in huis hebben en daar doe ik verder helemaal niks mee dus dat vind ik dan weer zonde. Misschien als ik eens in een cocktailbar ben...quote:• 25ml Rode Vermouth (bijv. Carpano Antica Formula)
• 25ml Cherry Heering (of De Kuyper Cherry Brandy)
Same here. Ik heb alleen Angostura in huis voor een Old Fashioned, en die maak ik heel af en toe. Verder drink ik mijn whisky puur of met water.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 10:36 schreef Karstman het volgende:
Nee eigenlijk niet. Heb ooit wel eens een whisksy sour gemaakt maar verder hou ik het toch liever bij het pure spul. Niet dat ik tegen experimenteren ben maar je moet voor de meeste cocktails allemaal zooi zoals
[..]
in huis hebben en daar doe ik verder helemaal niks mee dus dat vind ik dan weer zonde. Misschien als ik eens in een cocktailbar ben...
Ik heb het voorrecht om een fles de Kuyper's Cherry Brandy XO te hebben. Die is naar mijn bescheiden mening nog beter dan Bols. Maar ik ben bevooroordeeld, ik woon in het stadje waar Nolet en De Kuyper gevestigd zijnquote:Op dinsdag 21 januari 2014 10:36 schreef pipster het volgende:
Deze klinkt inderdaad wel lekker, ga ik eens maken. Ik zou alleen niet met likeur van De Kuyper als alternatief aanbieden, Bols is dan een beter substituut bij de likeuren.
Old Fashioned.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 09:38 schreef robdriessen het volgende:
Even uit nieuwsgierigheid: zijn hier eigenlijk ook liefhebbers die wel eens whisky-cocktails maken? Old-Fashioned, Whisky Sour, Sazerac, Manhattan, etc.
Voor mij geldt precies hetzelfde. Cocktailtje op zijn tijd OK, maar al die shit in huis halen is niks.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 10:36 schreef Karstman het volgende:
Nee eigenlijk niet. Heb ooit wel eens een whisksy sour gemaakt maar verder hou ik het toch liever bij het pure spul. Niet dat ik tegen experimenteren ben maar je moet voor de meeste cocktails allemaal zooi zoals
[..]
in huis hebben en daar doe ik verder helemaal niks mee dus dat vind ik dan weer zonde. Misschien als ik eens in een cocktailbar ben...
Spritzers zijn weer helemaal hip joh! Op het Best Kept Secret festival vorig jaar was er zelfs een speciale spritz drank tent!quote:Op woensdag 22 januari 2014 16:59 schreef Karstman het volgende:
Ja 1 fles ok, niet dat ik verder rode vermouth drink, het is potdorie de jaren 70 niet meer (zelfde geldt voor de Spritzers maar dan jaren 80). Maar dan zie ik ook Cherry brandy (da's 2 flessen). In dat andere recept zit ook Orgeat, whatever that may be (dat is 3). Dan wil je vast ook nog wel eens een andere coctail en moet je Agnotisch Bitter hebben (inmiddels zit ik op 4 flessen spul (netter woord dan zooi of shit)) en vast ook nog wel een likeur of wat... Dat past allemaal niet in de kast...
Ik ben niet verbaasd, er zijn ook mannen die Jillz drinken...quote:Op woensdag 22 januari 2014 21:30 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Spritzers zijn weer helemaal hip joh! Op het Best Kept Secret festival vorig jaar was er zelfs een speciale spritser drank tent!
Dezelfde types die Passoa-jus drinkenquote:Op woensdag 22 januari 2014 21:31 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik ben niet verbaasd, er zijn ook mannen die Jillz drinken...
Dat was 1 keer en de serveerster had me er in geluisd. Moet je dit nu telkens blijven oprakelen?quote:Op woensdag 22 januari 2014 21:31 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik ben niet verbaasd, er zijn ook mannen die Jillz drinken...
Ik drink dat spul allemaal ook niet hoor, laat dat duidelijk zijn!quote:Op woensdag 22 januari 2014 21:31 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik ben niet verbaasd, er zijn ook mannen die Jillz drinken...
Ik had het over spritz, niet spritzer. Het Italiaanse aperitief: prosecco, Aperol (of rode vermouth), sodawater en sinaasappelschil. Je moet wel een tot op het bot verkleumde mopperschot zijn om daar op een goede zomeravond nee tegen te zeggen.quote:Op woensdag 22 januari 2014 21:30 schreef Orbeatle het volgende:
Spritzers zijn weer helemaal hip joh! Op het Best Kept Secret festival vorig jaar was er zelfs een speciale spritz drank tent!
*meld*quote:Op woensdag 22 januari 2014 22:21 schreef Ringo het volgende:
[..]
Ik had het over spritz, niet spritzer. Het Italiaanse aperitief: prosecco, Aperol (of rode vermouth), sodawater en sinaasappelschil. Je moet wel een tot op het bot verkleumde mopperschot zijn om daar op een goede zomeravond nee tegen te zeggen.
Grotere kast. Dat doet Piet ook om de twee jaar.quote:Op woensdag 22 januari 2014 16:59 schreef Karstman het volgende:
Dat past allemaal niet in de kast...
Dat was mij reeds duidelijk eigenlijk, dat het daar om ging...quote:Op woensdag 22 januari 2014 22:21 schreef Ringo het volgende:
[..]
Ik had het over spritz, niet spritzer. Het Italiaanse aperitief: prosecco, Aperol (of rode vermouth), sodawater en sinaasappelschil. Je moet wel een tot op het bot verkleumde mopperschot zijn om daar op een goede zomeravond nee tegen te zeggen.
Een van die vliegtuigtrolleys wordt een bar, ik zie mogelijkhedenquote:Op donderdag 23 januari 2014 00:14 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Grotere kast. Dat doet Piet ook om de twee jaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |