abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 29 januari 2014 @ 18:06:24 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136102710
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 17:28 schreef sirdanilot het volgende:

Bij bonen uit blik spoel ik ze wel atijd heel goed af, want dat slijmerige vocht in het blik vind ik niks. Maar goed, gedroogd is natuurlijk sowieso een stuk beter.
Dat zeker, peulvruchten uit blik, bonen of kapucijners, zeer goed spoelen smaakt veel beter,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 29 januari 2014 @ 18:16:42 #202
414785 sirdanilot
pi_136103223
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het weekwater van de bonen zou ik een paar keer verversen, en de bonen spoelen.
Nodig? Wat is nodig, je moet doen wat jij wilt doen, maar ik ververs het water omdat me dit beter smaakt.
Een paar keer zelfs? Nou nou. Ik spoel ze vóór het weken (om te wassen), dan week ik ze. Als ik ga koken gooi ik soms het weekwater weg en doe er nieuw water in (vooral als er een afgepaste hoeveelheid in moet), maar meestal donder ik de bonen met weekwater en al in de pan.

Ik denk dat het allemaal geen donder uitmaakt eigenlijk.

Ik hoor ook vaak dat je de bonen niet met zout mag koken, maar het zout pas later mag toevoegen. Is dat echt waar?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 29 januari 2014 @ 18:26:55 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136103697
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 18:16 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Een paar keer zelfs? Nou nou. Ik spoel ze vóór het weken (om te wassen), dan week ik ze. Als ik ga koken gooi ik soms het weekwater weg en doe er nieuw water in (vooral als er een afgepaste hoeveelheid in moet), maar meestal donder ik de bonen met weekwater en al in de pan.

Ik denk dat het allemaal geen donder uitmaakt eigenlijk.

Ik hoor ook vaak dat je de bonen niet met zout mag koken, maar het zout pas later mag toevoegen. Is dat echt waar?
Geen idee, ik zonder ze zout.
Mijn zus heeft ik kroatie geleerd ze maar een uurtje te weken en langer te koken. Is volgens mij allemaal meer traditie dan wijsheid
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136110236
Dank beiden!
Ik heb ze ditmaal in het weekvocht gekookt (de soep maak ik er morgen van) en de volgende keer zal ik het water verversen.Ben benieuwd of ik een verschil in smaak waarneem, zowel in de soep als van de bonen zelf.
Omdat ik op een aantal plaatsen tegen kwam dat het weekvocht afgegoten moest worden dacht ik dat er bij het weekproces mischien (schadelijke) afvalstoffen vrij zouden komen die je liever niet op wil eten en vandaar dus mijn vraag.

Erg leuk om deze reeks te lezen trouwens! Ik leer er regelmatig wat van en denk vaak: oh dat moet ik ook eens proberen te doen/maken! ^O^
  woensdag 29 januari 2014 @ 20:58:38 #205
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_136111756
Die geleismurrie die bij de bonen zit in een blik/pot bevat best veel wateroplosbare vezels. Als ik bonen door een saus of stoofpot mik kieper ik dat vocht er gewoon bij. Als ik het door de salade ofzo doe spoel ik ze af.

Zout water om in te koken zou bonen niet goed gaar doen worden omdat ze een stugger velletje zouden houden. Zelf nooit geprobeerd, ik kook het gewoon altijd zonder zout, zout kun je daarna altijd nog toevoegen.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 29 januari 2014 @ 21:06:48 #206
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136112305
Q: When should I add salt when cooking dried beans? I’ve heard not to add salt too early because it slows down the cooking. However, when I add salt towards the end, the flavor seems a bit flat.

Harold McGee replies: Salt does slow the softening of dried beans, but adding it early also gets salt into the bean interior, while adding late leaves most of the salt on or near the surface. If you’re thinking ahead early enough to presoak the beans, salt in the presoaking water actually speeds the cooking, in addition to salting the beans evenly.
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 30 januari 2014 @ 09:31:47 #207
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_136126258
Piet, welke Duitse aardappel (te koop bij Lindchen ;) ) is geschikt voor friet? De aardappels die we nu hadden smaakten prima maar werden caramelbruin :D
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 30 januari 2014 @ 13:41:07 #208
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_136133068
we gebruiken nu trouwens de Cilena.

[ Bericht 2% gewijzigd door qltel op 30-01-2014 17:20:31 ]
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 30 januari 2014 @ 15:08:02 #209
414785 sirdanilot
pi_136135802
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 21:06 schreef RobinOok het volgende:
Q: When should I add salt when cooking dried beans? I’ve heard not to add salt too early because it slows down the cooking. However, when I add salt towards the end, the flavor seems a bit flat.

Harold McGee replies: Salt does slow the softening of dried beans, but adding it early also gets salt into the bean interior, while adding late leaves most of the salt on or near the surface. If you’re thinking ahead early enough to presoak the beans, salt in the presoaking water actually speeds the cooking, in addition to salting the beans evenly.
Hee, dát is slim ! Beste van twee werelden !

We hadden laatst eens lima-bonen, en we hadden dus ook het probleem dat het binnenste niet zout was, zijn ook zulke joekels. Volgende keer eens proberen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 30 januari 2014 @ 17:25:05 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136140624
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 09:31 schreef Rewimo het volgende:
Piet, welke Duitse aardappel (te koop bij Lindchen ;) ) is geschikt voor friet? De aardappels die we nu hadden smaakten prima maar werden caramelbruin :D
Binten, als ze ze hebben.
Vind de aardappels in D ronduit KUT, haal ze zelf in NL, bloemige aardappels van de Aldi zijn beter dan alles wat duitse supers verkopen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 30 januari 2014 @ 17:25:53 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136140655
Heb nog nooit het binnenste van bonen geproeft tov het buitenste
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 30 januari 2014 @ 17:43:41 #212
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_136141286
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2014 17:25 schreef Pietverdriet het volgende:

Binten, als ze ze hebben.
Vind de aardappels in D ronduit KUT, haal ze zelf in NL, bloemige aardappels van de Aldi zijn beter dan alles wat duitse supers verkopen.
Dankeschön :D qltel gaat morgen toch naar de Aldi in NL dus kan hij ze daar mooi meenemen ;)

Zijn de aardappels bij Lindchen ook niks dan?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  donderdag 30 januari 2014 @ 17:46:56 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136141385
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 17:43 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Dankeschön :D qltel gaat morgen toch naar de Aldi in NL dus kan hij ze daar mooi meenemen ;)

Zijn de aardappels bij Lindchen ook niks dan?
Soms hebben ze binten, maar nooit eigenheimers of irenes
Aardappels in D zijn kut, die eeuwige cylena, gadverdamme.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136143760
Wellicht een heel erg domme vraag, maar het gaat over het stomen van rijst.

Ik heb laatst wat van die stoominzetten gekocht, best prima qua afmetingen en kan er alles goed in kwijt. Helaas zijn de gaatjes onderin wat groot waardoor ik rijst er niet zomaar in kan gooien. Dit heb ik opgelost door de rijst in een zeef te doen, en vervolgens deze in dat stoomding te zetten. Dit werkt prima, met als enige nadeel dat er stoom ontsnapt.

Dit is echter niet het grootste probleem, het echte probleem is dat de rijst na ongeveer 1 uur stomen nog erg hard is. Ik doe waarschijnlijk iets heel erg elementairs fout.

Wat ik doe:
- Ik zet de pan op het vuur
- Pak het zeefje en gooi hier gewassen rijst in
- Dit zet ik in de stoompan en om de 5-10 minuten kijk ik of het inmiddels eetbaar is.

Zoals ik al zei, de rijst die ik de vorige keer had proberen te stomen was niet eetbaar na ongeveer 1 uur stomen. De rijst was nog helemaal hard, hooguit een heel dun, zacht buitenlaagje.

Ik weet niet precies wat voor type rijst het is, gewoon standaard supermarktrijst (voor zover dat bestaat). Nu heb ik geprobeerd die rijst vooraf te weken (ongeveer 2 uur). Ook hier heb ik geen succes mee gehad.

Heb ik het verkeerde type rijst? Indien ja, wat voor soort is aan te raden? Indien nee, wat doe ik verkeerd
  donderdag 30 januari 2014 @ 19:16:07 #215
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_136144447
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 09:31 schreef Rewimo het volgende:
Piet, welke Duitse aardappel (te koop bij Lindchen ;) ) is geschikt voor friet? De aardappels die we nu hadden smaakten prima maar werden caramelbruin :D
ja dan heb je dus een oude of een vastkokende aardappel, veel suiker ipv zetmeel. Als ie oud wordt wordt suiker ook omgezet in zetmeel ;)
pi_136144691
quote:
3s.gif Op donderdag 30 januari 2014 19:00 schreef Sauslepel het volgende:
Wellicht een heel erg domme vraag, maar het gaat over het stomen van rijst.

Ik heb laatst wat van die stoominzetten gekocht, best prima qua afmetingen en kan er alles goed in kwijt. Helaas zijn de gaatjes onderin wat groot waardoor ik rijst er niet zomaar in kan gooien. Dit heb ik opgelost door de rijst in een zeef te doen, en vervolgens deze in dat stoomding te zetten. Dit werkt prima, met als enige nadeel dat er stoom ontsnapt.

Dit is echter niet het grootste probleem, het echte probleem is dat de rijst na ongeveer 1 uur stomen nog erg hard is. Ik doe waarschijnlijk iets heel erg elementairs fout.

Wat ik doe:
- Ik zet de pan op het vuur
- Pak het zeefje en gooi hier gewassen rijst in
- Dit zet ik in de stoompan en om de 5-10 minuten kijk ik of het inmiddels eetbaar is.

Zoals ik al zei, de rijst die ik de vorige keer had proberen te stomen was niet eetbaar na ongeveer 1 uur stomen. De rijst was nog helemaal hard, hooguit een heel dun, zacht buitenlaagje.

Ik weet niet precies wat voor type rijst het is, gewoon standaard supermarktrijst (voor zover dat bestaat). Nu heb ik geprobeerd die rijst vooraf te weken (ongeveer 2 uur). Ook hier heb ik geen succes mee gehad.

Heb ik het verkeerde type rijst? Indien ja, wat voor soort is aan te raden? Indien nee, wat doe ik verkeerd
De rijst moet eerst kort gekookt worden in een laagje water, daarna pas stoom je het nog 20 minuten. Tenminste, zo deed mijn moeder het altijd.
pi_136145785
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 19:21 schreef NutKees het volgende:

[..]

De rijst moet eerst kort gekookt worden in een laagje water, daarna pas stoom je het nog 20 minuten. Tenminste, zo deed mijn moeder het altijd.
Zo maak ik meestal rijst. Ik noem dat spul dan ook rijst, wist niet dat deze methode voor gestoomde rijst zorgde :@
  donderdag 30 januari 2014 @ 20:54:36 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136149148
Ik kook rijst gewoon
1 beker rijst op twee bekers water, koken tot er putjes in zitten en dan zet ik het op heel laag vuur om verder te garen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136152988
Putjes, die stukjes waar de lucht omhoog komt pruttelen?
  donderdag 30 januari 2014 @ 22:40:45 #220
256666 leeell
I know you're lonely
pi_136154167
Beste piet,

ik heb een waardebon gekregen voor een ambachtelijke slager, deze heeft een groot aanbod aan Wagyu-rund en Livar-varken, zuiggeit, iberico ed. welke delen zou jij aanraden om te kopen ? (waar je het meeste kwaliteitsverschil mee merkt tov. normale slager / en het lekkerst)

[ Bericht 2% gewijzigd door leeell op 30-01-2014 22:50:18 ]
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  vrijdag 31 januari 2014 @ 08:24:23 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136161209
quote:
2s.gif Op donderdag 30 januari 2014 22:40 schreef leeell het volgende:
Beste piet,

ik heb een waardebon gekregen voor een ambachtelijke slager, deze heeft een groot aanbod aan Wagyu-rund en Livar-varken, zuiggeit, iberico ed. welke delen zou jij aanraden om te kopen ? (waar je het meeste kwaliteitsverschil mee merkt tov. normale slager / en het lekkerst)
Wagyu ribeye of prime rib, zo gemarmerd mogelijk. Ibericowangetjes zijn heerlijk om te stoven, Iberico Rack is ook goddelijk. Geitenbout lekker garen in de oven, heerlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136161605
Pietje, wat zou jij serveren bij een klassieke Wiener Schnitzel?
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 31 januari 2014 @ 09:24:13 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136162064
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2014 08:57 schreef minilot het volgende:
Pietje, wat zou jij serveren bij een klassieke Wiener Schnitzel?
Een stuk citroen, een half hardgekookt ei, een ansjovisfiletje.
Als bijlage, gekookte aardappels met wat boter en verse peterselie, of een zelfgemaakte kartoffelsalat met komkommer en kappertjes en een lekkere frisse salade
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136162078
Frieten, koolsla, halve liter bier.
pi_136162169
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2014 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Soms hebben ze binten, maar nooit eigenheimers of irenes
Aardappels in D zijn kut, die eeuwige cylena, gadverdamme.
euhhhh, wat is cylena? :@
Grote talenten weten wanneer ze moeten stoppen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')