abonnement Unibet Coolblue
pi_135492804
Ik vond kippenlevertjes helemaal niet zo'n 'typisch' smaakje hebben, alleen een klein beetje ijzerig. De structuur vind ik typischer.
Oh, ik wil nog een keer zelf cranberry leverpaté maken! Of een terrine met lever. Dat lijkt me echt stoer.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_135516877
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 20:16 schreef sirdanilot het volgende:
Mhh, misschien dat die inderdaad anders smaken. Maar ik ben eigenlijk meer benieuwd naar zwezerik, helaas is dat een beetje aan de dure kant voor mijn studentenbudget. Niertjes moet ik gewoon nog een keer proberen. Ook tripe (pens) lijkt me wel lekker.
Ik vind zwezerik helemaal niet zo duur eigenlijk. En het schijnt dat lamszwezerik bij de islamitische slager zowat te geef is. Ik heb een paar jaar geleden eens zwezerik gemaakt voor een of ander diner, het is niet zo heel veel werk maar het vraagt wel enige toewijding, en vooral aanwezigheid. Je moet ze namelijk goed spoelen dus met tussenpozen het water verversen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 15 januari 2014 @ 13:36:35 #28
414785 sirdanilot
pi_135517600
Ja maar hoe maak ik een turkse slager duidelijk dat ik zwezerik wil, kent hij dat woord dan? :')

(niet om racistisch te doen hoor, maar ook de gemiddelde hollander zal niet weten wat het is)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 15 januari 2014 @ 13:39:59 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135517747
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 13:36 schreef sirdanilot het volgende:
Ja maar hoe maak ik een turkse slager duidelijk dat ik zwezerik wil, kent hij dat woord dan? :')

(niet om racistisch te doen hoor, maar ook de gemiddelde hollander zal niet weten wat het is)
Uykuluk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 januari 2014 @ 13:40:39 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135517776
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 13:16 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik vind zwezerik helemaal niet zo duur eigenlijk. En het schijnt dat lamszwezerik bij de islamitische slager zowat te geef is. Ik heb een paar jaar geleden eens zwezerik gemaakt voor een of ander diner, het is niet zo heel veel werk maar het vraagt wel enige toewijding, en vooral aanwezigheid. Je moet ze namelijk goed spoelen dus met tussenpozen het water verversen.
Turken zien het als slachtafval, niet als delicatesse
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135517873
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 13:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Turken zien het als slachtafval, niet als delicatesse
Waar denk je dat het Engelse woord 'offal' vandaan komt?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_135517933
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 13:36 schreef sirdanilot het volgende:
Ja maar hoe maak ik een turkse slager duidelijk dat ik zwezerik wil, kent hij dat woord dan? :')

(niet om racistisch te doen hoor, maar ook de gemiddelde hollander zal niet weten wat het is)
Trek je kromzwaard en wijs daarmee bij hem aan of je keel of hartzwezerik wil.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_135518165
Hallon

Ik ga Beef Teriyaki maken, en daar wil ik rijst bij serveren. Alleen gewoon kale rijst vind ik zo saai, en pindasaus eroverheen gooien vind ik vies en saai en totaal niet bij het gerecht passen. Maar hoe kan ik de rijst lekker maken zodat het bij dit gerecht past?
pi_135518241
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 13:36 schreef sirdanilot het volgende:
Ja maar hoe maak ik een turkse slager duidelijk dat ik zwezerik wil, kent hij dat woord dan? :')

(niet om racistisch te doen hoor, maar ook de gemiddelde hollander zal niet weten wat het is)
In elk Turkse winkel/slagerij waar ik kom (diverse in Rotterdam en twee in mijn eigen dorpje) staat een Turkse kruidenier/slager die voldoende Nederlands spreekt om al mijn rare verzoeken om ingrediënten te snappen. Dus misschien heb ik tot nu toe geluk gehad, maar ik zou me er niet al te druk om maken.

En inderdaad, zoals Piet al zei: uykuluk. Google Translate is je vriend! :Y
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 15 januari 2014 @ 13:53:46 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135518308
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 13:42 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Waar denk je dat het Engelse woord 'offal' vandaan komt?
Uit het Middle English
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135518420
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 13:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Uit het Middle English
:P
Klopt:
quote:
offal (n.) late 14c., "waste parts, refuse," from off + fall (v.); the notion being that which "falls off" the butcher's block; perhaps a translation of Middle Dutch afval.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 15 januari 2014 @ 13:57:18 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135518427
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 13:50 schreef RenRen- het volgende:
Hallon

Ik ga Beef Teriyaki maken, en daar wil ik rijst bij serveren. Alleen gewoon kale rijst vind ik zo saai, en pindasaus eroverheen gooien vind ik vies en saai en totaal niet bij het gerecht passen. Maar hoe kan ik de rijst lekker maken zodat het bij dit gerecht past?
Je hebt bij Teriyaki een saus als ik mij niet vergis? Verder is gewoon witte rijst erg smakelijk bij een stevig smakend gerecht
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135518463
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 13:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt bij Teriyaki een saus als ik mij niet vergis? Verder is gewoon witte rijst erg smakelijk bij een stevig smakend gerecht
Ikzelf vind witte rijst ook wel lekker...

Ik koop er wel een pot pindasaus bij voor de haters :')
pi_135518583
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 13:58 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Ikzelf vind witte rijst ook wel lekker...

Ik koop er wel een pot pindasaus bij voor de haters :')
Bij zo'n Beef Teriyaki zit toch sowieso voldoende saus? Tevens lijkt me dat pindasaus de hele smaak van het gerecht verkloot. Dan kun je misschien beter iets van gebakken (rode) ui/prei door de rijst mengen, maar zelfs dat lijkt me persoonlijk niet echt nodig.
  woensdag 15 januari 2014 @ 14:03:37 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135518664
Lijkt mij ook niet, de saus smaakt erg sterk, bruine suiker, mirin, sake en soy, daar heb ik graag witte rijst bij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135519085
Als je echt haters krijgt kun je denk ik beter een bakje appelmoes inclusief kersje voorschotelen. Hopen dat ze de hint begrijpen :7
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 15 januari 2014 @ 14:16:14 #42
414785 sirdanilot
pi_135519110
Wat je wel zou kunnen proberen, is een japans rijstgerecht. Bijvoorbeeld dit

Maar eerlijk gezegd is gewoon witte rijst ook gewoon voldoende.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_135519248
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 13:50 schreef RenRen- het volgende:
Hallon

Ik ga Beef Teriyaki maken, en daar wil ik rijst bij serveren. Alleen gewoon kale rijst vind ik zo saai, en pindasaus eroverheen gooien vind ik vies en saai en totaal niet bij het gerecht passen. Maar hoe kan ik de rijst lekker maken zodat het bij dit gerecht past?
Okee, ik geef dan maar gewoon antwoord in plaats van ook maar zeggen dat je witte rijst gewoon lekker moet vinden..

Dit is simpel, smakelijk en leidt niet teveel af van je teriyaki:
http://www.skinnytaste.com/2009/03/chipotle-cilantro-lime-rice-4-pts.html


Als je het wat Japanser wilt houden kun je natuurlijk je rijst ook een sushi-eske behandeling geven met 3 el rijstazijn, 1 el suiker en 1 tl zout (goed door elkaar kloppen tot de suiker is opgelost en het mengsel dan door je warme rijst scheppen :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_135519345
quote:
7s.gif Op woensdag 15 januari 2014 14:15 schreef Sauslepel het volgende:
Als je echt haters krijgt kun je denk ik beter een bakje appelmoes inclusief kersje voorschotelen. Hopen dat ze de hint begrijpen :7
_O-!

Bedankt voor de recepten, zo eens goed bekijken O+ Ja, ik vind rijst echt heel lekker, maar ik snap ook wel dat mensen het een beetje meh kunnen vinden. Rijst is natuurlijk niet echt een explosie van smaken. Daarom wou ik weten hoe ik dat een beetje smaakvoller kan maken
pi_135520332
Hoi Piet! Een vraagje; vandaag hebben we onze big Henkie opgehaald van de slager, en hij heeft voor ons een 'rib roast' gesneden. Dus 6 ribkarbonades aan een stuk met een flinke laag rugspek en zwoerd er nog aan. Heb jij een goed idee hoe we hier straks met Pasen een lekker hoofdgerecht van kunnen maken? Ik wil het graag in de oven bereiden, maar hoe doe ik dat het beste? En nog tips voor bijgerechten?
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  woensdag 15 januari 2014 @ 15:31:56 #46
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_135521922
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 20:16 schreef sirdanilot het volgende:
Mhh, misschien dat die inderdaad anders smaken. Maar ik ben eigenlijk meer benieuwd naar zwezerik, helaas is dat een beetje aan de dure kant voor mijn studentenbudget. Niertjes moet ik gewoon nog een keer proberen. Ook tripe (pens) lijkt me wel lekker.
Niertjes moet je goed wassen anders smaken ze vies. Pens kunnen ze goed in Spanje. Ik vind het niet vies naar ik ga het ook niet maken. Toen ik nog in Madrid woonde at ik het nog wel eens in een restaurant tussen de middag. Callos a la madrileņa met kikkererwten.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 15 januari 2014 @ 16:02:11 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135523051
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 14:51 schreef Miss_Isis het volgende:
Hoi Piet! Een vraagje; vandaag hebben we onze big Henkie opgehaald van de slager, en hij heeft voor ons een 'rib roast' gesneden. Dus 6 ribkarbonades aan een stuk met een flinke laag rugspek en zwoerd er nog aan. Heb jij een goed idee hoe we hier straks met Pasen een lekker hoofdgerecht van kunnen maken? Ik wil het graag in de oven bereiden, maar hoe doe ik dat het beste? En nog tips voor bijgerechten?
Pekelen
5 Liter Water
1 kg Zout
6 Tenen knoflook
20 Peperkorrels
10 Kruidnagels
5 Blaadjes laurier
3 EL Mosterdzaad
10 Jeneverbessen
Water met de ingredienten aan de kook brengen,
intussen de zwoert wiebervorming insnijden en vlees met een sateprikker inprikken
Water helemaal laten afkoelen, bv een nachtje buiten, wel deksel erop.
Als het water koud is (niet lauw) het vlees erin en het 2 a 3 dagen in de koelkast laten staan.
Dan vlees afspoelen en droogdeppen,
Oven op 160-180 graden (afhankelijk of je een turbooven hebt) en garen tot minstens een kerntemperatuur van 70-75 graden, en de zwoerd krokant en knapperig.
Dan laten rusten, ca 10 minuten
Serveren met bruine saus, aardappels, rode kool of zuurkool, spruiten, goed glas bier.
Heel klassiek, heel mooi en je krijgt er dorst van
De zwoerd is erg lekker krokant knapperig,

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 15-01-2014 16:31:29 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 januari 2014 @ 16:03:41 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135523102
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 14:23 schreef RenRen- het volgende:

[..]

_O-!

Bedankt voor de recepten, zo eens goed bekijken O+ Ja, ik vind rijst echt heel lekker, maar ik snap ook wel dat mensen het een beetje meh kunnen vinden. Rijst is natuurlijk niet echt een explosie van smaken. Daarom wou ik weten hoe ik dat een beetje smaakvoller kan maken
Neem een mooie basmatti rijst?
En er zit toch saus bij het vlees?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135523206
quote:
1s.gif Op woensdag 15 januari 2014 16:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neem een mooie basmatti rijst?
En er zit toch saus bij het vlees?
Er zit saus bij :Y En... Nee... Dat hebben ze niet bij de supermarkt, zal zo even kijken of ze het bij een toko hebben :D
pi_135523481
quote:
1s.gif Op woensdag 15 januari 2014 16:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pekelen
5 Liter Water
2 kg Zout
6 Tenen knoflook
20 Peperkorrels
10 Kruidnagels
5 Blaadjes laurier
3 EL Mosterdzaad
10 Jeneverbessen
Water met de ingredienten aan de kook brengen,
intussen de zwoert wiebervorming insnijden en vlees met een sateprikker inprikken
Water helemaal laten afkoelen, bv een nachtje buiten, wel deksel erop.
Als het water koud is (niet lauw) het vlees erin en het 2 a 3 dagen in de koelkast laten staan.
Dan vlees afspoelen en droogdeppen,
Oven op 160-180 graden (afhankelijk of je een turbooven hebt) en garen tot minstens een kerntemperatuur van 70-75 graden, en de zwoerd krokant en knapperig.
Dan laten rusten, ca 10 minuten
Serveren met bruine saus, aardappels, rode kool of zuurkool, spruiten, goed glas bier.
Heel klassiek, heel mooi en je krijgt er dorst van
De zwoerd is erg lekker krokant knapperig,
Dank voor de tips! Maar uhh, wiebervorming..? Je bedoelt in ruitjes of zo? En als je het dan in de oven doet hoeven er verder geen kruiden of olie of een laklaagje o.i.d. op?

Qua bijgerechten denk ik dat we iets minder winter-achtigs willen, aangezien we het met Pasen willen serveren. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat smaken :)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')