Dat zeker, peulvruchten uit blik, bonen of kapucijners, zeer goed spoelen smaakt veel beter,quote:Op woensdag 29 januari 2014 17:28 schreef sirdanilot het volgende:
Bij bonen uit blik spoel ik ze wel atijd heel goed af, want dat slijmerige vocht in het blik vind ik niks. Maar goed, gedroogd is natuurlijk sowieso een stuk beter.
Een paar keer zelfs? Nou nou. Ik spoel ze vóór het weken (om te wassen), dan week ik ze. Als ik ga koken gooi ik soms het weekwater weg en doe er nieuw water in (vooral als er een afgepaste hoeveelheid in moet), maar meestal donder ik de bonen met weekwater en al in de pan.quote:Op woensdag 29 januari 2014 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het weekwater van de bonen zou ik een paar keer verversen, en de bonen spoelen.
Nodig? Wat is nodig, je moet doen wat jij wilt doen, maar ik ververs het water omdat me dit beter smaakt.
Geen idee, ik zonder ze zout.quote:Op woensdag 29 januari 2014 18:16 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Een paar keer zelfs? Nou nou. Ik spoel ze vóór het weken (om te wassen), dan week ik ze. Als ik ga koken gooi ik soms het weekwater weg en doe er nieuw water in (vooral als er een afgepaste hoeveelheid in moet), maar meestal donder ik de bonen met weekwater en al in de pan.
Ik denk dat het allemaal geen donder uitmaakt eigenlijk.
Ik hoor ook vaak dat je de bonen niet met zout mag koken, maar het zout pas later mag toevoegen. Is dat echt waar?
Hee, dát is slim ! Beste van twee werelden !quote:Op woensdag 29 januari 2014 21:06 schreef RobinOok het volgende:
Q: When should I add salt when cooking dried beans? I’ve heard not to add salt too early because it slows down the cooking. However, when I add salt towards the end, the flavor seems a bit flat.
Harold McGee replies: Salt does slow the softening of dried beans, but adding it early also gets salt into the bean interior, while adding late leaves most of the salt on or near the surface. If you’re thinking ahead early enough to presoak the beans, salt in the presoaking water actually speeds the cooking, in addition to salting the beans evenly.
Binten, als ze ze hebben.quote:Op donderdag 30 januari 2014 09:31 schreef Rewimo het volgende:
Piet, welke Duitse aardappel (te koop bij Lindchen ) is geschikt voor friet? De aardappels die we nu hadden smaakten prima maar werden caramelbruin
Dankeschön qltel gaat morgen toch naar de Aldi in NL dus kan hij ze daar mooi meenemenquote:Op donderdag 30 januari 2014 17:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Binten, als ze ze hebben.
Vind de aardappels in D ronduit KUT, haal ze zelf in NL, bloemige aardappels van de Aldi zijn beter dan alles wat duitse supers verkopen.
Soms hebben ze binten, maar nooit eigenheimers of irenesquote:Op donderdag 30 januari 2014 17:43 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Dankeschön qltel gaat morgen toch naar de Aldi in NL dus kan hij ze daar mooi meenemen
Zijn de aardappels bij Lindchen ook niks dan?
ja dan heb je dus een oude of een vastkokende aardappel, veel suiker ipv zetmeel. Als ie oud wordt wordt suiker ook omgezet in zetmeelquote:Op donderdag 30 januari 2014 09:31 schreef Rewimo het volgende:
Piet, welke Duitse aardappel (te koop bij Lindchen ) is geschikt voor friet? De aardappels die we nu hadden smaakten prima maar werden caramelbruin
De rijst moet eerst kort gekookt worden in een laagje water, daarna pas stoom je het nog 20 minuten. Tenminste, zo deed mijn moeder het altijd.quote:Op donderdag 30 januari 2014 19:00 schreef Sauslepel het volgende:
Wellicht een heel erg domme vraag, maar het gaat over het stomen van rijst.
Ik heb laatst wat van die stoominzetten gekocht, best prima qua afmetingen en kan er alles goed in kwijt. Helaas zijn de gaatjes onderin wat groot waardoor ik rijst er niet zomaar in kan gooien. Dit heb ik opgelost door de rijst in een zeef te doen, en vervolgens deze in dat stoomding te zetten. Dit werkt prima, met als enige nadeel dat er stoom ontsnapt.
Dit is echter niet het grootste probleem, het echte probleem is dat de rijst na ongeveer 1 uur stomen nog erg hard is. Ik doe waarschijnlijk iets heel erg elementairs fout.
Wat ik doe:
- Ik zet de pan op het vuur
- Pak het zeefje en gooi hier gewassen rijst in
- Dit zet ik in de stoompan en om de 5-10 minuten kijk ik of het inmiddels eetbaar is.
Zoals ik al zei, de rijst die ik de vorige keer had proberen te stomen was niet eetbaar na ongeveer 1 uur stomen. De rijst was nog helemaal hard, hooguit een heel dun, zacht buitenlaagje.
Ik weet niet precies wat voor type rijst het is, gewoon standaard supermarktrijst (voor zover dat bestaat). Nu heb ik geprobeerd die rijst vooraf te weken (ongeveer 2 uur). Ook hier heb ik geen succes mee gehad.
Heb ik het verkeerde type rijst? Indien ja, wat voor soort is aan te raden? Indien nee, wat doe ik verkeerd
Zo maak ik meestal rijst. Ik noem dat spul dan ook rijst, wist niet dat deze methode voor gestoomde rijst zorgdequote:Op donderdag 30 januari 2014 19:21 schreef NutKees het volgende:
[..]
De rijst moet eerst kort gekookt worden in een laagje water, daarna pas stoom je het nog 20 minuten. Tenminste, zo deed mijn moeder het altijd.
Wagyu ribeye of prime rib, zo gemarmerd mogelijk. Ibericowangetjes zijn heerlijk om te stoven, Iberico Rack is ook goddelijk. Geitenbout lekker garen in de oven, heerlijkquote:Op donderdag 30 januari 2014 22:40 schreef leeell het volgende:
Beste piet,
ik heb een waardebon gekregen voor een ambachtelijke slager, deze heeft een groot aanbod aan Wagyu-rund en Livar-varken, zuiggeit, iberico ed. welke delen zou jij aanraden om te kopen ? (waar je het meeste kwaliteitsverschil mee merkt tov. normale slager / en het lekkerst)
Een stuk citroen, een half hardgekookt ei, een ansjovisfiletje.quote:Op vrijdag 31 januari 2014 08:57 schreef minilot het volgende:
Pietje, wat zou jij serveren bij een klassieke Wiener Schnitzel?
euhhhh, wat is cylena?quote:Op donderdag 30 januari 2014 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Soms hebben ze binten, maar nooit eigenheimers of irenes
Aardappels in D zijn kut, die eeuwige cylena, gadverdamme.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |