abonnement Unibet Coolblue
  One tough cookie maandag 23 december 2013 @ 01:03:00 #1
169210 liesje1979
pi_134591662
Kom je Utopia tegen in de media? Dan willen de andere users dat misschien ook graag weten! Post het hier.
  Moderator maandag 23 december 2013 @ 01:06:39 #2
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_134591792

Real life experiment Utopia: billenknijpen voor John de Mol

John de Mol begint zijn eigen land. Ergens in de gemeente Laren gaan vijftien bikkels een jaar lang bouwen aan de ideale samenleving, te beginnen op 31 december. Utopia, zoals Johns nieuwe land heet, is een laatste strohalm voor flophopper SBS. Bij producent John de Mol gieren de zenuwen dan ook door zijn lijf. Heeft de zoveelste variant op Big Brother wel kans van slagen?


De voortekenen zijn niet ideaal. Grootste obstakel: Utopia wordt uitgezonden door SBS 6. En dat is, zo benadrukt een wraakzuchtige Albert Verlinde (RTL 4) maar al te graag, de achtste zender van Nederland: “Ik wil John de Mol niet zenuwachtig maken, maar als dit niet lukt, heeft iedereen daar een probleem.”

Zelf zei De Mol gisteren: “Als dit niet zou lukken, denk ik dat je me beter maar twee weken even kan mijden. Ik voel heus wel dat iedereen in Nederland weer meekijkt van: gaat hem dit lukken of niet?”
Pro wrestler Emil Sitochi (Ede, 1985), bijgenaamd Das Nihilist, is een van de deelnemers.

Sympathieke showworstelaar
De spanning is groot, dat is duidelijk. Maar waar hebben we het eigenlijk over? In Utopia beginnen vijftien deelnemers een nieuwe samenleving. De ‘inwoners’ (jargon van De Mol) zijn onder meer massagetherapeute Andrea (52), levenskunstenaar Billy (31), zwerver Rienk (29), oliebollenbakker Hakim (34), aannemer Paul (53), dierenverzorgster Lindy (23) en worstelaar Emil (28).

Een paar seconden googelen leert ons dat de laatstgenoemde deelnemer de sympathieke showworstelaar Emil Sitoci uit Ede is. Das Nihilist, zoals hij in de ring heet, won volgens Wikipedia eerder het geflopte realityprogramma Hollandse krijgers en is een favorietje van Beau van Erven Dorens.

Als we op de reacties op internet mogen afgaan, wordt het een helse klus om kijkers te vinden voor de realityshow die vanaf 6 januari dagelijks wordt uitgezonden van half acht tot half negen. De een wijst erop dat kijkers al hun vaste programma’s hebben om half acht (RTL Nieuws en DWDD, hoewel dat laatste verhuist naar 19.00 uur) en acht uur (NOS Journaal en GTST). De ander maakt zich zorgen over de bemoeienissen van het productieteam. De algemene stemming: laat de deelnemers het proberen zónder water, stroom en gas. Eens kijken hoe lang ze het dan volhouden…

Verkrachtingen op Pitcairn
Dat een beetje begeleiding niet slecht hoeft te zijn, blijkt uit een ander real life experiment. Op het afgelegen eiland Pitcairn (ergens halverwege tussen Nieuw-Zeeland en Peru) leken enkele tientallen inwoners sinds jaar en dag een jaloersmakend bestaan te leiden. Tot begin deze eeuw bekend werd dat een groepje mannen minstens drie generaties lang systematisch de jonge meisjes op het eiland hadden verkracht. Zes mannen werden uiteindelijk opgesloten in cellen die ze zelf hadden gebouwd.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  Hardste schreeuwer 2022 maandag 23 december 2013 @ 16:17:45 #3
335263 freaky40
pi_134610490
Uitzending Utopia eerste week nu weer terug gebracht naar een half uur: http://zappen.blog.nl/big(...)half-uur-eerste-week

Opmerkelijk.
Allemaal cabaretteketet!
pi_134610907
Halvering afleveringen Utopia

John de Mol is duidelijk nog aan het puzzelen met Utopia, zijn nieuwste realityshow waarvan de verwachtingen hooggespannen zijn.

Volgens een ’spoedwijziging’ van SBS dat het programma vanaf 6 januari op de buis brengt, is besloten om de afleveringen van de rest van die eerste week terug te brengen van zestig naar dertig minuten.

Alleen de allereerste aflevering, waarin we kennismaken met de vijftien deelnemers die een nieuw bestaan moeten bouwen op het terrein van een voormalig asielzoekerscentrum in ’t Gooi, zal nog een vol uur beslaan.

SBS gaat de halve uren die vrijkomen in de vooravond opvullen met afleveringen van Rommel en Rijkdom. De week daarop duren alle afleveringen van Utopia zoals al gepland een half uur.

Bron: Telegraaf
I am a Watcher, part of a secret society of men and women who observe and record, but never interfere. We know the truth about Immortals. In the end, there can be only one.
  maandag 23 december 2013 @ 21:49:45 #5
418426 UtopiaVolger
Ik volg alles rondom Utopia.
pi_134626157
Miss Montreal zal morgen om 09:00 een optreden verzorgen in Utopia. Dit werd bekend in de livestream van Utopia waar momenteel onder andere Ruud de Wild 24 uur verblijft. Luisteraars van 538 en kijkers van de stream kunnen hier nog bij zijn. Het enige dat je hoeft te doen is je naam en je leeftijd sms'en naar 5380. De entree is 10¤ en Miss Montreal zal de titelsong Say heaven, say hell, van Utopia zingen.

Bron.
Want geen leven hihihihihihihihihi.
Utopia
pi_134674990
Remko van Westerloo (SBS): 'Ik ben de kop van Jut'

nieuws SBS-programmadirecteur Remko van Westerloo, waar Sanoma volgens hardnekkige berichten dolgraag van af wil, noemt zichzelf in het conflict tussen producent Talpa en eigenaar Sanoma een 'kop van Jut'.
'Het is soms even slikken', zegt Van Westerloo tegen Zappen.blog.nl over de discussie waarin hij de negatieve hoofdrol speelt. 'Ik pretendeer dat het niet persoonlijk is. Dit hoort bij het grotere spel.'

Van Westerloo erkent dat de zender het afgelopen najaar ronduit teleurstellend heeft gepresteerd. 'We hebben wat pech gehad in de vooravond. En we hebben te weinig gedaan op primetime. De vrijdag en zaterdag zonder Nederlandse programma’s laten, al was dat ook omwille budgettaire kwesties, was fout. Vanaf dit voorjaar is dat heel erg anders.'

Bij de perspresentatie afgelopen zomer zette Van Westerloo nog in op de vrouwelijke kijker in de vooravond, een strategie die vanaf januari met Utopia wordt doorkruist. 'Tja, wat John de Mol ook zegt: televisie is een opportunistische wereld. Als zo’n project voorbijkomt, zeker na dit najaar dat niet uit de verf kwam, is dit om allerlei redenen een gokje waard.


Bron.
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
pi_134675251
John de Mol: Utopia kan GTST worden met èchte mensen

Door Herman Roggeveen op 20 december 2013 om 08:20, in de categorie Big Brother, SBS Broadcasting en Talpa.

utopia
“Telkens zagen we een trend terug komen: mensen zijn niet happy in de wereld waar ze in leven. Bij het brainstormen opperde iemand: wat zou er gebeuren als je een groep mensen een samenleving from scratch laat beginnen?” Dat is het gegeven waar John de Mol afgelopen voorjaar mee aan de slag is gegaan. Het is Utopia geworden, één van zijn grootste tv-projecten ooit. Op oudejaarsdag begint Utopia, de pers heeft alvast een preview gekregen.

Wie de poorten van Utopia betreedt, ziet voor zich een stuk landbouwgrond. Daarachter een weide met een kleine stal, waar twee koeien en 25 kippen wonen. Verderop is een vrijwel kale loods. In die loods de nu al veel genoemde waterkraan en twee elektriciteitsdraadjes, waar de 15 Utopianen straks opnieuw mee mogen beginnen.

Maar op het terrein ligt ook wel meer. Er staat bijvoorbeeld een trekker met een lekke band, elders ligt een gave band. Hier en daar liggen golfplaten, planken of stenen. Er is een aantal jonge boompjes geplant. En een gevallen bord nasi met wortelen verraadt dat er eerder deze week drie dagen Utopia is gespeeld voor spek en bonen. Of eigenlijk om de routing van de hele productie te testen. Aan de hand van die driedaagse simulatie heeft John nog heel wat wijzigingen in zijn format doorgevoerd. “Het heeft me verbaasd hoe inventief, creatief en soepel mensen zijn.”

john de molJohn de Mol kan bij de persbijeenkomst nog lang niet alles prijsgeven, omdat zijn kandidaten nog in het wild rondlopen. Een ludieke startopdracht, prijzengeld en meer details over het spelverloop blijven geheim. Wel verklapt hij dat de Utopianen de kans krijgen om elke maand één speler te vervangen. Enerzijds voor zijn eigen gemak: nomineren zorgt voor dynamiek in een groep – en dus goede reality. Anderzijds kan het zijn dat Utopia niet ideaal is door een paar rotte appels. Met eliminaties kan toch het paradijs worden benaderd.

Utopia moet zich tv-matig van voorgangers als Big Brother, Secret Story en De Gouden Kooi onderscheiden door vooral niet te sturen. Er komen geen opdrachten en er zijn ook geen dagboekkamers, waar verslaggevers de kandidaten één-op-één bevragen. Zulke zogeheten testimonials zijn heerlijk om een verhaal te vertellen in de montage. “Ik heb nog geprobeerd dit toch er in te krijgen, maar John was onvermurwbaar”, aldus programmadirecteur Remko van Westerloo.

John de Mol brengt momenteel 80 procent van zijn werktijd door met Utopia, de jaarwisseling zal hij ook op het terrein in Crailoo doorbrengen. Maar vanaf 1 januari is het echt uit zijn handen. Dan wordt er niet meer bijgestuurd en moeten de vijftien Utopianen genoeg gaan doen om boeiende televisie te maken. Talpa neemt zes dagen de tijd tussen opnames en uitzending in om er een soap-achtig geheel van te maken. John de Mol: “Dit zou in mijn ogen Goede Tijden Slechte Tijden kunnen worden met echte mensen. Ze acteren niet, de kijker ziet echte emoties.”


Bron.
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
pi_134675285
Utopia toch teruggebracht tot half uur in eerste week

utopiaHet nieuwe programma Utopia zal in zijn eerste week toch maar een half uur duren per aflevering. Die programmawijziging maakt SBS 6 vandaag bekend. Op de persdag van afgelopen donderdag werd nog benadrukt dat de show in de eerste week telkens een uur zou duren, zodat alle verhalen goed verteld konden worden. Maar nu heeft alleen de eerste aflevering op 6 januari de looptijd van een uur. Daarna duurt elke aflevering 30 minuten.

Utopia zal elke werkdag om 19.30 uur worden uitgezonden.


Bron.
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  zondag 29 december 2013 @ 15:21:12 #9
418426 UtopiaVolger
Ik volg alles rondom Utopia.
pi_134828886
Vanavond is John de Mol te gast bij Live 4 you.

Bron
Want geen leven hihihihihihihihihi.
Utopia
  zondag 29 december 2013 @ 16:52:55 #10
418426 UtopiaVolger
Ik volg alles rondom Utopia.
pi_134833091
Man verlaat kind voor Utopia

Volgens John de Mol is een van de beweegredenen van mensen om in Utopia een nieuwe samenleving te stichten, onvrede over onze huidige samenleving. In dat geval zit er misschien toch nog iets nobels in de deelname van Hakim Elfassih, want deze Limburgse oliebollenbakker / Onno Hoes-hater laat een kind van 6 maanden oud achter om een jaar lang op een verlaten terrein in het Gooi rond te hangen in wat de nieuwe internationale cashcow van John de Mol moet worden. Mag dat? Tuurlijk, maar een klein beetje in de war moet je er natuurlijk wel voor zijn om je kroost te verlaten voor zoiets. Wellicht dat John vanavond bij Life4You kan toelichten hoe een en ander nou precies zit, hopelijk in het gezelschap van de blowende, zuipende levenskunstenares Billy Bakker en de naakte Vrouwenvleugel-actrice Andrea Tolson. Wordt lachen dan.

Bron
Want geen leven hihihihihihihihihi.
Utopia
  † In Memoriam † zondag 29 december 2013 @ 18:24:51 #11
137949 Disana
pi_134837220
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 15:21 schreef UtopiaVolger het volgende:
Vanavond is John de Mol te gast bij Live 4 you.

Bron
Nu.
  zondag 29 december 2013 @ 18:49:55 #12
243135 5thencounter
Shit, nog steeds hier..
pi_134838237
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 18:24 schreef Disana het volgende:

[..]

Nu.
En?
  † In Memoriam † zondag 29 december 2013 @ 18:50:35 #13
137949 Disana
pi_134838266
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 18:49 schreef 5thencounter het volgende:

[..]

En?
Toen kreeg ik telefoon -O- Ik weet alleen dat De Mol het heel spannend vindt en dat het liedje nog werd gezongen.
  zondag 29 december 2013 @ 18:52:50 #14
243135 5thencounter
Shit, nog steeds hier..
pi_134838355
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 18:50 schreef Disana het volgende:

[..]

Toen kreeg ik telefoon -O- Ik weet alleen dat De Mol het heel spannend vindt en dat het liedje nog werd gezongen.
Ohw, dan maar uitzending gemist kijken morgen
  Moderator zondag 29 december 2013 @ 18:53:21 #15
388664 crew  Dotteke
pi_134838382
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 18:50 schreef Disana het volgende:

[..]

Toen kreeg ik telefoon -O- Ik weet alleen dat De Mol het heel spannend vindt en dat het liedje nog werd gezongen.
Was weinig nieuws ,zijn 40 kandidaten tot nu, blijven er 15 over.
Snap niet waarom ze daar zo geheimzinnig over doen eigenlijk.
Mensen mogen Utopia in, Utopia mag niet naar buiten, maar ook dat wisten we al
De Mol is zelf met oud en nieuw ook in Utopia
Vanaf 31 december op de streams te zien.
Ze mogen niet zelf slachten maar ze mogen elkaar wel opeten ha ha ha

Miss Montreal heeft de titelsong gezongen.

Al met al geen nieuws!
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  † In Memoriam † zondag 29 december 2013 @ 18:54:34 #16
137949 Disana
pi_134838444
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 18:53 schreef Dotteke het volgende:

[..]

Was weinig nieuws ,zijn 40 kandidaten tot nu blijven er 15 over.
Snap niet waarom ze daar zo geheimzinnig over doen eigenlijk.
Mensen mogen Utopia in, Utopia mag niet naar buiten, maar ook dat wisten we al
De Mol is zelf met oud en nieuw ook in Utopia
Vanaf 31 januari op de streams te zien.

Miss Montreal heeft de titelsong gezongen.

Al met al geen nieuws!
Ah mooi, jij hebt het wel kunnen volgen. Maar ik denk dat je 31 december bedoelt i.p.v. 31 januari?
  Moderator zondag 29 december 2013 @ 18:55:13 #17
388664 crew  Dotteke
pi_134838474
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 18:54 schreef Disana het volgende:

[..]

Ah mooi, jij hebt het wel kunnen volgen. Maar ik denk dat je 31 december bedoelt i.p.v. 31 januari?
Ja heb even gekeken vind het eigenlijk een waardeloos programma, maar dacht misshien komt die eens met wat nieuws!
Oeps , foutjuhhhh idd . 31 december :
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  † In Memoriam † zondag 29 december 2013 @ 18:57:28 #18
137949 Disana
pi_134838574
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 18:55 schreef Dotteke het volgende:

[..]

Ja heb even gekeken vind het eigenlijk een waardeloos programma, maar dacht misshien komt die eens met wat nieuws!
Oeps , foutjuhhhh idd . 31 december :
Ik heb gekeken omdat UtopiaVolger ons tipte. Ik vind het echt zo'n programma van 'doe gezellig mee of je hoort er niet bij'.
  Moderator zondag 29 december 2013 @ 19:18:05 #19
388664 crew  Dotteke
pi_134839539
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 18:57 schreef Disana het volgende:

[..]

Ik heb gekeken omdat UtopiaVolger ons tipte. Ik vind het echt zo'n programma van 'doe gezellig mee of je hoort er niet bij'.
Ben ook gaan kijken toen ik hier las dat de mol er in zou komen.
Wist niet eens dat het er nog op was.
Laat mij er maar lekker niet bij horen ha ha ha! :D
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  zondag 29 december 2013 @ 20:32:50 #20
418426 UtopiaVolger
Ik volg alles rondom Utopia.
pi_134843770
Bibi over haar tijd in Utopia:

Ruud de Wild werd uitgedaagd door John de Mol om 24 uur lang te overleven in Utopia.

Samen met Jelte de sidekick van Ruud, ik en 3 andere luisteraars begon het avontuur afgelopen maandag. Overal stond aangekondigd “Ruud in het Wild” dus ik was op het ergste voorbereid..

Aangekomen bij Talpa ontmoete ik de andere luisteraars en kregen we een hele controle van onze spullen, wat mochten we wel meenemen en wat niet.
Buiten onze mobiele telefoon en paspoort was het enige wat van mij is achtergehouden mijn stapeltje kranten die ik mee wilde nemen om een vuurtje te maken hehe.
Bij de studio van 538 kwamen we nog op de radio, maakten we een groepsfoto en begon ons avontuur echt naar Utopia!

We kwamen aan bij Utopia met de 538-limousine.
De autodeur werd voor ons open gedaan, we pakten onze spullen en liepen richting de grote poort van Utopia.
Mijn slaapzak had ik vastgemaakt met touw en daarin zaten nog wat extra kledingstukken met daar bovenop o.a. eierkoeken, fernandes, water, 40 shotglaasjes en een fles Jagermeister.
In mijn jaszak zaten zakdoekjes, aanstekers, tampons en nog wat koekjes, maar ik kon alles zelf tillen en dat was de regel.

Alles wat je kan tillen mag je meenemen J (verboden: tassen, koffers etc.)
In het donker en in de regen konden we al een groot gedeelte van buiten zien, voordat we echt op ontdekking uit gingen wilden we eerst even onze spullen wegleggen in de loods.
Eigenlijk random lagen we onze spullen neer en waren we heel benieuwd naar de ruimtes en naar wat ons te wachten stond.

We vonden al snel de kluis waarin maar liefst ¤ 5,38 lag, wat werden we verwend(!) haha. Voor ¤ 5,38 moesten we dus zien rond te komen, 24 uur lang.. Appeltje eitje ;-)
Nadat we de koeien en kippen hadden bewonderd zijn we teruggegaan naar de loods om een tafel te maken.

Met z’n allen hebben we de tafel in elkaar gezet en deze bleek zelfs zo stevig te zijn dat ik er op kon staan! De mannen vonden het goed geweest en zaten lekker aan een biertje.
Vanessa en ik hadden ons verantwoordelijk gemaakt voor de slaapplaats, dus we gingen op zoek naar de warmste plaats in de loods.
Met een bezem heel wat stro verzameld en al gauw waren ook de slaapplaatsen tiptop in orde.
Dit verdiende een lekker drankje.
Toch wel een dingetje vond ik het plassen…
Buiten alleen al alle camera’s om je heen, is dat niet echt mijn specialiteit. Als je die wind voelde, pff en dan ervoor zorgend dat je zelf droog bleef, nee niks voor mij.
Gelukkig was Toin erbij en Toin is heel handig, dus vroeg ik met mijn puppyoogjes of hij toch niet even wilde gaan kijken voor een toilet, zo gezegd zo gedaan.
Dichtbij de koeien helemaal beschermd voor de wind was daar onze wc. Fantastisch!
Ik heb er maar liefst 1 keer gebruik van gemaakt haha. Toch bedankt :p
Ik zat bomvol energie en had de gekste ideeën. Ik zag het al helemaal voor me dat we met z’n 6en verstoppertje speelde midden in Utopia.
De camera’s die alles meekregen waar iedereen zat en wij maar zoeken. Maar goed. Toin en ik waren de enige die mee wilden doen dus hield het op.
Ruud was al gauw niet meer zo wild en wou naar z’n bedje, dus al langzaam maakte iedereen zich klaar voor de nacht..

Ook toen we met z’n alle op bed lagen, op het stro in onze slaapzak wilde ik een slaapzakkenrun doen.
Maar helaas…. Ik was maar alleen haha. Al snel hoorde ik naast me gesnurk en wist ik dat Ruud al lag te slapen.
Na enkele minuten, of zelfs uren lag ook ik lekker te slapen, totdat om HALF 6!!!! De telefoon ging… grrr..

Ik heb me omgedraaid en ben verder gaan slapen tot 8 uur.
De enige echte Miss Montreal kwam op visite! Yeah, super cool!
Rond 9 uur zou het concert zijn en we waren nog helemaal niet klaar.
Het was ochtend onze eerste dag en moesten de hele concertruimte nog klaarmaken, eten, de koeien en kippen verzorgen, maar deden toch alles lekker op ons gemak.
Toen we met Ivo naar de koeien liepen hebben we bijna allemaal de koe Fred gemolken, wat was dat vreemd zeg. Maar goed het staat weer op mijn lijstje *check*.
Eerste instantie konden we bij de kippen geen eieren vinden, mij werd zelfs wijs gemaakt door Ruud dat kippen geen eieren leggen in de winter en ik ben zo goed gelovig als maar zijn kan dus ik geloofde hem meteen.

Toch ging Vanessa even zoeken omdat ze dacht dat de kippen de eieren misschien wel verstopt hadden. Ik moet nu nog lachen als ik er aan terug denk, want ja hoor! Ze had gewoon eieren gevonden, 18 stuks!
Na ons ontbijt kwam al gauw Sanne van Miss Montreal binnen, ik ben haar samen met Jelte een rondleiding gaan geven en daarna zijn we de ruimte voor de gasten klaar gaan maken.
Voor de tractor hadden we allemaal stro neergelegd waarop iedereen lekker kon gaan zitten, lekker knus met z’n allen bij elkaar.

En dat was het ook hoor, knus en gezellig! Alle 25 gasten (die allen ¤10,00 moesten betalen bij de entree) heb ik welkom geheten en heb ik een rondleiding gegeven.
Ze waren helemaal onder de indruk en na het fantastische concert van Miss Montreal was er niemand die weg wilde gaan, maar helaas ze moesten allemaal weer Utopia uit L
Ik had ze er nog wel even bij willen houden, mensen vol energie die wilden helpen om iets te bouwen in Utopia.

Na het uitzwaaien van Sanne en het korte bezoekje van Loretta was onze tijd ook alweer bijna om.
We besloten om toch nog even een vuurtje te maken zodat we dat ook op onze lijst konden afstrepen.
Handige Toin maakte er nog even een bankje bij en het was helemaal compleet.
Na onze laatste uurtjes waarin we spelletjes speelde en ons verdiende geld van het concert opmaakten aan patat was ons avontuur ook afgelopen..
Het was een bijzondere ervaring om 24uur lang te overleven in een loods met 5 andere.
Toch sta je er zelf wel anders tegenover met de indeling van je tijd/planning omdat je weet dat je er natuurlijk maar 24 uur bent.
Ik ben ontzettend benieuwd hoe de 15 kandidaten het gaan uithouden en gaan opbouwen.
Ik als ex-Utopiaan blijf het natuurlijk volgen en wens ze nu alvast veel succes!
En wie weet mogen wij 6 nog wel een keer op visite komen, lijkt me helemaal leuk.

Veel liefs en tot snel,

X
Bibi

Ps. Zie hier nog het super optreden van Miss Montreal:

Optreden Miss Montreal

Bron.
Want geen leven hihihihihihihihihi.
Utopia
  zondag 29 december 2013 @ 20:38:43 #21
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_134844275
Groep vijf schooluitje?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zondag 29 december 2013 @ 20:41:30 #22
338108 SecretStoryWous
Geld verdienen met Jort Kelder
pi_134844520
quote:
9s.gif Op zondag 29 december 2013 20:38 schreef Copycat het volgende:
Groep vijf schooluitje?
Inderdaad, wat een kind haha
Dit is gewoon raar :l
  † In Memoriam † zondag 29 december 2013 @ 20:44:03 #23
135305 beequeen
Lost.
pi_134844685
Hahaha, pfffff.
“Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.”
― Mark Twain
'Stupidity has become as common as common sense was before.'
pi_134912331
Er staat een leuk artikel in de Metro vandaag. :-)
  Moderator dinsdag 31 december 2013 @ 10:26:19 #25
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_134915101
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 07:34 schreef Flounder het volgende:
Er staat een leuk artikel in de Metro vandaag. :-)
Voor de volgers hier staat er niets nieuws in, maar het is goede reclame voor de show, ehh het sociale experiment bedoel ik. ;)
Link: http://www.metronieuws.nl(...)SrZmlE!ATrdYKke6mos/
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  Moderator donderdag 2 januari 2014 @ 00:54:58 #26
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_134972351
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_134983598
quote:
Eva Jinek strikt John de Mol

Geplaatst op Thu 02 Jan 2014 om 13:20
Foto: RTL

Eva Jinek heeft John de Mol opnieuw gestrikt voor een tv-interview. Hij zit zondag in haar programma om ‘alle details’ te geven over zijn nieuwe realityshow Utopia op SBS 6. Dat heeft KRO-NCRV vandaag laten weten. De Mol was vorig jaar ook al te gast bij Jinek, toen ze haar programma Eva Jinek op Zondag eenmalig niet in de ochtend, maar op de late avond presenteerde. Hij zat toen naast Gerard Joling en vertelde onder meer over zijn plannen met SBS.

Dit keer treft De Mol onder meer Yvon Jaspers aan als medegast. De presentatrice van Boer Zoekt Vrouw komt vertellen over het succes van de internationale editie van het programma.

Jinek is zondag om 17.05 uur te zien op Nederland 2.
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
pi_135028753
John ziet uitkopen Sanoma nog steeds als optie

Geplaatst op Fri 03 Jan 2014 om 12:45
Foto: SBS

John de Mol ziet het uitkopen van Sanoma bij SBS nog steeds als een optie, ondanks dat de eerste poging is mislukt. Dat vertelt de mediatycoon vandaag in het AD. Op de vraag of er een nieuw, hoger bod komt – zijn eerste bod was 370 miljoen euro -, zegt De Mol: “Nee. Dat kan ook nog niet, want het is nog heel vers en de feestdagen zaten ertussen. Ik denk dat het op niet heel lange termijn tot een oplossing komt. Hoe die eruitziet, weet ik nog niet. Ik blijf hoe dan ook zitten.“

De Mol maakt er geen geheim van dat hij het liefst verder gaat zonder Sanoma. “Ik kan leven met het model dat Sanoma zegt momenteel andere prioriteiten te hebben en daarom toch haar belang verkoopt.”

“Als zij het niet willen verkopen, maar wel tot een juiste samenwerking willen komen, waarbij er besef is dat in SBS geïnvesteerd moet worden, vind ik het ook prima. Je kan bij mij alle kanten op.”

De Mol is voor 33 procent eigenaar van SBS, Sanoma voor 67 procent. Volgens De Mol wil Sanoma niets investeren in SBS. Daarom bracht hij een bod uit op het aandelenbelang van Sanoma.

Sanoma weigerde. Zij zegt verder te willen met SBS en dat het bod van De Mol de samenwerking geen goed doet.
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  † In Memoriam † zaterdag 4 januari 2014 @ 13:24:28 #29
137949 Disana
pi_135061808
Dit interview

http://www.radio1.nl/item(...)3%20en%20Utopia.html

is alweer een paar dagen oud, maar geeft misschien nog een leuke kijk op hoe De Mol het zich allemaal voorstelde.

Tevens was Utopia vanochtend kort een item op Radio 1. Een verslaggever stond bij de poort en interviewde de 10 (dus volgens hem niet 9) mensen die daar met een kruiwagen met uien stonden. Die wilden gewoon eens een kijkje nemen en hun waren verkopen. Eveneens sprak de verslaggever kort met ene Igor die voor de content van de streamsite zorgt. Hij vertelde dat er genoeg adverteerders zijn en dat de site dus best rond kan komen van die 2,50 per maand per streamer.
pi_135067426
LOL. TELEFOONNUMMER UTOPIA GELEKT

Het idee van Utopia was dat de bewoners van dit reallife project met niets begonnen te bouwen aan hun eigen samenleving. 5 dagen na de start weten we inmiddels wat dat 'niets' precies inhoudt in de ogen van John de Mol: 10.000 euro cash aan startkapitaal en een telefoon om de Jumbo bezorgdienst vreten te laten brengen. Verder wordt er gewerkt aan gescheiden slaapvertrekken met klusspullen van de Hornbach, is er al een gasstel geïnstalleerd en we hoorden één van die realitygekkies zelfs babbelen over een warm water boiler. U hoort het, het survivallen gaat de bewoners redelijk af. We hopen dat het geld snel op is en er wat dingen sneuvelen, zodat we ze alsnog zien creperen in de kou. Overigens is ook de hand van de regie nogal nadrukkelijk aanwezig voor een anarchie. Men gooit de streams op zwart als er dingen worden besproken die wij niet mogen weten, en als de bewoners hun telefoonnummer aan een leverancier geven wordt dit weggepiept. Slechte zaak, want 'geen regels en wetten' betekent wat ons betreft ook geen irritante censuurpiepjes. Daarom plegen we nu zelf maar een daad van verzet door het telefoonnummer van de Utopia gsm online te gooien zodat er misschien nog iets onverwachts gaat gebeuren. Het nummer is... *roffel* 06-28681902. Hallo overlevers, we bellen!

http://glamora.ma/2014/01/lol_telefoonnummer_utopia_gele.html
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  Moderator zondag 5 januari 2014 @ 10:27:41 #32
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_135095449
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  zondag 5 januari 2014 @ 10:56:53 #33
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135095818
quote:
Utopia

Barracuda volgt al enige dagen als kijkverslaafde via internet de verwikkelingen van vijftien bewoners van Utopia. Met niks meer dan twee stroomdraadjes, een zelf te graven gat in de grond en een kraantje op een afgesloten lap grond - ergens tussen Bussum en Laren - mogen die in twaalf maanden iets op gaan bouwen. Is vanaf maandag ook op tv zien (bij SBS).

Producent Talpa was op het idee gekomen vanwege de toenemende belangstelling voor alternatieve samenlevingsvormen. En hoewel er iemand rondloopt met gebreide aliens op zijn trui, valt het soevereine karakter van de deelnemers eerlijk gezegd nogal tegen. Al begrijpt Barracuda heel goed dat echte alternatievelingen zich nooit zullen willen lenen voor een programma, waarin het hout voor de eerste bedden en kasten wel even bij de sponsor Hornbach moet worden besteld. Jammer, want dit was het ideale podium geweest voor Drs. Johan Oldenkamp. Of voor anachieltjes.

Talpa lijkt de kandidaten vooral te hebben geselecteerd op doorzettingsvermogen en kundigheid: een aannemer, een massagetherapeut, verpleegkundige, management consultant en een oliebollenbakker. Grotendeels handen uit de mouw-stekers. Zelfs dakloze Groninger Rienk trekt zijn plan: die wil schaakspellen gaan maken van hout.

En het gaat snel: vanaf maandag is er stroom en later in de week een pannenkoekenbusiness, waarmee de eerste centjes moeten worden verdiend. Er komt misschien Utopia kaas dankzij de melk van twee koeien op het terrein. Er moet internet komen, warm stromend water, zachtverende matrassen en de kans is groot dat de Utopianen over enkele maanden verveeld naar hun eigen uitzendingen kijken met hun dan net aangeschafte flat screen. Hoe houd je dit in godsnaam een jaar spannend?

Want hoewel sommige deelnemers nu al heimwee hebben naar het thuisfront, de eerste tranen al over het scherm rolden en een van deelnemers zich onbespied waande door stiekem uit een pan te snoepen (gaat niet lukken met 110 camera's), hurkt het gevaarlijk dicht tegen We Love Camping aan.

Met een beetje geluk wordt Utopia een uitputtingsstrijd tussen de producent en de bewoners. Mocht het al te saai worden, dan kan John de Mol uit arren moede altijd nog Ruud van Big Brother, Emile Ratelband of een zingende Marco Borsato uit een torenkraan op het terrein droppen.
http://barracudanls.blogspot.nl/2014/01/utopia.html
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  Redactie Frontpage zondag 5 januari 2014 @ 12:11:12 #34
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135097131
De Mol zit vandaag bij Jinek
  Redactie Frontpage zondag 5 januari 2014 @ 12:12:24 #35
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135097160
quote:
1s.gif Op zondag 5 januari 2014 10:27 schreef Gert het volgende:
Eerste zoensessie in Utopia (De Telegraaf)
22 jaar jonger chickie, dan maar een paar weken ruzie thuis :D
  zondag 5 januari 2014 @ 12:15:16 #36
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135097225
quote:
14s.gif Op zondag 5 januari 2014 12:12 schreef SunChaser het volgende:

22 jaar jonger chickie, dan maar een paar weken ruzie thuis :D
Alleen jammer dat ze er 22 jaar ouder uitziet.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  Redactie Frontpage zondag 5 januari 2014 @ 12:16:10 #37
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135097249
quote:
10s.gif Op zondag 5 januari 2014 12:15 schreef Copycat het volgende:

[..]

Alleen jammer dat ze er 22 jaar ouder uitziet.
Oh heb nog geen beelden gezien, alleen van die goeddoorvoedde zwerver over alchohol
  zondag 5 januari 2014 @ 17:15:58 #38
2018 PC eend
relativist
pi_135108266
quote:
Het volk: 'SBS blaast te hoog van de toren'

04-01-14 09:27 uur - Bron: Het Parool

Teun van de Keuken © Floris Lok
COLUMN

'Die kandidaten schijnen dus allemaal eten bij zich te hebben!'
'Dat Utopia wordt niks.' Zo maar één van de meningen die naar voren kwamen uit mijn vox pop over de commerciële omroep van Sanoma en John de Mol. Juist voor deze volkszender leek mij dit journalistieke middel - wat vindt de man in de straat? - uiterst geschikt.

De populus bestond maar uit één man: mijn kapper, wat enorme voordelen biedt. De volksmening die je uit zo'n onderzoek kunt destilleren, is eenduidig en het scheelt enorm veel tijd: één gesprekje gaat nu eenmaal sneller dan tien. Bovendien hoef je niet te dubben over de selectie van de gesprekken om de vooraf gewenste mening in het uiteindelijke verhaal te laten overheersen, ( om geloofwaardig over te komen kiest men in de regel voor een verhouding van vier welgevallige tegenover één ongewenste opinie). Er is immers maar één mening.

Een vox pop met een populatie van één persoon is dus ideaal en minstens zo representatief als de gebruikelijke straatinterviews met meer respondenten.

Nu de resultaten. De belangrijkste conclusie is dat SBS volgens het volk veel te hoog van de toren blaast. Je kunt bij de lancering van een nieuw programma beter bescheiden beginnen en dan langzaam opbouwen. 'Dat hebben ze bij De slimste mens heel goed gedaan. Stukken beter dan bijvoorbeeld Show Laat (het vroegere Shownieuws - TvdK) dat RTL Boulevard wel eventjes keihard zou gaan verslaan. Daar kijkt inmiddels vrijwel niemand meer naar.'

Om dezelfde reden verwacht het volk weinig van Utopia, het nieuwe megaproject van John de Mol op SBS. ' Daar wordt weer veel te opgeklopt over gedaan. Dat kan dus alleen maar tegenvallen. En de kandidaten zouden toch met helemaal niks een samenleving gaan opbouwen? Die schijnen dus allemaal eten bij zich hebben!'

Ten slotte wilden wij weten hoe het kan dat zo'n als topproducent John de Mol zo weinig succesvol is als zenderbaas. Daarover maakt de man in de straat zich weinig zorgen. 'Die zender is slechts een uithangbord voor De Mol. Die verkoopt zijn formatjes heus wel.'
Tot zo ver de mening van het volk. Als ze bij SBS een beetje slim zijn, doen ze er hun voordeel mee.

(Door: Teun van de Keuken)
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  zondag 5 januari 2014 @ 17:21:29 #39
2018 PC eend
relativist
pi_135108510
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 12:11 schreef SunChaser het volgende:
De Mol zit vandaag bij Jinek
Er zijn al 2 afleveringen klaar vol met boeiende televisie ^O^
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  † In Memoriam † zondag 5 januari 2014 @ 17:32:12 #40
137949 Disana
pi_135108968
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 12:11 schreef SunChaser het volgende:
De Mol zit vandaag bij Jinek
Heeft er iemand een samenvatting? Ik heb het nét gemist.
pi_135109435
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 17:32 schreef Disana het volgende:

[..]

Heeft er iemand een samenvatting? Ik heb het nét gemist.
Je hebt weinig gemist. Slecht verhaal en niet in z'n eerste leugentje gestikt.
  † In Memoriam † zondag 5 januari 2014 @ 17:44:29 #42
137949 Disana
pi_135109474
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 17:43 schreef Scrutinizer het volgende:

[..]

Je hebt weinig gemist. Slecht verhaal en niet in z'n eerste leugentje gestikt.
Ik begrijp inmiddels dat de kijkcijfers wel een rol spelen, hetgeen hij altijd heeft ontkend. Dat is dan inderdaad een grote leugen.
pi_135109525
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 17:44 schreef Disana het volgende:

[..]

Ik begrijp inmiddels dat de kijkcijfers wel een rol spelen, hetgeen hij altijd heeft ontkend. Dat is dan inderdaad een grote leugen.
Hij verwijt de media dat ze direct tegen hem over de kijkcijfers beginnen maar geeft zelf ook aan dat de buitenlandse aandacht voor het programma valt en staat met de kijkcijfers.
  zondag 5 januari 2014 @ 17:46:24 #44
2018 PC eend
relativist
pi_135109552
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 17:43 schreef Scrutinizer het volgende:

[..]

Je hebt weinig gemist. Slecht verhaal en niet in z'n eerste leugentje gestikt.
Het viel me wel op dat hij het 'kus-incident' aan het downplayen was.

"Het vreemdgaan van de getrouwde Utopiaan wordt erg overtrokken door alle volgers om het programma heen.
Ze mogen wel een ambulance bellen, maar kleine ongemakken moet de verpleegster oplossen.
Fysiek geweld is uit den boze, maar een corigerende tik mag nog net."

Ik zou gelijk Badr uitnodigen :P
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  zondag 5 januari 2014 @ 17:47:14 #45
243135 5thencounter
Shit, nog steeds hier..
pi_135109592
John verteld Eva net dattie geld zat heeft en als het over 3 maanden niet werkt, de stekker eruit gaat, vervelend maar dat 'ie dan allang alweer met ander werk bezig is, zo simpel en eerlijk

En ik geef ze niet eens 1 maand
  † In Memoriam † zondag 5 januari 2014 @ 17:50:16 #46
137949 Disana
pi_135109739
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 17:45 schreef Scrutinizer het volgende:

[..]

Hij verwijt de media dat ze direct tegen hem over de kijkcijfers beginnen maar geeft zelf ook aan dat de buitenlandse aandacht voor het programma valt en staat met de kijkcijfers.
Als hij het nu al over buitenlandse aandacht heeft, dan wil hij dus gewoon het format verkopen en gaat het hem om de winst. Dat is in tegenspraak met eerdere uitspraken waar het zogenaamd om een mooi experiment zou gaan.

quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 17:46 schreef PC eend het volgende:

[..]

Het viel me wel op dat hij het 'kus-incident' aan het downplayen was.

"Het vreemdgaan van de getrouwde Utopiaan wordt erg overtrokken door alle volgers om het programma heen.
Ze mogen wel een ambulance bellen, maar kleine ongemakken moet de verpleegster oplossen.
Fysiek geweld is uit den boze, maar een corigerende tik mag nog net."

Ik zou gelijk Badr uitnodigen :P
Dank. Dat het een vrij plat programma kan worden met nu al zoenen buiten de relatie, mag dus niet gezegd worden.
  † In Memoriam † zondag 5 januari 2014 @ 17:52:08 #47
137949 Disana
pi_135109815
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 17:47 schreef 5thencounter het volgende:
John verteld Eva net dattie geld zat heeft en als het over 3 maanden niet werkt, de stekker eruit gaat, vervelend maar dat 'ie dan allang alweer met ander werk bezig is, zo simpel en eerlijk

En ik geef ze niet eens 1 maand
Nou, dat wordt dan een kort streamplezier. Want ik zie dit met deze luxe geen succes worden, ze hebben zelfs geen reden om elkaar de hersens in te slaan.
pi_135109831
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 17:50 schreef Disana het volgende:

[..]

Als hij het nu al over buitenlandse aandacht heeft, dan wil hij dus gewoon het format verkopen en gaat het hem om de winst. Dat is in tegenspraak met eerdere uitspraken waar het zogenaamd om een mooi experiment zou gaan.

Hij lult alle kanten op. Eén ding is duidelijk, ze maken een prachtig programma. Als het misgaat ligt het aan de media, de bloggers en de kijkers.
  † In Memoriam † zondag 5 januari 2014 @ 17:53:42 #49
137949 Disana
pi_135109887
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 17:52 schreef Scrutinizer het volgende:

[..]

Hij lult alle kanten op. Eén ding is duidelijk, ze maken een prachtig programma. Als het misgaat ligt het aan de media, de bloggers en de kijkers.
Niets over het beperkte camerawerk en het beroerde geluid?
pi_135109972
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 17:53 schreef Disana het volgende:

[..]

Niets over het beperkte camerawerk en het beroerde geluid?
Nee, het is hele mooie televisie vol met emotie, humor en zulks.
  † In Memoriam † zondag 5 januari 2014 @ 17:58:04 #51
137949 Disana
pi_135110056
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 17:55 schreef Scrutinizer het volgende:

Nee, het is hele mooie televisie vol met emotie, humor en zulks.
Verkooppraatjes dus.
  zondag 5 januari 2014 @ 18:00:08 #52
243135 5thencounter
Shit, nog steeds hier..
pi_135110144
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 17:58 schreef Disana het volgende:

[..]

Verkooppraatjes dus.
Neehoor, John had wel gelijk. die 15 debielen lachen zich nog rot daar, maar Utopia gaat het nooit worden, da's een ander verhaal
  zondag 5 januari 2014 @ 18:00:40 #53
2018 PC eend
relativist
pi_135110165
"Er zijn geen bedden en er is geen wc, dus voorlopig zijn ze nog bezig met hun eerste behoefte" :+
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  † In Memoriam † zondag 5 januari 2014 @ 18:00:58 #54
137949 Disana
pi_135110180
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 18:00 schreef PC eend het volgende:
"Er zijn geen bedden en er is geen wc, dus voorlopig zijn ze nog bezig met hun eerste behoefte" :+
Hij kijkt dus niet eens.
  zondag 5 januari 2014 @ 18:03:10 #55
243135 5thencounter
Shit, nog steeds hier..
pi_135110259
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 18:00 schreef PC eend het volgende:
"Er zijn geen bedden en er is geen wc, dus voorlopig zijn ze nog bezig met hun eerste behoefte" :+
Secundaire en tertiaire behoeften als een badkuip en kaas bij de borrel waren idd belangrijker _O-
pi_135110352
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 17:58 schreef Disana het volgende:

[..]

Verkooppraatjes dus.
Yep. Het zou ook nog maanden duren voordat ze stroom zouden hebben.

Opvallendste was wel het downplayen van de zoenscène. Dat is wat de bloggers ervan gemaakt hebben, er was alleen gehugged.
  † In Memoriam † zondag 5 januari 2014 @ 18:07:17 #57
137949 Disana
pi_135110450
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 18:00 schreef 5thencounter het volgende:
Neehoor, John had wel gelijk. die 15 debielen lachen zich nog rot daar, maar Utopia gaat het nooit worden, da's een ander verhaal
Ja, een heel ander verhaal dan wat hij ons heeft voorgespiegeld.

quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 18:05 schreef Scrutinizer het volgende:
Yep. Het zou ook nog maanden duren voordat ze stroom zouden hebben.

Opvallendste was wel het downplayen van de zoenscène. Dat is wat de bloggers ervan gemaakt hebben, er was alleen gehugged.
Bang dat zijn programma ordinair wordt bevonden, vermoed ik. Dan mag hij zijn borst wel nat maken, want deze mensen zijn tot nog veel meer plats in staat volgens mij.
  zondag 5 januari 2014 @ 18:09:52 #58
2018 PC eend
relativist
pi_135110552
"Iemand moreel kapot maken met woorden gaat niet getolereerd worden."
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
pi_135110553
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 18:07 schreef Disana het volgende:

Bang dat zijn programma ordinair wordt bevonden, vermoed ik. Dan mag hij zijn borst wel nat maken, want deze mensen zijn tot nog veel meer plats in staat volgens mij.
Dat Hakim z'n zoontje van een half jaar achterlaat werd ook vergoelijkt. Kinderen van die leeftijd zouden dat besef toch nog niet hebben. Ik vraag me af of dat wel zo is, ik las al ergens dat kinderen in die leeftijd juist wel een hele sterke band opbouwen met hun ouders/verzorgers.
  zondag 5 januari 2014 @ 18:10:03 #60
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135110562
Wordt die douchescene ook op de Utopia-site gedownplayed?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_135110759
quote:
5s.gif Op zondag 5 januari 2014 18:10 schreef Copycat het volgende:
Wordt die douchescene ook op de Utopia-site gedownplayed?
Volgens mij is dat bericht weggehaald :o

Dit staat er nog:
quote:
De provisorische douche is een groot succes.

De meeste inwoners heben al een lekkere wasbeurt gehad in de nieuwe geimproviseerde buitendouche. De douche die vanmiddag in elkaar is geknutseld door Charlotte, Peter en Harold blijkt een daverend succes. Mogelijkerwijs is dit een belangrijk punt waarop Harold zich weer wat nuttiger voelt.
Maar de reacties van de users gaan wel over het zoenen.

Of het filmpje nog op de site staat kan ik volgens mij zonder paspoort niet nagaan.
  zondag 5 januari 2014 @ 18:15:46 #62
2018 PC eend
relativist
pi_135110835
"Als het een heel jaar loopt kost het over de 10 miljoen, maar omdat er dan ook 260 uur tv is gemaakt is het een gezond model, eerder afbreken kost altijd geld."
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  † In Memoriam † zondag 5 januari 2014 @ 18:16:00 #63
135305 beequeen
Lost.
pi_135110847
Ik heb echt met stomme verbazing naar de uitzending zitten kijken.

Wat Pb zegt: die man liegt nog in zijn slaap.
Vooral het huggen sloeg nergens op. Als streamer krijg je alles mee, dat vergeet hij. Maar het zal wel niet in de uitzending komen.
“Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.”
― Mark Twain
'Stupidity has become as common as common sense was before.'
  zondag 5 januari 2014 @ 18:17:44 #64
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135110924
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 18:14 schreef Scrutinizer het volgende:

[..]

Volgens mij is dat bericht weggehaald :o

Dit staat er nog:

[..]

Maar de reacties van de users gaan wel over het zoenen.

Of het filmpje nog op de site staat kan ik volgens mij zonder paspoort niet nagaan.
Wat een treurige poging tot censuur.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  † In Memoriam † zondag 5 januari 2014 @ 18:18:48 #65
135305 beequeen
Lost.
pi_135110962
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 18:15 schreef PC eend het volgende:
"Als het een heel jaar loopt kost het over de 10 miljoen, maar omdat er dan ook 260 uur tv is gemaakt is het een gezond model, eerder afbreken kost altijd geld."
En hij kan het hebben, ligt niet wakker van het verlies van eventueel 2 miljoen (mocht het programma na 3 maanden stoppen).
De arrogantie.
“Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.”
― Mark Twain
'Stupidity has become as common as common sense was before.'
pi_135111045
quote:
15s.gif Op zondag 5 januari 2014 18:18 schreef beequeen het volgende:

[..]

En hij kan het hebben, ligt niet wakker van het verlies van eventueel 2 miljoen (mocht het programma na 3 maanden stoppen).
De arrogantie.
Hoewel hij het zo graag anders wil doen voorkomen doet het mij zo passieloos aan.
  † In Memoriam † zondag 5 januari 2014 @ 18:24:06 #67
137949 Disana
pi_135111184
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 18:09 schreef Scrutinizer het volgende:

Dat Hakim z'n zoontje van een half jaar achterlaat werd ook vergoelijkt. Kinderen van die leeftijd zouden dat besef toch nog niet hebben. Ik vraag me af of dat wel zo is, ik las al ergens dat kinderen in die leeftijd juist wel een hele sterke band opbouwen met hun ouders/verzorgers.
Dat kind krijgt met de dag meer besef van de wereld, dat mist over een half jaartje toch echt wel een papa. Bovendien krijgt papa belangrijke ontwikkelingen niet mee. Nee, er zijn best harde mensen uitgezocht voor deze rls, en dan bedoel ik geen fysieke bikkels die een maatschappij opbouwen, maar grote egoïsten.
  † In Memoriam † zondag 5 januari 2014 @ 18:24:32 #68
135305 beequeen
Lost.
pi_135111200
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 18:20 schreef Scrutinizer het volgende:

Hoewel hij het zo graag anders wil doen voorkomen doet het mij zo passieloos aan.
Het ergst vond ik nog dat zijn opmerking over zijn miljoenen kwam na een onderwerp over mensen in de bijstand.
“Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.”
― Mark Twain
'Stupidity has become as common as common sense was before.'
pi_135111484
quote:
15s.gif Op zondag 5 januari 2014 18:24 schreef beequeen het volgende:

[..]

Het ergst vond ik nog dat zijn opmerking over zijn miljoenen kwam na een onderwerp over mensen in de bijstand.
Tja, zo zitten talkshows tegenwoordig allemaal in elkaar. Gasten blijven aan tafel en lullen gewoon overal over mee, of ze er nou verstand van of feeling mee hebben of niet.
  maandag 6 januari 2014 @ 07:25:50 #70
185670 Poezewoes
Feyenoord mijn cluppie!!!
pi_135134736
Utopia

In den beginne schiep John de Mol een loods en sprak: „Er zij licht!” Hij zag dat het niet goed was. Er kwam alleen een straaltje water uit de muur. Op de eerste dag schiep hij de bewoners, die ’t ermee moesten doen en tot dag vier harmonieus samenleefden. Toen kwam er ruzie over een bakje aardbeien én knuffelde Paul met Billy. Welkom in Utopia. Thomas More schreef het in 1516 als satire, niet als voorbeeld dat navolging behoefde. Hij had echter niet op de communisten gerekend. Of op John de Mol, die zijn heilstaat op dit boek baseerde.
Ik ben vanaf den beginne Utopiaan. Met een ’paspoort’, dat je móet hebben om alles op de site te zien. Opvallend: de livestreams bevriezen op de koeienstal waar niets gebeurt; het geluid ’valt weg’ en soms zegt de hogere macht dat iets verboden is. Die censuur zou humanist More een gruwel zijn geweest. Maar hij had weer geen verstand van het spelreglement der reality-tv. „In Utopia zijn geen regels,” zegt De Mol. Tja. Behalve de regels die er zijn.
Dat één van de hoogtepunten de aardbeienruzie was, waarbij een bewoner het gehele bakje ’t liefst in een andere bewoner wilde duwen op een plek waar de zomerkoninkjes écht niet gedijen, zegt genoeg: Utopia is vooralsnog 23 uur per dag geneuzel. En af en toe gebeurt er iets. Net als ooit in Big Brother.
Nu maar hopen dat de regie van wanten weet en de tv-beelden vanavond niet nog eens extra opschoont. Sterker nog: stiekem wens ik dat de geest van Big Brotherspin-in-het-web Hummie van der Tonnekreek tussen de spouwmuren van Utopia rondwaart. Om wat meer vuurwerk te manipuleren.

Telegraaf
Tenzij je naam Google is, hou op met te doen alsof je alles weet!
  Moderator maandag 6 januari 2014 @ 11:21:29 #71
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_135138189
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  Redactie Frontpage maandag 6 januari 2014 @ 12:21:13 #72
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135140168
Dus John de Kol downplayed de blogs, dat soort types die de boel opkloppen, zegt ie. Hij heeft dat soort types nodig

Jinek
pi_135140324
De streamers zien dat het verkooppraatje van John de Mol niet helemaal klopt, bijvoorbeeld waar het de sturing betreft. Dat ziet-ie liever niet gepubliceerd want dat soort dingen zijn in de tv-uitzendingen wel verborgen te houden.
  † In Memoriam † maandag 6 januari 2014 @ 13:14:30 #74
137949 Disana
pi_135141808
John de Mol was bij Felix Meurders op Radio 1. Hier is het gesprek terug te beluisteren:

http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-uren/2014-01-06/12:00
  Redactie Frontpage maandag 6 januari 2014 @ 13:17:15 #75
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135141909
Je kan niet scrollen
pi_135146047
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 12:21 schreef SunChaser het volgende:
Dus John de Kol downplayed de blogs, dat soort types die de boel opkloppen, zegt ie. Hij heeft dat soort types nodig

Jinek
Hij zei ook wel bang te zijn dat het programma teveel gehyped werd, maar daar zorgt hij ook zelf voor door in elk programma Utopia te gaan promoten.
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
pi_135146102
quote:
De eerste nominatieronde begint al in de vierde week, op 22 januari. Bewoners moeten dan in alle openheid drie punten verdelen onder de mensen die ze weg willen hebben. Drie bewoners belanden in de gevarenzone. Ook komen er twee nieuwe kandidaten bij. Een van hen vervangt de vertrekkende bewoner. Het is nog niet bekend wie de twee nieuwe aspirant-bewoners zijn. Belangstellenden kunnen zich hier nog voor opgeven.
http://www.metronieuws.nl(...)SrZnaf!YFDTuIxbVR0g/
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  † In Memoriam † maandag 6 januari 2014 @ 15:16:08 #78
137949 Disana
pi_135146496
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 13:14 schreef Disana het volgende:
John de Mol was bij Felix Meurders op Radio 1. Hier is het gesprek terug te beluisteren:
http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-uren/2014-01-06/12:00
Samenvatting:

De 'Utopisten' zitten een kleine kilometer verwijderd van het mediapark.

Het idee voor Utopia is ontstaan tijdens een brainstormsessie; per sessie komen er gemiddeld zo'n 20 ideeën op tafel en John de Mol beslist of iets doorgaat. Men vroeg zich wel af of Utopia interessante tv zou worden, dus er is maanden over nagedacht.

Er zijn al 3 afleveringen gemonteerd. John heeft al een paar keer gehad dat hij vond dat er mooie, spannende en enerverende dingen gebeurden. Hij vindt de inventiviteit goed. Zo hadden ze binnen 24 uur water en provisorische bedjes, ze hebben een slaapkamer getimmerd en een bad aangelegd.

Op internet vindt men het survivalgehalte wel meevallen, zegt de presentatrice. Ze kopen immers bij de Hornbach. John de Mol werpt tegen dat het erg zwaar is; het is koud, er is nog geen verwarming of electriciteit, ze hebben oude vieze matrassen kunnen kopen, hij zou er zelf niet willen zitten.

Er is al gezoend, vervolgt de presentatrice. 'Ik heb het gezien op de stream.' 'Oh je hebt het gezien zelfs, zegt De Mol. 'Ik zou het geen zoenen willen noemen, de Amerikanen noemen het huggen'. Volgens hem was het zonder tong. 'Als je de Gouden Kooi gewend bent, dan is dit zo onschuldig.' Hij ziet wel romances ontstaan, maar niet tussen deze twee.

Als er een vechtpartij is, hangt het ingrijpen af van hoe heftig het is. Voor wat duw- en trekwerk gaan ze niet naar binnen, maar er is 24 uur bewaking. Er zijn bewakers in uniform en psychologen; de inwoners kunnen buiten beeld met een psycholoog praten als de behoefte er is.

Wie wint er uiteindelijk, is de vraag. Het gaat een jaar duren als het allemaal lukt. Vanaf half december gaat er om de dag een uit, de inwoners beslissen wie dat is. Er blijven er 3 over en eind december beslissen de kijkers voor 50% en de inwoners voor 50% wie de winnaar is. Het te winnen bedrag is wat er op dat moment op de bankrekening van Utopia staat.

Gaat 800.000 kijkers lukken? Daar gaat het niet om, zegt De Mol. Hij hoopt 10% marktaandeel te halen. Het blijft sowieso 3 maanden staan. Er is al buitenlandse belangstelling. Buitenlandse zenders kunnen vanaf een kleine tribune meekijken bij de regie.

[ Bericht 0% gewijzigd door Disana op 06-01-2014 15:28:51 ]
pi_135147080
quote:
Er is al gezoend, vervolgt de presentatrice. 'Ik heb het gezien op de stream.' 'Oh je hebt het gezien zelfs, zegt De Mol. 'Ik zou het geen zoenen willen noemen, de Amerikanen noemen het huggen'. Volgens hem was het zonder tong. 'Als je de Gouden Kooi gewend bent, dan is dit zo onschuldig.' Hij ziet wel romances ontstaan, maar niet tussen deze twee.
Weer dat downplayen van het zoenen, dat was duidelijk niet volgens het script, er moeten wel romances ontstaan, maar dit was een verkeerde match, die oude masseuse is waarschijnlijk voor hem bedoeld.
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  maandag 6 januari 2014 @ 15:34:15 #80
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135147275
quote:
Het te winnen bedrag is wat er op dat moment op de bankrekening van Utopia staat.
Moet de winnaar straks nog bijbetalen.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_135147615
quote:
10s.gif Op maandag 6 januari 2014 15:34 schreef Copycat het volgende:

[..]

Moet de winnaar straks nog bijbetalen.
Dan kan Peter het beste winnen, die is toch al failliet :P
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  † In Memoriam † maandag 6 januari 2014 @ 15:43:51 #82
137949 Disana
pi_135147819
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 15:40 schreef PC eend het volgende:

[..]

Dan kan Peter het beste winnen, die is toch al failliet :P
Ik vraag me af of de inwoners dit wel weten. Of zouden ze denken dat ze aan het eind van het jaar schatrijk zijn.
pi_135148220
Zoenen zonder tong is dus huggen. Oké. :X
pi_135148711
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 15:43 schreef Disana het volgende:

[..]

Ik vraag me af of de inwoners dit wel weten. Of zouden ze denken dat ze aan het eind van het jaar schatrijk zijn.
Ik heb er een paar horen zeggen dat ze niet eens weten wat ze kunnen winnen.
Ze zitten er alleen om bekend te worden ;)
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  † In Memoriam † maandag 6 januari 2014 @ 16:05:34 #85
137949 Disana
pi_135148858
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 16:02 schreef PC eend het volgende:

[..]

Ik heb er een paar horen zeggen dat ze niet eens weten wat ze kunnen winnen.
Ze zitten er alleen om bekend te worden ;)
Ja of om er zakelijk op vooruit te gaan, zoals Peter. Best hoor, maar wel ongelooflijk dat je daar een jaar van je leven voor op wil geven.
pi_135148994
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 16:05 schreef Disana het volgende:

[..]

Ja of om er zakelijk op vooruit te gaan, zoals Peter. Best hoor, maar wel ongelooflijk dat je daar een jaar van je leven voor op wil geven.
Een jaar is niks, voor velen staat het hele leven in teken van dat doel.
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  Redactie Frontpage maandag 6 januari 2014 @ 16:11:03 #87
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135149111
De laagste borg is 2500 euro de hoogtste 20.000 of 25.000
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 6 januari 2014 @ 17:18:09 #88
147316 crew  DJMO
#trut
pi_135151997
http://www.metronieuws.nl(...)rZnaf!E6yBdzObxmakE/`
quote:
Het grote Utopia-project van John de Mol gaat maandagavond ook eindelijk beginnen op televisie bij SBS6. Voor de vijftien deelnemers aan het SBS6-programma begon het avontuur al op 31 december toen zij Utopia betraden.

De Utopia-bewoners zijn al een week aan de slag om hun eigen wereld op te bouwen. Er zijn geen wetten en regels. De bewoners bepalen zelf de invulling van Utopia. Hun avonturen (vastgelegd door meer dan 100 camera's) worden nu dagelijks in beeld gebracht bij SBS6. Ook online zijn de bewoners van Utopia te volgen. Dat kan dag en nacht via Utopiatv.nl.

De vijftien bewoners van Utopia stellen wij graag even aan jullie voor.

Klik op de foto's om meer te lezen over de bewoners van Utopia.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  † In Memoriam † maandag 6 januari 2014 @ 17:28:50 #89
135305 beequeen
Lost.
pi_135152462
Zo bij Shownieuws SBS6.
“Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.”
― Mark Twain
'Stupidity has become as common as common sense was before.'
pi_135153644
Wat vervelend voor John dat de media er zo'n hype van maakt, nu die mensen van SBS die er weer over beginnen. :(
  † In Memoriam † maandag 6 januari 2014 @ 18:04:47 #91
137949 Disana
pi_135153813
quote:
7s.gif Op maandag 6 januari 2014 17:28 schreef beequeen het volgende:
Zo bij Shownieuws SBS6.
Gast Koos beschrijft de stream en zegt dat er al een soort hiërarchie is ontstaan. Zo heb je ook doeners en mensen die depressief rondhangen. Shownieuws heeft al wat beelden van de uitzending. We zien dat mensen hun kist mogen ophalen.

John de Mol is aan de telefoon. Hij is niet gespannen want hij heeft de uitzending al gezien. Morgenochtend om kwart voor acht komen de kijkcijfers, daarover is hij wel gespannen. Je moet in marktaandelen denken en niet in aantallen kijkers.

Hij vindt de inwoners flexibel en maakt zich totaal geen zorgen over het voortbestaan van de mensheid. Mensen hebben overlevingsdrang. Natuurlijk ontstaan er ook conflicten en confrontaties, maar ze hebben hetzelfde doel.

Volgens John is er niet gezoend maar geknuffeld oftewel gehugd. Paul praat steeds over z'n meissie en z'n kinderen die hij enorm mist. Het was gewoon een teken van genegenheid. Mensen zoeken troost bij elkaar; het was zeker geen spannende tongzoen.

Het programma gaat verder met het behandelen van de inwoners. Charlotte, Rienk en Paul zijn aan de beurt.
  † In Memoriam † maandag 6 januari 2014 @ 18:05:32 #92
135305 beequeen
Lost.
pi_135153830
Sjon aan de telefoon. Hij is niet gespannen voor de uitzendingen. Hij heeft de uitzending van woensdag al bekeken en dat ziet er geweldig uit.
Hij is alleen benieuwd naar de kijkcijfers morgenochtend, met name het marktaandeel.

Weer over het huggen, stelde niks voor. Ze zochten troost bij elkaar.

Sjon zegt dat er een badkuip lag met gaten, die hebben ze omgetoverd tot hottub.
Ik heb geen gat gezien, behalve de stop.
“Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.”
― Mark Twain
'Stupidity has become as common as common sense was before.'
pi_135153833
Volgens hem zijn het toch echt enorme voorbeelden van overlevers. Dat zal me een montage worden, hoor.
  Redactie Frontpage maandag 6 januari 2014 @ 18:06:21 #94
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135153860
Showlaatpresentatoren, we hebben er zin in mijnheer De Mol

Ja, als je je werk wilt houden
  † In Memoriam † maandag 6 januari 2014 @ 18:07:00 #95
137949 Disana
pi_135153876
quote:
7s.gif Op maandag 6 januari 2014 18:05 schreef beequeen het volgende:
Sjon aan de telefoon. Hij is niet gespannen voor de uitzendingen. Hij heeft de uitzending van woensdag al bekeken en dat ziet er geweldig uit.
Hij is alleen benieuwd naar de kijkcijfers morgenochtend, met name het marktaandeel.

Weer over het huggen, stelde niks voor. Ze zochten troost bij elkaar.

Sjon zegt dat er een badkuip lag met gaten, die hebben ze omgetoverd tot hottub.
Ik heb geen gat gezien, behalve de stop.
Ik heb ook niets van een gat gezien. Hij maakt het allemaal wel ontzettend stoer en mooi.
pi_135153946
Zolang de PLUS er is, zal er leven op aarde zijn.
  Moderator maandag 6 januari 2014 @ 18:12:44 #97
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_135154079
Als je die teksten van De Mol zo leest over dat zogenaamde "huggen", dan krijg ik niet de indruk dat er in de uitzending eens uitgebreid op ingezoomd gaat worden. Blijkbaar mag het niet meer dan een hug zijn, om wat voor reden dan ook. Bij Jinek beweerde hij zelfs dat ze hun kleren nog aan hadden. Dat klopt toch niet? Of stonden ze met hun kleren onder de douche?
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  Redactie Frontpage maandag 6 januari 2014 @ 18:15:28 #98
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135154187
Ja ze douchen vaker met kleding, in secret story bv ook
  † In Memoriam † maandag 6 januari 2014 @ 18:15:34 #99
135305 beequeen
Lost.
pi_135154193
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 18:07 schreef Disana het volgende:

Ik heb ook niets van een gat gezien. Hij maakt het allemaal wel ontzettend stoer en mooi.
Hetzelfde verhaal als de vieze oude matrassen. Waar het plastic nog omheen zat.
“Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.”
― Mark Twain
'Stupidity has become as common as common sense was before.'
  † In Memoriam † maandag 6 januari 2014 @ 18:16:16 #100
137949 Disana
pi_135154217
quote:
12s.gif Op maandag 6 januari 2014 18:15 schreef beequeen het volgende:

[..]

Hetzelfde verhaal als de vieze oude matrassen. Waar het plastic nog omheen zat.
Ja dat is ook zo'n bullshit. Die matrassen waren inderdaad verpakt en zagen er schoon en ongebruikt uit.
  † In Memoriam † maandag 6 januari 2014 @ 18:19:24 #101
135305 beequeen
Lost.
pi_135154337
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 18:12 schreef Gert het volgende:
Als je die teksten van De Mol zo leest over dat zogenaamde "huggen", dan krijg ik niet de indruk dat er in de uitzending eens uitgebreid op ingezoomd gaat worden. Blijkbaar mag het niet meer dan een hug zijn, om wat voor reden dan ook. Bij Jinek beweerde hij zelfs dat ze hun kleren nog aan hadden. Dat klopt toch niet? Of stonden ze met hun kleren onder de douche?
In aanvang wel, maar op een gegeven moment niet meer.
Check het Filmpjestopique,
“Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.”
― Mark Twain
'Stupidity has become as common as common sense was before.'
  Moderator maandag 6 januari 2014 @ 18:25:28 #102
388664 crew  Dotteke
pi_135154584
Eerste-heftige-zoenpartij-in-Utopia-vastgelegd

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)pia-vastgelegd.dhtml
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
pi_135154730
Ik hoop wel dat De Mol nu even een maandje of zo niet overal op tv te zien zal zijn. Het was wel een beetje overkill.
pi_135154842
Het ene naar het andere tv-programma bericht nog ff snel over Utopia, voordat het begint. Bij Shownieuws(of weet ik veel hoe dat tegenwoordig heet) belde John de Mol nog ff. Niks bijzonders. Dat wel.
  maandag 6 januari 2014 @ 18:35:03 #105
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_135154956
quote:
7s.gif Op maandag 6 januari 2014 18:05 schreef beequeen het volgende:
Sjon aan de telefoon. Hij is niet gespannen voor de uitzendingen. Hij heeft de uitzending van woensdag al bekeken en dat ziet er geweldig uit.
Hij is alleen benieuwd naar de kijkcijfers morgenochtend, met name het marktaandeel.

Weer over het huggen, stelde niks voor. Ze zochten troost bij elkaar.

Sjon zegt dat er een badkuip lag met gaten, die hebben ze omgetoverd tot hottub.
Ik heb geen gat gezien, behalve de stop.
Op Radio 1 hoorde ik hem toch echt zeggen dat ze hem ergens verstopt hadden:

  Redactie Frontpage maandag 6 januari 2014 @ 18:37:40 #106
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135155050
Op sbs net deed Sjon of die kuip er toevallig ergens lag
pi_135155136
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 18:37 schreef SunChaser het volgende:
Op sbs net deed Sjon of die kuip er toevallig ergens lag
Die hadden ze even over het hoofd gezien toen ze die oude oud gemaakte nieuwe loods bouwden.
  Redactie Frontpage maandag 6 januari 2014 @ 18:59:57 #108
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
  dinsdag 7 januari 2014 @ 08:40:04 #109
253400 Toverheks
ZOEFFFFFFFF
pi_135178982
Utopia trekt 1,5 miljoen kijkers


AMSTERDAM -
Ruim 1,5 miljoen mensen zagen maandagavond de eerste aflevering van Utopia, het nieuwste megaproject van John de Mol. Daarmee staat Utopia op nummer 7 in de kijkcijfer top 25.




Met alleen de kleren die ze aan hebben, zitten de kandidaten sinds eind december op een kaal afgesloten terrein, in Laren, waar 103 camera's hen een jaar lang 24 uur per dag zullen volgen terwijl ze een nieuw bestaan opbouwen.

De Mol maakte in 1999 internationaal naam met Big Brother. Ruim 4500 mensen wilden meedoen aan zijn nieuwe programma, dat elke werkdag tussen 19.30 en 20.00 uur te zien zijn. De uitzending van maandag duurde bij uitzondering een uur.

DWDD

Met een nipte voorsprong heeft De Wereld Draait Door (DWDD) maandag meer kijkers getrokken. Naar DWDD keken 1,6 miljoen mensen, zo bleek dinsdag uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Samen met RTL Boulevard, dat maandag goed was voor 1,1 miljoen kijkers tussen 18.30 en 19.30 uur, strijden de twee programma's om de gunst van de televisiekijker tussen 18.30 uur en 20.00 uur. DWDD is verplaatst van Nederland 3 naar Nederland 1 en begint bovendien al om 19.00 uur. Dat was voorheen om 19.30 uur.

De drie programma's vielen overigens allemaal buiten de top-5 van de dag, die werd gevormd door achtereenvolgens het Journaal om 20.00 uur, Spoorloos, Radar, Dokter Deen en Goede Tijden, Slechte Tijden.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
  dinsdag 7 januari 2014 @ 09:30:46 #110
356822 Speedball
14.gif in je peopert
  Trouwste user 2022 dinsdag 7 januari 2014 @ 11:06:13 #111
7889 tong80
Spleenheup
pi_135181771
Het nieuwe realityprogramma van John de Mol, hield de gemoederen op Twitter gisteravond bezig. De reacties waren - op zijn zachtst gezegd - wisselend.

Cabaretier Jochem Myjer kan er de lol wel van inzien. 'Nu al met stip de leukste dierentuin van Nederland!' Ook presentator Manuel Venderbosch is onder de indruk: 'Er zit snelheid in, spanning, emotie en goeie types. Wie heeft die gecast?! (...) Way to go!'

Vooral de basisbehoeften van de verschillende deelnemers - wodka, nagellak - kon op de nodige scepsis rekenen. 'Natuurlijk. Wodka is een basisbehoefte! Als ontsmettingsmiddel ja,' merkt Humberto Tan op. Kop van Jut is kandidaat Rienk, een dakloze die het liefst blootsvoets door het leven gaat. Filosoof, dominee, betweter, drammer: het zijn nog de meest gematigde kwalificaties voor de meest betwiste deelnemer van Utopia.

Toch zijn er ook positieve geluiden. 'Ja ik denk dat ik dit een heerlijk programma ga vinden,' zegt soapacteur Ferry Doedens. Rob Kamphues is iets gematigder positief met de kwalificatie 'wel geinig'.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_135183168
quote:
:D Nou John de Mol. Hoe ga jij je hier uit lullen toen je bij Evan Jinek laatst zei dat het geen acteurs/reality "mensen" waren maar echte doorsnee mensen uit de samenleving. :W

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-01-2014 11:54:37 ]
  Trouwste user 2022 dinsdag 7 januari 2014 @ 12:56:26 #113
7889 tong80
Spleenheup
pi_135185161
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 11:54 schreef Iwanius het volgende:

[..]

:D Nou John de Mol. Hoe ga jij je hier uit lullen toen je bij Evan Jinek laatst zei dat het geen acteurs/reality "mensen" waren maar echte doorsnee mensen uit de samenleving. :W
Ben bang dat ie dit niet leest.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  † In Memoriam † dinsdag 7 januari 2014 @ 19:20:58 #114
137949 Disana
pi_135201003
Volgens John de Mol op SBS gebeuren er grappige dingen. Fotografen in de boom, helicopters, drones boven de schuur.
pi_135205680
In Show Vandaag werden de volgende cijfers genoemd:

110.000 keer is de app gedownload
650.000 unieke bezoekers voor de site, 12 miljoen pageviews
pi_135208533
Ik kwam net op Twitter deze grafiek tegen die een vergelijking geeft tussen de 'online-belangstelling' voor Utopia van gister en vandaag.



Geen idee hoe ze dat meten trouwens. Mag hopen dat de kijkcijfers niet eenzelfde trend laten zien.
  woensdag 8 januari 2014 @ 00:05:58 #118
384473 Tuinfluitert
Ene FoK!ker is de andere niet.
pi_135217596
'Het kijkcijfer van de eerste aflevering van Utopia overtreft onze stoutste verwachtingen', zegt Remko van Westerloo, directeur televisie bij SBS6. Hij noemt het geweldig dat het nieuwe realityprogramma van SBS6 gisteravond uit de startblokken ging met met ruim 1,5 miljoen kijkers.


'We hadden de laatste dagen wel door dat het programma erg begon te leven, maar het is geweldig dat dit ook vertaalt in mooie kijkcijfers, reageert de tv-directeur. 'Het is een mooie beloning voor iedereen die bij dit ambiteuze project betrokken is en er de afgelopen maanden keihard aan heeft gewerkt.'

SBS6 maakte vandaag bekend dat Utopia ook online een succes is met meer dan 650.000 bezoekers voor de website die gezamenlijk 13 miljoen pageviews realiseerden. De Utopia-app is de afgelopen dagen 110.000 maal gedownload.


http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)-verwachtingen.dhtml
  woensdag 8 januari 2014 @ 00:37:04 #119
55835 ZaZoe
The spice of life
pi_135218517
'Dit moet toch nep zijn?'
De kritiek is op Twitter niet veel anders. "John de Mol aan de slaappillen. Waarom? Hij kan toch ook gewoon de live stream van Utopia kijken?", aldus tonprater Rob Scheepers uit Sterksel. De jonge Gijsjan Tak uit Oud-Gastel verwoordt dat dusdanig: "Utopia gaat echt helemaal nergens over, wat een poepprogramma."

Geert Oosterwijk, Bredanaar in Amsterdam, zet op het sociale medium andere vraagtekens bij het programma. "Ik zie een volwassen man compleet uit zijn dak gaan omdat een houten kistje dicht kan. Dit moet toch nep zijn?"

Pepijn Nagtzaam uit Tilburg wilde 'de TV aanzetten om Utopia eens te proberen en te kijken wat 't nou was'. Dat lukte niet. "De batterijen van de afstandsbediening zijn op. Dit moet een teken zijn", vervolgde hij zijn tweet.

Bredanaar Ruud Benard, bekend van de eerste Big Brother, was eerder al duidelijk over het concept. "Ik ben een beetje bang dat dit programma om verkeerde redenen wordt gemaakt. Om de poen vooral", zei Ruud tegen Omroep Brabant.

http://www.omroepbrabant.(...)+niet+in+Utopia.aspx
Een pond moed is meer waard dan een ton geluk
  woensdag 8 januari 2014 @ 07:08:46 #120
185670 Poezewoes
Feyenoord mijn cluppie!!!
pi_135221448
’Big Brother en Utopia ONVERGELIJKBAAR’

Producent John de Mol vindt dat Big Brother en Utopia eigenlijk onvergelijkbaar zijn: „Het is slechts hetzelfde genre. Bij Big Brother moesten ze spellen doen, was de koelkast goed gevuld en waren de inwoners elkaars tegenstanders. Nu zijn ze médestanders; ze moeten sámen een samenleving bouwen.;
De bedenker van het spraakmakende tv-concept zegt dat de verhoudingen tussen de vijftien bewoners daardoor heel anders zijn. „De eerste weken is de hoofdrol voor de doeners, de makers. Dat zie je ook duidelijk: de 53-jarige aannemer Paul nam meteen de leiding. Maar op een gegeven moment zijn de wc’s gebouwd en is er elektriciteit. Dan zullen anderen het roer overnemen. Je voelt de jongere bewoners nu al morren.”
John de Mol is een beetje grieperig, maar hij wijst zonder aarzelen de vier hoofdrolspelers van dit moment aan: Hakim, Aike, Paul en Billy. „Zij hebben de taken verdeeld en nemen de initiatieven. Maar hun rol wordt een andere als er geld verdiend gaat worden. Dan komen ook de vragen aan de orde over wat voor soort samenleving het uiteindelijk wordt. Nu is het nog een collectief en worden alle inkomsten en uitgaven verdeeld. Als anderen het stokje overnemen en bijvoorbeeld één daarvan meer geld binnensleept dan de andere veertien bij elkaar, dan kun je je voorstellen dat zo iemand ook meer zeggingskracht wil over waaraan het besteed gaat worden. We hebben nog allerlei fases voor de boeg. Wat de criticasters ook zeggen, ik denk dat juist dát ervoor zorgt dat het niet saai wordt.”
En dan hebben we het nog niet over het wegstemmen van bewoners gehad. Een systeem dat over twee weken wordt geïntroduceerd: „De bewoners geven elkaar tijdens een bijeenkomst openlijk punten. Ze hebben er elk drie te vergeven. De drie bewoners met de meeste punten zijn genomineerd voor vertrek. Vervolgens komen er twee nieuwe potentiële bewoners in de loods. Zij blijven 48 uur waarna de groep besluit wie mag blijven. Die nieuwkomer zegt vervolgens wie van de drie genomineerden Utopia moet verlaten. Het zal een week zijn met veel herrie. Het is aan de Utopianen met wie ze het beloofde land willen bouwen.”

De eerste week in Utopia heeft al veel commotie gebracht. Er zijn zelfs mensen die beweren dat Billy en Andrea actrice zijn: „Ik kan met mijn hand op mijn hart, met twee vingers in de lucht, op de gezondheid van mijn zoon zeggen dat dat niet zo is. Er is ook niks gescript. We hebben het al eerder gezien bij reality: als je een groep mensen isoleert gebeuren er dingen. Dat is nu ook zo.”
Hij heeft zelf Paul het meest gevolgd: „Dat is niet alleen een doener, maar een heel emotionele man, die het de hele tijd maar heeft over zijn vrouw en vier kinderen. Het gevolg is dat alle vrouwen uit Utopia hem willen troosten en een soort ’knuffelaannemer’ van hem maken. Ik geloof ook dat die zoen in de douche tussen hem en Billy een soort fysiek troostzoeken was, waaruit verder niks voortvloeit. Ik verwacht wel vrijpartijen, maar niet van hen. En ik kijk naar de zwerver op blote voeten, Rienk. Hij heeft een enorme fanschare onder jonge Nederlanders. Zijn uitspraken en pure, rechtlijnige levenshouding spreken aan.”
En John verbaast zich over Hakim: „Hij heeft zich zonder er al te veel voor te doen bovenin de hiërarchie geplaatst. Het is een van origine Marokkaanse oliebollenbakker met Maastrichtse tongval, die zei dat hij wel aan Utopia wilde meedoen omdat het een beschaafd concept is. Big Brother of De gouden kooi vond hij ordinair. Maar hij was van de week wel de eerste die zo begon de schelden tegen Vanessa, dat we de helft moesten wegpiepen. Je hoort het, ik zit zelf ook met verbazing te kijken.”

Telegraaf
Tenzij je naam Google is, hou op met te doen alsof je alles weet!
  † In Memoriam † woensdag 8 januari 2014 @ 10:46:46 #121
137949 Disana
pi_135224871
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 07:08 schreef Poezewoes het volgende:
’Big Brother en Utopia ONVERGELIJKBAAR’

[..]
Telegraaf
Eindelijk komt er meer uit hem dan alleen maar lof. Hij heeft er dus toch goed over nagedacht.
pi_135225142
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 07:08 schreef Poezewoes het volgende:
’Big Brother en Utopia ONVERGELIJKBAAR’

Producent John de Mol vindt dat Big Brother en Utopia eigenlijk onvergelijkbaar zijn: „Het is slechts hetzelfde genre. Bij Big Brother moesten ze spellen doen, was de koelkast goed gevuld en waren de inwoners elkaars tegenstanders. Nu zijn ze médestanders; ze moeten sámen een samenleving bouwen.;
De bedenker van het spraakmakende tv-concept zegt dat de verhoudingen tussen de vijftien bewoners daardoor heel anders zijn. „De eerste weken is de hoofdrol voor de doeners, de makers. Dat zie je ook duidelijk: de 53-jarige aannemer Paul nam meteen de leiding. Maar op een gegeven moment zijn de wc’s gebouwd en is er elektriciteit. Dan zullen anderen het roer overnemen. Je voelt de jongere bewoners nu al morren.”
John de Mol is een beetje grieperig, maar hij wijst zonder aarzelen de vier hoofdrolspelers van dit moment aan: Hakim, Aike, Paul en Billy. „Zij hebben de taken verdeeld en nemen de initiatieven. Maar hun rol wordt een andere als er geld verdiend gaat worden. Dan komen ook de vragen aan de orde over wat voor soort samenleving het uiteindelijk wordt. Nu is het nog een collectief en worden alle inkomsten en uitgaven verdeeld. Als anderen het stokje overnemen en bijvoorbeeld één daarvan meer geld binnensleept dan de andere veertien bij elkaar, dan kun je je voorstellen dat zo iemand ook meer zeggingskracht wil over waaraan het besteed gaat worden. We hebben nog allerlei fases voor de boeg. Wat de criticasters ook zeggen, ik denk dat juist dát ervoor zorgt dat het niet saai wordt.”
En dan hebben we het nog niet over het wegstemmen van bewoners gehad. Een systeem dat over twee weken wordt geïntroduceerd: „De bewoners geven elkaar tijdens een bijeenkomst openlijk punten. Ze hebben er elk drie te vergeven. De drie bewoners met de meeste punten zijn genomineerd voor vertrek. Vervolgens komen er twee nieuwe potentiële bewoners in de loods. Zij blijven 48 uur waarna de groep besluit wie mag blijven. Die nieuwkomer zegt vervolgens wie van de drie genomineerden Utopia moet verlaten. Het zal een week zijn met veel herrie. Het is aan de Utopianen met wie ze het beloofde land willen bouwen.”

De eerste week in Utopia heeft al veel commotie gebracht. Er zijn zelfs mensen die beweren dat Billy en Andrea actrice zijn: „Ik kan met mijn hand op mijn hart, met twee vingers in de lucht, op de gezondheid van mijn zoon zeggen dat dat niet zo is. Er is ook niks gescript. We hebben het al eerder gezien bij reality: als je een groep mensen isoleert gebeuren er dingen. Dat is nu ook zo.”
Hij heeft zelf Paul het meest gevolgd: „Dat is niet alleen een doener, maar een heel emotionele man, die het de hele tijd maar heeft over zijn vrouw en vier kinderen. Het gevolg is dat alle vrouwen uit Utopia hem willen troosten en een soort ’knuffelaannemer’ van hem maken. Ik geloof ook dat die zoen in de douche tussen hem en Billy een soort fysiek troostzoeken was, waaruit verder niks voortvloeit. Ik verwacht wel vrijpartijen, maar niet van hen. En ik kijk naar de zwerver op blote voeten, Rienk. Hij heeft een enorme fanschare onder jonge Nederlanders. Zijn uitspraken en pure, rechtlijnige levenshouding spreken aan.”
En John verbaast zich over Hakim: „Hij heeft zich zonder er al te veel voor te doen bovenin de hiërarchie geplaatst. Het is een van origine Marokkaanse oliebollenbakker met Maastrichtse tongval, die zei dat hij wel aan Utopia wilde meedoen omdat het een beschaafd concept is. Big Brother of De gouden kooi vond hij ordinair. Maar hij was van de week wel de eerste die zo begon de schelden tegen Vanessa, dat we de helft moesten wegpiepen. Je hoort het, ik zit zelf ook met verbazing te kijken.”

Telegraaf
Hij beweerde toch eerst dat het slechts een hug was :')
pi_135248233
BILD heeft ook al opgemerkt dat Utopia kennelijk een potentieel interessante show is, en brengt het erg groot:

http://www.bild.de/unterh(...)n-34112452.bild.html

quote:
DAS NEUE PSYCHO-SPIELCHEN VON BIG BROTHER-ERFINDER JOHN DE MOL
Kandidaten werden für
ein Jahr weggesperrt


Neue Psycho-Show von Big Brother-Erfinder John de Mol!
Ein Strom- und ein Wasseranschluss, zwei Kühe und ein paar Hühner – der Beginn einer perfekten Welt? Zumindest wenn es nach den Machern der neuen TV-Show „Utopia“ geht, die am Montag Premiere im niederländischen Fernsehen hatte.
15 Kandidaten werden ein Jahr lang 30 Kilometer entfernt von Amsterdam weggesperrt. Abgeschottet von der Außenwelt sollen sie ihre eigene Gesellschaftsordnung aufbauen.

In einem von Äckern umgebenen Hangar sollen die Teilnehmer ihr Miteinander mit ihren selbst aufgestellten Regeln organisieren und sich aus der eigenen landwirtschaftlichen Produktion versorgen. Dafür haben sie ein festgelegtes Jahresbudget zur Verfügung.

Natürlich werden sie rund um die Uhr gefilmt. Jeder Schritt, jede Bewegung, jedes Gespräch wird von den Kameras erfasst. Fernsehzuschauer können ihnen von Montag- bis Freitagabend für jeweils eine halbe Stunde dabei zuschauen. Online stehen die Bewohner „Utopias“ unter Dauerbeobachtung – rund um die Uhr können die Utopisten beobachtet werden.

Genau wie bei Big Brother können Kandidaten aus „Utopia“ gewählt werden. Kein Wunder, dass das Format der Reality-Show „Big Brother“ ähnelt. Sie stammt vom gleichen Macher, John de Mol. Dieser sagte in der niederländischen Zeitung De Volkskrant, dass die Show ein soziales Experiment sei.

Auch wenn die Gegner der Show kritisieren, dass de Mol gar nicht an einer perfekten Welt, sondern lediglich an Chaos und Streit interessiert sei – die Einschaltquoten geben dem TV-Macher Recht. Die erste Show erzielte eine Einschaltquote von 25 Prozent.
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
  Redactie Frontpage woensdag 8 januari 2014 @ 20:44:47 #124
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
  woensdag 8 januari 2014 @ 20:54:46 #125
157749 verified  dieenebart
je weet wel
pi_135249130
quote:
Die vertaling doet het niet helemaal.

Onder het originele artikel zitten wat zeikduitsers over 'dat ze dan meteen levenslang hadden kunnen geven'. Was Das Dorf ook niet zo'n lang project in Duitsland?
  woensdag 8 januari 2014 @ 22:08:01 #126
55835 ZaZoe
The spice of life
pi_135253125
Heb wel het idee dat Utopia het in het buitenland beter gaat doen dan in Nederland.
Heeft misschien dan ook wel te maken met de locatie
Een pond moed is meer waard dan een ton geluk
pi_135254094
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 20:54 schreef dieenebart het volgende:

[..]

Die vertaling doet het niet helemaal.

Onder het originele artikel zitten wat zeikduitsers over 'dat ze dan meteen levenslang hadden kunnen geven'. Was Das Dorf ook niet zo'n lang project in Duitsland?
Ja, dat duurde ook een jaar, ook met kippen etc en een samenleving bouwen volgens mij
  Redactie Frontpage woensdag 8 januari 2014 @ 22:51:38 #128
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135255629
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 22:08 schreef ZaZoe het volgende:
Heb wel het idee dat Utopia het in het buitenland beter gaat doen dan in Nederland.
Heeft misschien dan ook wel te maken met de locatie
Hoezo beter, doet t hartstikke goed in Nl
pi_135256872
Wat me opvalt is dat er veel in de telegraaf, ad en radio over utopia wordt gesproken...meer dan over de monsterhit BZV..is dit zeg maar een deal tussen JDM en die kranten dat ze 'exclusief' nieuws krijgen?
  Redactie Frontpage woensdag 8 januari 2014 @ 23:17:35 #130
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135257137
Bzv is al jaren een hit dit is nieuw
pi_135264320
quote:
John de Mol zweert op zoon: Utopia is écht
Televisieproducent John de Mol kan met zijn hand op het hart en met twee vingers in de lucht op de gezondheid van zijn zoon zweren dat Utopia niet wordt bewoond door acteurs.
Hiermee reageert hij op insinuaties dat massagetherapeut Andrea en de levenskunstenaar Billy actrices zouden zijn. "Er is ook niets gescript", vervolgt De Mol in De Telegraaf (betaalmuur). "We hebben het al eerder gezien bij reality: als je een groep mensen isoleert gebeuren er dingen, dat is nu ook zo."

Toch is het niet de eerste keer dat we Billy op de televisie zien. In het NET5-programma 'Achter gesloten deuren' deed ze al haar opwachting als een Poolse hoer. In de eerste week van Utopia kreeg ze het al voor elkaar om haar tong achter in de keel van aannemer Paul te parkeren. "Een heel emotionele man, die het de hele tijd maar heeft over zijn vrouw en vier kinderen. Het gevolg is dat alle vrouwen uit Utopia hem willen troosten en een soort 'knuffelaannemer' van hem maken. Ik geloof ook dat die zoen in de douche tussen hem en Billy een soort fysiek troostzoeken was, waaruit verder niks voortvloeit. Ik verwacht wel vrijpartijen, maar niet van hen."
pi_135276815
quote:
SBS-baas Remko noemt Utopia-cijfers ‘historisch’
Geplaatst op Thu 09 Jan 2014 om 12:55

Remko van Westerloo, tv-baas bij SBS, is ongekend blij met de hoge kijkcijfers van zijn nieuwe vooravondshow Utopia. Dat vertelt hij in het AD. Van Westerloo kan in de ochtendkrant alleen reageren op de kijkcijfers van maandag (1,5 miljoen) en dinsdag (1,3 miljoen). “Sinds dinsdag duren de afleveringen een halfuur en is er dus minder tijd om massa op te bouwen. In die zin hebben we het nóg beter gedaan dan maandag. Ik kan hier niet jubelend genoeg over zijn“, zo vertelt hij.

Het zijn megacijfers voor SBS 6, dat de miljoengrens niet vaak weet te passeren. “Een historisch moment. Dit is in de vooravond van SBS nog nooit gebeurd. Prettig te zien dat het kwartje eindelijk lijkt te vallen.”

Na het interview dat Van Westerloo gaf werden de kijkcijfers van woensdag bekend: 1,4 miljoen.
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  Trouwste user 2022 donderdag 9 januari 2014 @ 16:44:32 #133
7889 tong80
Spleenheup
pi_135278874
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 22:08 schreef ZaZoe het volgende:
Heb wel het idee dat Utopia het in het buitenland beter gaat doen dan in Nederland.
Heeft misschien dan ook wel te maken met de locatie
In Groenland warschijnlijk minder top-less idd

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  donderdag 9 januari 2014 @ 16:55:11 #134
182182 spapaars
Ver onder het NAP
  Redactie Frontpage vrijdag 10 januari 2014 @ 10:59:58 #136
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
  † In Memoriam † vrijdag 10 januari 2014 @ 11:00:05 #137
137949 Disana
pi_135308861
John de Mol en Gineke in Koffietijd

John heeft de People's Choice Award gewonnen. Maar hij is alweer bezig met de lange termijn; het moet goed blijven. Er is buitenlandse interesse, van 'zo'n landje of twaalf'. Het meest concreet is Duitsland. De kijkcijfersite lag na de eerste uitzending plat, dat viel niet mee voor John. Maar hij was intens gelukkig toen hij de cijfers hoorde.

Gineke is het huisgenootje van Peter. Zijn hondje Molly mist hem erg. Molly reageert niet op de stem van Peter op de streams. Het café heeft Peter veel gekost.

De inwoners zijn deels gekozen op de aanleg om geld te verdienen. Met stroom kunnen ze straks het internet op en dan begint het pas echt omdat de buitenwereld zich op Utopia zal storten.

Er is een favorieten-top 3:
Rienk
Paul
Ruud

Paul is volgens John de knuffelbeer en de leider. Ruud verbaast John, maar het kan door de badscene komen.

Kijkersvraag: waarom mocht er een kist mee. Lang antwoord, zegt John. Als ze over een kist hadden mogen nadenken, hadden ze nog sneller klaar geweest. Je moet je inwoners aan de kijker introduceren, de cameraploegen hielpen daarbij. Het halve uurtje overleg is ook mooi.

Kijkersvraag: waar moesten de inwoners aan voldoen. Je kijkt naar de skills van mensen. Ze moeten dingen weten, zoals van de wateraansluiting. Er is gekozen op vaardigheden. Er is niet op mogelijke romances geselecteerd. Het momentje van Billy heeft John verbaasd, maar hij blijft het huggen noemen. Hoe zal Utopia er over een jaar uitzien.
pi_135311264
https://decorrespondent.n(...)ia/37091736-87d20b32

Rugter werd wel heel snel uit het programma gehaald, hier zijn verhaal.
Op <a href="http://i52.tinypic.com/15yai5k.jpg" target="_blank" rel="nofollow"></a> schreef TheFamousMan
Geef maar toe, eigenlijk ben jij gewoon een keiharde baas, die uit 110% ongelooflijke koninklijkheid bestaat _O_
pi_135311435
heeft meschien iemand filmpie van vanmorgen bij koffietijd
blablavla
  vrijdag 10 januari 2014 @ 12:45:13 #140
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135312241
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 12:15 schreef dralion13 het volgende:
https://decorrespondent.n(...)ia/37091736-87d20b32

Rugter werd wel heel snel uit het programma gehaald, hier zijn verhaal.
Grappig stuk.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_135312310
gezien koffietijd alle landen staan in de rij om het progamma te kopen
blablavla
  Redactie Frontpage vrijdag 10 januari 2014 @ 12:51:20 #142
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135312479
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 12:15 schreef dralion13 het volgende:
https://decorrespondent.n(...)ia/37091736-87d20b32

Rugter werd wel heel snel uit het programma gehaald, hier zijn verhaal.
Is dit echt?
  vrijdag 10 januari 2014 @ 13:01:23 #143
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135312826
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 12:51 schreef SunChaser het volgende:

Is dit echt?
Meen je dit echt?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_135312853
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 12:51 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Is dit echt?
Zie niet in waarom niet, komt van een betrouwbare site.
Op <a href="http://i52.tinypic.com/15yai5k.jpg" target="_blank" rel="nofollow"></a> schreef TheFamousMan
Geef maar toe, eigenlijk ben jij gewoon een keiharde baas, die uit 110% ongelooflijke koninklijkheid bestaat _O_
  vrijdag 10 januari 2014 @ 13:03:01 #145
15600 BB-King
Long live the King!
pi_135312893
Hebben jullie dan een Rutger gezien in de openingsuitzending? :')
Wat lees je mijn signature? Heb ik soms wat van je aan?
  Redactie Frontpage vrijdag 10 januari 2014 @ 13:03:16 #146
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135312901
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 13:01 schreef Copycat het volgende:

[..]

Meen je dit echt?
Ik kijk Utopia sinds maandag dus ken 8 karakters niet, zou zomaar kunnen dat er stiekem iemand uit is
  Redactie Frontpage vrijdag 10 januari 2014 @ 13:04:08 #147
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135312926
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 13:03 schreef BB-King het volgende:
Hebben jullie dan een Rutger gezien in de openingsuitzending? :')
Ik heb sowieso maar een stuk of 8 mensen gezien
Ze hadden een week om te editten dus als ze na 4 dagen iemand erin hadden gestopt had ik t niet gemerkt
  vrijdag 10 januari 2014 @ 13:04:25 #148
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135312928
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 13:03 schreef SunChaser het volgende:

Ik kijk Utopia sinds maandag dus ken 8 karakters niet, zou zomaar kunnen dat er stiekem iemand uit is
Ja ... En deze zogenaamde kandidaat hebben ze fijntjes uit alle beelden van de eerste drie dagen gepoetst ...
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  Redactie Frontpage vrijdag 10 januari 2014 @ 13:06:40 #149
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135312998
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 13:04 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ja ... En deze zogenaamde kandidaat hebben ze fijntjes uit alle beelden van de eerste drie dagen gepoetst ...
Ze hebben 100 camerastandpunten, als er iemand op de achtergrond zou lopen maar niet genoemd zou worden was het me niet opgevallen

Het enige dat ik ongeloofwaardig vind aan dit stuk is het schenden van dat Talpa wurgcontract qua uit de school klappen

Ze hebben allemaal getekend. Zelfs ik moest een contract tekenen bij Bram :D
  vrijdag 10 januari 2014 @ 13:08:12 #150
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135313044
Sorry hoor, Stefan. Ik had je echt wat slimmer ingeschat. Met streams vanaf dag een ... Zou het dan niet eerder opgemerkt zijn door de streamers.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  Redactie Frontpage vrijdag 10 januari 2014 @ 13:10:10 #151
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135313117
quote:
9s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 13:08 schreef Copycat het volgende:
Sorry hoor, Stefan. Ik had je echt wat slimmer ingeschat. Met streams vanaf dag een ... Zou het dan niet eerder opgemerkt zijn door de streamers.
Zoals ik zei, ik volg Utopia pas sinds maandag en alleen de tv
  vrijdag 10 januari 2014 @ 13:13:51 #152
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135313266
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 13:10 schreef SunChaser het volgende:

Zoals ik zei, ik volg Utopia pas sinds maandag en alleen de tv
En je kijkt verder ook niet in dit subforum?
Even snel ... Drie januari maakte je hier al een topic over Utopia. Dus.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  Redactie Frontpage vrijdag 10 januari 2014 @ 13:19:49 #153
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135313491
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 13:13 schreef Copycat het volgende:

[..]

En je kijkt verder ook niet in dit subforum?
Even snel ... Drie januari maakte je hier al een topic over Utopia. Dus.
Ja maar nog steeds ken ik maar een paar personages
Hakim, Paul, EMile,Andrea , Peter (want Bunker) en Billy

De rest zie ik maar ken ik niet, er is een vrouw in een joggingbroek en een vrouw die kookt. Als daar 4 dagen een Rutger tussenzat die er in de tv uitzending of is uitgeknipt of op de achtergrond is gehouden dan had ik dat aannemelijk gevonden

Ze hebben 6 dagen gehad om uit 14440 uur materiaal te knippen (6x24x100 cameras)
  vrijdag 10 januari 2014 @ 13:21:36 #154
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135313557
Eerder zelfs: UTO / Dus je mag geen dieren slachten

En, als er iemand op dag drie eruit was gebonjourd, was dat hier op dit forum absoluut te lezen geweest en had jij dat ook meegekregen. Hoezeer je je nu ook van de domme houdt.

Maar ook voor jouw gemoedsrust: het is een fantasieverhaaltje.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  Redactie Frontpage vrijdag 10 januari 2014 @ 13:22:36 #155
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135313598
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 13:21 schreef Copycat het volgende:


Maar ook voor jouw gemoedsrust: het is een fantasieverhaaltje.
Dank je schat :*
pi_135314785
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 13:21 schreef Copycat het volgende:

Maar ook voor jouw gemoedsrust: het is een fantasieverhaaltje.
Maar wel met een goede strekking. ^O^
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
pi_135315285
Wat je goede strekking noemt. :|W Zo kan ik ook wel meer fantasie verhaaltjes opsommen die ook een goede strekking hadden. Google eens onder de naam Disney Films. *)
  vrijdag 10 januari 2014 @ 14:09:09 #158
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135315338
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 13:54 schreef Tomatenboer het volgende:

Maar wel met een goede strekking. ^O^
Inderdaad. Geeft wel mooi het Utopiaanse (non-)gehalte weer.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  † In Memoriam † vrijdag 10 januari 2014 @ 15:42:05 #159
137949 Disana
pi_135339239
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 12:15 schreef dralion13 het volgende:
https://decorrespondent.n(...)ia/37091736-87d20b32

Rugter werd wel heel snel uit het programma gehaald, hier zijn verhaal.
quote:
'Toen snapte ik het: dit is geen Utopia. Dit is een camping. De bedoeling is niet om daadwerkelijk een samenleving op te zetten, maar om een beperkte tijd te overleven. Het is Expeditie Robinson zonder eiland.
pi_135367127
Een 7 pagina's tellende special in het Veronica magazine.

Staat niet heel veel bijzonders in, wel hebben ze het over de zolder die nogal bijzonder schijnt te zijn, is daar al iets van bekend?

Ook wel grappig dat de rondleider ja zei op de vraag of overal camera's hangen en dus ook op de wc, die werd gelijk teruggefloten door iemand anders die zei dat er (toen) nog geen WC was :D
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
pi_135378901
Eigenlijk is Expeditie Robinson meer survivalgericht dan Utopia. :')

Als John de Mol echt een back to basics show had willen maken dan had ie de deelnemers hun eigen huis moeten laten bouwen, ipv ze in een leegstaande loods met alles erop en eraan te laten wonen.
pi_135380527
Is dat verhaal van die Rutger satire, of zat 'ie echt in Utopia?

Edit: satire dus. Hij heeft wel een uitnodiging van Knevel en Brink gehad. :D

https://twitter.com/rcbregman/status/421627349046550528/photo/1

[ Bericht 47% gewijzigd door Mint_Clansell op 12-01-2014 00:31:38 ]
pi_135381825
streamlock lang nu
blablavla
pi_135438868
pi_135516887
Met een linkje naar Fok!

Algemeen Dagblad:
Warme douche en wasmachine in Utopia klinkklare onzin
Hier had uw advertentie kunnen staan :P
pi_135520357
quote:
Er is veel interesse uit het buitenland voor het nieuwe tv-format. Talpa is 'zeer serieus' in gesprek in Amerika. 'Er is een network die meer dan alle andere networks heel erg zijn best doet het programma binnen te halen, omdat die het heel graag wil hebben', zegt De Mol. Ook Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland en nog wat kleinere landen tonen interesse. De Mol wil Utopia in Amerika graag aan de oostkust, omdat daar sprake is van seizoenen die het programma zo interessant maken
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)rvangers-Lindy.dhtml
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  Moderator woensdag 15 januari 2014 @ 15:09:23 #169
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_135521058
quote:
Let the big bucks roll.....
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  woensdag 15 januari 2014 @ 18:46:45 #171
384473 Tuinfluitert
Ene FoK!ker is de andere niet.
pi_135529296
Hoewel Lindy geen spijt heeft van haar beslissing om te vertrekken uit Utopia, baalt Lindy er toch wel van dat ze haar thuissituatie niet heeft kunnen loslaten.

Videobeelden:
http://www.telegraaf.nl/p(...)Lindy_spreekt__.html
  Moderator woensdag 15 januari 2014 @ 20:08:53 #172
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_135534390
quote:
Leuk om te weten wat zo'n blad zijn lezers meegeeft over Utopia. Niet zo'n sterk artikel. Klok en klepel. En "aannemer Jan" (later staat er wèl Paul) is erg slordig. Maar mensen die Utopia niet kennen en geïnformeerd willen worden binnen 5 minuten (de doelgroep dus van het stukje) zal het niet storen.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  Redactie Frontpage woensdag 15 januari 2014 @ 22:28:38 #173
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135542287
Lyndy nu bij RTL late night
  Redactie Frontpage woensdag 15 januari 2014 @ 22:45:42 #174
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135543135
Jeetje wat n kutvragen van Humberto, niks over geruchten, roddels, Andrea etc
Alleen maar vragen die John de mol verantwoord zijn
pi_135548545
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 14:52 schreef PC eend het volgende:
Er is veel interesse uit het buitenland voor het nieuwe tv-format. Talpa is 'zeer serieus' in gesprek in Amerika. 'Er is een network die meer dan alle andere networks heel erg zijn best doet het programma binnen te halen, omdat die het heel graag wil hebben', zegt De Mol. Ook Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland en nog wat kleinere landen tonen interesse. De Mol wil Utopia in Amerika graag aan de oostkust, omdat daar sprake is van seizoenen die het programma zo interessant maken
Ik geloof hier echt helemaal niets van.

15 grijze mensen die in een grijze omgeving zeuren over boterhammen, er is geen concept, er is geen hype, er is helemaal niets.
Het wordt wel geprobeerd en iedereen besteedt er aandacht aan, waarschijnlijk omdat dat al van tevoren gepland was en er een bepaalde verwachting was, maar het is niets en zal niets worden.

Wat is het TV-format dat men in Amerika zou moeten kopen? Stop 15 snel geagiteerde mensen een jaar in een loods, geef ze een beperkt budget, laat ze zelf hun meubels knutselen en de kippen voeren?

Het hele programma hangt of staat met de selectie van de kandidaten, en dan maakt het niet uit of ze in een loods zitten, in een huis of op een camping. Maar een screening van duizenden leverde dit magere resultaat op, de uitverkorenen zijn gewoon op geen enkele wijze intrigerend, het kan niemand schelen hoe het met hen gaat, wat hen bezighoudt, wat ze belangrijk vinden, en hoe ze denken over om het even wat.

Er zullen gerust mensen uit het buitenland zijn komen kijken uit nieuwsgierigheid, maar niet meer dan dat. Veel interesse voor het format, ja want dit kon gewoon niemand bedenken, zo briljant, heel Nederland is in rep en roer. :{w

[ Bericht 2% gewijzigd door Za op 16-01-2014 02:07:04 ]
  donderdag 16 januari 2014 @ 02:02:53 #176
77508 Loserkid
Met dank aan Houniet.
pi_135548562
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 22:45 schreef SunChaser het volgende:
Jeetje wat n kutvragen van Humberto, niks over geruchten, roddels, Andrea etc
Alleen maar vragen die John de mol verantwoord zijn
Hij is ook geen interviewer maar een vragensteller, vind ik dan, hou niet zo van Humberto, schreeuwneger
pi_135549017
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 02:00 schreef Za het volgende:

[..]

Ik geloof hier echt helemaal niets van.

15 grijze mensen die in een grijze omgeving zeuren over boterhammen, er is geen concept, er is geen hype, er is helemaal niets.
Het wordt wel geprobeerd en iedereen besteedt er aandacht aan, waarschijnlijk omdat dat al van tevoren gepland was en er een bepaalde verwachting was, maar het is niets en zal niets worden.

Wat is het TV-format dat men in Amerika zou moeten kopen? Stop 15 snel geagiteerde mensen een jaar in een loods, geef ze een beperkt budget, laat ze zelf hun meubels knutselen en de kippen voeren?

Het hele programma hangt of staat met de selectie van de kandidaten, en dan maakt het niet uit of ze in een loods zitten, in een huis of op een camping. Maar een screening van duizenden leverde dit magere resultaat op, de uitverkorenen zijn gewoon op geen enkele wijze intrigerend, het kan niemand schelen hoe het met hen gaat, wat hen bezighoudt, wat ze belangrijk vinden, en hoe ze denken over om het even wat.
En er is toch wel weer behoorlijk gehyped, John zelf voorop dat helpt natuurlijk ook.
Wat je allemaal opnoemt geldt ook voor BB wat ook een groot succes werd.

quote:
Er zullen gerust mensen uit het buitenland zijn komen kijken uit nieuwsgierigheid, maar niet meer dan dat. Veel interesse voor het format, ja want dit kon gewoon niemand bedenken, zo briljant, heel Nederland is in rep en roer. :{w
Ik denk wel dat de belangstelling groot zal zijn, JdM heeft een naam en ze willen er als de kippen bijzijn om een graantje te kunnen mee pikken voor als hij zijn volgende kunstje weer flikt.
Er is zelfs een tribune voor ze gebouwd in de regie ruimte :P
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  donderdag 16 januari 2014 @ 09:41:54 #178
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135551415
Zelfde kun je natuurlijk zeggen van The Voice. Zelfde concept als Idols, alleen nu met omdraaiende stoelen. Kleine twist, groot succes.
Ik denk ook wel dat de animo echt hoog is. Wellicht om het met wat tweaks op basis van de ervaring in deze 'pilot' op de eigen buis te brengen.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  Redactie Frontpage donderdag 16 januari 2014 @ 09:47:32 #179
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135551538
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 02:02 schreef Loserkid het volgende:

[..]

Hij is ook geen interviewer maar een vragensteller, vind ik dan, hou niet zo van Humberto, schreeuwneger
Het zal ook geen toeval zijn dat ze wel bij Humerto zit en niet bij DWDD of K&VDB
  Redactie Frontpage donderdag 16 januari 2014 @ 09:49:40 #180
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135551586
quote:
7s.gif Op donderdag 16 januari 2014 09:41 schreef Copycat het volgende:
Zelfde kun je natuurlijk zeggen van The Voice. Zelfde concept als Idols, alleen nu met omdraaiende stoelen. Kleine twist, groot succes.

Wat we ook niet moeten vergeten dat dit soort langdurige (dus een dagelijkse over maanden) RLS's alleen in Nederland niet populair mee waren, BB doet t in vele landen nog steeds goed, Secret Story flopte alleen in Nederland.
  donderdag 16 januari 2014 @ 09:50:05 #181
77508 Loserkid
Met dank aan Houniet.
pi_135551591
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 09:47 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Het zal ook geen toeval zijn dat ze wel bij Humerto zit en niet bij DWDD of K&VDB
Want Matthijs is altijd zo kritisch..? Dat is ook meer een gezellige vragensteller, hij wilt de toon van het programma vaak te leuk en luchtig houden, en vraagt daarom slecht sporadisch door..
  Redactie Frontpage donderdag 16 januari 2014 @ 09:51:30 #182
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135551624
Wat De Mol nu goed doet is materiaal van een week verzamelen en daar een verhaal van maken. Actualiteit speelt geen rol meer, hij heeft nu zeven dagen footage verdeeld over 15 mensen en 100 camera's. Hij laat mensen expres meer zien dan anderen, Peter is onzichtbaar, Hakim en Paul zijn de leiders. Dat vind ik erg slim gedaan.
  Redactie Frontpage donderdag 16 januari 2014 @ 09:52:04 #183
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135551636
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 09:50 schreef Loserkid het volgende:

[..]

Want Matthijs is altijd zo kritisch..? Dat is ook meer een gezellige vragensteller, hij wilt de toon van het programma vaak te leuk en luchtig houden, en vraagt daarom slecht sporadisch door..
Nee, maar daarom is er de sidekick die dingen vraagt die Mathijs niet durft
  donderdag 16 januari 2014 @ 09:52:40 #184
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135551646
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 09:50 schreef Loserkid het volgende:

Want Matthijs is altijd zo kritisch..? Dat is ook meer een gezellige vragensteller, hij wilt de toon van het programma vaak te leuk en luchtig houden, en vraagt daarom slecht sporadisch door..
De schreeuwblanke.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  donderdag 16 januari 2014 @ 09:53:13 #185
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135551664
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 09:49 schreef SunChaser het volgende:
Wat we ook niet moeten vergeten dat dit soort langdurige (dus een dagelijkse over maanden) RLS's alleen in Nederland niet populair mee waren, BB doet t in vele landen nog steeds goed, Secret Story flopte alleen in Nederland.
Ook dat, inderdaad.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  Redactie Frontpage donderdag 16 januari 2014 @ 09:54:03 #186
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135551682
En Nederland is soms een goede graadmeter maar niet altijd. Het door Talpa bedachte Dating in the Dark flopte alleen in Nederland, in de VS, Engeland en Australie werkte het wel
  donderdag 16 januari 2014 @ 09:58:11 #187
77508 Loserkid
Met dank aan Houniet.
pi_135551764
quote:
8s.gif Op donderdag 16 januari 2014 09:52 schreef Copycat het volgende:

[..]

De schreeuwblanke.
Ik vind dat Humberto altijd zo'n schreeuwerige toon heeft, hoe hij kijkers toespreekt is zoals je vaak ziek hoe mensen gaan doen bij bejaarden..
Zoals in die reclame een paar jaar terug: MOOIE NIEUWE BRIL MEVROUW JANSEN!! of zoiets.
Het komt heel erg minachtend over.. vind ik..
  donderdag 16 januari 2014 @ 09:59:08 #188
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135551783
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 09:58 schreef Loserkid het volgende:

Ik vind dat Humberto altijd zo'n schreeuwerige toon heeft, hoe hij kijkers toespreekt is zoals je vaak ziek hoe mensen gaan doen bij bejaarden..
Zoals in die reclame een paar jaar terug: MOOIE NIEUWE BRIL MEVROUW JANSEN!! of zoiets.
Het komt heel erg minachtend over.. vind ik..
Okay ...
Gelukkig komt schreeuwneger niet minachtend over.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  donderdag 16 januari 2014 @ 10:06:42 #189
77508 Loserkid
Met dank aan Houniet.
pi_135551937
quote:
7s.gif Op donderdag 16 januari 2014 09:59 schreef Copycat het volgende:

[..]

Okay ...
Gelukkig komt schreeuwneger niet minachtend over.
Ach,Ik bedoel neger niet als scheldwoord, dat is pas een ouderwets concept.. het is gewoon ingeburgerd, en niet alleen bij witte mensen.. maar ik bereik niet dagelijks een miljoen mensen.
Die mensen moet je niet onderschatten, zeker niet op dat tijdstip..Spreek die dan ook aan met een toontje dat ze 'verdienen', ze zetten wel elke dag bewust hun tv aan om je programma te kijken.
Maar als mensen neger te kwetsend vinden, maak er maar schreeuwsurinamer van dan ;)
Wil er niemand mee kwetsen
  Moderator donderdag 16 januari 2014 @ 10:12:07 #190
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_135552072
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 10:06 schreef Loserkid het volgende:

[..]

Ach,Ik bedoel neger niet als scheldwoord, dat is pas een ouderwets concept.. het is gewoon ingeburgerd, en niet alleen bij witte mensen.. maar ik bereik niet dagelijks een miljoen mensen.
Die mensen moet je niet onderschatten, zeker niet op dat tijdstip..Spreek die dan ook aan met een toontje dat ze 'verdienen', ze zetten wel elke dag bewust hun tv aan om je programma te kijken.
Maar als mensen neger te kwetsend vinden, maak er maar schreeuwsurinamer van dan ;)
Wil er niemand mee kwetsen
Ik geloof je wel dat je het niet kwetsend bedoelt. Heb er ook geen enórme problemen mee, maar het is gewoon niet zo handig om er iemand afkomst of ras bij te betrekken als dat verder helemaal niet ter zake doet. :)

Wat Lindy überhaupt in zo'n late night show moet, misschien vroeg ook Humberto zèlf zich dat wel af.
Vanochtend zat ze in koffietijd. Da's beter geschikt.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  donderdag 16 januari 2014 @ 10:12:37 #191
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135552086
Ik snap simpelweg niet waarom je de huidskleur in je kwalificatie vermeldt. Beetje treurig, maar dat is mijn mening.

En weer on topic.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  donderdag 16 januari 2014 @ 10:20:01 #192
77508 Loserkid
Met dank aan Houniet.
pi_135552268
quote:
7s.gif Op donderdag 16 januari 2014 10:12 schreef Copycat het volgende:
Ik snap simpelweg niet waarom je de huidskleur in je kwalificatie vermeldt. Beetje treurig, maar dat is mijn mening.

En weer on topic.
Als je dat zo erg vind zou je een soort missionaris op dit forum moeten zijn, het gebeurt zo vaak op Fok, vaak als grapje (zoals nu ook), en ik begreep jullie wel, maar het is zo onzinnig, waarom zou je het niet mogen noemen?
Als het over Prem ging hadden mensen er vast minder moeite mee.. (ik wil niet zeggen dat jullie (jij en copycat) er dan minder moeite mee zouden hebben, dat weet ik niet en dat zullen jullie sowieso niet toegeven denk ik)
Maar ik zal voortaan beter opletten dat ik niet op teentjes trap, dat is echt (bijna) nooit me bedoeling.
Maar we worden wel echt een kutland waarin heel weinig tolerantie is.
Ik ben zelf geboren in een woonwagen, ben me leven lang gediscrimineerd, en dat gebeurt ook heel vaak hier op Fok, kamper wordt gewoon als scheldwoord gebruikt..
Ik maakte me er eerst nog wel eens druk om, maar nu niet meer, ik kan er nu wel om lachen en dat is een veel gezondere opvatting dat alles maar verbieden en als racistisch bestempelen..
Als je tegenwoordig wel blanke in dienst hebt, en geen 'gekleurde' mensen wordt je al als een racist bestempeld.. Of je het nou bewust doet of niet (het is een voorbeeld)
  donderdag 16 januari 2014 @ 10:20:39 #193
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135552281
Open er een topic over.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_135554844
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 09:51 schreef SunChaser het volgende:
Wat De Mol nu goed doet is materiaal van een week verzamelen en daar een verhaal van maken. Actualiteit speelt geen rol meer, hij heeft nu zeven dagen footage verdeeld over 15 mensen en 100 camera's. Hij laat mensen expres meer zien dan anderen, Peter is onzichtbaar, Hakim en Paul zijn de leiders. Dat vind ik erg slim gedaan.
^O^

Op tv een soap/serie, op internet actueel, in het (show)nieuws daarop inspelen. Das ook een beetje hoe de kaarten in de media tegenwoordig liggen.
  † In Memoriam † donderdag 16 januari 2014 @ 11:50:51 #195
135305 beequeen
Lost.
pi_135554900
Zo probeert ome Sjon de kijkcijfers op peil te houden.

http://www.telegraaf.nl/t(...)ien_er_op_los__.html
“Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.”
― Mark Twain
'Stupidity has become as common as common sense was before.'
  Moderator donderdag 16 januari 2014 @ 13:00:37 #196
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_135557136
Waarom vallen we als een blok voor de Utopianen?

(Algemeen Dagblad, 16-01-014 11:20)
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  Moderator donderdag 16 januari 2014 @ 13:01:53 #197
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_135557173
quote:
9s.gif Op donderdag 16 januari 2014 11:50 schreef beequeen het volgende:
Zo probeert ome Sjon de kijkcijfers op peil te houden.

http://www.telegraaf.nl/t(...)ien_er_op_los__.html
Waarom die ;( dan? Is dat verwerpelijk of zo?
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  † In Memoriam † donderdag 16 januari 2014 @ 13:07:24 #198
135305 beequeen
Lost.
pi_135557328
quote:
5s.gif Op donderdag 16 januari 2014 13:01 schreef Gert het volgende:

Waarom die ;( dan? Is dat verwerpelijk of zo?
Ik hou niet van het opruiende karakter van het artikel. Alsof ze elkaar dagelijks verrot schelden of slaan.

Maar goed, het past wel weer bij het imago van de Televaag.
“Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.”
― Mark Twain
'Stupidity has become as common as common sense was before.'
pi_135572603
Leuk stukje sketch aan het einde van Man Bijt Hond vanavond over Utopia.
pi_135589248
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 19:20 schreef bdd8 het volgende:
Leuk stukje sketch aan het einde van Man Bijt Hond vanavond over Utopia.

:P

Was ook een item bij de Social Club:
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 19 januari 2014 @ 11:16:26 #201
862 Arcee
Look closer
pi_135669090
quote:
'Utopia kan nooit lukken en ik vraag me af of de deelnemers dat weten'


Vonk De zoektocht naar de ideale samenleving in het tv-programma Utopia gaat mislukken, schrijft Mark van Vugt. Bij gebrek aan familiebanden, God en vijanden zullen klaplopers de overhand krijgen.

Bestaat Utopia, de ideale samenleving? En zou je er willen wonen? Of beter: hoelang zou je het er uithouden? Die vragen stellen de volgers van het gelijknamige SBS6-program-ma waarin vijftien volwassen Nederlanders hun eigen Utopia van de grond proberen te tillen in een loods nabij Hilversum. Het is een fascinerende productie uit de stal van John de Mol, die waarschijnlijk wereldwijd gekopieerd gaat worden. Maar ik vraag me af of de deelnemers zich realiseren dat Utopia niet bestaat. Utopia betekent in het Grieks letterlijk een 'niet-bestaande plek'. Utopia kán ook helemaal niet bestaan en er zijn goede wetenschappelijke redenen waarom ook dit sociale experiment in mineur zal eindigen.

De zoektocht naar Utopia is van alle tijden. Klassieke filosofen als Plato en Thomas More creëerden op papier hun eigen versie van de ideale samenleving in de tijd waarin ze leefden. More's Utopia kende geen geld en particulier bezit, er was vrijheid van godsdienst, en iedereen had recht op een huis, werk, ziekenzorg en zelfs euthanasie. Later verzonnen filosofen van socialistische, kapitalistische en ecologische huize hun eigen versie van de ideale samenleving. Milieugoeroes zagen in Utopia hun ideaal van 'terug naar de natuur', terwijl religieuze leiders Utopia gebruikten om een sekte te stichten.

Eigenbelang gaat voor groepsbelang
Het probleem van Utopia zit hem in de menselijke natuur. Elke groep heeft namelijk te maken met klaplopers (freeriders in het Engels) oftewel mensen die wel profiteren van een lekker maal, een goede matras of een rokende schoorsteen, maar die daar zelf niet voor willen (of kunnen) werken. Kortom, eigenbelang gaat voor groepsbelang. Naarmate de tijd vordert nemen de klaplopers in de groep de overhand en valt het Utopisch ideaal in duigen.

Dit conflict tussen eigenbelang en algemeen belang heet in het wetenschappiaans een sociaal dilemma. De evolutie heeft oplossingen bedacht voor dit soort sociale dilemma's, maar die ontbreken vaak in Utopische samenlevingen.

De eerste oplossing is verwantschap. Mensen (en dieren) houden meer rekening met anderen als die hun genen delen, familie dus. De Utopianen proberen hardnekkig een familiegevoel te creëren want er wordt veel geknuffeld en gekust, net als bij onze vlooiende apenneefjes en -nichtjes. Maar uiteindelijk blijven het genetische vreemdelingen van elkaar.

Een andere oplossing is wederkerigheid: ik doe iets voor jou als jij iets voor mij doet. Dat werkt op kleine schaal in Utopia, bijvoorbeeld serveerster Charlotte geeft een sigaret aan aannemer Paul, die belooft dat zij bij de kachel mag zitten die hij net heeft gemaakt. Maar in een grote groep werkt wederkerigheid niet omdat je niet precies kunt bijhouden wie wat aan wie schuldig is. Er is weliswaar een taakverdeling, maar de Utopianen houden zich er niet aan en sommigen (ondernemer Hakim) bemoeien zich overal mee, tot groot verdriet van anderen (huisvrouw Vanessa). Bovendien zullen de Utopianen minder voor elkaar over hebben naarmate de maandelijkse verkiezingen naderen waarin telkens een Utopiaan wordt verstoten.

Straffen
De psychologie suggereert nog een andere oplossing: iemands reputatie. Het idee is dat mensen zich omwille van een goede reputatie beter gaan gedragen in de groep. Dat speelt natuurlijk een rol in Utopia en er wordt al flink geroddeld in elkaars afwezigheid (bijvoorbeeld door Hakim). Evolutionair wetenschappers denken dat taal uiteindelijk is geëvolueerd bij de mens om te roddelen over elkaar en ieders bijdrage aan de groep. Maar dat voorkomt niet dat mensen zich als klaplopers gedragen als niemand het ziet, bijvoorbeeld door 's nachts stiekem brood te stelen.

Een andere oplossing voor het sociale dilemma is straf. De grote vraag is wie er in Utopia dan de straffen gaat uitdelen. Straffen is kostbaar omdat je als Utopiaan het risico loopt dat iedereen bang voor je wordt of je niet meer pruimt en wegstemt. Collectieve straffen zoals het buitensluiten van bepaalde mensen zijn beter uitvoerbaar. De maandelijkse stemronde kan worden gebruikt om klaplopers buiten te sluiten. Hoe zit het met leiderschap? Het beste zou zijn als er leiders opstaan die het straffen op zich nemen en recht spreken - levenskunstenares Billy lijkt een ideale kandidaat - maar dat creëert ongelijkheid en het risico van machtsmisbruik. En het is in strijd met het utopische ideaal.

De mens heeft in de geschiedenis nog een andere oplossing verzonnen, namelijk religie. Als iedereen gelooft in een machtige God die alles ziet wat je doet, zelfs als het door je medemensen niet wordt opgemerkt, dan bedenkt men zich wel voordat men brood steelt. De religieuze Andrea doet inderdaad verwoede pogingen om haar God aan de man te brengen in Utopia en dat lijkt aan te slaan. In tijden van wanhoop wordt iedereen wel een beetje religieus.

Dreiging
Ten slotte wijst sociaalpsychologisch onderzoek uit dat een groep zich beter organiseert als er een externe dreiging is, bijvoorbeeld een natuurramp of een conflict met een andere groep. Het Nederlandse egalitarisme wordt wel toegeschreven aan de dreiging van het water waartegen men zich georganiseerd moest verdedigen ongeacht rang of stand. Ik weet echter niet of de makers van Utopia hebben voorzien in een natuurramp of een vijandelijke overname door een nabijgelegen kamp.

Kortom: de utopische ideale samenleving bestaat niet. Als we ver teruggaan in de tijd, dan zien we onze voorouders die in relatief egalitaire groepen leefden onder primitieve omstandigheden. Maar dit waren geen 'vrijheid-blijheid-hippieculturen'. De gelijkheid moest hardnekkig worden verdedigd tegen klaplopers en machtswellustelingen - vaak van het mannelijke geslacht - en desnoods met geweld.

Het is de vraag of de SBS6-Utopianen, dan wel de programmamakers dit voor ogen hebben. Naarmate de tijd verstrijkt zal Utopia wellicht meer gaan lijken op Huxleys Brave New World, met een bovenklasse van alfa's en bèta's die het voor het zeggen hebben - de Pauls en Hakims van deze wereld met een paar leuke meiden om zich heen - en een onderklasse van gamma's en delta's die hun lot in dit tv-experiment maar moeten accepteren tot de volgende verkiezingsronde.

Mark van Vugt (1967) is evolutionair psycholoog en hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij heeft een blog op Volkskrant.nl/Vonk.

Bron: Volkskrant
  Redactie Frontpage zondag 19 januari 2014 @ 13:55:10 #202
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135673903
Dat Socialclub item, hilarisch
  † In Memoriam † dinsdag 21 januari 2014 @ 15:51:25 #206
137949 Disana
  Moderator dinsdag 21 januari 2014 @ 15:51:56 #207
249559 crew  Lavenderr
pi_135762261
Volgens Balk heeft De Gouden Kooi haar veel gebracht. “Niet dat het me zonder Kooi niet gelukt was alles zo op de rails te krijgen als nu. Maar door deze samenloop van omstandigheden heb ik wel mijn kalender op de markt kunnen brengen en ben ik Afrojack tegengekomen met wie ik drie jaar samen ben geweest.”

:')
  dinsdag 21 januari 2014 @ 17:24:07 #209
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135766143
Mooie mijlpalen!
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  Moderator dinsdag 21 januari 2014 @ 18:03:25 #210
249559 crew  Lavenderr
pi_135767686
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 17:24 schreef Copycat het volgende:
Mooie mijlpalen!
Uhuh.
pi_135795696
SBS 6 denkt na over uitzendduur Utopia

SBS 6 denkt momenteel na over de ideale uitzendduur van haar kijkcijfersucces Utopia. Dat bevestigt zenderbaas René Oosterman vandaag in De Telegraaf. Utopia staat in de schema’s als een 30 minuten durend programma, maar maandag en dinsdag waren dat er 40. “We zijn momenteel aan het discussiëren over de lengte van het programma. Zo kijken we naar de plek en de duur van het reclameblok, en ook naar hoeveel tijd we nodig hebben om het verhaal te vertellen.“

Verder wil Oosterman dat de vertraging tussen de livestreams en de uitzendingen op televisie wordt verkort. “We proberen de vertraging, nu een dag of zes, terug te brengen naar vijf dagen”, zegt hij. “Dat is best veel tijd, maar die hebben we nodig om tot een echte uitzending te komen.”

Tv-maken kost nu eenmaal tijd, aldus Oosterman. “Het tv-programma is een samenvatting, waar ook muziek en een voice-over bij komen. Bovendien bieden we via internet kijkers live de directe beelden; die snelheid zullen we op tv nooit kunnen evenaren.”

Utopia is met dagelijks minstens een miljoen kijkers het succesvolste vooravondprogramma van SBS 6 ooit.
pi_135796413
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2014 11:58 schreef bdd8 het volgende:
SBS 6 denkt na over uitzendduur Utopia

SBS 6 denkt momenteel na over de ideale uitzendduur van haar kijkcijfersucces Utopia. Dat bevestigt zenderbaas René Oosterman vandaag in De Telegraaf. Utopia staat in de schema’s als een 30 minuten durend programma, maar maandag en dinsdag waren dat er 40. “We zijn momenteel aan het discussiëren over de lengte van het programma. Zo kijken we naar de plek en de duur van het reclameblok, en ook naar hoeveel tijd we nodig hebben om het verhaal te vertellen.“

Verder wil Oosterman dat de vertraging tussen de livestreams en de uitzendingen op televisie wordt verkort. “We proberen de vertraging, nu een dag of zes, terug te brengen naar vijf dagen”, zegt hij. “Dat is best veel tijd, maar die hebben we nodig om tot een echte uitzending te komen.”

Tv-maken kost nu eenmaal tijd, aldus Oosterman. “Het tv-programma is een samenvatting, waar ook muziek en een voice-over bij komen. Bovendien bieden we via internet kijkers live de directe beelden; die snelheid zullen we op tv nooit kunnen evenaren.”

Utopia is met dagelijks minstens een miljoen kijkers het succesvolste vooravondprogramma van SBS 6 ooit.
Echt niet, 10 dagen is het momenteel. Gisteren was het feest van zaterdag 10 januari pas te zien.
pi_135799705
Bron: Telegraaf


wo 22 jan 2014, 05:30
Bewoners gaan gebukt onder emoties
’Heftigheid Utopia onderschat’
Colette van den Dongen - Boegman
AMSTERDAM -

Terwijl kandidaten van eerdere realityshows als Big Brother en De gouden kooi er niet over piekerden zelf te vertrekken, heeft amper drie weken na de start al de tweede Utopia-bewoner het beloofde land verlaten. Zijn het de ontberingen, is het de kou of kunnen de kandidaten gewoon niet met elkaar opschieten? De bewoners van Utopia gaan gebukt onder hun gevoelens. Dat na Lindy nu ook Harold zijn biezen heeft gepakt, is volgens (klinisch) psycholoog Huub Buijssen niet zo vreemd. „De heftigheid van dit avontuur wordt onderschat. Je kunt je op dit soort emoties helemaal niet voorbereiden.”

Harold besloot gisteren, na een periode van heimwee, het hek van het Utopia-terrein in Laren definitief achter zich dicht te trekken. Harold: „Ik miste mijn vrouw en kinderen vreselijk. Ook kwam het verdriet dat ik heb om mijn overleden vader plotseling boven. Het gevoel van gemis, dat wilde ik mijn kinderen niet langer aandoen.”

Ook voor hem was de hoge boete die hij moest betalen omdat hij Utopia eerder verliet geen beletsel.

Hoe kan het dat eerdere realityavonturen dit effect niet op de kandidaten hadden? Het grootste verschil met Big Brother en De gouden kooi is volgens psycholoog Huub Buijssen het ontbreken van structuur. „Bij de andere twee realityprogramma’s hadden de bewoners meer houvast. Ze kregen bijvoorbeeld een opdracht of wisten dat er een tas met boodschappen zou worden gebracht. Bij Utopia is niets zeker. Er zijn geen regels waaraan ze zich kunnen vasthouden. Die onzekerheid zorgt ervoor dat ze eerder geneigd zijn om af te haken. Dan komen de gevoelens van heimwee naar boven.”

„De bewoners zullen zelf in de veronderstelling zijn dat ze goed voorbereid aan Utopia zijn begonnen”, denkt Huub. „Ze hebben zich bepaalde situaties voorgesteld en daar al oplossingen voor bedacht. Maar de werkelijkheid blijkt dan ineens heel anders. Hoe goed je ook over een bepaalde situatie nadenkt, het gevoel erbij kun je niet creëren. Dat ondervind je pas op het moment zelf.”
Snoeihard

„Je kunt het vergelijken met een partner door wie je wordt verlaten”, verduidelijkt Huub. „Wanneer je in het huwelijksbootje stapt, is de kans een op drie dat dit uitmondt in een scheiding. Dat weet je vooraf, want dit zijn de cijfers. Voor je gevoel houd je daar rekening mee. Maar op het moment dat je daadwerkelijk door je man of vrouw in de steek wordt gelaten, komt het nog steeds snoeihard aan. Dat gevoel is overweldigend.”

Dat kan ex-Utopia-inwoner Lindy, die als eerste vrijwillig het programma verliet, beamen: „Dat ik zoveel heimwee zou krijgen had ik vooraf niet kunnen bedenken. Terwijl ik echt dacht dat ik wist waaraan ik begon. Ik zou mij volledig op de dieren storten, samen met de anderen plannen maken, maar ook mijn eigen gang gaan. Op een of andere manier lukte het toch niet om mijn draai te vinden. Ik sliep slecht, had het koud en miste mijn thuis verschrikkelijk. Zo erg dat ik er niet meer omheen kon.”

Huub: „Heimwee is een gevoel dat je niet opzij kunt zetten. Ook al zegt je verstand iets anders, je kunt het niet negeren. Op een gegeven moment beïnvloedt het je functioneren. Dat zag je bij Lindy, bij Harold, maar ook de overige bewoners krijgen ermee te maken. Bij Harold kwam daar een soort verlate rouw bij kijken. Die gevoelens komen boven wanneer de structuur wordt weggenomen. Het klinkt vreemd, maar heel veel mensen hebben behoefte aan sleur.”

Harold heeft inmiddels zijn vrouw en kinderen in zijn armen kunnen sluiten. „Ik wilde niet dat zij mij net zo zouden missen als ik mijn overleden vader mis. Bovendien had ik last van suikerziekte en het afvallen. Mijn hele lichaam deed zeer. Ik moest gewoon naar huis.”
Falen

Volgens Huub kunnen de bewoners die uit Utopia zijn gestapt het nog best lastig krijgen. „Er zal toch een gevoel van falen naar boven komen. Weken hebben ze hier naar toegeleefd, ze dachten erop te zijn voorbereid en nu hebben ze opgegeven. Doordat de omgeving zal benadrukken dat zij het zelf ook nooit hadden kunnen volhouden, zal dit gevoel wel snel verdwijnen.”

Lindy: „Ik baal inderdaad dat ik het heb opgegeven, maar het gelukkige gevoel dat ik weer thuis ben, overheerst. Ik heb geleerd dat ik thuis mijn eigen Utopia heb, met mensen om mij heen die van mij houden.”

Vandaag zullen de huidige inwoners stemmen wie Utopia moet verlaten. „Ieder krijgt drie punten te verdelen. De punten kunnen aan één persoon worden gegeven, maar ook worden verdeeld onder de kandidaten. De drie inwoners met de meeste punten zijn dan genomineerd”, legt de woordvoerster van SBS6 uit.

Ondertussen staan drie nieuwe aspirant-inwoners te trappelen om het terrein te betreden. Tot morgenochtend tien uur kan er via de site gestemd worden door paspoorthouders, en dan weten we welke twee nieuwe kandidaten hun intrede mogen doen. Maandag zal de groep dan beslissen welke nieuwkomer mag blijven. Deze nieuwkomer beslist op zijn beurt welke van de genomineerde inwoners naar huis moet.”

Colette Boegman
Ik heb kanker en verder ben ik gewoon dezelfde.
  woensdag 22 januari 2014 @ 15:07:57 #214
356822 Speedball
14.gif in je peopert
pi_135803294


Die schuur :')
pi_135809942
quote:
Heftigheid Utopia wordt onderschat

Geplaatst op Wed 22 Jan 2014 om 14:31
De bewoners van Utopia onderschatten de heftigheid van de SBS 6-show. Dat stelt psycholoog Huub Buijssen vandaag in De Telegraaf. Buijssen verbaast zich er niet over dat er al twee kandidaten zijn opgestapt. “De heftigheid van dit avontuur wordt onderschat. Je kunt je op dit soort emoties helemaal niet voorbereiden. Bij de andere twee realityprogramma’s Big Brother en De Gouden Kooi hadden de bewoners meer houvast. Ze kregen bijvoorbeeld een opdracht“, zegt hij.

Bij Utopia is dat anders. “Bij Utopia is niets zeker. Er zijn geen regels waaraan ze zich kunnen vasthouden. Die onzekerheid zorgt ervoor dat ze eerder geneigd zijn om af te haken. Dan komen de gevoelens van heimwee naar boven.”

De bewoners denken goed voorbereid te zijn aan Utopia. “Maar de werkelijkheid blijkt dan ineens heel anders. Hoe goed je ook over een bepaalde situatie nadenkt, het gevoel erbij kun je niet creëren. Dat ondervind je pas op het moment zelf.”
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
pi_135859733
Ik kan het niet meer terugvinden maar gisteren ook wel een leuk gesprek op notabene SBS in een showprogramma met Patty en Bridget dat ging ongeveer zo:

Bridget: op de livestreams zijn vanavond de nominaties geweest.
Patty: Ja er zitten er nu nog 15 ...
Bridget: Nee Lindy en Harold zijn er uit.
Patty: Ohja er zitten er nog 14.
Bridget: Nee Harold is er ook uit.
Patty: Dat is nog niet op tv geweest.
Bridget: Ik heb het toch over de live stream.
Patty Ohja, er zitten er nog 13, nou Jimmy is dus ook genomineerd.
Bridget: Jimmy? Die is er net in en nog niet eens op tv geweest (veel gelach).

Dan nog even afkraken van de kandidaten, vooral Peter moet het ontgelden.

:+
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  Moderator donderdag 23 januari 2014 @ 21:17:58 #218
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_135868450
nu.nl

quote:
SBS past realityserie Utopia mogelijk aan

SBS brengt mogelijk veranderingen aan in de realityserie Utopia.
Dat laat SBS donderdagavond weten in een persbericht.

De zender vraagt kijkers een enquête in te vullen en past naar aanleiding van de uitkomst mogelijk het programma aan.

"Omdat we het belangrijk vinden om te weten wat onze kijkers en volgers van Utopia vinden", legt zendermanager René Oosterman uit in een verklaring. "Kijkers en volgers kunnen daar hun mening geven."

Utopia, waarin kandidaten een nieuw bestaan opbouwen, wordt sinds 6 januari uitgezonden. De eerste aflevering wist 1,5 miljoen kijkers te boeien.

Woensdagavond zakte het aantal kijkers van het door John de Mol bedachte programma naar 796 duizend kijkers. Het was de eerste keer dat de show minder dan een miljoen mensen wist te boeien.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_135870415
Dat klinkt toch wat anders dan het "we maken ons geen zorgen" van vanmorgen.
pi_135880759
RTL maakt zich ook geen zorgen.

quote:
RTL juicht succes Utopia toe: 'Dit kan voor SBS de gamechanger worden'
Door: Thijs van Soest − 21/01/14, 12:25

© ANP. RTL-baas Bert Habets spreekt na door de redactie van mediavakblad Broadcast Magazine uitgeroepen te zijn tot Omroepman van het jaar 2013.
De top van RTL Nederland vindt het huidige succes van SBS6 met Utopia in de vooravond 'fantastisch'. 'Gezonde concurrentie is geen bedreiging voor de martkleider', beweert RTL-CEO Bert Habets.

© anp.
TV-producent John de Mol op de set van Utopia.
'Hoewel de rest van de programmering van SBS6 daar nog niet heel veel van merkt, kan het de gamechanger van 2014 worden. Ik juich het toe!', schrijft Habets in een persoonlijke column op de RTL-site naar aanleiding van zijn verkiezing tot omroepman van het jaar, vorige week. Habets stelt dat Utopia het 'boven verwachting goed doet', bij het al jaren kwakkelende SBS.

Scholten: 'RTL Duitsland geïnteresseerd'
Niet alleen de RTL-topman is 'blij' met het succes van de concurrent, ook de directeur content van RTL, Matthias Scholten, juicht de kijkcijferhit toe, zo bleek onlangs tijdens een bijeenkomst van de Broadcast Media Society. 'Ik vind het succes van Utopia fantastisch. Onze RTL-collega in Duitsland probeert het format zelfs te kopen.'

De reallife-soap van Talpa, het mediabedrijf van John de Mol - tevens minderheidsaandeelhouder van SBS Nederland - scoort al twee weken ruim 1 miljoen kijkers per aflevering om 19:30 uur 's avonds. Voor die tijd haalde SBS6 in de vooravond niet meer dan een krappe 300.000 kijkers. De hele zender kan van het succes profiteren, denken mediakenners. RTL-topman Habets wijst in zijn column ook op de 'gunfactor': 'Mij wordt elk jaar wel door iemand gezegd dat het toch een keer een beetje minder mag gaan met RTL. Misschien wordt dat ingegeven door ons Hollandse calvinisme en onze natuurlijke sympathie voor de underdog.'

Habets gaat in het artikel verder in op de al jaren durende successen van zijn familiezender RTL4. Volgens hem ligt 'vanzelfsprekendheid' op de loer. 'Het is een bekend gevaar dat altijd op de loer ligt. Je ziet op een gegeven moment je tekortkomingen niet meer en gaat geloven in je eigen onoverwinnelijkheid. Gelukkig zijn wij bij RTL veel te ambitieus om in te dutten. Diezelfde ambitie houdt ons al vijf jaar lang aan de top.'

Sterren Springen
SBS6 komt binnenkort ook in het weekend weer met nieuwe amusementsprogramma's, in de hoop ook daar weer een vuist te kunnen maken tegen de concurrentie. Vanaf april keren Sterren Springen en Bloed, Zweet & Tranen weer terug op het scherm. De SBS-zendermanagers hopen in ieder geval dat de rust terugkeert na het rumoer rond de aandeelhouders Sanoma en Talpa.

SBS-programmabaas René Oosterman liet zich er vorige week tijdens de eerder genoemde Broadcast-bijeenkomst ook over uit: 'Sanoma kan nu zien dat één hit andere programma's mee kan trekken. Het zijn golfbewegingen, ook RTL zal dat weer een keer merken.' Volgens Oosterman is het succes van Utopia 'lekker voor ons, voor het vak én voor de reclamewereld'.

Weer een vertrek
Ondertussen lopen de uitzendingen van Utopia nog ruim 11 maanden door. Gisteravond werd duidelijk dat een tweede bewoner het Utopia-terrein vrijwillig wil verlaten. Beveiliger Harold ziet het niet meer zitten en is bereid zijn ingelegde borgsom op te geven voor een vroegtijdig vertrek.

Volgens een woordvoerster van SBS6 betekent dit niet dat het systeem van de borgsommen niet werkt. 'Het is geen gevangenis, je kunt mensen niet tegen hun wil vasthouden. Als iemand eruit wil, moet diegene eerst met een psycholoog praten en krijgt daarna nog 24 uur bedenktijd. Dat nu al twee deelnemers dat hebben gedaan, hadden wij ook niet verwacht, maar het is ook voor de makers een nieuw en onvoorspelbaar programma.'
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  Moderator vrijdag 24 januari 2014 @ 11:06:16 #221
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_135885602
quote:
Amerikaanse Fox koopt Utopia

van onze redactie
AMSTERDAM - Utopia is binnenkort ook in Amerika op de buis te zien.

John de Mols Talpa heeft Utopia verkocht aan het Amerikaanse network FOX. ,,Utopia wordt het grootste en meest ambitieuze sociale experiment dat ooit op televisie is uitgezonden", zegt Simon Andreae van FOX.

Het programma wordt geproduceerd door Talpa's eigen vestiging in Los Angeles. De Mol vervult daarbij de rol van 'executive producer'. Volgens Talpa is er al belangstelling uit een flink aantal landen. Net als bijna drie jaar geleden bij het tot internationale hit uitgegroeide The Voice is een Amerikaanse zender de eerste buitenlandse klant. Utopia zal in De VS wekelijks te zien zijn op tv en 24/7 online.

In Nederland vertonen de kijkcijfers deze week even een grillig verloop. Na de dip van woensdagavond, toen Utopia op SBS6 voor het eerst onder het miljoen kijkers zakte, werd het programma gisteren door 1.157.000 gezien.
Voor de volledigheid dit bericht ook even hier. Er is ook een apart topic voor geopend.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_135886250
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 11:16 schreef Arcee het volgende:
Ik weet echter niet of de makers van Utopia hebben voorzien in een natuurramp of een vijandelijke overname door een nabijgelegen kamp.
Dat zou wel vet zijn. Een beetje zoals the Walking Dead.
Hakim kan dan The Governor zijn.

/geek mode off
  Moderator vrijdag 24 januari 2014 @ 17:33:54 #223
388664 crew  Dotteke
pi_135900045
Utopia sneller op tv

AMSTERDAM - SBS6 gaat naar aanleiding van een enquête onder de kijkers van Utopia de tijd verkorten tussen de live streams en de uitzending op tv. De vertraging is inmiddels opgelopen tot ruim een week. Zo zagen de tv-kijkers deelneemster Lindy pas deze week woensdag vertrekken, acht dagen nadat zij Utopia daadwerkelijk had verlaten

90 procent van de ruim 13.000 respondenten zegt het liefst weinig tijd te zien verstrijken tussen de live streams en de tv-uitzending. SBS6 brengt vanaf maandag de vertraging terug tot enkele dagen. Volgens de zender is die tijd nodig voor het selecteren van de belangrijkste verhaallijnen, montage en nabewerking. De Utopia-app is inmiddels 270.000 keer gedownload.

http://www.telegraaf.nl/p(...)sneller_op_tv__.html

[ Bericht 3% gewijzigd door Gert op 24-01-2014 18:00:20 ]
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
pi_136166369
Maandrecensie van Utopia in Het Parool

quote:
'Utopia' is een woongroep voor mensen met een hoge irritatiefactor (*)

De eerste maand van Utopia, de nieuwste realityshow van John de Mol, zit erop. Maar of dat nog een heel jaar leuk blijft, valt ernstig te betwijfelen.

UTOPIA

'Hallo, kunnen we het even centraal houden? Dank. Dan wil ik even wat zeggen nu.' Zo communiceren de vijftien deelnemers aan Utopia die op een voormalig militair oefenterrein in het Gooi een nieuwe maatschappij proberen op te bouwen. Andere geregeld voorkomende uitspraken zijn 'daar wil ik even op antwoorden' en 'ik ben het even helemaal zat'.

Jankend van de heimwee
Die laatste uitspraak is vooral vaak te horen uit de mond van Billy, een kunstenares met licht neurotische en ADHD-achtige trekjes. Kijken naar Utopia, de nieuwste realityshow van John de Mol, is je vooral ergeren. Aan het gedrag van de Utopianen. Aan aannemer Paul, die op dag één al jankend van de heimwee tegen de twee koeien stond aan te praten.

Je ergeren aan de Limburgse oliebollenbakker Hakim, manipulator eersteklas, die naar personen verwijst met 'wat' ('De zes mensen wat gestemd hebben') en die na 28 dagen trots verkondigde dat het hem eindelijk gelukt was zichzelf te bevredigen. De zweverige en zeer gelovige Andrea spant wat dat betreft misschien nog wel de kroon. Toen haar stiefdochter overleed, hield ze met de groep een herdenkingsdienst waarin ze na een gebed Samen zijn van Willeke Alberti begon te zingen.

Nagel aan zijn doodskist
Nederland keek met kromme tenen. Saillant detail is overigens dat een vrouw die claimt Andrea's eigen dochter te zijn de Utopiaan op Facebook de huid vol schold omdat Andrea nooit naar haar bloedeigen dochter zou hebben omgekeken. Ook ín Utopia was niet iedereen even gelukkig met Andrea's kerkdienst. De toch al niet zo populaire en redelijk botte Peter had weinig boodschap aan dat 'hartstikke leuke gebedje'. Te veel gezweef, vond hij. Zijn Utopia was feesten en lol maken. Het was de nagel aan zijn doodskist. Hij kon, na een chaotische en voor de kijker lastig te volgen stemprocedure, deze week zijn biezen pakken.

De inwoners begonnen met een gure, kale loods en een stal met twee koeien en een tiental kippen. 'Wordt het ultiem geluk of complete chaos?' vroeg De Mol zich voor de start af. Dat is ook de ondertitel van het programma, maar Utopia verwordt in rap tempo tot een nieuwe 'Big brother' of 'De gouden kooi'. Binnen enkele dagen wisten de Utopianen al stroom, water, licht en bedden te regelen.

Geld verdienen
Inmiddels hebben ze ook de beschikking over een wc, wasmachine en laptop met internet. De kijker die op ontberingen zat te wachten, komt bedrogen uit. Dat gold ook voor mensen die op internet én televisie keken. Door de zes dagen vertraging op tv was het alsof je keek naar een voetbalwedstrijd waarvan je de uitslag al wist én de doelpunten al had gezien. Sinds deze week is de vertraging teruggebracht tot 48 uur.

Geld verdienen blijkt niet zo moeilijk in Utopia. Het is op televisie - er kijken dagelijks rond de miljoen mensen - dus genoeg zieltjes die maar wat graag tegen betaling op televisie een bootcamp volgen van worstelaar Emil, hun hond in de hondenkennel dumpen, een pannenkoek komen eten of een rondleiding volgen.

Swiebertje
Ondertussen ontwikkelt Utopia zich zo steeds meer tot een woongemeenschap die meedraait in de samenleving. Tot grote frustratie van zwerver Rienk, de enige die het boek Utopia van sir Thomas More gelezen schijnt te hebben en die op blote voeten rondloopt. Idealistische hippie die hij is, trachtte hij in een ultieme poging het tij te keren door een stapel bankbiljetten te verbranden. De andere inwoners verklaarden hem voor gek. 'Je bent nog belachelijker dan Swiebertje,' beet drammer Paul hem toe.

Nee, een nieuwe samenlevingsvorm zal De Mols 'Utopia' ons niet opleveren. Het is meer een woongemeenschap van mensen met een hoog irritatiegehalte. Kunstenaar Ruud, die na vier dagen alweer door zijn medebewoners werd weggestemd ten faveure van Laura, noemde Utopia terecht 'een egocratie'.

Kijken naar deze egocratie is een guilty pleasure voor mensen die zich graag ergeren, vooral leuk als je samen de kandidaten kunt afzeiken. Maar of dat nog een heel jaar leuk blijft, valt ernstig te betwijfelen.

Televisie: Utopia
Gezien: januari 2014
Waar: SBS6

(Door: Vincent Smits)
  vrijdag 31 januari 2014 @ 12:58:07 #225
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_136167323
Goeie analyse. Kan me er iig wel in vinden.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_136167662
quote:
14s.gif Op vrijdag 31 januari 2014 12:58 schreef Copycat het volgende:
Goeie analyse. Kan me er iig wel in vinden.
Ik ook. Iemand die goed op de hoogte is en het in ieder geval uitgebreid heeft gevolgd, dat zie je nog wel eens anders.
  † In Memoriam † vrijdag 31 januari 2014 @ 13:20:15 #227
137949 Disana
pi_136167925
Allemaal raak. En dit klopt ook:

quote:
Kijken naar deze egocratie is een guilty pleasure voor mensen die zich graag ergeren, vooral leuk als je samen de kandidaten kunt afzeiken. Maar of dat nog een heel jaar leuk blijft, valt ernstig te betwijfelen.
Ik denk niet dat het leuk blijft. Het is nu al niet meer zo leuk, alles is al gezegd.
pi_136168188
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2014 13:20 schreef Disana het volgende:
Allemaal raak. En dit klopt ook:

[..]

Ik denk niet dat het leuk blijft. Het is nu al niet meer zo leuk, alles is al gezegd.
Het zou niet erg voor het programma zijn als er nu 5 deelnemers op zouden stappen. Vers bloed is hard nodig. Met iedere keer eentje vervangen verandert er wmb te weinig aan de verhoudingen in de groep.
pi_136168382
Klopt helemaal die maandrecensie. Utopia heeft idd weinig met opbouwen te maken, maar is meer een woongemeenschap. Ik denk dat als Dhr de Mol het programma nog door laat gaan hij straks er ook nog wel een delletje instopt met ordinaire kleding, met een grote bek en die gehele dag zeurt dat haar hakschoentjes zo smerig worden van het zand. De inwoners zijn namelijk niet gecast op hun opbouw kunsten. Eerder op hun karakters. Dat ze niets uitvoeren en alleen luxe spullen inslaan is dan wel logisch.

Enige mogelijk om Utopia te ware gehalte te brengen is het opnieuw opstarten. De spullen die ze nu hebben gekocht afpakken. In plaats van geld hun materialen geven of eventueel opdrachten om iets te verdienen. Hun zo geld geven brengt namelijk dat ze onzinnige luxe gaan kopen, zodat het binnen een maand op big brother gaat lijken. De bewoners van nu kunnen ze de keuze geven dan om opnieuw op te bouwen of te vertrekken voor een nieuwe inwoner.
  † In Memoriam † vrijdag 31 januari 2014 @ 13:46:17 #230
137949 Disana
pi_136168802
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2014 13:28 schreef Scrutinizer het volgende:

[..]

Het zou niet erg voor het programma zijn als er nu 5 deelnemers op zouden stappen. Vers bloed is hard nodig. Met iedere keer eentje vervangen verandert er wmb te weinig aan de verhoudingen in de groep.
Ze hebben al een goede kans op constructieve verandering laten liggen door Ruut naar huis te laten gaan. Veel beter kun je het niet krijgen, maar kennelijk durft men het niet aan.
  vrijdag 31 januari 2014 @ 13:48:34 #231
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_136168889
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2014 13:46 schreef Disana het volgende:
Ze hebben al een goede kans op constructieve verandering laten liggen door Ruut naar huis te laten gaan. Veel beter kun je het niet krijgen, maar kennelijk durft men het niet aan.
Die lui die daar de dienst uitmaken, Hakim en Paul, kijken alleen naar hun eigen hachie, niet naar het grotere belang. En de rest is nog dommer en trapt erin.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  † In Memoriam † vrijdag 31 januari 2014 @ 13:50:43 #232
137949 Disana
pi_136168977
quote:
9s.gif Op vrijdag 31 januari 2014 13:48 schreef Copycat het volgende:

[..]

Die lui die daar de dienst uitmaken, Hakim en Paul, kijken alleen naar hun eigen hachie, niet naar het grotere belang. En de rest is nog dommer en trapt erin.
Ik heb het eigenlijk over de redactie. Ze hadden er ook voor kunnen kiezen Ruut als vervanger van Harold erin te stoppen, dan had je van opbouwend vers bloed kunnen spreken. Zoals het nu is gegaan, had men volgens mij kunnen voorzien.
  vrijdag 31 januari 2014 @ 13:51:45 #233
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_136169013
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2014 13:50 schreef Disana het volgende:

Ik heb het eigenlijk over de redactie. Ze hadden er ook voor kunnen kiezen Ruut als vervanger van Harold erin te stoppen, dan had je van opbouwend vers bloed kunnen spreken. Zoals het nu is gegaan, had men volgens mij kunnen voorzien.
Oh zo. Ja, dat was slimmer geweest, maar ik denk niet dat dat een kwestie van niet durven is, eerder van niet denken.
Komt er überhaupt vervanging voor Harold?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  † In Memoriam † vrijdag 31 januari 2014 @ 13:52:49 #234
137949 Disana
pi_136169061
quote:
7s.gif Op vrijdag 31 januari 2014 13:51 schreef Copycat het volgende:

[..]

Oh zo. Ja, dat was slimmer geweest, maar ik denk niet dat dat een kwestie van niet durven is, eerder van niet denken.
Komt er überhaupt vervanging voor Harold?
Ik het werkelijk geen idee. Maar hoe dan ook verwacht ik er niets van, gegeven de 'kwaliteit' van de huidige nieuwe aanwas.
pi_136174153
Die pipo uit het Parool zegt veel dingen die ik ook al gezegd heb (of denk), ik begin ernstig te twijfelen of dat ook niet een ontsnapte persoonlijkheid van mij is :+
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
pi_136174973
quote:
John de Mol stopt mogelijk met livestreams Utopia

Geplaatst op Fri 31 Jan 2014 om 12:45
Foto: SBS

John de Mol overweegt om te stoppen met de livestreams van Utopia. Dat heeft de mediatycoon vanochtend laten weten op Radio 2. De uitzendingen van Utopia op SBS 6 lopen enkele dagen achter, waardoor de laatste nieuwtjes al lang bekend zijn via internet. “We hebben nog geen besluit genomen, maar we worstelen een beetje met de vraag: wat doen we met die livestreams? Moeten die niet teruggedraaid worden of misschien wel dichtgedraaid worden?“, vraagt hij zich af.

Ook denkt De Mol erover de livestreams soms te censureren. “Om die alleen open te stellen op momenten dat er dingen gebeuren die leuk zijn om naar te kijken, maar geen impact hebben.”

Dat de tv-uitzendingen nu niet vijf, maar twee dagen achterlopen, helpt volgens De Mol niet. “Het blijft een feit dat het nieuws uit het programma eigenlijk al 48 uur eerder naar buiten komt, waardoor de actualiteit van het tv-programma minder sterk is. Dat maakt het in elk geval minder spannend.”

“In de tijd van Big Brother en zelfs De Gouden Kooi, waren al die media nog niet zo verschrikkelijk actief online. Toen was er ook geen Twitter en geen Facebook. Toen hadden we daar minder last van en nu hebben we daar wel last van.”

En dat had De Mol niet zien aankomen. “We konden de impact daarvan niet voorspellen, ook omdat het programma beter scoort dan we ooit durfden te dromen. Daardoor is de nieuwswaarde rond alles wat in het programma gebeurt veel hoger dan gedacht.”

Om Utopia op de late avond te zetten met beelden van dezelfde dag, is volgens De Mol geen doen. “Dat haal je niet. Dat is godsonmogelijk. Er draaien 100 camera’s 24 uur per dag. In 48 uur is dat al een hell of a job.”

“Er wordt nu 48 uur rond de klok doorgewerkt. Eerder lukt niet, want dan zou je heel slechte kwaliteit krijgen.”
Maar niks over het spoileren zelfs in het SBS programma voorafgaand aan Utopia zoals gisteren toen ze minuten voor de uitzending begon even vertellen dat er zo te zien is dat Peter eruit gaat zodat de hele spanningsboog van die verhaallijn naar de knoppen is.
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
pi_136249762
quote:
Exclusief: Achter de schermen bij Utopia

Mark Koster: 02-02-2014 14:00 uur

Achter het zwarte plastic zijn stemmen te horen. ’Sssst wij mogen niks zeggen’, zegt Igor Milder (42) terwijl hij een vinger op zijn lippen legt. We lopen over het Utopia complex, een lommerrijk terrein in Crailo, een gehucht even buiten Naarden-Bussum.

Achter het plastic bevinden zich 15 mensen die zonder tussen komst van de buitenwereld, maar ten overstaan van 100 tv camera’s, een eigen samenleving proberen op te bouwen.

Koude Oorlog
De beveiligingsmaatregelen op deze voormalige kazerne doen denken aan de Koude Oorlog.

Wie het terrein betreedt, wordt fluisterend opgewacht door een Utopia medewerker die de gasten naar de cockpit van ’s lands meest besproken real-lifeprogramma voert. Op het plastic staan veel verbodsteksten. Niet fotograferen, niet praten. ’Let op, ook hondenbewaking aanwezig.’

Alice in Wonderland
Milder is een goedlachse man die niet afkomstig uit de televisiewereld en met een Alice in Wonderland achtige blik naar de militaire tv-operatie om het terrein kan kijken. ’Ik heb aardig wat meegemaakt in mijn leven, maar dit is het grootste en meest meeslepende dat ik heb gedaan. Het is moeilijk om bij te houden.’

Milder, die tot vorig jaar directeur was bij Lost Boys, werd in juni bij De Mol’s Talpa aangesteld als online-chef en heeft zijn baas met een fiks ’een luxe-probleem’ opgezadeld.

De uitzendingen van Utopia zijn met bijna een miljoen kijkers nog steeds boven verwachting, maar lijden wel onder de vette live streams die zijn te zien via de Utopia-app.

Online-revolutie
De afgelopen maand trok de site wekelijks 610.000 unieke bezoekers, en werd de app 290.000 kijker gedownload. ’Dat hadden we niet verwacht. We gaan niet zeggen wat de doelstellingen zijn, maar die halen we’, zegt Milder even later in een voormalige kazerne-keet die nu dienst doet als vergaderzaaltje.

Vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat De Mol overwoog om de live-verbindingen af te sluiten om de tv-uitzendingen exclusiever te maken in de hoop weer te gaan pieken in kijkcijfers. Die lagen de eerste twee weken na de start van het programma ver boven de miljoen, maar kwamen afgelopen een paar keer uit onder de magische zes nullen grens.

Uiteindelijk werd er besloten om niet te toe te geven aan deze oud-mediale instincten. Milder, die niet ingaat op de interne discussie, zegt: ’Utopia is een totaal-concept. We maken content en dat willen we via allerlei platforms uitzenden. Kijkers hebben invloed. Paspoorthouders van Utopia hebben macht om mee te stemmen over inwoners.’

48 uur tijdsverschil
Dat de actualiteit van de livestreams de waarde van de tv-uitzendingen ondermijnt, kan hij niet ontkennen. In de eerste weken van Utopia liepen de uitzendingen op televisie vijf dagen achter op de live te volgen onlinebeelden. Dat vonden kijkers niet prettig bleek uit een door Talpa uitgevoerde enquête.

Die tijd is nu teruggebracht naar 48 uur, en dat blijft voorlopig ook de situatie. ’Veel sneller kan het niet. Je moet de verhaallijnen goed vertellen. D’r moet een voice-over onder. Dat is tv. Dat moet er wel een beetje netjes uitzien’, zegt Milder. ’Maar het is niet zo dat tv en internet apart opereren. Het is één redactie. Onze webredactie werkt samen met de tv-redactie. Storytelling is de crux van Utopia.’

Gekoeld lokaal
Milder geeft een rondleiding door een pand om te laten zien hoe de geeks van de eentjes en nulletjes aan Utopia sleutelen samen met klassieke tv-makers. Hij stelt Willem Roskam, de technisch productiechef, voor.

Deze techneut met pretoogjes leidt ons naar een gekoeld lokaal waar alle informatie van de 103 camera’s en 60 geluidsdragers binnenstroomt. In de ruimte vol met flikkerende computers die met veelkleurige draden in spaghetticonstructies met elkaar zijn verbonden horen we een zachte zoem. Dit is duidelijk de hartbewaking van Utopia.

Roskam, die nog meewerkte aan de laatste Big Brother-uitzendingen in 2006, somt op wat Utopia zo revolutionair maakt.

Glasvezelgoud
’We hebben de glasvezel kabel van het nabijgelegen ziekenhuis hier naar toe kunnen doortrekken. Een snellere verbinding is nu niet mogelijk’, zegt Roskam.

Milder vult aan: ’Daarmee bén je er nog niet natuurlijk. Vergeet de door ons ontwikkelde software in de app niet. Daardoor kun je met een 4G-verbinding beelden op je telefoon krijgen die zo scherp zijn dat je elk haarvaatje kan zien.’

Afluisteren
Roskam: ’Het mooie aan dit project is dat creatieven en techneuten tot een perfecte samenwerking komen. Ik ben een techneut, maar heb die creatieve jongens nodig om te kijken wat ze willen. Eigenlijk is alles mogelijk namelijk. ’

De tv-Willy Wortel geeft een voorbeeld. De regie wilde graag ’live’ in de smartphone van de bewoners kunnen meekijken om op de hoogte te blijven welke sites de Utopianen bezoeken of met wie de tv-idealisten bellen.

’Normaal gesproken moeten we eerst een tape afluisteren, maar we hebben nu een systeem gebouwd dat we alle handelingen 24/7 kunnen monitoren. We kunnen sneller anticiperen.’ De informatieagent van de de show toont even later op een scherm in de regieruimte dat een Utopist inlogt op ’Marktplaats.’

Een recordsnelheid
Bij Utopia werken 150 mensen, en dat is best weinig als je beseft wat voor operatie het reallifeproject vereist, zegt routinier Roskam. ’Ik kreeg de opdracht om onder het budget van Big Brother uit te komen’, legt Roskam uit. En ook dat is gelukt. De kazerne werd in 11 weken gebouwd. Een recordsnelheid.

Ook de vers aangelegde glasvezelkabel naar de kazerne leidt tot veel kostenbesparingen. ’Bij de laatste Big Brother liepen we nog te hannesen met tapes’, zegt Roskam. Nu worden alle beeld- en geluidsstromen door een kabel gestampt en elders gemonteerd. Voormontages worden in de kazerne opgeleverd, maar het eindproduct wordt in Hilversum afgemixt.

Roskam, duidelijk trots op zoveel kostenbewustzijn, opent de deur naar de regieruimte. In de ruimte zitten twee regisseurs die elk een camera-assistent tot hun beschikking hebben om de 103 camera posities te kunnen herpositioneren.

Waar zijn de geluid-mensen? Roskam, glimlacht: ’Hébben we niet’, zegt hij. ’We hebben software ontwikkeld dat zorgt dat het geluid meteen op goede sterkte meeloopt met het beeld’, zegt hij. ’Dit is de meest moderne productie die ik heb meegemaakt.’

Te modern
Utopia is misschien niet iets te modern? De Mol, een televisie-believer, legt zelf een verband tussen dalende kijkcijfers en de online-belangstelling. Hoe lang kan tv nog het leidende medium zijn? Milder: ’Op tv kijken nog steeds meer mensen dan online. Maar dóór de uitzendingen gaan mensen ook online kijken.’

Vanaf maandag moeten kijkers beslissen of willen betalen voor de streams. De kosten bedragen 2.50 euro per maand.

Milder nuanceert de euforie over nieuwe inkomstenbron: ’Het online-businessmodel is nog niet rendabel als je omrekent wat je krijgt voor al die content. Dan zit je op 8 euro cent per dag. Daarvan kunnen we hier natuurlijk niet draaien.’

Is het uiteindelijk wel rendabel om een 24/7-show te produceren? Eerder liet De Mol weten dat Utopia break-even draait bij een Nederlands succes. Over de precieze definitie van succes liet de Talpa-tycoon zich niet uit.

Rechtenhandel
Milder: ’De echte winst ligt natuurlijk bij de verkoop aan het buitenland. Talpa is heel zuiver: we zijn een bedrijf dat content maakt. Wij verkopen inhoud. En wat is het ideale businessmodel voor contentverkoop?’ Hij geeft zelf het antwoord: ’De rechten van ons programma’s zijn onze handelswaar.’

Het Amerikaanse Fox heeft al een contract getekend inclusief het online-concept. Milder verwacht dat hij met De Mol, die als executive-producer de Amerikaanse variant gaat opzetten, naar Amerika mag afreizen om nog een keer te stunten. ’John zit er bovenop’, zegt hij. ’Als er iets is, belt hij me meteen op.’

Big Brother mag bijvoorbeeld graag boos grommen als de streaming op zijn telefoon hapert. Met zelfspot: ’Maar John heeft pas twee keer zijn stem verheven.’
Bron: http://biz.thepostonline.(...)-zijn-stem-verheven/
  Redactie Frontpage maandag 3 februari 2014 @ 16:15:18 #238
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_136288785
SBS-redacteur bewerkt Utopia-beelden
SBS-redacteur bewerkt Utopia-beelden
Televisie • 03-02-2014 @ 15:32 • dm Ronald (Djeez)
edit print

John de Mol heeft een SBS6-redacteur uit de redactie van Utopia gezet. De beste man had namelijk beelden van het programma gemanipuleerd en online gezet.

Zaterdag verscheen een filmpje op internet hoe deelneemster Andrea tijdens het koken iets uit haar mond haalde. Vervolgens stopte ze dit terug in de pan. "Eten zullen jullie", zei ze hierbij.

Nu blijkt dat er met het filmpje is geknoeid. De beelden zijn namelijk achteruitgespeeld. Terwijl Andrea iets in de pan deed, trokken de dampen juist naar binnen de pan in.

De Utopiaanse proefde slechts. Ook haar stem bleek er later onder gemonteerd. SBS6 spreekt van een onschuldige montagegrap, maar John de Mol is woedend dat iemand het heeft aangedurfd met zijn geesteskindje te knoeien. De redacteur in kwestie is dan ook op een zijspoor gezet.
  maandag 3 februari 2014 @ 17:12:42 #239
17882 Razor21
Sinds 2001 op Fok!
pi_136290968
Zo Razor21 misschien kunnen we de conducteurs afluisteren" vervolgens hoor je keihard door die trein GRRGG...Hallo hier ...blalblalb @#$%%@.....en iedereen kijkt dan onze kant op ook mijn kant..
  Redactie Frontpage maandag 3 februari 2014 @ 17:32:20 #240
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_136291816
Ik mis n heleboel relevante vragen
pi_136307376
JdM gaat het zodadelijk in RTL late night hebben over zijn nieuwe format Necropia, waar de doden uit hun graf zijn opgestaan en overleven geen optie meer is.
Karper diem, vis van de dag
  Redactie Frontpage maandag 3 februari 2014 @ 23:09:36 #242
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_136308258
quote:
0s.gif Op maandag 3 februari 2014 22:50 schreef dl3b het volgende:
JdM gaat het zodadelijk in RTL late night hebben over zijn nieuwe format Necropia, waar de doden uit hun graf zijn opgestaan en overleven geen optie meer is.
Je denkt, ik doe niet aan bronvermelding, niemand heeft dat door :')
  Redactie Frontpage maandag 3 februari 2014 @ 23:53:57 #243
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_136309893
Goh Humberto stelde relevante vragen
pi_136312632
quote:
0s.gif Op maandag 3 februari 2014 16:15 schreef SunChaser het volgende:
SBS-redacteur bewerkt Utopia-beelden
SBS-redacteur bewerkt Utopia-beelden
Televisie • 03-02-2014 @ 15:32 • dm Ronald (Djeez)
edit print

John de Mol heeft een SBS6-redacteur uit de redactie van Utopia gezet. De beste man had namelijk beelden van het programma gemanipuleerd en online gezet.

Zaterdag verscheen een filmpje op internet hoe deelneemster Andrea tijdens het koken iets uit haar mond haalde. Vervolgens stopte ze dit terug in de pan. "Eten zullen jullie", zei ze hierbij.

Nu blijkt dat er met het filmpje is geknoeid. De beelden zijn namelijk achteruitgespeeld. Terwijl Andrea iets in de pan deed, trokken de dampen juist naar binnen de pan in.

De Utopiaanse proefde slechts. Ook haar stem bleek er later onder gemonteerd. SBS6 spreekt van een onschuldige montagegrap, maar John de Mol is woedend dat iemand het heeft aangedurfd met zijn geesteskindje te knoeien. De redacteur in kwestie is dan ook op een zijspoor gezet.
Nou ken ik wel een redacteur die goed was in manipuleren...
Het zal toch niet he... :P
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
pi_136312633
Programmadirecteur van Westerloo mag blijven.
quote:
SBS-eigenaren Sanoma en Talpa weer langzaam nader tot elkaar
Door: Thijs van Soest − 03/02/14, 13:32

© ANP.
Topmannen van uitgever Sanoma en tv-producent Talpa hebben de afgelopen weken gesproken over de opgelopen spanningen rond hun samenwerking als aandeelhouders van SBS Nederland. Zowel in Nederland als in Finland hebben beide bedrijven geprobeerd de plooien glad te strijken.

© anp.

© SBS.
Remko van Westerloo, programmabaas van SBS, mag toch blijven van Sanoma.
Maar volgens bronnen van het Financieele Dagblad is dat maar ten dele gelukt. 'Tot concrete afspraken over een nieuwe vorm van samenwerking heeft dit nog niet geleid', concludeert de krant. Wel zou er 'constructief' worden gesproken over de manier waarop ze gezamenlijk de kwakkelende zendergroep van SBS Nederland weer op de rails kunnen krijgen.

Vorig jaar liepen de spanningen tussen de beide aandeelhouders op, toen bleek dat minderheidsaandeelhouder Talpa (33 procent) de Finse uitgever Sanoma (67 procent) wilde uitkopen. Sanoma wilde op zijn beurt meer zeggenschap over de programmering van de SBS-zenders en was uit op het ontslag van programmabaas Remko van Westerloo.

Recht
De bronnen melden dat Van Westerloo in ieder geval op zijn plek mag blijven. Op basis van de slechte kijkcijfers over 2013 had Sanoma Van Westerloo aan de kant mogen zetten, maar De Mol's Talpa had ook dan gewoon weer het recht gehad een opvolger aan te wijzen. Sanoma had geen zin in nieuwe problemen en koos ervoor de programmabaas met rust te laten.

Utopia
De goede kijkcijfers van de nieuwe vooravond - dankzij Talpa's Utopia - kwamen in dit geval natuurlijk goed uit. Sanoma zou echter nog altijd vinden dat de zenders 'programmatisch moeten worden verbeterd'. Ook wil het meer controle over de programmering van SBS6, Net 5 en Veronica. Naar verluidt zou Talpa hebben toegezegd wat transparanter te willen worden op dit gebied.
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
pi_136325573
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 16:09 schreef Poezewoes het volgende:
Update

Waar is dat Utopia nu eigenlijk? Is dat binnen de hekken, of juist erbuiten? Dat is de vraag, nu de Utopianen een maand lang vastzitten en de komende weken cruciaal zijn. Het programma staat voor een omslagpunt. Vanaf deze week moet er worden betaald voor de livestreams en wordt duidelijk of dat deel van het verdienmodel werkt en er nog steeds 600.000 unieke bezoekers per week zullen inloggen.
Ook wordt het spannend of het televisieprogramma de gewenste lange adem heeft. De afgelopen weken dook het kijkcijfer af en toe onder het miljoen. Dat meteen werd gereageerd door de uitzendingen korter op de streams te laten aansluiten, werd uitgelegd als paniekvoetbal. Maar als het programma het een jaar lang moet uithouden, dient de terugval meteen te worden aangepakt om aan het einde van 2014 nog een mooi kijkcijfer over te houden.
Dat brengt ons vanzelf bij de gebeurtenissen van dit weekeinde. Op de Utopia-site dook een gemanipuleerd filmpje op waarin bewoonster Andrea in een kwaad daglicht werd gesteld, ongetwijfeld met de bedoeling om opschudding te veroorzaken. Ook werd er tijdens de door de bewoners georganiseerde biomarkt een zakje wiet naar binnen gesmokkeld, dat nog diezelfde avond werd geconsumeerd. ’t Zou me niets verbazen als er straks wat extra lampen worden besteld om de kas te spekken met Utopiawiet. Over verdienmodellen gesproken…
Eigenlijk bouwen de bewoners aan een Utopia dat steeds meer op onze wereld lijkt. Ook zij kunnen niet meer zonder laptop en telefoon. Nog even en ze zitten rond de televisie naar The Voice Kids te kijken. Utopia? Dat zijn wij.

Telegraaf
pi_136494906
Persiflage in de TV kantine

quote:
I am a Watcher, part of a secret society of men and women who observe and record, but never interfere. We know the truth about Immortals. In the end, there can be only one.
pi_136962518
quote:
Partner kreeg 'hartaanval na woorden Karim'
'Andrea stapt definitief uit Utopia'
van onze redactie
AMSTERDAM -

Andrea heeft besloten om toch te vertrekken uit Utopia, vooral omdat haar zieke partner Anton dat graag wil.

De Utopiaan vertrok eerder halsoverkop naar haar Anton omdat hij niet goed geworden was. Ze was een uurtje thuis bij hem en in dat uur vertelde Anton aan Andrea dat hij een hartaanval kreeg door alle negativiteit rond zijn Andrea...

Ze keerde terug naar Utopia maar besloot al snel om vrijdag definitief te vertrekken omdat Anton daarop aandrong. Of ze dat ook daadwerkelijk doet, zal morgen blijken, want ze wil eerst nog praten met een psycholoog omdat ze "vreselijk in de war is".

De ellende begon voor Andrea en Anton toen zij er eerder van werd beschuldigd dat zij kleding die mensen doneerden aan stichting Humana achterover drukte. Ze ontkende dit, maar Humana verbrak toch de samenwerking met Utopia.

Daarop volgde er onder de overige Utopianen een discussie over de vraag of ze nu wel of niet gestolen had. Een aantal mensen waren van mening dat ze dat best gedaan kan hebben omdat ze in de war lijkt en, volgens Hakim, zelfs ontoerekeningsvatbaar is.

Volgens Andrea trok haar Anton, die in de tachtig is, zich de beschuldiging en de woorden van met name Hakim zó aan dat hij een hartaanval kreeg... Hij is thuis, maar volgens Andrea gaat het nog steeds slecht met hem.

Anton wilde dan ook dat ze Utopia verliet en naar hem kwam. "Hij zegt dat ik moet inpakken en mee moet gaan naar Bonaire, want je laat je toch niet zo behandelen", vertelde Andrea. "Hij laat mij niet afslachten, door niemand. Hij rijdt zo door het hek voor me. Zijn fysieke gezondheid gaat op dit moment voor maar het is wel mijn droom hier."
Telegraaf

Karim _O-
I am a Watcher, part of a secret society of men and women who observe and record, but never interfere. We know the truth about Immortals. In the end, there can be only one.
pi_137234066
http://www.telegraaf.nl/prive/22338854/__Zorgen_om_Andrea__.html

do 27 feb 2014, 22:14
Andrea deelt medicijnen uit in Utopia
Zorgen om Andrea
van onze redactie
AMSTERDAM -

Andrea grijpt na alle ellende in Utopia naar de medicijnen.

Andrea (52), massagetherapeute. Ziet zichzelf als een vrouw met een uitgesproken mening Foto: SBS-Elvin Boer

Niet alleen onthulde ze een hele strip slaaptabletten in te hebben genomen, ze loopt ook pillen uit te delen. Het zou gaan om diazepam, dat rustgevend werkt. Andrea ontkent deze pillen overigens te hebben uitgedeeld.

Een aantal Utopianen maken zich flink zorgen om de bewoonster die woensdagavond te horen kreeg dat haar partner Anton Veldkamp niet met haar verder wil.

Andrea: "Iedereen de hele tijd maar zeuren hoe het met me gaat. Het gaat heel goed met mij, lazer op!" Andrea zegt alleen pijnstiller ibuprofen te hebben uitgedeeld. "Ik zeg het niet graag, maar dat was het niet", aldus bewoner Ruud.

Andrea liet Isabella donderdag weten dat ze een hele strip slaaptabletten had ingenomen. Isabella, verpleegster, las de bijsluiter en zag tot haar schrik dat het om spierverslappers ging.

Andrea moest aan het eind van de middag naar de zenderkamer komen. Over wat ze daar heeft besproken wil ze niks kwijt: "De heer is met me, ik ben lekker aan het schilderen".
  Moderator vrijdag 28 februari 2014 @ 12:22:00 #251
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_137234130
quote:
^O^

"De heer is met me, ik ben lekker aan het schilderen."
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  Redactie Frontpage vrijdag 28 februari 2014 @ 12:26:47 #252
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_137234223
De Telegraaf is natuurlijk wel op de hand van Anton
pi_137281887
http://www.telegraaf.nl/p(...)a_naar_Andrea__.html

za 01 mrt 2014, 16:37

Huisdokter Utopia naar wanhopige Andrea
Van onze redactie

AMSTERDAM -
Utopia-bewoonster Andrea heeft de hulp van de huisdokter ingeschakeld om te leren hoe ze zonder medicijnen met haar verdriet kan kampen. De blondine greep naar een overdosis medicijnen, nadat haar geliefde Anton Veldkamp woensdagavond een einde maakte aan hun relatie.
pi_137283701
Ik heb kanker en verder ben ik gewoon dezelfde.
pi_137370724
Telegraaf di 04 mrt 2014, 05:30
Andrea’s dochter Sophia dankt Anton Veldkamp
’Naam eindelijk gezuiverd’
door Vanessa Bontje
AMSTERDAM -

Het onthullende verhaal van Anton Veldkamp (82), waarin de leugens van Utopia’s Andrea één voor één werden ontmaskerd, blijkt voor Sophia Deborah Bles een grote steun. De dochter van de fantasierijke SBS 6-kandidate deed eerder een boekje open over de verschrikkingen uit haar jeugd, die haar door haar moeder Andrea werden aangedaan. Maar lang niet iedereen geloofde haar. Sinds Anton Sophia’s verhaal onderschreef, heeft ze eindelijk rust. Walging en afschuw gingen, kort na de start van Utopia, door Sophia heen toen ze haar bloedeigen moeder op tv zag huilen om haar overleden stiefdochter Caroline Veldkamp, die ze haar ’verloren dochter’ noemde. „Maar ik ben haar enige échte kind en helemaal niet dood”, zei Sophia, die haar moeder in een ander programma eerder daadwerkelijk had horen zeggen dat Sophia overleden was. „Ik ben springlevend!”

Andrea’s dochter Sophia: „Ik wist nooit wat ik van mijn moeder kon verwachten.” Foto: Albert den Iseger
Anton Veldkamp (82): „Die vrouw heeft geen idee wat ’houden van’ betekent.”
Andrea (52) woonde tien jaar samen met Anton Veldkamp op Bonaire. Inmiddels ex Anton: „Nu pas zie ik hoe Andrea echt is.”

Andrea Tolson, die eerder was te zien in Vrouwenvleugel en meedeed aan Oh Oh Europa, heeft eindelijk de bekendheid gekregen waarop ze al jaren hoopt. Al zal de manier waaróp niet helemaal zijn hoe ze het zich had voorgesteld. Al vanaf het begin van Andrea haar deelname aan Utopia valt haar naam wekelijks, zo niet dagelijks doordat óf gedane zaken uit het verleden óf recente ontwikkelingen binnen Utopia de tongen losmaken.
Toneelspel

Zo was het meest recente staaltje toneelspel toen Andrea – nadat ze had vernomen dat Anton Veldkamp niet langer tegen haar leugens kon en haar aan de kant zette – een kalmeringsmiddel had rondgedeeld onder de andere inwoners. Die had ze, naast slaappillen, van de arts gekregen om rust te krijgen. „Het was geen valium”, beweerde Andrea glashard, „het was ibuprofen.” Maar inwoner Ruud zei: „Ik vind het vervelend om te zeggen, maar dat was het niet…” En Ruuds verhaal bleek te kloppen toen verpleegster Isabella begreep dat het spierverslappers waren…

Andrea werd daarop in allerijl in de regiekamer ontboden. Wat daar is gezegd, blijft tussen Andrea en de programmaleiding maar dat de kijkers en de Utopia-inwoners hier, opnieuw, een staaltje acteerwerk kregen voorgeschoteld, lijkt waarschijnlijk. En dat is precies waaraan Anton Veldkamp afgelopen week en al eerder dochter Sophia refereerden.

„Alle afleveringen van Utopia net teruggekeken”, schreef Sophia in januari op Facebook. „Ik sta echt zwaar te koken van woede. Ik kan netjes genoeg zeggen dat mijn verwekker, ik noem jou niet eens mijn moeder, een vieze vuile schijnheilige **** is. Jankt de ogen uit haar kop (prachtig acteerwerk, chapeau) voor haar overleden stiefdochter, maar zelf nooit een traan gelaten om jouw bloedeigen kind? Jij hebt het gore lef gehad om mijn familie kapot te maken en mij proberen te ontvoeren.”

Mensen die niet konden weten hoe slecht de verhoudingen tussen de twee zijn, waren op zijn zachtst gezegd verbaasd toen ze die tirade lazen.

Eenmaal bedaard, vertelde Sophia in weekblad Privé: „Ik was zeer gewenst. Maar toen ik drie was, wilde mijn moeder opeens scheiden.” Andrea verdween vervolgens compleet uit Sophia’s leven. Het enige contact dat er was, werd tot stand gebracht door een omgangsregeling. „Maar door de stemmingswisselingen van mijn moeder wilde ze me steeds minder zien en was ik vaker en vaker bij mijn vader”, vertelde Sophia. „Ze kon het mentaal niet meer aan. En ik vond het niet fijn bij haar, omdat ik nooit wist wat ik van haar kon verwachten.”

„In een minuut tijd sloeg haar humeur om en dan werd ze heel erg kwaad. Op het laatst was ik er alleen nog maar op zondag. Maar negen van de tien keer belde ze al na een paar uurtjes of mijn vader me weer wilde komen ophalen. Ook heeft ze me wel eens ’s avonds laat buiten de deur gezet. Ik liep daardoor een jeugdtrauma op en functioneerde niet meer op school. Tot en met mijn achttiende liep ik bij een kinderpsycholoog.”
Afwezigheid

Toen Sophia twaalf jaar oud was, dook Andrea – die toen inmiddels met haar liefde Anton Veldkamp op Bonaire woonde – na jaren van totale afwezigheid opeens weer op. „Ze trachtte me op te eisen bij de kinderrechter”, vertelde Sophia. „Bij de eerste zitting heeft ze alles gelogen. Onder meer dat ze in Amsterdam woonde en daar een kamertje voor me had. Niets van waar, ze woonde op Bonaire en wilde daar blijven. Met mij.”

Hoeveel hout de woorden van Sophia sneden, bleek pas toen Anton Veldkamp besloot zijn eerdere geliefde niet langer de hand boven het hoofd te houden. „Ik kan dit niet langer in stand houden”, zei de vroegere fotograaf van De Telegraaf, die met de wirwar van verzinsels van de vrouw met wie hij tien jaar samen was niet langer meer kon leven. „Ze zou bij me terugkomen, dat heeft ze me liggend en biddend in mijn armen beloofd. Maar ze kwam niet. En ik maar wachten. Nu pas zie ik hoe Andrea echt is. Die vrouw heeft geen idee wat ’houden van’ betekent.”
Waarheid

Over Sophia zei hij: „Ik weet het. Ik heb Andrea aanvankelijk verdedigd, maar de waarheid is dat Sophia’s verhaal klopt. Andrea heeft aan veel mensen, zelfs tegen de psycholoog van haar dochter, leugens verteld om er zelf beter uit te komen. En het is waar dat ze dat meisje maar meesleepte van hot naar her. Andrea liet haar uiteindelijk inderdaad ook helemaal los, maar wilde op een zeker moment de zorg over Sophia. Ja, dat werkt natuurlijk niet zo. Als je je kind ongeveer vanaf haar vijfde helemaal niet meer wilt zien, kun je niet verwachten dat het hart van Sophia nog openstaat voor haar.”

Voor Sophia blijken Antons woorden waardevol. „Sinds ze haar verhaal deed, is Sophia door een hel gegaan”, vertelt haar vader Eddy Bles. „Ik voer nu het woord voor haar, want er is te veel gebeurd met mijn dochter en daartegen wil ik haar vanaf nu beschermen. Lang niet iedereen geloofde Sophia, maar nu haar verhaal is onderschreven door Anton, valt een enorme last van onze schouders. Het voelt als rehabilitatie en daardoor is er weer rust gekomen voor Sophia. Eindelijk is haar naam gezuiverd. Vanaf nu willen Sophia en ik weer doorgaan met ons leven. Net zoals we dat voor Andrea’s deelname aan Utopia ook al járen zonder haar deden…”
  One tough cookie woensdag 5 maart 2014 @ 11:35:40 #256
169210 liesje1979
pi_137409089
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 11:06 schreef schizolientje het volgende:
is deze al voorbij gekomen, echt zo n onzin verhaal van prive
http://www.telegraaf.nl/t(...)en_voor_Rienk__.html
  woensdag 5 maart 2014 @ 14:24:03 #257
2018 PC eend
relativist
pi_137413476
quote:
Tegenlicht laat zich inspireren door Utopia

Geplaatst op Wed 05 Mar 2014 om 9:16
Foto: VPRO

Het VPRO-programma Tegenlicht komt kort voor de gemeenteraadsverkiezingen met een uitzending die is ‘geïnspireerd door het realityprogramma Utopia’. Dat heeft de omroep laten weten. Tegenlicht onderzoekt in deze aflevering, te zien op zondag 16 maart op Nederland 2, hoe mensen hun gemeenschap zouden organiseren als ze opnieuw kunnen beginnen. Daarvoor heeft de redactie de hulp ingeschakeld van de kersverse hoogleraar Samenlevingsopbouw Justus Uitermark.

Tegenlicht gaat naar drie lokale gemeenschappen waarin mensen die niet goed uit de voeten kunnen met het bestaande (politieke) systeem een andere richting in proberen te slaan.

Het gaat om de postkapitalistische hackerskolonie Calafou, onder de rook van Barcelona, het Hongaarse eco-dorp Galgahéviz dat zichzelf heeft afgesloten van Europa en zelf de dienst uitmaakt, en vrijdenkersstad Bristol, uitgeroepen tot de gelukkigste en beste stad van Engeland.

“Wat doen deze gemeenschappen anders, waar zijn afspraken nodig en waar kunnen ze zonder? Zijn deze gemeenschappen vrijer of juist niet? En wat zegt het over de wereld waarin wij nu leven?”

Het programma zal op die datum om 21.05 uur worden uitgezonden.
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
pi_137556248
http://www.telegraaf.nl/p(...)_niet_zwanger__.html

za 08 mrt 2014, 09:31
Utopia's Billy niet zwanger
van onze redactie

De eerste liefdesbaby van Utopia laat vooralsnog op zich wachten; bewoonster Billy is niet in verwachting.

Billy is ongesteld geworden en hoeft de zwangerschapstest die Ruud voor haar heeft gekocht, niet te doen. De trouwe kijkers achter website Utopiagekte hebben gezien hoe Ruud vrijdag onder de douche "door de rode zee" voer.

Billy, die zichzelf levenskunstenaar noemt, en de telefoonverkoper hebben in Utopia meerdere keren de lakens gedeeld. Eerder deze week bestelde Ruud van zijn zakgeld een zwangerschapstest omdat hij zich zorgen maakte. "Over drie weken moet je stoppen met de pil. Word je niet ongesteld dan moet je deze gebruiken."
  zondag 9 maart 2014 @ 20:50:49 #259
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_137557726
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 20:28 schreef cobain1994 het volgende:
http://www.telegraaf.nl/p(...)_niet_zwanger__.html

za 08 mrt 2014, 09:31
Utopia's Billy niet zwanger
van onze redactie

De eerste liefdesbaby van Utopia laat vooralsnog op zich wachten; bewoonster Billy is niet in verwachting.

Billy is ongesteld geworden en hoeft de zwangerschapstest die Ruud voor haar heeft gekocht, niet te doen. De trouwe kijkers achter website Utopiagekte hebben gezien hoe Ruud vrijdag onder de douche "door de rode zee" voer.

Billy, die zichzelf levenskunstenaar noemt, en de telefoonverkoper hebben in Utopia meerdere keren de lakens gedeeld. Eerder deze week bestelde Ruud van zijn zakgeld een zwangerschapstest omdat hij zich zorgen maakte. "Over drie weken moet je stoppen met de pil. Word je niet ongesteld dan moet je deze gebruiken."
Was het te zien op de beelden dat Ruud de rode zee bevoer??
All she wants and needs is just a little taste..
  woensdag 12 maart 2014 @ 11:15:40 #260
311340 J83
New kid, be nice
pi_137650543


quote:
Delftenaar Harold Triet verlangt terug naar Utopia

DELFT - Het verlies van zijn vader, heimwee en zijn diabetes speelden hem te veel parten. Delftenaar Harold Triet verliet vrijwillig de realityserie Utopia van SBS6. Maar de dood van zijn vader heeft nu een plekje gekregen.

Vorig jaar hoorde Triet (38) reclame op de radio voor een nieuw tv-programma: geen regeltjes, samen streven naar een nieuw Utopia. “Dat sprak me aan”, zegt Triet. “Ik was altijd al een fan van Big Brother en de Gouden Kooi. Na onder meer een fysieke test mocht ik het beloofde land in. Ik regelde met mijn vrouw en personeel dat ik een jaar weg kon uit mijn winkel. En ik ben er geweest. We hadden al vrij snel wat luxe. Terwijl ik had verwacht dat we meer moesten afzien. En dat ik langer zou blijven natuurlijk.”

Want op dag 21 van de realityserie verliet de Delftenaar de set. Een combinatie van factoren speelde hem parten. Zijn vader was nog geen halfjaar geleden gestorven. Door zijn drukke werkzaamheden had hij dat nog niet verwerkt. Daarnaast heeft Triet diabetes en viel door de barre omstandigheden in drie weken maarliefst vijftien kilo af. Spierpijn was het gevolg. Ook kreeg hij heimwee. “Ik dacht dat ik dat al had afgesloten, maar ik raakte in een negatieve spiraal en het lukte me niet daaruit te komen.” Toen hij na een paar weken even terugging naar zijn familie, brak hij. Na afloop volgden enige sessies met psychologen. Toch heeft Triet allesbehalve hard feelings. “Ik heb een grote les geleerd”, blikt hij terug. “Ik drink nu geen fris en koffie meer. En ik eet nu groente die ik vroeger niet at.” En nog steeds heeft hij contact met andere (ex-)deelnemers.
Hotel Heppie

De borg die Harold moest neerleggen om aan het programma mee te mogen doen, is aan Hotel Heppie geschonken, een zorghotel in Geldrop-Mierlo voor kinderen die het om minder getroffen hebben in het leven. Denk aan armoede, ziekte, gedrags- of ontwikkelingsstoornissen, een verstandelijke handicap of een verstoorde gezinssituatie. “Je mag vragen hoeveel geld het was, maar ik geef geen antwoord”, lacht Triet. “We kletsen dagelijks met elkaar op de groepsapp. Ik kijk ook nog elke avond naar Utopia. Jammer dat ze veel roken, maar ze gaan verstandig om met energie. Ik heb er veel van opgestoken. Als ze me bellen, pak ik mijn tas en ga ik zo weer terug.”
http://www.deweekkrant.nl(...)gt_terug_naar_utopia
pi_137671905
wo 12 mrt 2014, 18:16

Patty Brard wil gesprek met Utopianen
van onze redactie



Patty Brard heeft een open brief aan de inwoners van Utopia geschreven. De presentatrice is het geruzie onder de Utopianen meer dan zat.




Patty Brard

Foto: Ab Blauw


Brard hoopt dan ook dat ze door de bewoners wordt uitgenodigd om ze te vertellen hoe Nederland over hen denkt.

De presentatrice, die zichzelf de grootste Utopia-fan van Nederland noemt, schrijft: "Als ik naar jullie kijk valt het mij zo op dat het veel te vaak over de kleine dingen in het leven gaat. Ik vraag mij af of jullie je eigenlijk wel realiseren wat voor enorme kans dit programma voor jullie allemaal kan zijn. En geloof mij, ik ben niet de enige die uit frustratie af en toe naar de televisie zit te schreeuwen."

Patty hoopt dat de bewoners zo snel mogelijk een 'direct, confronterend en eerlijk' gesprek met haar willen voeren. "Nodig mij uit en laat mij in een persoonlijk gesprek met jullie allemaal de stem van Nederland laten horen."
http://www.telegraaf.nl/p(...)jft_Utopianen__.html
Loslaten, is het ultieme houden van.
  Moderator donderdag 13 maart 2014 @ 11:15:18 #262
388664 crew  Dotteke
pi_137687702
Privé
Utopianen bijna failliet

Utopia-update: De bewoners van Utopia maken zich zorgen om de financiën. Ze hebben grote moeite om het hoofd boven water te houden en moeten flink bezuinigen.
http://www.telegraaf.nl/t(...)ijna_failliet__.html
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  donderdag 13 maart 2014 @ 18:19:13 #263
384473 Tuinfluitert
Ene FoK!ker is de andere niet.
pi_137700366
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 18:12 schreef Lady-night het volgende:

Straks een brief van Utopianen aan Patty bij SBS
  Hardste schreeuwer 2022 vrijdag 14 maart 2014 @ 14:00:33 #264
335263 freaky40
pi_137730530
A.s. maandag Utopia 1 uur vanwege alle ontwikkelingen. Mooie manier om de boel in te halen. Slim. http://www.mediacourant.nl/?p=168726&cpage=1#comment-3285398
Allemaal cabaretteketet!
  Moderator vrijdag 14 maart 2014 @ 16:04:22 #265
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_137734944
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 14:00 schreef freaky40 het volgende:
A.s. maandag Utopia 1 uur vanwege alle ontwikkelingen. Mooie manier om de boel in te halen. Slim. http://www.mediacourant.nl/?p=168726&cpage=1#comment-3285398
Lekker flexibel! ^O^
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_137737114
Zondag een aflevering van Tegenlicht over Utopia. Misschien leuk om te zien of er parallellen of overeenkomsten zijn met dat stelletje in Crailo.

pi_137830351
ma 17 mrt 2014, 05:30
In ’t hol van de leeuw

Na lang bidden en smeken door ANDREA is haar ex-geliefde ANTON VELDKAMP (82) overstag gegaan en heeft hij zich aan de poort van Utopia gemeld. Daar wachtte niet alleen de fantasierijke Andrea een stevig gesprek, ook kreeg ’levenskunstenaar’ BILLY er flink van langs. Anton: „Wie is zij om te zeggen dat Andrea zich niets van me aan moet trekken omdat ik binnen drie jaar tussen zes planken kan liggen?” Het grenzenloze opportunisme van Andrea houdt de gemoederen nog altijd bezig. Zowel ín Utopia als daarbuiten. Werd ze op deze pagina aan de kant gezet door voormalig Telegraaf-fotograaf Anton Veldkamp omdat hij haar verzinsels niet langer kon velen, binnen de nieuw te ontwikkelen minimaatschappij op SBS 6 deelde Andrea doodleuk spierverslappers uit aan de andere inwoners. En jokte daar ook nog over! Tóch besloot Anton haar de kans te geven een persoonlijk gesprek met hem aan te gaan…

Telegraaf
I am a Watcher, part of a secret society of men and women who observe and record, but never interfere. We know the truth about Immortals. In the end, there can be only one.
  Moderator maandag 17 maart 2014 @ 07:26:33 #268
388664 crew  Dotteke
pi_137830453
quote:
0s.gif Op maandag 17 maart 2014 06:51 schreef Hunter het volgende:
ma 17 mrt 2014, 05:30
In ’t hol van de leeuw

Na lang bidden en smeken door ANDREA is haar ex-geliefde ANTON VELDKAMP (82) overstag gegaan en heeft hij zich aan de poort van Utopia gemeld. Daar wachtte niet alleen de fantasierijke Andrea een stevig gesprek, ook kreeg ’levenskunstenaar’ BILLY er flink van langs. Anton: „Wie is zij om te zeggen dat Andrea zich niets van me aan moet trekken omdat ik binnen drie jaar tussen zes planken kan liggen?” Het grenzenloze opportunisme van Andrea houdt de gemoederen nog altijd bezig. Zowel ín Utopia als daarbuiten. Werd ze op deze pagina aan de kant gezet door voormalig Telegraaf-fotograaf Anton Veldkamp omdat hij haar verzinsels niet langer kon velen, binnen de nieuw te ontwikkelen minimaatschappij op SBS 6 deelde Andrea doodleuk spierverslappers uit aan de andere inwoners. En jokte daar ook nog over! Tóch besloot Anton haar de kans te geven een persoonlijk gesprek met hem aan te gaan…

Telegraaf
Thnx Hunter

Beetje laat dat er iets over in komt maar het staat er, bewust gewacht natuurlijk tot de avond van de uitzending,
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
pi_137830508
quote:
0s.gif Op maandag 17 maart 2014 07:26 schreef Dotteke het volgende:

[..]

Thnx Hunter

Beetje laat dat er iets over in komt maar het staat er, bewust gewacht natuurlijk tot de avond van de uitzending,
Gaat nog verder, maar ik heb geen premium
I am a Watcher, part of a secret society of men and women who observe and record, but never interfere. We know the truth about Immortals. In the end, there can be only one.
  Moderator maandag 17 maart 2014 @ 07:39:53 #270
388664 crew  Dotteke
pi_137830532
quote:
0s.gif Op maandag 17 maart 2014 07:35 schreef Hunter het volgende:

[..]

Gaat nog verder, maar ik heb geen premium
Nee, ik ook niet maar komt vast vandaag :)
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
pi_137831998
Utopia: teek op leuter zorgt voor onrust

Het programma Utopia blijft maar scoren én non-nieuws opleveren. Flikt die Don de Mol toch maar eventjes. Maar goed, snel naar het nieuws over de opgesloten mafketels. Ditmaal geen hoofdrol voor oppergek Andrea of druppelaartje Paul maar over Ruud. Ruud is de enige in het formatje die nog af en toe van bil gaat (met Billy) en heeft het zodoende eigenlijk best slim bekeken. Ook al haalt hij het niet bij de enige echte reality Ruud natuurlijk maar dat terzijde. Ruud had onlangs een nijpend medisch probleem want een teek had zich vastgebeten op zijn leuter zo tipt een fan ons (wij kunnen niet continu naar de live-streams kijken dat snapt u). Heikel, zo'n teek, want hoe kom je weer van zo'n rotbeestje af? In Utopia zoals het oorspronkelijk bedoeld was (met raketgeleerden, F16-piloten, wetenschappers und so weiter) was er vast een dokter in huis geweest die dat allemaal wel even zou oplossen. Nu blijft Ruud met de vraag zitten of zo'n teek 'gevaarlijk' is. Uiteindelijk hebben twee non-medici (Rienk en Jimmy) Ruud van zijn teek afgeholpen. Iemand anders had weer de gouden tip dat er de leuter van Ruud nog even in alcohol dient te worden gedipt voor de gezondheid. Zou dit de reden zijn dat maandag men niet een half uur maar een héél uur Utopia brengt bij SBS6? En dat daar dan weer een miljoen mensen naar gaan kijken? Wij vrezen van wel.
bron geen stijl
blablavla
pi_137869886
'Bloedbonje' in Utopia na bezoek Patty Brard

utopia Patty Brard heeft vandaag een bezoek gebracht aan Utopia. De presentatrice kon het geruzie in Utopia niet langer aanzien en is daarover in discussie gegaan met de inwoners. Brard nam cadeaus mee, maar zorgde ook voor onrust tussen Billy en Ruud.

Eenmaal gearriveerd in haar 'Patmobile' sprak Brard de gehele groep aan op hun negatieve gedrag. Daarna volgden één op één-gesprekken en deelde de brunette presentjes uit. In Show Laat is bekendgemaakt dat Ruud, na zijn escapades in bed met Billy, een chlamydia-test heeft gehad en Billy een vibrator. Ook werden shampoo en condooms verdeeld.

'Andrea is erg in de war en voelt zich heel alleen', wist Brard te melden na haar bezoek. Uit een gesprek met Ruud maakte ze op dat hij niet verliefd is op levenskunstenaar Billy. Het advies aan Ruud Billy dat te vertellen viel niet goed in de groep. 'Ik had het terrein nog niet verlaten of de bloedbonje brak uit. Ik ben met gierende banden in de Patmobile weggegaan', aldus Brard.

Ze wist fans van Utopia nog op het hart te drukken dat de kas van het realityprogramma 'echt gespekt moet worden'. Donderdag volgt een optreden van Miss Montreal in Utopia om geld in te zamelen.

-----------------------------------
Bron AD
Ik heb kanker en verder ben ik gewoon dezelfde.
pi_137955560
http://m.telegraaf.nl/prive/article/22403135/

Nicoline dumpt Rienk volgens de Prive.....
  Moderator dinsdag 25 maart 2014 @ 13:50:17 #274
388664 crew  Dotteke
pi_138154196
http://www.telegraaf.nl/t(...)aos_in_Utopia__.html

Privé
Chaos in Utopia

Utopia-fans vinden het niet eerlijk dat Jimmy Utopia heeft moeten verlaten. Zouden de makers van het prgramma er iets mee te maken hebben gehad?
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  Moderator dinsdag 25 maart 2014 @ 15:49:32 #275
388664 crew  Dotteke
pi_138157829
http://www.telegraaf.nl/t(...)r_zijn_beurt___.html
Sprak Hakim voor zijn beurt?

We raken er niet over uitgepraat: het mogelijke vertrek van Paul uit Utopia. Vanessa Bontje heeft het laatste nieuws en praat ons bij in Privé TV!
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  dinsdag 25 maart 2014 @ 15:54:50 #276
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_138157993
Wat een bullshit. 'Er moet een desastreuze uitslag komen, wil hij het programma kunnen verlaten.'

Sorry Paul, geen voortwoekerende kanker. Terug die loods in, ouwe pikkepijper!
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_138163109
Nou, het is maar te hopen dat het iets héél ernstigs is, anders is hij z'n borg kwijt.
  Redactie Frontpage dinsdag 25 maart 2014 @ 19:20:53 #278
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_138165644
Ziekte hoort bij utopia, dus hup met die luier utopia in
pi_138182198
wo 26 mrt 2014, 05:30

Utopia ook in 2015?
door Marcel Frost

SBS is zo tevreden met de realitysoap Utopia dat de zendergroep nu al nadenkt over een vervolg volgend jaar. „We zijn met Talpa in gesprek of we in 2015 een variant op Utopia kunnen brengen”, onthult Remko van Westerloo vandaag in een interview met De Telegraaf.

Remko van Westerloo (L) en Beau van Erven Dorens Foto: ANP / Ferdy Damman

Utopia begon in januari en scoort nog steeds tussen de 900.000 en een miljoen kijkers. Inmiddels heeft John de Mols Talpa het programma ook verkocht aan de Verenigde Staten en Turkije.

Telegraaf
I am a Watcher, part of a secret society of men and women who observe and record, but never interfere. We know the truth about Immortals. In the end, there can be only one.
  Hardste schreeuwer 2022 woensdag 26 maart 2014 @ 11:21:25 #280
335263 freaky40
pi_138186335
Geen variant maar gewoon Utopia na volgend jaar voortzetten met een nieuwe groep bewoners die het verder uitbouwen. En misschien voor deelnemers die dit willen een mogelijkheid bieden om daar te blijven met de nieuwe bewoners.
Het is duidelijk RLS (Real Life Soap) is weer helemaal terug. Kun je ook zien aan aan Adam zkt Eva wat een ander soort RLS is, maar toch. Goed dat ze door willen pakken met dit format.
Allemaal cabaretteketet!
pi_138196225
Via user Marenda in de COS:

Paul vrijdag – even?- terug in Utopia!

door Evert Santegoeds

Utopia-hoofdrolspeler Paul keert daar, tegen de verwachting van zijn vriend Hakim in, vrijdag terug van ziekteverlof. Hoelang hij dan weer bij de andere Utopianen zal bivakkeren weet niemand; ook hijzelf op dit moment nog niet.

Paul heeft vanmiddag in het ziekenhuis te horen gekregen wat hij mankeert; eerder deze week werd al duidelijk dat het in elk geval om de redelijk onbekende aandoening blaasverlamming zou gaan.
Hij laat de diagnose die hij net te horen heeft gekregen nu op zich inwerken en bespreekt op dit moment met zijn gezin de mogelijkheden en de consequenties, vertelt een bron rond het veelbesproken SBS-programma, vrijdagmiddag keert Paul in elk geval terug binnen de grenzen van Utopia. Daar zal hij de anderen dan vertellen wat er precies met hem aan de hand is, en ook wat hij heeft besloten te gaan doen; blijven of afscheid nemen.
Er is SBS6 en producent Talpa kennelijk veel aan gelegen Paul voor de tv-hit te bewaren. Onze bron zegt: De makers van het programma hebben de aannemer al aangeboden hem zodanig te faciliteren dat de behandelingen die hij dient te ondergaan in Utopia zelf zouden kunnen plaatsvinden. Voor dat doel zou dan een speciale ruimte worden ingericht. Maar dat moet hij zelf ook willen. Eerder gaf hij het karwei graag af te maken, maar daar moet hij fysiek ook toe in staat zijn. Pauls gezondheid staat natuurlijk voorop.
Wat Paul ook beslist; hij keert in elk geval even terug in het tv-programma. Zijn rentree is vrijdag live te volgen via de streams. En maandag zal op SBS6 weer een extra lange uitzending van een uur te zien zijn met alle verwikkelingen rond de populaire Paul.
pi_138196392
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 13:50 schreef Dotteke het volgende:
http://www.telegraaf.nl/t(...)aos_in_Utopia__.html

Privé
Chaos in Utopia

Utopia-fans vinden het niet eerlijk dat Jimmy Utopia heeft moeten verlaten. Zouden de makers van het prgramma er iets mee te maken hebben gehad?
je url werkt niet helaas.
  woensdag 26 maart 2014 @ 16:57:53 #283
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_138196425
Paul komt afscheid nemen, lijkt mij.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  Moderator woensdag 26 maart 2014 @ 16:59:30 #284
388664 crew  Dotteke
pi_138196484
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 16:56 schreef itsme het volgende:

[..]

je url werkt niet helaas.
Ha, artikel is verwijderd dus, jammer
Zal het filmpje wel bijgestaan hebben, weet het niet meer zo een twee drie
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
pi_138219023
Boer John

BAM!!! 600 likes thnxxx voor de support... Vanwege alle ophef over de fotoshoot heb ik even afstand genomen maar gister weer n goed gesprek gehad met Isabel en Ruud dus volg week ben ik er weer...

Bron: Face book



[ Bericht 2% gewijzigd door vuurvliegje5258 op 27-03-2014 11:58:33 ]
pi_138221805
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 16:59 schreef Dotteke het volgende:

[..]

Ha, artikel is verwijderd dus, jammer
Zal het filmpje wel bijgestaan hebben, weet het niet meer zo een twee drie
Heel jammer want juist dat nieuwsbericht wilde ik lezen. waar toegegeven werd door een nieuwsblad dat er vermoed wordt dat het in utopia niet fair toegaat.

Kan je nagaan wat een macht die man heeft. Ze helpen elkaar allemaal.
  donderdag 27 maart 2014 @ 12:01:36 #287
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_138221968
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 10:02 schreef vuurvliegje5258 het volgende:
Boer John

BAM!!! 600 likes thnxxx voor de support... Vanwege alle ophef over de fotoshoot heb ik even afstand genomen maar gister weer n goed gesprek gehad met Isabel en Ruud dus volg week ben ik er weer...

Bron: Face book

[ afbeelding ]
Wat een hypocriet. Had hij het niet zelf al eerder over een topless-kalender? Om nog te zwijgen over zijn seksistische opmerkingen over Robins vormen.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  Redactie Frontpage donderdag 27 maart 2014 @ 12:21:49 #288
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_138222496
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 16:56 schreef itsme het volgende:

[..]

je url werkt niet helaas.
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 16:59 schreef Dotteke het volgende:

[..]

Ha, artikel is verwijderd dus, jammer
Zal het filmpje wel bijgestaan hebben, weet het niet meer zo een twee drie
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 11:55 schreef itsme het volgende:

[..]

Heel jammer want juist dat nieuwsbericht wilde ik lezen. waar toegegeven werd door een nieuwsblad dat er vermoed wordt dat het in utopia niet fair toegaat.

Kan je nagaan wat een macht die man heeft. Ze helpen elkaar allemaal.
http://www.telegraaf.nl/t(...)aos_in_Utopia__.html
  Moderator donderdag 27 maart 2014 @ 12:23:11 #289
388664 crew  Dotteke
pi_138222533
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 11:55 schreef itsme het volgende:

[..]

Heel jammer want juist dat nieuwsbericht wilde ik lezen. waar toegegeven werd door een nieuwsblad dat er vermoed wordt dat het in utopia niet fair toegaat.

Kan je nagaan wat een macht die man heeft. Ze helpen elkaar allemaal.
Het filmpje staat wel ergens op FOK misschien in het filmpjes topic!
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  donderdag 27 maart 2014 @ 12:23:57 #290
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_138222543
quote:
Alle complottheorieën in duigen. Daarom doen ze het, hè! Open je ogen!!!
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  Redactie Frontpage donderdag 27 maart 2014 @ 12:25:29 #291
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_138222573
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 12:23 schreef Dotteke het volgende:

[..]

Het filmpje staat wel ergens op FOK misschien in het filmpjes topic!
zie post boven je
  Redactie Frontpage donderdag 27 maart 2014 @ 12:26:13 #292
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_138222593
Tip voor de volgende keer, titel gewoon in google zoeken en dan google cache gebruiken
  Moderator donderdag 27 maart 2014 @ 12:27:12 #293
388664 crew  Dotteke
pi_138222619
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 12:25 schreef SunChaser het volgende:

[..]

zie post boven je
Thnx :)
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
pi_138222658
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 10:02 schreef vuurvliegje5258 het volgende:
Boer John

BAM!!! 600 likes thnxxx voor de support... Vanwege alle ophef over de fotoshoot heb ik even afstand genomen maar gister weer n goed gesprek gehad met Isabel en Ruud dus volg week ben ik er weer...

Bron: Face book

[ afbeelding ]
Nieuw format? Boer zoekt Aandacht.
pi_138251106
Telegraaf

do 27 mrt 2014, 18:24
Utopia's Jimmy: 'We hebben allemaal behoeftes'
van onze redactie

Voormalig Utopia-bewoner Jimmy schaamt zich niet dat hij 'iets' heeft gedaan met Laura.

Jimmy heeft in Utopia gefriemeld aan Laura, die eigenlijk valt op vrouwen. "Ja, maar een hand is maar een hand hè", zei hij donderdag in Show Vandaag. "We zijn allemaal mensen met behoeftes."

Op de vraag of de hitsige Utopianen zich er wel bewust van zijn dat ze gevolgd worden door camera's, antwoordde Jimmy: "Ja natuurlijk. Maar er zijn maar een paar mensen die écht van bil zijn gegaan... Billy en Ruud bijvoorbeeld."

Jimmy, die door nieuwkomer Robin uit Utopia werd gestuurd, zei dat hij Aike het meest gaat missen. "Want zij is echt een harde werker. Een teamplayer, net als ik."
pi_138254271
http://www.telegraaf.nl/p(...)zie_in_Utopia__.html

PRIVE TV - De rapen zijn weer eens gaar in Utopia. Billy en Andrea zijn elkaar spuugzat en willen niet meer met elkaar praten..
No matter how I treat my guests,
they always like my kitchen best!
  vrijdag 28 maart 2014 @ 10:41:54 #297
256640 Alocanda
Beperkt houdbaar
pi_138256201
Ik vraag me af of PRIVE TV wel eens kijkt naar de streams. Hoe ver kan je steeds de plank misslaan.
Aaibaar, strijdbaar, dankbaar en dierbaar
  vrijdag 28 maart 2014 @ 12:49:23 #299
17882 Razor21
Sinds 2001 op Fok!
pi_138259833
Zo Razor21 misschien kunnen we de conducteurs afluisteren" vervolgens hoor je keihard door die trein GRRGG...Hallo hier ...blalblalb @#$%%@.....en iedereen kijkt dan onze kant op ook mijn kant..
pi_138290889
quote:
gatverdamme. wordt hij ook weer van stal gehaald. Ik zit niet op zijn mening te wachten.

p.s Bedankt nog Sunchaser.
  zaterdag 29 maart 2014 @ 23:38:44 #301
384473 Tuinfluitert
Ene FoK!ker is de andere niet.
pi_138315587
Er was SBS6 en Talpa kennelijk veel aan gelegen Paul voor de tv-hit Utopia te bewaren. De makers van het programma hadden Paul al aangeboden hem zodanig te faciliteren dat de behandelingen die hij dient te ondergaan in Utopia zelf zouden kunnen plaatsvinden. Voor dat doel zou dan een speciale ruimte worden ingericht. Maar dat moet hij zelf ook willen. Wat Paul ook beslist; hij keert in elk geval even terug in het tv-programma Utopia.
Maandag 31 maart zal op SBS6 een Utopia uitzending van een uur te zien zijn met alle verwikkelingen rond Paul.

Paul vrijdag – even?- terug in Utopia!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')