abonnement Unibet Coolblue
  maandag 6 januari 2014 @ 17:25:51 #226
256666 leeell
I know you're lonely
pi_135152329
quote:
8s.gif Op maandag 6 januari 2014 16:36 schreef Peunage het volgende:
Ik heb echt een hekel aan dingen in olie/boter bakken. In de oven zetten heeft altijd de voorkeur. Maar ik zal het wel even in de koekenpan bakken, kijken of het wat wordt.
Roomboter O+
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 6 januari 2014 @ 17:26:43 #227
414785 sirdanilot
pi_135152381
Ik wil één deze dagen mayo gaan maken, maar hoe lang is dat in de koelkast houdbaar? Want ik ben maar in m'n eentje en zelfs als je maar één ei gebruikt maak je toch meteen een flinke hoeveelheid.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_135152606
Denk dat het wel gelukt is. Klein druppeltje olie gebruikt.

  User die het meest klaagt 2022 maandag 6 januari 2014 @ 17:41:13 #229
414785 sirdanilot
pi_135152912
De foto van het vlees in de pan ziet er niet erg goed uit, een beetje grauwig. Maar het eindproduct wél. Wellicht heeft het te maken met de lichtinval of zo.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_135153168
Dat komt door 2 dingen. Lichtinval inderdaad, en omdat ik de hamburgers heel snel omgedraaid heb. Ik was even bang dat het vuur te hoog stond.
  maandag 6 januari 2014 @ 18:08:37 #231
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_135153934
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 16:27 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik gebruik zelf ook olie, daar worden ze lekker stevig en donker van. Als je 'm zachter wilt bakken is boter beter omdat dat dat minder warm kan worden dan olie. Maar ik heb het gevoel dat je met een in boter gebakken hamburger wel meer vet binnenkrijgt
Extra lekker dus, vet=smaak. Geklaarde boter heeft een rookpunt vergelijkbaar met de meeste bakoliën.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 6 januari 2014 @ 19:34:19 #232
414785 sirdanilot
pi_135157931
Vandaag stoofpeertjes gemaakt. Was totaal vergeten dat ze op het vuur stonden :'). Langer gekookt dan ik normaal zou doen dus, maar ze zijn wel goed gelukt. Zolang het geen moes is is het goed zullen we maar zeggen.

Ze zijn mooi rood omdat ik bij wijze van experiment een paar grote stukken schil heb meegekookt. Dat ga ik vaker doen ! De stukken schil waren er makkelijk uit te vissen omdat ik de grootste stukken erin heb gedaan. Verder is het alleen peer, perenschil, kaneel, suiker, water. Niks meer, niks minder.

Misschien dat ik ook ga rotzooien met de perensiroop; misschien indampen of zo, en dan met ijs?



[ Bericht 9% gewijzigd door sirdanilot op 06-01-2014 19:41:47 ]
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_135159228
Indampen en dan met ijs ja, dat doe ik ook altijd. Je kan er ook nog een scheut port bij gooien en wat sinaasappelschil tijdens het inkoken.
pi_135159237
quote:
8s.gif Op maandag 6 januari 2014 17:32 schreef Peunage het volgende:
Denk dat het wel gelukt is. Klein druppeltje olie gebruikt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Brrr....een tefalpan. In een RVS pan kan je de burgers gewoon zonder vetstof bakken. Komt vanzelf uit het vlees. Zelfs kipfilet kan je hierin zonder vetstof bakken.
Single ply roofing, pay less, worthless.
  maandag 6 januari 2014 @ 20:19:19 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135160892
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 19:34 schreef sirdanilot het volgende:
Vandaag stoofpeertjes gemaakt. Was totaal vergeten dat ze op het vuur stonden :'). Langer gekookt dan ik normaal zou doen dus, maar ze zijn wel goed gelukt. Zolang het geen moes is is het goed zullen we maar zeggen.

Ze zijn mooi rood omdat ik bij wijze van experiment een paar grote stukken schil heb meegekookt. Dat ga ik vaker doen ! De stukken schil waren er makkelijk uit te vissen omdat ik de grootste stukken erin heb gedaan. Verder is het alleen peer, perenschil, kaneel, suiker, water. Niks meer, niks minder.

Misschien dat ik ook ga rotzooien met de perensiroop; misschien indampen of zo, en dan met ijs?

[ afbeelding ]
Ik schil ze alleen maar, haal het roosje eruit, maar laat het steeltje zitten, ziet er zo feestelijk uit, ipv water gebruik ik rode wijn (hele goedkope).
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 6 januari 2014 @ 20:19:48 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135160926
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 19:52 schreef RoofingBurner het volgende:

[..]

Brrr....een tefalpan. In een RVS pan kan je de burgers gewoon zonder vetstof bakken. Komt vanzelf uit het vlees. Zelfs kipfilet kan je hierin zonder vetstof bakken.
Waarom zou je zonder vet willen bakken, vet geeft smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135161478
quote:
1s.gif Op maandag 6 januari 2014 20:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom zou je zonder vet willen bakken, vet geeft smaak.
quote:
8s.gif Op maandag 6 januari 2014 16:36 schreef Peunage het volgende:
Ik heb echt een hekel aan dingen in olie/boter bakken. In de oven zetten heeft altijd de voorkeur. Maar ik zal het wel even in de koekenpan bakken, kijken of het wat wordt.
Daarom dus.
Single ply roofing, pay less, worthless.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 6 januari 2014 @ 20:33:45 #238
414785 sirdanilot
pi_135161885
Waarom wil je zonder vet bakken? Omdat ik zonder vet wil bakken.

:')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 6 januari 2014 @ 21:02:18 #239
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_135163292

Is dit wat denk jij? Moet nog een extra pan hebben, heb nu 1 koekenpan, 1 hapjespan, 1 slechte wok(kleine bodem dus wordt niet goed heet op inductie) en 1 kookpan..
Ergernis hier dus als ik pasta én boontjes moet maken, dat lukt nu dus niet tegelijk.

Zou ik 1 van de 2 kunnen koken in de braadpan?

En kan ik ook groenten 'wokken' in de braadpan (voor zover dat wil op inductie ;( )
  maandag 6 januari 2014 @ 21:05:17 #240
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_135163447
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 19:34 schreef sirdanilot het volgende:
Vandaag stoofpeertjes gemaakt. Was totaal vergeten dat ze op het vuur stonden :'). Langer gekookt dan ik normaal zou doen dus, maar ze zijn wel goed gelukt. Zolang het geen moes is is het goed zullen we maar zeggen.

Ze zijn mooi rood omdat ik bij wijze van experiment een paar grote stukken schil heb meegekookt. Dat ga ik vaker doen ! De stukken schil waren er makkelijk uit te vissen omdat ik de grootste stukken erin heb gedaan. Verder is het alleen peer, perenschil, kaneel, suiker, water. Niks meer, niks minder.

Misschien dat ik ook ga rotzooien met de perensiroop; misschien indampen of zo, en dan met ijs?

[ afbeelding ]
Wat echt ideaal is voor zulke gerechten is het grote broertje van het thee-ei:
  User die het meest klaagt 2022 maandag 6 januari 2014 @ 22:38:14 #241
414785 sirdanilot
pi_135168815
Zo'n ding zoek ik nog inderdaad.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 maandag 6 januari 2014 @ 23:24:58 #242
414785 sirdanilot
pi_135171289
Ok, ik dacht, goed idee, siroop van stoofpeertjes indampen.
Helaas iets te ver ingedampt, ik kreeg een dikke perenstroop die nu helemaal is gestold en vastzit op de bodem van de pan :'). Het was zelfs nog best lekker, maar ja, hoe krijg ik mijn pan nu ooit schoon?
Ik vond het wel knap van mezelf, helemaal ingedampt maar geen sprake van verbranding/karamelvorming.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  † In Memoriam † maandag 6 januari 2014 @ 23:32:14 #243
91830 MaximusTG
pi_135171679
Dan doe je er toch gewoon weer wat water bij?
  User die het meest klaagt 2022 maandag 6 januari 2014 @ 23:40:51 #244
414785 sirdanilot
pi_135172109
Oh ja, natuurlijk :')
Nu is de pan in ieder geval weer schoon.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_135183309
Piet, eergister heb ik yoghurt gemaakt (1 liter Volle melk en 1 cup slagroom in een gietijzeren pan, verhit tot 40 graden, twee eetlepels Turkse yoghurt, oven in, daar +/- 12 uur gestaan, vervolgens in de koelkast).

De yoghurt was iets dikker dan Hollandse yoghurt geworden (wel veel zoeter). Maar wat moet ik doen als ik meer richting Turks/grieks/bulgaars wil? Dus een stuk dikker...

Langer laten staan? Andere temperatuur? Melk eerst inkoken en/of meer slagroom toevoegen?
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 7 januari 2014 @ 12:19:05 #246
414785 sirdanilot
pi_135184061
^ Ik zou het in een kaasdoek doen en even laten uitlekken, een soort hangop maken dus. Maar goed ik heb nog nooit yoghurt gemaakt verder, dit zegt mijn 'kookinstinct' :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 7 januari 2014 @ 12:39:00 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135184669
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 11:58 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Piet, eergister heb ik yoghurt gemaakt (1 liter Volle melk en 1 cup slagroom in een gietijzeren pan, verhit tot 40 graden, twee eetlepels Turkse yoghurt, oven in, daar +/- 12 uur gestaan, vervolgens in de koelkast).

De yoghurt was iets dikker dan Hollandse yoghurt geworden (wel veel zoeter). Maar wat moet ik doen als ik meer richting Turks/grieks/bulgaars wil? Dus een stuk dikker...

Langer laten staan? Andere temperatuur? Melk eerst inkoken en/of meer slagroom toevoegen?
Langer laten rijpen bij ongeveer 35 graden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135269525
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 12:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Langer laten rijpen bij ongeveer 35 graden
Ik ga het proberen :)

De huidige batch heeft, nadat ik de melk tot 40 graden had verhit, eerst 4 uur in een oven gestaan op 39 graden. Vervolgens s'nachts de oven uitgezet en fleecedeken om de -op pizzastenen geplaatste- pan (ik heb de oven nog niet eerder zo laag gehad, dat wil ik eerst een keer proberen als ik er bij ben, geen idee hoe stabiel de temperatuur dan is. In die 4 uur is er weinig schommeling geweest).

S'ochtends was de yoghurt nog 27 graden. Volgende keer doe ik het in een weekend, overdag hele dag oven op 39, en als dat stabiel is de nacht ook, en anders s'nachts een deken om de pan :)
  donderdag 9 januari 2014 @ 13:31:58 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135271053
quote:
2s.gif Op donderdag 9 januari 2014 12:49 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik ga het proberen :)

De huidige batch heeft, nadat ik de melk tot 40 graden had verhit, eerst 4 uur in een oven gestaan op 39 graden. Vervolgens s'nachts de oven uitgezet en fleecedeken om de -op pizzastenen geplaatste- pan (ik heb de oven nog niet eerder zo laag gehad, dat wil ik eerst een keer proberen als ik er bij ben, geen idee hoe stabiel de temperatuur dan is. In die 4 uur is er weinig schommeling geweest).

S'ochtends was de yoghurt nog 27 graden. Volgende keer doe ik het in een weekend, overdag hele dag oven op 39, en als dat stabiel is de nacht ook, en anders s'nachts een deken om de pan :)
40 graden is te warm volgens mij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135271212
Voor een dikke structuur, of in het algemeen?

"Allow the yogurt bacteria to incubate. Keep the yogurt warm and still to encourage bacterial growth, while keeping the temperature as close to 100ºF (38ºC) as possible. The longer the mixture incubates, the thicker and more tangy the yogurt will be."

Ik had de pieper van de kernthermometer die er in hing ingesteld op 39..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')