abonnement Unibet Coolblue
pi_143127580
Probeer het eens met tipo00 (zie recept(en) in de OP, vooral die van O+ Maximus ;( O+ ) en ik denk dat je betere resultaten krijgt dan met patentbloem.
Ja doei.
pi_143128930
De temperatuur is van vele grotere invloed, dan de maling heb ik gemerkt.
pi_143129127
quote:
3s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 16:22 schreef motorbloempje het volgende:
Probeer het eens met tipo00 (zie recept(en) in de OP, vooral die van O+ Maximus ;( O+ ) en ik denk dat je betere resultaten krijgt dan met patentbloem.
Ik heb juist een uitstekende korst met het huidige recept. Ging m'n brood bakken maar zo goed! oO<

Wat maakt het tipo00 recept dan beter? Luchtiger deeg ofzo?
  Moderator woensdag 6 augustus 2014 @ 17:20:28 #254
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_143129639
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 17:02 schreef Setheh het volgende:

[..]

Ik heb juist een uitstekende korst met het huidige recept. Ging m'n brood bakken maar zo goed! oO<

Wat maakt het tipo00 recept dan beter? Luchtiger deeg ofzo?
Meer gluten, dus het deeg is elastischer.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_143137545
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 17:20 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Meer gluten, dus het deeg is elastischer.
Het lijkt me vooral handig voor mijn broodrecepten, maar m'n pizzadeeg is juist aan alle kanten goed, wat mij betreft. Kan ik heus wel een keertje een ander recept proberen hoor, is alleen maar leuk, alleen ik kreeg de indruk dat er iets mis was met m'n huidige deeg terwijl ik juist hartstikke tevreden ben, dus ik vroeg me af of jullie iets opgevallen was dat de suggestie werd gedaan. ;)
  Moderator woensdag 6 augustus 2014 @ 21:27:28 #256
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_143140854
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 20:32 schreef Setheh het volgende:

[..]

Het lijkt me vooral handig voor mijn broodrecepten, maar m'n pizzadeeg is juist aan alle kanten goed, wat mij betreft. Kan ik heus wel een keertje een ander recept proberen hoor, is alleen maar leuk, alleen ik kreeg de indruk dat er iets mis was met m'n huidige deeg terwijl ik juist hartstikke tevreden ben, dus ik vroeg me af of jullie iets opgevallen was dat de suggestie werd gedaan. ;)
Ik weet niet hoe je bodem smaakt en wat voor krokantheid hij heeft, daar zit hem toch wel een groot gedeelte van de kwaliteit van een pizza.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_143143652
De smaak is prima! Ook lekker krokant. Enige waar ik af en toe last van heb is dat de korst wat hard kan worden als je 'm net een minuutje of twee te lang in de oven laat.
pi_143633505
Voor mij voorlopig geen buffelmozzarella meer...

'Dierenmishandeling bij productie buffelmozzarella'
  Moderator woensdag 20 augustus 2014 @ 23:10:09 #259
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_143649678
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_143653404
Koe mozarella is toch zo wit en smaakloos (euroshopper).
Itt de mozarella di buffala die ik altijd heb (nu dus niet meer).
Walgelijk van die kut bedrijven.

Desondanks. Van de week maar weer eens pizza bakken. Met biologische kaas dan maar ;) .
pi_144107646
Op dit moment bezig met mijn eerste eigengemaakte pizza met het recept uit de OP.
Deeg net opgebold en laat het even rusten, ik ben benieuwd!
  vrijdag 5 september 2014 @ 14:47:52 #262
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_144203213
Ik heb eigenlijk structureel dat mijn deeg "de pan uit rijst" en dan zacht en plakkerig wordt.
Vervolgens moet ik het dan eerst platkneden alvorens ik het kan uitrollen tot een pizza...

Ik gebruik de Farina huppeldepup in die kleine pakjes van de AH (heb ze ffies niet bij de hand) en gedroogde kant en klaar gist....



[ Bericht 21% gewijzigd door fietsie op 05-09-2014 14:57:40 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator vrijdag 5 september 2014 @ 14:50:28 #263
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144203298
Vast veel en veel te veel gist. Een heel zakje gist is voor 1kg deeg.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 5 september 2014 @ 14:55:40 #264
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_144203453
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 14:50 schreef djkoelkast het volgende:
Vast veel en veel te veel gist. Een heel zakje gist is voor 1kg deeg.
Ik baseerde me altijd op de volgende tekst:

quote:
Gist van Dr. Oetker is het ideale bakingrediënt voor allerlei zoet en hartig gebak. Gist zorgt voor een luchtig en licht deeg. Het geeft de speciale smaak aan bijvoorbeeld brood, oliebollen en vlaaibodems. De zakjes Gist van Dr. Oetker zijn gemakkelijk te gebruiken. Je kunt de gist meteen toevoegen aan de bloem. Een zakje gist is voldoende voor 500 g bloem.
Ik zou dat dus moeten halveren, een half zakje per 500g?
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator vrijdag 5 september 2014 @ 15:03:45 #265
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144203709
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 14:55 schreef fietsie het volgende:

[..]

Ik baseerde me altijd op de volgende tekst:

[..]

Ik zou dat dus moeten halveren, een half zakje per 500g?
Hoe lang laat je je pizzadeeg rijzen? Als dat een paar uur is heb je aan 1 theelepel gist voldoende.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 5 september 2014 @ 16:35:00 #266
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_144206510
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 15:03 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Hoe lang laat je je pizzadeeg rijzen? Als dat een paar uur is heb je aan 1 theelepel gist voldoende.
Meestal 2x een uur. Mooi, ik heb de benodigdheden voor het opbouwen van pizza-beleg in de kofferbak van de auto liggen, dus dit weekend gaat de hout-oven aan en ga ik eens met minder gist aan de slag. Ik zal de feedback hier posten!
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator vrijdag 5 september 2014 @ 16:52:33 #267
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144207102
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 16:35 schreef fietsie het volgende:

[..]

Meestal 2x een uur. Mooi, ik heb de benodigdheden voor het opbouwen van pizza-beleg in de kofferbak van de auto liggen, dus dit weekend gaat de hout-oven aan en ga ik eens met minder gist aan de slag. Ik zal de feedback hier posten!
Pizzadeeg is geen brooddeeg, 1x rijzen is genoeg, ik vind het het lekkerste om 's ochtends het deeg te maken, gewoon echt met letterlijk een theelepel instantgist. Dan 's avonds gebruiken, platdrukken, vormen en bakken.
Als je het toch snel wil zou ik maar gewoon de helft van het gist proberen, te veel gist is ook niet lekker en het heeft eigenlijk nooit zin. Mocht je te weinig gist hebben is alles wat je hoeft te doen langer wachten ;)

Italianen gebruiken maar 3g gist op 1,8kg meel (+ 1 liter water = een deeg van 2800g).
Brood gebruik je doorgaans 7-9 gram gist op 500g meel (+ 300ml water = een deeg van 800g)

Dus zeg brood +/- 1% gist van het gewicht van je deeg
Pizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deeg

800g deeg = 1,2g gist

Maar je redt het dan natuurlijk niet met een uurtje rijzen.

[ Bericht 6% gewijzigd door djkoelkast op 05-09-2014 16:57:35 ]
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 6 september 2014 @ 14:25:55 #268
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_144238101
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 16:52 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Pizzadeeg is geen brooddeeg, 1x rijzen is genoeg, ik vind het het lekkerste om 's ochtends het deeg te maken, gewoon echt met letterlijk een theelepel instantgist. Dan 's avonds gebruiken, platdrukken, vormen en bakken.
Als je het toch snel wil zou ik maar gewoon de helft van het gist proberen, te veel gist is ook niet lekker en het heeft eigenlijk nooit zin. Mocht je te weinig gist hebben is alles wat je hoeft te doen langer wachten ;)

Italianen gebruiken maar 3g gist op 1,8kg meel (+ 1 liter water = een deeg van 2800g).
Brood gebruik je doorgaans 7-9 gram gist op 500g meel (+ 300ml water = een deeg van 800g)

Dus zeg brood +/- 1% gist van het gewicht van je deeg
Pizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deeg

800g deeg = 1,2g gist

Maar je redt het dan natuurlijk niet met een uurtje rijzen.

Ik heb het met deze verhoudingen geprobeerd; de boel staat nu te rijzen. Vanavond wel wat foto's.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zaterdag 6 september 2014 @ 21:14:07 #269
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_144253110
-=* Disclaimer. Deze posting bevat foto's van pizza's met veel beleg. Puristen kunnen de beelden beter niet bekijken *=-

Conclusie was vandaag dat het met -nog- minder gist kan (denk dat het nu 2 gram was, mijn weegschaal springt na heeeeel lang op 1 gram te blijven hangen gelijk naar 6....) maar het was wel lekker.
We hadden bezoek die gezellig los gingen op het beleg en die bijzondere kasteeltjes bouwden ;)







Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator zaterdag 6 september 2014 @ 21:25:20 #270
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144253777
Even in China zo'n klein weegschaaltje bestellen die per 0.1g weegt, ideaal voor dit soort dingen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144266610
Als jij dat pakje gebruikt wat ik daar zie, daar zit toch al instant gist in. Bij mij toen wel. Dat was met een groen etiket en jij hebt rood.
Moet je eens bij de ingredienten kijken. Heel vaak zit er ook baking soda in....
  zondag 7 september 2014 @ 16:32:16 #272
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_144275446
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 11:30 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Als jij dat pakje gebruikt wat ik daar zie, daar zit toch al instant gist in. Bij mij toen wel. Dat was met een groen etiket en jij hebt rood.
Moet je eens bij de ingredienten kijken. Heel vaak zit er ook baking soda in....
Ja ik heb ook al 2x in twijfel gestaan; de groene is een mix, met gist en baking soda, de rode staat niets van dat alles op.

Maar ik overweeg om eens online ergens wat grotere verpakkingen te gaan zoeken want die kleine pakkies zijn niet handig als je zoals gisteren 14 pizza's moet fabriceren....
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zondag 14 september 2014 @ 02:02:37 #273
262852 monkeybrain
High door Nescafé
pi_144506291
Ik rol mijn deeg graag uit op een mengsel van bloem en wat polenta maismeel.
Dan krijgt de boden wat meer bite. Structuur gevoel in de mond en knapperigheid als je in de maiskorrels bijt.



Ik heb ook allerlei dure feta, buffel, mozzarella kaas zitten proberen maar gewoon goedkope roomsmeerkaas van de Lidl of Aldi in blokjes bovenop alle ingrediënten gooien is het lekkerste van allemaal.

  Moderator zondag 14 september 2014 @ 14:03:12 #274
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_144513350
Ik mix zo'n 15% (van de totale hoeveelheid bloem/meel) harde griesmeel mee. Daar krijg je ook goede knapperige bodem van
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 18 september 2014 @ 12:23:56 #275
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_144654941
Mij er ook maar eens gewaagd om pizzadeeg te maken met het recept uit de OP. Wat een geklooi was dat. Handen onder het deeg en kreeg het er met geen mogelijkheid van af. Uiteindelijk maar met m'n deeghanden de bloem gepakt :')
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')