Buikgevoel/ervaring maar dat werkt niet 100%quote:Op zondag 12 januari 2014 10:02 schreef phluphy het volgende:
Wanneer je bij bakrecepten het materiaal wijzigt, bijvoorbeeld cakevorm gebruiken in plaats van bakplaat, of cupcakes in plaats van springvorm, hoe weet je dan of (en hoeveel) je de baktijd moet aanpassen?
Ik maakte gisteren deze http://www.24kitchen.nl/recepten/easy-traycake. Geweldig lekker gelukt, overigens. Maar wanneer ik ermee wil gaan variëren, wil ik ook andere vormen gaan gebruiken.
Paar dagenquote:Op zondag 12 januari 2014 13:13 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, ik heb mayo gemaakt. Hoe lang kan ik het bewaren? Hij is relatief zuur/zout dus wellicht iets langer dan gebruikelijk. Maar moet ik aan een paar dagen, of aan een week denken?
Vet en ongezond is ook niet erg, alleen als je er niet dik door wil worden moet je wel op je calorie-inname letten.quote:Op zondag 12 januari 2014 13:44 schreef sirdanilot het volgende:
Ja, vanavond gebakken aardappeltjes met een hele klodder mayo
Het is zondag, dus dan mag het vet, ongezond en lekker zijn. Niet dat het doordeweeks niet mag, maar nu heb ik voor mezelf een excuus
Teveel wijn?quote:Op zondag 12 januari 2014 14:37 schreef Freak188 het volgende:
Vorige keer had mijn vriendin kaasfondue (proberen) te maken. Witte wijn in de pan en dan, beetje bij beetje, de geraspte kaas erbij (Gruyere en Emmetahl). Maar het wilde maar niet binden, het was een soort soep. Uiteindelijk deed ze er allesbinder in, maar het resultaat was dat die hele kaasfondue smaakte naar die allesbinder.... what went wrong???
Een recept gevolgd?quote:Op zondag 12 januari 2014 14:37 schreef Freak188 het volgende:
Vorige keer had mijn vriendin kaasfondue (proberen) te maken. Witte wijn in de pan en dan, beetje bij beetje, de geraspte kaas erbij (Gruyere en Emmetahl). Maar het wilde maar niet binden, het was een soort soep. Uiteindelijk deed ze er allesbinder in, maar het resultaat was dat die hele kaasfondue smaakte naar die allesbinder.... what went wrong???
Je moet de wijn en kaas gewoon tegelijk toevoegen totdat de kaas is gesmolten. Dan voeg je een mengsel van kirsch (of, als je dat niet hebt, gewoon wat extra wijn) en MAIZENA (geen allesbinder !!) toe. Twee theelepeltjes maizena op een kwart kopje. Daarna blijf je TWINTIG MINUTEN lang roeren op niet al te hoog vuur.quote:Op zondag 12 januari 2014 14:37 schreef Freak188 het volgende:
Vorige keer had mijn vriendin kaasfondue (proberen) te maken. Witte wijn in de pan en dan, beetje bij beetje, de geraspte kaas erbij (Gruyere en Emmetahl). Maar het wilde maar niet binden, het was een soort soep. Uiteindelijk deed ze er allesbinder in, maar het resultaat was dat die hele kaasfondue smaakte naar die allesbinder.... what went wrong???
Eieren bedorven??quote:Op zondag 12 januari 2014 15:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij mij mislukt ook wel eens wat, net een cake gebakken die mislukte, was groenig en rook onaangenaam
Harde wenerquote:Op zondag 12 januari 2014 15:36 schreef Molo het volgende:
[..]
Eieren bedorven??
Al had je dat natuurlijk wel geroken, maar groen??? huuuh
Appeltaartdeeg, heb je daar nog een leuk idee voor? Ik heb van alles wel in huis en de Goudreinetten net al in stukjes gesneden.
thanks!quote:Op zondag 12 januari 2014 15:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Harde wener
http://passie.horeca.nl/content/15590/Hard_Wenerdeeg_zetten.html
Ik wil het basisrecept ook kunnen gebruiken voor andere varianten. En dan elke keer andere topping gebruiken. Ander vruchten, andere noten, etc. Maar ik weet niet hoe lang het dan in de oven moet.quote:Op zondag 12 januari 2014 15:55 schreef Tinuviel het volgende:
Phluphy waarom wil je voor een traycake een andere vorm gebruiken? Ik kan me wel voorstellen, dat je bijvoorbeeld in plaats van een gewone cake minicakejes/ cupcakes maakt of andersom. Mijn zoon wil graag een rode cake voor zijn verjaardag en ik had onlangs rode cupcakes gemaakt met frambozen door het beslag en daar kan ik prima een grote cake van maken denk ik. Ik neem dan wel minimaal 2 keer het recept.
Tot deeg gaar is, checken met een sate prikkerquote:Op zondag 12 januari 2014 16:12 schreef phluphy het volgende:
[..]
Ik wil het basisrecept ook kunnen gebruiken voor andere varianten. En dan elke keer andere topping gebruiken. Ander vruchten, andere noten, etc. Maar ik weet niet hoe lang het dan in de oven moet.
mooi zoquote:
volgens mij vragen veel mensen maar wat en maken dan óf heel wat anders, óf helemaal niksquote:Op zondag 12 januari 2014 23:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
mooi zo
Maakt me blij, veel mensen geven geen feedback
Erger is als mensen tips vragen en vervolgens melden dat ze toch hun eigen gang zijn gegaan en klagen dat het niet lekker was... hou je dan ook aan de tips!!quote:Op zondag 12 januari 2014 23:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
mooi zo
Maakt me blij, veel mensen geven geen feedback
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |