abonnement Unibet Coolblue
pi_134522858
quote:
5s.gif Op vrijdag 20 december 2013 22:33 schreef Aiko_ het volgende:
ik zoek een lekker recept met vis. we houden van pittig maar niet wéér ikan bali of iets dergelijks. Europees of Arabisch met een bite, zeg maar. :Y)
Suggesties?
Je zou ook eens kunnen kijken wat ze in het Carabisch gebied en Mexico met vis doen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 21 december 2013 @ 14:32:07 #52
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_134523843
Wat is volgens jullie de beste manier om knoflook te bewaren? Wij hebben ze op een droge donkere plek liggen, maar bij ons beginnen ze altijd binnen no time te groeien!
  zaterdag 21 december 2013 @ 14:50:17 #53
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134524395
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 14:32 schreef Bienelientjee het volgende:
Wat is volgens jullie de beste manier om knoflook te bewaren? Wij hebben ze op een droge donkere plek liggen, maar bij ons beginnen ze altijd binnen no time te groeien!
Goede knoflook nemen..
Bij het Turkse winkeltje hier op het plein haal ik altijd (Franse) roze knoflook, kost een euro per bol maar die bollen hebben ten eerste veel meer smaak dan de (Chinese) witte knoflook, de tenen zijn groter en zelfs na 2 maanden in een keukenkastje zijn ze nog niet uitgedroogd of uitgelopen en kan je ze nog prima gebruiken in een gerecht.
pi_134525614
Ik ga een portsaus maken maar ik kan geen kalfs fond vinden kan ik daar ook wild fond voor gebruiken, die heb ik nog staan namelijk of toch beter een ander soort fond ?
pi_134527147
PIET KOM ALSJEBLIEFT TERUG IK HEB JE NODIG VOOR KERSTMIS (vorig jaar jouw recept voor eend, jaar daarvoor hertenbiefstuk met cranberrysaus op jouw aanraden en vijgen met spek)

Is kwartel een goed idee als hoofdgerecht of te klein? en wat is een lekker recept voor gevulde kwartel?
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 21 december 2013 @ 17:20:31 #56
414785 sirdanilot
pi_134528027
Is alle roze knoflook dan van betere kwaliteit dan de witte? Ik koop meestal wat ik het eerste zie, soms zijn ze een beetje roze, meestal niet. Als dit zo is pak ik vaker de roze denk ik.

Eend is zó lekker hadden wij vorig jaar met kerst. Hij moest wel 4u in de oven maar dan heb je ook wat. En het vet dat eraf kwam heb ik gezuiverd en gaf alles waar je het in deed een heerlijk rijke smaak.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134528463
Roze knoflook is wat subtieler en zoeter van smaak. Vind ik lekkerder dan gewone knoflook
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_134528670
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 15:43 schreef Sorella het volgende:
Ik ga een portsaus maken maar ik kan geen kalfs fond vinden kan ik daar ook wild fond voor gebruiken, die heb ik nog staan namelijk of toch beter een ander soort fond ?
Ik zou er geen wildfond voor gebruiken, ik denk dat dat te uitgesproken van smaak is..
Sterkheidsbaas van alles.
  zaterdag 21 december 2013 @ 17:50:28 #59
63722 z80
I fink you freaky
pi_134528836
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 14:32 schreef Bienelientjee het volgende:
Wat is volgens jullie de beste manier om knoflook te bewaren? Wij hebben ze op een droge donkere plek liggen, maar bij ons beginnen ze altijd binnen no time te groeien!
ik haal de bol uit elkaar en doe de losse teentjes in een bakje in de vriezer. vlak voor gebruik de benodigde hoeveelheid uit het bakje halen en even laten liggen om te ontdooien.
1 bol krijg ik wel op tijd op maar een tros is te veel van het goede.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zaterdag 21 december 2013 @ 18:09:48 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134529274
Ik koop gewoon nieuwe knoflook als de oude me niet meer bevalt.
  zaterdag 21 december 2013 @ 18:10:53 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134529298
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 15:43 schreef Sorella het volgende:
Ik ga een portsaus maken maar ik kan geen kalfs fond vinden kan ik daar ook wild fond voor gebruiken, die heb ik nog staan namelijk of toch beter een ander soort fond ?
Kip/gevogelte ligt dichter bij kalf.
Maar wildfond zal vast ook lekker zijn hoor. Wel krachtiger. Misschien dan wat minder van gebruiken?
pi_134531652
quote:
2s.gif Op zaterdag 21 december 2013 17:43 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik zou er geen wildfond voor gebruiken, ik denk dat dat te uitgesproken van smaak is..
Daar ben ik dus ook een beetje bang voor
pi_134531663
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 18:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Kip/gevogelte ligt dichter bij kalf.
Maar wildfond zal vast ook lekker zijn hoor. Wel krachtiger. Misschien dan wat minder van gebruiken?
Gevogelte fond heb ik wel zien staan dan koop ik die wel.
  zaterdag 21 december 2013 @ 19:34:56 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134531689
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 16:47 schreef Fokpop het volgende:
PIET KOM ALSJEBLIEFT TERUG IK HEB JE NODIG VOOR KERSTMIS (vorig jaar jouw recept voor eend, jaar daarvoor hertenbiefstuk met cranberrysaus op jouw aanraden en vijgen met spek)

