uit het krantje van de makro?quote:Op dinsdag 10 december 2013 21:30 schreef knoffel het volgende:
Mijn laatste aankoop was een Dalmore Cigar malt
Klopt ja! ik ken iemand die Daar werkt. Kon hem uiteindelijk 40% goedkoper krijgen dan de oorspronkelijke prijsquote:
Kreeg afgelopen vrijdag pas de vraag of ik mee kon, dat was te laat.quote:Op woensdag 11 december 2013 08:59 schreef Atmosphere82 het volgende:
@MadMaster: jammer, anders had ik je bij de proeverij kunnen ontmoeten!
Dat zou weer een Fokker geweest zijn die ik ontmoet zou kunnen hebben!
quote:Op woensdag 11 december 2013 09:21 schreef Atmosphere82 het volgende:
Dat soort dingen wil ik liever niet direct weten!
Ja, wie wil er nou vooraf weten wat je gaat proeven? Dan is toch heel de verrassing eraf!quote:Op woensdag 11 december 2013 11:31 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Ja, inderdaad, het is een beetje een eigenaardige kerel, die A82.
Het is toch geen blind tasting?quote:Op woensdag 11 december 2013 15:57 schreef Atmosphere82 het volgende:
[..]
Ja, wie wil er nou vooraf weten wat je gaat proeven? Dan is toch heel de verrassing eraf!
Daarom gaf ik je die info even door...quote:Op woensdag 11 december 2013 16:11 schreef Atmosphere82 het volgende:
Oh, op die manier! Nou ja, Facebook interesseert me geen hol, ik heb geen account en ik wil er geen!
Haha, ah joh, ik vind het niet zo erg om dat vantevoren te weten.quote:Op woensdag 11 december 2013 15:57 schreef Atmosphere82 het volgende:
[..]
Ja, wie wil er nou vooraf weten wat je gaat proeven? Dan is toch heel de verrassing eraf!
quote:Op woensdag 11 december 2013 16:21 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Daarom gaf ik je die info even door...
Ik wel, anders was ik wel als Nostradamus geboren!quote:Op woensdag 11 december 2013 19:59 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Haha, ah joh, ik vind het niet zo erg om dat vantevoren te weten.
Handiger is als je prijsrange aangeeft. "Goedkoop" is voor iedereen anders.quote:Op maandag 16 december 2013 22:29 schreef Skv het volgende:
Hebben jullie nog tips voor een betaalbare Speyside malt? Mijn goede flesjes gaan er te snel doorheen dus wil wat goedkoops om simpel te slobberen!
tot 30 Euro ongeveer. Een paar Euro meer zou evt kunnen.quote:Op maandag 16 december 2013 22:34 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Handiger is als je prijsrange aangeeft. "Goedkoop" is voor iedereen anders.
Glenlivet 12quote:Op maandag 16 december 2013 22:29 schreef Skv het volgende:
Hebben jullie nog tips voor een betaalbare Speyside malt? Mijn goede flesjes gaan er te snel doorheen dus wil wat goedkoops om simpel te slobberen!
Die vind ik domweg te zoet. Heb de fles zelfs weggegevenquote:
Glenfiddich, in die prijsklasse, vind ik toch wel zonde van iemands geld.quote:Op maandag 16 december 2013 22:55 schreef CrashO het volgende:
Wat MPG al zegt. En ook Glenfiddich, kost zo'n 22-23 euro. Ook erg lekker voor het geld.
Serieus? Ben het met je eens dat ze ietwat zijn doorgeslagen in de commercialiteit, maar voor 23 euro vind ik de 12 jaar oude versie prima drinkbaar.quote:Op maandag 16 december 2013 23:01 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Glenfiddich, in die prijsklasse, vind ik toch wel zonde van iemands geld.
Ik vond dat ook toen ik bij de distellerij was, maar dat was meer omdat er alcohol in zat en om mijn kater weg te spoelen.quote:Op maandag 16 december 2013 23:03 schreef CrashO het volgende:
[..]
Serieus? Ben het met je eens dat ze ietwat zijn doorgeslagen in de commercialiteit, maar voor 23 euro vind ik de 12 jaar oude versie prima drinkbaar.
Het smaakt als een vlakke blend vind ik. De 21 is wel aardig, die heeft wat meer smaakdiepte, maar nog steeds is het een drankje voor iedereen, dus vlak.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:36 schreef JeMoeder het volgende:
Ik heb hier al 2 jaar een fles Glenfiddich 15 in de kast staan, maar ik heb er niet meer dan 10 drams uit gehad, vind het gewoon niet lekker.
Die drie namen die je noemt zeggen me (als relatief leek) nog niets. Leuk! Heb ik weer wat te ontdekken!quote:Op dinsdag 17 december 2013 12:14 schreef Karstman het volgende:
Nou, naast de Abelour 10 zou ik toch die Abelour A'Bundha die je niet hebt gekocht aanbevelen. Verder lijkt een Clynelish, een Caperdonich of een Tamdhu wel in dit rijtje te passen en ook nog redelijk betaalbaar. Om te wennen aan wat rook zou je een Ardmore Traditional Cask kunnen proberen.
Zoek dan voor de zekerheid straks op Aberlour A'Bunadh i.p.v. A'Bundha (Schotse Al Bundy?? )...quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:08 schreef Skv het volgende:
[..]
Die drie namen die je noemt zeggen me (als relatief leek) nog niets. Leuk! Heb ik weer wat te ontdekken!
De A'Bundha hou ik iig nog in gedachten, wellicht gaat het me in de toekomst wel wat lijken
Obviously, ik tikte even over van de user boven mequote:Op dinsdag 17 december 2013 14:42 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Zoek dan voor de zekerheid straks op Aberlour A'Bunadh i.p.v. A'Bundha (Schotse Al Bundy?? )...
Snap ik, vandaar ook de verbetering...quote:Op dinsdag 17 december 2013 14:43 schreef Skv het volgende:
[..]
Obviously, ik tikte even over van de user boven me
Oi , ik had in elk geval het apostrofje goed geplaatstquote:Op dinsdag 17 december 2013 14:48 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Snap ik, vandaar ook de verbetering...
Hij is lekker.quote:Op dinsdag 17 december 2013 15:09 schreef golfer het volgende:
Mijzelf getrakteerd op een fles:
[ afbeelding ]
Goed bezig!quote:Op dinsdag 17 december 2013 15:09 schreef golfer het volgende:
Mijzelf getrakteerd op een fles:
[ afbeelding ]
Ja, vrij licht van smaak met tinten honing, vanille, toffee en appel,quote:Op woensdag 18 december 2013 20:10 schreef Cynix ® het volgende:
Goed bezig!
Ik ken 'm niet, is het wat?
Dat soort omschrijvingen lees ik ook altijd op de etiketten van de flessen whisky die ik koop maar ik vind het moeilijk om al die verschillende smaken te herkennen. Knap als je dat kunt!quote:Op woensdag 18 december 2013 20:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, vrij licht van smaak met tinten honing, vanille, toffee en appel,
Hoewel ik golfer geloof, zit er soms een beetje snobisme bij, hoor. Gewoon de hele fruitmand en snoepwinkel opnoemen, niemand kan controleren of je alles echt proeft.quote:Op woensdag 18 december 2013 20:55 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Dat soort omschrijvingen lees ik ook altijd op de etiketten van de flessen whisky die ik koop maar ik vind het moeilijk om al die verschillende smaken te herkennen. Knap als je dat kunt!
Ik proef ongeveer de helft van wat er bij de officiële omschrijving van die fles staat.quote:Op woensdag 18 december 2013 21:40 schreef Cynix ® het volgende:
Hoewel ik golfer geloof, zit er soms een beetje snobisme bij, hoor. Gewoon de hele fruitmand en snoepwinkel opnoemen, niemand kan controleren of je alles echt proeft.
Kijk hier eens: Blind Tasting Competitie Usquebaugh Society die nu volop gaande is...quote:Op woensdag 18 december 2013 21:40 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Hoewel ik golfer geloof, zit er soms een beetje snobisme bij, hoor. Gewoon de hele fruitmand en snoepwinkel opnoemen, niemand kan controleren of je alles echt proeft.
Dat is natuurlijk waar, maar daar bewijs je jezelf geen dienst mee. Als je die note in een later stadium nog eens terugleest heb je er niets aan als daar dingen in staan die je helemaal niet geproefd hebt...quote:Op woensdag 18 december 2013 21:40 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Hoewel ik golfer geloof, zit er soms een beetje snobisme bij, hoor. Gewoon de hele fruitmand en snoepwinkel opnoemen, niemand kan controleren of je alles echt proeft.
Haha . Het gaat soms behoorlijk ver inderdaad.quote:Op donderdag 19 december 2013 12:22 schreef mrPanerai het volgende:
Sommige omschrijvingen zijn ook gewoon onzin.
Ik ruik "een vochtige schuur op Islay, waar de gensters van het haardvuur, dat halfgedroogde Schotse Eik brandt, in een antieke lederen, met natte wol van herfstlammetjes gevulde schort lichte brandvlekken schroeien."
Inderdaad onzin, want deze zin loopt taaltechnisch voor geen meter...quote:Op donderdag 19 december 2013 12:22 schreef mrPanerai het volgende:
Sommige omschrijvingen zijn ook gewoon onzin.
Ik ruik "een vochtige schuur op Islay, waar de gensters van het haardvuur, dat halfgedroogde Schotse Eik brandt, in een antieke lederen, met natte wol van herfstlammetjes gevulde schort lichte brandvlekken schroeien."
Het hangt ook af van het doel van de notitie natuurlijk.quote:Op donderdag 19 december 2013 12:22 schreef mrPanerai het volgende:
Sommige omschrijvingen zijn ook gewoon onzin.
Ik ruik "een vochtige schuur op Islay, waar de gensters van het haardvuur, dat halfgedroogde Schotse Eik brandt, in een antieke lederen, met natte wol van herfstlammetjes gevulde schort lichte brandvlekken schroeien."
Ok, ik heb hem ook ter plekke verzonnen om een voorbeeld te geven.quote:Op donderdag 19 december 2013 12:51 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Inderdaad onzin, want deze zin loopt taaltechnisch voor geen meter...
Jij vindt de Glenmorangie Ealanta ook de beste whisky met 97,5 punten?quote:Op donderdag 19 december 2013 14:27 schreef mrPanerai het volgende:
Dan neem ik er de Whisky Bible van Jim Murray bij en vergelijk mijn notes met de zijne.
niet persé....maar dat wil niet zeggen dat hij geen smaakzin heeft. Ik vind sowieso dat hij nogal veel hoog quoteerd maar ondanks alles heeft hij wel naam.quote:Op vrijdag 20 december 2013 09:17 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Jij vindt de Glenmorangie Ealanta ook de beste whisky met 97,5 punten?
En dat terwijl je niet mag vloeken in de kerk...
Laat ik het zo zeggen, iemand die de Glenmorangie Ealalnta 97,5 punten geeft en een heleboel andere matige/gemiddelde whisky's/bourbon's ook de hemel in schrijft, kan ik niet serieus nemen.quote:Op vrijdag 20 december 2013 10:48 schreef mrPanerai het volgende:
[..]
niet persé....maar dat wil niet zeggen dat hij geen smaakzin heeft. Ik vind sowieso dat hij nogal veel hoog quoteerd maar ondanks alles heeft hij wel naam.
En tegenstanders heb je altijd.
Noem ze eens? Ik vind inderdaad Jim Murray wel erg doorzichtig, en ik probeer daarom juist alleen zo onafhankelijk mogelijke bloggers te volgen.quote:Op vrijdag 20 december 2013 12:01 schreef MadMaster het volgende:
Er zijn nog wat van dit soort 'onafhankelijke' types in whiskyland (en vast ook daarbuiten). Als die iets aanprijzen dan weet ik meestal dat ik het juist niet hoef aan te schaffen...
Turftastisch!quote:Op vrijdag 20 december 2013 12:48 schreef KolonelKhedaffi het volgende:
Finlaggan old reserve, Talisker 57 north, Finlaggan standaard en Smokey Joe binnen.
Zoals welke? Aanraders?quote:Op vrijdag 20 december 2013 12:14 schreef totalatool het volgende:
[..]
en ik probeer daarom juist alleen zo onafhankelijk mogelijke bloggers te volgen.
What about the base... or the maniacs?quote:Op vrijdag 20 december 2013 15:18 schreef MadMaster het volgende:
www.whiskyfun.com
www.maltfascination.com
www.whiskyisrael.co.il
www.onversneden.com
www.whiskynotes.be (bij bottelingen van Belgische vrienden er wel een paar punten aftrekken )
Whiskybase geeft m.i. een aardige indicatie, maar omdat iedereen daar toch anders beoordeelt niet helemaal objectief/betrouwbaar.quote:Op vrijdag 20 december 2013 15:39 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
What about the base... or the maniacs?
Ik zou er zelf geen single malt in gooien, omdat de koffie veel van de fijne smaken uit de whiskey maskeert. Een redelijk vlakke blend is dan de juiste keuze lijkt me.quote:Op vrijdag 20 december 2013 16:42 schreef habitue het volgende:
Wat is nou een goede whisky voor een Irish Coffee. Heb net gewoon een blend gepakt, heeft een single malt nog toegevoegde waarde?
Doorgaans wordt Irish Coffee met Jameson whiskey gemaakt, maar dat is geen geschreven wet...quote:Op vrijdag 20 december 2013 16:42 schreef habitue het volgende:
Wat is nou een goede whisky voor een Irish Coffee. Heb net gewoon een blend gepakt, heeft een single malt nog toegevoegde waarde?
Toch moet je een idee hebben waar je naar op zoek moet gaan.quote:Op vrijdag 20 december 2013 12:01 schreef MadMaster het volgende:
Daarom, in algemene zin, proef zelf, oordeel zelf en beschrijf zelf.
Zeker, bezoek daarom eens een festival met een ruim aanbod aan whisky's en/of sluit je aan bij een whisky club.quote:Op vrijdag 20 december 2013 17:40 schreef mrPanerai het volgende:
[..]
Toch moet je een idee hebben waar je naar op zoek moet gaan.
Dat van een festival kan ik zeker onderschrijven. Er ging de eerste paar keren een wereld voor me open. Naast clubs kan ik ook georganiseerde proeverijen aanraden. Er zijn genoeg goede whiskyslijters die die een paar keer per jaar organiseren.quote:Op vrijdag 20 december 2013 17:42 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Zeker, bezoek daarom eens een festival met een ruim aanbod aan whisky's en/of sluit je aan bij een whisky club.
Cool. Thanks.quote:Op vrijdag 20 december 2013 15:18 schreef MadMaster het volgende:
www.whiskyfun.com
www.maltfascination.com
www.whiskyisrael.co.il
www.onversneden.com
www.whiskynotes.be (bij bottelingen van Belgische vrienden er wel een paar punten aftrekken )
Dit vooral.quote:Op vrijdag 20 december 2013 12:01 schreef MadMaster het volgende:
Wat de één zegt/proeft, hoeft een ander niet zo te ervaren.
Vergeet die dennegeurtoiletverfrisser smaak van laatst nietquote:Op zaterdag 21 december 2013 07:08 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Dit vooral.
Heb dat wel veel met onze whiskypoëet Karstman. Hij komt dan met hele verhalen over rozijntjes, appeltjes, honing, etc etc etc. terwijl ik er weer allemaal andere dingen uithaal. Soms zijn we het heel erg eens, maar vaak toch niet. Is ook weinig erg als het sapje je maar goed smaakt.
Het hele smaakgebeuren is ook netjes emperisch bewezen. De receptoren in de tong en vorm hoe het naar je neus gaat is bij bijna iedereen anders waardoor de smaak anders is.
Welke was dat. Die in de Natte?quote:Op zaterdag 21 december 2013 11:05 schreef Karstman het volgende:
[..]
Vergeet die dennegeurtoiletverfrisser smaak van laatst niet
AnCnoc is een zeer ondergewaardeerde complexe whisky als je het mij vraagt. Vind hem heerlijkquote:Op zaterdag 21 december 2013 20:00 schreef Daklem het volgende:
Mijn kast is ook weer gevuld met whisky.
Talisker 10yo
Lagavulin 16yo
Dalwhinnie 15yo
Old Pulteney 12yo
AnCnoc 12yo
Highland Park 12yo.
Mijn fles is nog dicht. Ik hoop dat ik dezelfde ervaring ga hebben. Door vele reviews ben ik namelijk erg benieuwd geworden naar de dram.quote:Op zaterdag 21 december 2013 20:44 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
AnCnoc is een zeer ondergewaardeerde complexe whisky als je het mij vraagt. Vind hem heerlijk
Als 'eerste' ervaring met bepaalde whisky gebieden voor beginners zou ik nu juist en de AnCnoc en de HP12 aanraden. Daarnaast de standaardbotteling van Old Pulteney en de Caol Ila 12yoquote:Op zondag 22 december 2013 12:41 schreef Daklem het volgende:
[..]
Mijn fles is nog dicht. Ik hoop dat ik dezelfde ervaring ga hebben. Door vele reviews ben ik namelijk erg benieuwd geworden naar de dram.
Gisteren de Highland Park 12yo open gemaakt. Viel mij niet tegen overigens. een tikkeltje rokerig en redelijk complex.
Die Doublewood is niet duur daarbij ga ik er geen famous grouse in mikken. Je kookt ook niet met slechte wijn dus waarom slechte whisky in je saus gooien...quote:Op maandag 23 december 2013 22:18 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Kan je geen goedkopere whisky gebruiken
Maakt geen donder uit welke whisky je er voor gebruikt.quote:Op maandag 23 december 2013 22:17 schreef Karstman het volgende:
Jongens en meisjes een vraagje. Ik moet morgen voor de kerst een whiskysaus maken. Nou vraagt het recept om 40ml Blair Athol 12yo maar dat heb ik niet. Wat zou lekker zijn door de saus. Nou dacht ik zelf in elk geval geen Islay maar eerder een speyside ofzo te gebruiken. Bijvoorbeeld een Benriach Claret of Balvenie DoubleWood, wat denken jullie?
Daarom kan je net zo goed een Glen Talloch nemen, je proeft het verschil echt niet door de mayo, ketchup en kruiden...quote:Op maandag 23 december 2013 22:56 schreef Karstman het volgende:
Echte whisky is natuurlijk honderd keer beter dan die 0,1% whiskyescence die er in die fabriekssaus zit.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
quote:Op dinsdag 24 december 2013 09:57 schreef robdriessen het volgende:
Keertje vliegen voor de zaak, keertje vliegen voor vakantie.
Buit: Glenfiddich 125th Anniversary Edition (43%, een peaty Glenfiddich!) en ... Stranahans Colorado Whiskey (47%, micro-distillery uit Denver). De flessen zijn nog dicht, maar wie weet voor hoe langNice, die Stranahan's vond ik behoorlijk goed te doen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mooie flesjes .
Ja, geproefd en m.i. geen hoogvlieger, net als de meeste OB Jura's.quote:Op dinsdag 24 december 2013 13:28 schreef robdriessen het volgende:
Zijn er hier trouwens mensen die de Isle of Jura Turas-Mara (de travel retail exclusive van Jura) al hebben mogen proeven/kopen/drinken? Hoe verhoudt 'ie zich tot de rest van de Jura familie? Aan- of afrader?
Ik zit helaas niet diep in het lingo. OB staat voor ...?quote:Op dinsdag 24 december 2013 13:35 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ja, geproefd en m.i. geen hoogvlieger, net als de meeste OB Jura's.
Licht zoet, maar toch vrij vlak, ondanks de gebruikte sherry- en portvaten...
Original Brand, dus uitgebracht door (de eigenaar van) de distilleerderij zelf, niet door een onafhankelijke bottelaar (= IB, Independent Bottler/Bottling...)quote:Op dinsdag 24 december 2013 13:39 schreef robdriessen het volgende:
[..]
Ik zit helaas niet diep in het lingo. OB staat voor ...?
Ah! Weer wat geleerd. Thanksquote:Op dinsdag 24 december 2013 13:57 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Original Brand, dus uitgebracht door (de eigenaar van) de distilleerderij zelf, niet door een onafhankelijke bottelaar (= IB, Independent Bottler/Bottling...)
Dito!quote:Op dinsdag 24 december 2013 16:27 schreef Karstman het volgende:
Fijne kerstdagen allemaal en vergeet het kerstdrammetje niet
Lekker snoepje is dat. Het is dan nu geen kerst meer, maar voor mij echt een kerstdrankje.quote:Op woensdag 25 december 2013 19:11 schreef gianni61 het volgende:
voor mij lag er een flesje aberlour a'bunadh onder de boom. ben benieuwd
Ziet er ook goed uit!quote:Op vrijdag 27 december 2013 09:41 schreef Karstman het volgende:
[ afbeelding ]
enige dat mist is een half citroentje voor het zuur.
Dit: http://www.whiskysite.nl/(...)islay-46-396-bottles precies je budget Port Askaig 19 trouwens ook. Anders een Uigeadail of een Big Peat Christmas en er zijn ook zat mooie independant Bunnahabhains.quote:Op vrijdag 27 december 2013 18:19 schreef CrashO het volgende:
De kerstman is hier weer erg lief geweest Heb de volgende flessen erbij kunnen zetten:
Finlaggan
Glenkinchie 12
Smokehead
Lagavulin 16
En van de baas een budget gekregen om zelf een lekkere fles uit te zoeken
Iemand nog suggesties voor een goeie Islay? Me huidige favorieten zijn de Laphroaig 10 en Ardbeg Blasda dus ik hou wel van een goeie stoot turf en rook. (Ja, zit nogal een prijsverschil tussen de twee, maar de Laphroaig is dan ook zo gruwelijk goed voor het relatief weinige geld ). Het budget mag ergens rond de 100 euro zitten.
quote:Op dinsdag 24 december 2013 09:57 schreef robdriessen het volgende:
Keertje vliegen voor de zaak, keertje vliegen voor vakantie.
Buit: Glenfiddich 125th Anniversary Edition (43%, een peaty Glenfiddich!) en ... Stranahans Colorado Whiskey (47%, micro-distillery uit Denver). De flessen zijn nog dicht, maar wie weet voor hoe langLeuk die 125th anniversery edition. Grappig met zo'n stukje perkament er bij. Zijn er meer edities die dat hebben?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Courage is what it takes to stand up and speak; courage is also what it takes to sit down and listen.
Die Askaig ziet er interessant uit. Bij die Ardbeg 12 krijg ik meer het idee dat hij zwaar overpriced is door de editie dan door de smaak. De reviews zijn wel positief maar niet 100 euro voor een 12 jarige Ardbeg positiefquote:Op zaterdag 28 december 2013 17:54 schreef Karstman het volgende:
Dit: http://www.whiskysite.nl/(...)islay-46-396-bottles precies je budget Port Askaig 19 trouwens ook.
Er zijn zat whisky's die naar perkament smaken...quote:Op zondag 29 december 2013 22:44 schreef knoffel het volgende:
[..]
Leuk die 125th anniversery edition. Grappig met zo'n stukje perkament er bij. Zijn er meer edities die dat hebben?
Niks nieuws onder de zon, toch?quote:Op maandag 30 december 2013 00:36 schreef hoogvlieger het volgende:
http://nos.nl/video/59181(...)ournaal+video%27s%29
Laten we hopen dat het mee gaat vallen, maar vermoed van niet. Een van de bekende welvaartspijlers van een land is de nationale bierconsumptie, maar de whiskyconsumptie kan daar evengoed in mee denk ik.
Nope, die andere ook niet. Echt mintgroenquote:
Jaaaaa!!!!quote:Op maandag 30 december 2013 22:37 schreef Joooo-pi het volgende:
De kleur van Bruighladdich?
Edit: allemaal ronde dozen.
post het plaatje dan eensquote:Op maandag 30 december 2013 22:39 schreef Vlindur het volgende:
[..]
Jaaaaa!!!!
Dank je!
Edit:
Daar had ik op een andere site al naar gekeken, maar ze hebben dus hun uiterlijk veranderd. Met Google vind je nog wel de oude
Blik was ook rond idd. Maar die zat natuurlijk in een vierkante doosquote:Op maandag 30 december 2013 22:48 schreef gianni61 het volgende:
[..]
post het plaatje dan eens
Bij dit mintgroen moest ik ook aan bruichladdich denken maar ik ken ze alleen in een rond blik
Blik is de verpakking die komen niet met nog een doos eromheen.quote:Op maandag 30 december 2013 22:56 schreef Vlindur het volgende:
[..]
Blik was ook rond idd. Maar die zat natuurlijk in een vierkante doos
DOH
Die heb ik allebei nog staan.quote:Op maandag 30 december 2013 22:56 schreef Vlindur het volgende:
[..]
Blik was ook rond idd. Maar die zat natuurlijk in een vierkante doos
DOH
12.5 bestaat niet. Dus het zal waarschijnlijk de 12 of 15 zijn geweest.
[ afbeelding ]
http://www.whisky-distill(...)uichladdich_EN.shtml
Nou, we hebben het er nu nog over. Dus voor ons (geen vaste whiskeydrinkers) wèl heel bijzonderquote:Op maandag 30 december 2013 23:33 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Die heb ik allebei nog staan.
Oude serie, maar niet heel bijzonder...
Per 6 zaten ze inderdaad in een doos, niet per stuk...
Goh, daar had ik nog helemaal niet bij stilgestaan! Als er een distilleerderij daar in buurt zit zou ik verwachten dat die even niets doen... Of er moet vraag zijn naar whisky die licht geeft in het donker .quote:Op dinsdag 31 december 2013 01:39 schreef LadyOracle het volgende:
Misschien een gekke vraag, maar ik vraag me af wat de effecten van Fukushima zijn op de Japanse whisky. Qua veiligheid, maar ook qua prijs. Weet iemand daar iets over? Of liggen de distilleerderijen daar allemaal ver vandaan?
Is destijds, vlak na de tsunami/kerncentrale ellende, al onderzocht en ik ben zelf ook na de ramp in Japan geweest. De ramp heeft nauwelijks invloed gehad op whisky produktie of -prijzen, alleen de Sasanokawa distillery heeft schade geleden...quote:Op dinsdag 31 december 2013 01:39 schreef LadyOracle het volgende:
Misschien een gekke vraag, maar ik vraag me af wat de effecten van Fukushima zijn op de Japanse whisky. Qua veiligheid, maar ook qua prijs. Weet iemand daar iets over? Of liggen de distilleerderijen daar allemaal ver vandaan?
quote:From Chris Bunting at Nonjatta; Further to the couple of posts I have put up trying to address concerns about the affect of the situation at the Fukushima No. 1 Nuclear Power (1,2) on Japanese Whisky, No. 1 drinks has done voluntary testing to clear up some facts about the whisky they are importing. In summary, there was no trace of radioactive material in whiskies stored at Chichibu or Karuizawa. I have posted No. 1s press release below. It offers exactly what we need now: facts.
Thanks. Nu durf ik wel weer Yamazaki te bestellen. ;-)quote:Op dinsdag 31 december 2013 13:57 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Is destijds, vlak na de tsunami/kerncentrale ellende, al onderzocht en ik ben zelf ook na de ramp in Japan geweest. De ramp heeft nauwelijks invloed gehad op whisky produktie of -prijzen, alleen de Sasanokawa distillery heeft schade geleden...
Zie ook http://nonjatta.blogspot.(...)ying-its-whisky.html
Van dezelfde website:
[..]
Ik heb Yamazaki bezocht tijdens mijn trip naar Japan.quote:Op woensdag 1 januari 2014 14:24 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Thanks. Nu durf ik wel weer Yamazaki te bestellen. ;-)
Nou ja, het is vooral de waterkwaliteit waar ik me zorgen om maakte, niet zozeer directe straling oid.quote:Op woensdag 1 januari 2014 22:26 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ik heb Yamazaki bezocht tijdens mijn trip naar Japan.
Dat ligt dusdanig ver van Fukushima af dat ze daar op het moment van de aardbeving niet eens iets hebben gemerkt van de ellende ten noorden van hen...
In 2012 waren de WWD eind januari, in 2013 een week later.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 15:45 schreef Winski05 het volgende:
Weet iemand of er binnenkort weer Wilde Whisky Dagen bij de G&G zijn? Kan me herinneren dat er vorig jaar rond deze periode zo'n actie was.
Heb een G&G cadeaubon en wil die het liefst tijdens die dagen gaan besteden..
Afgelopen weken ook een paar leuke flessen aan m'n collectie kunnen toevoegen:
Ben Nevis 10
GlenDronach 15 Revival
Caol Ila 2004/2012 'Saint & Peat' vWees
Tamdhu 2005 vWees
3x 50ml Hibiki 17
Waar heb je die Caol Ila gekocht? Ik wil ook wel zo'n flask.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 20:06 schreef Ceased2Be het volgende:
Oudjaarsdag me op deze 2 getracteerd, De Caol Ila 12yr omdat de oude fles nagenoeg op was. De Lagavulin is nieuw in de collectie
[ afbeelding ]
Bij de plaatselijke slijterij hier in den boschquote:Op zondag 5 januari 2014 13:09 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Waar heb je die Caol Ila gekocht? Ik wil ook wel zo'n flask.
Ik wil ook zo'n dingquote:Op zondag 5 januari 2014 22:27 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
Bij de plaatselijke slijterij hier in den bosch
Flask is leuk trouwens:
[ afbeelding ]
Ik bedoelde specifiek een Caol Ila flask (mijn lievelingsdrankje )quote:Op maandag 6 januari 2014 09:02 schreef MadMaster het volgende:
[ afbeelding ]
Met glaasjes en, handig, trechtertje: http://www.festivalking.c(...)pfles-kopen-rvs.html
Heeft de site van Whiskybase geen mobiele layout oid?quote:Op maandag 6 januari 2014 09:53 schreef Pizzahut het volgende:
Afgelopen kerst de whisky Bunnahabhain gekregen van mijn vriendin. Een erg verrassende whisky met een noterige smaak en een fruitige afdronk.
http://whiskybase.com/whiskies.php?merkid=85&whiskyid=19136
[ afbeelding ]
Weet iemand trouwens een goede Whisky app voor iOs? Voor wijn gebruik ik Vivino. Ik ben opzoek naar een soortgelijke app maar dan voor whisky.
Die hebben zelfs een eigen app, zowel voor Android als iOS...quote:Op maandag 6 januari 2014 11:17 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Heeft de site van Whiskybase geen mobiele layout oid?
Daar kan je alleen niet zelf nieuwe whisky's aan toe voegen, is daardoor een heel beperkte app...quote:Op maandag 6 januari 2014 11:21 schreef robdriessen het volgende:
Op het Whiskyfestival in Den Haag is vorig jaar ook een app gelanceerd: http://whiskyapp.nl/
Ik heb Whisky Companion en Scottish Whisky News maar dat is beide voor Android, geen idee of die er ook in een appelige versie zijn. Moet wel zeggen dat ik Whisky Companion nog redelijk beperkt vindt, misschien toch de Whiskybase app maar eens kopen.quote:Op maandag 6 januari 2014 09:53 schreef Pizzahut het volgende:
Weet iemand trouwens een goede Whisky app voor iOs? Voor wijn gebruik ik Vivino. Ik ben opzoek naar een soortgelijke app maar dan voor whisky.
Balen. Ik heb Windows Phone 8.quote:Op maandag 6 januari 2014 11:20 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Die hebben zelfs een eigen app, zowel voor Android als iOS...
http://www.vvvcadeaubon.nl/cadeaubon-gekregen/quote:Op zondag 12 januari 2014 17:16 schreef Karstman het volgende:
Dat zijn de betere loterijprijzen. Heb op mijn werk als kerstgeschenk VVV bonnen gekregen, maar eens vragen of de andere slijter ze aanneemt, de Druiventuin doet dat in elk geval niet.
Hmm zo te zien dus niet... Ook Gall & Gall niet zelfs. Ah maar de Keukenhof wel, ga ik daar wel heen... ofzo...quote:Op zondag 12 januari 2014 17:18 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
http://www.vvvcadeaubon.nl/cadeaubon-gekregen/
Kan je daar checken.
Nieuw, nieuw, nieuw sinds afgelopen vrijdag...quote:Op maandag 13 januari 2014 21:53 schreef Karstman het volgende:
Heb ik net mijn hele sample verzameling (ok het zijn er 35 dus zoveel werk was het nou ook weer niet) netje in een Excel sheetje gezet, zie ik dat je op de vernieuwde Whiskybase ook samples kunt aangeven.. dat was eerst niet...
Cool! Ik heb er al een keer om gevraagd en foto's geüpload (van miniaturen) en ik kreeg als reactie dat ze er mee bezig waren .quote:Op maandag 13 januari 2014 22:40 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Nieuw, nieuw, nieuw sinds afgelopen vrijdag...
Miniaturen? Die worden volgens mij niet geplaatst, alleen reguliere bottelingen waar die miniaturen meestal een mini-uitvoering van zijn...quote:Op maandag 13 januari 2014 23:05 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Cool! Ik heb er al een keer om gevraagd en foto's geüpload (van miniaturen) en ik kreeg als reactie dat ze er mee bezig waren .
Hmm het is een beetje een mengelmoesje bij mij van samples uit flessen, miniuitvoeringen en speciale "miniature only" bottelingen:quote:Op dinsdag 14 januari 2014 15:43 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Miniaturen? Die worden volgens mij niet geplaatst, alleen reguliere bottelingen waar die miniaturen meestal een mini-uitvoering van zijn...
Je kan in je Whiskybase collectie nu wel samples opnemen van al aanwezige flessen. Ik begin daar zelf niet aan, iets te veel samples daarvoor...quote:Op dinsdag 14 januari 2014 16:42 schreef Karstman het volgende:
[..]
Hmm het is een beetje een mengelmoesje bij mij van samples uit flessen, miniuitvoeringen en speciale "miniature only" bottelingen:
[ afbeelding ]
Nee, geen ook behoefte aan gekoelde whisky.quote:Op maandag 13 januari 2014 23:03 schreef ukga het volgende:
iemand ervaring met whisky rocks/stones?
en waar heb je ze gekocht?
ik wel maar hou niet van ijs/verwaterde wiskey.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 20:03 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Nee, geen ook behoefte aan gekoelde whisky.
Ik weet dat Gordon & MacPhail in Elgin ze verkoopt, verder ben ik ze nog niet in een winkel tegen gekomen...
Buffalo Tracequote:Op woensdag 15 januari 2014 01:20 schreef Ringo het volgende:
Kan iemand me andere aanbevelingen doen?
Ik heb nog een gesloten fles Blanton's Straight from the Barrel staan.quote:Op woensdag 15 januari 2014 01:20 schreef Ringo het volgende:
Ik geloof niet dat het hier heel populair is, maar ik blijf de American whiskey promoten. Heerlijk losbandige drank, product van het zoete zuiden, in vergelijking met de koude strengheid van scotch.
Momenteel drink ik graag Wild Turkey 101 proof, en in het bijzonder de 8 years. Fantastische whiskey: kruidig, rozijnen, hooi, rauw deeg. De 'gewone' 101 is ook lekker maar mist het droge sherry-achtige van de 8 years.
Nu ik wat meer om me heen heb geproefd, ga ik sommige whiskey's heel saai vinden en eigenlijk nauwelijks het drinken waard.
Op mijn verlanglijst staan (whiskey met een goede reputatie en nog enigszins betaalbaar):
- Knob Creek 9 years
- Woodford Reserve
- Blanton's Original
- Wild Turkey Rare Breed
Kan iemand me andere aanbevelingen doen?
Damn, daarvan heb ik een tijd geleden de fles leeg gemaakt, had ik toch zuiniger moeten zijn!quote:Op donderdag 16 januari 2014 10:17 schreef JeMoeder het volgende:
Geen fan van Black Label. De Green Label was de enige en enigste JW die ik dronk en die is al een maand of 9 uit productie. Heb er nog een halfje van staan en daar ben ik dan ook zuinig op.
Er zijn nog slijters die wat flessen hebben staan, maar de prijzen zijn wel verdubbeld ondertussen. Meer dan 30 euro wil ik echt niet betalen voor een fles JW. Als hij nu hemels lekker was dan had ik er wel wat voor over, maar het is gewoon een lekkere ongecompliceerde blend.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 08:36 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Damn, daarvan heb ik een tijd geleden de fles leeg gemaakt, had ik toch zuiniger moeten zijn!
Mwoah, ik ga er nu niet echt naar op zoek. Heb nog (te?)veel flessen open staan die toch voorrang krijgen en de wishlist groeit ook gestaag .quote:Op vrijdag 17 januari 2014 08:42 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Er zijn nog slijters die wat flessen hebben staan, maar de prijzen zijn wel verdubbeld ondertussen. Meer dan 30 euro wil ik echt niet betalen voor een fles JW. Als hij nu hemels lekker was dan had ik er wel wat voor over, maar het is gewoon een lekkere ongecompliceerde blend.
Oa drankdozijn had nog wat staan vorige week.
Je kan ze ook zelf makenquote:Op maandag 13 januari 2014 23:03 schreef ukga het volgende:
iemand ervaring met whisky rocks/stones?
en waar heb je ze gekocht?
ik heb al lopen googlen waar ik zeepssteen kan kopen maar nog niet echt een goede site gevonden.quote:
Mag ik vragen waarom je een single malt zou afkoelen? Juist dan slaan je receptoren/smaakpapillen dicht (door de koude) en proef je het gehele 'boeket' van de whisky niet meer.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 22:00 schreef ukga het volgende:
[..]
ik heb al lopen googlen waar ik zeepssteen kan kopen maar nog niet echt een goede site gevonden.
Ik vind het wel een goed plan om het zelf te zagen!
Misschien wil hij bourbon drinkbaar maken.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 22:19 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Mag ik vragen waarom je een single malt zou afkoelen? Juist dan slaan je receptoren/smaakpapillen dicht (door de koude) en proef je het gehele 'boeket' van de whisky niet meer.
Maker's Mark.quote:Op woensdag 15 januari 2014 01:20 schreef Ringo het volgende:
Ik geloof niet dat het hier heel populair is, maar ik blijf de American whiskey promoten. Heerlijk losbandige drank, product van het zoete zuiden, in vergelijking met de koude strengheid van scotch.
Momenteel drink ik graag Wild Turkey 101 proof, en in het bijzonder de 8 years. Fantastische whiskey: kruidig, rozijnen, hooi, rauw deeg. De 'gewone' 101 is ook lekker maar mist het droge sherry-achtige van de 8 years.
Nu ik wat meer om me heen heb geproefd, ga ik sommige whiskey's heel saai vinden en eigenlijk nauwelijks het drinken waard.
Op mijn verlanglijst staan (whiskey met een goede reputatie en nog enigszins betaalbaar):
- Knob Creek 9 years
- Woodford Reserve
- Blanton's Original
- Wild Turkey Rare Breed
Kan iemand me andere aanbevelingen doen?
Ik hoor echt supergoeie dingen over deze corn whiskey.. verleiding is groot om hem te bestellenquote:Op woensdag 15 januari 2014 11:43 schreef Ringo het volgende:
Ik keek laatst naar een aflevering van Penoza en daar zette iemand een fles Mellow Corn aan de mond. Dat is ook bijzonder spul, gebrouwen van 90% maïs. Zoet, licht (en dat voor 50%), bananen, rijp fruit. Geen topwhiskey maar leuk om in de kast te hebben. Je moet er eens een old fashioned mee maken. . Lekker retro look ook, die fles.
[ afbeelding ]
Drankdozijn heeft hem helaas niet meer op voorraad.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 01:34 schreef samthegreat5 het volgende:
Ik hoor echt supergoeie dingen over deze corn whiskey.. verleiding is groot om hem te bestellen
quote:Op zaterdag 18 januari 2014 00:14 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Misschien wil hij bourbon drinkbaar maken.
je hoeft ze niet per se in je whisky te gooien. Maar alsnog ikhou nou eenmaal van een koele whiskyquote:Op vrijdag 17 januari 2014 22:19 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Mag ik vragen waarom je een single malt zou afkoelen? Juist dan slaan je receptoren/smaakpapillen dicht (door de koude) en proef je het gehele 'boeket' van de whisky niet meer.
Juist die zoete losbandigheid heeft mij altijd twee keer doen nadenken alvorens een glas Amerikaanse whiskey te nemen.quote:Op woensdag 15 januari 2014 01:20 schreef Ringo het volgende:
Ik geloof niet dat het hier heel populair is, maar ik blijf de American whiskey promoten. Heerlijk losbandige drank, product van het zoete zuiden, in vergelijking met de koude strengheid van scotch.
Momenteel drink ik graag Wild Turkey 101 proof, en in het bijzonder de 8 years. Fantastische whiskey: kruidig, rozijnen, hooi, rauw deeg. De 'gewone' 101 is ook lekker maar mist het droge sherry-achtige van de 8 years.
Nu ik wat meer om me heen heb geproefd, ga ik sommige whiskey's heel saai vinden en eigenlijk nauwelijks het drinken waard.
Op mijn verlanglijst staan (whiskey met een goede reputatie en nog enigszins betaalbaar):
- Knob Creek 9 years
- Woodford Reserve
- Blanton's Original
- Wild Turkey Rare Breed
Kan iemand me andere aanbevelingen doen?
Dat kan, maar het is een natuurlijke zoetheid, vooral afkomstig van de maïs (bourbon moet voor minstens 51% uit maïs gemaakt zijn). Er is geen suiker aan bourbon toegevoegd. Het productieproces van bourbon is even zuiver als van scotch.quote:Op zondag 19 januari 2014 13:02 schreef Actaeon het volgende:
[Juist die zoete losbandigheid heeft mij altijd twee keer doen nadenken alvorens een glas Amerikaanse whiskey te nemen.
quote:http://www.nu.nl/algemeen(...)jna-467000-euro.html
Fles whisky brengt bijna 467.000 euro op
Een fles whisky is bij veilinghuis Sotheby's in Hongkong van de hand gegaan voor bijna 467.000 euro (4,9 miljoen Hongkongse dollar).
De recordprijs is betaald voor een bijzondere zesliterfles Macallan. De Macallan-distilleerderij heeft ooit maar vier flessen van de zaterdag geveilde Imperiale 'M' Decanter gemaakt. De kristallen fles is gemaakt door Lalique, is 70 centimeter hoog en weegt gevuld 16,8 kilogram.
Goede doelen
De opbrengst was hoger dan de verwachte 190.000 tot 381.000 euro en gaat voor het grootste deel naar goede doelen in Hongkong.
Het vorige record werd in 2010 gevestigd bij Sotheby's in New York. Toen betaalde een liefhebber omgerekend bijna 340.000 euro voor een 'goed glas'.
(ANP)
http://www.nu.nl/algemeen(...)jna-467000-euro.html
Dank je, maar ik pas nog steeds...quote:Op zondag 19 januari 2014 13:36 schreef Ringo het volgende:
[..]
Hoe dan ook, mijn favoriete bourbon voor nu, Wild Turkey 101 proof 8 years, kan ik iedere whisky- of scotch-liefhebber aanraden.
Sjeu, wat een eenkennigheid...quote:
Hoezo, als je iets niet zo lekker vind, dan is het toch niet lekker? Een ander kan het dan nog steeds heerlijk vinden. Ik snap het probleem niet zo, smaken verschillen nu eenmaal.quote:
Nee, ik heb het gedronken, ben zelfs in de distilleerderij in de USA geweest en vind het simpelweg niet lekker...quote:
Om je gerust te stellen, ook sommige Schotse whisky's vind ik niet lekker...quote:
Oh ja dat is altijd bijzonder als hij er is met al die oude flessen. Heb ook wel wat dingen geproefd die je nooit meer tegen gaat komen, kan me zo een oude Linkwood en een St. Magdalene herinneren.quote:Op zondag 19 januari 2014 20:47 schreef MadMaster het volgende:
Heb afgelopen Amsterdams Whisky Weekend wat unieke whisky's kunnen proeven bij Geert Bero, o.a. de Highland Park Dragon 1973 en de Aultmore Centenary 16y.
Waarschijnlijk once in a lifetime drams...
Ook nog proefpanel gespeeld voor een aantal whisky's die nog op de markt moeten komen (of juist niet)...
Afgelopen weekend stonden er diverse personen met hun (min of meer) prive verzameling.quote:Op zondag 19 januari 2014 21:05 schreef Karstman het volgende:
[..]
Oh ja dat is altijd bijzonder als hij er is met al die oude flessen. Heb ook wel wat dingen geproefd die je nooit meer tegen gaat komen, kan me zo een oude Linkwood en een St. Magdalene herinneren.
Heb je de nieuwe Glenmorangie Companta ook al geproefd, de beoogd whisky van het jaar 2014? Ik wel vrijdag, vond er niet veel aan... niet vies maar miste een hoop diepgang.
Oh ja ik beweer ook niet dat het niet zuiver is of iets dergelijks, het is qua whiskey gewoon niet mijn voorkeur. Ik hou juist van dat strenge, ingetogen, beklemmende gelaagde rokerige dat je in Schotse varianten kan vinden.quote:Op zondag 19 januari 2014 13:36 schreef Ringo het volgende:
[..]
Dat kan, maar het is een natuurlijke zoetheid, vooral afkomstig van de maïs (bourbon moet voor minstens 51% uit maïs gemaakt zijn). Er is geen suiker aan bourbon toegevoegd. Het productieproces van bourbon is even zuiver als van scotch.
Je zou eens kunnen kijken naar rye whiskey als je huivert voor het zoete.
Hoe dan ook, mijn favoriete bourbon voor nu, Wild Turkey 101 proof 8 years, kan ik iedere whisky- of scotch-liefhebber aanraden.
Was een erg gezellige proeverij. Ik had echter wel wat meer last dan Karstman de volgende ochtendquote:Op zondag 19 januari 2014 20:42 schreef Karstman het volgende:
Gister weer een gezellige thuisproeverij gehad met 8 man bij een vriend. De Line-up was als volgt:
Benromach Organic
Glen Garioch Virgin Oak
Cù Bòcan (Tomatin)
Glendronach 14 Virgin Oak
Bunnahabhain Darach Ur
Bruichladdich X4+3
Dalmore 11yo virgin oak (Exclusive Casks by CWC)
Glenmorangie Ealanta
En een Bruichladdich Guyana Rum en een extra gerijpte Remy Martin VSOP als Mystery glass voorproefjes. Al met al een erg smakelijke avond en een beetje zwaar hoofd vanochtend!
Zeker een gezellig kippenhok.quote:Op maandag 20 januari 2014 11:56 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Was een erg gezellige proeverij. Ik had echter wel wat meer last dan Karstman de volgende ochtend
Noem je me nou een kip?quote:
Heel soms zit er wel een goed geprijsde bij hoorquote:Op maandag 20 januari 2014 14:13 schreef totalatool het volgende:
Bedankt voor deze associatie:
On topic: de Wilde Whisky Dagen zijn inderdaad begonnen. Allemaal rennen naar de Gall&Gall dus!
(om vervolgens met lege handen en teleurgesteld weer naar huis te gaan)
De prijs is wel OK, hetgeen wat je er voor krijgt vaak niet...quote:Op maandag 20 januari 2014 14:14 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Heel soms zit er wel een goed geprijsde bij hoor
Gelderse Vallei was wel een juweeltje hoorde ik!quote:Op maandag 20 januari 2014 14:19 schreef MadMaster het volgende:
[..]
De prijs is wel OK, hetgeen wat je er voor krijgt vaak niet...
Anderhalve liter slobberwhisky voor 23 euro.quote:Op maandag 20 januari 2014 14:19 schreef MadMaster het volgende:
De prijs is wel OK, hetgeen wat je er voor krijgt vaak niet...
Je WC was nog nooit zo schoon!quote:Op maandag 20 januari 2014 14:19 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Gelderse Vallei was wel een juweeltje hoorde ik!
Ik kan je 6 liter spiritus leveren voor ¤4,80...quote:Op maandag 20 januari 2014 14:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Anderhalve liter slobberwhisky voor 23 euro.
in huis hebben en daar doe ik verder helemaal niks mee dus dat vind ik dan weer zonde. Misschien als ik eens in een cocktailbar ben...quote:• 25ml Rode Vermouth (bijv. Carpano Antica Formula)
• 25ml Cherry Heering (of De Kuyper Cherry Brandy)
Same here. Ik heb alleen Angostura in huis voor een Old Fashioned, en die maak ik heel af en toe. Verder drink ik mijn whisky puur of met water.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 10:36 schreef Karstman het volgende:
Nee eigenlijk niet. Heb ooit wel eens een whisksy sour gemaakt maar verder hou ik het toch liever bij het pure spul. Niet dat ik tegen experimenteren ben maar je moet voor de meeste cocktails allemaal zooi zoals
[..]
in huis hebben en daar doe ik verder helemaal niks mee dus dat vind ik dan weer zonde. Misschien als ik eens in een cocktailbar ben...
Ik heb het voorrecht om een fles de Kuyper's Cherry Brandy XO te hebben. Die is naar mijn bescheiden mening nog beter dan Bols. Maar ik ben bevooroordeeld, ik woon in het stadje waar Nolet en De Kuyper gevestigd zijnquote:Op dinsdag 21 januari 2014 10:36 schreef pipster het volgende:
Deze klinkt inderdaad wel lekker, ga ik eens maken. Ik zou alleen niet met likeur van De Kuyper als alternatief aanbieden, Bols is dan een beter substituut bij de likeuren.
Old Fashioned.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 09:38 schreef robdriessen het volgende:
Even uit nieuwsgierigheid: zijn hier eigenlijk ook liefhebbers die wel eens whisky-cocktails maken? Old-Fashioned, Whisky Sour, Sazerac, Manhattan, etc.
Voor mij geldt precies hetzelfde. Cocktailtje op zijn tijd OK, maar al die shit in huis halen is niks.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 10:36 schreef Karstman het volgende:
Nee eigenlijk niet. Heb ooit wel eens een whisksy sour gemaakt maar verder hou ik het toch liever bij het pure spul. Niet dat ik tegen experimenteren ben maar je moet voor de meeste cocktails allemaal zooi zoals
[..]
in huis hebben en daar doe ik verder helemaal niks mee dus dat vind ik dan weer zonde. Misschien als ik eens in een cocktailbar ben...
Spritzers zijn weer helemaal hip joh! Op het Best Kept Secret festival vorig jaar was er zelfs een speciale spritz drank tent!quote:Op woensdag 22 januari 2014 16:59 schreef Karstman het volgende:
Ja 1 fles ok, niet dat ik verder rode vermouth drink, het is potdorie de jaren 70 niet meer (zelfde geldt voor de Spritzers maar dan jaren 80). Maar dan zie ik ook Cherry brandy (da's 2 flessen). In dat andere recept zit ook Orgeat, whatever that may be (dat is 3). Dan wil je vast ook nog wel eens een andere coctail en moet je Agnotisch Bitter hebben (inmiddels zit ik op 4 flessen spul (netter woord dan zooi of shit)) en vast ook nog wel een likeur of wat... Dat past allemaal niet in de kast...
Ik ben niet verbaasd, er zijn ook mannen die Jillz drinken...quote:Op woensdag 22 januari 2014 21:30 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Spritzers zijn weer helemaal hip joh! Op het Best Kept Secret festival vorig jaar was er zelfs een speciale spritser drank tent!
Dezelfde types die Passoa-jus drinkenquote:Op woensdag 22 januari 2014 21:31 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik ben niet verbaasd, er zijn ook mannen die Jillz drinken...
Dat was 1 keer en de serveerster had me er in geluisd. Moet je dit nu telkens blijven oprakelen?quote:Op woensdag 22 januari 2014 21:31 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik ben niet verbaasd, er zijn ook mannen die Jillz drinken...
Ik drink dat spul allemaal ook niet hoor, laat dat duidelijk zijn!quote:Op woensdag 22 januari 2014 21:31 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik ben niet verbaasd, er zijn ook mannen die Jillz drinken...
Ik had het over spritz, niet spritzer. Het Italiaanse aperitief: prosecco, Aperol (of rode vermouth), sodawater en sinaasappelschil. Je moet wel een tot op het bot verkleumde mopperschot zijn om daar op een goede zomeravond nee tegen te zeggen.quote:Op woensdag 22 januari 2014 21:30 schreef Orbeatle het volgende:
Spritzers zijn weer helemaal hip joh! Op het Best Kept Secret festival vorig jaar was er zelfs een speciale spritz drank tent!
*meld*quote:Op woensdag 22 januari 2014 22:21 schreef Ringo het volgende:
[..]
Ik had het over spritz, niet spritzer. Het Italiaanse aperitief: prosecco, Aperol (of rode vermouth), sodawater en sinaasappelschil. Je moet wel een tot op het bot verkleumde mopperschot zijn om daar op een goede zomeravond nee tegen te zeggen.
Grotere kast. Dat doet Piet ook om de twee jaar.quote:Op woensdag 22 januari 2014 16:59 schreef Karstman het volgende:
Dat past allemaal niet in de kast...
Dat was mij reeds duidelijk eigenlijk, dat het daar om ging...quote:Op woensdag 22 januari 2014 22:21 schreef Ringo het volgende:
[..]
Ik had het over spritz, niet spritzer. Het Italiaanse aperitief: prosecco, Aperol (of rode vermouth), sodawater en sinaasappelschil. Je moet wel een tot op het bot verkleumde mopperschot zijn om daar op een goede zomeravond nee tegen te zeggen.
Een van die vliegtuigtrolleys wordt een bar, ik zie mogelijkhedenquote:Op donderdag 23 januari 2014 00:14 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Grotere kast. Dat doet Piet ook om de twee jaar.
Buiten dat die uit productie is weet ik er weinig van. Ik heb de 15 Fine Oak wel eens gehad, maar de Fine Oak serie was/is toch echt wel anders dan de meer klassieke Sherry Oak reeks.quote:Op donderdag 23 januari 2014 13:42 schreef LenP het volgende:
Bij de Gall en Gall hebben ze de wilde whisky weken.
Mijn oog is gevallen op de Macallan 12y fine oak. Bekend bij iemand?
Ja, mee bekend en ik zou 'm niet (nog eens) aanschaffen.quote:Op donderdag 23 januari 2014 13:42 schreef LenP het volgende:
Bij de Gall en Gall hebben ze de wilde whisky weken.
Mijn oog is gevallen op de Macallan 12y fine oak. Bekend bij iemand?
Voor veel minder geld kun je ook wel een andere weinig zeggende whisky aanschaffen.quote:Op donderdag 23 januari 2014 13:42 schreef LenP het volgende:
Bij de Gall en Gall hebben ze de wilde whisky weken.
Mijn oog is gevallen op de Macallan 12y fine oak. Bekend bij iemand?
Ik zie ook Glen Talloch? Is dat wat?quote:Op donderdag 23 januari 2014 22:04 schreef pavv het volgende:
[..]
Voor veel minder geld kun je ook wel een andere weinig zeggende whisky aanschaffen.
Als je dan toch bij de Gall een whisky wilt kopen kun je misschien ook eens kijken naar de Glenfarclas 15, de 8 jaar oude Glendronach, Nikka from the Barrel, Clynelish 14, Glenlivet 15, Caol Ila 12.
Dit zijn whiskies waar i.i.g. smaak aan zit.... of het jouw smaak is zul je zelf moeten uitvinden succes!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zoooo Dat gaat lekkerquote:Op vrijdag 24 januari 2014 10:52 schreef Cynix ® het volgende:
Vandaag net een doosje whisky ontvangen. Ik kan er weer even tegenaan!
Geen hele dure jongens, maar gewoon lekkere flesjes (hoop ik, ik heb ze nog niet allemaal eerder geproefd):
• Bowmore 15years Darkest 70cl
• Finlaggan Cask Strength 70cl
• The Ileach Peaty 70cl
• Bruichladdich Rocks 70cl
• Birnie Moss - Intensely Peated 70cl
En voor schoonma voor door de cola:
• Glen Talloch 1ltr
Behalve die Glen Talloch dan, echt komisch vies dat spulquote:
Yep.quote:
Die hoef ik gelukkig niet zelf te drinken.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 11:34 schreef Saind het volgende:
Behalve die Glen Talloch dan, echt komisch vies dat spul
Het kan erger. Het smerigste goedje dat ik ooit heb gedronken komt uit de Makro en het woord 'whisky' kwam niet eens voor op de fles terwijl hij wel bij de whisky blends stond. Het was een 'blend of distilled spirits'. Cola maakte het er ook niet drinkbaarder op. Blijf ver weg van Commander Blend.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 11:34 schreef Saind het volgende:
[..]
Behalve die Glen Talloch dan, echt komisch vies dat spul
.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 12:55 schreef robdriessen het volgende:
[..]
Het kan erger. Het smerigste goedje dat ik ooit heb gedronken komt uit de Makro en het woord 'whisky' kwam niet eens voor op de fles terwijl hij wel bij de whisky blends stond. Het was een 'blend of distilled spirits'. Cola maakte het er ook niet drinkbaarder op. Blijf ver weg van Commander Blend.
ivm 35% alcohol, denk ikquote:Op vrijdag 24 januari 2014 12:55 schreef robdriessen het volgende:
[..]
Het kan erger. Het smerigste goedje dat ik ooit heb gedronken komt uit de Makro en het woord 'whisky' kwam niet eens voor op de fles terwijl hij wel bij de whisky blends stond. Het was een 'blend of distilled spirits'. Cola maakte het er ook niet drinkbaarder op. Blijf ver weg van Commander Blend.
Als je flessen mist kan je ze insturen!quote:Op vrijdag 24 januari 2014 15:55 schreef robdriessen het volgende:
Met dank aan Orbeatle's sig, zelf net even uit mijn hoofd een lijstje gemaakt. Ik mis wel een aantal van mijn flessen in de database. Maar goed, hier een groot deel van mijn collectie.
Mooi dat ik daar een bescheiden bijdrage aan heb kunnen leveren .quote:Op vrijdag 24 januari 2014 15:55 schreef robdriessen het volgende:
Met dank aan Orbeatle's sig, zelf net even uit mijn hoofd een lijstje gemaakt. Ik mis wel een aantal van mijn flessen in de database. Maar goed, hier een groot deel van mijn collectie.
Best leuke whiskey. Afgelopen zomer gehad, heeft me prima gesmaakt.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 10:24 schreef don_calzone het volgende:
Deze net van m'n vriendin gehad vanavond eens lekker proberen en van genieten
[ afbeelding ]
Het ergste wat ik op heb is 'Johnny Wadie's Black Table'quote:Op vrijdag 24 januari 2014 12:55 schreef robdriessen het volgende:
[..]
Het kan erger. Het smerigste goedje dat ik ooit heb gedronken komt uit de Makro en het woord 'whisky' kwam niet eens voor op de fles terwijl hij wel bij de whisky blends stond. Het was een 'blend of distilled spirits'. Cola maakte het er ook niet drinkbaarder op. Blijf ver weg van Commander Blend.
Lekker zachte whisky, al vond ik 'm wat neutraal en vlak. Nou ja, zeker niet echt slecht.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 10:24 schreef don_calzone het volgende:
Deze net van m'n vriendin gehad vanavond eens lekker proberen en van genieten
[ afbeelding ]
Ik ga hem vanavond proeven en zal dan mijn menig er over met jullie delenquote:Op zaterdag 25 januari 2014 12:59 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Lekker zachte whisky, al vond ik 'm wat neutraal en vlak. Nou ja, zeker niet echt slecht.
Ik proefde een wat honingachtige smaak.
Oh... dat is inderdaad niet slecht.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 12:47 schreef gadeweerd het volgende:
Eén van de weinige aantrekkelijk geprijsde flessen tijdens de G&G whisky dagen; glenfiddich 21 yo voor ¤63
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |