abonnement Unibet Coolblue
pi_134912672
Tess was een tijd zindelijk en toen besloot ze dat ze weer een luier aan wilde. Ze wilde echt niet zonder. Tijdje met luier gedaan en ineen s wilde ze wel zonder.

Ze heeft een hele tijd s nachts nog met luier geslapen. Soms nog.. als ze ziek is bijvoorbeeld. We laten haar nu plassen rond 22.00 uur.
De ene ochtend is ze droog, de andere ochtend heeft ze in haar bed geplast.

Amber was overdag zindelijk toen ze 2jr en 3mnd was. Ze had de waterpokken en een liier deed zeer. Zindelijk s nachts duurde heel lang.

Ik zou het nu nog even laten voor wat het is. Komt vanzelf. Vooral niet pushen want dat werkt alleen maar averechts.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  dinsdag 31 december 2013 @ 08:42:58 #27
159867 becky27
Ik gooi een balletje op
pi_134913049
Hier dacht ik dat het een eeuwigheid zou duren maar ineens viel het kwartje. Denk dat ze bijna 3,5 was. Daarvoor boeide het niet en kakte ze gewoon haar broek vol. En nu heb ik geeneens luiers meer voor haar. Ze heeft sinds ze zindelijk is 1 keer een ongelukje gehad omdat ze te fanatiek aan het spelen was en te laat bij de wc.
Moet zeggen dat ze al veel eerder s nachts zindelijk was dan overdag.
pi_134913608
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2013 20:32 schreef Fannetje het volgende:
Bedankt voor jullie verhalen allemaal. Zoals verwacht is het bij iedereen dus anders.
Het is niet zo dat ze met veel tegenzin op het potje/wc gaat hoor, dus voorlopig ga ik haar er maar ieder uur naartoe sturen en kijken hoe het verder gaat.
Als je kind er geen interesse voor heeft, gaat dit jou meer helpen naar overspannen dan het kind uit zichzelf naar de pot
pi_134914337
Ik denk dat elk uur op het potje zetten niet helpt om te leren aanvoelen dat ze moet plassen.. Maar ook ik weet het niet. Bij Evie hebben we op een dag de luier uitgedaan, en het potje midden in de woonkamer gezet.....paar keer op de grond geplast, maar na een paar dagen merkte je de bewustwording van het gevoel, en dan dus moeten plassen. Ze was toen bijna drie, en we deden wel stickers plakken....


bij liene doen we het rustig aan, in aug aanpak wordt ze drie, dus daar de blote billen buiten
05-12-2009 is ons lieve meisje geboren! Evie (L)
17-08-2011 Onze 2e prachtige meid maakt het gezinnetje compleet: Liene (L)
pi_134914628
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 07:24 schreef Gaoxing het volgende:
"Klaar zijn" om zindelijk te worden is niet alleen lichamelijk of een kwestie van slim zijn, het is juist dat belang zien.
Ja, precies. Ze moet ook zindelijk wíllen zijn, om wat voor reden dan ook.
  dinsdag 31 december 2013 @ 10:12:40 #31
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_134914693
In België hanteren ze de aanpak wel van ieder uur op het potje zetten. Maar daar moeten ze ook met 2 of 2.5 jaar hele dagen naar school dus dan moeten ze zindelijk zijn.
Het zou mijn aanpak niet zijn.
Rayen 2½ jaar!
pi_134917583
hier deden we het ook met het zetten van een timer. Eerst om het half uur, daarna om het uur en zo steeds meer tijd ertussen.

We hebben ergens een pauze ingelast omdat we merkten dat ze er echt geen zin in had.
Toen ze uiteindelijk zelf weer op het potje wou zijn we weer gestart en werkte dat met de timer prima. Het is niet zo dat ze de aandrang dan beter voelen ofzo, maar voor het voorkomen van ongelukjes..mijn dochter vondt dit namelijk zelf wel erg vervelend.

Op de kinderopvang hadden ze ook voor de kinderen die aan het oefenen waren vaste plasmomentjes..dus zo gek lijkt het niet.

Maar in jou geval weet ik ook niet wta verstandig is..je hebt alles al geprobeerd, ik zou gewoon doorpakken en desnoods gewoon om t uur naar de wc laten gaan. zeker geen luier meer aandoen, maar samen mooi ondergoed kopen ofzo. Succes in elk geval!
  dinsdag 31 december 2013 @ 17:34:39 #33
411434 Lejenk
Doe maar een banaan
pi_134932458
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 10:12 schreef TimeJumper het volgende:
In België hanteren ze de aanpak wel van ieder uur op het potje zetten. Maar daar moeten ze ook met 2 of 2.5 jaar hele dagen naar school dus dan moeten ze zindelijk zijn.
Het zou mijn aanpak niet zijn.
Niet geheel waar. Wij hebben zoals hierboven al eens beschreven de luier uit gedaan, potje in de woonkamer gezet, en stickers plakken als het goed gaat. Bij 20 stickers op een week gingen we dan naar Planckendael of dergelijke, ze luisterde en at ook slecht, daar kon ze ook stickers mee verdienen.

Mijn tip is dan ook, focus niet alleen op het zindelijk worden als je met het systeem van stickers werkt, pak een paar punten, en geef haar overdreven positieve aandacht als ze een sticker verdiend heeft (Of in het potje geplast heeft natuurlijk). In ons geval raakte de kleine steeds meer gemotiveerd om stickers te verdienen, en was ze op 2 weken zindelijk, 's nachts nog 2 maal een ongelukje gehad. (Niet vergeten het potje op de kamer te zetten)

Ze heeft nog wel een tijdje opzettelijk in haar broek gepoept als ze haar zin niet kreeg, deels ook te danken aan de school, de juf zette haar voor straf in de hoek als ze een "ongelukje" had. Na een gesprek met de school is de situatie verbeterd. Zij werd niet meer in de hoek gezet, en thuis hebben wij iedere avond uitgelegd dat zij dat niet meer met opzet mag doen. Het "grote meid en geen baby" verhaal heeft hier wel een rol in gespeeld.
Ze is inmiddels 3 jaar oud, en nu een kleine 8 maand zindelijk. Het probleem is nu, en ik hoop dat ik dat in dit topic onder mag brengen, ze plast sinds 4 dagen 's nachts weer in bed. Zelf geeft zij aan dat ze gedroomd heeft over de zee.
Als dat iedere nacht gebeurd is natuurlijk niet echt prettig. Iemand nog een tip om dit aan te pakken?
pi_135072633
Hier ook weer verder met de training Lotte was in de zomer zindelijk tot er een broek aanging dan ging het geheid mis. Nu al een paar dagen dat ze zelf aangeeft geen pamper om te willen omdat ze op de wc wil plassen. Vandaag maar 1x een ongelukje toen ik even boven was en toen ik beneden kwam had ze haar natte kleding al uit gedaan. Ik hoop dat we het nu door kunnen zetten!
pi_137758583
Hoi! Vooral wat oudere kindjes in dit topic... Mijn dochter van 19 maanden is zich bewust van poepen. Rent erna gelijk naar het potje om er op te gaan zitten. De timing is er nog niet, logisch. Voor mij hoeft ze ook echt nog niet zindelijk te worden, maar omdat ze zelf al snapt dat er iets mee "moet", lijkt het me geen goed idee om er niks mee te doen. Ik zeg dan ook dat ik het heel knap vind en dat we een schone luier aan gaan doen omdat ze gepoept heeft. Luier met inhoud laat ik dan ook heel even zien en leg uit dat dat poep is en dan roept ze zelf "bah". En dat was het.

Ben eigenlijk wel eens benieuwd naar ervaringen met jongere kindjes.

En hoe het is gegaan met de andere kindjes in het topic :)
pi_137758655
SE mijn oudste dochter was 19 of 20 maanden toen ze zei "mama, poepen!" na een badje, we hebben haar toen op het potje gezet eigenlijk een beetje grappend van maar natuurlijk schat :') en ze poepte keurig op het potje. De week erna was ze overdag volledig zindelijk. Het nachtzindelijk heeft nog een maand of vijf ofzo geduurd, daar had ik geen haast mee. ik deed gewoon een luier om en op een bepaald moment was 's morgens die luier steeds droog.

Als je kind het vanzelf aangeeft kun je er natuurlijk altijd wat mee doen, beter krijg je het niet :)
Voor zover ik begrepen heb is het anatomisch gezien bij meisjes (!) zo dat ze rond de 18 maanden in staat gaan zijn om urine/ontlasting bewust op te houden, dat ze zeg maar controle krijgen over die spieren. Dus zou best kunnen hoor :Y

Mijn jongste is nu 3 jaar en 2 maanden en die heeft een maand gehad dat ze helemaal zindelijk was. Inmiddels heeft mevrouw de eigenwijs toch weer liever een luier aan. Ik vind het prima, komt allemaal wel. Ik maak me er niet druk over, als je kind er nog niet aan toe is kun je het niet afdwingen. Mogelijk dat je er een hoop gedoe mee op de hals haalt ook qua obstipatie en zulks. Ik kijk wel uit, genoeg gedoe op dat vlak :X
:)
pi_137758788
Bij Chris heb ik het ook laten gaan. Het forceren werkt niet zo bij ons. Elke maand vanaf dat hij 2,5 was eens een ochtend zonder luier laten doen. Maar dan had ik om 12 uur de voorraad broeken er wel door. Elk uur laten plassen was niet genoeg, er kwam soms elk kwartier wel iets..
Uiteindelijk met 3,5 had hij maar 1 natte broek in een dag. De 2 dagen erna ook nog 1-2 natte broeken, en daarna nauwelijks nog ongelukjes.
3 maand later was ik eens de nachtluier vergeten om te doen. In de ochtend was hij gewoon droog. En dat is daarna zo gebleven. Ongelukjes hebben we echt zelden gehad overdag&'s nachts.

Hij werd in de zomervakantie 4, dus het plan was, als hij niet zindelijk was, om hem dan een paar zonnige dagjes in de tuin te laten rondscharrelen zonder luier. Maar dat bleek niet nodig.

Chris had ook nog een hekel aan het potje en de wc, daar zijn we vanaf 2 jaar mee bezig gegaan en rond de 3 jaar wel goed. Lekker luchtige aanpak, en het werkte goed bij ons..

SE, Chris gaf het eerder ook wel aan, dan kroop hij even weg achter een stoel. Maar dat was maar soms, en echt te laat om hem nog op het potje te zetten.
Meisjes zijn gemiddeld gezien ook een jaar eerder zindelijk dacht ik..
pi_137766416
Hier een dochter die met 2 jaar en een week of twee à drie zindelijk was. Ze gaf geen signalen, maar had steeds luieruitslag en het was lente dus ik dacht woon lekker zonder luier laten lopen. is sowieso goed voor de billetjes. Ze was ook binnen een week volledig zindelijk. Geen enkel probleem. Ze had 's ochtends altijd een volle luier maar ik vermoedde dat ze die lekker volplaste als ze eenmaal wakker was en niet zozeer 's nachts. Dus potje op haar kamer, luier uit en nog nooit een nachtelijk ongelukje gehad sindsdien. 2 Jaar en 6 mnd was ze toen.

Jongste is een lastiger verhaal. Hij reageerde steeds best panisch als ik over een potje begon. Dus ik dacht rustig aan met deze. Maar toen ik een keer vroeg of hij even op een potje wilde plassen voor een spekkie :P , toen deed hij dat direct. :D. Vanaf toen luier uitgelaten en ook binnen een paar dagen overdag zindelijk. 2 jaar en 3 mnd was hij toen.
Toch voelt het niet helemaal relaxed nog. Hij bleef op het kdv best nog wel een tijdje in zijn broek plassen, maar omdat hij thuis geen ongelukjes had, wilde ik hem eigenlijk geen luier meer aandoen. Ik weet nogsteeds niet of dat de beste beslissing was. Hij is 's nachts nog niet zindelijk. Het gaat soms weken goed, maar dan ook gerust een week elke nacht fout. Als ik moe ben van de gebroken nachten, koop ik een klein pak luiers en als die dan op is proberen we weer zonder. Hij wil zelf eigenlijk echt geen luier aan 's nachts. Te warm en niet fijn. Maar ja, mijn nacht is me ook wat waard ;) . Hij is een jongen, net 4 en we zien wel. Ik maak me nog geen zorgen.
pi_137767627
Vooral niet gaan forceren, zolang het kind zelf aangeeft er nog niet klaar voor te zijn kun je ze 100 keer op de wc zetten en zullen ze 99x alsnog in de broek plassen. Dwingen werkt averechts, probeer het gewoon op vaste momenten( bijv: in de ochtend en 1x in de middag..) Kinderen maken die klik vanzelf, dwingen gaat niet helpen.(uitzonderingen zijn er altijd)
Ik weet niet of er vriendjes van dezelfde leeftijd zijn die al zindelijk zijn, maar dan zou dat nog wel eens kunnen helpen, gebeurt vaak op de opvang ook, want dan zijn ze toch geen baby meer... ( denk eraan dit nooit tegen je kind te zeggen als je m.iets wilt leren, want als het kind de aandrang simpelweg nog niet voelt ondermijn je zijn/haar zelfvertrouwen en zelfbeeld met zo'n opmerking.)
Met nog 8 maanden te gaan is er nog tijd zat :)
S. 2014
J. 2016
pi_137767838
Onze dochter is pas een maand zindelijk (4 jaar, 2 mnd). Ze ging dus met luier aan naar school.
We kregen het al die tijd niet voor elkaar. Ze weigerde pertinent om naar een wc of op een potje te gaan. Ze deed het niet, klaar, wat we ook maar probeerde.

In de eerste dagen van school zijn we haar twee keer moeten komen halen omdat ze moest plassen en ze wel doorhad dat het in de luier doen daar niet "hoorde". Heel vervelend, maar ja.

Ineens zette ze zich eroverheen. Op tijd van een dag was het klaar. Ze ging naar de wc, plaste en was buiten zinnen van blijdschap. Geen luier meer, ook niet 's nachts.
Het potje heeft ze dus overgeslagen (wel hysterisch opgezeten maar nooit iets op gedaan).
  zaterdag 15 maart 2014 @ 19:30:24 #41
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_137775233
Ik heb verder geen reacties gelezen maar loslaten was hier de truc.
Harry had niks anders dan 'ongelukjes'. Alleen op de kookwekker bleef hij redelijk droog, maar uit zichzelf ging hij niet. Op het dieptepunt (2 weken voordat hij mocht gaan oefenen op de basisschool) had ik 8 natte lange broeken, 10 natte onderbroeken, 2 natte hemden, 2 vieze vestjes en paar natte sokken, evenals 4 handdoeken en een natte bank op 1 dag evenals 2x in de broek gepoept (wat hij al héél lang niet meer deed).

Ik had ook al helemaal stress want hij mocht gaan oefenen op de basisschool (ochtend).
Juf zou hem elk uur eventjes naar de wc sturen. Hij kwam dag 1 terug met andere broek aan (had 2 setjes reserve meegeven). En voordat we het schoolplein af waren, had hij zijn broek weer nat.
2e keer oefenen: geen ongelukjes.
Sindsdien is hij droog op een enkel ongelukje na (bijna altijd thuis). Er zit nog 1 reserve-onderbroek in zijn tas. Rest heb ik er uitgehaald.

Overigens is hij voor de nacht niet zindelijk. Hij is ook te 'lui' om 's ochtends op te staan om te gaan plassen dus zijn luier loopt bijna over 's morgens. Ik laat het nu even zo. Overdag droog is mij meer waard.
pi_137776083
Och boeiend. De juf komt 's nachts toch zn luier niet verschonen, hij moet niets.

En die vier-jaar regel is ook alleen maar ingesteld omdat het voor juffen anders niet te doen zou zijn. Betekent nog niet dat het vreselijk abnormaal of niet-natuurlijk is als je kind rond de 3,5 of 4 jaar nog niet zindelijk is.
:)
  zaterdag 15 maart 2014 @ 20:03:24 #43
11682 Moonah
Jolie femme
pi_137776663
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 maart 2014 19:50 schreef mignonne het volgende:
En die vier-jaar regel is ook alleen maar ingesteld omdat het voor juffen anders niet te doen zou zijn. is.
Kleine nuance aangebracht.

Thies was geloof ik met 3 jaar overdag droog, ik weet het niet meer precies. Proces verliep heel makkelijk en natuurlijk. Maar 's nachts lukt het niet. Hij is nu ruim 7. Het schijnt nog niet heel erg abnormaal te zijn, wij maken er ook geen probleem van. Hij zelf trouwens ook niet. Hij slaapt gewoon overal doorheen. Heel vast. Laatst was ons rookalarm kapot ofzo, het ging 's nachts in elk geval 3x af. Hij slaapt gewoon door. Een poos terug hebben we hem 's avonds voor wij gingen slapen naar het toilet laten gaan. En dan ook echt wakker proberen te maken. Nu, dat is niet te doen. Kind is echt niet wakker te krijgen, we waren er wel een kwartier mee bezig. Binnenkort gaan we maar eens naar de huisarts, voor een plaswekker ofzo. Hoewel ik me afvraag of hij daar wél wakker van gaat worden.
Iemand ervaring?
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_137776907
Volgens mij lees je het negatiever dan ik het bedoel :D

Geen ervaring met plaswekkers en zulks, het schijnt wel te werken van wat ik begreep. Die officiële van via de huisarts dan.
:)
pi_137777123
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 maart 2014 20:03 schreef Moonah het volgende:

[..]

Kleine nuance aangebracht.

Thies was geloof ik met 3 jaar overdag droog, ik weet het niet meer precies. Proces verliep heel makkelijk en natuurlijk. Maar 's nachts lukt het niet. Hij is nu ruim 7. Het schijnt nog niet heel erg abnormaal te zijn, wij maken er ook geen probleem van. Hij zelf trouwens ook niet. Hij slaapt gewoon overal doorheen. Heel vast. Laatst was ons rookalarm kapot ofzo, het ging 's nachts in elk geval 3x af. Hij slaapt gewoon door. Een poos terug hebben we hem 's avonds voor wij gingen slapen naar het toilet laten gaan. En dan ook echt wakker proberen te maken. Nu, dat is niet te doen. Kind is echt niet wakker te krijgen, we waren er wel een kwartier mee bezig. Binnenkort gaan we maar eens naar de huisarts, voor een plaswekker ofzo. Hoewel ik me afvraag of hij daar wél wakker van gaat worden.
Iemand ervaring?
Volgens mij bedoelde mignonne meer dat het gewoon geen haalbare kaart zou zijn voor de leerkracht,.geen negatieve input lees ik er in.

Wb plaswekker, geen ervaring maar weet je toevallig om hij s'nachts echt al plast of pas bij het ontwaken... Want in t laatste geval kun je hem misschien bij het wakker worden gelijk op de wc zetten.
S. 2014
J. 2016
  zaterdag 15 maart 2014 @ 20:14:34 #46
11682 Moonah
Jolie femme
pi_137777141
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 maart 2014 20:09 schreef mignonne het volgende:
Volgens mij lees je het negatiever dan ik het bedoel :D
Weet niet of het negatief is, weet alleen dat er gewoon geen tijd is in een volle kleuterklas om een luier te verschonen. :)
quote:
Geen ervaring met plaswekkers en zulks, het schijnt wel te werken van wat ik begreep. Die officiële van via de huisarts dan.
Ik begreep ook dat ze werken. Vraag me alleen af hóe, als een kind zelfs van een kei-en keihard brandalarm niet wakker wordt.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_137777324
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 maart 2014 20:14 schreef Moonah het volgende:

[..]

Weet niet of het negatief is, weet alleen dat er gewoon geen tijd is in een volle kleuterklas om een luier te verschonen. :)

[..]

Ik begreep ook dat ze werken. Vraag me alleen af hóe, als een kind zelfs van een kei-en keihard brandalarm niet wakker wordt.
Dat snap ik :D

Ik bedoelde te zeggen dat áls die regel er niet was, dan zou dat niet te doen zijn voor een juf.

Volgens mij is zo'n wekker gekoppeld aan een broekje, als t broekje nat wordt gaat de wekker af. Maar als ie echt zo diep slaapt dan zou ik me idd ook afvragen of hij dan wel wakker wordt.
Only one way to find out ;)
:)
  zaterdag 15 maart 2014 @ 20:24:42 #48
11682 Moonah
Jolie femme
pi_137777597
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 maart 2014 20:18 schreef mignonne het volgende:

[..]

Dat snap ik :D

Ik bedoelde te zeggen dat áls die regel er niet was, dan zou dat niet te doen zijn voor een juf.
Ja, ik dacht al dat je dat bedoelde toen je zei dat ik het te negatief oppakte.
Zet me wel aan het denken, ik voel me als leerkracht best wel vaak 'aangevallen' hier merk ik... :@
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_137777693
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 maart 2014 20:24 schreef Moonah het volgende:

[..]

Ja, ik dacht al dat je dat bedoelde toen je zei dat ik het te negatief oppakte.
Zet me wel aan het denken, ik voel me als leerkracht best wel vaak 'aangevallen' hier merk ik... :@
:D
niet nodig joh. :*
:)
pi_137778198
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 maart 2014 20:24 schreef Moonah het volgende:

[..]

Ja, ik dacht al dat je dat bedoelde toen je zei dat ik het te negatief oppakte.
Zet me wel aan het denken, ik voel me als leerkracht best wel vaak 'aangevallen' hier merk ik... :@
Heb ik ook hoor als het over leidsters van de opvang gaat... :)
S. 2014
J. 2016
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')