Je hebt toch ook een brief van je dochters.. die heb je toch nog niet geopend?
Jimmy; Ja, maar die laat ik nog dicht. Ik wacht er nog even mee.
Lot: Als ze mij een brief schrijven dan ga ik gelijk kijken.
Jimmy: Ja, ik weet wat emotie met je kan doen en ik wil dit volhouden. En dan moet ik er even doorheen en sommige emotie dingen afsluiten. Met zo een brief ga ik denken en malen.
Lot: Net voordat jij kwam kreeg ik een brief en ik was best oke.. En toen moest ik huilen huilen en daarna voelde ik mij wel goed. Wil je het lezen?
Jimmy: Nee hoor.
Lot: Oke. Maar dan ga ik effe door.
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135723371
Jimmy zit bij Charlotte in de slaapkamer, Charlotte schrijft een brief aan haar ouders, het zal wel lang duren dat schrijven zegt ze, want je mag maar 1 keer in de maand een brief versturen, en volgende maand mag hij pas op de post......Charlotte vertelt je kan allemaal brieven in een enveloppe stoppen, voor iedereen die je wilt schrijven maar je mag het maar naar 1 adres sturen, Charlotte stuurt de enveloppe naar haar ouders, en die moeten dan zorgen dat de brieven bij de desbetreffende persoon terecht komt.
Jimmy gaat niet schrijven heel misschien later vertelt hij aan Charlotte, Hij heeft ook een brief van zijn dochter bij zich maar nog niet open gemaakt en gelezen....Daar wordt je alleen maar zwak van zegt Jimmy.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135723481
Jimmy tegen Charlotte. Als ik dit wil volhouden moet ik sommige emotionele dingen even afsluiten. Als je brieven gaat lezen ga je denken ga je malen.... Charlotte zegt: ik kreeg een brief en moest huilen, huilen... maar daarna voelde ik me wel heel goed. Charlotte gaat verder schrijven, Jimmy vertrekt weer. Heeft nu ook een bed kennelijk. Hij maakt zijn bed op. Hij heeft er een vlag opleggen.

Vraagt aan Vanessa of je siroop gewoon mag pakken, ja dat mag gewoon. Vanessa strooit kruiden of zout over iets heen. Jimmy heeft siroop en loopt weet weg. Hij gaat even opdrukken midden in de ruimte, 6-7-8-9-10... 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10... Staat weer op. Loopt weg gaat aan tafel zitten bij Isabel en de rest.
pi_135723619
Stream 3 Isabel aan de lijn:

Voicemail.. ze hangt op.
Ze kreeg een heel andere naam te horen dan ze op haar lijstje had staan.

ze belt weer en krijgt weer diezelfde voicemail. Dit keer spreekt ze wel wat in.
"ik bel u later nog eens over de biologische markt op 2 februari."

Hakim: Ik denk dat je een kop koffie moet nemen ofzo.. want.. pff

Hakim aan de lijn en spreekt ook een voicemail in.

Isabella belt weer een nummer van de lijst
Yente de Vries aan de lijn.
Die geeft aan dat ze alle aandacht goed kan gebruiken voor haar bedrijf. Zij zijn al actief met stichting doen. Ze gaan een nieuwe soeplijn opzetten met hun producten.
Ze hebben producten die niet moeders mooiste zijn en daar andere producten van maken ipv weg te gooien. Yente wilt graag weten of ze meer mee mag nemen voor haar stand. Isabella geeft aan alles wat je van je producten maakt. Het aanbod van fruit en dergelijke is nu niet optimaal, omdat het seizoen niet daar is.

[ Bericht 39% gewijzigd door Dottey op 20-01-2014 16:54:32 ]
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135724130
Billy en Aike praten. Het gaat over ..(?) . Billy zei tegen hem: je kan het ook jouw Utopia maken. Aike zegt dat ze hem in de basis fijn vind, komen goeie vibes van hem af. Billy: de opmerking over Andrea vond ik in de basis niet goed. Moeilijk om los te laten. Aike: ik denk dat hij dat zegt omdat hij al verder weg was. 'Misvormd' was, door hier. Billy: hij zegt hij is altijd al onhandig in dingen uitleggen enzo. Na die fout met Andrea stelde hij zich niet terughoudend op... het vertrouwen In de basis is bij mij dan een beetje geschaad. Terwijl ik het wel een hele goeie jongen vind. Ik heb er een mening over maar ik ga niet verrot tegen hem doen.

Giorgio komt langs. Vraagt iets over karton verbranden.
pi_135724374
Rienk Ruud Giorgio en Emil lopen buiten. Ze zoeken een geschikte plek voor iets. Billy en Aike komen erbij. Billy staat in de vlaai die in de wei ligt. Lachen. Een conflictje tussen rienk en Billy dat ze met haar poep schoen te dicht bij komt, Billy die vindt dat hij niet zo'n toon moet aanslaan. Het is alweer goed. Twee knijpertjes onder het plankje, ze zitten bij de grond. Het is een bouwsel om konijnen mee te vangen. Ze testen het uit. De hoek is niet goed... hij zit te strak... nee hij blijft hangen... Rienk fixt de boel.
pi_135724618
Ze leggen een stuk bloemkool in de val als lok aas. Ze willen dus konijn of haas gaan vangen. Oké top! Zegt Rienk. Ik voel me echt de master als er een in zit straks. Ze lopen met zijn allemaal weer terug over het veld. Pratend over wat ze zouden vangen, een vogel, een postduif, een mol.....

Ik heb mijn dag goed besteedt zegt Rienk. Ook al werkt het niet, nog steeds een dag goed besteed.

Ze kunnen nu mails lezen.... over bootcamp..., iemand die de tractor wil kopen....
pi_135724865
Harold is zich enorm aan het irriteren. Hij staat in een hoekje met Isabella om het te bespreken. Hij weet nog niet goed hoe hij zijn irritatiepunten gaat vertellen. Isabella "Na het eten een rondje lopen?"

Ze voegen zich weer bij de groep.

Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135726959
Billy heeft een brief gekregen van haar zus, er staat ook een zogenaamde codetaal in, die alleen Billy kan lezen.....benieuwt welke info Billy kreeg.

[ Bericht 30% gewijzigd door Toverheks op 20-01-2014 18:16:35 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135730519
Peter en Harold aan de wandel buiten, Peter vind het kouder worden......Peter krijgt weinig post vind hij, als Peter zijn nummer in de kist flikkert bij Harold dan komt het allemaal goed..........zegt Harold
Harold oppert het idee dat je *Post* kan sturen naar Harold en post het op zijn site.......Gineke, dan weet je dat, Zegt Peter...........

Harold en Peter hebben het nu over de streams en camera`s buiten, en over de 360 camera die Harold uitlegt aan Peter hoe die werkt.........Je kan niet inzoomen zegt Harold en weg stream en geluid...........

Vanessa roept tegen iemand, Er was gezegd, geen streepjes, bolletjes of nog iets ( kleding kan niet op tv) ook You Tube mag niet genoemt worden, Billy en Vanessa hebben het over tatoo`s, Billy zei ze heeft veel filmpjes op You Tube gezien en Vanessa gelijk PIEP......

Vanessa haar dochter heeft ook Tatoo`s, de dag dat ze haar eerste tatoo gng zetten was ze Keizenuwachtig vertelt Vanessa.

De verveling slaat toe in de Loods, we wachten op Centraal!.....dat begint na de TV uitzending van vanavond om 8 uur.
In Centraal gaat Harold zijn vertrek bekend maken...........

[ Bericht 4% gewijzigd door Toverheks op 20-01-2014 19:59:18 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135733416
De bewoners zitten nog hun bammetjes naar binnen te werken.

Stream 1 is qua geluid een beetje chaos.
Harold zegt dat het kwart over acht is. Hij heeft erg veel op zijn horloge gekeken.

Harold: Ik vind dat je teveel eet Billy!
Billy pakt ondertussen nog een boterham en zegt: Ja ik eet ook teveel!
Peter; Het is toch acht uur geweest?
Harold: Eet gewoon op je gemak
Peter: Maar dat is voor de kijker niet leuk!
Gio: Moet ik even de aandacht vragen?
Harold: Nee, ik ben der even niet.
Harold neemt een slok van zijn thee en tuft het weer uit. Gadverdamme! Ik zie in mijn theewater dat het een prachtige avond gaat worden. (het zakje is stuk gegaan)

Hij heeft praatjes voor tien aan tafel.

[ Bericht 29% gewijzigd door Dottey op 20-01-2014 20:22:55 ]
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135733891
Vanessa vraagt of iedereen is uitgegeten en of iedereen helpt met de tafel leegruimen.

Gio eet rustig nog zijn boterhammetje op en Harold blijft lekker naast hem zitten.

Harold tegen Hakim.. we moeten zo centraal! Het is al 20H geweest.
Hakim: Je laatste centraal! Je volgende centraal kan je op de televisie kijken.
Gio: Lekker kakken thuis!
Harold: ik drink tig koppen koffie op het werk en dat werkt wel goed door ja.
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135734050
Gio roept iedereen centraal.
Harold gaat op zijn kist zitten. Hij gaat alles verdelen straks.

Harold: zal ik als eerste of als laatste gaan?
Isabella en Paul: Als eerste.. dan heb je dat gehad.
Jimmy: Hoe lang duurt het ongeveer? Hij had water opgezet om te gaan douchen.
Harold; En dan gaat Vanessa weer staan afwassen.. wie roept haar even.

Ze wilt niet gelijk komen.. ze wil eerst afwassen.

Hakim: Kom nou schatje! We jassen het er doorheen.

Niemand lijkt happig om er te gaan zitten.
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135734962
Centraal



Gio opent niet de vergadering; zegt hij.
Harold opent de vergadering om het simpele feit dat hij de groep gaat verlaten. Hij kiest voor zichzelf en voor zijn kinderen *kuch*
Zoals een aantal weten is zijn vader weggevallen en dat kan hij niet goed verwerken. Hij dacht alles aan te kunnen alleen heimwee daar kan hij niet veel raad mee. Hij stond al bij het hek om weg te gaan. Zijn engeltje riep dat hij moest blijven. Dat gevoel was na 2 dagen weer weg. Hij voelde aankomen dat het niet gaat gebeuren voor hem. Hij had altijd het gevoel "Wie wilt er nou met Harold opgesloten zitten.."Hij wilde dat gevoel verstoppen in de kluis maar op de een of andere manier is die kluis open. Hij laat er vee achter. Onder andere zijn kilo's. Hij heeft er veel geleerd. Vooral groentes.. hij heeft zijn shoarma laten staan.. Hij dankt ook voor het schijthuis. Hoopt dat anderen er ook gebruik van gaan maken, want hij vind hier en daar buiten nog steeds hoopjes die niet van konijnen kunnen zijn. Hij is trots en blij dat hij een van de eerste hier mocht zijn en de positieve dingen zoals een kus of knuffel de scheetjes aan zijn bed. Daar dankt hij iedereen voor. Hij kiest nu voor zijn vrouw en kinderen. De openstaande problemen daar gaat hij hulp voor zoeken. Een muur had hij gebouwd en die had hij de tweede dag al laten vallen. Hij gaat terug naar zijn gezin.
jullie gaan allemaal door. Maak dingen, los dingen op.. eet minder.. deel meer!

Emil: Wat mij snel opviel is je verschijning alleen al. Je zult niemand bull shitten.. Je gaat op een normale rustige manier naar andere om. En hoe je omgaat met je eten nu.
Harold: Dat heb ik wel geleerd ja. Ik ga ervoor dat ik mijn medicatie kan weggooien en mijn suikerziekte achterlaat.

Iedereen zegt dank Harold.
Hij gaat zijn spullen verdelen. De meeste dingen gaan naar Peter. Een trui naar Isabel een onderbroek naar Ruud.
Rienk: Mag ik jouw zoute stokjes hebben?
Harold: Ja!
Hakim: Je laatste avond. Bedankt voor de kusjes s'morgens! Bedankt voor alles wat je hebt gedaan. Dit zegt maar weer hoeveel UTO is. Niet om hoeveel je doet of wat je doet.. maar qua praten *jank* en aanwezig zijn. Ik dacht eerst wat een t*fus lijer die daar binnenkomt en dan..
Peter: De eer die je toekomt is dat je de trekker hebt laten lopen.
Harold: Een alien erop schilderen? Komt goed joh.
Billy: Laten we morgen Harold wel weg brengen he?
Harold: Ik mag om tien uur de poort verlaten. Morgenavond lig ik naast de lekkerste billen van Nederland. Met deze slanke billetjes.
vanessa: ik ga meer andijvistampot voor je maken.

[ Bericht 2% gewijzigd door Dottey op 20-01-2014 21:20:45 ]
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135735147
Hakim neemt centraal over.

Aike heeft emoties los gelaten. Wat een geruststelling.. ze is een van ons. Ook een mens.
Wat een dag jongens. Ik post, Aike post. Samen gehuild.. samen gewerkt.. wat een rollercoaster van links naar rechts. Maar ja.. ook wij moeten weer verder. het spijt mij.. we gaan gewoon verder.

internet: Heel duidelijk iedereen sprong er boven op. Dat is te begrijpen, maar het is goed te begrijpen dat het voor zakelijke doeleinde is. Anders naaien wij onszelf ermee... dus we moeten afspraken maken. We hebben groepjes gemaakt waar 2 dagen geleden akkoord aan is gegeven. We willen voorstellen om om 9 uur om de tafel te zitten en met zijn 5en de mail te lezen en in te delen in de groepen. We willen dat structureren. dat houd niet in dat we iemand willen tegenhouden, maar gewoon in kaart brengen.
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135735431
stream ligt er even uit.
Alle dingen en alle aanbiedingen worden met de groepjes besproken en daar heeft iedereen de tijd voor. Dus om 9 uur indelen en daarna stoppen wij er ook mee. En dan gaan de groepjes ermee aan de slag en overleggen. Zo kan iedereen met zijn ding aan de slag.
Voorbeeld: Isa was bezig met de bio-markt en dan wilt peter voor de honden ertussen en ruud met iets. En dan is het niet handig. Daarna kan je gewoon even wat opzoeken zoals bijvoorbeeld Jim deed.

het plan wat je maakt, neem dat even door met diegene van dat groepje. maak een plan en beschrijf het en bespreek het met die groep en dan komt dat weer hier. Er gebeurd dus helemaal niets zonder dat wij het allemaal besproken hebben.
Voorbeeld van Andrea met haar kastjes.
Rienk: Kan je op MP?
Hakim: Ja, je kunt al je dingen doen.

nadenken over uitdragen wie wij zijn en wat wij willen laten zien
Eerst tien geboden en zo.. maar we willen niet te zoetsappig.. maar misschien is het wel leuk..
(stream moet refresh)
Aike: in het verlengde daarvan waar staan we voor waar gaan we voor?
Als je een bedrijf Utopia bv dan moet je twee vragen beantwoorden.
-missie
-visie

wat moet er dan staan 31 december?
Daarom moeten ze een plan gaan maken hoe dat er uit moet komen te zien en aan de hand daarvan kunnen we steeds terug kijken waar staan we? Dan kunnen we targets zetten en maken. Bijvoorbeeld. willen we een veranda.. hoeveel kosten de palen? hoeveel van de winst gaat daarheen? Hoeveel van de winst gaat in bv Jim zijn nieuwe product? Wanneer gaan we ermee beginnen.
Voorstel is in groep van 5 er over te hebben en dan in centraal erover te hebben. Bij deze ook jullie mening erover.
harold: Wat een slecht plan
Aike: Ik gebruik daar altijd whiteboards and slipovers te gebruiken. Misschien wel leuk om dat hier ook te kunnen doen? Krijtbord verf te maken en dat op een want te doen en daar planningen en targets op te zetten en waar je ook op kan kijken.. hebben we dat ook gehaald?
Billy: Is iedereen het eens?
ja
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135735971
Peter: En alles kost niets.. en ondertussen zitten we onder de 4000
Billy: Als je krijtbord niets vind moet je nu tegen stemmen.
Aike: Ik wilde ook de financiën bespreken. Het gaat hard. 5400 euro aan investeringen gedaan. Bouw Kas alle projecten 1100 boodschappen 400 overig. dus nog 3100 uitgegeven. al wel 1400 verdiend. dus we zitten nu op ongeveer 4500. Het gaat rap.. dus we moeten zoveel mogelijk stoppen met uitgeven.
hakim: Meest belangrijke investeringen waren gedaan. Paul is bezig met kijken op MP voor een douche.
Lot: Met warm water?
Aike: Aan het begin gezegd.. Paul heeft nog 500 over voor de bouw. En als we daar 300 in investeren hebben we een warme douche.
Lot: Ik stem voor
Hakim: We moeten ook een schone loods hebben... ik heb schimmel aan mijn poten en ander.. je weet wel.
Gio: op MP kan je ook voor 25 euro een wasmachine enz.. Je moet wel realiseren dat de kosten omhoog gaan.
Paul: De kosten .. naja we stoken nu voor 120 euro aan hout en morgen komt er weer 120 euro.
Gio: rustig maar ik bedoel we moeten er rekening mee houden.
vanessa: Afspreken dat we niet twee keer douchen op een dag.
Billy: Douche zal dat toch niet stoppen? de verwarming?
Paul: Er moet ook verwarming komen.
Andrea: ik stem op teenslippers 15 paar.
:Lot: Ja
Aike: Dit zijn dingetjes om in je subgroep te bespreken.
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135736469
Ze zitten nog aan tafel, bijna klaar....Harold is uitermate vrolijk en heeft het hoogste woord.
Vanessa vraagt of iedereen even helpt om de tafel af te ruimen...........We moeten zo Centraal he met zijn alle, het is al 8 uur geweest zegt Harold tegen Hakim.....Je laatste centraal antwoord Hakim, Harold wrijft even in zijn handen............
Gio roept.........Jongens even Centraal allemaal, en ze verhuizen naar de open haard......Harold gaat al zijn spullen verdelen zegt hij...........ook zijn ruklap grapt hij :X

Zal ik als eerste of als laatste gaan vraagt Harold aan Hakim en Isabella, Isabella zegt laatste en Hakim als eerste.
Het duurt maar een half uurtje het Centraal, want mensen willen slapen roept Hakim, SLAPEN zegt Harold, pas over een uurtje of 3 a 4.

En alles zit...........
Harold opent de vergadering, hij gaat ze verlaten kiest voor zich zelf en zijn kinderen en krijgt een brok in zijn keel. zijn vader verloren kan hij niet in Utopia verkroppen, hij kan alles aan, heimwee en fock hoe dat heet zegt Harold.
Hij kreeg post en besloot weer te blijven na 2 dagen knaagde het weer en hoopte dat hij eruit werd gestemd. Hij laat heel wat *Kilo`s* achter hij trekt het niet, hij bedankt iedereen voor het schijthuis want buiten vind hij nog hoopjes die niet van konijnen zijn grapt hij. Morgenochtend 10 uur vertrekt hij.
Maak er wel wat van het is ons Utopia, fock iedereen want ik mocht hier zijn zegt Harold.
Hij zal ze missen, de scheetjes aan het bed en er volgt applaus..Hij kiest voor vrouw en kids, gaat oplossingen zoeken volgende week.ook Harold heeft gevoel zegt Harold zelf........moeilijke keus voor zijn gezin, kap met ruzie, eet wat minder en wil wat meer en maak er wat van zegt hij alle bewoners.

Harold krijgt een vette veer van Emil, hij moet ervoor gaan met zijn lichaam en het verder afvallen en gezonder te eten. Emil respecteert Harold zijn keuze om eruit te stappen en wenst Harold het aller beste......Harold verdeelt zijn spullen wie wat krijgt, Trui naar Isabella, en hij heeft nog ongebruikte onderbroeken die laat hij ook achter, dekens en sokken alles wordt verdeelt.
Hakim bedankt Harold ook, Harold voegt iets toe aan de samenleving zegt Hakim.......
Eer wie eer toekomt wordt er nu gezegt, omdat Harold de trekker liet lopen, Harold zal er nog een Alien op schilderen..............ze gaan hem allemaal bij het hek uitzwaaien.......Morgenavond ligt Harold weer naast de lekkerste billen van Nederland ( doelend op zijn vrouw)

Hakim aan het woord, dat Aike haar emotie`s heeft laten zien vandaag Aike wordt daarvoor bedankt ( ze heeft gehuild) Hakim en Aike hebben post gehad........Utopia is een rollercoaster zegt Hakim, dit is gewoon Utopia dus we gaan gewoon verder zegt Hakim, ook dat ze internet hebben gekregen.
s`morgen om 9 uur worden de mails door genomen aan tafel door Hakim Aike en nog een paar.
S`morgens wil Hakim met zijn 5e bij elkaar zitten en structueel alles doornemen, dat er niet 15 man door elkaar lopen tetteren.......

Hakim benadrukt dat er GEEN 5 leiders zijn, maar gewoon 5 bewoners die verantwoordelijk zijn over de groepen Welness/bouw/hondjes/bootcamp etc.
Alles wordt met de groepen door gesproken dus niet achter hun rug.
iedereen heeft daarna de tijd zijn eigen ding te gaan zoeken

Andrea had leuk voorstel met de kas, het plan wat ze maakt moet ze overleggen met Paul. Dan wordt er gestemd ( voor de kosten) dan wordt het besproken in centraal en iedereen mag meebeslissen.

Rienk vraagt of je op MarktPlaats kan met het internet......dat kan antwoord Hakim.
Dan weer over de positiviteit van Utopia, Hoe ze Utopia willen uitdragen, dat de buitenwereld dan zaken met hun wil gaan doen.

Aike over lange termijn, verlengde daarvan, waar staan we voor en gaan we voor zeg Aike...UtopiaBV 2 essentiele vragen die beantwoord moeten worden, wat erop 1 december moet staan.......ze willen een veranda, hoeveel geld ze gaan verdienen, hoe ze het geld verdelen en iets met winst.....ze stelt voor in het groepje van 5 eerst gaan bespreken en dan in het centraal.
Dan over flipovers en uithangborden........de ideeen in hun hoofd willen ze uitwerken......
ze wil een paneeltje neerzetten dat iedereen zijn ideeen op kan kalken...iedereen is het daar mee eens. Als je het niet wilt moet je tegen stemmen zegt Billy............

De financieen, het gaat best wel hard.....450 euro aan investering 1.100 boodschappen en 3.100 euro voor nog iets, 1.400 euro is er verdiend.
Paul heeft nog 500 euro over voor de bouw, mag nog 300 euro bij en Paul gaat op MP kijken voor een douche..............

Gio over de kosten als de douche er komt, warm water/gas........maar daar worden afspraken over gemaakt wie qua doucht....(dus niet iemand 4 keer per dag de ander niet )

Andrea stemt voor de teenslippers....goed idee maar die moet ze bespreken buiten Centraal.

Aike zegt, wij gaan aan de slag met een serieus plan ( de groep van 5) dan over de Postcodeloterij, daar kunnen ze lid van worden ( sponsor Utopia ) Aike noemt nu op dat verschillende doelen ondersteunen ook Stichting Doen noemt ze...........1 lot is 11 euro per maand.......( hoorde niet hoeveel loten ze nemen)
Harold aan het woord,Harold had lullige opmerking gemaakt van de week over de loten, van doe er maar een stuk of 15 PM., thuis heeft hij ook loten en steunt ook de bewoners met de postcode loterij.

Rienk is de enigste die tegen de loten is..............
Hakim gaat bellen met de bank, hoeveel het gaat kosten per maand om een pin automaat in Utopia te krijgen.

Billy heeft met Vanessa zitten babbelen over het restaurant investering van 523 euro Billy denkt per weekend dat het 1.075 oplevert..........kinderen 15 euro volwassenen 20 euro waar een glas wijn bij zit. Ze gaan morgen even uitzoeken (Billy en Aike) hoe het met de internet site`s zit....glazen borden etc moet er komen.

Mensen kunnen dan reserveren via de site............
Paul aan het woord................0over het paneeltje waar je je ideeen kan opkalken, Morgen zegt Billy is goed zegt Paul...............
Rondvraag..............geen rondvraag en Centraal is weer afgelopen.

Rienk had het niet zien aankomen zegt hij tegen Harold, dat Harold weg gaat ff knuffel en Harold zegt Komt goed...het is goed.....Harold neemt wel zijn kist mee, leeg.............
Er komen kaboutertjes vanavond grapt Isabella, Harold mag morgen niet zijn kist openen, Isabella en Peter mogen zijn kist naar het hek brengen ( beetje rare woordspelling sorry _O- )
Denk dat Isabella iets erin stopt als afscheid....................

[ Bericht 2% gewijzigd door Toverheks op 20-01-2014 21:08:53 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135736496
Aike gaat aan de slag met een strategisch plan.

Vorige week erover gehad.

postcode loterij

Wie is voor?
Jimmy word op de hoogte gebracht. We kunnen lid worden en die hebben projecten die in het verlengde doen waar wij voor staan. Dus om de steun te geven aan bijvoorbeeld stichting doen. En we hadden afgesproken om er over te denken of we lid worden.

Hakim: 11,75 per maand en kijken of... kippenhok.

iedereen stemt voor

Harold: Wil wat rechtzetten. Hij heeft thuis ook loten, ze doen veel waarvan hij veel goed en minder goed van vinden. Laten jullie het goede voorbeeld zijn om er voor te stemmen.
Rienk stemt hier niet over ivm geloof.

Aike: nog een ding

bankrekening kijken of we een kleine pinautomaat hier kunnen krijgen. Dan hoeven ze alleen hun pinpas maar mee te nemen en staat het gelijk op de rekening.
Emil: Mobiele pinunit?
Harold: via de bank regelen.
Het gaat door elkaar.
vanessa; mogen we van centraal? zijn we klaar jongens?
Hakim: laat nog weten hoeveel het gaat kosten en dan kunnen we ervoor stemmen.

Harold: Pinautomaat kost ook geld.. maar dat brengt ook binnen. Als je een bepaald bedrag in je zak hebt ben je gewoon ineens klaar.. dus als ze pin hebben dan is dat minder beperkt.
Billy: Ik heb met vanessa gezeten over haar restaurantje. De investering is 523 euro.. daar kunnen we een omzet van 1000 nog wat verdienen. Daar kan een wijn arrangementje bij geboekt worden. 40 euro per persoon + 1 glas wijn. Kinderen 15 euro.
Ruud: Ik wil eerst boekingen / reserveringen zien voor ik beslis.
Iedereen zegt ja dat wil ik ook.
billY; dat vind ik een goede.. heel scherp.. dat wil ik graag oppikken.
Jimmy: Mensen vooraf betalen....
hakim: mensen die via de site reserveren.. je kunt zonder een paspoort niet hier komen. En daar moet je heel veel voor doen. Dus die komen dan echt wel. Via de site komen ze wel.
Emil: bij Andrea kwam er ook een niet
Hakim: Die had niet via de site

Paul: Dat wandje...
billy: Daar gaan we morgen voor.
Paul: Helemaal goed.

Ruud is super blij hoe het nu gaat.
2 feb gaan we cash binnen halen zegt Isabella
Ruud: Mijn libido komt ook weer terug dus dat gaat goed komen
Isabella: ;)

Centraal gaat uiteen.
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135736657
Rienk knuffelt Harold dik.
Isabella zegt wel een dikke kus geven he..
Harold: Ik heb je briefje dat komt goed!

Ik ga mijn kist leegruimen en verdelen.
Isa geeft instructies mee met de kist die hij pas buiten mag openen.

Harold knuffelt Gio: De foto komt eraan he .. dat ik mijn medicijnen weg pleur!
Hij schrijft wat op voor Gio en zegt ".nl erachter dan vind je me ook"

Harold zit bij Paul bij de haard en die zegt Het is goed. Weet je hoeveel ik er over gedacht heb.
Harold: Ik voel dat ik te goed in de groep lig om daar genoeg stemmen voor had gehad. We zoeken elkaar op 2015 om de bbq op het landje.
Paul: Wij hebben nu al een Reünie gepland.. ik ga dat Utopia noemen.

Aike: Mijn buik.. het lijkt wel of ik zwanger ben.. hij is helemaal hard en opgezet!
Harold: Je eet te veel.
Peter: Ik ben jaloers jongen.
Harold: Ik breng je informatie over jongen. Het komt goed.
Rienk heeft het er even moeilijk mee. Hij dacht dat toen zijn vrouw kwam dat het beter ging. Hij snapt het.. maar toch
Harold: Ik heb er lang over gedacht en gezocht naar verlichting. Ik heb geprobeerd en nagedacht over waar jij het in vind.. maar ik moet gewoon voor mijzelf thuis bij mijn kinderen.
Rienk: Het is voor jou hier ook een echt heftige verandering.
Harold: Ik kan leren doen met minder... kan mijn eten laten staan.. mijn bek houden.. respect van Rienk DE zwerver. Kom jij krijgt wat van mij he!

[ Bericht 56% gewijzigd door Dottey op 20-01-2014 21:11:41 ]
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135737033
Harold geeft zijn pakje chips. Bewaard tot het bittere einde.
Rienk ik leg ze in mijn kist en spijker hem dicht!

Rienk gaat op zoek naar een dakje om te douchen.
De jongeren zijn ondertussen steeds een vreemd spel aan het spelen op de achtergrond.
Jimmy heeft een erg hete bak en Rienk gaat koud water voor hem halen.

We zien Vanessa op de stream melk pakken uit de koeling en horen Andrea een dikke knuffel geven aan Harold.
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135737444
Lot is net gemasseerd door Andrea en die deed haar ook ineens kraken..
Jongeuh ik ben helemaal duizelig.. ik ben maar even gaan liggen

Stream floept over op Andrea en Harold
Hij had gedacht niet te liggen in de groep
Hij was heel blij met alle positieve gevoelens van de groep, Hij werd ook bang aan de andere kant om goed te liggen in de groep. Hij had veel nieuwe truukjes geleerd om positief te denken, maar het werkte niet.
Andrea: Ik merkte het aan je.. je werd steeds treuriger en steeds witter. ja je "valde" wel af.
Ze bewonderen nog even de foto's en briefjes..

Hij geeft zijn jas ook nog aan Isabella.

Harold zit op te sommen hoeveel hij verandert is.. Zijn gerstekorrels verwijderd... met 135 kilo erin. Op het moment dat hij al erin stapte had hij al gewonnen.

[ Bericht 11% gewijzigd door Dottey op 20-01-2014 21:27:43 ]
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135737481
Harold laat zijn familie foto's aan Andrea zien, 'dit is de oudste, die heeft mij nodig'.
'20 tot 30x per dag dacht ik eraan dat zij aan het hek stond. Ik vond het zo eng om jullie toe te spreken. Je zit hier 21 dagen met elkaar, het is zo intens! Heel apart dat ik nu ga.
Ik had niet verwacht dat ik me zo zou voelen.... de heimwee sloeg toe.'

'Zaterdagavond was ik er helemaal klaar mee. Zondag heb ik nog een gesprek gehad en wat handvaten aangeboden gekregen. Daarnaast ben ik nog aan het afvallen... en dat alles bij elkaar was een ramp. Een echte ramp'.

Mijn utopia is thuis.

~ Harold
pi_135738331
Hakim drinkt koffie. Paul is bezig op de smartphone. Hakim houdt het 'spel' van een afstandje in de gaten. Hij vraagt 'wat is dit dan?' aan Paul. Die antwoordt dat hij het niet weet.

Op de achtergrond klinkt luid gejuich en gejoel van o.a. Billy en Vanessa. Ze zingen dat liedje van de Lion King.

Hakim zegt dat ze gaan knallen, de aanbiedingen komen binnen! (o.a. voor het spel). Paul vertelt dat de deal met de fietsen écht top is; de man haalt en brengt ze.
Hakim en Aike hebben het over patent aanvragen: dat is niet zo makkelijk en gaat waarschijnlijk niet lukken. Je kunt het wel uitbrengen maar verder ook niets. Hakim vertelt dat je wel 'het Utopia' spel kunt uitbrengen. Dan wordt dit 'het officiele utopia spel'. Maar dat moet smorgens besproken worden (met z'n 5'en). Aike vindt dat geïnteresseerde maar langs moeten komen.

Hakim: Mensen moeten weten dat 'geen email terug, geen interesse betekent'. Anders blijf je bezig met emailen. Paul heeft ondertussen weer verschillende contacten uitstaan voor nieuwe deals.

Aike vraagt of Hakim al iets gehoord heeft over de consequenties van het vertrek van... [Harold?]. Hakim heeft nog niets gehoord maar wil wel graag weten hoe het zit. Jimmy zit er net 3 dagen in... en nu moet er weer een nieuwe komen?! Waar zijn ze aan toe? Wat gaat er gebeuren?
Het kan toch niet dat er nu weer iemand komt. En Jimmy.... die zou niet mogen stemmen. Hij is er pas net en zegt 'dat hij geen streams heeft gezien'. Dan weet hij toch ook niet op wie hij moet stemmen? Aldus Hakim.

Dat laten ze dan maar aan de zwevende kiezer over: Nederland.... [en Aike].
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')