Is kwartel een goed idee als hoofdgerecht of te klein? en wat is een lekker recept voor gevulde kwartel?
Een kwartel is te klein voor een hoofdgerecht. Ik vind kwartels lekker om te ontbenen, dan te vullen met bv in tomatensap of bouillon gekookte rijst, kipgehakt
Hier hoe een kwartel te ontbenen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 december 2013 @ 19:36:59 #65
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_134531759
Piet!!! O+
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zaterdag 21 december 2013 @ 19:37:40 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134531788
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 19:34 schreef Sorella het volgende:

[..]

Gevogelte fond heb ik wel zien staan dan koop ik die wel.
Gekochte fond is waardeloos. Maak een bouillon van een paar kippenpoten, ui, prei, peperkorrel, foelie, laurierblad etc maar geen zout, paar uur trekken, zeven, inkoken.
Afkoelen en in ijsblokjes zakjes in de vriezer, je wilt nooit meer zonder zitten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 december 2013 @ 19:38:50 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134531828
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 17:20 schreef sirdanilot het volgende:
Is alle roze knoflook dan van betere kwaliteit dan de witte? Ik koop meestal wat ik het eerste zie, soms zijn ze een beetje roze, meestal niet. Als dit zo is pak ik vaker de roze denk ik.

Eend is zó lekker hadden wij vorig jaar met kerst. Hij moest wel 4u in de oven maar dan heb je ook wat. En het vet dat eraf kwam heb ik gezuiverd en gaf alles waar je het in deed een heerlijk rijke smaak.
Meeste roze komt uit frankrijk en is een andere soort dan die witte bollen, die komen meestal uit china en zijn oud.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134531900
The legend returns _O_
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134531963
Piet, ik heb een tijdje terug verse tomatensoep gemaakt.
De dag daarna was deze zuur.. Hoe kan ik dat volgende keer voorkomen?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zaterdag 21 december 2013 @ 19:44:51 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134532050
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 19:42 schreef roos85 het volgende:
Piet, ik heb een tijdje terug verse tomatensoep gemaakt.
De dag daarna was deze zuur.. Hoe kan ik dat volgende keer voorkomen?
Pan soep geforceerd koelen door hem in een bak met ijswater te zetten en dan in de koelkast.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 december 2013 @ 19:48:03 #71
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_134532185
*O* Piet!
  zaterdag 21 december 2013 @ 19:48:48 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134532218
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 19:40 schreef habitue het volgende:
The legend returns _O_
Ik ben geen legende, ik ben een religie.
Zeg af en toe wat verstandige dingen, en mensen maken daar een hoop fuzz over.
Neem JC, die zei dat het toch leuk zou zijn dat mensen wat aardiger tegen elkaar waren. Werd tegen een boom gespijkerd, en men viert dat nog steeds.
Ik zei een modje de waarheid en werd een maand gebanned, schold niet, zei gewoon wat hij deed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134532338
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pan soep geforceerd koelen door hem in een bak met ijswater te zetten en dan in de koelkast.
Dankje ^O^
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_134532417
Welkom terug piet.

Ik weet niet of ik wel zin heb om ook nog een fond te maken maar ik zet kippenpoten,prei en foelie wel op mijn boodschappen lijst (komt altijd wel van pas)
pi_134532474
*O* *O* Piet is terug *O* *O*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')