Roomboterquote:Op maandag 6 januari 2014 16:36 schreef Peunage het volgende:
Ik heb echt een hekel aan dingen in olie/boter bakken. In de oven zetten heeft altijd de voorkeur. Maar ik zal het wel even in de koekenpan bakken, kijken of het wat wordt.
Extra lekker dus, vet=smaak. Geklaarde boter heeft een rookpunt vergelijkbaar met de meeste bakoliën.quote:Op maandag 6 januari 2014 16:27 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik gebruik zelf ook olie, daar worden ze lekker stevig en donker van. Als je 'm zachter wilt bakken is boter beter omdat dat dat minder warm kan worden dan olie. Maar ik heb het gevoel dat je met een in boter gebakken hamburger wel meer vet binnenkrijgt
Brrr....een tefalpan. In een RVS pan kan je de burgers gewoon zonder vetstof bakken. Komt vanzelf uit het vlees. Zelfs kipfilet kan je hierin zonder vetstof bakken.quote:Op maandag 6 januari 2014 17:32 schreef Peunage het volgende:
Denk dat het wel gelukt is. Klein druppeltje olie gebruikt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik schil ze alleen maar, haal het roosje eruit, maar laat het steeltje zitten, ziet er zo feestelijk uit, ipv water gebruik ik rode wijn (hele goedkope).quote:Op maandag 6 januari 2014 19:34 schreef sirdanilot het volgende:
Vandaag stoofpeertjes gemaakt. Was totaal vergeten dat ze op het vuur stonden . Langer gekookt dan ik normaal zou doen dus, maar ze zijn wel goed gelukt. Zolang het geen moes is is het goed zullen we maar zeggen.
Ze zijn mooi rood omdat ik bij wijze van experiment een paar grote stukken schil heb meegekookt. Dat ga ik vaker doen ! De stukken schil waren er makkelijk uit te vissen omdat ik de grootste stukken erin heb gedaan. Verder is het alleen peer, perenschil, kaneel, suiker, water. Niks meer, niks minder.
Misschien dat ik ook ga rotzooien met de perensiroop; misschien indampen of zo, en dan met ijs?
[ afbeelding ]
Waarom zou je zonder vet willen bakken, vet geeft smaak.quote:Op maandag 6 januari 2014 19:52 schreef RoofingBurner het volgende:
[..]
Brrr....een tefalpan. In een RVS pan kan je de burgers gewoon zonder vetstof bakken. Komt vanzelf uit het vlees. Zelfs kipfilet kan je hierin zonder vetstof bakken.
quote:Op maandag 6 januari 2014 20:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom zou je zonder vet willen bakken, vet geeft smaak.
Daarom dus.quote:Op maandag 6 januari 2014 16:36 schreef Peunage het volgende:
Ik heb echt een hekel aan dingen in olie/boter bakken. In de oven zetten heeft altijd de voorkeur. Maar ik zal het wel even in de koekenpan bakken, kijken of het wat wordt.
Wat echt ideaal is voor zulke gerechten is het grote broertje van het thee-ei:quote:Op maandag 6 januari 2014 19:34 schreef sirdanilot het volgende:
Vandaag stoofpeertjes gemaakt. Was totaal vergeten dat ze op het vuur stonden . Langer gekookt dan ik normaal zou doen dus, maar ze zijn wel goed gelukt. Zolang het geen moes is is het goed zullen we maar zeggen.
Ze zijn mooi rood omdat ik bij wijze van experiment een paar grote stukken schil heb meegekookt. Dat ga ik vaker doen ! De stukken schil waren er makkelijk uit te vissen omdat ik de grootste stukken erin heb gedaan. Verder is het alleen peer, perenschil, kaneel, suiker, water. Niks meer, niks minder.
Misschien dat ik ook ga rotzooien met de perensiroop; misschien indampen of zo, en dan met ijs?
[ afbeelding ]
Langer laten rijpen bij ongeveer 35 gradenquote:Op dinsdag 7 januari 2014 11:58 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Piet, eergister heb ik yoghurt gemaakt (1 liter Volle melk en 1 cup slagroom in een gietijzeren pan, verhit tot 40 graden, twee eetlepels Turkse yoghurt, oven in, daar +/- 12 uur gestaan, vervolgens in de koelkast).
De yoghurt was iets dikker dan Hollandse yoghurt geworden (wel veel zoeter). Maar wat moet ik doen als ik meer richting Turks/grieks/bulgaars wil? Dus een stuk dikker...
Langer laten staan? Andere temperatuur? Melk eerst inkoken en/of meer slagroom toevoegen?
Ik ga het proberenquote:Op dinsdag 7 januari 2014 12:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Langer laten rijpen bij ongeveer 35 graden
40 graden is te warm volgens mijquote:Op donderdag 9 januari 2014 12:49 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik ga het proberen
De huidige batch heeft, nadat ik de melk tot 40 graden had verhit, eerst 4 uur in een oven gestaan op 39 graden. Vervolgens s'nachts de oven uitgezet en fleecedeken om de -op pizzastenen geplaatste- pan (ik heb de oven nog niet eerder zo laag gehad, dat wil ik eerst een keer proberen als ik er bij ben, geen idee hoe stabiel de temperatuur dan is. In die 4 uur is er weinig schommeling geweest).
S'ochtends was de yoghurt nog 27 graden. Volgende keer doe ik het in een weekend, overdag hele dag oven op 39, en als dat stabiel is de nacht ook, en anders s'nachts een deken om de pan
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |