abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:11:02 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135030937
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 17:07 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik kwam er ook niet mee he, dat was Isegrim. :+
Of nee, Weltschmerz

Moet er bijvoorbeeld niet aan denken, hollandaise saus van ghee. :N
Getver
Nee, hollandaise maak ik gewoon met een mooie boter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:20:43 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135031346
Oh, ik liever van lelijke boter.
pi_135031382
De pan met boter staat al op :P Kon niets vinden dat op geklaarde boter leek. Dus maar even een kilootje boter gekocht bij de kaasboer. Mjam.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:22:49 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135031428
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 17:20 schreef RobinOok het volgende:
Oh, ik liever van lelijke boter.
Nog altijd beter dan geile boter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:23:40 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135031470
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 17:21 schreef Hagelkaas het volgende:
De pan met boter staat al op :P Kon niets vinden dat op geklaarde boter leek. Dus maar even een kilootje boter gekocht bij de kaasboer. Mjam.
Om boter te klaren kan je gewoon de goedkope Aldi/Lidl boter gebruiken, scheelt de helft
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:28:39 #156
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_135031704
Geile boter is in Marokko juist weer gewild. Smen is weinig anders dan ranse boter toch?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:31:17 #157
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_135031837
Ik maak trouwens nooit sauzen e.d. Ghee gebruik ik voor Indiase curry's. Maar wmb prima geschikt als bakboter ook.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:34:28 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135031960
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 17:28 schreef Isegrim het volgende:
Geile boter is in Marokko juist weer gewild. Smen is weinig anders dan ranse boter toch?
Geile boter is bedorven, ranzige (geoxideerde) boter, smen is gerijpte geklaarde boter, ook ranzig.
Tja, in Zweden vinden ze bedorven haring een lekkernij, in ijsland bedorven haai. Wij laten wild en rundvlees besterven, ansjovis is ook nobele rot, net als kaas.
Maar zure melk is nog geen karnemelk, niet iedere beschimmelde druif wordt een dessertwijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135032041
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Om boter te klaren kan je gewoon de goedkope Aldi/Lidl boter gebruiken, scheelt de helft
Is het niet lekkerder om goede boter te gebruiken? Omdat je er natuurlijk ook jus van maakt na het bakken. Of is dit een extra vierge/geraffineerd verhaal als bij olijfolie.

Ik lees ook vaak dat er geklaarde boter in hollandaise gaat, waarom is dit? Ik maak hem altijd met gewone boter.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:37:54 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135032083
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 17:36 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Is het niet lekkerder om goede boter te gebruiken? Omdat je er natuurlijk ook jus van maakt na het bakken. Of is dit een extra vierge/geraffineerd verhaal als bij olijfolie.

Ik lees ook vaak dat er geklaarde boter in hollandaise gaat, waarom is dit? Ik maak hem altijd met gewone boter.
Om te klaren vind ik het onzin, als er al een subtiel smaakverschil zou zijn, verdwijnt dat bij het klaren en bakken.
Je gebruikt ook een chique wijn om mee te koken (koks die dat wel doen zijn gek)
Over de hollandaise, daar wil ik nu juist de licht emulgerende werking van verse boter hebben en de subtiele smaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135058670
Piet, weet je nog een lekker recept met lamsworstjes? Moeten vandaag op.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 4 januari 2014 @ 11:11:10 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135058684
Braden en op een broodje met ayvar of sambal?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135058824
Goede, ik ga er lamsburgers van maken.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_135058833
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 17:36 schreef Hagelkaas het volgende:
Is het niet lekkerder om goede boter te gebruiken?
Volgens mij maakt dat geen klap uit, boter is boter.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 4 januari 2014 @ 12:02:53 #165
414785 sirdanilot
pi_135059700
Zolang het vetpercentage hetzelfde is is volgens mij elke boter het zelfde toch? Ik weet eigenlijk niet wat het verschil is tussen bijvoorbeeld goudmerk en zilvermerk aan boter.

Bij de digros haal ik de goedkoopste (gewoon een wit pakje met blauwe lijntjes met de tekst 'ROOMBOTER', lekker simpel), die kost 1,09 volgens mij. De allergoedkoopste is van die 60% boter maar dat doe ik niet, dan betaal je voor water.

Bij gezouten boter heb je wel een verschill, maar dat ligt ook aan wat voor zout erin zit. Zoute boter 'rijpt' volgens mij ook een beetje.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 4 januari 2014 @ 12:32:07 #166
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135060392
De ene boter heeft veel meer water in zich als de andere. Dat merk je vooral aan het spetteren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 4 januari 2014 @ 13:22:45 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135061743
" De productnaam 'boter' is beschermd en mag alleen gebruikt worden als er ten minste 80% melkvet in het product zit."

http://nl.wikipedia.org/wiki/Boter_(zuivel)

Nederland kent een zeer strenge boterwet, omdat er in de 19e eeuw zo mee gerotzooid werd dat het niet meer te exporteren viel.
http://www.techniekinnede(...)De_Boterwet_van_1889
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135066246
Piet of andere fokkers, ik ben Boeuf Bour­guig­non aan het maken maar ik heb waarschijnlijk de verhouding fond, wijn fout gedaan. De wijnsmaak is heeeel erg overheersend. Hoe kan ik deze iets afzwakken?
pi_135066710
Piet, nog tips voor spiering? :)
pi_135066758
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 13:22 schreef Pietverdriet het volgende:
" De productnaam 'boter' is beschermd en mag alleen gebruikt worden als er ten minste 80% melkvet in het product zit."

http://nl.wikipedia.org/wiki/Boter_(zuivel)

Nederland kent een zeer strenge boterwet, omdat er in de 19e eeuw zo mee gerotzooid werd dat het niet meer te exporteren viel.
http://www.techniekinnede(...)De_Boterwet_van_1889
Mijn haat-liefde relatie met Marqt werd vorige week een tikje bedroefder toen hun boterkoek geen boter bleek te bevatten.
  zaterdag 4 januari 2014 @ 15:50:50 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135066976
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 15:33 schreef _The_General_ het volgende:
Piet of andere fokkers, ik ben Boeuf Bour­guig­non aan het maken maar ik heb waarschijnlijk de verhouding fond, wijn fout gedaan. De wijnsmaak is heeeel erg overheersend. Hoe kan ik deze iets afzwakken?
Ik denk dat als je wacht het vanzelf beter wordt.
Of is het al klaar?
pi_135080610
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 15:44 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Piet, nog tips voor spiering? :)
Oh, en ze zijn pakweg 15 tot 18 centimeter lang (inc kop-staart). Is het dan met graat en al te frituren/eten, zoals alle Zuid-Europese recepten zeggen?
  zaterdag 4 januari 2014 @ 21:20:02 #173
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_135081652
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 13:22 schreef Pietverdriet het volgende:
" De productnaam 'boter' is beschermd en mag alleen gebruikt worden als er ten minste 80% melkvet in het product zit."

http://nl.wikipedia.org/wiki/Boter_(zuivel)

Nederland kent een zeer strenge boterwet, omdat er in de 19e eeuw zo mee gerotzooid werd dat het niet meer te exporteren viel.
http://www.techniekinnede(...)De_Boterwet_van_1889
is het ook daarom dat wij het over 'pindakaas' hebben ipv 'pindaboter' ?
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  zaterdag 4 januari 2014 @ 21:28:39 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135082059
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 15:33 schreef _The_General_ het volgende:
Piet of andere fokkers, ik ben Boeuf Bour­guig­non aan het maken maar ik heb waarschijnlijk de verhouding fond, wijn fout gedaan. De wijnsmaak is heeeel erg overheersend. Hoe kan ik deze iets afzwakken?
Lang laten sudderen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 januari 2014 @ 21:29:41 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135082105
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 20:55 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Oh, en ze zijn pakweg 15 tot 18 centimeter lang (inc kop-staart). Is het dan met graat en al te frituren/eten, zoals alle Zuid-Europese recepten zeggen?
Ja, door de bloem halen en in het geheel frituren
Je moet er van houden, ik vind dat lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')