abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 8 januari 2014 @ 14:09:15 #101
243135 5thencounter
Shit, nog steeds hier..
pi_135231292
Hij heeft overal gezeten in het buitnland, in een klooster. de gevangenis onder bruggen.. nergens een Utopiaatje te vinden of te creëren blijkbaar... dan maar terug in Nederland in een zwaar geldverslindend kapitalistisch tv-programma mee gaan doen en verkondigen dat je aan geld niets hebt en verspilling verfoeit, en maar zeurderig bijbeltexten blijven oreren dan ben je naast een gluiperd ook nog een huichelaar
Een goeie opleiding, familie en omgeving naast je neer leggen om van je medemens te gaan profiteren in de wereld prima, maar blijf dan weg van de pappotten }:|
  woensdag 8 januari 2014 @ 15:40:22 #102
372302 Revanches
Soeverein en onafhankelijk
pi_135234904
Erg interessant figuur om te observeren.
And I am a weapon of massive consumption
And it's not my fault it's how I'm programmed to function
  woensdag 8 januari 2014 @ 16:01:38 #103
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_135235870




[ Bericht 23% gewijzigd door Flow3r op 08-01-2014 16:20:17 ]
pi_135262153
Hij is geloof ik wel een subtiel zuigertje :P
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
pi_135262162
Ik stem op Rienk, tis dat ik hem ken, anders... :@ zou ik ook op hem stemmen :+
Just say hi!
  Moderator donderdag 9 januari 2014 @ 09:22:05 #106
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_135263796
AD:

quote:
'Boeddha' Rienk leefde jaren van goodwill anderen

Utopia Kijkers van het SBS-programma Utopia mogen hem dan irritant vinden, bij de daklozenopvang in Groningen kennen ze Rienk Kroese (29) als een sympathieke, oprechte en uiterst behulpzame klant. 'Ondanks dat hij hier geen echte vrienden heeft, is iedereen apetrots op hem,' klinkt het enthousiast.

Op internet werd na de Utopia-uitzending van gisteravond druk gespeculeerd over Rienk Kroese. Zijn naam was zelfs enige tijd trending topic. Volgens sommigen zou de echte naam van de Groninger anders luiden en acteert hij in de realitysoap van SBS.

In opvanghuis Open Hof in Groningen, waar de Utopiaan hét gesprek van de dag is, moeten ze hard lachen om al dat gespeculeer. 'Rienk is zo echt als wat. Hij kwam hier regelmatig sinds juni 2009, toen hij van de ene dag op de andere besloot om op straat te gaan leven,' zegt vrijwilligerscoördinator Lonneke.

Zijn zelfgekozen zwerversbestaan maakte Kroese volgens haar tot een van twee uitzonderingen op de ongeveer 300 klanten van het diaconaal- pastoraal opvangcentrum. 'Wij dachten in het begin dat er wel iets mis zou zijn met hem maar hebben nooit een probleem of stoornis kunnen ontdekken waardoor hij op straat zou zijn beland.'

Weerstand tegen maatschappij
Tijdens zijn intakegesprek voor het opvanghuis vertelde Kroese dat hij voor een leven op straat koos vanwege zijn weerstand tegen de kapitalistische maatschappij. 'Het kwam er op neer dat hij niet meer mee wilde doen,' weet de coördinatrice.

Ze zag Kroese de voorbije 4,5 jaar regelmatig verschijnen in het opvanghuis. Sinds anderhalf jaar liep hij volgens haar op blote voeten. 'Na het scannen van zijn pasje liep Rienk steevast naar de bar voor een bak koffie en wat broodjes om dan bij iemand aan tafel te gaan zitten. Hij was altijd heel sociaal. Zo maakte hij nieuwkomers steevast wegwijs. De jongens hier noemden hem boeddha omdat hij in hun ogen een soort profeet is die veel leest over het boeddisme en vaak mediteert.'

Goodwill van anderen
Kroese maakte volgens haar geen gebruik van de nachtopvang van Open Hof. Hij zou buiten hebben geslapen en in het slaaphuis van de stichting Huis. Bedelen deed de zelfverkozen zwerver niet, zegt ze.

'Rienk leefde van de goodwill van anderen. Zo kreeg hij in november een fiets van iemand die hem een lift naar Hilversum had gegeven. Dat wekt de indruk van een profiteur maar Rienk is juist heel oprecht en geeft veel terug omdat hij zo bijzonder is. Een ontmoeting met hem is als het ware een cadeautje.'

Rienks moeder Wilma uit Roden bevestigt het verhaal van haar zoon. 'Hij koos inderdaad zelf voor het zwerversbestaan,' verklaart ze tegenover het AD. Voor meer informatie verwijst ze naar de woordvoerster van SBS. 'Ons is geadviseerd niet met de media te praten.'

Clown Dimitri
Bij de openbare bibliotheek in Groningen is zwerver Rienk ook hét gesprek van de dag. 'Hij kwam hier al een paar jaar dagelijks om net als andere bezoekers achter de computer te duiken en te lezen,' zegt een medewerker. Kroese was volgens hem vaak in het gezelschap van een andere zwerver. 'Die trad hier dagelijks voor de deur op als clown Dimitri.'

De bewuste clown heet Hans Scheerman, een voormalig docent drama die ook zelf voor het zwerversbestaan zou hebben gekozen. Hij repeteerde in de kapel van opvanghuis Open Hof en produceerde en regisseerde als dakloze een theatershow.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  donderdag 9 januari 2014 @ 12:49:44 #107
10024 Barachem
Heb ik zelf in elkaar geflanst
pi_135269517
quote:
Op donderdag 9 januari 2014 09:22 schreef Gert het volgende:
'Rienk leefde van de goodwill van anderen. Zo kreeg hij in november een fiets van iemand die hem een lift naar Hilversum had gegeven. Dat wekt de indruk van een profiteur maar Rienk is juist heel oprecht en geeft veel terug omdat hij zo bijzonder is. Een ontmoeting met hem is als het ware een cadeautje.'
Voor een deel zal dat zekers waar zijn, maar ik heb Rienk zelf ook als manipulator ervaren, dat ie van mijn goodwill misbruik wou maken om bij mij een nacht te overnachten terwijl ik hem toendertijd maar nauwelijks kende.
Het was dat hij en wat andere mensen bij mij op bezoek waren, "diepe" gesprekken hadden en het laat werd.
Uiteindelijk wilde ik gaan slapen en ik wilde die mij onbekende zwerver die daar op mijn bank zat, Rienk dus, niet hebben overnachten bij mij, omdat ik hem niet kende en hem niet vertrouwde, alhoewel ik het wel best zielig voor hem vond om naar buiten te sturen.
Maar ik merkte wel dat ie zijn mond daarover maar indirect opendeed, maar wel met hoop op slaapplek, zieligheid, weelijopwekkend daar uit stralend, in de hoop om mijn schuldgevoel en empathie op te wekken dat ie bij mij zou kunnen overnachten.
Toen ie zei dat ie zich wel buiten kon redden, kon ie net als al het andere bezoek vertrekken.

Ik wist ook van anderen dat ie meerdere kennissen heeft waar ie regelmatig sliep en wilde niet een van die adressen worden, dus daarom ook dat ik hem geen plek om te overnachten aanbood.
Goodwill en dergelijke is allemaal leuk en aardig, maar hij had toen al de kunst van zielig overkomen onder de knie en achteraf ben ik blij en tevreden dat ik hem de overnachting niet heb aangeboden.
Een beetje van andere mensen en dus indirect van de maatschappij teren welke hij oh zo veracht.
The taming and domestication of religion is one of the unceasing chores of civilization. - Christopher Hitchens
pi_135275909
Zwerver is wel een heel groot woord voor hem...de man kan zo in een tandpasta-reclame en hij leeft al 4 jaar op straat? Denk dat zijn bezoekjes aan de tandarts en mondhygiëniste gewoon netjes op gezette tijden door blijven gaan.
pi_135277825
do 09 jan 2014, 15:04


Utopia's Rienk 'werd zwerver op zijn verjaardag'

AMSTERDAM -
Veel mensen kunnen niet geloven dat Utopia's dakloze Rienk écht van de straat komt. "Hij werd zwerver op zijn verjaardag", vertellen verschillende bronnen.

De daklozen die hem kennen, noemen hem 'Boeddha', omdat hij veel weet over het boeddhisme en dagelijks mediteert, schrijft het AD. Door zijn ontspannen en vriendelijke houding zit het hem vaak mee, vertelt een bron aan de krant. "Door zijn superpositieve inslag ontmoet hij keer op keer de juiste mensen die hem op de een of andere manier helpen. Zo kreeg hij regelmatig eten, kleding, schoenen, een douche of slaapplek aangeboden."

Voordat Rienk uit vrije keuze op straat ging leven, studeerde hij aan de PABO in Groningen. "Rienk kon het uitstekend vinden met kinderen, maar kwam door zijn andere kijk op de wereld en weigering om alles volgens het boekje te doen voortdurend in botsing met docenten." Hij hing zijn studie en al zijn bezittingen aan de wilgen en ging de straat op.

De mensen die hem kennen, vragen zich af hoelang hij het in Utopia gaat redden, want: "Rienk weet alles van overleven maar heeft nog nooit zoveel regelmaat in zijn leven gehad als nu."

Bron: Telegraaf
  donderdag 9 januari 2014 @ 16:57:49 #110
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
  donderdag 9 januari 2014 @ 17:03:07 #111
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_135279669
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 16:59 schreef Urb het volgende:
Dit dan wel weer cool imo. Rienk maakt tattoo. _O_
[ link | afbeelding ]
pi_135280323
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 13:55 schreef Barachem het volgende:

[..]

Hij maakt helaas voor hemzelf gebruik van openbare voorzieningen en van goederen die middels dat in zijn ogen vieze geld van dat gore systeem ziijn aangeschaft.

Hij maakt gebruik van internet in de openbare bibliotheek, welk een openbare voorziening is.
En het eten en drinken wat hij van anderen krijgt, alsmede zijn kleren van anderen als ook de slaapplekken bij anderen, allemaal betaald door mensen met werk of uitkering, dus van het geld van het systeem.
Summier gezegd is ie net zo goed deel van het systeem als ieder ander ook, alleen is ie nu geheel parasiet die zichzelf voor de gek houdt en ook niet wil zien dat ie hypocriet bezig is.

Als ie geheel onafhankelijk van het systeem zou willen leven, zou ie in een bos moeten gaan survivalen en zelf voor zijn eten, drinken, kleren, slaapplaats, etc. moeten zorgen.
Ook in Utopia maakt ie maar al te graag gebruik van de opbrengsten van het in zijn ogen oh zo corrupte systeem.
Wat een hypocriet.

En duidelijk bijbelgelovig is ie netzomin, hij ziet Jezus Christus maar als een geschapen wezen i.p.v. van God de Zoon en hij is deels boeddhist en gelooft in reïncarnatie.
Hij werd een paar maand geleden boos op me omdat ik tegen hem zei dat je door geloof alleen in de Heere Jezus Christus wordt geredt van je zonden, eeuwig leven geschonken krijgt met een eeuwige toekomst in de hemel en dat die dan ook geheel zeker is omdat Jezus je behoud verzekert en verzegelt middels de Heilige Geest.
Hij gelooft in redding door werken en verder behouden blijven door geboden te houden.
Jij moet een beetje opassen met wat je allemaal hypocriet noemt als fanatieke christusgekkie zijnde
Digo
  donderdag 9 januari 2014 @ 17:26:13 #113
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
  donderdag 9 januari 2014 @ 17:50:40 #114
10024 Barachem
Heb ik zelf in elkaar geflanst
pi_135281531
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2014 17:19 schreef Tropanzia het volgende:

[..]

Jij moet een beetje opassen met wat je allemaal hypocriet noemt als fanatieke christusgekkie zijnde
Hoe dat zo?
En waar komt die aanvallende beledigende houding dan van je vandaan?
Hou je maar liever met Rienk bezig in dit topique dan met mij, ik doe er toch niet toe.
The taming and domestication of religion is one of the unceasing chores of civilization. - Christopher Hitchens
  Moderator donderdag 9 januari 2014 @ 17:59:45 #115
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_135281860
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 15:34 schreef Geefmegeentjoeri het volgende:
Zwerver is wel een heel groot woord voor hem...de man kan zo in een tandpasta-reclame en hij leeft al 4 jaar op straat? Denk dat zijn bezoekjes aan de tandarts en mondhygiëniste gewoon netjes op gezette tijden door blijven gaan.
Dat ligt dan aan je definitie van 'zwerver'. Natuurlijk: veel zwervers hebben een slecht verzorgd gebit. Maar het betekent m.i. niet dat het een vereiste is voor je je zwerver mag noemen. Geen vaste woon- of verblijfplaats, da's een wèl een hard criterium en daar voldoet-ie aan.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_135283284
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 17:59 schreef Gert het volgende:
Dat ligt dan aan je definitie van 'zwerver'. Natuurlijk: veel zwervers hebben een slecht verzorgd gebit. Maar het betekent m.i. niet dat het een vereiste is voor je je zwerver mag noemen. Geen vaste woon- of verblijfplaats, da's een wèl een hard criterium en daar voldoet-ie aan.
Yup, en maakt gebruik van alle mogelijke openbare diensten die er in de stad Groningen zijn!
Just say hi!
  donderdag 9 januari 2014 @ 18:46:31 #117
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_135283355
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 17:59 schreef Gert het volgende:

[..]

Dat ligt dan aan je definitie van 'zwerver'. Natuurlijk: veel zwervers hebben een slecht verzorgd gebit. Maar het betekent m.i. niet dat het een vereiste is voor je je zwerver mag noemen. Geen vaste woon- of verblijfplaats, da's een wèl een hard criterium en daar voldoet-ie aan.
Daar voldoet ie aan ja, maar hij heeft ook een goed contact met zijn vader en broers, dus enige back-up heeft ie wel :Y
pi_135291109
In wat voor psychologisch hokje stop je iemand als Rienk ?
pi_135293146
quote:
5s.gif Op donderdag 9 januari 2014 21:13 schreef Class het volgende:
In wat voor psychologisch hokje stop je iemand als Rienk ?
Normaal mens met een andere gedachtegang.
Niks mis met die jongen.
pi_135296427
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 17:50 schreef Barachem het volgende:

[..]

Hoe dat zo?
En waar komt die aanvallende beledigende houding dan van je vandaan?
Hou je maar liever met Rienk bezig in dit topique dan met mij, ik doe er toch niet toe.
Nja misschien had ik minder impulsief moeten reageren maar toen ik die post plaatste zat ik op het toilet en ik kan persoonlijk misschien wat minder omgaan met religieuzen die elkaar hypocriet noemen.
Digo
  donderdag 9 januari 2014 @ 22:42:06 #121
178065 SupremeDutch
Weg van teruggeweest
pi_135296465
quote:
5s.gif Op donderdag 9 januari 2014 21:13 schreef Class het volgende:
In wat voor psychologisch hokje stop je iemand als Rienk ?
Eigenzinnig. Landloper. Gebruikt geen drank en drugs, dus zeker niet het stereotype zwerver.
En my huis en my plaas tot kole verbrand sodat hulle ons kan vang, maar daai vlamme en vuur brand nou diep, diep binne my.
Soos een man, sal ons om jou val. Generaal, generaal, sal jy die Boere kom haal?
pi_135296987
quote:
5s.gif Op donderdag 9 januari 2014 21:13 schreef Class het volgende:
In wat voor psychologisch hokje stop je iemand als Rienk ?
Schizotypisch.
  † In Memoriam † donderdag 9 januari 2014 @ 22:54:09 #123
368283 ato
pi_135297091
Ik moet om hem lachen, dus dat is al positief..
Life can be a bitch, so like it..
  donderdag 9 januari 2014 @ 23:03:03 #124
10024 Barachem
Heb ik zelf in elkaar geflanst
pi_135297579
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 22:41 schreef Tropanzia het volgende:

[..]

Nja misschien had ik minder impulsief moeten reageren maar toen ik die post plaatste zat ik op het toilet en ik kan persoonlijk misschien wat minder omgaan met religieuzen die elkaar hypocriet noemen.
HUH?
Ik kom aan met een argumentatie waarom Rienk een hypocriet is met zijn hele "De maatschappij is verrot met geld, etc." verhaal en dat ie ondanks zijn zogenaamde uitstap uit het "normale" leven nog steeds enorm afhankelijk is van de goodwill die sommige leden van de maatschappij hem geven.

Als ie echt consequent was met zijn geldloze lering, leerde die eerst zo snel als mogelijk overleven buiten een stad, in een bos of zo, zonder afhankelijk van anderen te zijn.
Als ie dat na een paar jaar doorheeft, komt ie terug naar de stad en leert mensen die gewillig zijn om anders te leven en zo gaat de cyclus door, een echt Utopia bouwen.
Dat is wat ik in zijn schoenen zou doen, als ik niks met deze maatschappij en het hele geldsysteem te doen zou hebben.

Maar dat doet ie niet, hij zit ook nog eens lekker te zuigen aan de internetkraan in de bibliotheek en gaat naar zo'n hypercommercieel programma met iets van ¤ 2500,- borg, weet ik veel waar hij dat in zijn ogen waardeloze en slechte geld van deze verdorven maatschappij vandaan heeft gesprokkeld.
In ieder geval bewijst dat keihard wat voor een inconsistente hypocriet hij wel niet is, wel lekker zijn gal spuwen op dat oh zo slechte systeem en dat waardeloze geld en je ervan afkeren, maar wel handjes openhouden en de vruchten van anderen plukken.

En of iemand nou wel of geen religie heeft, dit soort gedrag in conflict met iemands eigen uitgesproken ideologie is de reden dat iemand een hypocriet is.
The taming and domestication of religion is one of the unceasing chores of civilization. - Christopher Hitchens
pi_135299141
quote:
do 09 jan 2014, 15:04
Utopia's Rienk 'werd zwerver op zijn verjaardag'

Veel mensen kunnen niet geloven dat Utopia's dakloze Rienk écht van de straat komt. "Hij werd zwerver op zijn verjaardag", vertellen verschillende bronnen.

De daklozen die hem kennen, noemen hem 'Boeddha', omdat hij veel weet over het boeddhisme en dagelijks mediteert, schrijft het AD. Door zijn ontspannen en vriendelijke houding zit het hem vaak mee, vertelt een bron aan de krant. "Door zijn superpositieve inslag ontmoet hij keer op keer de juiste mensen die hem op de een of andere manier helpen. Zo kreeg hij regelmatig eten, kleding, schoenen, een douche of slaapplek aangeboden."
Voordat Rienk uit vrije keuze op straat ging leven, studeerde hij aan de PABO in Groningen. "Rienk kon het uitstekend vinden met kinderen, maar kwam door zijn andere kijk op de wereld en weigering om alles volgens het boekje te doen voortdurend in botsing met docenten." Hij hing zijn studie en al zijn bezittingen aan de wilgen en ging de straat op.
De mensen die hem kennen, vragen zich af hoelang hij het in Utopia gaat redden, want: "Rienk weet alles van overleven maar heeft nog nooit zoveel regelmaat in zijn leven gehad als nu."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')