abonnement Unibet Coolblue
pi_144655056
Iemand ooit al eens een pizza met volkorenbodem gemaakt :r :r :r
U MAD?
  Moderator donderdag 18 september 2014 @ 12:51:11 #277
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144655626
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 12:27 schreef de_boswachter het volgende:
Iemand ooit al eens een pizza met volkorenbodem gemaakt :r :r :r
Zo vaak, al maak ik vaak een mix met witte spelt + 25-30% volkorenmeel, meestal einkorn of kamut. Is zelfs veel lekkerder dan gewoon witte bloem. Ik gebruik nauwelijks tarwe als ik zelf iets bak, zelfs mijn oliebollen zijn gedeeltelijk volkoren _O_
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144655817
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 12:51 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Zo vaak, al maak ik vaak een mix met witte spelt + 25-30% volkorenmeel, meestal einkorn of kamut. Is zelfs veel lekkerder dan gewoon witte bloem. Ik gebruik nauwelijks tarwe als ik zelf iets bak, zelfs mijn oliebollen zijn gedeeltelijk volkoren _O_
Maar jij bent ook de uberhippie :+
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  Moderator donderdag 18 september 2014 @ 13:00:48 #279
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144655852
quote:
10s.gif Op donderdag 18 september 2014 12:59 schreef robuust89 het volgende:

[..]

Maar jij bent ook de uberhippie :+
Whaha misschien qua meel wel, maar ik vind het dan ook echt leuk om te experimenteren met dit soort dingen. Kamutappeltaart, speltoliebollen, speltbladerdeeg, einkornpizza :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144655871
Receptje voor speltbladerdeeg? :9
Ja doei.
  Moderator donderdag 18 september 2014 @ 13:03:00 #281
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144655910
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 13:01 schreef motorbloempje het volgende:
Receptje voor speltbladerdeeg? :9
Gewoon bloem vervangen voor spelt ;) En als je rough puff gaat maken dan gebruik je een deel kokosolie of reuzel ipv 100% boter.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144656384
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 12:51 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Zo vaak, al maak ik vaak een mix met witte spelt + 25-30% volkorenmeel, meestal einkorn of kamut. Is zelfs veel lekkerder dan gewoon witte bloem. Ik gebruik nauwelijks tarwe als ik zelf iets bak, zelfs mijn oliebollen zijn gedeeltelijk volkoren _O_
Ik vond dat zo vies :@
Nooit meer voor mij.

Zelfgemaakt pizzabodem _O_

Mooi topic dit. Eens even volgen.
U MAD?
  Moderator donderdag 18 september 2014 @ 13:21:42 #283
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144656428
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 13:20 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Ik vond dat zo vies :@
Nooit meer voor mij.

Zelfgemaakt pizzabodem _O_

Mooi topic dit. Eens even volgen.
100% volkoren is voor mij ook weer iets te, dan gaat de volkorensmaak overheersen. Je hebt ze wel in de biowinkel en ik koop ze heel soms uit gemak, maar om nou te zeggen joepie dit is vet lekker, nee. Gedeeltelijk volkoren vind ik wel echt lekker.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144656476
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 13:21 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

100% volkoren is voor mij ook weer iets te, dan gaat de volkorensmaak overheersen. Je hebt ze wel in de biowinkel en ik koop ze heel soms uit gemak, maar om nou te zeggen joepie dit is vet lekker, nee. Gedeeltelijk volkoren vind ik wel echt lekker.
Ik had echt 100% volkoren. Heb je een lekkere vulling erop liggen, het enige wat je proeft is volkoren en shit ;(
Ongelogen, volgens mij heb ik over die pizza een heel flesje knoflooksaus van de Calve leeg gegoten :')
U MAD?
  Moderator donderdag 18 september 2014 @ 13:27:08 #285
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144656610
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 13:23 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Ik had echt 100% volkoren. Heb je een lekkere vulling erop liggen, het enige wat je proeft is volkoren en shit ;(
Ongelogen, volgens mij heb ik over die pizza een heel flesje knoflooksaus van de Calve leeg gegoten :')
Ergens komt me het bekend voor: pizza met knoflooksaus, heb je dat verhaal al eens eerder verteld ergens? :P Soweiso doe ik op een pizza alleen maar tomaat en kaas, de rest hoeft van mij allemaal niet zo.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144656624
Ik doe ook wel eens volkoren, maar dan inderdaad niet 100% volkoren. Altijd wel met een deel 00 en/of spelt er doorheen bijvoorbeeld. :9
Ja doei.
pi_144656700
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 13:27 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ergens komt me het bekend voor: pizza met knoflooksaus, heb je dat verhaal al eens eerder verteld ergens? :P Soweiso doe ik op een pizza alleen maar tomaat en kaas, de rest hoeft van mij allemaal niet zo.
Volgens mij niet, maar dan ben ik gelukkig niet de enige.

Nee joh, zelfgemaakte pizza hoort helemaal vol te liggen; champignons, paprika's, mozarella, kaas, tomaten _O_
U MAD?
  Moderator donderdag 18 september 2014 @ 13:48:56 #288
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144657282
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 13:29 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Volgens mij niet, maar dan ben ik gelukkig niet de enige.

Nee joh, zelfgemaakte pizza hoort helemaal vol te liggen; champignons, paprika's, mozarella, kaas, tomaten _O_
Ik hou het gewoon plain. Tomaat, kaas. Tomatensaus maak ik ook zelf en kaas hangt net af wat ik heb liggen. In elk geval geen buffelmozzarella meer, want het gaat niet goed met die buffels ;(
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 18 september 2014 @ 14:27:22 #289
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_144658462
Hoeveel gram deeg gebruiken jullie eigenlijk per pizza? Ik heb nu twee bollen van 300gr in de koelkast liggen. Maar heb het idee dat dat een beetje veel is voor 2 pizza's voor 2 personen :')
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
  donderdag 18 september 2014 @ 18:00:08 #290
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_144664593
Het resultaat.
Deeg volgens de OP.
-Tomato frito saus
-mozzarella
-zwarzwalder schinken
-paprika
-olijven
-uienringen
-groene pepertjes
-zongedroogde tomaat
-kaas
-rucola

Bodem en korst niet echt luchtig. Maar smaakte goed.
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_144692117
Poulish staat al lekker te borrelen, over een uur of 2 gaat de fik in de oven en ga ik het deeg afmaken. Uur of 6 bakken! Nu al trek!
  Moderator vrijdag 19 september 2014 @ 16:05:57 #292
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_144696166
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:27 schreef Pandaplint het volgende:
Hoeveel gram deeg gebruiken jullie eigenlijk per pizza? Ik heb nu twee bollen van 300gr in de koelkast liggen. Maar heb het idee dat dat een beetje veel is voor 2 pizza's voor 2 personen :')
300g deeg of 300g meel?
Ik had laatst een pond meel voor 4 man, maar dat werden geen hele grote pizza's.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 19 september 2014 @ 16:11:19 #293
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_144696356
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 september 2014 16:05 schreef derLudolf het volgende:

[..]

300g deeg of 300g meel?
Ik had laatst een pond meel voor 4 man, maar dat werden geen hele grote pizza's.
300Gr deeg per pizza. Maar vond dat wat veel en heb er 3x200gr van gemaakt. Dat was voldoende voor 3pizza's ter grote van een groot bord. :)
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
  vrijdag 19 september 2014 @ 21:44:38 #294
262852 monkeybrain
High door Nescafé
pi_144708440
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 12:27 schreef de_boswachter het volgende:
Iemand ooit al eens een pizza met volkorenbodem gemaakt :r :r :r
Heerlijk hoor! Het is alleen wel veel lastiger om het goed te krijgen omdat het veel meer water zuigt.
De bodem niet te dik maken en krachtige kaas erop, zoals komijne :9 De steen goed heet hebben om de bodem krokant te krijgen.

Ik gebruik 250gr bloem voor 2 pizza's van rond de 25/30 centimeter.
pi_144708633
ik heb vandaag deeg gemaakt volgens het PDF bestand.
dus 263gram bloem voor 2pizza's.

we zullen morgen zien of het teveel is.
  zaterdag 20 september 2014 @ 09:40:24 #296
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_144716164
Vanavond pizzatje maken. Al wel vaker gedaan maar nooit helemaal tevreden over het deeg, dus het receptje in de OP proberen. Twee vragen:

Welke bloem kan je het best pakken?
Ik was in de veronderstelling dat verse gist beter is. Waarom instant?
Laffe huichelaar
  zaterdag 20 september 2014 @ 18:16:15 #297
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_144728125
Laffe huichelaar
  Moderator zaterdag 20 september 2014 @ 19:02:50 #298
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_144729599
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 09:40 schreef timmmmm het volgende:
Vanavond pizzatje maken. Al wel vaker gedaan maar nooit helemaal tevreden over het deeg, dus het receptje in de OP proberen. Twee vragen:

Welke bloem kan je het best pakken?
Ik was in de veronderstelling dat verse gist beter is. Waarom instant?
Omdat dat makkelijker is. Ik merk weinig verschil in hoe de bodem uiteindelijk smaakt. Een keer heb ik de bodem met verse gist gemaakt. Deeg kwam meer omhoog tijdens de rijs, maar smaak was net anders na het bakken.

Gebruik eigenlijk alleen maar verse gist voor oliebollen en met het overgebleven gist maak ik vaak waar pizza's. Waarom ik dan wel verse gist gebruik? Geen idee, zo ist t recept van mijn opa nou eenmaal...

Maar v als je voor elke keer pizza naar de bakker wilt voor gist, ga je gang ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 20 september 2014 @ 19:05:05 #299
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_144729672
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 september 2014 19:02 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Omdat dat makkelijker is. Ik merk weinig verschil in hoe de bodem uiteindelijk smaakt. Een keer heb ik de bodem met verse gist gemaakt. Deeg kwam meer omhoog tijdens de rijs, maar smaak was net anders na het bakken.

Gebruik eigenlijk alleen maar verse gist voor oliebollen en met het overgebleven gist maak ik vaak waar pizza's. Waarom ik dan wel verse gist gebruik? Geen idee, zo ist t recept van mijn opa nou eenmaal...

Maar v als je voor elke keer pizza naar de bakker wilt voor gist, ga je gang ;)
Hier tegenover bij de poolse supermarkt hebben ze het ook dus voor mij is het even makkelijk.
Laffe huichelaar
  Moderator zaterdag 20 september 2014 @ 19:25:58 #300
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144730305
Veel filialen van Dekamarkt hebben blokjes gist liggen, kost geen drol.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')