abonnement Unibet Coolblue
pi_160197229


Dag Luitjes,

Wederom een review van mij en wederom een van een SJCAM Action camera.

Inmiddels heb ik enkele Sjcam’s eerder reviewed (SJ4000, Sj5000+ en de X1000).
Eerder heb ik al aangegeven dat ik de benamingen vrij verwarrend vind. De SJ5000 kwam in meerdere versies uit. De SJ5000, De SJ500 Wifi en de SJ5000+. De laatste had uiteraard ook gewoon WIFI en was volgens SJCam hun beste model in de SJ5000 Serie. Alleen was deze dan weer voorzien van een Ambarella chipset i.p.v. een Novatek in de andere modellen. Met name een ‘low-light’ situaties zou de Ambarella chipset beter presenteren. Afijn, terugkomend op de verwarrende benaming komt daar met de SJ5000x weer een struikelblok bij. Twee zelfs, maar dat zal ik hieronder verder uitleggen

De SJ5000x is volgens SJCAM de beste actioncamera van de huidige series. Het probleem is echter over welke SJ5000x hebben we het. Want je voelt het misschien al weer aankomen, maar de Sj5000x is er in twee soorten. Zo hebben we uiteindelijk de Sj5000x Limited edition, en de SJ5000x Elite.
Handig he!?

Kort gezegd is de ‘beste’ uit deze twee Sj5000x versies, de elite versie.
Deze heeft een Sony sensor(IMX078 sensor) en heeft de mogelijkheid om in 4K te schieten. Dat dit ook nog niet helemaal 4K is en optimaal zal ik later in de review aanhalen. De Limited Edtion is beperkt tot 2K resolutie en moet het met de OmniVision OV4689 sensor doen. Het schijnt daarnaast dat de limited edition productie inmiddels is gestopt.

In deze review behandel ik dan ook de SJ5000x Elite.





Eigenlijk komen al mijn SJCam’s van Gearbest.com, zo doende ook weer deze. Waarom? Goede prijzen (vaak coupons beschikbaar) en snelle levering.

De X1000 die ik eerder heb gereviewed kreeg ik ter review opgestuurd, voor de SJ5000x kon ik helaas geen review sample krijgen :( :P .. Dan maar gewoon zelf kopen en wat korting afdwingen door te zeggen dat je een review maakt .

Pakketje werd bij Gearbest via ‘NL Direct’ verstuurd. Wat over het algemeen betekend dat je hem vrij vlot binnen hebt. En dat was in dit geval ook weer. Ik had hem met +- 11 dagen in huis kunnen hebben, maar de douane was zo lief om mijn pakketje een speciale behandeling te geven.
Kosten a 37 euro. (BTW+Administratiekosten).

Kleine domper, maargoed risico van het vak.
Alle producten van buiten de EU met een waarde boven de 22 euro komen in aanmerking voor belasting. 21% van de productwaarde en de gebruikelijke ik meen 13,50

Simpel verpakt in een witte bubbeltjes envelop. Waar je bij andere shops nog wel eens 10 meter aan bubbelfolie erbij krijgt was dat hier zeker niet nodig. SJCam heeft sinds enkele modellen haar dozen verbeterd qua design maar ook qua kwaliteit. Deze voldoet dus ook prima om de Sjcam veilig in te versturen!



Uiteraard komt deze SJCam weer met de gebruikelijke Waterproof case en een hoop extra mounts (GoPro compatible!).

De Sj5000x is nu tevens in de aanbieding voor 117,99$ = ¤107,5
Hij is te bestellen via http://goo.gl/qn0ofJ





Opvallend zijn de volgende punten:

- Sony IMX078 Sensor + (nieuwe) Novatek NTK96660
- 4K @ 24 FPS*
- 2K @ 30 FPS
- Built-in Gyro Anti-shake Stabilization Sensor
- 2 inch scherm
- Wifi

*4K is interpolated, zie ook kopje resultaten!



Tja er is weinig veranderd aan het model t.o.v. voorgaande modellen zoals de Sj4000, SJ5000, X1000.
Het enige model wat echt afwijkt van deze series is het M10 model(kubusje).

Verder kan de schermgrote op bepaalde modellen verschillen(1,5”/1,54” of 2” zoals op de SJ5000x)

Wat foto’s van de SJ5000x Elite:







Qua uiterlijk mag er dan weinig zijn veranderd, qua software/firmware is er wel het een en ander veranderd. Momenteel draai ik op firmware 1.2.5-S.

Wat het eerst opvalt is dat (ongetwijfeld door het grotere scherm) het layout wat is gereorganiseerd.
Het is allemaal wat duidelijker in mijn ogen ten opzichte van bijvoorbeeld de SJ5000+(die inmiddels in de laatste firmware V2.8, ook een layout ‘upgrade’ heeft gehad).

Zo is sneller duidelijk hoelang je nog kan filmen i.p.v het aantal Gigabytes wat nog vrij is.
Is de indicator voor de batterij een stuk beter geworden en zie je snel of opties aanstaan (bijvoorbeeld WDR, Loop etc.).

Ook in de rest van de firmware zijn de nodige veranderingen. Zodra de SJ5000x is opgestart kom je gelijk in de video mode. Dat blijft uiteraard de basis van een Action camera :P ! Éen druk op de menuknop voorop het toestel brengt je naar de foto mode. Wanneer je nogmaals op de menu knop drukt kom je in een nieuw centraal scherm. Dit scherm geeft snelle toegang tot de belangrijkste modes op de camera.



Een hele verbetering ten opzichte van voorgaande modellen, waarbij je steeds naar het instellingen menu moest en door een hoop pagina’s moest om dingen als video timelapse etc. aan te zetten.

Ook als je nu in bijvoorbeeld mode photo lapse zit en je drukt op de menu knop, dan krijg je de instellingen voor de photo lapse (zoals interval tijden etc.). Ook dit scheelt weer een hoop gedoe door allerlei schermen heen te klikken om de tijd bijvoorbeeld van 2 seconden naar 5 seconden te zetten!

Het vertrouwde instellingen menu is er uiteraard nog steeds wanneer men in het centrale scherm op Setup drukt. Er zijn in dit menu zelfs wat nieuwe features bij gekomen!

Een mooie is de FOV(Field of View) optie. Deze is in te stellen op 170,140,110 en 70 graden.
Uiteraard heb je in de 170 graden een groothoek en is het effect van fisheye duidelijk zichtbaar.
Op 70 graden is er een stuk minder in beeld, waardoor lijnen rechter zijn.

Ook is er een optie ‘Underwater mode’, volgens SJCam worden de kleuren bij onderwater beelden in deze mode wat aangedikt voor een beter resultaat.

Slow Movie, De naam zegt het al Je maakt een filmpje in Slowmotion, Niet echt heel bijzonder gezien ik het beeld liever later zelf bewerk wanneer ik bijvoorbeeld een filmpje in 60 of 120FPS heb geschoten.

Verder heb je nog Watermark. Hiermee kun je (vooralsnog alleen) het SJCam logo onderin beeld brengen bij al je video’s.

Een stukje wat ook onder design mag komen is de naar mijn inzien verbeterde Waterproof case.
Hij lijkt beter te sluiten en bovendien netter afgewerkt. Ook sluit hij beter om de camera aan, waardoor de camera niet zomaar uit je case kan glijden/vallen. Daarnaast heb ik geen last van vignetting(randen van waterproofcase zichtbaar) zoals ik de SJ5000+ wel heb!

Sj5000+:



Sj5000x:





4K is natuurlijk het leuke van de SJ5000x Elite variant, toch is het ‘maar’ in 24 FPS.
Dat is ansich nog niet zo’n minpunt, het probleem ligt hem meer in het feit dat de 4K resolutie niet echt wordt behaald. Het is een interpoled resolutie. Oftewel er zijn lijnen aan toegevoegd om de 4K resolutie te halen..(Real 2880x2160 which is interpolated by the player to 3840x2160.)

Veel interessanter is dan ook de 2K resolutie die ondersteund wordt. Deze schiet in 30 FPS, iets wat volgens de wetenschap voor het menselijk oog als vloeiend moet worden ervaren. Sommige zullen zeggen dat dit als bij 23,97 behaald wordt, maar ik hanteer zelf 30FPS.

In deze review ga ik dus ook niet in op het 4K verhaal. Je zult je wellicht afvragen waarom SJCam 4K toevoegt als het toch geen 4K is. Kort antwoord > Marketing.

Door de term 4K te dragen hopen ze toch net even wat meer SJ5000x elites te verkopen.
Een ander Selling point is naast de 4K optie, de ingebouwde Gyro Sensor. Deze helpt bij het opvangen van trillingen in video’s en zorgt voor een stabiliserende werking.

Over het algemeen weet de Gyro het beeld wel te verbeteren zodra de functie aanstaat. Echter heb Ik bij concurrentie modellen beter werkende Gyro’s gezien! Met name de Gitup Git 2 verbaasde me in dat aspect.

Hieronder zie je een video geschoten door Youtube gebruiker Nigel S:



Daarin is duidelijk te zien dat de SJ5000x elite wel degelijk het beeld stabiliseert, maar dat met de Gitup 2 betere resultaten worden geboekt.

Afijn, verder met wat we echt onder het kopje resultaten horen te verwachten.
Juist, Foto’s en video’s geschoten met de Sj5000x elite!
Exposure op 5 Seconden.

De video’s op Youtube zijn niet bewerkte materialen, ze komen rechtstreeks uit de camera.
Let erop dat Youtube maximaal een bandbreedte van +-10 Mbit ondersteund. Hierdoor is de kwaliteit dus achteruit gegaan ten opzichte van het origineel.


Wanneer we een vergelijking maken met het SJ5000+ model, dan zien we dat de SJ5000+ net iets anders met kleuren om gaat. Dit is te verklaren door de verschillende chipset in beide modellen.
SJ5000x = Novatek en SJ5000+ = Ambarella. En met name in situaties met low-light zien we dat de SJ5000x een stuk minder presteert. (De verschillen tussen beide chipsets heb ik eerder in mijn SJ5000+ Review al aangetoond). Overdag vind ik de kleuren in de SJ5000x dan weer beduidend beter (meer contrast)

Sj5000+ (links) VS SJ5000x (rechts)









De SJ5000x elite brengt wederom een verbetering ten opzichte van voorgaande modellen.
Een groter scherm, de 2k resolutie die uiterst scherp is, en uiteraard de Gyro ongeacht dat die wat beter kan als je kijkt naar concurrentie. De Gitup 2 heeft daarin tegen weer een wat minder scherp(lees gedetailleerd) beeld. Het is maar net waar de prioriteiten liggen.

En dat is eigenlijk ook de hele conclusie van dit verhaal, Waar liggen je prioriteiten?

Ik krijg dan ook regelmatig de vraag van mensen of ze nu moeten upgraden van de Sj4000 of welk SjCam model dan ook naar het (zoveelste) nieuwe model van SJCam of moeten ze misschien wel kiezen voor een model van de concurrentie?

Voor je zelf moet je duidelijk maken wat je met de action camera wil doen.
Ga je vaak in het donker filmen dan is de Sj5000+ misschien wel een betere keuze dan de Sj5000x.
Doe je aan actiesporten of film je vaak met veel dingen waarin het beeld veel schommelt,
dan ben je misschien wel beter af met de Gitup 2, Wil je gewoon een leuke action camera voor (echt!) weinig geld dan ben je ook al goed af met de Sj4000.

Wil je gewoon een mix van dit alles, ja dan kan ik je de Sj5000x elite aanraden ;)!


Uiteraard heb ik voor de luie of misschien wel erg fanatieke mensen ook weer een video review gemaakt. Hiermee hoop ik een nog duidelijker beeld te geven van deze camera..
Vrijwel alle punten uit deze review worden daar nog eens uitgelegd.

Dank voor het lezen/bekijken van de review, mochten jullie het waarderen..
Dan is een likeje op de video in Youtube van harte welkom.

Mochten er nog fouten in deze review staan(ongetwijfeld spelfouten, ik heb de tekst verder niet gecontroleerd en vrij vlot getypt dus :P..) dan mag je me even PM/DM'en

Downstar
  woensdag 2 maart 2016 @ 17:32:01 #127
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_160371196

160229_327191_freebang_seals.jpg
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  maandag 2 mei 2016 @ 20:29:51 #128
209721 Downstar
Moeimaker
pi_161880602


Een tijdje terug heb ik al een kleine teaser op fok gezet van de 360 graden camera van Amkov.
De AMK-100s. Inmiddels heb ik hem wat grondiger getest. Mijn ervaringen zal ik in deze review met jullie delen!

Waar we eerder een verhoging in resolutie zagen bij het maken van video’s. Denk aan de opstap van SD naar HD naar FHD naar tegenwoordig 4K(en hoger..). Zien we tegenwoordig dat er steeds meer gekeken moet worden naar de ‘beleving’ van de video. Door 360 graden video’s en Virtual Reality krijgen video’s deze extra beleving mee.


Ik heb de AMKOV AMK100s van Dealextreme.com gekregen ter review.

Het product is daar te koop voor inmiddels +-108$ inclusief verzending.
(Dit is de variant ZONDER Waterproofcase!)

De variant met waterproofcase kost je 118$ inclusief verzending.

Qua invoerbedrag ga je over het bedrag van +- 22 euro. Dus houdt rekening met onderstaande!
Er dient wel rekening gehouden te worden met het feit dat het product de grens van 22 euro wellicht overschrijdt en daarmee in aanmerking (kan) komen voor extra belasting (21% van productwaarde(incl. verzendkosten) + 13 euro administratiekosten als het via PostNL gaat.)


Zie onderstaande afbeelding:





Er zijn inmiddels een aantal opties beschikbaar voor het schieten van video’s in 360 graden.
Bekende modellen in Europa zijn bijvoorbeeld de Ricoh Tetha S en de Kodak Pixpro SP360.



Links de Ricoh Theta S en rechts de Kodak Pixpro SP360.

De Amkov AMK100s heeft met name veel weg van de Kodak Pixpro 360 camera.
Waar de Theta 6 gebruik maakt van 2 fisheye lenzen, maken de Kodak en de Amkov er gebruik van 1.

Ik heb geprobeerd om de Amkov AMK100S naast de Theta S te houden, maar de Theta S was helaas niet beschikbaar bij mij op het werk. In deze review zul je dus alleen maar beelden zien van de Amkov AMK100s.

Het design van de AMk100s is eigenlijk vrij simpel. Meest opvallende is zijn groothoek lens die bovenop geplaatst is. Verder vinden we aan de zijkant een minimalistisch schermpje waar je wat status dingetjes kunt aflezen (Hoeveelheid te nemen foto’s of videominuten, in welke mode hij staat, batterij indicatie etc.)

Verder vind je op een zijde 3 knoppen. De powerbutton, een WIFI en tevens menu button en de onsluitersknop(die tevens functioneerd als bevestigingsknop in het menu).
Hieronder wat afbeeldingen van de Amkov AMK100s






*Alle foto’s in deze review zijn aanklikbaar om naar het origineel te gaan

Ik heb inmiddels meerdere fabrikanten gezien die dit model gebruiken om een 360 camera op de markt te brengen. Erg uniek is het dus niet. Amkov lijkt verder ook niets anders dan een rebrand te zijn. Origineel lijkt dit product te worden uitgebracht als Symax 360 camera.



Dan het kopje Prestaties.

De camera is qua bediening even wat wennen. Zo moet je het Wifi knopje langer inhouden om in menu’s te komen, is het powerknopje inwezen pijljte om laag en is de sluiterbutton de bevestigingsknop. Naar mijn idee een beetje onhandig. Er had naar mijn mening gewoon fysieke knoppen voor menu en up/down mogen zijn.

Prettiger werkt het daarom ook om de camera middels de app te bedienen. Hiervoor dien je WIFI aan te zetten op de camera. Met je smartphone of tablet maak je vervolgens verbinding met het door de AMK100S gemaakte WIFI hotspot. Daarna start je de Symax 360 app op je en druk je op het scan logootje.

Je zult nu in de app de instellingen van de camera kunnen wijzigen, Foto’s en video’s maken.
Foto’s en Video’s kunnen bekijken die op de AMK100s staan etc.

Mijn ervaring is dat het opzetten van connectie met de camera soepel verloopt.
De app werkt verder stabiel en bevat een aantal handige opties.

Zo is het mogelijk om in de app het beeld op de kop te tonen. Dit is met name erg handig wanneer je de camera tegen het plafond heb geplakt met de bijgeleverde suction cup.



Je wil de camera tegen het plafond of zo dicht mogelijk op de vloer hebben om zoveel mogelijk in beeld te krijgen. Je moet rekening houden met het feit dat alles wat zich onder de camera bevindt niet in beeld komt. In de foto/video wordt dit vlak dus een groot zwart gedeelte.

En dat is dan ook het eerste minpunt van deze camera. Doordat er maar 1 fisheye lens gebruikt wordt heb je in feite maar een 230 graden beeld. Waarin je vervolgens in 360 graden rond kan.



Ook de Kodak Pixpro SP360 heeft last van dit probleem zoals hier te zien is in deze video:


Hier kun je ook tevens zien dat de kwaliteit nog langer na geen HD kwaliteit evenaart.
Qua beeldkwaliteit is de AMK100S vergelijkbaar. Wellicht iets minder scherp, maargoed de camera is dan ook ruim 300 euro goedkoper!

Wil je een echte 360 graden beleving dan zou je dus in feite 2 camera’s moeten hebben en deze met de ‘kont’ kant tegen elkaar aan mounten. Door dan de 2 x ‘360’ graden beelden te stichen krijg je een volledig 360 graden beeld. Waarin je dus ook onder en boven je kan kijken.

Bij de Kodak Pixpro SP360 hebben ze daar bijvoorbeeld deze mount voor gemaakt:



Verder zijn in de app een aantal opties verwerkt waardoor in verschillende modussen je 360 video kan bekijken. Bijvoorbeeld side-by-side of gestreched. Hierbij zijn de zwarte balken weg maar is het beeld minder scherp.

Hieronder vind je enkele screenshots van de app:



De camera werkt inclusief de Symax 360 app op Android eigenlijk best prettig. Wil je de beelden ook bijvoorbeeld op Youtube hebben dan moet je deze eerst converteren met de Sysmax 360 converter die op de Amkov website te downloaden valt. En daar ben ik tegen een probleem aangelopen.

De software zorgt ervoor dat de planet view waarin de foto’s en video’s worden geschoten naar een panorama formaat gaan(Spherical). Dit formaat is nodig om in Youtube de controls te krijgen om in de video te kunnen draaien etc.



De Software converteert wel, maar veroorzaakt daardoor een hoop verlies van informatie.
Zodat maar een half beeld ontstaat. (Dit probleem is duidelijk te zien aan het eind van mijn video review hieronder!). Hierdoor heeft het voorlopig weinig zin om je video’s op youtube te zetten.
Ik heb gekeken naar andere software om de planet view te converteren naar een spherical image maar die heb ik voorlopig nog niet kunnen vinden. (iemand tips?)



Pluspunten:
+ Prijs t.o.v. bijv de Kodak Pixpro SP360(400 euro).
+ Makkelijke bediening van apparaat (middels app)
+ Wifi en App zijn stabiel.

+ Batterij duur van 80 minuten (Niet getest!)

Nadelen:
- Beeldkwaliteit kan beter (ook de duurdere modellen)
- Geen volledige 360 beleving (veel zwart)
- Menu structuur is wat beperkt.
- Convert software voor Youtube werkt niet goed.

Wil je de camera alleen gebruiken i.s.m. met de app en heb je geen behoefte aan uploads naar youtube. Dan is deze camera wel een leuke gadget. Anders vind ik het maar een ‘dure’ gadget die nog in de kinderschoenen staat.

Het wachten is op een Chinese variant van de Ricoh Theta S, of in ieder geval een variant met 2 fisheye lenzen waarmee een volledig beeld wordt gehaald!



Om toch nog enigszins een beeld te geven (ook al is niet geconverteerd tot 360 graden video met controls in Youtube) een sample van beeldkwaliteit rechtstreeks uit de camera:



Mochten jullie fouten tegen komen in de review, PM mij dan even!
Downstar
pi_163060458


Vandaag even wat anders dan actioncamera’s. Vandaag een review(tje) van iets heel anders.
Namelijk een mechanisch (gaming) toetsenbord. In deze review ga ik het hebben met jullie over de Motospeed Inflictor CK104 die ook gek genoeg bekend staat als de K84 op de officiële site

Mechanische toetsenborden zijn in NL vrij prijzig. Voor mij dus een reden om eens in ons favoriete shopping land te kijken voor een goed chinees alternatief. Ik heb eerder randapparatuur uit china gehaald die gespecialiseerd was op de gaming markt en dat beviel me eigenlijk prima.
Veel waar voor weinig geld.

Ik heb tijdens het schrijven van deze review tevens een gaming muis onderweg.
Ik ben zelf totaal geen gepassioneerde gamer, maar vind het wel leuk.
Neem dit dus in gedachte tijdens het lezen/bekijken van deze review :) !


Het toetsenbord komt van Gearbest. Daar was hij op moment van bestellen het goedkoopst.
De Motospeed Inflictor CK104 kost nu zelfs maar $45,99(=+- 40 euro*!)

Voor mij echt de grootste reden om eens een mechanisch toetsenbord te kopen.
En af te stappen van de budget modellen van Logitech. In Nederland betaal je voor een mechanisch toetsenbord al gauw 80 euro. (Het dubbele dus!). Dan heb je ook nog een toetsenbord die vrij basic is. Geen RGB led verlichting etc.

Het keyboard komt in een zwarte vrij simpel ontworpen kartonnen doos met daarop een gele sticker met het modelnummer en wat specificaties.

* Er dient wel rekening gehouden te worden met het feit dat het product de grens van 22 euro overschrijdt en daarmee in aanmerking (kan) komen voor extra belasting (21% van productwaarde(incl. verzendkosten) + 13 euro administratiekosten als het via PostNL gaat.)






Allereerst wat foto’s van het toetsenbord (foto’s zijn aanklikbaar voor origineel)





























De 1100 gram uit het plaatje van de specificaties is het gewicht van de doos + toetsenbord.
Naast het toetsenbord worden een Chinese warranty card en een handleiding mee gegeven. Deze is wat houterig opgesteld als je het mij vraagt. Maar je komt er uiteindelijk wel uit welke toetsencombinaties je moet gebruiken om bijvoorbeeld van effect/kleur te wisselen.

Daarbij is de FN toets eigenlijk altijd leidend. Deze gebruik je voor alle acties.
Hieronder een screenshot uit de handleiding waar alles nog eens opgesomd wordt:



Toetsenbord ansich is 850 gram en komt met een vrij stugge kabel. Deze is ongeveer 1.5 meter.
De kabel is helaas niet beschermd met een ‘gevlochten’ ommanteling. Iets wat je toch vaak ziet bij gaming spullen om slijtage aan de kabel zelf tegen te gaan.

De kabel is daarnaast direct aan het toetsenbord gesloten. Bij andere modellen van motospeed zie ik ook modellen die doormiddel van een losse kabel te zijn connecten door mini-usb. Voordeel daarvan is dat je dus de kabel zelf een eigen lengte kan geven en eventueel kan vervangen mocht hij onverhoopt toch kapot gaan. Met normaal gebruik slijt je volgends mij de kabel eigenlijk nooit. Tenminste.. Ik niet :P..

Het toetsenbord zelf is vrij compact. De toetsen zitten dichtbij elkaar.
Dit is iets wat je moet liggen, al mijn andere toetsenborden zijn qua indeling ook vrij compact.
Zelf heb ik nu een cheap logitech draadloos setje die wat breder om de toetsen is gebouwd. Daar zitten dan fysieke knopjes om bijvoorbeeld de mediatoetsen te kunnen bedienen. In het geval van de Ck104 moet je dus de FN toets gebruiken met bijvoorbeeld F5.

Het toetsenbord krijgt mede door de aluminium backplate een luxe en solide look.
Afwerking is verder netjes en het toetsenbord wordt gekenmerkt door het ‘floating’ design van de toetsen. Deze zweven boven het toetsenbord. De Motospeed CK104 maakt daarnaast gebruik van doorzichtige (clear) switches. Hierdoor komen de RGB led effecten nog mooier uit.

Onder het toetsenbord zitten voetjes om het toetsenbord in een hoek te zetten.
Verder zijn ze voorzien van rubber als anti-slip.

Over switches en soorten ga ik in paragraaf Prestaties wat dieper in!.

Ik heb de alloy/silver versie qua aluminium. Hij komt ook in versies met rode backplate en een versie met witte toetsen op een licht roze backplate.





Nu komen we bij het kopje prestaties. Voordat ik hierover in ga wil ik wat basis info meegeven over mechanische toetsenborden. Ik ben zelf totaal geen pro gamer, maar speel zelf af en toe een potje Call of Duty of andere shooter. Ik heb mijzelf wat ingelezen over mechanische toetsenborden en de variatie in switches.

Waarom nou een Mechanisch toetsenbord? Is voor velen de vraag.

Een mechanisch toetsenbord heeft als voordeel dat er gebruik wordt gemaakt van switches i.p.v. een rubberen mat die de aansturing doet.

Switches zijn de ‘schakeltjes’ die onder je keycaps(de plastic ‘dopjes’) zitten.
Een voordeel van deze switches is dat ze dus per toets beschikbaar zijn. Elke toets wordt dus uniek geregistreerd.



Een rubberen mat zoals je hierboven ziet is wellicht een wat oude techniek. Echter zijn er nog steeds vergelijkbare systemen die gebruikt worden in de budget toetsenborden markt. Bij een rubberen mat is er de kans dat deze toetsen niet gelijktijdig kan registeren. Dit fenomeen heet ghosting.
Hierbij kun je bijvoorbeeld niet gelijktijdig de A W S D en de F of iets dergelijks indrukken omdat de toetsen in de zelfde schakeling zitten van de rubberen mat.

Benieuwd of jou huidige toetsenbord last van ghosting heeft? Bekijk het met de webapp die Microsoft beschikbaar heeft gesteld op de website:

https://www.microsoft.com(...)ostingexplained.mspx

Hier staat het verder ook nog duidelijker uitgelegd dan dat ik het heb gedaan.

De meest bekende leverancier van switches is Cherry. Zij leveren verschillende modellen switches. Die onderscheid maken in kleuren. Elke kleur heeft zijn eigen kenmerken.

Zo zijn de Cherry MX Blue switches erg bekend door de manier waarop zij klikken.
Druk je de toets in dan zal deze een luid klik geluid als feedback teruggeven.


het mechanisme van een blauwe switch.

Dit is met name een erg prettige ervaring wanneer men veel typ werkt doet. Het klikken van elke toets die je indrukt geeft je een voldaan gevoel :P. Uiteraard is het een persoonlijke smaak en zal niet iedereen dit waarderen. Daarom zijn er ook mechanische switches die vrij geruisloos zijn en geen clicky feedback terug geven. Bijvoorbeeld de brown variant. Ook heb je bijvoorbeeld black, Red en clear switches.

De verschillende versies hebben naast onderscheid in het ‘clicky geluid’ ook verschil in de mate van ‘kracht’ dat je moet gebruiken om ze in te drukken. Zo kost het je 50g om een blue switch in te drukken en 80g bij de green. Ook is er verschil in de mate van feedback (tactile) die je terugkrijgt.
Bij bijvoorbeeld de blue switch moet je echt over een bepaald punt heen om de toets in te drukken,
terwijl je bij een linear geen (echte) feedback krijgt maar de toets gewoon indrukt.

Afijn, voor veel typen is een blue switch dus aan te raden. Deze hoef je met niet al te veel kracht in te drukken en zodra hij over het actuation punt komt registreert hij het al als een aanslag.
Hierdoor zou je dus in theorie sneller kunnen typen omdat de toets niet helemaal hoeft te worden ingedrukt tot aan de PCB.

Echte fanatieke gamers kiezen normaliter al gauw voor MX red of MX Brown switches omdat deze geen click geluid maken en geen feedback teruggeven. Daarnaast is de red erg licht met indrukken.
Ondanks dat heeft motospeed er voor gekozen om in haar CK104 toetsenbord blue switches te plaatsen.

Deze zullen wellicht niet het best voor gamedoeleinden zijn, maar slecht is het zeker niet.
Je ziet het ook in de duurdere toetsenbordmodellen van bijvoorbeeld Razor wel eens.
De Blue switches kunnen gezien worden als een goede hybrid voor de niet al te professionele gamer die ook nog eens wat artikelen schrijft. Ideaal dus voor de gemiddelde student :P!

Nogmaals, uiteindelijk komt het dus allemaal aan op persoonlijke voorkeur.

Tijdens het schrijven van de review van dit toetsenbord ging ik er vanuit dat de Motospeed CK104 uitgerust waren met Cherry switches.

Echter ben ik na wat uitvoerig onderzoek erop gestuit dat er geen Cherry MX blue switches maar Outemu Blue switches in dit toetsenbord zit. Het is wel te verwachten als je naar de prijs kijkt dat er wat goedkopere switches in zitten. Al stappen de duurdere merken in Europa ook steeds vaker over op goedkopere switches dan die van Cherry. Uiteraard om de productiekosten zo laag mogelijk te houden. Een voorbeeld is bijvoorbeeld Razor die momenteel gebruik maakt van kailh switches.

De Outemu switches zijn eigenlijk vrij vergelijkbaar met de Cherry MX blue switches, al zouden ze wel wat zwaarder zijn om in te drukken. Volgens veel specificaties in verschillende shops en websites zou het zowel voor de Cherry MX blue als voor de Outemu Blue 50g kracht zijn om de toets in te drukken.

Echter ben ik na wat research op de officiële website van Outemu gekomen.
Hierop staan een hoop specificaties van de Outemu Blue switch (clear). Hij is op vergelijkbare wijze getest als de dure merken dat doen. Altijd leuk om de grafiekjes daarvan te vergelijken!
Mocht je dat nou ook interessant vinden dan wil ik je verwijzen naar de officiële website

De Outemu Blue Switches(Clear) geven wat mij betreft een goede response zonder al te veel kracht te hoeven zetten. Volgends vergelijkingen op internet zijn ze qua click nog wat luider dan de Cherry MX blue switches.
De toetsenbalk heeft gelukkig geen wiebelend effect, maar drukt netjes over het gehele vlak gelijk in.
Dat zie je bij goedkopere toetsenborden vaak anders. Dit komt ook mede door de stevige double shot keycaps die er zijn gebruikt.

Met deze techniek wordt er in feite 2 delen plastic gebruikt. 1 is de kern waarom het andere stuk plastic wordt gegoten. Het legt beter uit aan de hand van een voorbeeld foto’s.


Doorsnede van een keycap. Goed te zien dat het uit 2 delen bestaat


Kern van een doubleshot keycap


Plastic om de kern heen gesmolten

Voordeel is dat de toetsen dus langer goed blijven qua tekens die erop staan.
Bij gedrukte of gegraveerde letters zul je snel zien dat ze naar een poosje zullen slijten. Met name bij gamers zul je dan de W A S D letters missen.



Bron van de foto’s is Ripster. Hij heeft een hoop andere foto’s en uitleg over doubleshot hier staan:
http://imgur.com/a/OhRd4


Dan komen we aan op een punt wat toch ook voor mij een puntje was om het toetsenbord uit eindelijk te kopen. De RGB led verlichting achter de toetsen. Met een hoop effecten/kleuren en andere poespas is het toetsenbord te verlichten. De verschillende soorten effecten en belichtingen heb ik in mijn video zichtbaar gemaakt. Dus bekijk die ook zeker even!

Maar hieronder enkele foto’s van de LED backlight:


regenboog effect

laagste stand helderheid





Hoogste stand helderheid

Alle instelbare kleuren. Let op dat ze op de foto wat fade out lijken.
In het echt zie je bijvoorbeeld goed verschil tussen licht en donker blauw!


Groen

Licht blauw

Roze

Wit

Rood

Blauw

Regenboog

D O W N S T A R , nouja.. na wat puzzelen dan ;)..

De LED verlichting kan uiteraard ook uitgeschakeld worden. Maar geeft wat mij betreft een mooi effect. Ik ben zelf niet zo van de kermiseffecten en regenboog kleuren maar een constante kleur op bijvoorbeeld groen of wit geeft toch een heel mooi effect!

Verder is het handig dat je uit verschillende vooraf ingestelde profielen kan kiezen.
Deze zijn geoptimaliseerd voor bepaalde doelgroepen games. Zo is er bijvoorbeeld met de FN+1 toets te kiezen voor een FPS (First Person Shooter) te kiezen. Hierbij lichten alleen de W A S D knoppen op en de pijltjes toetsen. Hierdoor kun meer gefocust op je game blijven en toch nog de goede knoppen indrukken op het toetsenbord omdat alleen deze oplichten.

Ook is het mogelijk om eigen profielen te maken. Hierbij heb je keuze om de unieke toetsen te voorzien van één van de 7 kleuren die beschikbaar is. (Rood/Groen/Blauw/Licht blauw/Roze/Wit/Geel). Zo kun je dus voor je eigen games een profiel maken die alleen de knoppen zichtbaar maakt die gebruikt worden in desbetreffende game.

Alles is te bedienen zonder extra software te hoeven downloaden. Wat mij betreft een voordeel.
Ik blijf altijd wat huiverig voor chinese software ;).



Pluspunten:
+ Prijs (+- 40 Euro)
+ RGB LED
+ Outemu Blue switches
+ Double shot Keycaps
+ Compact design
+ Nette afwerking

Nadelen:
- Geen afkoppelbaar snoer
- Snoer niet voorzien van gevlochten ommanteling
- Handleiding niet even duidelijk

Zo zie je maar weer dat achter een voor velen vaak gebruikt item als een toetsenbord, nog een hoop techniek komt kijken!



Dank voor het lezen/bekijken van de review, mochten jullie het waarderen..
Dan is een like op de video in Youtube van harte welkom!

Mochten jullie fouten tegen komen in de review, PM mij dan even!
Downstar
pi_166848104
Gereserveerd voor een review!
  dinsdag 11 juli 2017 @ 19:10:02 #131
209721 Downstar
Moeimaker
pi_172347277


Het is inmiddels al een hele poos geleden dat ik echt een uitgebreidere review heb gemaakt van een product. Dit komt enerzijds door tijd gebrek, maar anderzijds ook door het niet echt kunnen vinden van hele bijzondere gadgets. Het zal allemaal wel te maken hebben dat de nieuwigheid er wel een beetje af is. Wellicht is het de koers die ook niet echt meer zo goed is al enkele jaren terug..
Wie het weet, mag het zeggen ;)..

Toch wil ik jullie deze ‘gadget’ (echt een gadget is het namelijk niet) niet onthouden.
Met recht kan ik spreken van eindelijk weer eens een nuttig apparaat in huis te hebben gehaald.
Want zeg nou zelf, dat 10de setje oordopjes, dat led zaklampje of dat kabeltje begint op den duur ook te vervelen. En echt nodig heb je het vaak ook niet eens..

Laat ik maar to-the-point komen. In deze Review ga ik het hebben over een Robotstofzuiger.
Namelijk de Chuwi ILIFE A4s! Een handig hulpje die het huishouden toch net iets gemakkelijker maakt !

Ik heb de ILIFE A4s bemachtigd van Gearbest.com. Zij zijn naar eigen zeggen official supplier van al de modellen van de ILIFE robotstofzuiger reeks. Er zijn er dus meerderen, maar daar ga ik later in de review op in. Ook op Aliexpress/Ebay zijn er wat verkopers van ILIFE producten, echt zijn deze vele malen duurder dan de prijzen waar Gearbest ze voor aanbiedt.

De ILIFE A4S is te koop voor +- ¤142. Let op: Dat is nu een flashsale prijs i.v.m. een stofzuigerpromotie.De prijzen schommelen nog al eens en vaak zijn er hier op het forum in Hun speciale Robotstofzuiger coupon topic aanbiedingen te vinden.



Qua invoerbedrag ga je over het bedrag van +- 22 euro. Dus houdt rekening met onderstaande!
Er dient wel rekening gehouden te worden met het feit dat het product de grens van 22 euro overschrijdt en daarmee in aanmerking (kan) komen voor extra belasting (21% van productwaarde(incl. verzendkosten) + 13 euro administratiekosten als het via PostNL gaat.)

Een mooie optie die Gearbest biedt is om het via het EU warehouse te bestellen. De prijs ligt daar soms wat hoger. Maar het heeft wel de volgende voordelen:
Mijn ILIFE A4S kwam uit het EU warehouse en was daardoor vrij van eventuele douanekosten!
Verder was de verzending sneller (<10 werkdagen) dan uit het China warehouse.

Het enige nadeel is dat de ILIFE A4s niet altijd beschikbaar is in EU warehouse. De voorraad is vaak beperkter dan de opties China of Hongkong warehouse.


De ILIFE A4S is zoals eerder is vermeld onderdeel van een reeks van Robotstofzuigers van het merk Chuwi. Naast de A4S heeft Chuwi de volgende modellen op de markt gebracht:




Bron: bestcordlessvacuumguide

De modellen verschillen met name in zuigkracht, verschillende borstels en functionaliteiten. Bijv. of de stofzuiger ook kan dweilen (Zoals bijv. de V7s) of zichzelf kan automatisch kan opladen, of hij overweg kan met een virtual wall etc.)

Verschillende borstels zijn benodigd voor verschillende oppervlakten(Tapijt, gladde vloeren etc.)
Het is dus belangrijk om te kijken welke ondergronden je in je woning hebt voor je de keuze maakt!.

Ik zal in deze review niet te veel in gaan op andere modellen. Er zijn genoeg websites waar vergelijkingstabellen staan die de verschillende opties van alle modellen beschrijven.

De ILIFE A4s is de opvolger van de ILIFE A4. Het brengt enkele verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Denk hierbij aan een verbeterde motor, waardoor de stofzuiger tot wel 30 minuten langer mee gaat, een slimmer algoritme waardoor de stofzuiger beter manoeuvreert door de woning. Verder beschikt de A4S over de Mini-Room functionaliteit. Hiermee kan hij een stuk efficiënter zijn in de kleinere ruimtes.

Hierbij wat foto’s van de ILIFE A4s (en verpakking waarin het kwam)























Wat opviel bij het verkrijgen van de A4s was de manier waarop Chuwi inspringt op de Europese markt. De verpakking is stevig en voorzien van goede printing. Er wordt een uitgebreide handleiding meegeleverd in meerdere talen etc. Verder zijn er nog wat extra onderdelen aanwezig iets wat toch vaak niet op orde is bij elektronische producten uit China.

Zoals je kan zien zijn alle ILIFE modellen rond, zo ook de A4s.
De grote van het apparaat is 31.00 x 31.00 x 7.60 cm. Hiermee is hij bijvoorbeeld toch net weer een slag kleiner dan de V7(S PRO). Dit zorgt er voor dat de robotstofzuiger makkelijker onder en langs meubels kan gaan.



De ILIFE A4S onderborstel is gespecialiseerd voor vloeren met een tapijten of vloerbedekking.(Dit houdt overigens niet in dat hij niet werkt op gladde vloeren, ook daar doet hij het prima!)
Door dat deze volledige van (stugge) haren is gemaakt zorgt dit voor een diepere reiniging van het tapijt. Pak je bijvoorbeeld de onderborstel van de V7(s Pro) dan zie je dat deze bestaat uit haren en uit een rubberen deel. Volgens Chuwi bevorderd dit het oppakken van vuil op een gladdere vloer(bijv. laminaat of plavuizen.). De borstel van de V7(s Pro) zou het dus in praktijk minder goed moeten doen op tapijt/vloerbedekking.

Verder beschikt de A4s over 2 zij-borstels, welke de vuiligheid richting de zuigmond vegen.



De borstels zijn niet onderling uit te wisselen, doordat er verschillen in de grote van de borstels zitten. Borstels tussen de A4 en de A4s zijn wel uitwisselbaar. Verder is het goed om te weten dat het mogelijk is om nieuwe zij en onder borstel(s) te bestellen zijn tegen schappelijke prijzen(10 side brushes zijn al te koop voor ¤7.50 en een nieuwe borstel voor +- ¤10!)

bron: BestCordlessVacuumCleaners
De borstel van bijvoorbeeld de A6 is helemaal van rubber zoals je ook wel terugziet in de bekendere westerse merken zoals ROOMBA en IROBOT. Dit heeft het voordeel dat haren minder snel in de borstel achter blijven. Op tapijt werkt dit soort borstels echter niet.





De ILIFE A4S beschikt over een 0.45L opvangbak voor stof. Alleen de V7 en V7s Pro hebben een iets grotere bak (0.5L). De andere modellen hebben maar een 0.3L opvangbak. De bak is gemakkelijk aan de achterzijde uit de A4s te verwijderen. Bij andere modellen zie je dat je via de bovenkant een klepje moet openen om de opvangbank te verwijderen. Via de achterkant is dit een stuk gemakkelijker!

De opvangbak is tevens voorzien van 3 soorten filters. Een fijn-mazig filter dat standaard in de opvangbak zit en die wasbaar is. Daarnaast nog een HEPA Filter en een gaasje om het stof nog eens extra te filteren. Het wordt aangeraden om het HEPA filter in eens in de 3 maanden te vervangen.
Ook voor deze filters geldt, ze zijn goedkoop te verkrijgen op internet (10 HEPA filters + gaasjes = ¤7).



De A4S is voorzien van 2 grote rubberen wielen inclusief vering. Deze vering is bedoeld om bijvoorbeeld over drempels heen te komen. Of om over het verschil tussen laminaat en het hoogpolige tapijt te kunnen rijden.



Onderop de A4S vinden veder de anti val sensor. Welke er voor zorgt dat de stofzuiger niet ten val komt als het bijvoorbeeld bij een trap is gekomen. Ook vinden we onderop de laadpunten voor de chargerdock en het wiel waarmee de robot zijn bewegingen maakt.



Verder wordt de A4s geleverd met een handige afstandsbediening. Hiermee kun je de A4S handmatig een richting op sturen, het automatische programma aanzetten, Kiezen voor de Maximale modus of een van andere programma’s. Meer over deze programma’s onder het hoofdstuk prestaties.



Via de Afstandsbediening is het tevens mogelijk om de A4S te schedulen. Dit wil zeggen dat de robot het automatische schoonmaak programma start op de ingestelde tijd. Dit kan hij vervolgens de hele week herhalen. Het is (nog) niet mogelijk om de A4S op gezette dagen in te stellen, stel je hem in op 12.00 uur dan zal hij dit elke dag van de week doen.





Dan het kopje Prestaties.

Hoe goed doet de ILIFE A4S het in de praktijk?

De A4s heeft de beschikking over meerdere programma’s. Namelijk:

-Auto Clean
- Edge Clean
- Spot Clean
- Mini room mode

In de Auto Clean mode zal hij zelf kiezen welk programma het meest passende is voor dat moment op die plek. Herkent de A4s bijvoorbeeld een lang recht stuk langs een muur dan zal hij automatisch Edge mode kiezen om strak langs de muur te vegen. De A4s vind in de Auto Clean mode zelf zijn weg op basis van IR sensoren die in de bumper terug te vinden zijn. Op basis van deze sensoren zal de A4s voorkomen om te botsen tegen meubilair en er met een boogje zo strak mogelijk om heen gaan.

In praktijk doet hij dit aardig goed. De A4s heeft soms wat moeite met weerkaatsende voorwerpen.
Zoals bijvoorbeeld een hoogglanzend tafeltje. De IR-sensoren ketsen hier het Infrarood waarschijnlijk op af waardoor de A4s niet op tijd stopt en dus rustig tegen een van de tafelpoten stoot. Doordat hierbij de bumper iets in veert weet de A4s dat hij ‘fout’ zit en zal er alsnog om heen gaan. Verder heeft hij ook een sensor waarbij hij merkt als er geen beweging meer is(en dus vast zit op bijvoorbeeld een drempel) hij zal zich zelf dan weer proberen te bevrijden.

De A4S heeft slimme algoritmes ingebouwd die proberen zo efficiënt mogelijk te zijn in het schoonmaken van je woning. Echter blijft het een ‘dom’ apparaat aangezien hij niet bijhoudt waar het al is geweest. In duurdere modellen (geen enkel ILIFE model) zit er een laser sensor die bij houdt waar de robot is geweest. Hierdoor voorkom je dat de robot stofzuiger meerdere malen over de zelfde plek gaat. Bij de A4s is dit dus soms wel het geval. Het kan voorkomen dat hij een bepaalde plek overslaat terwijl hij een andere plek meerdere malen pakt. Het kan soms wat storend zijn, maar over het algemeen valt het wel mee. Het heeft ook een bijkomend voordeel. Geen enkele stofzuigerrobot maakt zijn plek namelijk in 1x 100% schoon. Het is daarom soms wel eens prettig om te zien dat de A4s nog een keer over de zelfde plek gaat ;)!

Zoals eerder beschreven kun je middels de afstandsbediening ook de programma’s instellen.
Kies je voor Edgje cleaning, dan zal de A4s straks langs alle randen gaan en daarbij zoveel mogelijk in de hoeken komen. Het is soms nog wel handig om deze modus handmatig te activeren mocht hij in de auto Clean modes niet alle randen/hoeken netjes hebben gepakt.

Spot cleaning is een programma waarbij de A4s in een steeds grotere cirkel om zijn eigen as draait.
Dit is met name erg handig als je iets hebt laten vallen of veel troep hebt op een bepaalde locatie(spot). Zet de A4s in het midden en laat hem vanuit daaruit alles opzuigen!

Standaard zuigt de ILIFE A4s op 700 Pa. Dit is ruim voldoende om het meeste stof op te pakken.
In praktijk heb ik dan ook eigenlijk nooit echt de Max mode (1000 Pa) nodig. Door hem zoveel mogelijk op standaard te laten zuigen bespaar je uiteraard ook energie, wat weer gunstig is voor de accuduur!

Heb je tapijt dan kan het uiteraard lonen om de extra zuigkracht te benutten om het tapijt dieper te reinigen. In mijn huis heb ik enkele vloerkleden liggen. De A4s heeft hierbij moeite met mijn hele donkere tapijten. Dit heeft te maken met het de valsensor die onder de A4s aanwezig is.
Deze maakt een schatting op basis van het aanwezige licht en dat vind hij nogal lastig op te donker tapijt. Op lichter tapijt werkt de A4s overigens uitstekend. Hij overbrugt hier moeiteloos de overgang van laminaat naar tapijt en visa versa.

De geluidproductie is acceptabel op de standaard mode. Je kunt rustig op de bank een filmpje kijken zonder echt gestoord te worden door het aanwezige geluid. Bij de Max mode maakt hij uiteraard meer lawaai. Voor langere periode kan dit uiteindelijk wel gaan storen!

Het reinigen van het toestel zelf, denk hierbij aan haren die in de borstels verstrikt raken, gaat gemakkelijk. Doormiddel van bijgeleverd kammetje krijg je snel alle haren uit je borstels verwijderd.
De onderborstel is uit de machine te halen en gemakkelijk weer terug te plaatsen



Ik heb het toestel nu ruim een maand en kan nog steeds zeggen dat ik erg tevreden ben.
Ik ben blij dat wij voor de A4s hebben gekozen, met name de extra zuigkracht kan soms erg handig zijn. Al pakt hij op de standaard modus echt het meeste vuil ook al wel op.

Op auto cleaning doet hij prima zijn ding. Ook al slaat hij soms wat over.
Dat pakt hij de volgende ronde dat hij er langs gaat wel weer op. Het brengt een hoop gemak met zich mee om de stofzuiger onder bijvoorbeeld de bank of je bed zien gaan. Dit zijn plekken die je met normale stofzuiger toch minder makkelijk kan bereiken.

Opgesomt kom ik op de volgende plus- en min punten:

Pluspunten:
+ Prijs t.o.v. bijv. de Roomba’s en IRobot modellen!
+ Pakt een hoop stof op in de automatische mode
+ Kan worden gesceduled
+ Verschillende modussen (Edge, Spot en mini room!)
+ Voorzien van HEPA filters en makkelijk te legen opvangbak
+ Op standaard mode acceptabel geluidsniveau.
+ Batterij duur van +- 120 minuten haalbaar!
+ Auto recharge op oplaadstation!
+ Borstel is makkelijk te reinigen met ‘kammetje’
+ Vervangende onderdelen zijn goedkoop verkrijgbaar
Min Punten:
- Soms gaat hij wel 3 a 4 keer over dezelfde plek en mist hij in een ronde een bepaalde plek.
- Scheduling instellingen alleen mogelijk qua tijd. Niet qua dagen.
- Pakt zelf veel stof (bumper wordt snel vies)
- Werkt niet op HEEL donker tapijt (Val sensor denk dat hij valt en keert om)
- Kan soms wel even duren voor hij het oplaad station weer terug heeft gevonden(20 minuten)


Leuk al die plaatjes, maar je zou de ILIFE A4s ook wel eens in werking willen zien toch ;)?
Uiteraard een video review, waarin het een en ander wordt uitgelegd over de verschillende programma’s en een demo waarin te zien is hoe goed hij kan reinigen 

Mochten jullie fouten tegen komen in de review, PM mij dan even!

Enjoy :) !
Downstar

[ Bericht 0% gewijzigd door Downstar op 11-07-2017 19:22:34 ]
pi_175470534
Misschien nog even leuke samenvatting;

De ILIFE A4S wordt hier nog dagelijks ingezet en functioneert nog steeds prima!
Nog steeds is het jammer dat hij ons zwarte vloerkleed niet mee pakt. Maar verder niks te klagen meer naar >150 dagen gebruik :)
  zondag 3 december 2017 @ 15:18:16 #133
434955 dodge_911
Test wel 'ns wat
pi_175471011
Om dit topic terug wat leven in te blazen, 'n videoreview van Xiaomi's laatste powerbank,
de 20.000mAh QC 3.0 ‘Powerbank 2C’ met Dual USB output, me toegestuurd ter review door de vriendelijke lui bij Banggood.
Het is de follow-up van hun 20.000mAh QC 3.0 ‘Powerbank 2’, één van de best presterende powerbanks die ik getest heb.
Hoe deze nieuwe powerbank het ervan afbrengt kan je zien in onderstaande video:
:: Not an expert, but I play one on the web ::
:: Dodgereviews @ YouTube ::
  zondag 3 december 2017 @ 15:18:36 #134
434955 dodge_911
Test wel 'ns wat
pi_175471019
*mag weg*
:: Not an expert, but I play one on the web ::
:: Dodgereviews @ YouTube ::
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')