Je zou ook eens kunnen kijken wat ze in het Carabisch gebied en Mexico met vis doen.quote:Op vrijdag 20 december 2013 22:33 schreef Aiko_ het volgende:
ik zoek een lekker recept met vis. we houden van pittig maar niet wéér ikan bali of iets dergelijks. Europees of Arabisch met een bite, zeg maar.
Suggesties?
Goede knoflook nemen..quote:Op zaterdag 21 december 2013 14:32 schreef Bienelientjee het volgende:
Wat is volgens jullie de beste manier om knoflook te bewaren? Wij hebben ze op een droge donkere plek liggen, maar bij ons beginnen ze altijd binnen no time te groeien!
Ik zou er geen wildfond voor gebruiken, ik denk dat dat te uitgesproken van smaak is..quote:Op zaterdag 21 december 2013 15:43 schreef Sorella het volgende:
Ik ga een portsaus maken maar ik kan geen kalfs fond vinden kan ik daar ook wild fond voor gebruiken, die heb ik nog staan namelijk of toch beter een ander soort fond ?
ik haal de bol uit elkaar en doe de losse teentjes in een bakje in de vriezer. vlak voor gebruik de benodigde hoeveelheid uit het bakje halen en even laten liggen om te ontdooien.quote:Op zaterdag 21 december 2013 14:32 schreef Bienelientjee het volgende:
Wat is volgens jullie de beste manier om knoflook te bewaren? Wij hebben ze op een droge donkere plek liggen, maar bij ons beginnen ze altijd binnen no time te groeien!
Kip/gevogelte ligt dichter bij kalf.quote:Op zaterdag 21 december 2013 15:43 schreef Sorella het volgende:
Ik ga een portsaus maken maar ik kan geen kalfs fond vinden kan ik daar ook wild fond voor gebruiken, die heb ik nog staan namelijk of toch beter een ander soort fond ?
Daar ben ik dus ook een beetje bang voorquote:Op zaterdag 21 december 2013 17:43 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik zou er geen wildfond voor gebruiken, ik denk dat dat te uitgesproken van smaak is..
Gevogelte fond heb ik wel zien staan dan koop ik die wel.quote:Op zaterdag 21 december 2013 18:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Kip/gevogelte ligt dichter bij kalf.
Maar wildfond zal vast ook lekker zijn hoor. Wel krachtiger. Misschien dan wat minder van gebruiken?
Een kwartel is te klein voor een hoofdgerecht. Ik vind kwartels lekker om te ontbenen, dan te vullen met bv in tomatensap of bouillon gekookte rijst, kipgehaktquote:Op zaterdag 21 december 2013 16:47 schreef Fokpop het volgende:
PIET KOM ALSJEBLIEFT TERUG IK HEB JE NODIG VOOR KERSTMIS (vorig jaar jouw recept voor eend, jaar daarvoor hertenbiefstuk met cranberrysaus op jouw aanraden en vijgen met spek)
Is kwartel een goed idee als hoofdgerecht of te klein? en wat is een lekker recept voor gevulde kwartel?
Gekochte fond is waardeloos. Maak een bouillon van een paar kippenpoten, ui, prei, peperkorrel, foelie, laurierblad etc maar geen zout, paar uur trekken, zeven, inkoken.quote:Op zaterdag 21 december 2013 19:34 schreef Sorella het volgende:
[..]
Gevogelte fond heb ik wel zien staan dan koop ik die wel.
Meeste roze komt uit frankrijk en is een andere soort dan die witte bollen, die komen meestal uit china en zijn oud.quote:Op zaterdag 21 december 2013 17:20 schreef sirdanilot het volgende:
Is alle roze knoflook dan van betere kwaliteit dan de witte? Ik koop meestal wat ik het eerste zie, soms zijn ze een beetje roze, meestal niet. Als dit zo is pak ik vaker de roze denk ik.
Eend is zó lekker hadden wij vorig jaar met kerst. Hij moest wel 4u in de oven maar dan heb je ook wat. En het vet dat eraf kwam heb ik gezuiverd en gaf alles waar je het in deed een heerlijk rijke smaak.
Pan soep geforceerd koelen door hem in een bak met ijswater te zetten en dan in de koelkast.quote:Op zaterdag 21 december 2013 19:42 schreef roos85 het volgende:
Piet, ik heb een tijdje terug verse tomatensoep gemaakt.
De dag daarna was deze zuur.. Hoe kan ik dat volgende keer voorkomen?
Ik ben geen legende, ik ben een religie.quote:
Dankjequote:Op zaterdag 21 december 2013 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pan soep geforceerd koelen door hem in een bak met ijswater te zetten en dan in de koelkast.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |