abonnement Unibet Coolblue
pi_135165038
21.35 uur
Harold: "Je kunt zoveel dagen de schijn ophouden en dan valt het vanzelf omlaag."

21.45 uur
Stream 3 schakelt vanzelf ineens van de koeien over naar 4 vrouwen en Paul in een gesprek over Amsterdam, scooters, en dus ragscooters, waar je helemaal je gang op kunt gaan.

21.50 uur
Stream terug naar Hakim en Rienk. Over liefde, houden van en relaties.

[ Bericht 11% gewijzigd door Sanshine op 06-01-2014 21:52:40 ]
pi_135165777
Peter en Harold bij de koeienstal, Peter hoopt dat vannacht de koeien lekker slapen, en de regen komt ondertussen met bakken uit de hemel.
Harold heeft het weer over dat zijn eten is gejat, Harold heeft ook van Lindy geleerd dat 1 van de 2 koeien de baas is, Lindy doet erg veel met de koeien en besteed daar veel tijd aan.

Harold vertelt dat hij zijn mond heeft open gedaan tegen Hakim betreft het geld, het is ons geld hoor ik hem zeggen.

Het is part of the game, klaar PUNT. Peter vermaakt zich wel, en Harold vind de bedden heerlijk en we hebben eten, stop eens over dat roken, en elke keer als Paul gaat bellen loopt hij weg met die telefoon en besteld maar van alles. we moeten allemaal kunnen horen wat Paul besteld.

Er was dus ook een telefoonstoring vertelt Harold aan Peter, Ja zoiets met een nul 900 zegt Peter, (vanmorgen belde Hakim voor een telecomadresje ergens in de buurt van Laren maar kreeg de SNS Bank aan de lijn)

Peter heeft alle plakkaten Koeienstront opgeruimd de zwart witte koe opent weer haar sluizen zegt Harold, Lindy staat bij de koe.
De zwart-witte Koe zal wel niet lekker wezen ( wat ik begrijp uit Peter zijn woorden) en Lindy meet de hartslag van de zwart-witte koe, nu wordt er uitgerekend hoeveel, ze mag 30 zegt Lindy, dan hoor ik Lindy zeggen 21 maar dat dan 4 keer zegt Peter.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135166571
Er moet iets voorgelezen worden en iedereen moet nu even luisteren en zitten.

Snikkend wordt door Andrea voorgelezen dat de euthanasie inmiddels achter de rug is.

Ze krijgt steun uit de groep en knuffels.

"Ze kan het nu een plekje gaan geven."
pi_135166903
Billy en Andrea hebben gezamelijke vrienden vertellen ze aan elkaar, en Billy moest een plasje doen, iedereen werd daar even van op de hoogte gesteld......Heel toevallig liep ze naar het hek waar de brief op de grond lag, Peter kun je even komen, we gaan Centraal, en ze riep iedereen bij elkaar.
Jongens ff tempo, ff bij elkaar zegt ze.

Voor Andrea is de brief, Caroline haar stiefdochter is dus overleden, Andrea leest hem voor zo goed en zo kwaad als ze het kan, Iemand let op Anton hij red het wel, hij is trots ( Anton is haar vriend/man)
Hoor Andrea snikken en Billy en Isabella staan aan elke kant bij Andrea met hun armen over Andrea, zie Billy driftig over Andrea haar rug wrijven en Billy maakt een gebaar dat ze het ook niet *droog* kan houden.

Andrea wordt door alle bewoners omhelst als teken van troost..............

Even van Rickk_ gepikt uit de COS ma 06 jan 2014, 21:39 geschreven, toen hadden ze die brief nog niet eens ................De Telegraaf wist het dus eerder dan de bewoners zelf :') http://www.telegraaf.nl/p(...)ndrea__.html?cid=rss

Wij zagen de stream en het voorlezen om ongeveer 22.05, het artikel stond al eerder in de Telegraaf.......


Post van Gert uit de COS
Huub geeft net door dat de brief op verzoek van de zus aan Andrea is overhandigd. Aanvankelijk was afgesproken met Andrea dat het niet verteld zou worden wanneer het zo ver was. Maar de zus wilde bij nader inzien toch graag dat het zou gebeuren en heeft verzocht om een brief aan Andrea te geven.


twitter:

WilmaNanninga twitterde op maandag 06-01-2014 om 21:25:25 Eerste menselijk drama in Utopia. Stiefdochter Andrea overleden aan slepende borstkanker.
Wilma wist het dus nog eerder...........

En een post van iBenny uit de COS.
Tijdlijntje:
20:51 Andrea huilt
21:39 Op de Telegraaf verschijnt een bericht dat de stiefdochter van Andrea is overleden. (websites die koppen van de Telegraag overnemen, bevestigen het tijdstip)
22:00 Er wordt in de COS melding gemaakt van een brief
22:03 Brief wordt voorgelezen en melding gemaakt van sterfgeval
22:11 In de COS wordt melding gemaakt van het bericht op de Telegraaf

[ Bericht 11% gewijzigd door Toverheks op 06-01-2014 22:41:50 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135169149
Melk opwarmen in de keuken. En een gesprek over hoe gevoelig ze precies zijn en wat het bericht over euthanasie met de groep doet. Niet iedereen blijkt over veel empathie te beschikken.

Er wordt geroepen wie er melk in zijn koffie wil
Koffie/melk makende vrouw: "Maar goed ook, anders wordt ze weer zo hyper". "Gemeen ben ik he?" (over wie gaat dit?)

Waar en hoe je het beste kunt poepen nu.
Op de emmer, of in het bos, daarboven. Gewoon doen.

In de emmer zit nog schijt van de vorige.
"Als je slimmer bent draai je hem meer open".
....
"Ow je gaat een klein poepje doen nu."
pi_135169507
Bij windkracht negen blijven de geuren gewoon hangen.
Iemand oppert dat ze allemaal hetzelfde eten eten dus ook niet zo moeilijk moeten doen over de geur van andermans ontlasting. Maar, de een blijkt meer te stinken dan de ander.
De uien krijgen de schuld. Terwijl de gemiddelde leeftijd 32 is (volgens een utopiaan) lopen ze te zeuren als kleine kinderen.
pi_135170192
Rienk pakt een van de jonge medeUtopiaansen (Isabella) totaal in. Ze heeft zich nog nooit zo gevoeld als bij hem. Verschillende niveaus, zo legt hij het uit. Rienk heeft nog aardige babbels. Het gesprek moest net centraal omdat iemand een grapje wilde maken (ik kon niet lachen) maar hij is nog steeds in beeld.
Isabella zei dat er nog nooit iemand zo binnen gekomen was als bij haar. Het verbaasde Rienk niets. Hij vertrouwt de materie niet meer, zo ver is hij gegaan.

Rienk wil mensen inspireren, hoe meer je met je geest leeft, hoe minder met je lijf. Gelooft men niet, maar is zo.
Isabella denkt dat weinig mensen Rienk zullen begrijpen...
Rienk: "Sterker nog, ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die mij begrijpt."
"Er is niemand die mij begrijpt" Isabella: Ik snap er niets van. "Dat geeft helemaal niets."
  maandag 6 januari 2014 @ 23:08:00 #83
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_135170316
Isabella en Rienk ;)



[ Bericht 29% gewijzigd door Flow3r op 06-01-2014 23:22:59 ]
pi_135170401
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 23:08 schreef Flow3r het volgende:

[..]

Isabella ;)
dank!:*
pi_135170438
Rienk: Ik zal je vertellen, ik hoor hier niet thuis. En dan bedoel ik niet Utopia, ik bedoel de wereld. Zo lang ik leef weet ik ik hoor hier niet thuis."

Stream 3 blijft op Rienk en Isabella.
Hij wil aantonen/bewijzen dat de materie niets betekent.

23.17
Rienk vraag wat Isabella over God weet.


image; Flow3r

[ Bericht 10% gewijzigd door Sanshine op 06-01-2014 23:32:11 ]
pi_135171196
Rienk: "(Herinneringen van red.) vorige levens worden getriggerd door dingen die je nu mee maakt."

99 procent van Rienk's vorige levens is pure ellende, PURE ellende.

Rienk: "Mijn licht mag niet verborgen blijven."

[ Bericht 24% gewijzigd door Sanshine op 06-01-2014 23:29:19 ]
pi_135171573
Isabella heeft een kinderbijbel en de bijbel uit groep 8, inclusief de boodschap van haar lerares.
Rienk: "Dat was een super heftige boodschap."
pi_135173594
00.15 het licht gaat uit, iedereen ligt op bed, maar er is nog wel herrie genoeg die ik zo niet kan thuis brengen.
00.16 de redactie heeft de infrarood functie gevonden en aangezet.

Giorgo (?) heeft flink wat moeite om in zijn slaapzak te stappen.
pi_135173992
Ze liggen al even in hun bedden. De infra rood camera is aan. Giorgie (?) had wat moeite om in zijn slaapzak te kruipen. Hilariteit om hem heen. Het is nog druk op de "slaapzaal".
pi_135174783
Het is nog steeds druk in het slaapgedeelte.

Hakim kruipt uit bed en loopt even langs een ander slaapgenootje, om vervolgens uit beeld te verdwijnen om zijn toilet te maken.
pi_135175175
Het geklets blijft doorgaan, tot een van de mannelijk Utopianen er aan herinnert dat er om acht uur wel gemolken moet worden.

"Sorry hoor."
pi_135181069
Giorgio en Charlotte hebben vanochtend de koeien gemolken, zodat Lindy een keer uit kon slapen. Vanavond zullen Lindy en Giorgio de koeien doen, zodat Charlotte een keer niet mee hoeft te doen. Charlotte en Lindy hebben het vervolgens op fluistertoon op wie ze moeten stemmen. Volgens Lindy heeft ze zelf een goede positie is het spel en is ze onmisbaar omdat ze alles met de koeien regelt. Charlotte zegt vervolgens dat Aike, Paul en Hakim een plannetje hebben om iemand eruit te stemmen (kon niet horen wie) en Charlotte vroeg zich af of ze zich met Lindy daarbij aan moest sluiten

Vervolgens kwam de bestelling van de Hornbach, de rekening bedroeg ditmaal 764,35 euro. Het bedrag was zo hoog omdat de spullen voor de kas er ook bijzitten. Daar zal Andrea zich verder mee bezighouden. Peter vraagt ondertussen nog aan de man van de Hornbach wat de kijkcijfers van gisteravond waren, maar de man antwoord dat hij het niet heeft gezien. Zijn vrouw heeft wel gekeken, maar van de kijkcijfers is hij dus niet op de hoogte.

Er ontstaat onenigheid over de werkbroek die Paul voor zichzelf heeft besteld. De prijs van de werkbroek met kniebeschermers was 35 euro. Isabella is het er niet mee eens dat mensen kleding voor zichzelf gaan bestellen en is het ook niet eens met de overalls die Lindy en Charlotte hebben voor de koeien. Als je zoiets gaat bestellen, dan moet je voor iedereen zo'n werkbroek aanschaffen is de mening van Isabella. Aike geeft aan dat ze voor dit soort dingen centraal moeten gaan om te overleggen, maar Hakim geeft steeds aan geen zin te hebben in een kringgesprek. Billy zegt dat ze Paul dit werkbroek wel gunt, al geeft ze daarbij ook aan dat hij moet opletten met wat hij allemaal gaat bestellen.

[ Bericht 25% gewijzigd door tompsv18 op 07-01-2014 10:53:07 ]
pi_135182131
Aike, Billy en Peter bellen de 'Roken infolijn"

Wij willen graag een campagne opstarten binnen Utopia over stoppen met roken.
Is het mogelijk dat er iemand bij ons langskomt?


Dat moet ze even overleggen

Presentatie, training, wat wil je?

Doel is: Landelijk mensen stimuleren te stoppen met roken.
Kan hun stichting daarbij helpen?

Ze willen terugbellen maar ze mogen het nummer niet geven.
En in schermpje is niets te zien, ze bellen anoniem.
Ze moeten nu bellen naar een algemeen nummer zodat die ze kunnen doorverbinden met persvoorlichting.
pi_135182560
Lindy, paul en Gio zijn druk aan het klussen,ze maken een meterkast, Lindy heeft volgens mij overal verstand van ^O^ Koeien melken en klussen kunnen ze dus echt aan deze meid wel overlaten.
Er kan dus alleen bij de sponsors van Utopia besteld worden/Hornbach.

Hakim wil vandaag Internet zo niet pleurt hij de telefoon de kachel in lees ik in de COS.

Peter aan de telefoon buiten, wil niet het telefoonnummer zeggen op stream, ( dan weet half Nederland weer het nummer en gaat voor de gein weer bellen) hij is aan het praten met stichting voor het stoppen met roken.
Weer binnen, Peter loopt een beetje te geiten met PVC buizen, blaast er door heen lijkt wel de stoomboot van Sinterklaas. _O- Ik tik het op en hoor Peter plots een Sint liedje zingen....

Rienk loopt met een hark rond en Charlotte en Hakim staan buiten, Charlotte kan erg goed fluisteren haast geen ruk van te verstaan.
Het gaat ieder geval over Paul, en dat ze Hakim dus niet kunnen pakken . Charlotte zegt dat Gio naar Emil luistert, de plannetjes worden gesmeed.......

Hakim wil zo graag zijn best doen voor allemaal zegt hij, Charlotte verteld aan Hakim dat alle vrouwen Hakim erin willen laten (nominatie ronde)
Ze willen twee stemmen op Emile uitbrengen en een op Isabella, zodat Emile de poort uit kan wandelen.
Charlotte roddelt aardig over Paul, dat Paul het maar zo zo met haar meent, maar dat JIJ /ze wijst naar Hakim dus het echt met me meent.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135184886
Er werden nog wat boodschappen nabezorgd voor in totaal 11,90 euro. Hakim en Billy hebben het vervolgens buiten over de stemming. Ze zijn van plan om op Emil te stemmen. Ze vinden hem sneaky en Giorgio en Ruud kijken ook erg tegen hem op. Als ze Emil dan wegstemmen, dan zullen Giorgio en Ruud ook meer richting Hakim trekken is zijn verwachting. Billy gaat nog proberen ook Isabella en Andrea mee te krijgen om op Emil te stemmen. Ook Charlotte zal waarschijnlijk wel meedoen, zij ziet Hakim als leider en heeft daar ook geen probleem mee. Ze wil hem volgens Hakim dus waarschijnlijk wel helpen met z'n plannetje om Emil eruit te krijgen. Hakim durft Harold en Peter nog niet te betrekken in het plan, omdat hij ze nog niet echt kan peilen en niet weet hoe ze er op dit moment precies over denken.
  † In Memoriam † dinsdag 7 januari 2014 @ 14:40:24 #96
137949 Disana
pi_135189165
Hakim en Harold buiten in gesprek

Hakim bedoelt het van alle kanten goed. Hij wil wat van de schijtzooi maken en zorgen dat er veel geld binnenkomt. Maar hij kan ook het spel gaan spelen en de hele boel kort en klein trappen. Hij vindt het jammer dat Harold dingen centraal bespreekt en de volgende dag weer klaagt.

Aike komt erbij staan. Harold staat erop dat hij iets centraal brengt nog voordat er wordt gegeten. Men wil meer zicht op de bestellingen. Harold vindt dat de telefoon goed zichtbaar moet zijn, Hakim moet hem niet steeds bij zich houden; dat is beter voor het groepsgevoel. Aike gaat om afgekeurde verf vragen.

Er is onrust, volgens Harold. Hakim zegt dat dat is omdat iemand de boel 'opsteukt'; hij weet waar het vandaan komt maar het interesseert hem 'geen reet'. Hij vindt het kinderachtig van Harold dat hij het centraal eens is met mensen en later weer niet. Mensen thuis zien dat ook. Harold zegt dat hij een eigen mening heeft en wil het gewoon gezellig hebben. 'Dat oeverloze tyfusgeouwehoer.' Er moet ook anders boodschappen gedaan worden, vindt hij. Daarvoor moet er volgens Hakim internet zijn.

Dan moet ik maar een spel spelen, ook prima, moppert Hakim. Harold voelt wat hij bedoelt. Hakim zal nooit op Harold stemmen, hij wil mensen met een visie en een verhaal. Er is nog te veel ego, meent Harold. Ze vinden dat er vooral vandaag te veel individueel geregeld wordt; daar is onrust over.

Paul verziekt het voor zichzelf en de rest, vinden ze. Harold is blij met zijn houten Utopia-bed, maar vindt dat Paul macht over het geld heeft. Hij duwt alles erdoorheen en besluit alles in zijn eentje. Als we zo doorgaan, zijn we volgende week thuis, denken ze. We zijn een week verder en het valt allemaal nog vies tegen. Hakim voegt toe dat er nu al in groepjes wordt gestookt. Harold zegt daar niet mee bezig te zijn.

Hakim vindt Harold een fijne vent.

[ Bericht 25% gewijzigd door Disana op 07-01-2014 14:47:10 ]
pi_135189488
Het gekonkel is begonnen, en het is pas dag 7, maar wie wordt eruit gestemd, onderling zien we steeds groepjes die het erover hebben,

De heren van de energieservice/monteur is er ook ,Dus als die vertrekken hebben de bewoners ook stroom en een meter.( herstel, ik lees net de meterkast hebben de Stroommeneren afgekeurd) en Paul,Ruud,Emil en Gio zijn de toiletpot aan het monteren/aansluiten, dus de schijtemmer kan straks gewoon weer voor de koeienmelk gebruikt worden :+
Hakim wil nog niet naar Pater en Harold lopen om een beetje te overleggen qua Nomineren, hij kan hun nog niet zo goed peiilen , zegt hij.
Vanavond als de bewoners CENTRAAL!!! gaan dan zal er wel wat gezegd worden over Paul zijn werkbroek ( Zie Charlotte/Tompsv verslag ^O^ )................

Rienk en Andrea hebben het over zaaien, de spullen voor de kas van Andrea zijn ook geleverd.
Harold en Hakim staan buiten op de andere stream.......Hakim is wel een baasje, konkelt er op los ;)
Harold wil voor het eten CENTRAAL!!!!! voor het eten roept hij nogmaals, dat is voor mij heel belangrijk.
De telefoon is op de kluis gelegd zegt Hakim, wie er wil bellen kan bellen.
Harold wil dat als er gebeld wordt dat je aan tafel gaat zitten dat iedereen ziet en weet dat je belt.
Hakim wil niet als groep worden benadeelt en Harold merkt dat er veel onrust is in de groep over het bellen.
Harold heeft geen zin om daar poppenkast te spelen, hij vertrouwd niet iedereen, Hakim vertrouwd wel iedereen van de bewoners.
We zitten hier voor een doel zegt Harold, Hakim vind alles heel kinderachtig dat sommige in CENTRAAL!!!! het er wel mee eens zijn met onderwerpen, maar na een nachtje slapen denken dus degene die het eerst er wel mee eens waren er anders over.
Harold heeft een eigen mening vanaf dag 1....en weer de tyfus hoor ik hem zeggen.
Nogmaals herhaald Hakim weer dat hij het te kinderachtig vind ( eerst die mening dan de volgende dag een andere mening)
Hakim herhaald ook maar weer eens, iedereen thuis ziet alles, iedereen weet wat MIJN doel was, Hakim was niet met het spel bezig, maar om een mooi Utopia te maken.
Maar als het niet anders kan gaat hij wel het spel spelen......
Hij meent het oprecht Hakim vind Harold en Peter super leuke mensen, en zal het niet in zijn hoofd halen om op Harold te stemmen.
Harold vind de groep dus dat er veel IK Ik Ik is.
Hakim is verbaasd dat er veel onrust in de groep is, *Hoe kan dat nou* zegt hij.
Hij wil het allemaal structueel regelen, Harold vind Hakim goed bezig maar vind ook dat Paul het voor de andere verziekt.........
Paul heeft 2 keer meer besteld dan dat de bedoeling was zegt Harold, en zo krijgt hij de macht.
Harold ziet wat er gebeurd,Als wij op deze voet door gaan met zijn alle zegt Hakim, dan zitten we volgende week weer thuis.
We schieten zo geen klote op en Harold vind het jammer dat er gestookt wordt onderling.
Hakim vind dat ook jammer 8)7 Waar is hij dan mee bezig......

Hakim zegt tegen Harold **Je moet wel weten dat ik jou een hele fijne vent vind* en zo komt er aan dit gesprek ook weer een einde......
Wordt vervolgd

[ Bericht 0% gewijzigd door Toverheks op 07-01-2014 15:00:58 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
  † In Memoriam † dinsdag 7 januari 2014 @ 14:58:28 #98
137949 Disana
pi_135189905
Billy en Hakim bewerken Andrea. 'Wie denk jij dat er aan het stoken is.' 'Hij houdt niet van dieren, houdt niet van de moestuin...' Andrea is moeilijk te verstaan. 'Hij probeert mensen achter zich te krijgen met een charme-offensief', gaat Hakim verder. Ze prijzen het moestuintje-in-wording, Andrea lacht.

'Andrea, hoe zit je met Rienk?' 'Kun je dit op een lieve manier met hem bespreken?' 'Ik heb vandaag gezegd, laat Andrea en Rienk met rust.' Hakim vindt dat de stoorzender weg moet. Andrea knikt, maar zegt er helemaal niet mee bezig te zijn. Als Emil zijn zin krijgt, gaat een van jullie drieën eruit, zegt Hakim tegen haar. 'Als jij nou zorgt dat je Rienk achter het verhaal krijgt. Top!'
  † In Memoriam † dinsdag 7 januari 2014 @ 15:17:49 #99
137949 Disana
pi_135190731
Paul neemt Ruud mee naar buiten terwijl de rest eet. Hij vindt Ruud een vieze teringrat. Er wordt constant gestookt en geroddeld. Ruud ontkent dat hij eraan meedoet en ze omhelzen elkaar.
pi_135192887
Ze zitten CENTRAAL te praten aan de grote tafel. Over stookkosten, dat ze eigenlijk niet de hele dag willen stoken. Er moet een kettingzaag gehuurd worden, kopen is te duur en ze hebben een flinke nodig om de boom om te krijgen. Internet hebben ze nodig, Hakim is daar al mee bezig. Dan kunnen ze op zoek naar de goedkoopste oplossing.

Giorgio spreekt Hakim aan op zijn gekonkel. Hakim draait er wat om heen. Rienk grijpt in :) en zegt dat Hakim wel even moet luisteren.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')