abonnement Unibet Coolblue
  zondag 22 december 2013 @ 16:47:30 #151
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134565564
Prakken met een stamppot-stamper, krijg je veel meer een compote ipv een moes.
pi_134565628
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 16:47 schreef SiGNe het volgende:
Prakken met een stamppot-stamper, krijg je veel meer een compote ipv een moes.
Is een idee, maar ik denk dat dat bij mij niet meer hoeft. Ik heb met de pollepel de laatste grote stukken kapot geduwd, voor de rest heeft 'ie al een vrij fijne structuur.
Somebody that I used to know
  zondag 22 december 2013 @ 16:49:58 #153
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134565686
Beetje drank erdoor is soms ook erg lekker, hoeft niet eens zoveel te zijn.
  zondag 22 december 2013 @ 17:10:49 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134566673
Calvados uiteraard
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 december 2013 @ 17:12:59 #155
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134566770
Drambuie, whiskey, rum..

Of een klein beetje honing, ook lekker.
pi_134569075
Ik zoek inspiratie voor een tussengerecht. Andere gangen zijn niet bekend. Geen soepen denk ik, of een hele bijzondere. Weet jij iets piet?
  zondag 22 december 2013 @ 18:25:43 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134569718
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 18:09 schreef Hagelkaas het volgende:
Ik zoek inspiratie voor een tussengerecht. Andere gangen zijn niet bekend. Geen soepen denk ik, of een hele bijzondere. Weet jij iets piet?
Hoeveel gangen zijn er?
Wat dacht je van een tempura van courgette?
Bitterbal van stoofvlees van wild?
Plakje zelfgemaakte pate foie gras?
Bloemkoolsoep met jacobsschelpen?
Salade van rucola met pijnboompitten, tomtomtomaatjes, appel en gebakken geitenkaas?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134570514
quote:
99s.gif Op zondag 22 december 2013 12:49 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Zit er nog verschil tussen die goedkope en die dure spuiten? Wij hebben zo een van de makro, de goedkoopste. Is wel echt heel lekker en zo gemakkelijk
Als je ze heel intensief gebruikt (Zoals op een feestje, om honderden ballonnen lachgas te vullen :@ :+ ) dan willen die goedkope nog wel eens ontploffen. Je cilinder knalt er dan met draaidop en al vanaf omdat het ventiel vastvriest, en door de overdruk vliegt vervolgens je cilinder met dop met niet al te toffe snelheid door de kamer heen.
  zondag 22 december 2013 @ 18:48:32 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134570558
quote:
2s.gif Op zondag 22 december 2013 18:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Als je ze heel intensief gebruikt (Zoals op een feestje, om honderden ballonnen lachgas te vullen :@ :+ ) dan willen die goedkope nog wel eens ontploffen. Je cilinder knalt er dan met draaidop en al vanaf omdat het ventiel vastvriest, en door de overdruk vliegt vervolgens je cilinder met dop met niet al te toffe snelheid door de kamer heen.
LOL
Ik zie het voor me.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134570637
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2013 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

LOL
Ik zie het voor me.
Het raam stond gelukkig open. De dop hebben we nog terug gevonden, de cilinder niet.
  zondag 22 december 2013 @ 18:51:27 #161
63722 z80
I fink you freaky
pi_134570657
Piet wat is jou recept voor een lekkere runderbouillon. het mag de hele dag op staan.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zondag 22 december 2013 @ 19:04:52 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134571131
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 18:51 schreef z80 het volgende:
Piet wat is jou recept voor een lekkere runderbouillon. het mag de hele dag op staan.
Stuk rundvlees, iets wat veel heeft bewogen, bv beenschijf
Prei, ui, peen, laurierblad, knolselder, foelie, peterselie, peperkorrel
Met Koud water opzetten en lekker laten trekken.
Ik spaar afsnijdsels van vlees, kipkarkassen, etc op in de vriezer en dat gaat er allemaal in.
Rode wijn erbij is ook lekker.
Een tomaat ook, net als 1 ansjovisje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 december 2013 @ 19:23:42 #163
63722 z80
I fink you freaky
pi_134571987
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2013 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Stuk rundvlees, iets wat veel heeft bewogen, bv beenschijf
Prei, ui, peen, laurierblad, knolselder, foelie, peterselie, peperkorrel
Met Koud water opzetten en lekker laten trekken.
Ik spaar afsnijdsels van vlees, kipkarkassen, etc op in de vriezer en dat gaat er allemaal in.
Rode wijn erbij is ook lekker.
Een tomaat ook, net als 1 ansjovisje.
lekker standaard dus. iets wat ik eigenlijk al verwachte. morgen even op jacht naar een mooi stuk vlees met bot incl merg.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zondag 22 december 2013 @ 19:25:38 #164
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134572055
Waarom braad je dat niet eerst lekker aan?
  zondag 22 december 2013 @ 19:38:27 #165
63722 z80
I fink you freaky
pi_134572563
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 19:25 schreef RobinOok het volgende:
Waarom braad je dat niet eerst lekker aan?
omdat je alle smaak uit het vlees on het water wilt hebben. het vlees is bijzaak zodra de bouillon klaar is.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zondag 22 december 2013 @ 19:40:22 #166
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134572644
Daar gaat geen smaak bij verloren, er komt er alleen eentje bij, die van Maillard.
  zondag 22 december 2013 @ 19:52:27 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134573261
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 19:40 schreef RobinOok het volgende:
Daar gaat geen smaak bij verloren, er komt er alleen eentje bij, die van Maillard.
Klopt. Maar dat is niet altijd wenselijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134574055
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 14:29 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, tempura èn panko, dat vind ik helemaal een gruwel! Niet doen hoor!
Hahaha oke oke ik doe niks!! Alleen panko, is ook wel zo makkelijk.
pi_134576713
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2013 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoeveel gangen zijn er?
Wat dacht je van een tempura van courgette?
Bitterbal van stoofvlees van wild?
Plakje zelfgemaakte pate foie gras?
Bloemkoolsoep met jacobsschelpen?
Salade van rucola met pijnboompitten, tomtomtomaatjes, appel en gebakken geitenkaas?
Bitterballen met wild, dat lijkt me geweldig. Behalve het wild verder klassieke bereiding van een bitterbal aanhouden? Wildbouillon voor de salpicon?

Waar kan ik ze mee serveren? Alleen twee bitterballen op je bord is wat karig :P
  zondag 22 december 2013 @ 20:53:43 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134577172
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 20:47 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Bitterballen met wild, dat lijkt me geweldig. Behalve het wild verder klassieke bereiding van een bitterbal aanhouden? Wildbouillon voor de ragout?

Waar kan ik ze mee serveren? Alleen twee bitterballen op je bord is wat karig :P
Daarom vroeg ik, hoeveel gangen.
Zou er wat bordversiering bij doen en een dipje van bittere sinaasappelmarmelade en scherpe mosterd.
Maak een wildstoofpotje, doe daar gelatine bij en bind die met roux.
24 uur in de koeling en maak er balletjes van, die je door gezeefd paneermeel haald, dan door losgeslagen ei en dan door paneermeel
Hierna minstens 12 uur laten rusten in de koeling
Kort frituren (hoeft alleen maar warm te worden)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134577845
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2013 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Daarom vroeg ik, hoeveel gangen.
Zou er wat bordversiering bij doen en een dipje van bittere sinaasappelmarmelade en scherpe mosterd.
Maak een wildstoofpotje, doe daar gelatine bij en bind die met roux.
24 uur in de koeling en maak er balletjes van, die je door gezeefd paneermeel haald, dan door losgeslagen ei en dan door paneermeel
Hierna minstens 12 uur laten rusten in de koeling
Kort frituren (hoeft alleen maar warm te worden)
Totaal vier gangen. Moet je niet eerst binden met roux en dan pas gelatine erbij?

Morgen maar een testbatch maken dan!
  zondag 22 december 2013 @ 21:09:45 #172
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134578381
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 21:02 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Totaal vier gangen. Moet je niet eerst binden met roux en dan pas gelatine erbij?
Ja.
pi_134582087
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2013 21:09 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja.
Jij bent groot fan van panko toch? Ik denk dat ik de bitterballen in panko ga paneren.
  zondag 22 december 2013 @ 22:14:20 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134582560
Yup. Heb alleen geblogt over de garnalenkroket, maar het idee is hetzelfde:
http://kokrobin.wordpress(...)h-shrimp-croquettes/

Daaronder foto's van andere kroketten en bitterballen.
(als je daarop klikt zie je trouwens toch het recept daarvoor)

Punt is: allemaal, altijd met panko! Lekker.
Je zou ze 2 keer kunne paneren en dan voor de eerste batch de panko met een deegroller of zo wat fijner maken. Maar ik deed dat zelf nooit. Wel 2 x paneren, maar gewoon 2 x panko.
pi_134582997
Dat ziet er gruwelijk lekker en vooral knapperig uit. Panko it is.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')