abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 2 mei 2014 @ 11:24:22 #301
424651 IsitHeaven
Or is it hell ?
pi_139482170
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 09:47 schreef Japie77 het volgende:

[..]

Ik maak dus wel de vergelijking tussen de slavernij van vroeger en de slavernij van tegenwoordig. Dat dat jou tegen de borst stuit omdat er ook een groot verschil tussen zit (de mishandeling etc) is iets bij jou.
Een essentieel verschil zelfs, er is geen sprake meer van dwang.
quote:
Wat betreft het tijdperk waar ik in leef, ben waarschijnlijk mijn tijd een beetje voorruit. Dit wat ik nu vertel, dat geld de manier is van de elite om ons onder de duim te houden, zal in de toekomst door steeds meer mensen verteld worden. Er is zelfs pas een nieuw boek uitgekomen van een econoom genaamd Pickkety die een enorm boek heeft geschreven waarin hij enorm veel data heeft verzameld omtrent inkomen van mensen etc en de stelling poneert dat het verschil tussen rijk en arm steeds groter wordt en dat we weer terug gaan naar de verhouding die we in de 19e eeuw hadden. De arbeiders verliezen het van de elite(grootgrondbezitters) omdat geld nu eenmaal geld maakt en 80% van de mensen betaalt meer aan rente dan dat hij ontvangt in zijn leven. Het hele systeem is maar op 1 manier ingericht en dat is ten faveure van de elite en ter onderdrukking van het klootjesvolk.
Verschil tussen arm en rijk is er altijd geweest. Niemand dwingt niemand toch om onderaan de maatschappij te blijven bungelen? Wie is de elite? Mensen aan de top hebben daar toch ook voor moeten leren en werken.
(Of zijn die allemaal corrupt en in een warm nest geboren :') )Lange studies gevolgd en bijbaantjes gehad. Dus in jouw ogen (en rienk ofcourse) zijn er slaven en slaven drijvers (elite). En dan? Je verteld het en nog meer mensen gaan het vertellen? Wat is het nut? Veranderd dat iets?

Never mind, ik zal die gedachtengang nooit kunnen volgen. :N
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')