abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 18 december 2013 @ 18:59:34 #1
319308 Tink89
To live is to dance
pi_134413996


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 39 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  woensdag 18 december 2013 @ 20:01:26 #2
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_134416950
Piet will be back...
Siesta & Fiesta!
pi_134417504
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 19:19 schreef zakschijt het volgende:
Piet is er niet meer, wen eraan en stop met nieuwe topics openen :W
Piet komt binnenkort weer terug. Als ie de ergste drukte met z'n echte werk achter de rug heeft.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  † In Memoriam † woensdag 18 december 2013 @ 22:55:03 #4
91830 MaximusTG
pi_134429200
:') :W Let ook op de OP:

"maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven"
pi_134429750
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:55 schreef zakschijt het volgende:
Maar jullie kunnen wel een of andere flame hier beginnen, maar het is toch waar wat ik zeg? PietVerdriet zit niet meer op Fok. Dus waarom dit topic openen? :?
Omdat Piet een legende is en legendes leven door. Daarbij kunnen andere ook vragen beantwoorden. Zo hebben we een Mini-Piet, een Maxi-Piet en een Robin-Piet.
pi_134429855
Twee woorden: Jever en roomboter.
pi_134429902
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:52 schreef zakschijt het volgende:

[..]

Feit blijft dat piet was gebanned/hier nooit meer post. Meer van dit soort topics openen is dus onzinnig.
Zegt de newbie die pas geregistreerd was toen Piet z'n ban al bijna opgeheven was.....

Piet komt vanzelf wel terug, en zelfs als hij niet terugkomt dan mag deze reeks gewoon zo blijven heten :W

Edit: en nog gaan schelden in PM ook? Naar welke mod/FA moet ik de PM doorsturen?

[ Bericht 43% gewijzigd door Leandra op 18-12-2013 23:11:37 ]
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_134430352
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 23:11 schreef zakschijt het volgende:

[..]

Ik had geen idee dat je alleen een mening mag hebben als je al 1000 jaar op fok zit :')
Feit blijft dat ik gelijk heb. Piet ziet niet meer op Fok, dus dit topic is overbodig.
:W
Je hebt niet alleen een mening, maar vooral een afwijkende mening waarmee je topicverneukend bezig bent.

En je PM's kun je ook bij je houden.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_134430378
Niet zo happen op het trolletje.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134430640
Voor goeie sushi moet je in Düsseldorf zijn.
pi_134431453
Met een kater smorgens een zak paprikachips opentrekken. Heerlijk.
  woensdag 18 december 2013 @ 23:42:18 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_134432490
Kan het gewoon weer ontopic gaan?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 18 december 2013 @ 23:49:55 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_134433012
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 23:43 schreef zakschijt het volgende:

Nee? Topic gaat over Piet en die is er niet :W
Leer le-zen.
Topic gaat niet over Piet, maar over vragen aan Piet of anderen die raad kunnen geven.
De topicvervuiling en het getroll van jou begint zo langzamerhand erg irritant te worden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_134433122
Flikker eens op zeg. Topic gaat al eeuwen door met of zonder Piet als hij weer 's een ban heeft of niet. Al sinds 2004. Het topic heet zo. Of hij er nu is of niet. Mensen helpen elkaar hier met kookproblemen. En het heet zo. Klaar.

Doei. Ga maar in FB zeiken over het topic.

Zie net ineens dat er geen CUL FB topic (meer) is! :o Maargoed, kappen met zeikstralen en post tips als mensen er om vragen.
Ja doei.
pi_134433317
"Hé, wat doet dat rode knopje?"
Ja doei.
  woensdag 18 december 2013 @ 23:56:00 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_134433365
quote:
11s.gif Op woensdag 18 december 2013 23:55 schreef motorbloempje het volgende:
"Hé, wat doet dat rode knopje?"
^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_134434183
quote:
11s.gif Op woensdag 18 december 2013 23:55 schreef motorbloempje het volgende:
"Hé, wat doet dat rode knopje?"
:7

quote:
14s.gif Op woensdag 18 december 2013 23:03 schreef Myraela het volgende:
Mini-Piet
Welnee! :@

Plus, je vergeet Myra-Piet! :*


Goed. Iemand een vraag? Wij hulpsinterklazen staan klaar.

Behálve als het over je kerstmaaltijd gaat, want daarvoor moet je hier wezen. ~:)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134438980
Schaamteloos het Kerst-topic promoten!! :o

I like it *)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_134439035
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 20:10 schreef golfer het volgende:

[..]

Piet komt binnenkort weer terug. Als ie de ergste drukte met z'n echte werk achter de rug heeft.
Hoe weet je dat? Waarom reageert hij dan niet op mijn mailtje? Houdt hij meer van jou dan van mij? ;(
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 19 december 2013 @ 09:12:28 #20
319308 Tink89
To live is to dance
pi_134440148
Ik vroeg als allerlaatste in het vorige topic dus hoe ik het beste baklava kan maken voor zo'n 40 porties.

Iemand het perfecte recept? Als ik ga googlen kom ik 100 varianten tegen en ik zoek een ervaringsdeskundige die zeker weet dat een recept zorgt voor een lekker resultaat.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_134440260
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 07:03 schreef Isabeau het volgende:
Schaamteloos het Kerst-topic promoten!! :o

I like it *)
Hoi Isa! Wat ga jij allemaal met kerst eten? Of ging je naar 't VK? Ja toch? :o

Iemand hier trouwens nog wat leuke tips voor eendenborstfilet? Heb een paar gehaald voor een eerste hoofdgerecht, en gebruik dus de helft ervan per persoon. Ik zat te denken aan een puree van pomoen/zoete aardappel/kaneel erbij, maar ben dan nog niet uit wat ik precies met de eend zal doen. Wil het eigenlijk ook vrij simpel houden... heb laatst ergens eend op gemarineerd in 'iets met whisky', en dat was best lekker, maar andere ideeën zijn welkom!
Ja doei.
  donderdag 19 december 2013 @ 09:20:28 #22
319308 Tink89
To live is to dance
pi_134440308
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 09:18 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Hoi Isa! Wat ga jij allemaal met kerst eten? Of ging je naar 't VK? Ja toch? :o

Iemand hier trouwens nog wat leuke tips voor eendenborstfilet? Heb een paar gehaald voor een eerste hoofdgerecht, en gebruik dus de helft ervan per persoon. Ik zat te denken aan een puree van pomoen/zoete aardappel/kaneel erbij, maar ben dan nog niet uit wat ik precies met de eend zal doen. Wil het eigenlijk ook vrij simpel houden... heb laatst ergens eend op gemarineerd in 'iets met whisky', en dat was best lekker, maar andere ideeën zijn welkom!
Heb vorig jaar een lekkere eend gemaakt met honing. Geen hoogstandje, maar wel lekker. Wacht even, ik zoek het recept voor je op :)

Edit: deze http://www.ah.nl/allerhan(...)ng-en-kaneel?rq=eend en deze http://www.ah.nl/allerhan(...)appelglazuur?rq=eend zijn goed bevallen vorig jaar.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_134440450
Dat klinkt wel lekker ja! En kan volgens mij prima met m'n pompoen/zoete aardappelpuree! :9 Thanks!
Ja doei.
pi_134444089
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 09:18 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Hoi Isa! Wat ga jij allemaal met kerst eten? Of ging je naar 't VK? Ja toch? :o

Iemand hier trouwens nog wat leuke tips voor eendenborstfilet? Heb een paar gehaald voor een eerste hoofdgerecht, en gebruik dus de helft ervan per persoon. Ik zat te denken aan een puree van pomoen/zoete aardappel/kaneel erbij, maar ben dan nog niet uit wat ik precies met de eend zal doen. Wil het eigenlijk ook vrij simpel houden... heb laatst ergens eend op gemarineerd in 'iets met whisky', en dat was best lekker, maar andere ideeën zijn welkom!
De eendenborst marineren is altijd een goed idee en is relatief weinig werk, je kan een droge marinade maken van bijvoorbeeld zout, peper, basterdsuiker, knoflook, rozemarijn, thijm en oregano. Of een natte marinade van sinaasappelsap en cointreau.

Wat ook lekker is en nog minder tijd kost je je eendenborst bakken en als je op 75% bent blus je af met een flinke scheut gembersiroop. De suiker in de siroop gaat carameliseren en als de eendenborsten mooi goud geel zijn zijn ze klaar. Of je bakt ze en vlak voor dat ze klaar zijn lak je ze met perenstroop.

Genoeg opties met eendenborst.
eten!!!
pi_134444265
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 09:20 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Heb vorig jaar een lekkere eend gemaakt met honing. Geen hoogstandje, maar wel lekker. Wacht even, ik zoek het recept voor je op :)

Edit: deze http://www.ah.nl/allerhan(...)ng-en-kaneel?rq=eend en deze http://www.ah.nl/allerhan(...)appelglazuur?rq=eend zijn goed bevallen vorig jaar.
Die eendenborsten op de foto van linkje 2 zijn dus flink verbrand, te ver gebakken en het bord ziet er dramatisch uit, niet echt het goede voorbeeld.
eten!!!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')