abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † dinsdag 14 januari 2014 @ 16:59:15 #76
137949 Disana
pi_135484122
Er gebeurt niet veel. De inwoners klussen wat of ruimen op, of koken. De brief van de bank is binnen, ze hebben een rekening en daarmee is de weg vrij naar een internetaccount. De Plus komt boodschappen brengen, de bezorger is ditmaal een vrouw. De inwoners willen afdingen, maar daar komt niets van in.
  † In Memoriam † dinsdag 14 januari 2014 @ 20:09:42 #77
137949 Disana
pi_135491987
Centraal

Paul heeft de douche geschat op 500 euro. Billy vindt het veel geld, maar Paul kan de boeken laten zien; wandjes, tegels, vloer... Paul kan er vast mee beginnen en de tegels later op internet uitzoeken. De meerderheid is daarvoor. Een bankje in de douche lijkt ze ook wel wat. Giorgio vindt dat ze moeten overwegen water te gaan recyclen zodra ze meer inkomsten hebben.

Het concert kan half maart plaatsvinden. Er moet nog van alles geregeld worden, zoals een podiumpje. Billy denkt aan fakkels. Paul vindt dat er een projectgroept voor het concert moet komen.

Giorgio vraagt in welke maand ze kunnen oogsten. (verbinding viel weg)

Charlotte zou het fijn vinden als de koeien eens op een andere boerderij kunnen staan.

Peter vertelt dat Stivoro nog niets kan zeggen over een actie voor stoppen met roken. Er komt iets naar de inwoners toe, maar hij weet niet wat.

Vanessa wil graag kringloop boeken bestellen. Men vindt het prima.

Peter heeft met de gemeente gebeld. Die gaat langer duren omdat er vergunningen nodig zijn. Daar wordt nog over gesproken. Paul begrijpt niet waarom Peter dan toch nog aan de hokken aan het werk is. Ja, zegt Peter instemmend.

Men overlegt wat wanneer gezaaid kan worden. De kas is er voor het kiemen. Ze moeten nog kijken wat het meeste oplevert. Er moet een goed plan komen voor de biomarkt voor de gemeente. Je moet rekening houden met de brandweer; er komt heel wat bij kijken.

Andrea stelt voor de kas snel af te maken en massages te gaan geven. Iedereen moet voelen hoe fijn het is in de natuur te zijn.

Er wordt gestemd om centraal 's middags te doen. Peter vindt dat het ook niet elke dag hoeft. Emil vindt dat ze een gat in de dag slaan als ze het 's middags doen. Rienk wil het liefste doorwerken. Ze besluiten het toch op de avond te houden, maar niet meer elke dag.

Men heeft het 's nachts koud en gaat alle kleren aantrekken.

Aike wil projectenplanning voor meer structuur. Deze maand zijn er geen opbrengsten van de kaas, er moet dus meer geld gegenereerd worden. De biomarkt moet in gang gezet worden. Ze heeft al een adres voor kraampjes en podia. Peter en consorten moeten morgen aan de bak voor vergunningen. Iedereen moet op iets gefocust zijn; vaak zijn er mensen die niets te doen hebben. Er zijn ook veel aanvragen voor Andrea's massage, daar kunnen ze snel mee beginnen. Zaterdag kan er een massagemiddag worden gehouden; Andrea gaat de mensen terugbellen.

Morgen is er contact over de verjaardag van een jongen die hij in Utopia wil vieren met vrienden. Hij heeft interesse in een bootcamp. Aike stelt ook pannenkoeken en een barbecue voor en beraamt de kosten op 600 euro. Dit weekend zou het plaats kunnen vinden.

Morgen gaan de inwoners internet aanvragen en met Mark om de tafel zitten over de energievoorziening. Billy en Aike gaan dit laatste op zich nemen. Paul wil een laptop kopen. Van de biomarkt verwacht Aike 1000 euro aan inkomsten. Men begint door elkaar te praten. Of iemand nog iets kwijt wil. Ja, zegt Andrea: 10 minuten massage voor 20 euro.

[ Bericht 29% gewijzigd door Disana op 14-01-2014 20:36:24 ]
pi_135498421
Zagen jullie vandaag ook op het laatst dat de douche buiten er niet meer is?!?!?!
br@m
  † In Memoriam † dinsdag 14 januari 2014 @ 22:05:18 #79
137949 Disana
pi_135498445
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 22:00 schreef iBenny het volgende:
Giorgio: "Oh, het is wel lekker warm hierzo bij de openhaard"
XXX: "Ja, ik voel het hier ook"
G:"Ik ga ff op de thermometer kijken"

Stem: "Aike, wil jij naar de zenderkamer komen"
3 stemmen die door elkaar "nee" roepen

G: "Het is 15 graden nu"
Aike mompelend: "Dat mag je niet zeggen. Je moet doen alsof het koud is"

Vervolgens, alsof er niks aan de hand is...
G: "Aike, je moet naar de zenderkamer"
A: "Weet ik, ik krijg op mijn flikker nu"
  Moderator dinsdag 14 januari 2014 @ 23:11:02 #80
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_135503046
Rollen spelen

Hakim zegt tegen Rienk dat hij ondernemer is, "dat weet heel Nederland nu wel", maar dat hij twijfelt of hij dat "moet laten zien" of dat hij juist iets anders moet gaan doen in Utopia. "Ik bedoel, Emil is worstelaar en gaat worstelen, Aike is manager en gaat managen..". Rienk vindt dat hij wat anders moet gaan doen.
Ruud komt binnen. "Wat doe jij in het dageljks leven?"
Ruud: "Mensen helpen, stappen, werken [..] Ik geef mijn laatste tientje eerder aan een ander uit dan aan mezelf. Geeft me een goed gevoel."

[..]

Rienk: "Ik denk dat wij hier constant in gevecht zijn tussen wat we zelf willen laten zien, en wat we denken dat we moéten laten zien. [..] Iedereen is al goed in wat hij doet. [..] Het is tijd voor iets nieuws wat nog nooit eerder vertoond is."
Hakim: "Maar wat.."

[..]

Rienk: "Misschien zouden we eens een dag een rollenspel moeten doen... dat ik de aannemer ben en jij de.... één dag een rollenspel doen. Zou niet eens zo'n gek idee zijn... het maakt mensen wakker. Het is een hoop lol. Elkaar spelen. Dan moet jij denken: wat zou Rienk doen, en dat dan ook doen. En ik zou dan binnen de korstste keren aan die fokking telefoon zitten, terwijl ik dat haat."
Hakim: "Ik denk dat we er eens een nachtje over moeten slapen. Interessant gesprek."
Rienk: "Interessàànt! Dat zeg ik altijd. Als iemand vraagt 'ben je nerveus', dan zeg ik altijd: 'Hmmm, ik denk dat het heel interessant wordt'"
Hakim: "We gaan het hier zeker nog over hebben!"
Rienk: "Zeker!"

[ Bericht 1% gewijzigd door Gert op 15-01-2014 10:42:11 ]
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_135509663
Tegen negen uur staat het Hornbach busje voor het hek om spullen af te leveren.
Paul vangt ze op. Heeft vannacht niet heel goed geslapen door al het gesnurk.

Er is een binnenband voor de tractor, maar geen handpomp. Zit niet in hun assortiment. Paul vertelt dat ze de tractor aan de praat hebbben gekregen.
pi_135510093
Andrea staat bij Rienk te mopperen dat domme mensen niet weten wat een healer is, en dat ze zichzelf maar therapeut gaat noemen. Dat zij zichzelf en haar werk uiterst serieus neemt enongeveer de enige is die zo geld kan gaan verdienen. Rienk zegt dat ze het maar van zich af moet laten glijden als stromend water en slaat even een arm om haar heen.

Paul zegt later dat Andrea gisteren niet op heeft gelet. Hij en Rienk gaan de massagestoel voor haar bouwen. Laat maar, laat maar... besluit hij als ze er tegen in gaat.
pi_135512353
Paul en Rienk zijn inmiddels begonnen aan de massagestoel van Andrea. Hakim is melkkrukjes aan het maken. Harold en Rienk houden zich bezig met de melk in de koeling. Vanessa zeeft de melk. Giorgio staan buiten kuilen te graven. Veel drukte.

Emil overlegt met Rienk wat je zou kunnen doen als hij hypothetisch een vriend zou hebben met een kas en daar zou een scheurtje in zitten. Rienk wil dat hypothetische scheurtje wel eens zien. Er zit een scheur in het zeil van de kas. Ze besluiten het met tape te gaan repareren. Bovendien staat die kant van de kas aan de niet-zon-kant, dus dat is vast niet zo erg.


Cap uit COS

Andrea verzamelt inmiddels vier mannen om zich heen en legt uit hoe je precies op die boomstam moet kunnen liggen zodat zij de massage kan geven.


Cap uit COS

Rienk vertelt Andrea en Paul dat er een scheur in de kas zit. Hoe dat kan? Emil en Ruud waren paaltjes aan het slaan/hakken en ineens.... Paul adviseert pvc lijm.

Charlotte en Billy doen hun haar en make up. Aike heeft de telefoon, het beltegoed is nog ¤ 42,31

[ Bericht 28% gewijzigd door Sanshine op 15-01-2014 11:44:55 ]
pi_135513637
De boer is gearriveerd. Andrea laat hem binnen. Hij wist nog niet dat Lindy weg was. Hij komt de melk halen. Het is even onduidelijk waar hij de auto moet neerzetten.

Andrea zegt dat de koeien nu goed verzorgd worden door Billy en Hoe heet ze ook alweer.
Ze zegt het nog een keer, ze weet niet hoe Charlotte heet!

Boer: ja al die namen!
De melk uit de koeling is extra lekker.
Andrea weet binnen ineens weer dat Charlotte Charlotte heet. Billy en Charlotte worden erbij geroepen, Vanessa loopt er ook rond. Charlotte tegen boer: We hebben ons keurig voor je opgemaakt.

De melk wordt in bussen gedaan, ze moeten alles goed schoonmaken. Altijd. En of de bussen melk voortaan bij de poort kunnen staan om elf uur, want nu komt boer John helpen maar hij heeft wel meer te doen. Billy belooft dat de melk in het vervolg om half elf bij de poort staat. Op woensdag en ook op zaterdag zegt de boer.

[ Bericht 25% gewijzigd door Sanshine op 15-01-2014 12:03:09 ]
pi_135514212
Billy vraagt of John aan kilozakken aardappels enz kan komen. Zo veel mogelijk kilo's voor weinig geld.
John de boer: Dan moet je dat even opschrijven wat ik moet doen.
Billy: Groente, fruit, aardappels.
Lot: Vaseline enz voor de koeien.
De handschoenen moeten ergens anders geregeld worden of alles bij hetzelfde bedrijf dat Boer John het mee oppikt.
Billy: Rijst enz in die grote hoeveelheden?
John: schrijf maar op, dan kijk ik wel.
Laatste zondag is de bio-markt.
John: De melk is duurzaam geproduceerd en niet biologisch geproduceerd.
Lot: Er komt een sticker mee?
John: Komt mee om te helpen met de kazen en het uit leggen. Hij laat ze niet zomaar aanklooien.
Hakim: Over die planken.. hoe of wat?
John: Jullie hebben die kleine kaasjes toch? die zijn met 3 weken goed.

Lot vraagt om een tip of trucje voor de zwarte koe. Want die gaat blijkbaar erg onrustig staan en schuimbekken als die gemolken moet worden.
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135514339
stream viel even uit..
John: Als je vragen hebt dan bel je maar. Vragen over voer ofzo.
Billy: Hoe gaat het met boter?
John: Ik heb echt geen idee van boter.
Lot: Heb je contact voor boter?
John: Dat kan ik wel regelen.

ze hebben alles van hun lijstje gevraagd. Billy schrijft er nog onder.
"Kus Bill en Lot"

Billy vraagt: Vind u het erg dat ik het over heb genomen van Lin? Of komt dat wel goed?
John: Nou dat maakt niet uit.
Billy: Ik kan melken als een malle.

John geeft aan dat ze de bussen en emmers goed moeten schoonmaken.
Billy: Ik kan poetsen als de beste.

John heeft zelf 400 koeien en proeft eerst het voer voor hij het aan zijn koeien geeft. Hij geeft aan dat hij komt om de kazen te helpen insmeren als de planken er hangen en dat doet hij dan een paar keer, want dan krijg je niet veel skimmel!

Hij heeft 5 kids en krijgt eitjes mee naar huis voor het gezin.

Ze hebben nu ongeveer 90 liter melk ingeleverd en zaterdag komen ze weer om melk op te halen. Ze hebben ongeveer 30 liter zelf verbruikt en dat moet lager.

[ Bericht 14% gewijzigd door Dottey op 15-01-2014 12:33:28 ]
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135514528
streamwissel naar drie.

Paul, Gio en Andrea zijn bezig met een massagestoel uit een boomstam zagen.

Gio is het proefkonijn en mag boomknuffelen. Andrea geeft aan wat zij nog nodig heeft of wat zij nodig acht van de zitting.

Andrea wilt de boom lakken en glad krijgen. Paul zegt nee joh, de boomschors zo laten en wat glad maken.
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135514912
Vanessa gaat soep maken. Volgens Emil is het dure soep en geeft een tip om er bijvoorbeeld rijst in te doen. Soep kan goedkoper.

Aike wilt bij het haardvuur gaan zitten en plannetjes maken om goed geld binnen te krijgen.

Emil en Aike grappen over "Geen melk meer in de koffie want dat is duur.. maar we trekken nu gelijk een blik erwtensoep open.... "

Zenderwissel voor iedereen

Stream gaat over naar Harold en Peter.
Harold: Leuke boer, we hebben nu alleen geen melk meer.

Stream door naar Billy, Andrea en Peter bij de haard.
Billy vertelt even over de boodschappenlijst welke zij bij boer John hebben verkocht.

Gio vraagt aan Aike: Kunnen we ook niet die kaas al verkopen en zeggen dat ze die nog twee weken of drie weken op de plank moeten liggen.
Ze keuren dat af.
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135515476
De mannen Paul, Hakim en Emil snappen Billy niet. Nu begon ze er over.. je moet toch gewoon kunnen eten als je dat wilt. Brood kost maar 80 cent ofzo.. Je moet dat gewoon kunnen pakken.

Paul en Hakim snappen er niets van..
Emil hoorde dat later en snapt die dubbele maat ook niet.
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135515808
Vanessa heeft een kledinglijst voor de kringloop.
Ze willen graag een koffiezet app. en een waterkoker kopen.

Paul wilt een boiler kopen... 80L. voor 120 euro.
Daar willen ze nog even met wachten.
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135516115
Rienk wilt het hebben over wat ze willen gaan verbouwen.
Hij zegt: Aardperen.. die zijn helemaal uit de markt en die kunnen wij terug brengen. Je kunt het bijvoorbeeld ook nog geven aan de dieren.
Aike: Producten die je voor meer doeleinden kunt gebruiken.
Rienk: Even kijken hoever ze van elkaar moeten staan en waar moeten staan.

Emil wilt graag producten die niet zo ingewikkeld of moeilijk zijn, omdat hij bang is dat als een oogst mislukt..
Aike wilt graag een sapbar. Met een terras en een barretje of bio-markt Utopia-sap.

Geluid gaat even mega hard of ze gaan gillen.

Emil heeft wat zorgen, omdat ze er geen "kaas" van hebben gegeten. Ze moeten in ieder geval met een goed plan komen. En zelf opeten wat er uit de kas komt.
Emil "We moeten dan concurreren met de winkels."
Rienk: Ja en dan kopen we weer voedsel ervan bij de winkel.... dus ik ben voorstander van zelfvoorzienend te zijn.

Konijntjes kopen en dan fokken en dan hebben we elke dag kerst. We bouwen wat hokken en dan koppie eraf, huis eraf rukken en hup. Doen we dat?

[ Bericht 23% gewijzigd door Dottey op 15-01-2014 13:12:44 ]
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135516943
Harold en Gio zijn aan het stoeien.

Harold gaat half dood... _O-

Het moest even uit hun systeem.
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135517790
Hakim is een contract aan het afsluiten voor een mobiel abonnement met smartphone (Sony Experia) voor 40 euro per maand incl internettoegang. Een laptop kunnen zij niet regelen met met de smartphone kunnen ze in ieder geval online op zoek naar een laptop. 1GB internet voor de toekomstige laptop via een dongel.
pi_135517812
Hakim belt:
Dongelverbinding kan ze regelen met 1 giegje, speciale aanbieding omdat ze op het Utopiaterrin zijn.
Ze geeft ook nog een sony experia Z1 smartfoon. 500 belminuten en daar kan je ook mee op internet. Meer dan genoeg daar komt ze op terug.

gezamelijke prijs voor 40 euro per maand.

laptop kan ze niet regelen, maar via de sony experia kan je ook op het internet om die te regelen.

Hakim: Hoe lang gaat het duren?
Ze is al druk bezig om het te regelen en komt voor het weekend hopelijk langs om het te brengen.
Ze moet alleen de gegevens hebben van het rekeningnummer en Hakim weet niet of hij dat zo kan geven. Ze belt zo wel even terug dan kan het naast de stream... Hakim zegt ik heb het hier.. zal ik het je gewoon geven? Streamgeluid is even weg.


-O- -O- -O- -O- -O- -O- -O- -O- -O- -O- -O- -O- -O- -O- -O- -O- -O- -O- -O-

om te janken! :'(

[ Bericht 5% gewijzigd door Dottey op 15-01-2014 13:50:26 ]
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
  † In Memoriam † woensdag 15 januari 2014 @ 16:16:08 #95
137949 Disana
pi_135523543
Tegen vier uur 's middags eten de inwoners spaghetti. Ze zijn uitgelaten.

Emil vertelt aan Rienk dat hij in Afrika stamvoedsel te eten kreeg: mais, vlees, bloed. Hij is bij 6 verschillende stammen geweest. Hij leerde snel woordjes, maar moest elke keer weer opnieuw beginnen. De gebruiken waren ook heel anders. Rienk: in de westerse wereld leven we in de kou dus we zijn best wel snel naar voren gegaan. Emil is o.a. in Namibië geweest. De mensen van daar begrijpen er niets van hier. Ze willen altijd weer naar huis. Eten bestellen vonden ze maar niks.

Harold komt erbij staan. Rienk zegt dat stamleden niet kunnen bevatten hoeveel mensen er hier zijn. Hotels vinden ze ook niks, voegt Emil toe. De wc in je eigen huis vinden ze ook maar raar. Emil mist zijn tijd daar wel, je stond dichter bij de natuur.

Rienk fantaseert over koper in je bloed. Dan wordt je groen, denkt hij. Hij heeft het over een orso of iets dergelijks, die hebben koper in hun bloed.

De stream schakelt over naar een telefoongesprek met Aike. Het gaat over een bootkamp, iemand kan daar iets voor regelen voor 8 tot 10 mensen. Het kan over twee weken in het weekend, de persoon gaat het o.a. op Facebook zetten. Het gaat 15 euro p.p.p.u. kosten. Mensen mogen zelf water meenemen als ze willen, en een handdoek en een banaan. Vrijdag hoopt de persoon de namen etc. te hebben. De persoon blijkt de jongen te zijn die zijn verjaardag wilde vieren. Dat gaat niet door; de datum lukte niet en hij wil zoveel mogelijk vrienden bij zich hebben. Zaterdag de 26ste wordt voorlopig afgesproken. Emil vindt het prima, hij gaat een buitencircuit opzetten.
  † In Memoriam † woensdag 15 januari 2014 @ 16:35:59 #96
137949 Disana
pi_135524168
De mevrouw van de kringloop komt een pan afleveren. Ze vindt de temperatuur binnen best te doen, maar Peter zegt dat het maar 4 graden is. Als ze dat betwijfelt, zegt hij nog een keer nadrukkelijk dat het maar een graad of 3, 4 is.

Het boodschappenlijstje voor de kringloop is kwijt, dus Andrea maakt een nieuw lijstje. Isabella bestelt een T-shirt met lange mouwen, medium-sized. Andrea vraagt of de mevrouw voor een massage wil komen, want ze heeft nog een plekje vrij. De mevrouw zal wel zien. Mond op mond reclame, roept Andrea.
  † In Memoriam † woensdag 15 januari 2014 @ 16:41:49 #97
137949 Disana
pi_135524357
Aike belt met Mark van Hornbach; Mark is al thuis. Aike wil schuurpapier bestellen, Paul wijst aan welke soort het moet zijn. Ze wil een pakje maar Hornbach verkoopt per vel. Ze wil ook nog 3 blikjes verf van een liter: rood, blauw en geel. Dat wordt 0,75 liter per blikje. En dan nog twee kwastjes, ietsje dunner dan die van de vorige keer.

Charlotte is met de koeien bezig terwijl Giorgio een tosti ham kaas uitjes bestelt. Een van de vrouwen zegt 'vanmorgen heeft hij contact met een ander...' en meteen wordt het geluid weggedraaid.

Vanessa wil een houten naamplaat, waarschijnlijk voor haar dochter (Emmily). Hakim gaat ermee aan de slag maar zegt dat hij het normaal door Rienk laat doen. Paul drinkt wat. 'Ken je nagaan hoe nat dat hout is, pik,' roept hij tegen Hakim. Andrea komt erbij en zegt over de stoel 'hartstikke goed gedaan'. 'Morgen verder,' reageert Paul.

Volgens Andrea en Billy valt er een beetje geld te verdienen met een biologische sapjesbar. Utopiasapjes. En de kaas verkopen. Billy: als we internet hebben, kunnen we ook de ideeën van de kijker gebruiken. Heel veel ondernemers zouden staan te trappelen volgens haar. Paul denkt dat ze ook als reclameobject voor bedrijven kunnen fungeren, maar Andrea denkt dat dat niet mag.

[ Bericht 16% gewijzigd door Disana op 15-01-2014 17:14:11 ]
pi_135541973
Ik was zelf in slaap gevallen maar zie nu op de streams dat Emil en Ruud een soort workout doen. Rienk geeft tips. ;)
Billy heeft het hoogste woord in het slaapgedeelte. Ze zit daar met Hakim en Giorgio te praten.

[ Bericht 28% gewijzigd door Sanshine op 15-01-2014 22:28:00 ]
pi_135542075
vanavond is het weer een beetje rellen.
Harold zit met een lang gezicht aan tafel in zich op te nemen wie wat naar binnen schuift. Na het eten loopt hij met Peter een rondje richting bos, maar zij horen dan stampij vanuit de schuur komen.
Harold zegt: "Verbaasd mij niets als het over het eten gaat."

Vanessa en Lot zijn heftig in discussie. Vanessa gilt de boel bij elkaar en Lot verheft ook haar stem, omdat het niet meer normaal kan gaan. Paul gaat ook lelijk doen en dan barst de bom! Vanessa is klaar met koken en zegt dit niet meer te willen doen. Lot zegt prima.. dan doe ik dat wel. Melk de koeien en ik kook, prima! Ik kan dat best. Vanessa neemt een time out in de slaapkamer terwijl Lot verder aan tafel de discussie aangaat. Het ging haar niet om wat er gezegd werd maar om de manier waarop.

Vanessa komt na een minuut of 10 netjes naar Lot toe en bied haar verontschuldigingen aan voor het heftig reageren (mede omdat zij in de verte nog steeds Lot haar ongenoegen hoorde uiten over de manier waarop). Lot en Vanessa bespreken samen nog eens wat er anders had kunnen gebeuren en dan komt de aap uit de mouw dat Harold al eerder had laten vallen dat hij het er niet mee eens was hoe er gegeten werd. Lot gaat samen met Vanessa naar Harold om verhaal te halen.

Harold zegt: Als ik het gelijk zou zeggen zou de bom barsten. Daarom had ik gezegd dat ik het met centraal op tafel zou gooien.
Ze gaan wat over en weer en iedereen bemoeid zich ermee. Harold schuift het af met "Dan zeg ik het voortaan wel gelijk en dan zien we wel hoe het ontvangen gaat worden.."

Later:

Rienk, Harold en Hakim zijn aan het houtbewerken. Hakim krijgt iets niet goed gezaagd en vraagt hulp van Rienk in. Rienk heeft er eigenlijk geen zin in, omdat wat Hakim zou moeten doen een rot klus is. De kettingzaag is door intensief gebruik en niet slijpen (door Paul) niet geschikt. Ze missen een bankschroef om de boel vast te zetten.

Rienk probeert uit te leggen dat hij al eerder had afgesproken dat als hij hartjes had verkocht dat hij een bankschroef zou krijgen. Nadat hij hartjes had verkocht was hij naar Aike gegaan en die zei dat ze dat geld nu toch ergens anders voor gingen gebruiken en hij kon er dus naar fluiten. Rienk was daar dus al klaar mee. Harold geeft samen met Rienk nog eens aan dat "de groep"of een gedeelte van de groep het er niet mee eens is dat er een komt. Zij zien er het nut niet van in, omdat ze het zelf niet gebruiken.
Hakim vind het niet kunnen en gaat er (mede omdat hij de bankschroef zelf ook nodig heeft) ervoor zorgen dat er een bankschroef gaat komen.
Die hebben we voor alles nodig! Materiaal slijpen, planken en balken vasthouden en noem maar op.

Rienk geeft aan dat hij eigenlijk bij zijn vader ook een slijpschijf had liggen, die hij was vergeten te vragen. Hakim zegt: "Rienk als we de bankschroef hebben en de rust is wedergekeerd dan zorgen we voor een slijpschijf!"
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
pi_135542357
Paul legt uit aan Hakim hoe hij zichzelf in slaap kan mediteren. Je begint met rustig en diep ademhalen en dan ga je steeds dieper en rustiger ademhalen. Dan ga je daarna proberen voor je gevoel je voeten zwaar te laten voelen en dan werk je omhoog.
Hakim begrijpt het nog niet helemaal maar gaat het proberen.

De stream gaat over naar Harold.
Harold gaat mensen naar bed brengen en instoppen (of iets in die geest).
Andrea en Harold ergeren zich dat zij geen rust krijgen. Het gebeb en geklep van de anderen gaat maar door en door. Andrea is blij dat er geen alcohol meer is.
Ook al kan ik tomaatje nooit vergeten.. ;) toch getrouwd met een andere meneer O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')