abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 9 januari 2014 @ 13:40:01 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135271348
quote:
2s.gif Op donderdag 9 januari 2014 13:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Voor een dikke structuur, of in het algemeen?

"Allow the yogurt bacteria to incubate. Keep the yogurt warm and still to encourage bacterial growth, while keeping the temperature as close to 100ºF (38ºC) as possible. The longer the mixture incubates, the thicker and more tangy the yogurt will be."

Ik had de pieper van de kernthermometer die er in hing ingesteld op 39..
De bacterien vermenigvuldigen zich op een lagere temperatuur wat langzamer, op een wat hogere gaan ze dood, daarom koorts, je lichaam probeert de bacterien in een infectie te doden.
Mij advies, niet warmer dan 37 graden celsius, blijf je ook safe tov afwijkingen van huis tuin en keuken thermometers
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 9 januari 2014 @ 13:56:52 #252
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_135272040
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 01:23 schreef SiGNe het volgende:

Slijpen doe ik sinds een tijdje zelf met een goede slijpsteen (Wüsthoff 3000/8000 grit) en Global slijphulpjes (over een tijdje hoop ik die hulpjes niet meer nodig te hebben, blijven oeffenen).
Sinds ik m'n messen zelf slijp zijn ze echt superscherp, scherper dan toen ik ze kocht.

Kan je daar een beschijvend topic over openen? Ik wil dit ook leren, maar heb eerlijk gezegd geen idee hoe ik dat moet aanpakken. Láten slijpen is een relatief kostbare aangelegenheid en ik ben het mes een tijdje kwijt (de winkel schijnt het weer op te sturen naar een slijper, gaat zo een week over heen...)
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 9 januari 2014 @ 14:30:21 #253
414785 sirdanilot
pi_135273335
Op vakantie in Tsjechië stond er bij de barbeque buiten zo'n slijpsteen met water. Een ronde 'molensteen' die verticaal stond, met een bakje voor water erbij. We hebben hem niet gebruikt volgens mij, maar zo'n ding lijkt me toch wel effectief en een goedkope manier om je mes te slijpen? En staat ook leuk in de tuin.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 9 januari 2014 @ 14:31:31 #254
414785 sirdanilot
pi_135273378


Het leek een beetje hierop maar je kon hem dus ook natmaken en hij was kleiner en ruwer dan dit.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 9 januari 2014 @ 15:20:12 #255
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135275309
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 14:30 schreef sirdanilot het volgende:
Op vakantie in Tsjechië stond er bij de barbeque buiten zo'n slijpsteen met water. Een ronde 'molensteen' die verticaal stond, met een bakje voor water erbij. We hebben hem niet gebruikt volgens mij, maar zo'n ding lijkt me toch wel effectief en een goedkope manier om je mes te slijpen? En staat ook leuk in de tuin.
Die dingen worden meestal gebruikt om bijlen mee te slijpen, niet voor keukenmessen.
Als je keukenmessen wil slijpen kan je dat bet best doen op een kleine vlakke steen, mogen ook geen butsen inzitten.

Slijpen zelf is vrij makkelijk, genoeg youtube-filmpjes met instructies en je hebt speciale slijphulpjes zodat je de slijphoek over het hele mes hetzelfde houdt (als je genoeg geoeffend hebt kan het ook zonder die slijphulpjes)
  donderdag 9 januari 2014 @ 15:39:41 #256
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135276097
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 13:56 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Kan je daar een beschijvend topic over openen? Ik wil dit ook leren, maar heb eerlijk gezegd geen idee hoe ik dat moet aanpakken. Láten slijpen is een relatief kostbare aangelegenheid en ik ben het mes een tijdje kwijt (de winkel schijnt het weer op te sturen naar een slijper, gaat zo een week over heen...)
Zoals ik hierboven ook typte, het is niet zo heel moeilijk, je hebt slijphulpjes en veel filmpjes.
Deze heeft mij veel geholpen:

Mijn messen waren al een keer door een slijpservice geslepen, daardoor hoefde ik ze zelf later alleen nog maar bij te slijpen/polijsten.
Zelf heb ik een slijpsteen van Wüsthof 3000/8000 grit, ik weet alleen niet zeker of dat de Japanse of de Europese grit-schaal is, bij Japanse stenen moet je het getal door 2 delen om op de Europese grit-standaard uit te komen.
3000 is namelijk al een redelijke polijststeen en 8000 helemaal, je zou dus kunnen zeggen dat ik m'n messen niet slijp maar polijst.

Ik kan er wel een keer een topic over maken, dat gaat me alleen wat langer duren want als ik dat doe wil ik het wel goed doen met alle info en filmpjes erbij.
Kost even om uit te zoeken maar wel een leuk idee.

Handige tip als je zelf gaat slijpen: eerst op goedkope messen oeffenen voor je je goede messen onder handen neemt.
Tip 2: als je eenmaal je eigen goede messen slijpt, geef het door aan vrienden en slijp hun messen ook, leer je van (heb je op een gegeven moment ook geen slijphulpjes meer nodig maar doe je het op gehoor)
  donderdag 9 januari 2014 @ 16:03:18 #257
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135277202
Leuk filmpje met die Japanner. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 9 januari 2014 @ 16:27:27 #258
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135278192
Ik heb opeens ook door waarom die slijphulpjes van Global "Mino Sharp" als merk hebben.
Ik heb de verpakking hier nog liggen (heb ze nog niet zo lang) en op de achterkant staat ook "Design: Mino Tsuchida"
Die vent uit het filmpje dus.

Ik heb enrom veel van dat soort filmpjes gekeken, ook over het maken van (damast)messen, erg interessant en lijkt me eigenlijk ook wel tof om zelf te doen: een damastmes smeden.
Gaat me verder niet lukken en ik heb er de mogelijkheden ook niet voor maar toch.. :P
  vrijdag 10 januari 2014 @ 21:00:00 #259
378192 -mandy-
I am who I am
pi_135333631
Piet, ik heb onlangs een chipsmaker gekregen voor in de magnetron (deze).
Ondanks het droogdeppen, wel of niet kruiden, en het bijgeleverde boekje volgen met de kooktijden krijg ik mijn groentechips niet krokant.
Heb jij tips of ideeën om het alsnog krokant uit de magnetron te doen komen?
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
  vrijdag 10 januari 2014 @ 21:04:25 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135333901
Geen idee, chips bak je, dit lijkt meer op drogen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 10 januari 2014 @ 21:06:20 #261
378192 -mandy-
I am who I am
pi_135334011
dus toch maar in de oven proberen op een bakplaat of rooster. dank je
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
  vrijdag 10 januari 2014 @ 21:06:51 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135334041
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 16:27 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb opeens ook door waarom die slijphulpjes van Global "Mino Sharp" als merk hebben.
Ik heb de verpakking hier nog liggen (heb ze nog niet zo lang) en op de achterkant staat ook "Design: Mino Tsuchida"
Die vent uit het filmpje dus.

Ik heb enrom veel van dat soort filmpjes gekeken, ook over het maken van (damast)messen, erg interessant en lijkt me eigenlijk ook wel tof om zelf te doen: een damastmes smeden.
Gaat me verder niet lukken en ik heb er de mogelijkheden ook niet voor maar toch.. :P
Dat lijkt mij ook erg tof, en dan meteoorijzer gebruiken, heb je een mooi verhaal over een sterrenmes uit een supernova (alle ijzer is trouwens onstaan in nova's )
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 10 januari 2014 @ 22:02:02 #263
378192 -mandy-
I am who I am
pi_135337017
Hoi piet, ze zijn toch nog gelukt en lekker krokant intussen na wat uitproberen. De truc is nog beter droogdeppen en langer in de magnetron.
Echt een aanrader!
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
pi_135359406
Ik heb nu linzensoep op het vuur staan, alleen 1 probleem. Er zit geen smaak aan. Ik heb geen idee wat voor kruiden ik er aan moet toevoegen en zo. Iemand die het wel weet?
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 11 januari 2014 @ 17:21:50 #265
414785 sirdanilot
pi_135360426
^ Je moet dan ook met een goede bouillon beginnen. Bij gebrek aan beter maar een bouillonblokje erdoor; zeker niet ideaal, maar beter dan niks lijkt me.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 11 januari 2014 @ 17:54:27 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135361723
quote:
8s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 16:50 schreef Peunage het volgende:
Ik heb nu linzensoep op het vuur staan, alleen 1 probleem. Er zit geen smaak aan. Ik heb geen idee wat voor kruiden ik er aan moet toevoegen en zo. Iemand die het wel weet?
Wat heb je er in gedaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135362505
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat heb je er in gedaan?
Kwa kruiden? Eerst niks. Daarna heb k er maar 1 of andere kruidenmix in gedaan die ik in de kast vond _O-
Maar ik heb dus geen bouillon gebruikt. Gewoon water.
  zaterdag 11 januari 2014 @ 18:18:43 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135362670
quote:
8s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 18:14 schreef Peunage het volgende:

[..]

Kwa kruiden? Eerst niks. Daarna heb k er maar 1 of andere kruidenmix in gedaan die ik in de kast vond _O-
Maar ik heb dus geen bouillon gebruikt. Gewoon water.
Dan heb je dus gewoon gekookte linzen.
Volgende keer gewoon een krachtige rundvlees, groente of kippenbouillon maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135362733
Er zat ook ui, tomaat, selderij en winterpeen in. Maar nu ik die kruidenmix erin heb gegooid heeft het wel meer smaak gekregen.
  zaterdag 11 januari 2014 @ 18:23:57 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135362862
Wat sojasaus ( niet de zoete) wil ook helpen, wat gerookt spek, knofje look, ansjovisfiletje, Worcestershire Sauce (lea&perrins)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135362989
quote:
8s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 18:14 schreef Peunage het volgende:

[..]

Kwa kruiden? Eerst niks. Daarna heb k er maar 1 of andere kruidenmix in gedaan die ik in de kast vond _O-
Maar ik heb dus geen bouillon gebruikt. Gewoon water.
Aardappelen, wortels, uien, zout, bouillon en koken maar. Daarna pureren en paprika vlokken, zwarte peper en citroen. Zo maken wij t. Oh en paprika en tomatenpuree :9
  zaterdag 11 januari 2014 @ 18:29:31 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135363044
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 18:27 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Aardappelen, wortels, uien, zout, bouillon en koken maar. Daarna pureren en paprika vlokken, zwarte peper en citroen. Zo maken wij t. Oh en paprika en tomatenpuree :9
Wat maak je hier?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135363145
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat maak je hier?
Linzensoep?
  zaterdag 11 januari 2014 @ 18:37:13 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135363364
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 18:31 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Linzensoep?
Lijkt wel hutspot.
Maar goed, de combi van peen en ui maakt het mij te zoet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135363509
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 18:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lijkt wel hutspot.
Maar goed, de combi van peen en ui maakt het mij te zoet.
Het smaakt niet zoet hoor :) men eet het met citroensap.
Ik weet niet wat hutspot is, maar deze manier is echt yummie. Hierbij mijn bijdrage :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')