abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 1 januari 2014 @ 01:52:17 #76
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_134944678
quote:
14s.gif Op dinsdag 31 december 2013 09:00 schreef phluphy het volgende:

[..]

Nee. Goede kwaliteit mag geld kosten. Maar ik ga geen 4, 5 of 6 messen kopen als ik er uiteindelijk maar 2 ga (of hoef te) gebruiken.

[..]

Bedankt voor de uitgebreide toelichting. Ik denk dat ik met een koksmes en molenmesje ga beginnen, en al naar gelang de behoefte kan ik dit dan later nog uitbreiden.
Koop een koksmes! Koop na een tijd pas andere messen. Koop een koksmes dat je bevalt. Ga gewoin eens voelen bij de speciaal zaak. Ikzelf hen globals (allemaal geschenk) maar zou eerder voor zwaarder kiezen. Begin dus met 1 mes.
Siesta & Fiesta!
pi_134949079
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:42 schreef Scorpie het volgende:
Piet hoe maak ik bloedrode biefstuk !
Sous vide of soortgelijke langzame garing. Lange tijd op 45 tot 50 graden. Daarna zeer kort in een enorm hete pan iedere kant bakken.
pi_134949199
quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2014 01:52 schreef Bramito het volgende:

[..]

Koop een koksmes! Koop na een tijd pas andere messen. Koop een koksmes dat je bevalt. Ga gewoin eens voelen bij de speciaal zaak. Ikzelf hen globals (allemaal geschenk) maar zou eerder voor zwaarder kiezen. Begin dus met 1 mes.
Ik zou juist eerder het molenmesje nemen :Y
  woensdag 1 januari 2014 @ 14:32:02 #79
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_134950603
Dat is een schilmesje.... een goed koksmes is zo heerijk...
Siesta & Fiesta!
  woensdag 1 januari 2014 @ 14:45:32 #80
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_134950956
quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2014 01:52 schreef Bramito het volgende:

[..]

Koop een koksmes! Koop na een tijd pas andere messen. Koop een koksmes dat je bevalt. Ga gewoin eens voelen bij de speciaal zaak. Ikzelf hen globals (allemaal geschenk) maar zou eerder voor zwaarder kiezen. Begin dus met 1 mes.
quote:
14s.gif Op woensdag 1 januari 2014 13:29 schreef PaarsBeestje het volgende:

[..]

Ik zou juist eerder het molenmesje nemen :Y
Het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Oftewel: dit worden inderdaad de 2 messen om mee te starten. En misschien blijft het er wel bij. Time will tell!
... ♥ ik mis je ♥
  woensdag 1 januari 2014 @ 17:31:09 #81
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_134954935
Goed idee hoor, een molenmesje kost niks en heel handig. Ik moet er ook eens een kopen.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 1 januari 2014 @ 17:38:52 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134955152
Ik doe vrijwel alles met mijn koksmes.
Daarnaast heb ik veel botte mesjes, bijvoorbeeld om de schil van een ui te trekken.
Die moeten ook niet scherper zijn, want dan zit je constant met van die sneetjes in je duim.

Scherp klein mesje is hooguit fijn om spruitjes mee in te kruisen.
Daarvoor had ik ooit 2 molenmesjes, maar ja, zulke mesjes verdwijnen altijd na verloop van tijd.

En wat ik verder een fijn mes vind is mijn fileermes. Maar dan het kleinste formaat. Gekocht voro het uitbenen voor kwartels, maar eerlijk gezegd vind ik al het gefileer en uitgebeen (kippen, eenden, lamsschouders/nek, ossenstaart, etc) fijn met dat kleine mesje. Ik zou geen groter fileer/uitbeenmes hoeven. Maar goed, dat gebruik je maar eens in de zoveel tijd, dus daar moet je maar net zin in hebben om geld aan uit te geven. Een scherp koksmes, dat is onmisbaar.
pi_134957183
Ik ben het eens met één goed koksmes en dan wat andere mesjes van mindere kwaliteit erbij. Fileermes en schilmesje en botte messen zijn al genoemd. Ik vind zo'n Chinees hakmes/bijl heel erg handig:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Voor een tientje of zo bij de toko. Ik gebruik hem veel meer dan mijn goeie koksmes. Het is handiger kruiden hakken, knoflook pletten, je kunt er ook nog eens keer bot mee doorhakken en je schept alles er zo mee de pan in.

Ook handig om in de keukenla te hebben liggen is een oestermes:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Niet alleen voor oesters maar voor allerlei natuurlijke en niet natuurlijke verpakkingen die weerbarstig zijn, en niet alleen van eten. Het is een dik stevig mes, gemaakt om mee te wrikken, en dat moet soms ook gebeuren. Kan ook heel goedkoop.

Wat betreft het koksmes, ik ben wel een fan van Robert Herder, maar dat heeft ook met romantiek en perfectionisme te maken. Koolstofstaal snijdt heerlijk maar het is lastig in het onderhoud en geeft ook smaak af aan bepaald eten en doet het verkleuren, terwijl roestvrij staal ook scherp genoeg kan zijn. Ik zou dat niet aan iedereen adviseren.

Verder vind ik het altijd irritant als je met je knokkels tegen de plank aankomt nog voordat je ergens helemaal doorheen bent. Dus ik zou gaan voor een mes met een aan de achterkant hoog blad. Mijn ervaringen met knives en tools zijn ook erg positef, ook omdat ze in het geval R. Herder de goedkoopste waren.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 1 januari 2014 @ 20:04:05 #84
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_134959385
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 18:58 schreef Weltschmerz het volgende:


Verder vind ik het altijd irritant als je met je knokkels tegen de plank aankomt nog voordat je ergens helemaal doorheen bent. Dus ik zou gaan voor een mes met een aan de achterkant hoog blad.
Dit iets voor je?
Siesta & Fiesta!
  woensdag 1 januari 2014 @ 20:09:40 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134959600
Zo een chinees koksbijltje is verrassend handig idd, daar moet ik Weltschmerz gelijk geven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 januari 2014 @ 20:29:32 #86
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_134960446
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 20:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Zo een chinees koksbijltje is verrassend handig idd, daar moet ik Weltschmerz gelijk geven
ik word daar oprecht echt heel blij van als ik daar een courgette of aubergine mee slacht :@ :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 1 januari 2014 @ 20:31:23 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134960528
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 20:29 schreef Molo het volgende:

[..]

ik word daar oprecht echt heel blij van als ik daar een courgette of aubergine mee slacht :@ :D
Courgette snij ik in de lengte aan plakken op de mandoline

Om ze vervolgens te grillen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 januari 2014 @ 20:55:09 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134961515
Ik ook.
  woensdag 1 januari 2014 @ 20:57:42 #89
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134961614
Ik heb het niet meer zo op mandolines sinds mijn witte kool rode kool werd :@
  woensdag 1 januari 2014 @ 21:02:26 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134961834
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 20:57 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb het niet meer zo op mandolines sinds mijn witte kool rode kool werd :@
Overkomt de besten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 januari 2014 @ 21:09:36 #91
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_134962174
quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2014 20:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Courgette snij ik in de lengte aan plakken op de mandoline
[ afbeelding ]
Om ze vervolgens te grillen
Das een mooie! Merk?
Siesta & Fiesta!
  woensdag 1 januari 2014 @ 21:35:42 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134963603
quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2014 21:09 schreef Bramito het volgende:

[..]

Das een mooie! Merk?
"Bron"
professionele mandoline
model Classic
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 januari 2014 @ 21:38:16 #93
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134963737
Die Chinese hakmessen zijn ook geschikt om zelf gehakt mee te maken. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 1 januari 2014 @ 21:53:02 #94
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_134964503
quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2014 20:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Courgette snij ik in de lengte aan plakken op de mandoline
[ afbeelding ]
Om ze vervolgens te grillen
Staat al een paar jaar op mijn lijstje, maar ik vind het tot nu toe nog te duur om aan te schaffen. Maar ooit komt hij er wel :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 1 januari 2014 @ 23:23:44 #95
414785 sirdanilot
pi_134969228
Levensgevaarlijk, zo'n mandoline. Tenminste, als je per se tot het laatste eindje wil snijden en/of geen vingerhoedje gebruikt.

Als ik echt iets in veel plakjes wil snijden pak ik wel de keukenmachine of ik doe het met een mes.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 1 januari 2014 @ 23:26:48 #96
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134969401
'Levensgevaarlijk' lijkt me een beetje overdreven. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 2 januari 2014 @ 08:28:24 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134975104
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 23:23 schreef sirdanilot het volgende:
Levensgevaarlijk, zo'n mandoline. Tenminste, als je per se tot het laatste eindje wil snijden en/of geen vingerhoedje gebruikt.

Als ik echt iets in veel plakjes wil snijden pak ik wel de keukenmachine of ik doe het met een mes.
Daar is die slede voor
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 januari 2014 @ 09:40:32 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134975720
Mooie, lange plakken maken (van een aubergine of courgette) kan niet in een keukenmachine.
En met een koksmes krijg je dat ook niet echt voor elkaar.
Is ook eigenlijk het enige waar ik die mandoline voor gebruik. En dat gaat heel sloom, je drukt die aubergine erdoor ipv dan je tsjak tsjak tsjak doet, zoals met schijfjes komkommer.

De truc is, als je wel vaart maakt met schijfjes komkommer dat je het kontje gewoon weggooit en niet opsnijdt.
pi_134975996
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 20:29 schreef Molo het volgende:

[..]

ik word daar oprecht echt heel blij van als ik daar een courgette of aubergine mee slacht :@ :D
Ik ook. Een bakje champignons is een minuutje haklawaai, en dan zijn ze allemaal in dunne plakjes. Door dat grote blad is het namelijk ook heel veilig hakken.
quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2014 20:04 schreef Bramito het volgende:

[..]

Dit iets voor je?[ afbeelding ]
Zulke kolenschoppen heb ik niet, maar dat is wel het idee. Ik had een Diamant sabatier met een vrij laag blad, dat ging me dus ergeren, en heb ik bij een nieuwe daartoe een wat grotere uitgezocht, de RH '1922' van 8 zoll lang.

quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 09:40 schreef RobinOok het volgende:
Mooie, lange plakken maken (van een aubergine of courgette) kan niet in een keukenmachine.
En met een koksmes krijg je dat ook niet echt voor elkaar.
Kaasschaaf? Truffelschaaf?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 2 januari 2014 @ 10:02:50 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134976064
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 09:58 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Kaasschaaf? Truffelschaaf?
Te dun, bij een goede mandoline kan je de dikte instellen, ergens tussen 1mm en 15mm, je kan wafel snijden, dunne en dikkere jullienne
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')