abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_135653598
Rienk is niet van het geld.
Hij heeft soulsearching gedaan en hoop dat iedereen daar wat aan heeft.
Houtbewerking is hij mee begonnen en is

Straatspycholoog.
Als iemand ergens mee zit, kan die bij hem komen. Hij heeft er hard aan gewerkt om deze kennis te vergaren en dacht dat hij de enige was daarin, maar ziet nu dat er meer zo zijn.

Meditalielessen geven. Er wordt lacherig op gereageerd, Bil is er al mee begonnen en Jim wil het ook gaan proberen.

Rienk zegt (eindelijk, mijn mening) dat ze een afspiegeling maken van de wereld buiten. Hij is daar niet zo tevreden over. En wil het niet zo doen. Hij wil graag dat iedereen nadenkt over dit, hij is er zelf nog niet uit. Als dat niet gaat lukken zal hij meer gaan mediteren.
pi_135653759
Jimmy sluit zich aan bij de anderen. DJwerk doen. De stick ligt achter en hij zou graag het eindfeest doen. Hij sluit zich aan bij het feesten organiseren, ook groen, is daar ook mee bekend door zijn werk als beveiliger. Hij wil wel geld verdienen.
Als jullie me zouden kennen, bv via vleesboek, qua sport wil ik veel doen, daar gaan ook zijn twee ideen over.

Voor de rest zoals Ruud zegt: als je hulp nodig hebt, maakt niet uit wat. Hij heeft spijt dat ie geen timmeren geleerd heeft want Paul verdient er volgens hem goudgeld mee en daar issie niet vies van.

Hij wil duidelijk maken dat ze alles moeten afmaken en niet steeds weer iedere dag een stukje. Morgen weer iets anders.

Rienk zegt dat ze afhankelijk zijn van buitenaf. Internet is er al maar moet langs de technische dienst.
pi_135653941
Paul

Politieagent geweest. Voelde zich meer hulpverlener dan agent. Nadat ie echt dikke boetes mest gaan schrijven issie gaan timmeren/aannemen.

Zijn uto is iet alleen bouwen en timmeren maar ook aan zichzelf bouwen. Dat maakt hem gelukkig.

Iedereen bedankt hem maar ook de helpers van Paul

Bil vindt dat een aanwinst voor het gezin Utopia
pi_135654020
Hakim is gaan werekn toen ie 14 was, heeft nu 4 bedrijven. Alles dat met ondernemen en geld maken te maken heeft issie goed in. Hij wil alle plannen van anderen bewerkstelligen :r
Ook een Andrea die me heerlijk gemasseerd heeft en hij noemt van alles op zoals de koeien en de feesten.

Zijn idee komt veel later en tot dan wil hij meewerken.
pi_135654058
Isa vindt respect voor elkaar heel belangrijk en de biomarkt wordt haar ding.

Aikes Uto bestaat, ik zie, is in tween, ze hoopt enerzijds te leren
Iedereen heeft wel door dat ze stoer, rationeel is. Ze wil een voorbeeld daarin zijn en dat zij kan leren van de mensen die juist meer vanuit hun emotie leven.

Haar is tegengevallen dat ze niet gelijk een laptop heeft en binnen twee weken een UtopiaBV2.0 te maken Ze wil heel graag dat samen doen met iedereen, er is genoeg talent bij de bewoners.
Veel plezier een veel geld verdienen. Maatschappelijk verantwoord feesten
pi_135654092
Andrea wil haptonomie, samen werken en samen leven. Zij wil graag dat iedereen in harmonie samen is. Dat ze kunnen doen wat ze willen.

Ruud snapt niet waarom hij hier inzit,maar wil graag iedereen helpen.

Harolds Utopia is wat anders dan ie zich voorgesteld had. Het is gezond eten en leven geworden, dat was niet niet. Kledinglijn opzetten. Bil en Peet gaan hem helpen. Slippers komen er bij.

Durf open te staan voor elkaar en laten we de wereld laten zien dat het wel kan met een politieagent, een Marokkaan en een Surinamer
pi_135654393
Peter zegt dat ze hem misschien ook wel eens door het gebouw hebben zien lopen. Er wordt gelachen.

Peter is de dupe geworden van de crisis, zegt hij.

Hij merkt dat het een andere utopia wordt dan hij had gedacht. Hij komt niet tot zijn recht. Hij wil feesten en wil wel wat betekenen. De honden zijn wel zijn ding, het bad en zo
Paul zegt dat hij wel het meeste geld heeft verdiend tot nu toe.
Hij is wel een denker en wil graag meewerken. Hij zegt nogmaals dat ie niet op zijn plek zit.

Aike legt uit wat het bedrijfsplan is en hoe ze het leuker een aangenamer moeten maken en hoe ze aan geld komen om projecten te gaan realiseren.
pi_135655212
8 uur en we gaan CENTRAAL!!! Jongens schiet eens op wordt er geroepen, Harold heeft geen zin in Centraal maar het moet maar moppert hij.

Ze zitten allemaal bij de open haard, sommige gingen nog een boterham pakken maar er moet opgeschoten worden volgens de andere.........ze moesten allemaal zender checken, en Vanessa gaf haar zender mee aan een ander en bleef lekker zitten waar ze zat en lurkte nog een slokje uit haar flesje bier.

Is er nog een pennetje in de House voor de notulen gilt Billy..en iedereen zoekt een plekje, we gaan brain stormen volgens Rienk en Harold :r zit weer te boeren.........

Gio aan het woord, vind het goed dat er nieuw vlees in de kuip is ( Big Jim) en dat was weer de opening van Gio.

Aike begint, en Jimmy vraagt of er een bepaalde tijd voor staat, Aike zegt om de dag.
*Aike* laten we terug gaan naar het begin, jou Utopia wat het doel is, verveling en geen doel hebben dan ga je maar slapen en draait haar Manager riedeltje weer af.
Concreet tot een structuur komen in Utopia, beetje doorpakken en een Utopia bv neer zetten.
Ze wil de 10 Utopia geboden benoemen........

Hakim aan woord, Centraal is niet bedoelt voor o.a. je leuter in de jampot en meer van die domme opmerkingen.
Het idee van vanmiddag is structuur te krijgen, ook centraal moet er geen onzin besproken worden.
iedereen is met een doel hier naar toe gekomen, idee dit en idee dat, ze zijn het idee een beetje kwijt, wat doen we hier zegt Hakim dat vroeg hij zich zelf af, en denkt dat de andere bewoners er ook zo over denken.
Zakelijk samen werken, beetje bedrijftechnische zegt Billy, we hoeven het niet hier urenlang te bespreken, doen ze in een bedrijf ook niet.
Hakim wil grote projecten en het is nu Utopia BV, we zijn een bedrijf volgens Hakim, Billy zegt Verantwoordelijkheid nemen.
Hakim had zich ook mee laten slepen in het spel, van die zegt dit en die zegt dat, Hakim zegt ik ben er zelf ook in door geschoten.
Hakim heeft het nu over geen groepjes maken ( voor het stemmen) Billy zegt dat werkt alleen maar averechts :X
Emil aan het woord over de boot camp, Jimmy is erbij gekomen, morgen 1e test van de bootcamp Emil nodigt alle bewoners uit om mee te doen, Vanessa vind het helemaal top.OH LEUK zegt ze.
Emil zijn Utopia is gezond zijn gezond leven.

Billy nu tegen Jimmy, wat zijn Utopia inhoud, Sporten, feest geven geld verdienen, 2 ideeen heeft Jimmy die hij graag wilt uitvoeren, Rienk roept er is een live stream( en de streamer ziet en hoort alles) }:| dus Jimmy zegt niks erover maar gaat het uittekenen.
Dan moet Jimmy maar naar Aike alles gaan uit leggen van zijn 2 ideeen.

Dan gaat het weer over wat Utopia voor elke bewoner betekent, nu Andrea aan het woord wat haar Utopia inhoud. Geluk zalighied en uitdragen. harmonie samen werken en ik kan nog wel even doorgaan maar we weten nu wel wat Andrea haar Utopia is........
Hartstikke mooi, Super super Andre zegt en Billy loopt weer over.............

Harold zijn Utopia was anders dan hij zich zelf had voorgesteld, over zijn kledinglijn wilde hij samen met Peter opzetten.
Iets over slippers en Billy noteert het in haar schriftje.

Isabella aan het woord........ze is in Utopia om te leren van een ander, harmonie en respect.....ze kwam binnen in Utopia en riep BIOmarkt en dat die er komt.

Aike Haar Utopia is om persoonlijke redenen t, ze vind zich zelf soms emotieloos en stoer, ze kwam ook binnen om een mooie samenleving eruit te stampen, iets van een laptop die er nog niet is.
Keihard werken, veel geld verdienen, veel lol maken en inspirerend zijn is de boodschap van Aike

Billy, of het al opgevallen is dat ze van de duurzaamheid is, Haar lijkt het helemaal top alles groen te doen, het stof eraf te halen, ze wil het duurzaam imago dus body geven.
zakelijk wil ze van de mensen ratio leren of zoiets :@ iets meer ratio zegt ze nogmaals, haar ADHD noemt ze nu, geen medicijnen geen jointje, dat heeft haar best door elkaar geschud en ze wil echt veranderen maar wil hulp van hun om zo ver te komen.

Charlotte............Is gekomen om een restaurantje te beginnen en graag mee deed aan Utopia, harmonie en lachen en luchtig doen, ze wil leren van de andere, ze heeft het idee restaurantje laten varen, nu over Lindy en de dieren, ze neemt nu de verantwoordelijkheid op zich ( van de dieren) was niet haar dingentje maar toch. op zich wilt ze het wel doen maar lijk het leuk om ook een reserve te hebben die haar dan bij staat.
af en toe heeft ze een schouder nodig voor een back up ff schoudertje.
Over de haan, had ze het vanmiddag met Boer Klaver besproken, de Haan kost 10 euro, er komen geen kuikentjes Boer Klaver heeft alles aan haar uitgelegd..........Rienk stopt Charlotte nu dat het te inhoudelijk wordt, ze moet daar even mee wachten.

Emil over gezondheid en zijn Utopia..sport en beweging, zorgen dat iedereen hun hoofd boven water te houden, elkaars kwaliteiten ondersteunen en weer over de lap top en internet.

Gio heeft het wel naar zijn zin zegt hij, hij studeerd comerciele economie met sport erbij.Festival dat is zijn droom, in de echte normale wereld heeft hij best veel festivals mee gemaakt. Hij hoorde op de radio de oproep van Utopia en dacht dit is een uitgelezen kans zoiets moois te kunnen gaan doen....er is een groot terrein, daar wil Gio een feest geven, genieten en echt geld verdienen..........nou ik zwaai ff naar Gio :X :W

Vanessa heeft niks te zeggen dus op naar Rienk.........
Rienk geeft niks om geld, denkt dat iedereen Rienk een redelijke stabiel persoonlijkheid vind,
Ook zijn houtbewerking benoemt hij, Rienk zijn broer vind Rienk een straat psygoloog, dus als 1 van de bewoners ergens mee zit kan je bij Rienk terecht.
In de toekomst wilt hij best een meditatie lesje geven als een bewoner er behoefte aan heeft.
Het brengt rust en helderheid in je gedachte zegt Rienk.
Er is 1 dingentje wat hij al met Emil besproken, waar Utopia naar toe gaat, maar Rienk vind het een afspiegeling van de buitenwereld, Rienk vind de buitenwereld dus helemaal niks en stelt voor juist een nieuwe Utopia te scheppen.iets in je geest vrij maken en hij wil niet een rechtstreekse reflectie van wat er al bestaat ( de wereld buiten)
Oh Billy vind het weer een hele mooi :O echt te gek, een topper ga ik gelijk doen zat er alleen al aan te denken, Billy kkksstttttttttt :(

Big Jim sluit zich aan bij heel veel sprekers voor zich........zijn achtergrond brandweer feest dj sporten..........en wil een feest organiseren een goed feest leuke ideen uit het buitenland, idee om iets in Utopia neer te zetten, hij gaat mee met het groen, hij houd veel van sport, heeft een puss up team wil hij ook geld mee verdienen, dan die 2 ideeen van eerder. schrijft hij op maar spreekt het niet uit zegt hij.
Dan ff een hart onder de riem voor Vanessa, ze heeft de hele dag gestaan en voor ons eten gezorgd, daarom had hij haar voeten gekneed.

Rienk heeft het weer over geld verdienen, conectie vanaf buiten, of het handig is eerst een laptop dan internet aanvragen, we hebben al internet is het antwoord van Billy.

Paul........................handig geboren iets over geld verdienen, 53 jaar en hij vind het heerlijk iets te maken met zijn handen, zijn Utopia bestaat niet alleen uit bouwen maar ook aan zich zelf bouwen.
Dan compliment voor zijn hang/lig houten stoel van Andrea.

Hakim begon toen hij 12 jaar was met werken en het hele riedeltje draait hij weer af, zijn Utopia is het Utopia van iedereen, iedereen helpen met de plannen van de andere bewoners.....Andrea krijgt van Hakim een pauwenveer of 10 toegestopt voor de heerlijke massage eerder deze avond........dan dat hij net als Aike structuur wilt. Hij zegt het nog maar een keertje, Utopia is geen IK, maar Utopia is een ONS.... Billy kirt weer, Positief top positief echt waar top :X

Peter *O* Peter vertelt van zijn horecazaak, feestneus was hij en zo kwam hij ook Utopia binnen.
Hij vind dat hij het minst op zijn plek zit maar had een ander Utopia verwacht, hij is wel een denker, Maar Paul zegt, je hebt wel het meeste geld hier verdient Vriend...Peter wilt zich graag aansluiten, maar heeft nog niet zijn *Plek*

Dan Aike....over de financien, geld verdienen en uitgeven, plannen moeten gemaakt worden, geld moet er verdient worden en hoe verdienen we geld, bedrijf plannetjes moet er genmaakt worden, Projecten maar sommige kosten geld, Duurzaamheid dat gaat geld kosten Biogas etc.

Dan weer dat het niet alleen haar idee is, ze wil een aantal thama`s projecten gaan doen, utopia is een aantal events, gezondheid en bouwen..thema sport en welness......Bootcamp en aan je gezondheid werken daar hoort Andrea ook bij.
Thema het bouwteam
Thema duurzaamheid/event.
Dan biomarkt en kaasmaken, een festival met groene states en Miss Montreal. Het voorstel is 1 iemand aan het hoofd van zo een project aan te stellen. Sub team duidelijkheid, niet persoonlijk maar we gaan dan een gesprek aan als het niet goed gaat.

Emil sport en welness, Paul het bouwteam, Hakim Billy en Aike de welnerss/events.....
Dus deze bewoners hebben de eindverantwoordelijkheid.
Een soort van woordvoerder hoor ik zeggen............
Hakim weer aan het woord, vertelt het zelfde als Aike maar dan in een andere volgorde :O .......
Aike heeft het toch goed uitgelegd Hakim :(
Dan Andrea over haar kas, die wil ze graag af hebben, dat hoeft dan niet meer centraal zegt Hakim, dan bespreek je het met Paul.......(Hoofd Bouwploeg we noemen Paul ff Bob de Bouwer :P )
Paul wil nog even duidelijkheid en zegt hoop dat ik het goed begrepen heb...Aike legt weer iets uit....
hoor nu Aike zeggen van 8 tot 5 uur gewoon werken..........Hakim wil groepen nu hebben ( werken) de Hygine vind Hakim niks en wil ook een dagje schoon maken.
Dan Aike dat ze samen met Hakim en Billy taken wil gaan verdelen.........Andrea wil na de lunch een uurtje rust en dat mag ook roept Hakim. Andrea is dan in de avond weer fris en fruitig :P

Paul nu.......ik denk dat als er niemand mee werkt de zwakste schakel is hier.
Rienk voegt iets toe....... geestelijk volgens de andere wordt er gezegd, omdat Rienk niet zoveel doet.

Billy noemt het lijstje weer eens op.......... nu ook met de namen van Peter en Harold en Charlotte, nu noemt ze ook Horecazaken en houskeeping ( Vanessa) en de kledinglijn van Harold........
8)7 Even mijn mening, dus Peter,Harold en Charlotte moeten verantwoording afleggen aan Hakim,Aike en Billy......
Billy roept think positief applaus en Centraal is ten einde :W

[ Bericht 0% gewijzigd door Toverheks op 18-01-2014 21:21:18 ]
.....team BB......go go girl.....
pi_135658688
Jimmy komt de slaapkamer inwandelen, Ja Kist inspectie allemaal naast je bed, Volgens Vanessa is hij zo klaar met haar kist, zit toch niets in zegt ze lachend......Vanessa fleurt helemaal op met Big Jim in haar buurt.
Jimmy vraagt aan Vanessa, Waar ga je over dromen....... Jimmy droomt over strand en zee, en iemand die zijn voeten vast pakt Hij is bezig zijn legerkisten aan te trekken, hij gaat zo een slaapplek buiten zoeken zegt hij tegen Emil.
..........Misschien snurk ik wel zegt hij tegen Vanessa, daar kom ik dan wel achter antwoord Vanessa terug, Nee dat kan niet zegt Jimmy, want ik slaap buiten. ( voor de 4e keer tegen Vanessa)
Big Jim doet zijn zender goed, heeft handschoenen bij zich en maakt zich op om naar buiten te gaan.
Jimmy is buiten . ik hoor ritselen en voetstappen........

Oh Jimmy is weer binnen, staat nu bij het bed van Charlotte en is met haar in gesprek. gaat over de koeien en het melken. Jimmy met dat grote lichaam onder een koe ........nee dat kan niet volgens Charlotte en verder over de koeien,
Jimmy vraagt, kan ik even dames, als ik wat moet doen qua koeien hoor ik het wel.
Charlotte denkt dat Jimmy buiten slaapt omdat het daar rustig is.....aan Andrea vertelt hij dat het nu kan en mag buiten slapen.......de vrouwen vinden het maar niks........nogmaals zegt Jimmy ik ga een slaapplek zoeken, Andrea vroeg wil je een matrasje mee................
En daar gaat Big Jim, dun matrasje in de ene hand, zijn groene leger slaapzak in de andere hand....fluitend de nacht in...........ik zeg slaap lekker Jimmy :W
.....team BB......go go girl.....
pi_135659587
@Post Snetje......

Rienk vraagt aan Isabella ..hoe zou jij zon feest noemen... Isabella gelijk "Dance! or the lights go out"

Rienk legt nu uit aan Harold het groene plan van Rienk, zolang er gedanst wordt is er stroom, podium met dingen? eronder dat vonkjes afgeeft......en hoe meer er gedanst wordt hoe meer stroom, voor lampen en boxen en electrische gitaren.............Groener dan groen kan het niet volgens Rienk.

Peter staat bij de stallen te babbelen met isabella....even een normaal gesprek, geen gekonkel en geroddel maar over Peter zijn diensttijd
.....team BB......go go girl.....
pi_135667008
7:00 - 8:15 iedereen slaapt nog.

8:25 jimmy is wakker en gaat de kippen voeren. Hij zet de ketel op t fornuis en ondertussen poetst Lot haar tanden. Andrea is wakker geworden van jimmy maar blijft nog in bed liggen.

8:40 Jimmy gaat naar buiten om de stal schoon te maken.
Charlotte en Isa volgen niet veel later. Ze vertellen dat er onenigheid was (gisteren?) Omdat enkele personen tot laat zaten te kletsen en zij om 8:00 op moeten voor de koeien, Jim vraagt of hij er iets van moet zeggen, dat hoeft niet van Charlotte. Ze heeft hen aangesproken maar wil nu t liefst met pannen door t huis gaan om ze wakker te maken.

Charlotte leert jimmy de kneepjes van t vak.

Jimmy is zijn zender vergeten. Charlotte zegt dat t goed is dat hij meteen naar buiten is gegaan. De regie roept anders door heel t huis dat hij zijn zender moet aandoen. Iedereen zou dan wakker zijn. Buiten kun je de omroep niet horen en blijkbaar wacht de regie tot jim weer binnen is.

9:00 Charlotte en isabella zijn de koetjes aan t melken. Jimmy staat in de keuken te eten. De rest is nog steeds in dromenland.

9:10 ruud is wakker en staat in de keuken bij jimmy.Charlotte praat lief tegen de koe. "Kom maar meid, nog heel eventjes. Vriendje"

Jimmy maakt een lijstje. Wat erop staat is nog onduidelijk. In ieder geval nummert hij, dus het is een opsomming.
30uw8ki.jpg

[ Bericht 35% gewijzigd door SaladShaker op 19-01-2014 09:17:56 ]
pi_135669209
Paul en Jimmy in gesprek...Jimmy was 18 jaar toen hij naar Nederland kwam, geboren en getogen in Paramaribo, Jimmy moest heel erg wennen in Nederland en aan de kou..........Jimmy basketbalde in het hoogste jeugd team.
Toen Jimmy 20 jaar was is hij in dienst gegaan als beroeps militair. Ook heeft Jimmy bij de brandweer gewerkt.

Paul heeft zijn baan als Politieagent opgezegd omdat het meer bonnen schrijven was, Hij werkte in Katwijk, een hechte gemeenschap waar 90 % van de mensen eerlijk zijn en hij het rottig vond om ze aan te spreken op iets waar hij het zelf juist niet mee eens was, maar omdat hij Politieagent was.
Daarna heeft Paul nog een tijdje in de beveiliging gezeten, Hij trainde honden en vond het wel kicken als hij s`nachts moest werken en met die hond op stap te gaan.
Paul wilde iets in de dienstverlening doen maar heeft toch uiteindelijk van zijn Hobby zijn beroep gemaakt....aannemer en dingen met zijn handen maken, daar voelt hij zich het gelukkigst bij.
.....team BB......go go girl.....
pi_135669223
Paul vraagt Jimmy of hij een goede jeugd heeft gehad. Ja zeker. In Suriname. Hij is naar Nederland verhuisd toen hij 18 was. Het was in februari, heel koud vond hij het hier. (...) Jimmy zit later op zijn knien dingen te sorteren of uitzoeken samen met Paul.
pi_135669299
Harold heeft van hogerhand een waarschuwing gehad.........omdat zijn vrouw verleden week op een avond aan het hek met een megafoon hem een steuntje in de rug wilde gen...Vrouwtje Riep Harold hou vol en alles gaat goed en nog meer..............
Harold zegt, en als ik 2 waarschuwingen heb mag ik dan eruit....toen werd het geluid weg gedraaid.

( uit de COS opgepikt)
.....team BB......go go girl.....
pi_135669354
Paul en Jimmy hebben de dingen lekker opgeruimd, Jimmy veegt de boel aan. (...) Jimmy vraagt an Vanessa Vanessa hoe gaat het met je. Ze wisselen uit of ze goed geslapen hebben. Jimmy heeft goed geslapen buiten. Ze gaat macaroni met saus maken en groentesoep. Ze klaagt een beetje over dat iedereen doet wat ze zelf willen, uit de chocoladepasta pot met een lepel eten. Ze voelt zich de boeman met eten. Jimmy is het er mee eens en wil er wat van gaan zeggen, hij wil haar wel helpen.
pi_135669432
Ik kan niet elke dag de hele dag iedereen achter zijn kont aan zitten snap je, zegt Vanessa. Geef je een vinger dan pakken ze meteen de hele hand. Ik moet 's ochtends de zooi weer opruimen. Ik kan wel de hele dag gaan mopperen maar dan hou ik het hier niet vol. Het is ook mijn Utopia.
pi_135669711
Ze zijn aan het wassen, Vanessa, rienk... Handdoeken. Wat ga je vandaag doen, vraagt Jimmy aan rienk. Ik heb wel wat voor je. Hij laat rienk een hoopje stro zien waar nog schroefjes en spijkers tussen zitten. Of rienk die er tussen uit wil halen. Zonde om weg te gooien. Er zit ook plastic en glas tussen. Rienk, Jimmy en nog iemand houden zich er mee bezig.
pi_135670165
Harold hamert op iets en zegt tjongejongejonge. Rienk zoekt nog steeds schroefjes ed tussen het stro. Billy kamt haar gewassen haar. Ongeveer 2.5 cm uitgroei nu. Ze smeert creme op haar gezicht. Aike graaft een vijver. Paul leent de kruiwagen even. Ruud en Giorgio bij de tractor.
pi_135671109
Op stream 3 overlegt de directie (Paul, Hakim, Billy en Aike. (Emile is buiten met de bootcamp bezig denk ik) over budget voor een douche en een boiler, afdeling Paul. Ik hoor ook nog iets over een CV, maar kom er niet echt achter wat ze nu afspreken.

Paul wil wat gaan doen en loopt weg. Ze ronden af. Er is geen Centraal vandaag. Ze willen morgen ene Frank bellen, Hakim wil dat doen. Billy wil dit ook wel doen, want ze heeft niks te doen. Mijn stream hapert, en ze maken daarnaast hun zinnen niet af.. Moeilijk om notities te maken.

Aike doet een taakverdeling, drie projecten gaan ze deze week doen. Biomarkt, T-shirts en het restaurant. Hakim "snap je.. en en uh, helpen met dingen". Aike stelt voor een schema te maken, projectschema. Hakim wil de koeienmeisjes (waarom niet gewoon: Lotte en Isabella) blijven helpen en hij wil Paul helpen met bouwen en dan is het wel mooi.. en dan verder het regelwerk.

Hakim benadrukt weer: de vijf mensen moeten kunnen uitzoeken... Ze hebben dan tijd nodig om de plannen uit te werken...

Ze willen een Facebookpagina maken, en interactief zijn met mensen (Billy). Dat is leuk zeggen Billy en Hakim. Dat moeten zij met zijn 3-en doen. Hakim benoemt weer het groepje van vijf..

Hakim: wij (groep van vijf) moeten zich niet laten afleiden door anderen, mensen die het er niet mee eens zijn (met hun beleid). Er is gisteren gestemd. We moeten doorpakken zegt Aike..

Aike: we moeten gaan nadenken over de threehugger.

Hakim weer aan het woord (Andrea komt erbij): hij wil een massagesalon maken, met een wandje en een deur Dre's massagesalon. Aike zegt, Dre wil een andere locatie in de schuur voor de salon.. Maar dat kan om een of andere reden niet.

Ze praten over de mogelijke verdiensten van de massages. Iedereen praat door elkaar. Maar als er klanten zijn voor de massage moet het stil zijn, begrijp ik.

De stream gaat naar Rienk die nog steeds schroefjes aan het zoeken is in stro.

(Ik wil graag de notulen van de directie lenen om mijn verslag van het overleg bij te werken..;) )

[ Bericht 1% gewijzigd door misssnapshot op 19-01-2014 12:50:45 ]
pi_135674311
Ze zitten te eten. Waar gaan ze stemmen? Het is de bedoeling om een papiertje op de borden te plakken. Omstebeurt zegt Aike. We horen het nog wel hoe het gaat. Charlotte gaat naar de koeien. Isabella en Vanessa doen de afwas. Billy en Charlotte pakken dropjes. Charlotte is dus in de slaapwandelend beland in plaats van bij de koeien. Charlotte tegen Billy: hoe groter de .... hoe liever. De vriend die Charlotte nu heeft is echt .. Goed... echt een feestje. Billy heeft er zo veel gehad..... zoveel verschillende types.... Charlotte vertelt over uitgaan, vrienden, relaties door elkaar, ze wilde met iemand tongen, hij begon te lachen, ze pakt hem gewoon vol gas, wordt het kleed weggetrokken door een vriend, wat gebeurt daar? Iedereen zag het. Haha. Billy met haar vriend nu, was een beetje onhandig de eerste keer. Als je een jointje op hebt is je tong echt zo'n leren lap. Dat tongt niet.
pi_135674432
Charlotte en Billy: je wordt makkelijker over wat je zegt. Dat ze soms fluistert met Hakim en dat ze er dan achter komen dat iedereen het toch kan horen (op tv). Als er veel emoties komen dan vergeet Charlotte dat er camera's zijn. Billy bedenkt zich dat haar moedertje zit te kijken. Dat er op zondag meer mensen het volgen. Ze blijven maar dropjes eten. Charlotte is dus nog steeds niet bij de koeien. Ohnee, het zijn pruimen die ze eten (gedroogde).
pi_135674857
Stream 1: Hakim, Paul en Jimmy zijn bezig met een frame bouwen.

Paul: Ik heb vanochtend gebeden met Andrea dat het goed zou komen! Dus dat moet lukken.

Aike en Gio zijn aan het scheppen en gek aan het lachen. Ze vullen de zijkanten bij de bakken, zodat het tegelwerk dichtgemaakt kan worden.

Hakim: Wat een geluk he? Dat wij dezelfde schroeftol meebrachten? Dubbele accu's dus!
Paul: Ja dat was echt toevallig.

Jimmy: Wat gaan we met het zeil doen wat niet goed gespannen is?
Paul: Als de zon erop komt dan krimpt hij er omheen.
Hakim: Dat kunnen we nog rechttrekken, maar daar trekt het wel bij hoor.
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135675168
Stream 1 gaat naar binnen in de werkplaats.
Rienk, Emil staan te smoezen over Jimmy.

Rienk reageert op Emil zijn zin.. Laat hem gewoon lekker buiten slapen dan.. hij heeft er wel de gear voor.. mja.
Emil: Ik kan ook wel met mijn gear op heel de tijd lopen...
Rienk: maar dat zou lame zijn
Emil: Ja.
Rienk: Hij noemt mij steeds DE zwerver, niet gewoon zwerver, maar DE zwerver. Dus ik ga hem DE soldaat noemen.
Emil: De Chocoprins
Rienk: Hij weet niet precies wat het inhoud. Ik ben meer dan alleen een zwerver.
Harold: Hij komt er net in en weet ook niet wat het inhoud.
Emil: We waren gisteren aan het scheppen en toen vroeg hij ook.. waar blijft mijn aarde? Dus toen zei ik ook 1-2 seconde. En hij zei 1-2.. *haalt zijn wenkbrauwen op*
Rienk: Hij is een ander tempo gewend.. je moet gewoon gestaag verder.. en hij heeft twee dagen geleden nog rennend door het leven gegaan. Wij laten hem maar gewoon even lekker gaan.
Emil: Met zijn 400 push-ups hij maakt zichzelf kapot.
Rienk: Het is zondag en hij vertelt iedereen wat hij moet doen
Harold: Nou Paul ook hoor.
Rienk: Maar het is zondag hoor. We hebben ook een rustdag nodig.
Harold: Ik heb geen zin om 6 7 dagen de t*fus te werken, niet dat ik sowieso hard werk.
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135675170
Vanessa veegt de eettafel af met stoffer en blik. Andrea is iemand aan het masseren. Rienk: lezen in een droom is heel moeilijk, als die lettertjes zwemmen. Ruud en Emil zitten bij de tafels. Een beetje lachen en te grappen. Hahaha. Ze staan op en gaan weg. Het zat heel erg vast zegt Andrea tegen de gene op de massage stoel. Maar nu zit het weer lekker los allemaal. Wil je effe een koppie thee? Effe een koppie thee voor de maken. Blijf maar lekker liggen.

Paul en Hakim zijn bij de kas bezig. Houten balken en platen, schroeven. Jimmy zit er ook bij. Giorgio en Aike ook. Ze hebben lol. Er wordt aarde geschept.

Rienk is iets aan het schaven. Harold en Emil erbij. Ruud zit. Rienk zegt: Ik ben veel meer dan alleen 'een zwerver'. Iedereen komt hier uit een maatschappij die snel gaat, knallen, door door door. Nieuwe mensen komen uit die maatschappij, hij (Jimmy) komt er ook uit. Het is zondag..., en hij vertelt iedereen wat hij moet doen. We moeten een dag in de week rustig. Chill.
pi_135675224
Emil, Rienk, Ruud en Harold worden onderbroken door Hakim, Paul en Aike die binnen komen gelopen.

Hakim: Wij gaan het zeil op maat maken en zij gaan tegelen.
Emil vraagt of hij moet helpen of iemand kan helpen. Nee hoor ; Zegt Hakim.

Hakim en Emil doen een loopje en Hakim geeft gelijk aan dat hij niet zo blij is met Jimmy zijn opmerkingen en snapt wat Emil bedoelde. "Eerst een bewijzen en dan .."
Jimmy heeft een opmerking gemaakt die Hakim niet leuk vond.

Hakim liet een balk vallen op het zeil. Paul kijkt boos. Hakim komt gelijk op hem af.. sorry! Paul.. zeil van 250 euro kapot gooien!
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')