De bacterien vermenigvuldigen zich op een lagere temperatuur wat langzamer, op een wat hogere gaan ze dood, daarom koorts, je lichaam probeert de bacterien in een infectie te doden.quote:Op donderdag 9 januari 2014 13:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Voor een dikke structuur, of in het algemeen?
"Allow the yogurt bacteria to incubate. Keep the yogurt warm and still to encourage bacterial growth, while keeping the temperature as close to 100ºF (38ºC) as possible. The longer the mixture incubates, the thicker and more tangy the yogurt will be."
Ik had de pieper van de kernthermometer die er in hing ingesteld op 39..
Kan je daar een beschijvend topic over openen? Ik wil dit ook leren, maar heb eerlijk gezegd geen idee hoe ik dat moet aanpakken. Láten slijpen is een relatief kostbare aangelegenheid en ik ben het mes een tijdje kwijt (de winkel schijnt het weer op te sturen naar een slijper, gaat zo een week over heen...)quote:Op dinsdag 31 december 2013 01:23 schreef SiGNe het volgende:
Slijpen doe ik sinds een tijdje zelf met een goede slijpsteen (Wüsthoff 3000/8000 grit) en Global slijphulpjes (over een tijdje hoop ik die hulpjes niet meer nodig te hebben, blijven oeffenen).
Sinds ik m'n messen zelf slijp zijn ze echt superscherp, scherper dan toen ik ze kocht.
Die dingen worden meestal gebruikt om bijlen mee te slijpen, niet voor keukenmessen.quote:Op donderdag 9 januari 2014 14:30 schreef sirdanilot het volgende:
Op vakantie in Tsjechië stond er bij de barbeque buiten zo'n slijpsteen met water. Een ronde 'molensteen' die verticaal stond, met een bakje voor water erbij. We hebben hem niet gebruikt volgens mij, maar zo'n ding lijkt me toch wel effectief en een goedkope manier om je mes te slijpen? En staat ook leuk in de tuin.
Zoals ik hierboven ook typte, het is niet zo heel moeilijk, je hebt slijphulpjes en veel filmpjes.quote:Op donderdag 9 januari 2014 13:56 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Kan je daar een beschijvend topic over openen? Ik wil dit ook leren, maar heb eerlijk gezegd geen idee hoe ik dat moet aanpakken. Láten slijpen is een relatief kostbare aangelegenheid en ik ben het mes een tijdje kwijt (de winkel schijnt het weer op te sturen naar een slijper, gaat zo een week over heen...)
Dat lijkt mij ook erg tof, en dan meteoorijzer gebruiken, heb je een mooi verhaal over een sterrenmes uit een supernova (alle ijzer is trouwens onstaan in nova's )quote:Op donderdag 9 januari 2014 16:27 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb opeens ook door waarom die slijphulpjes van Global "Mino Sharp" als merk hebben.
Ik heb de verpakking hier nog liggen (heb ze nog niet zo lang) en op de achterkant staat ook "Design: Mino Tsuchida"
Die vent uit het filmpje dus.
Ik heb enrom veel van dat soort filmpjes gekeken, ook over het maken van (damast)messen, erg interessant en lijkt me eigenlijk ook wel tof om zelf te doen: een damastmes smeden.
Gaat me verder niet lukken en ik heb er de mogelijkheden ook niet voor maar toch..
Wat heb je er in gedaan?quote:Op zaterdag 11 januari 2014 16:50 schreef Peunage het volgende:
Ik heb nu linzensoep op het vuur staan, alleen 1 probleem. Er zit geen smaak aan. Ik heb geen idee wat voor kruiden ik er aan moet toevoegen en zo. Iemand die het wel weet?
Kwa kruiden? Eerst niks. Daarna heb k er maar 1 of andere kruidenmix in gedaan die ik in de kast vondquote:
Dan heb je dus gewoon gekookte linzen.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 18:14 schreef Peunage het volgende:
[..]
Kwa kruiden? Eerst niks. Daarna heb k er maar 1 of andere kruidenmix in gedaan die ik in de kast vond
Maar ik heb dus geen bouillon gebruikt. Gewoon water.
Aardappelen, wortels, uien, zout, bouillon en koken maar. Daarna pureren en paprika vlokken, zwarte peper en citroen. Zo maken wij t. Oh en paprika en tomatenpureequote:Op zaterdag 11 januari 2014 18:14 schreef Peunage het volgende:
[..]
Kwa kruiden? Eerst niks. Daarna heb k er maar 1 of andere kruidenmix in gedaan die ik in de kast vond
Maar ik heb dus geen bouillon gebruikt. Gewoon water.
Wat maak je hier?quote:Op zaterdag 11 januari 2014 18:27 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Aardappelen, wortels, uien, zout, bouillon en koken maar. Daarna pureren en paprika vlokken, zwarte peper en citroen. Zo maken wij t. Oh en paprika en tomatenpuree
Lijkt wel hutspot.quote:
Het smaakt niet zoet hoor men eet het met citroensap.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 18:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt wel hutspot.
Maar goed, de combi van peen en ui maakt het mij te zoet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |