abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_158010764
registreer om deze reclame te verbergen
2-0, 2-2
3-2 voor de Aussies na Q3
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_158011164
Helaas. Blijft 3-2.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_158031257
Vandaag begint het toernooi van de dames in Rosario.
Nederland - Duitsland 5 december, 20.30 uur
Nieuw-Zeeland - Nederland 6 december, 20.30 uur
Nederland – Zuid-Korea 9 december, 01.00 uur
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_158033843
registreer om deze reclame te verbergen
Bij de heren gaat de finale tussen AustraliŽ en BelgiŽ dat vandaag met 1-0 te sterk was voor gastland India.

NL en India strijden om het brons.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_158070980
Wat een ellende.
pi_158133540
De dames winnen ook van Zuid-Korea en treffen nu ArgentiniŽ om het eggie.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_158166172
registreer om deze reclame te verbergen
En meteen uitgeschakeld door ArgentiniŽ, 0-1

Ook AustraliŽ eruit trouwens.
pi_158166182
Gaan ze nu weer de coach de schuld geven?
Jack does it in real time...
pi_158167119
Aldus Jacques B
quote:
De Nederlandse hockeyvrouwen zijn in de kwartfinale van de Hockey World League in het Argentijnse Rosario verrassend uitgeschakeld door gastland ArgentiniŽ. Een vroeg doelpunt in de vierde minuut van de eerste helft van Delfino Merino betekende de winnende treffer voor de Argentijnse hockeysters. Keepster Joyce Sombroek ging daarbij niet vrijuit.

De ploeg van bondscoach Alyson Annan speelde in een veel te laag baltempo en de passing was slordig. In de rust noemde bondscoach Annan haar ploeg niet hongerig genoeg. En dat gold zeker voor de ervaren speelsters Naomi van As en Lidewij Welten. Ook gelegenheids aanvoerster Ellen Hoog kon het verschil niet maken. Zelfs in overtal situatie 11-9 door twee gele kaarten aan Argentijnse zijde wisten de Nederlandse hockeysters niet te scoren.

De vechtlust en passie van ArgentiniŽ won het van de kwaliteit en talent wat Oranje in zich heeft. In de topsport geldt een belangrijk principe: hard werken wint van talent, wanneer talent niet hard werkt. Pijnlijk want we moeten terug naar de jaren negentig om de Nederlandse hockeyvrouwen een keer niet in de halve finale te zien staan.

Bondscoach Annan had haar eerste toernooi zeker anders voorgesteld. En de hockeybond zal zich achter de oren krabben of met het wegsturen van de vorige bondcoach Sjoerd Marijne wel de juiste beslissing is genomen.
Er is nog een CT voor Rio. :s), al kan je die beter niet winnen in Olympische jaren
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_158167144
quote:
10s.gif Op vrijdag 11 december 2015 06:09 schreef DeeBee het volgende:
Gaan ze nu weer de coach de schuld geven?
Grote kans van wel.

Verliezen van dit ArgentiniŽ is ook wel iets verrassend, al hangt het wel aan de keuze om een paar speelsters niet mee te nemen.
stupidity has become as common as common sense was before
pi_158210281
NL wordt 5e na de 1-0 zege op AustraliŽ.

SF
Germany 1–2 New Zealand
Argentina 1-0 China
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_158231161
quote:
De Argentijnse hockeysters hebben zondag in eigen land de Hockey World League gewonnen. De vrouwen lieten in de finale Nieuw-Zeeland volstrekt kansloos. Het werd 5-1.

De afstraffing in Rosario werd ingeleid door Maria Granatto, waarna Maria Pilar Campoy de 2-0 maakte. Anita Punt deed vervolgens nog iets terug voor de Nieuw-Zeelandse hockeysters. Kort daarna maakte ArgentiniŽ echter aan alle illusies een einde. Achtereenvolgens Carla Dupuy, Noel Barrionuevo en Delfina Merino zorgden voor de duidelijke eindstand.

ArgentiniŽ was in de kwartfinale nog verrassend te sterk voor de Nederlandse hockeysters, die daardoor onttroond werden als kampioen. Oranje won zaterdag nog wel de strijd om plek vijf.
De derde editie van de HWL zal volgend jaar starten. NL stroomt in de halve finale in.

Belangrijke data
SF: 14-25 June 2017 Argentina
SF: 12-23 July 2017 London, England England
F: 2-10 December 2017 India

Dames
SF: 28 June-9 July 2017 Belgium
SF: 19-30 July 2017 Argentina
F: 18-26 November 2017 Auckland, New Zealand

[ Bericht 19% gewijzigd door borisz op 14-12-2015 09:00:59 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_165748462
Geen ArgentiniŽ, maar Zuid-Afrika krijgt een gecombineerd SF-event

quote:
The International Hockey Federation (FIH) has confirmed that England, Belgium and South Africa will host the Hockey World League Semi-Finals between June and July in 2017.

Two men’s and two women’s Semi-Finals, which are Hockey World Cup 2018 qualifiers, will take place at these three locations between 15 June and 23 July, kicking off what will be a spectacular few months of international hockey.

England had already been confirmed as host of the first men’s Semi-Final, which will take place at London’s Lee Valley Hockey and Tennis Centre between 15-25 June. The dates for the first women’s Semi-Final, in Belgium, are 21 June until 2 July, with the venue confirmed as Stade Fallon in Brussels.

The other men’s and women’s Semi-Finals will take place between 8-23 July at the Randburg Hockey Turf in Johannesburg, South Africa. This will be the nation’s first major FIH event since the Champions Challenge was held in the same city in 2011.

10 teams will take part in each Semi-Final. They will be comprised of six teams who qualify based on their FIH Hero World Ranking, whilst the remaining four teams will qualify through Hockey World League Round 2 events taking place earlier in 2017. In total, 20 men’s and 20 women’s teams will be taking part.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_167073277
quote:
Halvefinaleronde HWL: Oranje Heren treffen India en Pakistan

De wereldhockeybond FIH heeft zaterdag het speelschema voor de halvefinaleronde van de Hockey World League waar de Oranje Heren aan deelnemen bekend gemaakt. De Oranje Heren zijn in Londen ingedeeld in Poule B en spelen in ieder geval tegen Pakistan en India.

Vier deelnemers aan het toernooi zijn nog onbekend. Deze vier landen komen voort uit de tweede ronden van de HWL 2017. Deze drie tweede ronden worden in maart en april gespeeld in Bangladesh, Belfast en Trinidad en Tobago.

Lee Valley’s Hockey and Tennis Centre in Queen Elizabeth Olympic Park

Tussen 15 en 25 juni is het Lee Valley’s Hockey and Tennis Centre in Queen Elizabeth Olympic Park het strijdtoneel voor de halvefinaleronde van de HWL. Andere deelnemers zijn gastland Engeland, olympisch kampioen ArgentiniŽ en Zuid-Korea.

Ongeveer gelijktijdig aan het evenement in Londen wordt in Johannesburg in Zuid-Afrika ook een halvefinaleronde voor mannen afgewerkt. Daar komen in ieder geval de mannenteams van AustraliŽ, BelgiŽ, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Spanje en Zuid-Afrika in actie. Dit speelschema wordt later bekend gemaakt.


Naast punten voor de FIH-ranking zijn er meer prijzen te verdelen in de halvefinaleronde. De beste landen plaatsen zich voor de finaleronde in India later in 2017. Bovendien plaatsen de winnaars van beide halvefinaleronden zich direct voor het wereldkampioenschap in 2018 in India.

winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_169542898
quote:
De internationale hockeyfederatie, de FIH, heeft het speelschema van de halvefinaleronde van de Hockey World League, die van 21 juni tot en met 2 juli plaatsvindt nabij Brussel, bekendgemaakt. Twee tegenstanders zijn nog onbekend, maar de Oranje Dames treffen sowieso Zuid-Korea en China.

In totaal zijn drie deelnemers zijn nog onbekend. Deze drie landen komen voort uit de tweede ronden van de HWL 2017. Deze drie tweede ronden worden in maart en april gespeeld in MaleisiŽ, Spanje en Canada. Het laatste HWL II-evenement is 9 april afgelopen; dan zijn alle deelnemers aan de HWL III zeker.

Fallonstadion in Sint-Lambrechts-Woluwe

De havefinaleronde van de Hockey World League, de HWL III, wordt gespeeld in het Fallonstadion in Sint-Lambrechts-Woluwe. Dit voetbalstadion wordt voor de gelegenheid tussen 21 juni en 2 juli omgebouwd. Tien landen, waaronder Nederland, nemen deel aan het toernooi.

Ongeveer gelijktijdig aan het evenement in Sint-Lambrechts-Woluwe wordt in Johannesburg in Zuid-Afrika ook een halvefinaleronde voor vrouwen afgewerkt. Daar komen in ieder geval de vrouwenteams van Engeland, ArgentiniŽ, Duitsland, Verenigde Staten, Japan en gastland Zuid-Afrika in actie. Dit speelschema wordt later bekend gemaakt.

Naast punten voor de FIH-ranking zijn er meer prijzen te verdelen in de halvefinaleronde. De beste landen plaatsen zich voor de finaleronde in Nieuw-Zeeland later in 2017. Bovendien plaatsen de winnaars van beide halvefinaleronden zich direct voor het wereldkampioenschap in 2018 in Londen.
https://hockey.nl/nieuws/(...)zuid-korea-en-china/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_170036376
quote:
Bondscoach Max Caldas heeft de namen bekend gemaakt van de achttien selectiespelers met wie hij deelneemt aan de Hockey World League (HWL) halvefinaleronde (HWL3) in Londen van 15 tot en met 25 juni 2017. Na de HWL sluit het grootste deel van de spelersgroep weer aan bij de trainingsgroep voor het EK. Voor Milan van Baal (Oranje-Rood) en Bram van Groesen (Den Bosch) houdt het echter op. Ook Jip Janssen (Kampong) en Terrance Pieters (Almere) vallen voorlopig af: zij sluiten weer aan bij Jong Oranje.

De selectie bestaat uit de volgende achttien spelers:

Tristan Algera (HGC)
Seve van Ass (Rotterdam)
Sander Baart (Royal Club de Polo)
Billy Bakker (Amsterdam)
Pirmin Blaak (K) (Oranje-Rood)
Thierry Brinkman (Bloemendaal)
Jorrit Croon (HGC)
Jonas de Geus (Almere)
Bjorn Kellerman (Kampong)
Robbert Kemperman (Kampong)
Mirco Pruyser (Amsterdam)
Glenn Schuurman (Bloemendaal)
Sam van der Ven (K) (HGC)
Valentin Verga (Amsterdam)
Bob de Voogd (Oranje-Rood)
Mink van der Weerden (Oranje-Rood)
Floris Wortelboer (Den Bosch)
Sander de Wijn (Kampong)

In elke linie twee nieuwe namen

In vergelijking met de selectie die namens Nederland uitkwam tijdens de Olympische Spelen in Rio, kent deze groep in elke linie twee nieuwe namen. Caldas: ‘Van de keeperspositie tot en met de spitsen beschikken we over een brede trainingsgroep. We hebben daaruit een selectie samengesteld waarmee we tijdens de HWL spelen om te winnen. Natuurlijk beseffen we dat het winnen van de kwartfinale tijdens dit toernooi belangrijk is in verband met kwalificatie voor de wereldkampioenschappen in 2018. Maar de spelers en de staf kiezen er niet voor die kwalificatie als einddoel te stellen. Wij vinden het belangrijk dat we goed presteren ťn voor de winst gaan. DŠt is ons doel. Daarbij maakt het geen verschil welke spelers geselecteerd zijn, tegen wie we spelen of om welk toernooi het gaat.’

Trainingsgroep voor EK

Na de HWL3 breidt Caldas de selectie weer uit naar 23 spelers en 3 keepers. Dat betekent dat Lars Balk, Erik Bouwens, Gijs Campbell, Thijs van Dam, Jelle Galema, Joep de Mol, Mark Rijkers en keeper Maurits Visser weer aansluiten in voorbereiding op het EK van 18 tot en met 27 augustus in Amsterdam.

Van Baal en Van Groesen vallen af

Milan van Baal (Oranje-Rood) en Bram van Groesen (Den Bosch) maken niet langer deel uit van de trainingsgroep. Jip Janssen (Kampong) en Terrance Pieters (Almere) sluiten aan bij Jong Oranje Heren.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')