Heb ook wel eens verkeerd om in een potje gezetenquote:Op maandag 30 december 2013 11:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
* LeeHarveyOswald gaat vanavond even de inhoud van de potjes cassiakaneel en de ceylonkaneel omruilen.
Die heb ik dus al jaren verkeerd om in de potjes zitten
En sambal maak je niet met paprika'squote:Op maandag 30 december 2013 11:58 schreef RobinOok het volgende:
Beter! Allebei capsicum, verschillende smaken.
Alleen noemt niemand het capsicum.
Dus nooooogggg beter was om te zeggen: chilipeper.
Een rawit groeit aan een andere plant dan de Mdm Jeanette en toch is het allebei chilipeper.
Bravo, 10 punten voor Piet!quote:Op maandag 30 december 2013 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En sambal maak je niet met paprika's
Ga je ook foto's op je blog zetten?quote:
Ik heb al foto's op mijn blog!quote:Op maandag 30 december 2013 12:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ga je ook foto's op je blog zetten?
Zoef, hij ging zo langs je heenquote:
Stond in het vorige deelquote:Op maandag 30 december 2013 12:50 schreef mootie het volgende:
Piet, zag ik nou onlangs ergens een recept voor nieuwjaarskoeken staan?
Ik heb gisteren zitten bakken en ze zijn taai.
Bij de weg, recepten voor koks luisteren meestal niet zo nauw, maar voor bakkers wel.quote:Op maandag 30 december 2013 13:13 schreef mootie het volgende:
Ik ben een schele otter, had het vorige deel en het baktopic 3 keer doorgebladerd.
Bedankt!
Wij bakken ze al jaren, 200 per keer oid. Zonder nieuwjaarskoeken geen nieuwjaar.quote:Op maandag 30 december 2013 13:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bij de weg, recepten voor koks luisteren meestal niet zo nauw, maar voor bakkers wel.
Rode wijn is lekker, thijm moet je van houden en neem een goede zelfgemaakte runderbouillon.quote:Op maandag 30 december 2013 14:10 schreef Ansu het volgende:
Ik heb al even gezocht, maar wil graag morgen franse uiensoep maken maar kom zoveel verschillende recepten tegen. Ik weet dat de basis is om lekker veel uien in boter rustig te stoven (wat wel 45/60 minuten kan duren) en dat suiker dan niet echt nodig is. Vervolgens moet er runderbouillon bij, maar bij sommige recepten wordt er ook nog bloem, wijn (soms rood, soms wit), tijm en/of laurier toegevoegd. Ik heb de laatste drie wel in huis, maar weet nu niet wat lekker is. Iemand tips?
Dan is je wafelijzer te heet.quote:Op maandag 30 december 2013 13:22 schreef mootie het volgende:
[..]
Wij bakken ze al jaren, 200 per keer oid. Zonder nieuwjaarskoeken geen nieuwjaar.
Dit jaar heb ik mijn moeders ijzer gesloopt. Vrijdag een nieuw ijzer gekocht en voor het eerst zelf gebakken maar het lukt niet geweldig.
Wij volgen een simpel recept: 500 gr bloem, 500 gr suiker, 250 gr roomboter, vanillesuiker en heet water.
Wat dit keer resulteerde in kleffe koeken. Waarschijnlijk niet helemaal gaar, maar als ik ze langer laat zitten worden ze te bruin.
Noorden van het land.quote:Op maandag 30 december 2013 14:55 schreef Isegrim het volgende:
Ik ken die rolletjes wel maar had geen idee dat die iets met Oud & Nieuw te maken hadden. Zal wel een regiogebonden ding zijn ofzo.
Komt het daar vandaan?quote:
quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |