abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 15 januari 2014 @ 16:30:46 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135523994
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 16:14 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Dank voor de tips! Maar uhh, wiebervorming..? Je bedoelt in ruitjes of zo? En als je het dan in de oven doet hoeven er verder geen kruiden of olie of een laklaagje o.i.d. op?

Qua bijgerechten denk ik dat we iets minder winter-achtigs willen, aangezien we het met Pasen willen serveren. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat smaken :)
Ja, ruitjes, je kan natuurlijk ook venkel nemen, of andere lentegroenten
Nee, je hoeft er geen kruiden of olie op te doen, hij heeft 3 dagen in de pekelmarinade gelegen.
Je zou ook nog wat foelie in de marinade kunnen doen, ik ben gek op foelie en noem het hier heel vaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 januari 2014 @ 16:32:00 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135524040
Foutje verbeterd, op 5 liter water 1 kilo zout, niet twee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135526076
Piet ik heb heb laatst dan eindelijk jouw in port gewelde dadels met spek gemaakt. Ik walg van dadels maar dit was echt héél erg lekker. Ik had er een tapenade van zwarte olijven met veel ansjovis bijgemaakt en dat combineerde erg goed. (Het spek was namelijk niet gepekeld en dus niet zout).
  woensdag 15 januari 2014 @ 17:28:41 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135526143
Goed he? Is idd vreselijk vingerlikkend goed
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135533803
quote:
De salade heb ik nog niet gemaakt, omdat ik nog niet alle ingrediënten heb kunnen vinden. Wel heb ik de aardpeer gebruikt, simpelweg gebakken en het is erg lekker :D Ga ik zeker vaker halen, al is het maar om die salade te maken.

Nu een andere vraag, ik heb gister rijstnoedels gekocht, en hier staat bij dat ik die 10 minuten moet laten weken in koud danwel warm water. Nu heb ik dit gedaan, maar ze waren nog best hard, is dat de bedoeling of is het de bedoeling dat ik ze daarna nog een tijdje in de pan gooi (hier staat namelijk niets over op de verpakking).

Ik had ze in de pan gedaan, want ze waren me echt iets te hard, maar dat bleek ook niet helemaal ideaal. Ze hebben nu een beetje zo'n aangebakken structuur, plakken ook een beetje aan elkaar. Had ik beter moeten roeren, of moet ik deze noedels allen gebruiken bij nattere gerechten waar ze af kunnen koken in de saus?

Het moge duidelijk zijn dat ik geen keukenprins ben ;( .
  woensdag 15 januari 2014 @ 20:05:12 #56
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135534167
Wegzetten in koud water lijkt me onzin. Nog nooit van gehoord en gaat niet werken.
Gewoon evenweken in heet water, tot zacht en dan afspoelen met koud. Daarna in salade of kort meewokken of in soep.

http://www.aziatische-ingredienten.nl/rijstnoedels/
pi_135534416
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 20:05 schreef RobinOok het volgende:
Wegzetten in koud water lijkt me onzin. Nog nooit van gehoord en gaat niet werken.
Gewoon evenweken in heet water, tot zacht en dan afspoelen met koud. Daarna in salade of kort meewokken of in soep.

http://www.aziatische-ingredienten.nl/rijstnoedels/
Het staat er echt op ;( Maar ik zal je advies in acht nemen voor de volgende keer. Tevens gaat die pagina direct in m'n bookmarks, scheelt weer een hondertal posts in dit topic :@
pi_135534865
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 14:23 schreef RenRen- het volgende:

[..]

_O-!

Bedankt voor de recepten, zo eens goed bekijken O+ Ja, ik vind rijst echt heel lekker, maar ik snap ook wel dat mensen het een beetje meh kunnen vinden. Rijst is natuurlijk niet echt een explosie van smaken. Daarom wou ik weten hoe ik dat een beetje smaakvoller kan maken
Ik kook rijst in bouillon en wat boter :9
  woensdag 15 januari 2014 @ 20:28:14 #59
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135535451
quote:
7s.gif Op woensdag 15 januari 2014 20:09 schreef Sauslepel het volgende:

[..]

Het staat er echt op ;(
Foto!
pi_135535923
quote:
1s.gif Op woensdag 15 januari 2014 20:28 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Foto!
Is niet bijster goed te lezen, maar er staat dus "Soak the noodles in warm or in cold water for 10 minutes before preparing"
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Uiteraard impliceert preparing dat er daarna nog iets mee gedaan moet worden, maar je weet maar nooit hoe goed de vertalingen op die pakjes zijn. :D
pi_135541773
1ste Wokweek van het jaar :9
  woensdag 15 januari 2014 @ 23:12:56 #62
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_135544275
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 16:05 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Er zit saus bij :Y En... Nee... Dat hebben ze niet bij de supermarkt, zal zo even kijken of ze het bij een toko hebben :D
Basmati en pandan rijst hebben ze bij elke AH tegenwoordig, hoe dat bij andere supermarkten zit weet ik dan weer niet.
Koken met afgepast water is het lekkerst, dus zeg maar droog laten koken. Dan blijft de meeste smaak erin. En dat is heel lekker, is niet alleen maar droge maagvulling zoals je dat bij cheap ass (uncle Benz) rijst wel hebt
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 16 januari 2014 @ 17:29:38 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135567838
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 16:14 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Dank voor de tips! Maar uhh, wiebervorming..? Je bedoelt in ruitjes of zo? En als je het dan in de oven doet hoeven er verder geen kruiden of olie of een laklaagje o.i.d. op?

Qua bijgerechten denk ik dat we iets minder winter-achtigs willen, aangezien we het met Pasen willen serveren. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat smaken :)
Heb net ook een mooi stuk varken met zwoerd gekocht, ga het zelf ook maken, nu in de pekel, zaterdag eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135568938
quote:
1s.gif Op donderdag 16 januari 2014 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb net ook een mooi stuk varken met zwoerd gekocht, ga het zelf ook maken, nu in de pekel, zaterdag eten
Ben benieuwd, maak je foto's?
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  donderdag 16 januari 2014 @ 19:09:30 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135572054
Te laat, ligt er al in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135604319
Een snelle inspiratie vraag... ik wilde voor mijn desert vanavond soesjes maken gevuld met baanketbakkers room (heb ik alle ingredienten voor) - overgoten meet chocolade saus. Nu kom ik er alleen achter dat ik geen spuitzakken in huis heb om de soesjes te maken en te vullen....

heeft iemand een suggestie wet voor een desert ik kan maken gebaseerd op banket bakkers room? Ik zit te denken aan mini crepes met ijs en de room? suggesties? (alle winkels hier zjn trouwens dicht, ik heb veel basis ingredienten maar niks exotisch...
at your service
pi_135605394
soesjes doorsnijden en dan een lepel banketbakkersroom ertussen?

edit: soesbeslag zelf doe ik meestal gewoon met een lepel op de bakplaat.
pi_135606135
... ik heb helaas geen soesjes.... heb het recept van Cees Holtkamp hier liggen maar ik heb geen spuitzak om de soesjes op te spuiten....
at your service
pi_135606540
daarom een lepel ;)
als je er toch chocoladesaus overheen wilt doen hoeven de soesjes er niet perfect uit te zien.
pi_135606733
nee wacht, ik kan de soesjes niet in de oven doen; je moet het beslag opspuiten op bakpapier en dan gooi je ze de oven in....
at your service
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 17 januari 2014 @ 16:20:57 #71
414785 sirdanilot
pi_135607045
De soesjes kun je met een lepel op het bakpapier doen.

Of probeer eens creatief te denken: pak een goede plastic zak (niet van die slappe, maar van die hersluitbare of diepvrieszakken of zo), vul met je beslag of room, knip er een KLEIN hoekje vanaf, zo'n tuitje erin, klaar. Moet je natuurlijk wel een tuitje hebben, maar misschien kun je dat bij de blokker vinden...?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_135607419
hmmmm, kijk, daar is mischien wel wat mee te doen, tijd begint te dringen maar ik zal een poging doen - geen tuitje en geen Blokker (ik zit in het buitenland)

ik zal wel laten weten hoe het allemaaal gegaan is
at your service
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 17 januari 2014 @ 16:45:56 #73
414785 sirdanilot
pi_135608110
Voor deze keer heb je er weinig aan, maar ik zou toch aanraden om tuitjes te kopen, evt. via internet, als je vaker desserts maakt, en ook een voorraad van die goede plastic zakken. Is handiger dan een grote spuitzak, je kunt het gebruikte zakje gewoon wegdonderen. Ik bedoel, behalve als je elke dag iets wil spuiten of zo, dan is één keer investeren in een spuitzak goedkoper. Maar vee van die taartenmakers gebruiken toch plastic zakken omdat die vaak verschillende dingen moeten spuiten (bijvoorbeeld verschillende kleuren glazuur).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_135615678
Zag vandaag op de markt een pompoen liggen, aangezien me dat wel interessant leek heb ik 'm meegenomen. Nu heb ik de pompoen in blokjes gesneden en gewoon wat gebakken tussen wat aardappelblokjes. Niet heel erg bijzonder, maar de smaak en geur van de pompoen vond ik wel heel erg lekker.

Nu heb ik wel eens gehoord van pompoensoep, maar ik weet niet wat voor pompoen je daarvoor moet/kan gebruiken. Bovendien staat bij alle recepten 'pompoen' en wordt dit niet verder uitgelegd, terwijl er volgens mij heel veel (eetbare) pompoensoorten zijn.

De pompoen die ik kocht, en wel eens vaker heb zien liggen, betreft een flespompoen (butternut squash), iemand hier tips voor? Zou graag eens een soep proberen. :Y)
pi_135616103
quote:
7s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 20:07 schreef Sauslepel het volgende:
Zag vandaag op de markt een pompoen liggen, aangezien me dat wel interessant leek heb ik 'm meegenomen. Nu heb ik de pompoen in blokjes gesneden en gewoon wat gebakken tussen wat aardappelblokjes. Niet heel erg bijzonder, maar de smaak en geur van de pompoen vond ik wel heel erg lekker.

Nu heb ik wel eens gehoord van pompoensoep, maar ik weet niet wat voor pompoen je daarvoor moet/kan gebruiken. Bovendien staat bij alle recepten 'pompoen' en wordt dit niet verder uitgelegd, terwijl er volgens mij heel veel (eetbare) pompoensoorten zijn.

De pompoen die ik kocht, en wel eens vaker heb zien liggen, betreft een flespompoen (butternut squash), iemand hier tips voor? Zou graag eens een soep proberen. :Y)
Daar kan je prima soep van maken :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')