abonnement Unibet Coolblue
  zondag 28 december 2014 @ 14:27:13 #61
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_148046981


De Xaiomi powerbanks zijn de afgelopen maanden enorm populair geworden. En ik heb er ook aan meegedaan. Eerst de ‘standaard’ 10400 mAh standaard powerbank waar ik heel tevreden mee ben. En toen steeds als er een nieuwe uitkwam de nieuwste gekocht. Dus ik heb inmiddels al redelijke verzameling. En toen een maandje terug de 5000 mAh beschikbaar kwam bij verschillende shops deze ook aangeschaft. De Xiaomi powerbanks zijn zo populair dat ze in china ook op grote schaal nagemaakt worden. Daarom is het aan te raden om de powerbank bij Xiaomi zelf of via een van de bekendere, betrouwbaardere shops te halen. De mijne komt van Tinydeal, daar was hij het goedkoopste en hier komen over het algemeen ook echte vandaan.



De powerbank had ik samen met een ander product bij Tinydeal besteld, de Xiaomi Mi-Band. Hiervan komt nog een andere review binnenkort. Dus het pakketje wat ik kreeg was redelijk groot. Ook omdat de powerbank in een dubbele bubblewrap verpakt zat. Prima veiling ingepakt dus.

Op de verpakking zit een grote gele sticker met de tekst: “Goods not fulfilling the conditions prescribed by articles 9 and 10 of the treaty establishing the European economic community”. Waar slat dit op zal je denken? Nou het komt er op neer dat artikel 9 en 10 gaan over het vrij (vracht) verkeer binnen de Europese unie. En dat een pakket verzendbedrijf welke binnen de Europese unie gevestigd is en toch pakketjes van ‘buiten’ behandeld z’n sticker op de pakketjes moeten doen.
Dus, pakketjes die van buiten europa komen, maar toch door een europees bedrijf verscheept worden. Niets om druk over te maken dus!



Waar je je wel zorgen om moet maken bij Xiaomi powerbanks is of ze echt of nep zijn. Zoals ik eerder al zei worden ze in china op grote schaal nagemaakt. En om die reden bevinden zich op alle originele Xiaomi verpakking een krassticker met echtheidskeurmerk.
Kras je de laag weg dan komt daar een 20 tekens lang nummer tevoorschijn welke je op de site van Xiaomi zelf kan invullen om de echtheid te controleren.

Als je de code ingevuld hebt moet je eer op letten dat je de groene vink krijgt van ‘echtheid’, maar ook dat het nummer daaronder 1 aangeeft. Dat is het aantal keer dat de code gecontroleerd is, dus als dit een hoger getal dan een 1 heb je of het zelf al vaker gedaan, of is de code gekopieerd van een andere powerbank en heb je dus een nep exemplaar in handen.
Neppe powerbanks zijn gevaarlijk, de gebruikte batterijen en het bijbehorende power-circuit zijn niet van goede kwaliteit en dus kan de powerbank exploderen!
Mijn powerbank van Tinydeal blijkt na de codecheck een echte te zijn, zoals ik al verwacht had van deze shop.





Dit model powerbank van Xiaomi, de 5000mAh is een van de compactste modellen die er zijn. Op de afbeelding kan je rechtsboven de powerbank zien in verhouding tot een standaard balpen. De dikte is ongeveer net zo dik als een balpen. Dus het is best een compact, platte gadget. Hij past makkelijk in het zijvak van je tas, of in je zak naast je telefoon.

Specificaties:
- 5000 mAh (bij 3,7V)
- 3300 mAh (bij 5.1V)
- 2.1A output
- Li-Polymer batterij
- 235 gram
- 125*69*9.9mm

Deze specificaties zijn genoeg om je telefoon minimaal 1x op te kunnen laden, maar ga maar uit van 2/3 keer. Dit is mijn ervaring tenminste. Voor z’n compact model ben ik daar zeer tevreden mee.
Er wordt een standaard usb kabeltje mee geleverd waarmee je je telefoon op kan laden, en als je hm omkeert de powerbank kan opladen. Op de powerbank zelf zitten vier indicatie ledjeds die je laten zien hoe opgeladen/ontladen de powerbank is. Dit kan je activeren door te gaan laden of op het knopje te drukken.



Op de bovenstaande foto zie je vier van de Xiaomi powerbanks. Qua uiterlijk lijken ze allemaal (op formaat na) op elkaar. Qua mogelijkheden zijn ze ook hetzelfde, ze kunnen je telefoon/tablet opladen ;). De 16000 heeft twee oplaad usb poorten waar alle andere powerbanks maar 1 poort hebben. Maar de 16000 is ook het grootste en zwaarste model.



De 5000mAh Xiaomi powerbank is een mooie uitbreiding op mijn collectie. Het handige (platte) formaat is makkelijk in een tas of zak te stoppen. Het feit dat hij mijn telefoon 2 á 3 keer kan opladen is ook een luxe waar ik tegenwoordig niet meer zonder kan (pauper telefoon met *** batterij).
Wil je de Xiaomi 5000mAh powerbank ook kopen? Let er dan op dat je een originele koopt!
Mijn originele powerbank kwam van Tinydeal. Hij kost daar $14.99. Dat is z’n ¤12,30 echt een koopje voor wat je qua bouwkwaliteit/functionaliteit er voor terug krijgt!
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
  maandag 29 december 2014 @ 10:21:53 #62
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_148085748


De Xiaomi Mi band is een smart-tracker armband van populaire chinese merk Xiaomi. Deze armband-tracker wordt in de markt gepositioneerd tegenover de bekende westerse producten als de Fitbit flex en Jawbone UP. Hij kost momenteel z’n 15 a 16 euro, dat is een kooopje t.o.v. de westerse tegenhangers. Hij kan niet precies hetzelfde, maar het komt toch aardig in de buurt.


Zoals ik gewend ben van Xiaomi wordt de Mi band geleverd in een simplistische strakke verpakking. Het gebruikte materiaal lijkt gerecycled karton te zijn. Daaromheen zit een plastic seal. Het is stevig doosje met daarin de Mi band, handleiding en oplaadkabel. Prima geschikt voor China naar Nederland verzendingen dus!



De Xiaomi Mi band is een super simpel uitziend product, er zitten geen knoppen op. Enkel 3 indicatie ledjes en een trilmotor geven je output. De Mi band is gemaakt van een silicone band met daarin los de Mi band sensor die van aluminium en een hard plastic gemaakt is. Ik heb het zwarte model, maar en zijn veel verschillende bandjes beschikbaar in verschillende kleuren.

Specificaties:
Formaat doos: 34 x 11 x 9 mm
Band formaat: 195 x 13 mm (maximale lengte bandje)
Gewicht: 14.3 gram
Kleur: Zwart (maar je kan het bandje verwisselen in een andere kleur)
Standby tijd: 30 dagen
Waterdichtheid: Volledig waterdicht
Notifications: Mutli color leds (3x) en vibratie motor



De basisfunctionaliteiten van de Mi band zijn:
- Stappenteller (fitnesstracker)
- Sleepmonitor
- Notificaties (verschillende mogelijkheden)
- Alarm (trillen)



Qua functionaliteit heb ik de Xiaomi band voornamelijk gebruikt als stappenteller en slaapmonitor. De alarm functionaliteit vond ik matig werken, aangezien de Mi band dan drie keer trilt, en thats it. Maar de stappenteller was accuraat genoeg om bij te houden hoeveel ik gelopen had. En de Sleepmonitor gaf een mooie indicatie hoe ik geslapen had, en dit kwam meestal ook wel overeen met hoe het voelde.
Als je de Mi band binnenkrijgt moet je je voor gebruik bij de Xiaomi site registreren, dan kan je de app installeren op je telefoon. Eenmaal in de app ben je zo de Mi band aan het gebruiken, enkel wat algemene informatie invoeren en je bent klaar om te gaan (Leeftijg, lengte, gewicht ed)!

App en interactie:
Het is nogal lastig om de interactie met het product te omschrijven en hoe dit samengaat met de app. Dus hier kan je het beste gewoon een filmpje voor kijken. Er staan er genoeg op youtube!

Bijvoorbeel deze:
Compatibiliteit:

Mijn telefoon kon de app niet draaien omdat ik nog op android 4.2 zat, maar na een upgrade naar android versie 4.4 kon ik de app installeren. Eerst was de Mi band alleen beschikbaar voor android. Maar er is inmiddels ook een IOS app beschikbaar, dus het is niet alleen meer Android only. Voor de Android mensen is wel een versie hoger dan 4.4 benodigd (ivm compatibiliteit met low energy bluetooth). Aan de Ios app zitten nog wel wat beperkingen, maar dit schijnt in de toekomst beter te worden.



Ben je overtuigd, of wil je toch een keer z’n smart-tracker proberen? Voor mij was en is het best een interresante ervaring om bij te houden hoeveel je loopt en slaapt. En tijdens het hardlopen een kleine en makkelijke manier van tracken bij je te hebben? Voor een klein beetje geld kan je dat best makkelijk ervaren, dan hoef je niet meteen een dure (westerse) tracker te kopen.

Koop dan de Xiaomi band bij Tinydeal) voor $19.49, dat is nog geen ¤16! of koop ‘m bij de officele Xiaomi store (als je in china leeft ;))!
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
  vrijdag 2 januari 2015 @ 18:05:57 #63
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_148250311


Ik bezit al een best een assortiment aan Brainwavz oortjes en ben er tot nu toe altijd zeer tevreden over geweest. En ik vond het wel eens tijd worden om mezelf te verwennen met de Brainwavz HM9. Een ander soort product dan ik van Brainwavz gewend ben maar in wel dezelfde categorie (audio). Het is namelijk een full-sized koptelefoon. En met full-sized bedoel ik ook echt groot. De HM9 is een grote/stevige koptelefoon met een on/over-ear design. Hij is best prijzig, 135 dollar.. maar daar krijg je echt wel wat voor!

De HM9 is een koptelefoon met twee 40mm dynamic drivers. Mijn eerste indruk was dat hij echt super stevig aanvoelt, misschien een beetje zwaar bij lang gebruik. En qua sound is hij indrukwekkend, misschien een beetje overweldigend. Wat ik wel opmerkte is een lichte ruis op de achtergrond als je volume heel hoog zet en geen muziek aan hebt staan. Maar dat kan ook van mijn laptop komen. Alhoewel ik dat nooit eerder opgemerkt heb.
Specificaties:
quote:
• Transducers/Drivers: Dynamic, 40mm
• Rated Impedance: 40ohms Closed Dynamic
• Sensitivity: 104dB at 1mW
• Frequency range: 10Hz ~ 24KHz
• Distortion: <= 0.3% @ 94dB
• Channel balance: =< 2dB (at 1000Hz)
• Maximum input power: 1000mW
• Cable length: Detachable 1.3 meters (2 pairs) & 3 meters

En de HM9 wordt met een uitgebreid pakket aan accessoire en onderdelen geleverd:
quote:
• 1.3m kabel met microfoon en bedieningselement (Iphone , Android etc. compatible)
• 1,3m kabel
• 3m kabel
• Vliegtuig adapter plug
• Opbergkoffer
• Garantie kaart
Bijzonder is hierbij dat je dus 3 verschillende kabels krijgt, voor ieder wat wils. Ook is de kabel dus om te wisselen als je bijvoorbeeld voor dagelijks gebruik de 3m gebruikt, maar op reis toch de 1,3 met remote wilt. Omwisseleng gaat een beetje lastig, omdat de kabel-koptelefoon verbinding nogal stug is. Eigenlijk is dit een pluspunt van de HM9, dus verwisselbare kabels maar ze gaan niet snel/te makkelijk los. Ga je vliegen met de HM9 en wil je de in-flight audio gebruiken, dan zit er ook een convertor plugje daarvoor bij.
De opbergkoffer die bij de HM9 geleverd wordt past bij de bestaande Brainwavz producten qua kleur/vormgeving. Maar door het formaat ziet het er wel een beetje raar uit. Het lijkt een soort eivormige cocon. Maar hij voelt goed stevig aan en alle accessoires past er naast de koptelefoon goed in.




En de bouwkwaliteit van de HM9 is echt meer dan uitstekend te noemen. Gebruikte materialen stralen kwaliteit uit. De matte metalen delen zitten met stevige scharnieren aan de hoofdband verbonden en de oorschelpen zitten ook goed verbonden met de draaiende scharnieren. Enige nadeel van deze misschien een beetje overdreven bouwkwaliteit en degelijkheid is het gewicht, maar daarover bij draagcomfort meer.

Kijkend naar de geluidskwaliteit is de HM9 net zo degelijk als de bouwkwaliteit. Naar mijn gevoel kan de HM9 het gehele geluidsspectrum goed aansturen. Ik zou de soundsignature omschrijven als een redelijk gebalanceerde geluisdssignature maar met een soort deken er overheen. Dus niet echt super scherp maar een overall overweldigend.

Draagcomfort is bij de HM9 prima, de verstelbare hoofband zorgt voor een goede positie van de oorschelpen. Samen met het feit dat de oorschelpen kunnen draaien vormt de HM9 dus prima na je hoofd. De padding op de hoofdband is lekker stevig. De padding op de oorschelpen is gemaakt van een zachtere buitenkant met daarin een wat steviger schuim zodat de koptelefoon goed blijft zitten. Ik merk dus weinig van drukpunten op mijn hoofd behalve het algehele gewicht van de koptelefoon.



Concluderend is de HM9 een robuuste koptelefoon zowel in de bouwkwaliteit als de geluidskwaliteit. Op de lichte ruis (bij heel hoog volume en geen muziek) en het gewicht na is de Brainwavz HM9 echt een aanrader qua prijs/kwaliteit.

Ben je op zoek naar een goede solide koptelefoon waar je een paar jaar mee vooruit kan? En wil je de Brainwavz HM9 koptelefoon ook kopen?
Bij MP4Nation hebben ze hem voor $134,50 dat is z’n ¤112 , hier krijg je gratis FedEx shipping bij. Als je aangeeft dat ze als waarde 25 usd op het pakket zetten hoef je mogelijk geen import belasting te betalen.
Voor meer informatie kan je nog kijken op de officiële website van Brainwavz.
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
pi_148287500

Wederom Reviewtimeeee :)!

Dit keer een niet echt uitgebreide review.
Ik heb al een tijdje een Elephone G4 in huis liggen, dit budget toestel heb ik aangeboden kregen via DX.com. Shiznuts had mij opgeven als reviewer en mocht zelf destijds de Kingzone K1(S?) reviewen.
Het toestel heb ik eigenlijk een tijdje laten liggen, zelf heb ik namelijk een Jiayu G4s en voor mijn vriendin had ik net deLandvoo L200g binnen gekregen. De landvoo is inmiddels een rang doorgeschoven omdat mijn vriendin daarmee toch te veel bereik issues had. Ze is zodoende de Elephone G4 gaan gebruiken. Vandaar dat ik ook maar eens ben begonnen aan de review van deze telefoon.
Ik heb inmiddels haar ervaring erover gehoord en heb er zelf wat mee gespeeld, de ervaringen zul je dus treffen in deze review.
Voor de mensen die niet graag lezen, onderaan staat uiteraard de videoreview die vrijwel dezelfde zaken behandelen als in deze tekstuele review. De foto’s in deze review zullen aanklikbaar zijn, hiermee haal je de originele foto op om details nog beter te zien.
Ik hoop dat jullie er weer van kunnen genieten!
Groet,
Downstar


Zoals al vermeld komt dit toestel van DX.com, deze heeft mij het toestel ter review aangeboden.
thanks to shiznuts ^O^

http://www.dx.com/p/ele-g(...)-fm-bluetooth-349636

Het toestel dat ik heb ontvangen is in de witte kleur, de link hierboven is voor de zwarte kleur.
Er zijn naast deze kleuren losse covers te bestellen in de volgende kleuren:


Het toestel is met zijn 106.99$ een toestel dat in het budget segment van de chinese markt valt.
Dat is met de (momenteel slechte) koers +- 90 euro

Er dient wel rekening gehouden te worden met het feit dat het product de grens van 22 euro overschrijd en daarmee in aanmerking (kan) komen voor extra belasting (21% van nieuwe waarde + 13 euro administratiekosten als het via PostNL gaat.)
Wanneer er gekozen wordt voor het laten verzenden met de gratis airmail moet men er vanuit gaan dat het pakket al gauw 2-3 weken onderweg is. Het kan uiteraard sneller of langzamer.

Maar ik houdt zelf altijd die standaard aan. Ik heb zelf geen extra belasting hoeven te betalen en kreeg het pakketje uiteindelijk binnen 1,5 week binnen.


Dealextreme heeft er voor gekozen om dit pakket te verzenden met DHL. Ik had het toestel dus binnen een dag of 3-4 binnen. Echter moest ik nog wel +-39 euro aan BTW kosten betalen.

In het pakketje trof ik een een simpel maar stevig kartonnen doosje.
In het doosje zat:
- De Elephone G4
- screenprotector(al op telefoon)
- Europese Adapter (1A) inclusief datakabel
- Handleiding
- Siliconen transparante case




De specificaties van dit toestel zijn eigenlijk vrij gelijk aan die van de Landvoo L200G.
het is een MTK6582 quadcore (1,3 GHZ), 1GB RAM, 4GB ROM en een 2050 mah batterij.
8 MP camera(achter) en 5MP (voor). Het toestel beschikt over een HD resolutie op 5 inch.
Dat is tenopzichte van de L200G een verbetering(qHD).
Verder draait het toestel op Android 4.4 (kitkat).

Bron: http://www.devicespecifications.com/en/model/eb892feb


Dan komen we op het hoofdstuk design en bouwkwaliteit.
Laten we beginnen bij het design, dat is gebaseerd op de One Plus one.
Net als de L200G, je ziet het (HELAAS) vaker dat budget telefoons veel gelijkenissen kennen met bekendere westerse merken.
Hieronder zie je enkele foto’s van het design van Elephone G4.












Als we het hebben over de bouwkwaliteit dan valt me op dat het toestel licht aan voelt en eigenlijk vrij dun is. Hij is mede zo licht doordat er gebruik wordt gemaakt van een licht plastic backcover, die met wat zweterige handen al snel glad aanvoelt. Hier mis je toch echt een beetje grip!
Ook trekt hij nogal snel stof en andere troep aan. Zelf zou ik altijd kiezen voor een zwarte cover,
echter had ik bij Dealextreme geen keus in de kleur.

Als je het gaat vergelijken met de Landvoo L200G dan lijkt de L200G eigenlijk een tikkeltje lomper. Qua design zijn ze eigenlijk vrij gelijk zoals je hieronder kunt zien:







Een belangrijk ander punt wat onder bouwkwaliteit valt vind ik altijd het scherm.
In dit geval een 5 Incher met IPS technologie. Dit resulteert in prima kwaliteit kleuren en een opzich prima kijkhoek. Als je het vergelijkt met de Jiayu G4s dan valt toch wel een lichte waas op vanaf de zijkanten. Maargoed, je moet rekening houden dat de Jiayu G4s dan ook wel een stuk duurder is. De Resolutie van 1280x720 is op 5 inch in mijn ogen prima. De Iconen zijn scherp en redelijk klein. En doet in dat opzich niet veel onder aan het Jiayu G4s scherm. Touchinput is OK.


Dan komen we in de het tabblad prestaties.
Toen ik het toestel voor het eerst booten kwam ik direct in een eigen Elephone launcher terecht.
Hier wordt niet gewerkt met een aparte app-drawer, maar staan alle inconen op de homescreens.
Ik ben hier zelf niet zo’n fan van, maargoed in een fluitje van een cent haal je een ‘normale’ launcher uit de playstore.


Wat mij verder snel opviel was dat de smartphone wat foutmeldingen gaf.
‘Invalid IMEI’ verscheen een aantal keer in de taskbar. Al snel kwam ik erachter dat het toestel geen IMEI nummers aan boord had, en daardoor ook niet kon connecten met het netwerk van mijn provider. Want zonder IMEI ben je immers niet traceerbaar :’) :P..
Afijn, Dit dient dus eerst gefixt te worden. In de engeneringsmode van het toestel moet je wat dingen invoeren en het is vrij snel weer gefixt. Een uitgebreide fix staat in de videoreview!.

De microfoon net als de L200G goed en doet niet onder voor budget telefoons in Nederland.
De back speaker is voldoende luid maar kan soms wat schel klinken, toch wil ik het niet direct bestempelen als slecht.

In het prestatie tabje wil ik jullie de verschillende prestaties laten zien van dit toestel.
Hierbij moet je denken aan o.a camera, Antutu benchmarks, GPS , speedtests, WIFI bereik etc.
Wat me opvalt is dat het toestel eigenlijk vrijwel schoon is van zogenoemde bloatware. Er staan dus geen gekke chinese apps op. Aanwezig zijn de standaard google apps waaronder een volledig werkende playstore. Het toestel kan uiteraard in de Nederlandse taal worden ingesteld(ondanks de screen in het Engels is).

We beginnen maar met de camera, zoals vermeld is deze voorzien van een 8 MP sensor.
De camera maakt opzich prima foto’s en is daarmee een stuk scherper dan de foto’s die uit de L200G kwamen. Toch is het nogsteeds niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld de foto’s uit de Jiayu G4s.
Hieronder zijn wat foto’s uit de Elephone G4.




Hieronder zie je vergelijkingsfoto’s.(eerst de Elephone G4, daarna de Jiayu G4s).









Zoals je kan zien zijn de foto’s uit de Elephone G4 alsnog in een lagere resolutie geschoten,
ondanks dat de 8MP wordt geadverteerd krijg ik er geen 8MP foto’s uit vreemd genoeg.

Ik heb tevens gemerkt dat de camera in combinatie met flitser soms een spontane reboot wil geven.
Lijkt wat softwarematigs fout te zitten in deze firmware, aangezien ook andere camera apps dit euvel hebben.

Als we verder kijken naar de prestaties van het toestel dan komen we al snel uit op een Antutu benchmark score. Hij haalt bijna 18000 punten, wat een prima score is voor dit budget toestel.





Na de camera komen we bij het bereik, Hierbij moet gedacht worden aan WIFI/GSM/GPS/Bluetooth en dergelijke. Om met WIFI te beginnen:


De meting is op zon 10 meter gedaan van het punt waar de router uit staat te stralen.
In dit gebouw is het bereik van de router zelf al niet al te best, toch haalt de Elephone G4 alsnog een prima bereik.

Ik heb er voor gekozen om in deze review geen speedtesten op te nemen.

kijkend naar de 2050 mah, dan zou je hier met gemiddeld gebruik zeker een dag kunnen halen.



Dan komen we uit bij GPS. Daar wil het eigenlijk niet over hebben.
Die is net als in zoveel mediatek toestellen vrij ruk. Het duurde bij mij meer dan 5 minuten om een eerste fix te vinden.

Wat verder wel leuk op dit toestel is de off screen gestures
Oftwel wanneer het scherm uit staat kun je doormiddel van verschillende veeggebaren snel een app starten. Bijvoorbeeld de veegbeweging ‘C’ zorgt er voor dat je direct in de Camera mode komt.
Het leuke aan de firmware van dit toestel is dat je ook eigen gebaren kunt koppelen aan eigen apps.
Dit was in de Landvoo L200G niet mogelijk.



Korte conclusie:

Toestel is leuk voor diegene die nog een beetje handig is met Android
en hier en daar wat wil kloten om de boel aan de gang te krijgen. (Bijvoorbeeld IMEI fix, GPS servers instellen, Camera flitser issue fixen etc.). Qua bouwkwaliteit is het toestel opzich prima, maar niet het best zijn budgetcategorie denk ik. Ik zal het toestel verder niet direct aan iemand aanraden :P.
Pluspunten:
+ Goedkoop in aanschaf (90 euro)
+ Vloeiend en snel zat
+ HD scherm, zie je niet vaak in budgettoestellen.
Nadelen:
- Camera met flits werkt soms niet > Reboot spontaan
- OPO design clone.
- IMEI nummers ontbreken vanuit een eerste opstart.
- Plastic backcover kan erg glad zijn met zweethanden en trekt snel stof aan.
- GPS werkt out of the box niet tot erg matig (bekend probleem bij Mediatek chipsets)
- Wat bleeding langs de bezels.



Uiteraard heb ik voor de luie of misschien wel erg fanatieke mensen ook weer een videoreview gemaakt. Hiermee hoop ik een nog duidelijker beeld te geven van de telefoon,
En een video geeft mogelijk een veel betere kijk op de telefoon :)
Vrijwel alle punten uit deze review worden daar nog eens uitgelegd.

Dank voor het lezen/bekijken van de review, mochten jullie het waarderen..
Dan is een likeje op de video in Youtube van harte welkom
Downstar
  dinsdag 6 januari 2015 @ 14:42:56 #65
314372 Goddelijker
Zonder grootheidswaanzin!
pi_148389515


Artikel: 6PCS Polishing Buffing Pad Kit For Car Polishing Buffer
SKU: SKU183450
Prijs: US$ 5.99
Warehouse: CN
Shop: BangGood
Link: http://www.banggood.com/6(...)Buffer-p-959655.html


De set bevat het volgende:
4x Oranje 3" Polijstpad, waarvan 2x glad oppervlakte, 2x gebold oppervlakte voor meer koeling en minder wrijving.
1x Wollenpad, voor meer polijstkracht.
1x Backingplate 3"
1x Schroef van backingplate naar boormachina/accu-schroeftol









Oké, toch maar even snel getest (let op, heb niet heel uitgebreid de tijd genomen en alle materialen die ik heb..., dus de resultaten kunnen zeker beter).
Klein krasje voor:

Klein krasje na:

Nog klein beetje te zien, maar niet meer 'wit':


Klein krasje voor:

Klein krasje na:


Video:


Pluspunten:
- Pads voelen goed aan.
- Klittenband lijkt de pad goed vast te houden.
- Backingplate is voorzien van een schuimlaag, voor meer demping.
- Accu-schroeftol heeft goed grip op de schroef.

Minpunten:
- Backingplate is niet overal even netjes afgewerkt.
- Maar 3" groot, dus niet heel geschikt voor grote oppervlakten.


Hij krijgt 4 van de 5 ©opyrights.
Hij voelt goed en ziet er goed uit, maar ik heb hem nog niet in de praktijk gebruikt. Hopelijk werkt hij goed voor de kleine klusjes, zoals kleine krassen wegwerken. Er is op eBay ook veel keuze in pads, dus voor elke klus is er een passende pad te vinden voor weinig geld.

Hij is goed te hanteren, alleen is mijn accu-schroeftol niet sterk/snel genoeg.
Dus dat is wel iets om rekening mee te houden, dat je hem soms beter op een boormachine of stevige accu-schroeftol kan zetten.
  zaterdag 10 januari 2015 @ 11:39:13 #66
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_148536371
Wat:
USB zonnepaneel - Solar Charger Pad WN-801

Wat zit er in de gele bubbelenvelop:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Doosje met het paneel in een cellofaantje verpakt.

Close-up van de doos:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het paneel:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het lijkt alsof er een soort van screenprotector op zit, maar het zit vast. Zoals je kan zien aan de ribbels is het niet heel netjes gedaan.
Het plastic zelf zit wel stevig in elkaar, en de kickstand is erg handig en stabiel.

Werkt ie?
Ja! Ik heb hem aan de multimeter gehangen en in de zon wekt ie daadwerkelijk 0,5A op, dat was een positieve verrassing aangezien Chinese gadgetpanelen vrijwel altijd veel te positief gewaardeerd worden. Ook met bewolkt weer komt er wel wat vanaf, veel minder natuurlijk maar goed genoeg om langzaam een powerbank op te laden.

Te gebruiken voor:
In de zon geeft dit voldoende stroom om dingen als een Arduino, USB-fan of andere USB-gadgetry mee te kunnen draaien. Ook laadt het je telefoon aardig, het is met 0,5A geen snellader en overdag zit je telefoon meestal in je broekzak. Daarom raad ik aan om hem aan een powerbank te hangen en die lekker overdag in de zon te leggen, in de zomer kan ik mijn telefoon 2-3 keer per week hiermee opladen wat natuurlijk erg leuk is :)
Op een festival was het wel een handig ding, samen met een USB-ventilator wist het dingetje mijn tent veel koeler te houden dan die van de buurman.

Conclusie
Leuk ding, niet super cheap maar wel redelijke bang for buck en leuk om mee aan te kloten.
pi_148822364




Klein reviewtje van de Xiaomi Mi Band.
Gewoon even wat foto's en een kleine conclusie, verdere werking zie video reviewtje :)

Velen zullen de Xiaomi Mi band alwel kennen, of zelfs in huis hebben.
Kort gezegd is het een Fitness en sleep tracker. Het houdt bij hoeveel stappen je hebt gemaakt en rekent daar zelf bij hoeveel meter en calorieën dit ongeveer is. Dit doet de Xiaomi verrassend accuraat naar mijn mening.

Ook kan hij zoals gezegd slaapritmes bijhouden en geeft aan hoeveel uur je hebt geslapen,
hoeveel tijd daarvan lichte slaap is geweest, en hoeveel tijd daarvan je in een 'coma' hebt gelegen :P.
Bij mijn 3 daagse test is dit wel eens wisselend geweest, volgens de tracking van de eerste dag zou ik maar 1 minuut in lichte slaap hebben gelegen. Dat kan ik mij zelf eigenlijk niet voorstellen.
De 2de en 3de nacht zijn wat dat betreft nauwkeuriger voor mijn gevoel en kloppen ook met in bed en uit bed tijden ;).



Het uitlezen van je slaap en loop ritmes kun je met een app voor android of IOS i.s.m Bluetooth.
Belangrijk is dat je voor Android versie 4.4 nodig hebt.




De Mi band heeft mij tijdens het dragen voorlopig nog niet geïrriteerd,
het is een vrij soepel siliconen bandje en weegt maar +- 15 gram. Dat hij waterresistant is ook een mooi voordeel. Waar hij eigenlijk in uitblinkt is 2 dingen.



Zijn prijs en de batterijduur. Bij de prijs te beginnen. Het kost je max 20 euro om hem in huis te halen. Ik had hem zelf wat goedkoper via http://www.tinydeal.com/f(...)-watch-p-139192.html inclusief coupon.

De batterijduur is ongeveer 30 dagen, omdat er eigenlijk vrij weinig speciale hardware inzit dat veel energie kan slurpen.

SPOILER: Extra specificaties:
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik gebruik momenteel een getweakte versie van de Xiaomi Mi band app, hiermee is het mogelijk om de functionaliteit uit te breiden. Er wordt een notificatie stand aan toegevoegd. Hiermee is het mogelijk om meldingen te krijgen op de miband als je bijvoorbeeld een whatsapp berichtje krijgt of bijvoorbeeld een melding op facebook. De meldingsvorm kun je gemakkelijk instellen in de app.
Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld het bandje 3 keer te laten trillen en bijvoorbeeld de leds 5 keer groen te laten knipperen.





De werking van de Mi-Band kun je zien in de video hieronder.

  woensdag 28 januari 2015 @ 18:28:04 #68
204014 Markos.
Burp! Geen koala!
pi_149145279




1. Inleiding

2. Specificaties
3. Design
4. Functies en instellingen
5. Gebruik

9. Conclusie




Ik heb van BangGood de volgende compacte telefoon gekregen, de Daway Chocolate Ultra-thin Pocket Mini Card Mobile Phone. Hij is op dit moment in de aanbieding en kost $ 17,99 (ongeveer ¤ 16,30). Hoewel ik er in de eerste instantie erg sceptisch over was, is deze telefoon eigenlijk zo heel slecht nog niet. Het is uiteraard een telefoon met zeer beperkte functies, je moet het ook meer zien als reserve telefoon voor wanneer je huidige telefoon stuk gaat (of onderweg als de andere telefoon leeg is). Of voor de meer zakelijke gebruikers die twee telefoons met zich meedragen en dus geen dualsim hebben. Hoef je met de 2e telefoon alleen maar te bellen en sms’en, dan voldoet deze daar aan.
Er zijn natuurlijk nog meer situaties te bedenken waar hij voor gekocht kan worden. Jonge kinderen, als je wilt dat ze bereikbaar zijn maar zonder smartphones. Als simpel cadeautje voor kerst bijvoorbeeld.









De telefoon wordt geleverd in een leuke gift box verpakking (een soort boekje), hierdoor is de telefoon dus ook geschikt om als cadeau te geven. Dit doosje is van prima kwaliteit al stelt het uiteindelijk natuurlijk niet veel voor.



Inhoud doos:
- De giftbox zelf
- Telefoon
- USB > MicroUSB oplaad kabeltje (5 cm)
- Micro & Nano sim adapters

Uiterlijk:
Het toestel heeft een beetje een chocoladeachtige kleur (vandaar de naam ;) ) en heeft aan de voorkant bij het toetsengedeelte een geborstelde behuizing en bovenaan een plastic gedeelte waar het 1.0” scherm in verwerkt zit.
Het toestel kent naast het toetsenbord aan de onderkant een micro-USB aansluiting waar je ook de koptelefoon op moet aansluiten (met een adapter die niet meegeleverd is), een power vergrendeling (hiermee zet je hem niet aan, kunt hem wel hiermee uit zetten) en aan de rechterkant een uitsparing om een touwtje of iets aan vast te maken.


Hieronder wat een aantal foto’s van de giftbox, design en aansluitingen.





En tot slot nog 4 foto’s van een “gedemonteerde” telefoon.







Zoals je natuurlijk kunt verwachten van zo’n telefoon zijn de functies maar beperkt. Hieronder een tabel van de menu’s die erop zitten en een aantal submenu’s. Ik heb niet alle menu’s volledig aangevuld omdat dit naar mijn mening weinig toevoegt. Mocht je toch wat extra willen weten, noem dan even het nr. op (bijvoorbeeld 3.6. SMS settings)

Als je de telefoon opstart krijg je de volgende schermen te zien:




Deze opties zijn voor de liefhebber ook op foto vastgelegd.






























Voor het gebruik heb ik de volgende functies getest:

Bellen:
Geluidskwaliteit is goed, je bent zelf goed hoorbaar en de andere is ook duidelijk te verstaan. Hier valt niets op aan te merken

Handsfree:
Ook dit gaat prima en aan de andere kant ben je duidelijk te verstaan (getest op circa 1 meter afstand). Zelf merk je wel dat er wat gekraak en vervormd geluid aanwezig is. Voor mijn gevoel meer dan bij muziek afspelen.

Standby tijd:
De telefoon gaat zo’n 5 a 6 dagen mee als je hem niet gebruikt (wel met sim-kaart erin en netwerk). Ik heb niet getest hoe lang hij bij actief gebruik mee gaat (dit omdat ik weinig bel en sms).

Muziek:
Ik heb geen adapter kabel dus muziek luisteren heb ik gedaan via de speaker in de telefoon. Voor het formaat gaat het best hard en is nog wel redelijk te noemen. Wel genoeg vervorming aanwezig maar het valt niet tegen. Ik had een en al gekraak verwacht. Maar je moet hem uiteraard niet kopen om hem te gebruiken als luidspreker voor muziek.
Ik heb ook geprobeerd om hem via bluetooth aan mijn Earson ER-151 te koppelen, maar die kreeg ik niet gevonden. (Mijn telefoon vond hij wel zonder problemen)
Verder kun je tijdens muziek afspelen uiteraard volume hoger/lager zetten. Vooruit spoelen in het nummer zelf en volgende nummers kiezen. De standaard mp3 afspeelfuncties zijn dus aanwezig.

Bestanden versturen (bluetooth):
Via de file manager kun je alle bestanden die op de sd-kaart aanwezig zijn versturen via bluetooth. Over de snelheid hiervan kan ik alleen niets zeggen (geen vergelijksmateriaal).

Alarm:
Alarm werkt ook prima. Gaat niet heel hard maar duidelijk hoorbaar. Hij gaat niet oneindig door, hij doet het deuntje een paar keer en dan stopt hij (circa een minuut). Als je niks doet zal hij telkens om de 5 minuten opnieuw afgaan.
Je kunt uit 5 verschillende deuntjes kiezen of muziek van je SD-kaart. Je kunt kiezen voor geluid en vibratie, alleen geluid of alleen vibratie.
Je kunt hem instellen voor 1 keer, iedere dag of kiezen welke dagen in de week hij moet afgaan.



De conclusie zal natuurlijk niet spannend zijn. Je moet het voornamelijk zien als telefoon puur voor bellen en sms’en. Ik vind de accu capaciteit alleen wel wat tegenvallen, hier hadden ze beter een wat grotere accu in kunnen stoppen zodat je meer dan een week standby kunt zijn.
Het bellen gaat er prima mee, geluidskwaliteit is voldoende. Hij is lekker klein en licht en makkelijk mee te nemen. En met zijn giftbox en een prijs van $ 17,99 (ongeveer ¤ 16,30) is het nog een leuk cadeau om weg te geven.

Toyota RA28 powerrr / VW Golf MK1 / VW T1 !!
DealExtreme infopagina -&gt; http://deal-extreme.blogspot.com alles over hoe je er kunt bestellen en wat er bij komt kijken
pi_149313590

Sommigen zullen er lang op hebben gewacht, de review van de SJ5000+. Mogelijk omdat je nog in twijfel zit of de SJ5000 Plus wel zijn geld waard is. Ik hoop met deze review de twijfels weg te nemen!
Voor de mensen die niet graag lezen, onderaan staat uiteraard de videoreview.
Deze tekstuele review is meer ter aansluiting op de video om bijvoorbeeld foto’s en dergelijke te laten zien.
De review is eigenlijk gebaseerd op een vergelijking met een eerder model van de SJCAM.
De SJ4000. Deze SJ4000 is inmiddels erg populair in Nederland en wordt/werd gezien als goed alternatief voor mensen die een GoPro teveel geld vinden kosten.

De SJ4000 heb ik eerder gereviewd en deze review is hier te vinden:
http://tweakers.net/productreview/98299/viofo-sj4000.html

De makers van de SJ4000 (SJCAM dus) hebben niet stil gezeten en zijn dus nu gekomen met de opvolger. De SJ5000 Serie!

In deze serie heeft SJCAM ruimte gemaakt voor 3 camera’s.
Hieronder volgt een vergelijking van alle camera’s:



Uit dit lijstje heb ik dus de meest uitgebreide camera gepakt, de SJ5000 +.
De voornaamste reden van aanschaf is de mogelijkheid tot het schieten van 1080 60 FPS beelden.
Door meer frames te schieten per seconden oogt het beeld vloeiender. Daarnaast is het hebben van meer frames gunstig voor een soepele slow motion.

Vaak gebruik je een actioncamera voor extreme sporten, met veel actie en dergelijk.
Prima situaties dus om slow motions en vloeiende beelden te hebben!

T.o.v. de SJ5000 en de SJ5000WIFI (beide novatek), biedt de plus variant een Ambarella Chipset.
Praktijk vergelijken tonen (vaak) aan dat Ambarella over het algemeen betere kwaliteit levert dan Novatek. (denk hierbij aan betere kleurweergave/meer scherpte/betere omgang met licht etc.)

Voor mij was het in ieder geval die paar tientjes extra wel waard. Ik zag zelf weinig extra functies als ik van een SJ4000 naar bijvoorbeeld de SJ5000 ging. Als je upgrade moet je het natuurlijk wel in één keer goed doen :).


Ik heb mijn SJ5000+ besteld bij Gearbest.
Dit heb ik gedaan om enkele redenen. Ten eerste heb ik een eerdere bestelling (Voyo A1 mini windows tablet) keurig en snel ontvangen. Gearbest biedt de mogelijkheid om het pakket met POSTNL direct te versturen. Hierbij ben je bijna zeker dat je het pakket binnen 10 werkdagen hebt!
En dat was ook bij mij het geval, ik kreeg het pakket binnen 8 dagen in huis!

Daarnaast was Gearbest op dat moment de goedkoopste leverancier doordat zij een coupon hebben.
Hierbij werd de adviesprijs van $169.90 verlaagd naar $145,99 (+-130 euro). Ik ga ervanuit dat Gearbest momenteel nog de goedkoopste leverancier is en dat coupon: SJ5000LG nog steeds geldig is. Ik heb namelijk vernomen dat coupons voor een lagere prijs niet op prijs wordt gesteld door SJCAM zelf. Zodoende heeft bijvoorbeeld banggood hun coupon al moeten intrekken.
Maargoed op het moment van schrijven werkte de coupon nog bij Gearbest :).

Er dient wel rekening gehouden te worden met het feit dat het product de grens van 22 euro overschrijdt en daarmee in aanmerking (kan) komen voor extra belasting (21% van productwaarde(incl. verzendkosten) + 13 euro administratiekosten als het via PostNL gaat.)


De specificaties heb ik voor een groot gedeelte al in het vergelijkingstabelletje getoond;
Toch hier nogmaals de specificaties zoals zij achter op de doos staan:



Om verder terug te komen op het doosje, deze is wat professioneler ontworpen dan de doos waarin de SJ4000 kwam. Alles is wat netter weggewerkt en wat smaller gemaakt zonder gekke fratsen.



*Alle foto’s in deze review zijn aanklikbaar om naar het origineel te gaan

In de doos zit uiteraard de camera zelf, daarnaast krijg je er een waterproofcase bij en verschillende andere mounts. Hierbij is er niet afgeweken van de mounts die je krijgt de SJ4000 en die compatible zijn met GoPro mounts. Een welkome toevoeging aan de set accessoires vind ik zelf de lenscover.
Dit siliconen dopje past perfect om de lens van de Sj5000+ en beschermt hem zo tegen krassen en andere stof en vuilheden.






Waar wel rekening mee moet worden gehouden is dat de SJ5000+ afwijkt qua lens(langer) en iets qua formaat t.o.v. de SJ4000. De bijgeleverde waterproofcase zijn dus niet uit te wisselen!
Voor de rest is de SJ5000+ qua uiterlijk vrij gelijkend aan de SJ4000.










Op de SJ5000+ zit net als in de SJ4000 een 1,5 inch schermpje.
Ik vind het wat vreemd dat dit nog steeds 1,5 inch is aangezien de SJ5000 en SJ5000WIFI wel zijn voorzien van een 2.0 inch scherm. Mogelijk zitten er hardware limitatie in de weg om ook op het ‘flagship model’ een groter scherm te plaatsen.

Het schermpje is daarnaast veel helderder dan die van de SJ4000. Hierbij moet ik wel een opmerking maken, ik heb namelijk een SJ4000 van vrijwel één van de eerste producties (waarbij ook nog geen logo van SJCAM op de SJ4000 stond). Hierin zit nog een ouder scherm welke in nieuwere versie van SJ4000 is aangepast. Het scherm uit de nieuwe SJ4000 is beduidend beter dan het oude. Hoe de vergelijking is tussen het nieuwe scherm en die van het SJ5000+ kan ik dus helaas niet maken.

De SJ5000+ met batterij weegt +-80 gram volgens mijn weegschaal, mijn Sj4000 weegt 60 gram.
De SJ5000+ heeft weliswaar een extra WIFI module, maar is dus wel wat zwaarder!
Iets waar je rekening mee moet houden als je ook van plan bent om ermee te gaan vliegen onder een Multirotor!




En dan komen we eigenlijk in het belangrijkste gedeelte van de review.
Hoe presteert de camera!?

Ik kan er veel over zeggen, maar ik kan het beter uitleggen aan de hand van voorbeeld foto’s/video’s.

Laten we beginnen met video’s. Nu is het niet gemakkelijk om even een bewegende video te plaatsen en deze te vergelijken.
Dus daarvoor wil ik jullie graag verwijzen naar de videoreview onderaan deze review.

Wat makkelijker vergelijkt is een screenshot(of beter bekend als still) uit de video van zowel de SJ5000+ als de SJ4000 op het zelfde punt.

Op onderstaande afbeelding zie je een screenshot uit de SJ5000+ aan de linkerzijde en één uit de video van de SJ4000 aan de rechterzijde. In beide videos is gebruik gemaakt van de zelfde instellingen (HDR= UIT AWB=AUTO en EV=0.0)



Wat voornamelijk opvalt, is dat de SJ5000+ veel natuurgetrouwere kleuren laat zien dan de SJ4000.
De SJ4000 komt algauw blauwig en grauw over, iets wat ik ook in mijn SJ4000 review reeds aanhaalde. De SJ5000+ heeft daarnaast een bredere kijkhoek. Echter lijkt de SJ4000 meer details(= scherper beeld) te produceren dan de SJ5000+.

Laten we eens naar een andere vergelijking kijken, ook hier zijn de instellingen op beide camera’s gelijk. Uit beide video’s heb ik een screenshot gemaakt op het zelfde moment in de video.
De screenshots heb ik vervolgens iets ingezoomd om de details beter zichtbaar te maken.



Ook hier ben ik weer van mening dat de SJ5000+ een beter omgaat met de kleuren.
Maar dat de SJ4000 scherper LIJKT. Hoe komt dit nou zul je je afvragen, want de ambarella chipset zou toch veel beter zijn dan de novatek chipset (zoals deze te vinden is in de SJ4000)?
En dat is het naar mijn mening ook zeker, ik zeg niet voor niets lijkt scherper.
De SJ4000 heeft echter veel meer ruisvorming en krijgt vanuit de standaard instellingen een extra scherpte filtertje mee lijkt het. Doordat filter komt er om alles net een extra (wit)randje heen (voornamelijk bij de bladeren en de boom is dit goed te zien)



een linkje naar een vergelijking op het originele formaat in gif vind je hier:
http://gifmaker.cc/PlayGI(...)le=output_UiIjmI.gif

Wat jammer is aan de SJ5000+ is dat er in het menu geen optie is voor het instellen van scherpte.
Zoals deze in de Sj4000 wel aanwezig was. De support van SJCAM is druk bezig met het verbeteren van de bugs en features in de SJ5000+ firmware. In de tijd dat ik de camera nu bezit (+- 3 weken) zijn er ook al 3 (kleine) firmware updates geweest.

Het is te hopen dat SJCAM nog een optie toevoegt in het menu waarbij je zelf een niveau van scherpte kunt kiezen. Zodat je (indien gewenst!) de scherpte kunt bereiken zoals je bijvoorbeeld van de SJ4000 gewend bent. Nogmaals het beeld van de SJ5000+ is dus niet per definitie minder scherp dan die van de SJ4000, het is alleen dat de SJ4000 een iets ander filter eroverheen krijgt die de scherpte meer aandikt en waardoor meer ruis ontstaat.

Mocht SJCAM niks meer aan de scherpte doen, dan is het altijd nog mogelijk om met een simpele bewerking in een videobewerkingsprogramma de scherpte op het niveau te krijgen van de SJ4000.

Als we echte foto’s (dus geen stills uit de video!) gaan vergelijken tussen de SJ5000+ en de SJ4000.
Dan vorm ik de mening dat de foto’s uit de SJ5000+ echt van hele goede kwaliteit zijn. Precies genoeg scherpte en ook nog eens in natuurlijke kleuren. Zie hieronder enkele vergelijkingen:

Foto SJ5000+:

Foto SJ4000:


Vergelijking:


Vergelijking ingezoomd:


SJ5000+ gaat over het algemeen ook veel beter om met licht, zowel overdag(zonschijn etc.) als s’nachts:








SPOILER: Meer fotos uit de SJ5000+
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Een toch wel lelijke fout, die hopelijk nog kan worden gefixed in een firmware update is dat wanneer je foto’s maakt in de waterproofcase je last krijgt van zogenoemde vignetting van de case zelf.
Oftewel links zijn randen zichtbaar van de case. Een voorbeeld foto laat het hier goed zien:




Ik heb nog tig foto’s en videos als materiaal liggen ter vergelijking maar ik denk dat ik toch een redelijk beeld heb kunnen schetsen van de camera. De vergelijkingen zijn allen in redelijk grauw weer genomen, dus ik wil men vragen om daar iets langs heen te kijken. Beelden met voldoende zonlicht zullen qua details allemaal nog net wat beter zijn verwacht ik zelf. Maar over het algemeen ben ik wel tevreden over de SJ5000+. Met name kleur en omgang van licht zijn sterke verbeter punten. Het is wat dat betreft een prima upgrade, de scherpte valt over te discussiëren maar is niet slecht te noemen. Je mist alleen een optie waarin je zelf scherpte kan toevoegen zoals ik eerder heb gemeld.

Mensen hebben mij wel eens gevraagd waarom ik niet gewoon het budget model GoPro niet heb gehaald.. ‘Dan ben je verzekerd van goed beeld!’ & ‘Die SJ5000+ is gewoon evenduur als de GoPro, dan is de keuze toch snel gemaakt!’.

Mensen vergeten echter dat de SJ5000+ een aantal pluspunten heeft tegen over het budget toestel van GoPro. Zo kan de SJ5000+ wel in 1080 60 FPS schieten en het budgetmodel niet. Heeft de SJ5000+ een 16 MP photo mode ipv de 5 MP van GoPro en wordt daarnaast bij de SJ5000+ vrijwel alle benodigde mounts meegeleverd waar je bij de GoPro niets krijgt!

Daarnaast toont onderstaande vergelijking in mijn ogen juist een voorsprong van de SJ5000+
qua kleuren. Scherpte is op een foto in dit formaat niet te vergelijken. De Foto is afkomstig van rcgroups.com




Pluspunten:
+ Prijs (130 euro)

+ 1080p 60FPS / 720p 120 FPS / 480p 240 fps
+ Lichtgevoelige sensor en natuurlijke kleurweergave
+ Kwaliteit van foto’s
+ Ondersteuning en support m.b.t Firmware updates vanuit SJCAM

Nadelen:
- Prijs (in vergelijking met startprijs van sj4000 is de sj5000+ in verhouding duur!)
-




Uiteraard heb ik voor de luie of misschien wel erg fanatieke mensen ook weer een video review gemaakt. Hiermee hoop ik een nog duidelijker beeld te geven van de SJ5000+
Hierin zijn ook enkele video’s verwerkt. Wel ik ik er op attenderen dat de kwaliteit van de oorspronkelijke video’s uit de SJ5000+ vele malen hoger ligt dan de getoonde versie op Youtube.

Voor de mensen die de originele video’s en foto’s willen bekijken kunnen terecht op deze pagina:

https://mega.co.nz/#F!kUBjmJQA

Decodeercode = dyoTdbXT0H6PuGgzcOjFPA

Het starten van de download kan even duren, heb geduld :) !
Dank voor het lezen/bekijken van de review, mochten jullie het waarderen..
Dan is een like op de video in Youtube van harte welkom!

Mochten jullie fouten tegen komen in de review, PM mij dan even!
Downstar

[ Bericht 0% gewijzigd door Downstar op 02-02-2015 22:53:41 ]
  woensdag 4 februari 2015 @ 12:07:28 #70
33169 Magneet
Magnetic Enhanced
pi_149353323
Mijn Mi Band review : http://fok.nl/687988 incl linkjes naar de twee reviews hier :)
pi_149448853
Nog even een review van mijn kant, dit keer de Syma X11C met een 2MP onboard camera.



Merk: SYMA
Type: X11C

Prijs: ¤43,05 ¤33,37 met de onderstaande coupon!
Site: Gearbest
Link: http://www.gearbest.com/rc-quadcopters/pp_133523.html

Coupon code: SX11CXH

Inleiding:
Deze Quadcopter is besteld bij Gearbest en werd verzonden met DHL. Na 4 dagen kon ik het pakketje in ontvangst nemen, ik hoefde niks aan inklaring of invoerrechten te betalen, dus dat scheelt weer. Let wel op dat dit misschien wel mogelijk kan zijn bij een bedrag hoger dan ¤22,-. De reden dat ik deze Quadcopter heb besteld komt door de relatief lage instapprijs en de ingebouwde 2MP camera Het merk Syma klinkt niet iedereen bekend in de oren maar komt tegenwoordig met steeds meer RC producten tegen een lage prijs. Aan de verhalen en ervaringen van andere te horen, is de prijs/kwaliteit van deze producten prima.
De Quadcopter is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren; Rood, Wit en Zwart.

Eerste indruk:
De doos waarin de Quadcopter verpakt zit, is niet heel spectaculair, naast een korte beschrijving van de specificaties en wat foto's op de voor- en achterkant is er verder weinig op te zien. Eenmaal de doos opengemaakt komen we het volgende tegen:

- De Quadcopter.
- Controller.
- Micro-SD Reader.
- 4GB SD Kaart.
- 4 Extra propellers.
- USB lader.
- Engelstalige handleiding.








Eenmaal de Quadcopter uit de verpakking is hij met een afmeting van 19.5x9.5x36cm en een gewicht van ~35 gram toch wel klein van stuk en aardig licht wel voelt hij erg stevig en solide aan. De blauwkwaliteit is dus dik in orde. De meeste onderdelen zijn gemaakt van plastic, wat de Quadcopter erg licht maakt en zeker wel tegen een stootje kan ook dankzij het frame random de Quadcopter zullen de propellers niet zomaar afbreken als je een fout maakt. Het frame is eventueel ook gemakkelijk te verwijderen als je dat aandurft.

De controller ziet er op het eerste gezicht wat simpel en goedkoop uit, eigenlijk heeft het wel wat weg van een Xbox controller. afgezien van het uiterlijk zit hij prima in elkaar en is er eigenlijk weinig op aan te merken, de batterijen (4x AA) worden echter niet meegeleverd, deze zul je dus nog even apart moeten aanschaffen. Verder zien we op de controller verschillende knoppen zitten, hier onder zie je een foto waar deze voor dienen.
De Engelstalige gebruikershandleiding is duidelijk en goed leesbaar, eigenlijk spreekt het gebruik voor zich, maar een keertje snel doorlezen kan geen kwaad.



Ook een leuke specificatie van deze Quadcopter is dat hij wordt aangedreven door middel van 2 verschillende tandwielen. Het tandwiel welke aangedreven wordt door de motor, stuurt het tandwiel van de propeller aan, in praktijk zal dit ervoor moeten zorgen dat het geheel een stuk stabieler vliegt en sneller reageert op je handelingen. Enig nadeel hiervan is dat de tandwielen 'open' liggen waardoor er snel vuil en haren in kunnen komen waardoor het geheel vast slaat, je zult er dus wel eens in de zoveel tijd moeten controleren en eventueel schoonmaken.

De 4 motoren, welke onafhankelijk van elkaar draaien zijn echter wel goed beschermt tegen stoten en inslag door middel van een plastic kapje welke eromheen is gebouwd. Ook zijn aan de onderkant 4 'pads' aangebracht waardoor de grootste schok bij het landen wordt opgevangen.







Het vliegen:
Eenmaal de accu opgeladen en geinstaleerd kunnen we beginnen met vliegen, het is even wennen, maar voor een beginnende bestuurder zoals ik heb je het al aardig snel onder de knie. De Quadcopter vliegt erg stabiel en is gemakkelijk te corrigeren. Ook de controller ligt erg fijn in de hand zodat je gemakkelijk bij alle knopjes kunt. Buiten vliegen is echter een heel ander verhaal, omdat de Quadcopter zo licht van gewicht is heeft de wind veel invloed op de besturing.
Hij laat zich snel mee voeren door de wind waardoor je veel moet corrigeren, opzich is dit nog wel te doen maar het nadeel is wel dat als je aan het filmen bent dit veel schokkerige beelden oplevert.
Je kunt door middel van de knop rechts boven de controller switchen tussen 2 modes. Mode 1 reageert wat langzamer op je bewegingen omdat de ingebouwde 'Gyro' maar aanwezig is om je Quadcopter stbiel te houden waardoor het vliegen wat 'soepeler' gaat. Kies je voor mode 2 dan is het al een stuk lastiger om de Quadcopter onder controle te krijgen omdat hij sneller reageert, scherper stuurt en sneller kunt accelereren.

De Quadcopter beschikt ook over de zogeheten; '360 Degree Stunt Function' een leuke functie wat het mogelijk maakt om over de kop te gaan. Je activeert deze functie door 1x op de knop rechts boven de controller te drukken en dan snel naar links of rechts te sturen.

Er zijn verschillende leds verwerkt in de Quadcopter wat het ook mogelijk maakt om 's avonds te kunnen vliegen, ze komen voor mij nogal fancy over en had ook eigenlijk niet gehoeven.





Camera:
De camera, om deze reden had ik de Quadcopter aangeschaft. Het leek me leuk om filmpjes te maken vanuit de lucht. De Quadcopter beschikt over een ingebouwde 2MP camera. Welke de functie heeft om foto's te maken en te kunnen filmen. Deze functies zijn in te schakelen door middel van de controller. Je kunt dus vanuit de lucht beginnen met filmen of foto's te maken. Op de Quadcopter zelf bevind zich ook een knop om handmatig foto's te kunnen maken, hiervoor heb je de controller niet nodig. Als je begint met filmen veranderd het groene licht op de Quadcopter in rood, en begint te knipperen. Bij het maken van foto's brand het rode lichtje kort en veranderd daarna weer in groen.

De kwaliteit van de camera valt helaas wel iets tegen. Hij heeft veel moeite om al het licht op te vangen en zit ook aardig wat ruis in. Ook is het lastig om mooie beelden te krijgen als er iets wind staat buiten omdat hij snel uit balans raakt door de wind, dit resulteert vaak in wat schokkerige beelden. Natuurlijk kun je voor de bovenstaande prijs ook geen spectaculaire camera verwachten dus wat betreft de prijs/kwaliteit verhouding is het nog wel te doen.

De filmpjes worden automatisch opgeslagen op de bijgeleverde 4GB SD kaart welke zich achterin de Quadcopter bevind. Ook vind je in de doos een SD-kaart Reader welke je in je PC plugt daarna zijn de bestanden gemakkelijk te bekijken.




Batterij:
De bijgeleverde 250mAh Li batterij bevind zich achteraan de Quadcopter in een handig 'bakje' waar je hem gemakkelijk kunt installeren en verwijderen om op te laden. Je sluit hem aan door de 2 connectors met elkaar te verbinden, daarna staat de Quadcopter aan. Er zit dus helaas geen aparte Aan/Uit knop het, iets wat eigenlijk wel handig zou zijn geweest.

De batterij houd het ongeveer 5 á 6 minuten vol. Als je aan het filmen bent is dit iets korter (4 min). Opladen kan door middel van de bijgeleverde oplader welke je aan je PC kunt hangen of in een adapter kunt pluggen. Opladen kost ongeveer 60 á 70 minuten. Het is dus wel aan te raden om er eventueel wat extra batterijen bij te kopen zodat je niet zolang hoeft te wachten.







Conclusie:
Al met al ben ik erg tevreden met de Quadcopter, dankzij de lage prijs en de gemakkelijke besturing is het voor een beginnende gebruiker een leuke Quadcopter. Hij is erg stabiel en reageert accuraad op de besturing, wel is het wat lastiger om goede controller te krijgen als er buien wat wind staat. Ook de Camera functie is een leuke bijkomstigheid ik moet wel zeggen dat je niet te veel van de kwaliteit moet verwachten, maar voor het geld is het een prima ding.

De controller had wat beter uitgewerkt mogen worden, hoewel de kwaliteit prima is en hij erg fijn in de hand ligt komt die wel wat goedkoop over.

Pluspunten:
- Gemakkelijke besturing.
- Goedkoop instap model.
- Bouwkwaliteit prima.
- Motoren goed beschermt.
- Zachte pads aan de onderkant.
- 2 vlieg modes.

Minpunten:
- Camera matige kwaliteit.
- Goedkoop uitziende controller.
- Klein en ligt van gewicht, waardoor vliegen met wind erg lastig is.
- Tandwiel aandrijving, goede besturing maar wel kwetsbaar

  maandag 9 februari 2015 @ 09:36:14 #72
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_149500347

Na mijn eerdere goede ervaring met gaming gear uit china van onder andere Fühlen en Sades besloot ik weer is wat ‘chinees’ te bestellen. Dit keer van het merk Aula, een redelijke naam in de chinese wereld die ook aan het uitbreiden is naar de westerse wereld. Zo hadden ze onlangs nog een stand op de CES in Las Vegas om hun producten te promoten.
Ik heb bij Lightake een Muis en toetsenbord besteld, beide bedraad. De Befire en de Killing the soul zitten in een pakket samen. En ja, aan de naamgeving van de producten moeten ze nog wel wat veranderen, maar aan de producten zelf niet.

Het pakketje was ‘security checked’ dus een kant was opengesneden en toen met een kilomter tape weer dichtegeplakt. De zegel op de binnen-doos was nog gewoon intact dus ze hebben niet naar het product zelf gekeken. Blijkbaar alleen of de customs-slip wel klopte van “keyboard+mouse”.

De authenticiteit oftewel echtheid van Chinese producten is altijd al een lastig punt geweest. Eerst alleen bij de westerse producten die je importeerde uit China. Maar in steeds grotere mate ook de Chinese producten die door andere chinezen weer nagemaakt worden. Daarom zie je dat steeds meer bekendere Chinese merken unieke krascodes op hun verpakkingen verwerken waarmee je de authenticiteit van het product kan controleren. Een voorbeeld hiervan zijn de Xiaomi powerbanks. Maar ook dit product komt met een Authenticiteits-kenmerk. Na wat krassen en invullen op een Chinese site komt er uit dat hij inderdaad ‘authentiek’ is.

Bewijs van authenticiteit:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Waar het allemaal om gaat bij keyboards is .. typt hij fijn? En ja dat doet hij. Houd je niet van wat geluid bij het typen dan moet je dit keyboard niet nemen want er is wel duidelijk een click hoorbaar bij het typen. Maar zelf vind ik dit eigenlijk wel chill t.o.v. helemaal stille toetsenborden. De houding van het toetsenbord is een klein beetje raar aangezien hij bijna geheel horizontaal staat (met pootjes aan de achterkant uitgeklapt). De voorkant staat dus een beetje omhoog door de rubber voetjes daar. Even wennen maar niet perse een product-killer.
Naast het standaard typen heeft dit toetsenbord nog een paar wat uniekere features. Zo is back light achter alle toetsen aanwezig die in verschillende standen te zetten is. Van helemaal gedimd tot een redelijk fel standje en een “fade” modus (Why?!).
Ook zitten er multimedia toetsen in de F* knoppen verwerkt die je kan activeren in combinatie met de FN toets.
En gooi je een glas water over je toetsenbord heen? Geen probleem! Want in de onderkant van het toetsenbord zitten verschillende gaatjes om het water er uit te laten lopen. En zo te voorkomen dat het water bij de PCB komt. Hierom staat denk ik het toetsenbord in zijn geheel wat hoger. Het toetsenbord is 46 cm breed, 3cm hoog en 19 cm lang.

Een andere unieke feature bij de verschillende Aula toetsenborden is dat je een speciaal ‘toets-tooltje en doorzichtige reserve toetsen meegeleverd krijgt. Nouja reserve toetsen, het is de bedoeling dat je met deze toetsen combinaties voor jezelf kan highlighten in combinatie met de backlight zodat je ze makkelijk kan vinden. De tool werkt echt super goed en het effect is ook leuk.

Wie raad welk woord hier gemaakt is met de speciale toetsen?

De muis is qua vorm vergelijkbaar met de Fühlen X100, gemiddeld genomen dus een iets kortere muis. De hoogte is iets hoger dan de Fühlen. Ongeveer vergelijkbaar met de Logitech G700. De muis is gemaakt van verschillende materialen om op sommige plekken net wat meer grip te geven en andere plekken net wat meer comfort te geven.
De DPI is verstelbaar tussen de 800, 1200, 1600 en 2000. Zelf gebruik ik bijna altijd de 1600. Voor de rest zitten er zoals gebruikelijk bij game muizen twee thumb-buttons op die je bij het browsen ook handig kan gebruiken om een pagina terug en vooruit te kunnen gaan.
Uniek aan deze muis is de Double click button, deze simuleert twee left-mouse button clicks heel kort achter elkaar. Voor mij niet echt een must-have feature, maar als je er aan went kan het denk ik best handig zijn.


Deze kit van Aula is me prima bevallen! Voor z’n 35 euro heb je toch wel een echte gamers keyboard en muis. De unieke backlight, buttonswap en double click features maken deze set ook nog is redelijk uniek. Ben je op zoek naar een niet al te dure maar toch goed functionerende gaming set? Dan doe je aan deze set geen miskoop!
Wil je meer informatie over Aula keyboards en muizen kijk dan op hun website.
Heb je ook interesse in dit keyboard? Ik heb ‘m via Lightake binnen gehaald. Of alleen het keyboard.

Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
  woensdag 11 februari 2015 @ 23:28:57 #73
314372 Goddelijker
Zonder grootheidswaanzin!
pi_149588254
ORICO 2599US3 - 2.5" HDD enclosure - USB 3.0
Link: http://www.aliexpress.com(...)-to/32236690007.html
Prijs: $ 11,99 (gekocht in sale voor $ 6,99)

Kort maar krachtig:
Goed ingepakt, nette verpakking. Voelt goed aan, soort soft-touch plastic. En voorzien van een klein blauwe LED als hij is aangesloten en bij het lezen/schrijven knippert hij paars (rood + blauw).

Alles zit erbij. HDD is erg gemakkelijk te installeren, kwestie van achterkant los schuiven (zit goed vast), HDD erin schuiven en achterkant er weer op schuiven. Doordat de achterkant voorzien is van een 'schuimpje' (welke ook nog één van extra is meegeleverd) klemt hij de HDD vast.

Verpakking:




Inhoud:



Waar het om draait:



Het slachtoffer (oud beestje):


Testresultaat (via USB 3.0-poort in laptop):


Eindconclusie:
Zeker in de sale: DOEN!
pi_150020797
Sinds NFC en Bluetooth LE vaker standaard op telefoons etc is terug te vinden komen er meer een meer gadgets die hier gebruik van maken.
Een van die gadgets zijn zogenaamde trackers. Pas geleden was er de Nut waar een aantal reviews over verschenen zoals die van medeTweakblogger Chocoball. Echt denderend was het niet , die Nut :)

Maar het principe heeft wel potentieel. Een klein gizmo wat je aan je sleutelhanger doet en vervolgens met een app kan tracken.

De iTreasures iFinder+ is zo'n tracker. De versie die ik heb komt bij Tinydeal vandaan. (de tracker wordt verkocht onder verschillende namen met steeds een ietwat ander uiterlijk)

Vergeleken met de Nut is deze is een stuk simpeler. Geen account waar je je bij aan hoeft te melden en dat soort ongein.
De tracker komt in een simpele verpakking met daarop in het Engels een korte beschrijving van wat de tracker allemaal kan. In de doos zit de tracker zelf, een reserve knoopcel (CR2032) en een staafje op het deksel te openen. Er zit al 1 knoopcel in de tracker, maar vergeet het papiertje er ondervandaan te halen, anders maakt de batterij geen contact.

Helaas zit er geen handleiding bij, of een QR code naar de app dus dat was even googlen.
De app kan je hier viinden: https://play.google.com/s(...)asures.ifinder&hl=en

Deze app is vrij simpel, en geheel in het Engels. Zoals eerder genoemd hoef je je niet aan te melden. Je drukt de knop op de tracker een paar seconden in tot de LED knipperd en dan zou je deze moeten zien in de app. Pairing gemaakt en kan je beginnen met de app.
De app is vrij simpel met 6 grote knoppen.

Allereerst is er " Alarm "
Hier kan je het alarm aan zetten (en ook weer uit) om je tracker op te sporen. Dit kan door middel van geluid, een vrij luide BEEP BEEP, of door de LED te laten knipperen, handig als je je sleutelbos zoekt in het donker.

Vervolgens heb je Camera. Als je deze mode gebruikt kan je de knop op de tracker als sluiterknop gebruiken. Handig bij het maken van selfies zonder je duim te hoeven te verdraaien.
Dit zelfde geldt ook voor Video (maar dan uiteraard video ipv foto's)

Dan is er nog Location. Als je deze knop klikt krijg je een map te zien. Op het moment dat je smartphone de connectie kwijt is met de tracker zie je hier de laatste positie van de tracker.

Als laatste is er Devices. Hier kan je de gepairde trackers zien, je kan er max 5 tegelijk gebruiken.
Ook kan je hier de tracker instellen. Onder andere kan je het alarm instellen. Als je dit alarm aanzet gaat de tracker beepen om het moment dat deze een bepaalde afstand van je telefoon vandaan is.
Er zijn 3 settings voor deze afstand, 3-5m / 5-10m en 10-30m als ik juist gegoogled heb.
Dit alarm is op zich handig als je je sleutels niet willen verliezen door ze op het terras te laten liggen bijvoorbeeld.

De app ziet er een beetje simpel uit en zal geen design prijzen winnen. De tracker zelf ook niet. Maar hij is licht en klein genoeg om aan je sleutelbos te doen zonder al te veel hinder.
Door het gebruik van Bluetooth 4.0 LE zal ook de app niet al te veel stroom eten.
De batterij in de tracker zelf zou zo'n 12 maanden mee moeten gaan.

Al met al doet deze tracker wat het moet doen. Als je vaak je sleutels vergeet dan is dit een perfect gadget voor je. Of het die 12 euro waard is, dat ligt eraan. Een nieuw slot is vaak een stuk duurder :Y)

  maandag 2 maart 2015 @ 17:36:08 #75
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_150221314




De Xiaomi Ants Xiaoyi Smart Camera, dé wireless IP camera van Xiaomi, of van Xiaoyi, of toch de Ants camera? Het is allemaal een en dezelfde camera door Xiaomi geproduceerd onder de merknaam Xiaoyi. En de camera waar ik het in deze review over ga hebben. Het is een draadloze IP camera. Dus een camera die via je draadloze Wifi netwerk beeld doorstuurt naar je telefoon en/of tablet.
De camera kan je voor veel verschillende dingen gebruiken maar de voornaamste redenen zijn toch wel als beveiligingscamera en als babysit camera.

De cam komt zoals je van Xiaomi gewend bent in een minimalistische maar goed doordachte verpakking. Op de verpakking een klein xiaomi logo te vinden op de achterkant. Alle andere logo’s zijn van “YI” het sub-merk dus. In de doos zit de cam in zijn behuizing, een (Chinese) handleiding, (US plug) oplader en een USB kabel van 1,5m. Van Tinydeal kreeg ik standaard zonder hiervoor gevraagd/extra betaald te hebben een US-->EU plug meegeleverd. Goede handige service dus.




- Features: - 720P HD resolution
- 111 ° wide-angle - 4x (digitaal) zoom
- Video/Foto opnamen maken
- Microfoon
- Luidspreker (two-way-communication)
- Micro-SD kaart opslag
- Micro-USB power-plug
- Motion detection
- Wifi (De Wifi schijnt trouwens niet(goed) te werken op 5Mhz wifi dus check voordat je deze cam koopt of je een modem hebt met de 2,4 Ghz band (bijna alle routers/modems))



Om de cam te koppelen aan je telefoon/tablet moet je ten eerste aan hetzelfde (draadloos) netwerk verbonden zijn en ten tweede moet je op je mobiele apparaat dezelfde app geïnstalleerd hebben. De officiële app is trouwens volledig in het chinees dus hier heb je waarschijnlijk niets aan. Er zijn verschillende vertaalde versies van de app te krijgen. Onder andere op een ‘goedgekeurde’ thread in het officiële Xiaomi forum. Deze heb ik zelf gebruikt.
Dan komt het koppelen zelf, start de app op en log in (met bijvoorbeeld je Xiaomi account). Sluit je cam op een stroombron aan (Laptop, USB-stroom adapter, powerbank etc.) en reset deze door op de achterzijde in het kleine gaatje enkele seconden de reset-button ingedrukt te houden. Dan klinkt er een Chinese stem en staat je cam open voor detectie. In de app kan je dan “een camera toevoegen”. Zelf heb ik dit een paar keer moeten proberen voordat het lukte. Maar hij doet het nu elke keer gewoon bij het opstarten.
(eventueel kan je deze guide gebruiken die door asm980 gemaakt is (van het en.miui.com forum))





De cam zelf is eigenlijk maar een redelijk kleine module met een doorsnede van 6cm bij 3cm. Deze zit in een strakke witte behuizing geklikt en kan vrij rond draaien, de behuizing heeft een kantelpunt en een stevige basis. Deze basis is zelf zwaarder dan de cam, dus je kunt hem in elke positie neerzetten.. hij zal niet omvallen. Kortom je kan hem op je bureau ergens op richten, maar ook bovenop de kast dat hij recht naar beneden kijkt. Wil je hem aan de muur bevestigen? Dan kan je de basis los likken en de schroefgaten gebruiken die er al in zitten om hem vast te zetten op je muur.




Om het beeld van je IP-cam te bekijken heb je dus de Ants-cam app nodig. Ik heb voor deze review de iets beperktere versie gebruikt omdat niet alle features nog vertaald zijn en het daardoor ook niet de aller laatste versie van de app is. Maar ook met deze app kom je al een heel eind.
Allereerst gebruik je de app om je IP-cam te koppelen, de keren daarna verschijnt hij al in het menu en kan je hem activeren door er gewoon op te klikken.
In de camera interface kan je het beeld in portraid bewegen door te swypen of je toestel heen en weer te bewegen. In landscape krijg je wel het hele beeld te zien.
Met de tijdbalk onderin kan je terug in de tijd kijken (opgeslagen op je SD-kaartje, zonder is het dus niet mogelijk), hierop staat ook de ‘motion detectie’ aangegeven. Hierbij moet je wel vaak bufferen.. maar ’t werkt wel redelijk.
Live video geeft hij ongeveer met 20fps 720p door na enkele seconden gebufferde te hebben, ook zit er wat vertraging in de doorgifte.
Door op de microfoon-knop in het midden te drukken en in je telefoon te spreken stuur je een audio-bericht naar de cam en zal dit via het speakertje te horen zijn. Andersom kan je de microfoon van de cam ook aan zetten om te horen wat er aan de andere kant gebeurt.


Daarnaast kan je nog wat andere instellingen veranderen, zoals het ledje op de voorkant, je cam updaten etc.



Bij mij op de universiteit is het netwerk beschermd met een extra protocol boven WPA2 met een inlognaam/code. Volgens mij is het niet mogelijk om je cam dan via dat netwerk makkelijk te koppelen en te bekijken. Maar ik wou hem daar toch gebruiken, dus moest er iets anders op gevonden worden. Uiteindelijk heb ik daar een ander product van Xiaomi voor gebruikt. Namelijk de mini-wifi-dongle van Xiaomi, en dan nog in combinatie met een Xiaomi powerbank.. kon ik hem mooi ergens hoog plaatsen en overzicht hebben van de werkplek.




De Xiaomi Ants Xiaoyi Smart Camera is voor mij een superleuke en ook functionele gimmick gebleken. Met zijn ongeveer 30/35 euro is het niet een heel goedkope wireless ip camera maar ook niet een hele dure. De feature set en uitstekende kwaliteit die je er voor terug krijgt is het voor mij zeker waard. De flexibel mount waar de cam in zit is mij erg handig gebleken want je kan hem in echt bijna alle standen zetten. De beeldkwaliteit is meer dan genoeg voor huis-tuin-keuken gebruik, misschien zelfs wel voor kleine bedrijven. Enige echt grote nadeel van de cam is en blijft dat hij eigenlijk bedoelt is voor de Chinese markt. En alle bijbehorende nadelen van dien. Dus de Chinese app, gesproken Chinese boodschappen etc. Maar er valt mee te leven, en desondanks vind ik de cam zeker zijn geld waard!

Hij is onder andere te koop bij Tinydeal maar ook bij ongeveer alle andere Chinese webshops.

Meer informatie op de officiële (Chinese) Xiaomi site: LINK.
En voor support/feedback kan je altijd hier je vraag stellen of even rondneuzen op het onofficiële Xiaomi support/feedback forum hier.


[ Bericht 0% gewijzigd door tokko1 op 02-03-2015 17:54:39 ]
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
pi_150223575
Ho, wacht even. Met zo'n dongeltje zet je 'n netwerkje op waarmee je gewoon die cam overal kan gebruiken, begrijp ik dat goed?

Dat zou geweldig zijn en betekent dat je dat ding dus (zoals je ook beschrijft) als babyfoon overal kunt gebruiken?
"If you're not a manc, you're a wank"
  maandag 2 maart 2015 @ 18:49:54 #77
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_150223618
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2015 18:48 schreef Eric_Cantona het volgende:
Ho, wacht even. Met zo'n dongeltje zet je 'n netwerkje op waarmee je gewoon die cam overal kan gebruiken, begrijp ik dat goed?

Dat zou geweldig zijn en betekent dat je dat ding dus (zoals je ook beschrijft) als babyfoon overal kunt gebruiken?
Yep, zolang je ook je laptop mee-neemt ;)
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
  zondag 8 maart 2015 @ 23:33:02 #78
327191 RobertNL
For your gear.
pi_150446020
Enige tijd geleden kreeg ik de Vidonn X6 binnen, daarvan vandaag de review!



- Inhoudsopgave

1. Inleiding

2. De Vidonn X6

3. Bestellen & ontvangen
- 3.1 Unboxing
- 3.2 Design en bouwkwaliteit

4. Scherm

5.Een kijkje binnenin
- 5.1 System on a chip
- 5.2 Teardown

6. Software
- 6.1 De Apps
- 6.1 Het horloge
- 6.2 De tracking

7. Batterij

8. Connectie

9. Conclusie

- 1. Inleiding

Het begon ruim 2 jaar geleden in april 2012. Pebble begon zijn Kickstartercampagne die een van de meest succesvolle kickstarters aller tijden zou worden. Het begin van het wearable tijdperk.


Foto: Pebble

Zelf heb ik van het begin af aan interesse gehad in deze wearables. De Pebble was dan ook mijn eerste smart band. Toen in januari 2014 de Pebble steel werd aangekondigd heb ik de normale Pebble verkocht en een steel aangeschaft. Deze steel gebruikte ik tot voor kort nog dagelijks.

Ondertussen heb ik al een redelijke lijst met smart-devices. Waaronder een Pebble, Pebble Steel, LG G watch R, LG G watch en de Tommy die ik eerder heb gereviewd.


Foto: Lineup smart devices


Foto: Pebble Steel, LG Gwatch R, Vidonn X6

Bij het gebruik van Smartwatches krijg je onverminderd een aantal vragen:
- Waarom?
- Hoe duur?
- Wat kan je er mee?
- Is dit een Apple watch?

Nou, notificaties bekijken, tussen de 60 en 200 euro en nee het is geen Apple watch :+. Veel mensen vinden de Wear watches te duur, daarvoor heb ik dus de Tommy dus eens gereviewd (update van review komt er aan). Maar gezien een aantal mensen een Tommy nog te duur vonden ben ik eens gaan kijken of er niet een nog goedkoper alternatief was. Na een kleine zoektocht denk ik dat de Vidonn X6 wellicht wel als 'Smartwatch / tracker' kan dienen voor een kleine(re) prijs.
Hij heeft wellicht niet de vorm van een smartwatch maar wel diverse functies:

- Notificaties
- Tijd
- Tracking

Een simpele basis uitvoering van een Smartwatch dus:

Foto:Vidonn X6

Vidonn lijkt een jong Chinees merk dat zich heeft gericht op het maken van sport trackers. In deze lijn hebben ze een aantal verschillende trackers gemaakt de: X5, X6 en vermoedelijk komen ook de A4, A6 en A8 nog uit. Verder is er nog weinig te vinden over het merk Vidonn.

- 2. Specificaties

SOC (System on a Chip):
Fabrikant:Onbekend
Bluetooth: Bluetooth LE 4.0

Geheugen
RAM: Onbekend
Flash: Onbekend

Scherm
Formaat: 0,88 inch
Resolutie: 128 x 36 pixels (~176 PPI)
Techniek: OLED
Scherm: Plastic

Sensors
Gyroscoop: Ja

Afmetingen, gewicht & materialen
Formaat: 12 x 16mm (HxB)
Breedte: 60mm
Gewicht: 20 gram
Behuizing: Polycarbonaat
Bandje: TPU rubber

Batterij
Capaciteit: 45mAh
Voltage: 3.7V
Watt uur: 0.17Wh

Software
Compabiliteit: IOS 7, IOS8, Android 4.3+

Overige:
USB: Magneetlader

- 3. Bestellen & ontvangen

Op 2 februari heb ik de smartband bij DX besteld. Een dag later was deze al verzonden, Vervolgens stond 18 februari de postbode aan de deur met de X6. Vrij snel, zeker in de periode voorafgaand aan het Chinese nieuwjaar.

De Vidonn X6 koste op het moment van bestellen $30,90 bij DX, dit lijkt een tijdelijke campagne te zijn.

3.1 Unboxing

De Vidonn X6 komt in een simpel wit doosje met plastic folie er omheen:

Foto: Doosje

Op de achterkant van het doosje vinden we ook nog de specificaties:

Foto: Specificaties


Foto: Doosje binnenkant

Het doosje voelt stevig aan en biedt genoeg bescherming voor de lange reis van China naar Nederland. In het doosje zitten: De smartband, een extra (plastic) sluitclip, laadkabel en een boekje.


Foto: Inhoud doosje

3.2 De Vidonn X6





Foto's: Vidonn X6 design

De smartband ziet er simpel uit. Geen baanbrekend design; simpel en niet te opvallend zou ik zeggen.
Waar de Pebble steel een achterkant van metaal heeft is de Vidonn X6 gemaakt van plastic met een lichte coating. Hierdoor voelt de Vidonn X6 wel wat goedkoop aan.

De X6 heeft 1 knop, in vorm van een soort touchknop. Deze knop is gemarkeerd door de kleine stippeltjes in ruitvorm op de voorkant. Verder vinden we aan de achterkant van de X6 een oplaadpoort. De voorkant van de smartband bevat daarnaast nog een klein OLED scherm.

Het siliconen bandje van de X6 zit vast aan de rest van de behuizing, Het niet kunnen verwisselen van bandjes is een gemiste kans. Daartegenover staat wel dat je de meetunit niet kwijt kan raken zoals bij de Mi band of Vidonn X5.


Xiaomi Mi band tracker


Vidonn X5 tracker

Over het algemeen ben ik redelijk tevreden met het uiterlijk en de materialen die gebruikt zijn. Het voelt wellicht wat goedkoop aan maar het zorgt er voor dat de tracker niet zwaar is en snel vergeten als je hem draagt. Het bandje, dat niet verwijderbaar is, voelt tijdens het dragen ook niet verkeerd aan. Daarnaast is het bandje makkelijk te verstellen en zit het met het dubbele drukknoopje goed vast.

De lader is een simpele magneetlader met een (zeer) dun kabeltje. Hij klikt altijd goed op zijn plek (In tegenstelling tot Pebble) en laat niet (te) snel los.

De krasbestendigheid ben ik iets minder over te spreken, zoals hieronder te lezen.

- 4. Scherm


0.88 inch OLED scherm

De Vidonn X6 heeft een klein 0.8 inch OLED display. Dit zelfde scherm zit in meerdere trackers en heeft een 128x36 pixels resolutie. Het OLED scherm ziet er binnenhuis prima uit en ook buiten lijkt hij de afgelopen weken redelijk af te lezen.

Helaas bleek bij de eerste mooie lentedag het scherm niet voldoende helder om af te lezen te zijn, je moet schaduw maken om het scherm af te lezen. Dit is wel een gemiste kans, buiten op een terras zal je dus weinig hebben aan de klokfunctie van het apparaatje.

De afleesbaarheid / grote van de letters is afdoende, het scherm valt prima af te lezen en is niet te priegelig.

- 5. Een kijkje binnenin

Soms kijk ik graag iets verder dan de buitenkant van een toestel/object. In dit hoofdstuk doen we dat ook, helaas is er maar beperkte informatie en kennis van mijn kant aanwezig. Helaas is er niet meer bekend over de gebruikte chipset in de X6. Mocht ik hier later meer over vinden dan zal ik dit deel proberen te updaten. Wat we wel kunnen doen is een Teardown!

5.2 Teardown

Natuurlijk doen we die teardown niet zelf, daar hebben we natuurlijk de FCC hebt ;). Gezien de Vidonn X6 (of 1 van zijn aan hardware identieke broertjes) netjes een keuring heeft ondergaan zijn deze foto's gewoon beschikbaar.
De hardware van Vidonn die getest is bij de FCC is de X5, qua Soc en antenne is deze gelijk aan de X6, het scherm is wel iets kleiner.

De code waarmee je de Vidonn smartbands bij de FCC te vinden zijn vinden is: 2AB62





Foto's FCC keuring Vidonn X5 (klik voor grotere versie)


Screenshot: FCC report certificering

- 6. Software

Er is nog wel het een en ander te zeggen over de Vidonn X6. Zo is het niet open-source en/of is er geen SDK beschikbaar. Daardoor ben je volledig afhankelijk van de ontwikkelaars van het horloge.
Tot nu toe werkt dit allemaal nog goed maar hoe lang zal de support blijven lopen? Hoe vaak worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd en wat als dit stopt?

Het antwoord op bovenstaande vragen zal helaas luiden: Dan moet je roeien met de riemen die je hebt. Wellicht is Vidonn in de toekomst nog om te praten om iets open te geven, maar ik heb er een hard hoofd in.

Voor nu heb ik het software gedeelte opgedeeld in twee delen, de App en het band zelf. In beide delen zal ik de ervaringen met en gebreken van de software zo veel mogelijk proberen weer te geven.

6.1 De apps

Vidonn werkt al even aan deze smartbands getuigt de FCC certificering die op 4 mei 2014 is uitgegeven. Ondertussen is de app dus ook al even beschikbaar en zou de ontwikkeling opgang zijn.
De laatste update van de app was 4 maart 2015, daaruit blijkt dat Vidonn de app nog wel update.

De app van Vidonn is te vinden in de Playstore of in de IOS appstore




Screenshot: App icoontje & splashscreen

Wanneer je de app opstart krijg je na het het splashscreen direct het overzicht van de huidige dag te zien. Dit overzicht geeft het aantal stappen, afstand, calorieën en het aantal uren slaap van de laatste nacht weer. Daarnaast zie je hier de laatste tijd van synchronisatie. Als je op het kleine batterijtje drukt kun je tevens het batterijniveau ten tijde van de laatste synchronisatie zien.

Daarnaast staan er bovenin pijltjes, door deze pijltjes kan je vooruit en terug scrollen tussen verschillende dagen.


Screenshot: Startscherm / Data scherm

Onder aan het startscherm heb je 3 keuzes, data (die je hier boven ziet), friend en more.
Het Friend scherm geeft je de mogelijkheid om vrienden toe te voegen, hierbij kan je dus competities houden en vergelijken. Niet iets wat ik zou gebruiken, maar mocht je met meerdere mensen zo'n bandje aan schaffen dan kan het best grappig zijn.


Screenshot: Friend scherm

Door op het knopje ''More'' te klikken kom je in het menu terecht:


Screenshot: More/menu

In dit menu kan je verschillende onderdelen vinden, ik zal ze stuk voor stuk even bij langs gaan.
Allereerst het My bracelet onderdeel, dit onderdeel laat je de instellingen van je band managen.
(Dit was tevens een aanpassing met de update van begin maart, links het oude, recht de nieuwe versie van dit menu).


Screenshot: My bracelet

In dit menu kan je een aantal dingen aanpassen zoals het Alarm, de tijd waarbinnen je slaapt (dit herkent de band niet zelf!) en de tijd waarin de band geen notificaties moet weergeven.


Screenshot: Alarm, sleep en silent settings (laatste is hernoemt naar silent in laatste update)

Daarnaast kan je in het My braclet menu onder other settings overige dingen vinden. Onder andere firmware upgrades, welke notificaties de band moet weergeven. Het toevoegen van notificaties gaat zeer simpel. Je kan van letterlijk iedere APK in het systeem notificaties ontvangen (zo ver ze die geven). Handig dus!
Daarnaast vinden we anti lost dat zorgt voor een trilling bij een disconnect met veel opties (zie screenshot 2) en de mogelijkheid om het lettertype van de band hier aanpassen.


Screenshot: Other settings, Anti lost, lettertype[sub]


[sub]Screenshot: Notificaties


De search for bracelet is de plek waar je connect met de Vidonn smartband, het zoekt het bandje en zorgt dat deze (goed) contact maakt met je telefoon. Onder about kan je de versie van de app vinden.


Screenshot: Search for bracelet en About

Naar mijn idee is de app redelijk compleet, het zou wel leuk zijn als de app qua uiterlijk een overhaul kreeg. Met de laatste update en het nieuwe my bracelet menu lijkt het dat ze hier mee bezig zijn. Ik hoop dan ook dat ze dit in de gehele app gaan doorvoeren.

Al met al werkt de app wel redelijk, de grafieken zijn niet het allermooiste maar geven de informatie voldoende weer. Er zitten in de app veel meer grafieken en beelden dan hierboven weergegeven. Maar de informatie die hier op staat is voor mij nog niet heel nuttig.

Als je een goed totaaloverzicht wil hebben zou je ook de website van Vidonn kunnen raadplegen, hiervoor moet je in de app je account koppelen.


Screenshot: Website vidonn

6.2 De smartband
Op de band draait natuurlijk ook software. Hier zal ik ook alle functies weer benoemen. Tevens zal ik de gemerkte problemen weergeven. Ik heb zo goed en kwaad als het kan foto's van de interface proberen te maken.Niet de beste kwaliteit maar ik denk dat het er wel mee door kan ;).

Het scherm van de Vidonn X6 is niet allways on, hiervoor moet je altijd eerst een aanraking doen op het knopje. De eerste weergave die het bandje doet bij aanraking is de tijd. Bij een tweede aanraking gaat het klokje door naar stappen, derde aanraking calorieën en bij de vierde aanraking de afstand.



Foto: Tijdweergave, stappen, calorieën en afstand

Zoals ook al onder scherm aangegeven is het mooie heldere tekst die goed af te lezen is (maar bij veel zonlicht niet). Bij een lange klik op het knopje kan je de timer opstarten, hiermee kan je een workout los tracken en timen. Ook de stappen, calorieën en afstand worden dan los gemonitord.


Foto: 1 losse activiteit tracken

Naast het traceren van een losse activiteit zit er ook een anti-activiteit meting op. Mocht je een uur op de stoel zitten dan begint het horloge te trillen en geeft het een zittend tekentje weer. Dit werkt wel redelijk goed, op het werk gaat hij na een uurtje stilzitten regelmatig af ;).

Naast het traceren van je stappen kan het bandje ook je notificaties weergeven. Dit werkt wel redelijk het bandje trilt netjes als er een nieuwe notificatie binnenkomt en je kan de titel of tekst een stukje lezen. Uitzondering hier op is helaas Whatsapp hier wordt alleen het groepsgesprek en/of de persoon die het bericht stuurt weergegeven.Mocht het berichtje nu te lang zijn voor de twee beschikbare regels dan komt er een nieuwe ''pagina'' die wederom twee regels beschikbaar. Andere dingen zoals buienradar en mail worden ook prima weergegeven.


Foto: Berichtje

Wat betreft whatsapp is wellicht een workaround beschikbaar. In de Playstore staat een app voor de Vidonn X5 die deze mogelijkheid bied, gezien de identieke hardware van de X6 zou deze app ook voor deze kunnen werken.

Naast berichtjes worden ook inkomende gesprekken weergegeven op het scherm, wederom in combinatie met een trillend banje:


Foto: Bellen, inkomend gesprek

6.1 De tracking

De precisie van de tracking is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de software. Om dit te vergelijken heb ik diverse dagen de Vidonn naast mijn Mi band om gehad. Tijdens deze dagen ben ik geen rare of grote verschillen tegen gekomen. De verschillen zaten na een dag vaak op 20-50 stappen.


Screenshots, tracking

Hierboven dus een screenshot van de X6 en Mi band op de zelfde dag. Het verschil hierboven is prima te verklaren. Er mist bij de Mi band een stukje van zo'n 400 meter van het werk naar het station. De verschillen zijn mijn inziens dus in de marge.

- 7. Batterij

De batterij van de Vidonn X6 moet volgens de fabrikant ongeveer 14 dagen mee gaan. De eerste paar cycles waren merkbaar korter dan de 14 dagen en ik was daar dan ook een beetje teleurgesteld. Maar de derde cycle (en een update van het bandje later) ben ik redelijk tevreden.

Het bandje is nu bijna 7 dagen online en heeft nog 47% batterij, 10 dagen op een lading moet dan ook zeker lukken. Dit is inclusief notificaties en het trillen bij een disconnect.

- 8. Connectie

De stabiliteit van de connectie laat wel iets te wensen over. Dit is vooral te zien als je de ''diconnect'' functie aan hebt staan. Deze gaat momenteel wel een keer of 3 per dag af. Als ik vervolgens in de app kijk maakt het bandje net weer contact. De connectie is dus maar een enkele seconde onderbroken en herstelt zich zelf.

De afstand waarin het horloge gekoppeld blijft aan het horloge is verder wel prima. Een meter 7 of 8 is geen probleem.

- 9. Conclusie

Als je opzoek bent naar een activiteiten tracker met beeldscherm dan kan de Vidonn X6 best een leuk bandje zijn. Er zijn hier en daar helaas nog wel wat puntjes waar aan gewerkt moet worden binnen de app.

Opsomming minnetjes en plusjes:

- Krasbestendigheid
- Afleesbaarheid in zon
- Via app geen volledige Whatsapp notificaties
- Matige weergave grafiekjes in de app
- Privacy?

+ lange batterijduur
+ Notificaties van berichten en telefoontjes
+ Prijs
+ Tracking van activiteiten
+ Website met uitgebreide tracking informatie

_________________________________________

Ik wederom proberen om bij een shop weer wat korting te regelen voor dit item. Mocht dat lukken dan zal ik de coupon hier posten.
MisterTao.com / Buyincoins - recommender: RobertNL
Reviews/mindfarts: http://gearbullet.tweakblogs.net/
  maandag 9 maart 2015 @ 21:20:44 #79
388071 funky_fart
What do I smell here?
pi_150475058
*oeps*

[ Bericht 96% gewijzigd door funky_fart op 10-03-2015 00:17:06 ]
  maandag 9 maart 2015 @ 21:23:26 #80
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_150475220
- Ach so, oops, dit is het review topic, niet voor discussie. :P ->

[ Bericht 35% gewijzigd door shiz op 09-03-2015 21:29:24 ]
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_150571662


Ik heb de AK435; deze geeft een horizontale en verticale lijn.
Er is ook nog de AK455 maar deze biedt IMHO niet iets extra's.

Ding is puur eenvoud zoals je kunt verwachten; 2 AA-batterijen erin; op juiste hoogte plaatsen en aanzetten. Laser zet zichzelf waterpas en piept zolang die dat niet is.
Met een paar goede batterijen erin kun je dit ding in de hoek van een ruime kamer zetten (±8 x 4m.) en heb je dan een duidelijke lijn op de muren staan.
Een grotere ruimte werkt ook wel; zeker als je wat minder invallend licht hebt.

Die 360º waar ze het over hebben betekend dus niet dat je een 360º lijn rondom hebt; maar dat je het geheel kunt draaien boven op een 5/8" mount.

Niet echt goedkoopste die er is; maar ik had het wel gehad met rondzoeken welke ik moest hebben.
Daarnaast wat ik niet de meeste goedkopere versies niet zeker van dat deze automatisch waterpas gingen en niet gewoon een lijn projecteren. (en welke dus niet per se een lijn weergeven die waterpas is).
  zaterdag 14 maart 2015 @ 15:58:37 #82
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_150634370


Quadcopters is echt iets van de laatste jaren. Na alle single rotor, double rotor’s kan je nou al een paar jaar quad-rotor helikopters kopen. Maar als je op de prijs lette waren ze eigenlijk altijd onbetaalbaar. Tot de Hubsons en andere mini-quadcopters opkwamen. Daarvan heb ik er dus eentje gehad, ergens is daar ook een review van.. maar deze nieuwe review is natuurlijk veel interessanter. Want de volgende stap wat betreft quadcopters na de kleine Cheersons van 5 a 10 cm is toch wel dit model van Syma. Deze Syma X5C is een stuk groter en volwassener in zowel het vliegen als de hele feel die de quadcopter je geeft als je hem gebruikt.




De Syma X5C is een van de nieuwste helikopters van het speelgoedmerk Syma. Dit merk heeft zich in de afgelopen jaren echt een naam toegeëigend op het gebied van afstand bestuurbare toys. Onder andere met de S107 (een echt leuke beginners dual rotor heli), en met de X5C zetten ze die lijn goed door.



De X5C is een quadcopter, heeft dus vier propellers. De propellers hebben een tip-to-tip lengte van 13,5cm, dat betekend dat ze dus best wel groot zijn en lekker veel lift kunnen creëren. De gehele body is 31 bij 31 centimeter (exclusief de propguards). De verbinding met controller verloopt via de 2,4Ghz band en de camera die onderaan de copter zit is uitgerust met een 2MP sensor en neemt op op een Micro-SD kaartje.

Overige specs:
• Formaat: 31x31x8cm
• Functies: Standaard vliegen, 3D-flips, Camera
• Gyroscoop: 6 assige sensor
• Frequentie: 2.4 Ghz
• Batterij: 3.7V 500mAh (usb re-charable)
• Range: Ongeveer 50m
• Camera: 2.0 megapixel
• Gewicht: 700gram



De X5C wordt geleverd in een redelijk grote doos (50x30x9 cm). Hierin zit de voor-geassembleerde X5C, de controller, de batterij en USB-oplaadkabel, propguards, schroevendraaier (voor de propguards), vier extra rotors en een gebruikshandleiding.
De handleiding is wel een redelijke-must have als je nog niet zo ervaren bent met quadcopters. Hier staat namelijk duidelijk in uitgelegd hoe je hem moet ‘trimmen’ voordat je er goed mee kan vliegen. En ook hoe de extra features, zoals de camera gebruikt kunnen worden. De vier extra rotors heb ik nog niet hoeven gebruiken, maar het is fijn dat ze erbij geleverd worden.



De helikopter zelf bestaat uit een witte body die uit twee kunststof delen bestaan. Aaan de uiteindes zitten de motors die met een overbrenging de propellers aandrijven. Optioneel kan je aan de onderkant een soort van landingsgestel bevestigen en aan de uiteinden de propguards om de rotors te beschermen. Voor mij wel echt een must, dat beschermen aangezien ik indoor veel vlieg en nog niet mega-ervaren ben, hoewel dit wel de vliegervaring licht beïnvloed. Op mijn X5C zit ook een camera (vandaar de “C”), deze zit op het batterijklepje geschroefd aan de onderkant van de quadcopter en zit met een apart kabeltje verbonden met de chip. Deze kan je dus ook loshalen mocht je dit willen.

De controller is een redelijk geavanceerde controller met ingebouwd LCD-scherm. Op het LCD-Scherm kan je aflezen welke modus je zit, hoeveel throttle je geeft, batterij van je quadcopter en het signaal-bereik van je controller. Best een handige tool dus met wat extra informatie om goede controle te houden.
De rest van de controller is redelijk standaard, twee sticks voor control, wat trim knopjes en een mode-switch knop. Ook vind je op de controller een “looping” functie en een knop om een foto te maken of de video stand aan te zetten. De controller werkt met vier (niet bijgeleverde) AA batterijen.





Voordat je gaat vliegen met de X5C moet je eerst de trim bijstellen zodat hij stil in de lucht blijft hangen als je niets doet. Bij mij was dit bijna niet nodig, dus de fabrieks kalibratie was prima gedaan.
Dan kan je echt gaan vliegen, om te beginnen heeft de Syma twee modes “H” en “L”. Een rustige modes en een extremere modus. In de rustige modus zijn alle controlls gewoonweg minder direct, dus best fijn als je een beginner bent!

De vliegervaring met de X5C is echt een heel ander gevoel als met de kleine cheerson/hubsons. En dan bedoel ik in positieve zin, de X5C geeft je een stuk minder nerveus vlieg gevoel. Hij hangt lekker in de lucht en bochten maken is ook een stuk fijner. Alleen het om de as draaien geeft voor mij nog een beetje een nerveus ‘vlieg gevoel’.

Eerst heb ik de X5C voornamelijk binnen gebruikt wat prima kan, alhoewel je een redelijk grote/hoge ruimte voor nodig hebt. En daarna ook buiten wat geprobeerd. En tot mijn verbazing ging het buiten eigenlijk verassend goed. De X5C kan prima tegen wat wind, zelfs met best veel wind is hij nog te controleren. Dus ik zou hem een volwaardige binnen/buiten vlieger willen noemen!

Een gimmick waar je wat meer ruimte voor nodig hebt bij deze X5C is de “flip modus”. Met een combinatie van een knop en een joystick richting maakt hij die kant een ‘looping’ op. Ziet er heel leuk uit, maar het heeft natuurlijk geen functie (dit kan trouwens niet als video aanstaat).

In deze video kan je de X5C in actie zien:


Vliegen in het donker is door de ingebouwde lampen best een interessante ervaring en prima te doen, alhoewel je moet zorgen dat je niet verblind wordt door de ingebouwde leds.
[TIP: Houd de quadcopter stabiel op de grond terwijl je hem synchroniseert. De gyroscopen kalibreren zich dan heel kort even, dus in platte uitgangspositie de controller en quadcopter aanzetten. Dit resulteert in een stabiele (begin van de) vlucht. ]


De X5C heeft een in/aangebouwde camera aan boord die foto’s en video’s kan maken tijdens het vliegen. Hij is op afstand te bedienen met de controller en zou als het goed is 2MP kwaliteit moeten geven.

In de twee onderstaande video’s kan je zien wat voor resultaat dat geeft, binnen en buiten:
(Het zijn raw-footage filmpjes, dus er valt eigenlijk niet heel veel interessants te zien, en let op! Geluid kan hard zijn)

Binnen beelden:


Buiten beelden:


Overall is het niet echt kut maar de beeldkwaliteit is ook niet goed te noemen. Leuk voor wat spelerij maar voor het serieuze werk zal je toch echt weer een slag groter moeten gaan in quadcopter land. De 2MP sensor is niet echt geschikt voor bewegende beelden zoals te zien is in de stukjes waarbij de quad ronddraait. Ook bij weinig licht geeft de camera maar matige kwaliteit beelden af. Alhoewel ik de beelden beter vind dan ik had verwacht, helemaal als hij wat hoger in de lucht hangt en je het detail niet zo mist.



Omdat de camera maar matig is en ik eigenlijk wel wat betere beeldkwaliteit wilde ben ik aan de slag gegaan met een aanpassing. De bijgeleverde camera er af en een gopro er op. In mijn geval een Sj4000. De normale camera kan je redelijk eenvoudig loshalen (1 kabel en 2 schroefjes). De Sj4000 heb ik uitgerust met wat industrieel klittenband en ook op de X5C aan de onderkant een klein stukje klittenband.. voilà.

(kleuren zijn een beetje raar, ik weet niet wat ik aan de instellingen gekloot heb.. maar het gaat om vliegervaring met de Sj4000)

Zoals je kan zien beïnvloed het extra gewicht van de sj4000 de vliegeigenschappen behoorlijk. Eigenlijk is het te zwaar, maar het gaat net. Leuk om geprobeerd te hebben maar niet heel praktisch, ook de vliegtijd gaat naar beneden van 6 minuten naar ongeveer 1,5 minuut.



De Syma X5C gaf me eindelijk echt het gevoel een quadcopter te hebben in vergelijking tot de speeltjes van Hubson/Cheerson. De vliegeigenschappen zijn uitstekend te noemen zowel in beginners als expert modus. De camera had van mij wat beter gemogen of gewoon weggelaten mogen worden. Maar overall gezien is de X5C echt z’n geld wel waard, het heeft mij al menige uurtjes aan speelplezier opgeleverd! En in situaties waar redelijk at licht is kunnen de camera beelden toch ook nog wel leuk zijn.

Wil je de Syma X5C ook kopen?
Bij Lightake heb ik hem vandaan voor ongeveer 52 usd Link.
Of koop de versie zonder camera voor ongeveer 40 dollar, de Syma X5 Link.
Of kijk voor meer informatie op de officiële product pagina van de Syma X5C op de Syma toys website. En de handleiding online linkje.
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
pi_150834321


Vandaag een review over de Jiayu S3, 1 van de flagship smartphones uit china.
Ik heb de Jiayu S3 als opvolger gekocht voor de door mij eerder gereviewde Jiayu G4s.

Ik was eigenlijk nog zeer tevreden over de Jiayu G4s, toch ben ik uiteindelijk overstag gegaan.
Met name door de prijs/kwaliteit, maar met name omdat ik een early-adopter ben :P.
In deze review probeer ik een algemeen beeld te geven over hoe ik de S3 heb ervaren.
Voor de mensen die niet graag lezen, onderaan staat uiteraard de videoreview die vrijwel dezelfde zaken behandelen als in deze tekstuele review.
Lees/kijk ze!
Groet,
Downstar



Zoals ik in de inleiding al aangaf was 1 van de redenen om te upgraden naar de Jiayu S3, de prijs.
Het toestel is te koop bij Pandawill voor 189,99$wat ongeveer 180 euro is met de huidige koers ( :'( ).
Wat mij betreft nog een goede prijs kwaliteitverhouding, maar het is toch zonde dat de koers zo gekelderd is.

Vaak zijn er nog wel coupons of acties(happy hour) beschikbaar voor de Jiayu S3 bij Pandawill. Dus mocht je hem aanschaffen altijd even kijken of er niet wat loopt :P. (sowieso altijd even in chinaprices.us kijken waar iets het goedkoopst is.)

De S3 was bij Pandawill iets duurder op het moment dat ik hem aanschafte dan andere webshops.
De reden om toch bij Pandawill te kopen is het feit dat ze mij verzekerde dat hij daar op voorraad was en dat hij binnen 1 werkdag zou kunnen worden verzonden.

En dit was uiteindelijk ook zo, na het bestellen werd hij netjes de volgende dag op de post gedaan.
Ik heb het toetel middels DHL laten verzenden en had hem binnen 3 dagen in huis!
Echter moet (er altijd) rekening worden gehouden dat het product de grenswaarde van 22 euro overschrijdt waardoor het pakker in aanmerking komt voor BTW + Inklaringskosten.

Gelukkig kwam mijn pakket zonder extra kosten aan.

Het pakket was goed verpakt zoals ik van Pandawill eigenlijk altijd wel gewend ben.
De Jiayu S3 zit in een simpel kartonnen doosje. In mijn geval een Internationale versie.
Ook iets wat mij was beloofd door Pandawill, dus ook daarin zijn ze hun belofte nagekomen
Ik zeg die even expliciet omdat er ook versies zijn die speciaal zijn gemaakt voor de Chinese markt.
Deze telefoons bevatten een andere ROM, waarbij Apps van google ontbreken. (Je hebt dus ook geen Playstore!). Een kleine opmerking die gemaakt moet worden is dat het installeren van een International ROM (met google playstore/apps) op een chinees toestel eigenlijk ook een fluitje van een cent (mits je de benodigde bestanden hebt :P) is. Toch is het voor mensen met niet al te veel technische kennis misschien een strop. Let daarom even op welke versie je koopt (mocht je hem niet bij Pandawill kopen).



In het doosje zitten naast de telefoon de volgende dingen:

- Extra screenprotector
- Europese Adapter
- Handleiding
- Transparante (blauwe) Jiayu backcase

Dan komen we aan op de punt waar we naar de specificatie van de telefoon gaan kijken.
Wat maakt deze telefoon nou bijzonder?



Voor mij springt in iedergeval de Octocore er uit,
Een octocore? Hmmm dat had de G4s toch ook al? 'Das toch nie bijzonder?'
Jawel, dat is wel bijzonder! De SoC is namelijk gebaseerd op een 64 bits architectuur.
Hiermee kunnen berekeningen een stuk sneller en efficiënter worden afgehandeld dan de octocore SoC uit de Jiayu G4s. Een bijkomend voordeel is dat hij ook gemiddeld 30% minder stroomverbruik heeft!

Als we het dan toch over stroomverbruik hebben komen we misschien wel op het meest energie slurpende component in deze telefoon, het impulsante 5.5 inch Full HD scherm.

Het scherm is als je van een 4,7 inch scherm komt wel even wennen. Maar na een week was ik al er al aangewend en vond ik de G4s maar klein en onhandig :P..

Doordat het scherm vrij dunne bezels heeft valt het toestel qua grote eigenlijk best mee.
Het blijft natuurlijk een log ding, maar voor mensen met normale tot grote handen is het eigenlijk nog prima te doen vind ik.

Om toch nog zeker 1,5 a 2 dagen door te komen met de S3, heeft Jiayu er een 3000-3100 mah batterij in gestopt. Vroeger kon je nog wel eens twijfelen over de echtheid van de Mah's in chinese telefoons maar dat zit bij Jiayu wel snor. In de G4s zat ook een 3000 mah, echter is de Jiayu S3 niet compatibel met deze batterij! De S3 is platter en langer.



Verder valt er uit de specificatie(zie hieronder) en het plaatje hierboven op te maken dat de telefoon beschikt over Dual Sim. In dit geval Dual Micro sim. Tegenwoordig is dat niet meer zo bijzonder, vrijwel elk chinees toestel heeft deze optie. Wat wel weer mooi is dat in deze nieuwe MTK6752 processor 4G op de SoC zit! 4G wordt dus ondersteund zonder aparte chip nog in de telefoon, maar het zit dus ingebakken.

De Jiayu S3 draait momenteel op Android 4.4.4 (kitkat) en doet dat met een eigen launcher.
Thema's zijn makkelijk aan te passen met een app genaamd themes.
Dit zal voor de android liefhebber niet vreemd in de oren klinken, android is uitzich zelf al redelijk naar eigen smaak in te richten.

Zeer waarschijnlijk komt Jiayu ook eerdaags met een Android 5.0 ROM voor de S3.
Niet alleen de nieuwe functionaliteiten bieden mogelijk meer dan met extra 4.4, er zou ook snelheidswinst geboekt moeten worden.

Volgens een artikel op tweakers ( zie: http://tweakers.net/revie(...)e-en-prestaties.html) is er met de komst van Lollipop nog een voordeel te behalen. Android 5.0 kan namelijk (beter) omgaan met de SoC doordat deze ondersteuning heeft voor 64bit-ARMv8-instructies. Zie hieronder het citaat uit desbetreffende artikel:

'Cortex A53 is de opvolger van de Cortex A7-kern, die tot nu toe veel in midrange-telefoons gebruikt werd, en kan overweg met de nieuwe ARMv8-instructieset, die 64bit-compatibel is. Volgens chipontwerper ARM moet de A53 tot veertig procent sneller zijn dan de A7, al zullen dergelijke verbeteringen alleen in specifieke benchmarks behaald worden. Dankzij de 64bit-ondersteuning zullen apparaten met een A53-soc in de toekomst nog beter worden. Android Lollipop maakt namelijk gebruik van die 64bit-ARMv8-instructies, waardoor een telefoon als de Desire 820 net wat sneller moet werken als hij eenmaal de update naar Android 5.0 ontvangen heeft.'
Meer informatie over 64 bit en android kun je hier vinden:
http://www.androidplanet.nl/spotlight/64-bit/


Dan komen we op het hoofdstuk design en bouwkwaliteit.
Het design is vrij simpel en daarvan ben ik wel gediend. Het scherm valt daarin vooral op aan de voorkant.
De backcover aan is leverbaar in het wit en in het zwart, al is zwart eerder grijs.
Deze voelt erg glad aan vind ik, waar bij de Jiayu G4s nog een rubberized laag over de backcover was gedaan om voor grip te zorgen. Is bij de S3 eigenlijk niks gedaan om grip te krijgen.

Aangezien het toestel toch wel wat aan de grote kant is kan het voor mensen met kleine handen toch lastig zijn om het toestel goed te kunnen houden.

Een klein nadeel aan het design vind ik de plaatsing van de knopjes(Power/Volume up-down)
Deze zitten allen aan de rechterkant. Ik ben zelf voorstander van een design waarbij de powerknop rechts zit en de volume up-down aan de linkerzijde. Ik ben er inmiddels wel aangewend maar het kan wel lastig zijn wanneer je bijvoorbeeld je telefoon in een autohouder plaatst. Je hebt dan de kans dat het powerknopje in de weg zit als je het toestel in het midden wil klemmen.

Foto's zeggen immers meer dan duizend woorden, dus bekijk zeker even de foto's.
(let op: op Onderstaande foto's heb ik een Glass screenprotector zitten, hierdoor heb je een iets dikker glaslaagje op je scherm en heb je iets meer reflecties!)

Het originele scherm heeft uiteraard geen opstaande glas randjes :P
Op de foto's zie je onder andere de dubbele speaker, Notificatie led + sensors, dual flash etc.












Over de bouwkwaliteit kan ik kort zijn, meer dan prima.
Eigenlijk wat je mag verwachten van Jiayu.

De backcover kon dus wat beter qua 'gladheidbestrijding :P' en misschien ook wel qua stevigheid.
Het covertje voetl wat fragiel aan als je het van de telefoon haalt. Echter is het wel zo dat deze erg flexibel is en dat daarmee breukjes of scheurtjes eigenlijk niet zo snel zullen ontstaan.

Verder voelt de behuizing solide aan en zijn er geen rare kraakjes of dergelijke te horen.
Ook heb ik geen scherpe randjes gevoelt.

Een puntje wat ik onder bouwkwaliteit vind vallen is het scherm. Allereerst kunnen we dan kijken naar het oppervlakte, het glas zelf dus. Het is tegenwoordig niet meer zo bijzonder maar ook dit toestel komt met een Gorilla Glass protectie. Dit houdt in dat het toestel (meer) krasbestendig is.

Toch is eerder gebleken dat dit niet inhoud dat krassen dus helemaal niet meer mogelijk zijn op het scherm, het is alleen wat lastig om ze te krijgen. Vandaar dat ik een extra screenprotector heb besteld van gehard glas. Hiermee bescherm je dus je daadwerkelijke scherm tegen krassen, maar met name ook tegen het breken van het scherm tijdens een val/impact. Welke voordelen het nog meer heeft kun je makkelijk op google vinden ?
Voor mij is de Jiayu S3 het eerste toestel dat ik ontvang met een Full HD resolutie(1080x1920) en zodoende zag ik nu pas wat een verschil het alsnog geeft ten opzichte van een HD resolutie.
Deze was welliswaar bij de G4s op 4.7 inch.
Om even aan te tonen hoe het scherm zich laat vergelijken met eerder genoemde telefoons zie je hier een vergelijking van kijkhoeken uit verschillende standen. (kijk ook zeker even het de video review, daarin zijn kijkhoeken misschien wat beter te zien)

Beide toestellen zijn ingesteld op de volledige brightness, de camera is onderbelicht met -2

Links de S3 VS rechts G4S vooraanzicht


Links de G4s VS rechts S3 Bovenaanzicht

Links de S3 VS rechts G4S onderaanzicht

Links de S3 VS rechts G4S rechter onderhoek aanzicht

Boven de S3 VS onder G4S rechter zij aanzicht

Onder de S3 VS Boven G4S Linker zij aanzicht

Onder de S3 VS Boven G4S linker bovenhoek aanzicht

Uit de kijkhoeken is te concluderen dat de G4s(let op oude scherm*) het beter doet dan de S3.
Echter is dat alleen vanuit een bepaalde hoek. Het vooraanzicht(uiteraard de belangrijkste kijkhoek :P) is nagenoeg gelijk op beide toestellen en is qua contrast prima.

[i]* zie voor een vergelijking van nieuw en oude jiayu G4S schermen deze post van mij:
DIG / [Chinese Smartphones] #42 - Android Phone uit china

Ook heb ik het scherm vergeleken met de G4s op een backlight test.
Door te kiezen voor zwarte achtergrond kan men bekijken in hoeverre de backlight egaal is.
En in hoeverre er bleeding onstaat.



Links de S3 vs Rechts de G4s

De bleeding bij de S3 lijkt dus wat meer te bleeden, het dit is gewoonweg omdat de brightness hoger is bij de S3. Er opzich wel een mooie egale belichting en echte hotspots qua licht zijn er niet te zien.
Dan komen we op de misschien wel het belangrijkste punt van een telefoon,
en ja.. dat is nog steeds bellen :D !
De gesprekskwaliteit wordt gevormd door de microfoon, de spraak microfoon zit aan de onderzijde van het toestel. Om het de gesprekkwaliteit te verbeteren is er ook een background microfoon.
Deze microfoon filtert achtergrond geluiden weg om de spraak helderder te maken. De kwaliteit is naar mijn beoordeling ook zeker prima te noemen. De oorspeaker is echt prima.
Mijn eerste belletje met de S3 was ik eigenlijk vrij verbluft, de speaker was luid en duidelijk.
Het toestel ondersteund Voice HD, dus mogelijk heb ik een gesprek met voice HD gehad.
Het was in iedergeval wel erg goed.

De backspeaker is in de S3 in dual mode uitgevoerd, dit moet met name de schelheid en het holle geluid uit smartphone speakers weg halen. En dat gebeurd ook redelijk goed al kan de speaker zeker beter ben ik van mening.
Het bereik van de telefoon is meer dan prima, zowel GSM als het 3G netwerk.
(speedtests etc. komen in het volgende hoofdstuk)

In het prestatie tabje wil ik jullie de verschillende prestaties laten zien van dit toestel.
Hierbij moet je denken aan o.a camera, Antutu benchmarks, GPS , speedtests, WIFI bereik etc.

Kijkend naar het toestel dan zien we de standaard Jiayu launcher.
Dit is een vrij basic schil van jiayu met enkele herkenbare widgets zoals de platenspeler muziek widget en de galerij/foto widget. Deze schil is daarnaast makkelijk aan te passen met een thema's.
Zelf ben ik niet zo van dat uitgewerkte inconen, laat mij het maar lekker simpel bij de stock android iconen houden.




De widgets zijn ook vrij makkelijk uit te schakelen.

De Internationale ROM waarmee de S3 bij mij werd geleverd is verder niet voorzien van (hardnekkige!) chinese apps.
Er staan dus geen gekke chinese apps op. Aanwezig zijn de standaard google apps waaronder een volledig werkende playstore. Het toestel kan uiteraard in de Nederlandse taal worden ingesteld.
Root toegang is makkelijk in en uit te schakelen doormiddel van het omzetten van het SuperUser schuifje in instellingen > Beveiliging.



We gaan maar verder met de camera.
Aller eerst de backcamera, dit is een Sony IMX214 13 F2.0 megapixel camera inclusief dual LED-flitser. Waarmee je in de donkere situaties nog steeds goede foto's kunt maken.

De camera app is gewoon de standaard google android camera app en heeft verder geen uitleg nodig denk ik. We kunnen beter kijken naar wat foto's en indien waar mogelijk vergeleken met de G4s.

Eerst zal een foto volgen van de Jiayu G4s daarna van de S3 in dezelfde situatie.
(foto's zijn uiteraard aanklikbaar om origineel formaat te openen)









Uit de vergelijking is te zien dat het contrast wat levendiger is qua kleuren in de S3.
Het is naar mijn mening net genoeg, het maakt de foto wat spannender om naar te kijken zonder dat je gelijk een te nep beeld krijgt. De scherpte van de de foto is genomen op standaard settings en is zeker prima te noemen!

Nog wat andere foto's zijn hier te vinden:


De frontcam is in mijn geval een stuk voorruit gegaan in scherpte. De Jiayu G4s frontcam zag er bij mij nog al ongefocust uit. Nu kan het zijn dat dit een probleempje was in mijn specifieke G4s, maar dat weet ik niet zeker. De frontcam heeft met 5 megapixel genoeg kwaliteit om een leuke videochat te doen. Ook in het donker presteert de camera naar verassing nog prima

Het toestel haalt een hele goede score in Antutu, met de komst van lollipop (Android 5.0) zal dit ongetwijfeld nog een beetje omhoog gaan. Daarmee scoort de S3 net iets onder de Samsung Galaxy S5.
'Ik koop geen china telefoons meer. Die GPS chips uit mediateks zijn echt zo ruk'
Ik heb heb het menig china shopper horen zeggen en ik kan ze er niet direct ongelijk geven, maar toch ook niet echt gelijk. Ik ken schrijnende verhalen over mediateks waarbij er totaal geen fix gevonden werd. Bij mijn G4s was het nog zo slecht nog niet, maar duurder het soms wel lang voor dat hij de fix gevonden had. Toch had ik gemiddeld wel een fix binnen een minuut.
Met een navigatie app als TOM-TOM was het navigeren dan ansich best te doen, toch was hij je af en toe wel eens kwijt en kreeg je daardoor rare situaties en herberekeningen van routes.

In de nieuwste Soc is GPS sterk verbeterd, en zijn er zelfs 2 alternatieven bij gevoegd namelijk GLONASS(Russische Satellieten en Beidu(china) om je locatie te bepalen. En ik moet zeggen dat ik ECHT ECHT ECHT tevreden ben over de huidige locatiebepaling. Ik vind een binnen 30 seconden zeker een fix, en vaak nog wel sneller! Mijn locatie wordt op de meter nauwkeurig gelogd en blijft stabiel. Op sommige momenten heb ik zeker 21 satellieten in beeld en gebruik ik er zeker 18 (inclusief glosnass) van!
op de G4S vond ik er soms maar 10 en dan was ik blij als ik er 6 van kon connecten!)

Ik ben de locatiebepaling eens grondig gaan testen en ik kan er zelfs weer mee geocachen,
ik heb het toestel zeker 3 weken nonstop elke dag gebruikt om verschillende werklocaties te bezoeken en ik heb echt geen enkel moment het signaal verloren of een misberekening gehad!

Met deze sterke verbetering komt een china smartphone nog weer dichter bij de Europese kwaliteit die we gewend zijn van telefoons zoals Samsung/HTC etc.



Zo kan ik eigenlijk ook niet klagen over de stabiliteit en bereik van het WIFI signaal. Dit lijkt zelfs ten opzichte van de G4s iets verbeterd.(zie screen 1 vs screen 2)
Deze meer dan uitstekend. Op +- 10 meter(en enkele betonnen muren) van de router af haal ik nog een prima verbinding met een prima snelheid.


Zoals ik in de specificaties heb aangehaald heeft het toestel beschikking over 4G.
Echter heb ik zelf niet de beschikking over een 4G abo, dus heb ik even een screentje gepikt van mijn mede review china shopper RobertNL (thanks :) !)



Prima snelheden zijn te halen dus!
Een ander belangrijk punt is natuurlijk, Hoelang kun je nu met een accu doen?
In het toestel zit dus een 3000-3100 mah batterij, hiermee zou je zeker 2 dagen bij normaal gebruik moeten halen. Ik heb een screentime (met +- 70% brightness) van ruim 5 uur met nog 11% over.
Misschien haal jij wel meer of minder uit jebatterij, maar dit is erg gebruikerafhankelijk.




Nouja dan breiden we er zogoed als maar een eind aan, uiteraard in de vorm van een conclusie.

Pluspunten:
++ Locatiebepaling(GPS/GLONASS/BEIDU!)
+ 64 bit SoC
+ 4G ondersteuning!
+ Camera
+ Geen Bloatware aanwezig
+ Prijs
+ Accu
+ Full HD

Nadelen:
- Design(knopjes)
-Backcover
- Kwaliteit videopname


Uiteraard heb ik voor de luie of misschien wel erg fanatieke mensen ook weer een video review gemaakt. Hiermee hoop ik een nog duidelijker beeld te geven van deze telefoon.
Vrijwel alle punten uit deze review worden daar nog eens uitgelegd.

Dank voor het lezen/bekijken van de review, mochten jullie het waarderen..
Dan is een likeje op de video in Youtube van harte welkom.

Mochten er nog fouten in deze review staan(ongetwijfeld spelfouten, ik heb de tekst verder niet gecontroleerd en vrij vlot getypt dus :P..) dan mag je me even PM/DM'en

Downstar
pi_151440108
Heb nu een week met mijn M52 kunnen spelen :)



OS Android 5.0 Lollipop (OTA)
CPU MTK6752 OCTA CORE 1.7G MHZ 64 BIT CPU
GPU GPU: ARM MALI-T760
Size (mm) 152*78*8.2MM(L×W×H)
FREQUENCY(BAND)(MHZ) 2G GSM: 850/900/1800/1900MHz;
3G WCDMA: 850/900/1900/2100MHz;
4G FDD-LTE: B1/3/7/20 (800/1800/2100/2600) (Standard).
Rear camera 13.0MP AF with True Flash LED camera
Front camera 8.0MP + 88° Wild-angle Front-facing Camera
Screen 5.5" HD 1280*720 IPS OGS Full lamination technology
Internal Memory 2GB RAM +16GB ROM
External Memory Micro SD card ( T-FLASH card), max 64GB
Capacity 3200mAh integrated lithium polymer built-in battery
Charger INPUT :100-240V, OUTPUT: 5V-1000mA quick charge
SIM card Support Dual Sim dual standby
Bluetooth BT4.0
Sensor Light sensor , G-sensor , P-sensor, Gesture sensing
OTG Support
GPS GPS, A-GPS
Network 4G LTE, 3G, EDGE, GPRS, EGSM ,WAP, WI-FI
Color Changeable backcover: white, blue, orange, black
Certification CE/Rohs
Accessories 1*USB cable, 1*multi-language user manual, 1*charge,1* box
Language English, Spanish, Portuguese (Brazil), Portuguese (Portugal), Italian, German, Dutch, French, Polish, Romanian, Turkish, Russian, Arabic, Indonesian, Malay, Thai, Vietnamese, Hindi, Hebrew, Simplified Chinese, Traditional Chinese.


Tot zover de officiele specs. Als je over die lijst gaat ziet het er behoorlijk uit. Een 64bits octacore processor in de vorm van de MT6752, dat is toch wel een krachtpatser op dit moment. 2GB geheugen en 16GB opslag, degelijk.
5,5” IPS OGS, lekker groot en helder, wel maar 720P. 13MP camera, ook dat klinkt leuk. En dan de 3200mAh batterij, mooi! Dat zou er voor moeten zorgen dat je niet al na een halve dag aan de noodstroom moet.
De specs beloven een hoop, maar hoe zit het in de praktijk?

Design & Bouwkwaliteit.

Veel mensen zullen nog nooit gehoord hebben van Mlais. Het is dan ook een redelijk onbekend merk nog met maar echt weinig nieuws het afgelopen jaar. Maar 2015 pakken ze flink uit alvast. Eerst was daar de M9 die vrij goed werd ontvangen. De M9 was een echte sub $99 telefoon, met goede specs voor een instapmodel en bijbehorende kwaliteit. Enige minpunt was een gps module die niet vlekkeloos werkte.
Met de M52 mikken ze een stuk hoger. Het is geen ‘flagshipkiller’ zoals bijvoorbeeld de OPO maar ze richten zich meer op modellen zoals de Xiaomi Red Mi Note 4G.
De M52 heeft dan ook uiterlijk vrijwel gelijkenissen met de Red Mi Note, zelfs de volledige naam: M52 Red Note.
Op zich niks mis mee, heel origineel is het niet maar het werkt. En de M52 is zeker geen lelijke telefoon. De backcover is verwisselbaar en ik kreeg er 3 andere kleuren bij dus je kan ook nog een beetje verpersoonlijken.
De camera steekt ietsjes uit aan de achterzijde, bedoeld om deze te beschermen maar het maakt de M52 niet echt dikker door.

De M52 voelt met zijn 158g erg licht aan, (ten opzichte bijvoorbeeld van de Red Mi Note 4G die 185g is). Door het lage gewicht voelt de M52 misschien een beetje fragiel aan maar niks is minder waar. De gebruikte materialen, veelal plastic zijn toch wel degelijk en ik heb nog niks kunnen merken van schade of slijtage bij normaal gebruik (broekzak, tas, bureau enz.). De backcover is vrij dun maar flexibel, vergelijkbaar met die van de Jiayu S3.
Wat dat betreft zit het met de bouwkwaliteit wel prima van de M52.
Als ik dan toch op dit gebied een nadeel moet noemen dan is het dat de backcover wat glad is en vingerafdrukgevoelig, vooral de gekleurde covers. Ook zijn de capacitieve knoppen een beetje fel.

Prestaties.

De M52 komt standaard met stock Android 4.4.4, een OTA update naar Lollipop is in de maak en zou volgens de fabrikant spoedig moeten komen.

Met de MT6752 en 2GB aan geheugen, en zeker door het ontbreken aan bloatware die je soms ziet op telefoons, voelt de M52 snel aan. Hij reageert snel, multitasking gaat ook zonder problemen. Op de prestaties van de M52 is dan ook niks aan te merken. Het is wachten op de Lollipop update om te zien hoe de volledige power uit de 64bits MT6752 wordt gehaald.
Standaard heeft de M52 al de Google apps geïnstalleerd, zoals Google Maps, Gmail en de Play Store. De M52 is dan ook vooral gemaakt voor de internationale markt.
De backcamera is een 13MP f./2.0 CMOS met enkele led. De foto’s hiervan zijn goed te noemen, scherp en geen noemenswaardige kleurafwijkingen. De camera app reageert behoorlijk snel, en bijvoorbeeld het openen van de camera en nemen van een foto vanuit lockscreen door middel van het tekenen van een C op het scherm als deze uit is gaat enorm snel. Dat is bij mijn Honor 6+ wel anders. De kwaliteit van de foto’s is misschien niet te vergelijken met diezelfde Honor 6+ maar voor normaal gebruik maakt de M52 gewoon goede foto’s. En de camera app is vrij uitgebreid met leuke features zoals Gesture detect (maak een victory-gebaar en hij neemt automatisch een foto), panorama, 3d, HDR en meer.
De frontcamera is een 8MP CMOS die leuk is voor selfies, al zijn de foto’s soms ietwat onscherp. Maar ook hier is het gewoon een degelijke camera.

De 720P display, met 267ppi is nagenoeg gelijk aan die van (daar heb je hem weer) de Red Mi Note 4G.
Sommige mensen zullen zeggen dat 720P te laag is voor een 5,5” maar zelf heb ik daar weinig last van.
(Net zoals bij Tv’s de een zal zeggen dat het per se 4K moet zijn en de ander geen verschil ziet.)
Het display is scherp, kleuren zijn helder, een filmpje kijken op de M52 is dan ook absoluut geen straf.
De speaker doet ook gewoon zijn werk, er komt een redelijk volume uit de achterkant van de M52 zonder te vervormen.

Voor locatie bepaling maakt de M52 gebruik van GPS, A-GPS en Glonass. Een onnauwkeurige locatie of een fix die erg lang op zich liet wachten was een veel gehoorde klacht bij vorige generaties Mediatek smartphones maar bij de huidige is dat probleem zo goed als verdwenen. De fix komt vrij snel en de locatie is ook vrij nauwkeurig.

De M52 heeft ondersteuning voor Dual Sim, er gaat een Sim en MicroSim in (naast de MicroSD). Deze 2 sims zijn alle twee standby.
Dan de netwerken. De M52 ondersteund 3G op de gebruikelijke banden maar ook 4G LTE. Vooral de toevoeging van LTE op een telefoon in deze prijsklasse zie je niet zo veel. Daarbij heeft de M52 ook nog ondersteuning voor 800 Mhz wat voor veel mensen in Nederland zeer wenselijk is. Nu woon ikzelf niet in Nederland dus ik kan het bereik daar niet uit te testen maar hier haal ik goede snelheden met 3G (4G sim is in bestelling, test daarvan zal ik later toevoegen) en het bereik is altijd prima. Wifi ondersteund de M52 met B/G/N, 5Ghz en Dual Band. Ook hier geen verrassingen, gewoon prima in orde.

Mlais heeft de M52 een 3200 mAh batterij meegegeven, en samen met de stock Android zorgt dit voor een redelijke accuduur. Een werkdag op 3G/4G/Wifi met browsen en dergelijke is geen probleem. Ga je een film kijken of 3D spellen spelen dan moet je wel een powerbank meenemen om de dag vol te maken. De batterij ondersteund overigens Quick Charging maar vergeleken met mijn Honor 6+ die ongeveer dezelfde capaciteit bezit en ook Quick Charging ondersteund is de M52 toch wel een stuk minder zuinig en minder snel vol.

Conclusie

Met de M52 heeft Mlais een product neergezet die zowel uitstekende performance verbind met veel features (zoals 800 Mhz band, dual sim, microSD) voor een prijs waar menig concurrent niet tegen op kan.
De bouwkwaliteit is gewoon goed, al lijkt dat op het eerste gevoel niet zo te zijn doordat de telefoon zo licht is.
Prestaties zijn wat je mag verwachten van een MT6752, en er is nog ruimte voor verbetering met de komst van Android 5.0. Het design is niet helemaal origineel maar een kniesoor die daar om gaat zeuren als je de prijs ziet.
De Red Mi Note 4G en Meizu Note hebben er een geduchte concurrent bij.

Foto's: http://imgur.com/a/LIHnN#0

[ Bericht 0% gewijzigd door Kenzi op 07-04-2015 06:18:26 ]
  dinsdag 7 april 2015 @ 21:41:57 #85
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_151465219


Alweer een maandje terug heb ik de Axgio U5 ontvangen. De Axgio U5 is een bluetooth koptelefoon met een heel assortiment aan funcitonaliteiten. Ik heb ‘m met name gehaald omdat ik voor het hardlopen een opossing zocht voor het kabelprobleem. Dus een kabel die van je hoofd naar een zak waar je telefoon in zit loopt en heen en weer zwiept. Of dit dé oplossing is kan je lezen in deze review.
De U5 wordt geleverd in een simpel doosje met een redelijk standaard maar altijd handige set aan accessoire. Zoals de USB oplaad kabel, verschillende formaten earplugs, een handleiding en speciale ‘earhooks’.






De Axgio U5 heeft naast de standaard bluetooth-audio functionaliteit best nog een aantal handige functies. Zo zit er een remote in de kabel gebouwd om je audio te regelen, maar zit er ook een microfoontje in zodat je hiermee ook kunt bellen. En heb je een telefoon met NFC? Dan kan je de koptelefoon daarmee eenvoudig koppelen aan je telefoon. Hij onthoud trouwens twee bluetooth connecties, dus als jij en je vriendin ‘m af en toe gebruiken hoef je niet elke keer opnieuw te pairen!
Maar dat is niet alles, de Axgio komt met een (Engelse) app met stappenteller, muziekspeler en FM radio. Maar over de app kan je meer lezen onder het app kopje.
Features:
• Bluetooth 4.1 and NFC technology
• Magneten in de oortjes (voor vervoer)
• 2x 60mAh batterij (±10 uur bij actief gebruik)
• 8mm audio drivers
• 12.8g



Het koppelen van de Axgio U5 is heel makkelijk, koptelefoon in en de middelste knop ingedrukt houden tot je door middel van de audio boodschappen in de koppel-modus zit. Op je telefoon even naar de Axgio U5 zoeken en voilá (of met NFC). Ook op m’n laptop ging het net zo makkelijk, let hier wel even op dat je de goede audio bron zelf selecteerd, een van de twee is de low-quality variant en dat wil je niet hebben. Het bereik van de Bluetooth is redelijk te noemen, als je je telefoon tijdens het hardlopen in je zak hebt kan hij dus nog prima muziek en dergelijke afspelen.

De U5 is een robuutst aanvoelend setje koptelefoons met een opvallend (groen) kleurtje en handig magneetjes in de oortjes. Door de magneetjes kan je de koptelefoon om je nek hangen als je hem niet gebruikt en zal hij niet van je nek glijden. Ook tijdens het opbergen is het handig aangezien hij dan minder snel in de knoop raakt. De behuizing bestaat uit wat kunststof en wat aluminium delen.
Met de kabelbindertjes kan je de lengte van je kabel afstellen zodat hij precies goed hangt tijdens het hardlopen. Als je de goede earplugs gebruikt blijft de koptelefoon bij mij prima zitten, de earhooks die er bij zitten vond ik niet echt chill en heb ze er dus ook maar af gelaten.
Na gebruik kan je de U5 weer opladen met een Micro-usb kabel in een van de oortjes waardoor ze allebei opgeladen worden.
Qua geluidskwaliteit vond ik de Axgio U5 echt een meevaller. Eerdere koptelefoons die ik heb gehad met bluetooth functionaliteit waren toch altijd een beetje een teleurstelling qua sound signature en kwaliteit. Dat wil niet zeggen dat de U5 je echt top geluid geeft, maar voor dit geld en rekening houdend met het feit dat het ook nog allemaal via bluetooth gebeurt vind ik het toch echt prima.


Bij de Axgio U5 zit een speciale APP specifiek voor de Axgio bluetoooth koptelefoons. Deze app heeft verassend veel functionaliteiten: Run tracker, smart reminder, speach to text, internet radio, speed dial en een audio speler.


Met namen de stappenteller en de audio functionaliteit heb ik gebruikt. In de spoiler beneden kan je zien hoe de interace er uit ziet. Bijna alles is engels, voor een chiense app is dat dus prima geregeld. Je hebt altijd het swipe menutje van links waarin je de instellingen kan bereiken die op dat moment relevant zijjn. In de app kan je ook best wel veel instellen direct aan de U5, onder andere wat de knopjes van je U5 doen. Zoals aannemen van telefoon gesprekken, het skippen van muziek of het op pauze zetten van je muziek. De app downloaden van de site ging niet heel vlug dus heb ‘m maar ergens anders even opnieuw geüpload. Dus als je hem wilt downloaden klik hier.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


De Axgio U5 is voor mij precies en eigenlijk wel meer dan wat ik er van verwachtte. Ik zocht een goede koptelefoon voor tijdens het lopen en heb nu een uitgebreide bluetooth headset. De mogelijkheid om met twee appraten gepaired te zijn is echt een toppertje bijvoorbeeld. Qua geluidskwaliteit is het ook echt prima, ik hoef tijdens het rennen buiten toch geen ultra-HiFi sound maar gewoon lekker duidelijke oppeppende beats!

Wil je meer informatie, dan kan je op de site van Axgio kijken LINK . En wil je hem ook bestellen? Dat kan onder andere bij Tinydeal (waar ik hem vandaan heb) HIER.
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
  maandag 4 mei 2015 @ 11:12:55 #86
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_152257214


In deze review van de Guleek i8 een competente mini-pc uit china zal ik mijn product ervaring omschrijven en de voor en nadelen van dit apparaat benoemen. Zelf zocht ik naar een standalone media player die goed samen zou werken met mijn NAS (Synology) en mijn bestaande TV. De keus is dan tussen de tientallen verschillende systemen met Android, Linux, Mac en sinds een tijdje ook Windows er op. Voorheen draaide ik films etc. altijd vanaf een Windows laptop en de mogelijkheden die dit bied bevielen mij wel. Dus daarom is het fijn dat dit kastje ook Windows draait.


De Guleek i8 is een ‘mini-pc’ en dan bedoel ik ook echt mini, hij meet 15 x 8,2 x 1 centimeter. Daarmee kan hij prima achter je bestaande tv gehangen worden zonder dat je tv zichtbaar veel naar voren komt. Het kastje bevat alle hardware die een normale pc ook heeft en is passief gekoeld. Qua aansluitingen is er een Micro HDMI 1.4, twee USB poorten (2.0) en heeft hij Wi-Fi en Bluetooth aan boord. Een unieke feature is dat er ook een 3000 mAh batterij in zit om het systeem dus ook mee te kunnen nemen terwijl hij aan staat naar bijvoorbeeld een andere werklocatie.

De i8 wordt geleverd in een stevige professioneel overkomende doos. Qua uitstraling doet het niet onder voor westerse producten. Het kastje komt met een USB oplader om hem van stroom te voorzien en is uit te breiden met een Micro-SD kaartje voor meer geheugen wat zeker ook nodig is zoals je verderop in de review kan lezen. En daarnaast komt hij met een volledig Engelse gebruikershandleiding.




De Guleek i8 is een mini-pc die een (volledige) windows 8.1 OS draait. Dus qua software kan je alles draaien wat je normaal gesproken ook op je Windows desktop zou draaien. Oa media players als VLC, BS-Player en Itunes zijn dus gewoon standaard beschikbaar voor dit kastje. Voor iedereen wat wils als het ware.

Ik heb het systeem voornamelijk gebruikt om film, foto en audio vanaf een NAS te streamen via de ingebouwde Wi-Fi. Daarnaast heb ik er redelijk wat mee gesurft en wat Netflix mee gekeken.


De i8 zit een aluminium behuizing met aan de voor en achter kant kunstof bezels. De voorkant is gemaakt van een zwart glanzende kunststof met wat logo’s en de achterkant van dezelfde kunststof maar dan met alle aansluitingen en de aan-/en uitknop. En dat is het eigenlijk al, het geheel ziet er super simpel maar strak uit en zo voelt het ook, simpel maar stevig.
Hij wordt aangedreven door een quadcore 1,8 Ghz Atom CPU en de graphics worden verzorgd door de ingebouwde Intel GPU. Voor de draait hij op 2GB werkgeheugen en heeft hij een 16Gb opslag. Eigenlijk allemaal specificaties/onderdelen die je ook in een tablet terug zou kunnen vinden. Je zou het dus ook kunnen zien als een tablet zonder scherm die je in combinatie met een extern (tv) scherm gebruikt. Alle hardware is trouwens volledig CE gecertificeerd!
Specificaties:
CPU: Intel Atom (Bay Trail) Z3735F ,Quad core ,1.8GHz
GPU: Intel HD Graphic(Gen7)
Geheugen: 2Gb
Opslag: 16GB
Aansluitingen: (micro) HDMI 4.1, 2xUSB2.0, Micro-USB power in, Audio jack (3,5mm), Micro SD
Wireless: Wifi (802.11 b/g/n), Bluetooth 4.0
Batterij: 3000mAh
Gewicht: 240g
Formaat: 15 x 8,2 x 1 cm


Bij de eerste boot krijg je een Windows 8.1 installatie scherm te zien met alle mogelijkheden die hierbij horen zoals computernaam kiezen, gebruikersnaam kiezen en personificatie van de gebruiksomgeving. Na de eerste boot heb ik hem ongeveer 5 keer laten herstarter met elke keer Windows update om hem even helemaal up-to-date te krijgen. Even een virusscanner er op en gaan!
Na een paar programma’s geïnstalleerd te hebben bleek de opslag al vol te zitten, dus het geheugen dat de Windows installatie in nam met een paar programma’s was al genoeg om de 16Gb te vullen. Toch maar even langs de winkel om een extra Micro-SD kaartje te kopen dus! De ingebouwde 16Gb is lang niet genoeg als je er ook een paar foto’s/films op zet af en toe.

Ik gebruik de i8 in combinatie met een extern toetsenbord/combinatie die ik ook uit china gehaald heb, namelijk de Rii. Dat werkt prima, maar in principe werkt hij met elk toetsenbord en of keyboard wat je op de USB poorten of via Bluetooth aansluit. Voor mij is de Rii wel de ideale combinatie omdat het een all-in-one oplossing is en gewoon naast de tv-afstandsbediening op de bank kan hebben liggen.


De snelheid van het systeem voldoet zeker aan mijn verwachtingen, je moet niet verwachten er soepel op te kunnen Photoshoppen maar een beetje browsen en films kijken gaat meer dan prima. Films Streamen van een NAS in full-hd (en 3D) kan zonder problemen, enige minpuntje is dat het kastje dan wel echt warm wordt. Daarin merk je wel duidelijk dat hij passief gekoeld is, maar de prestaties lijden er niet onder dus als je zorgt dat het kastje een beetje ruimte heeft om zijn warmte kwijt te kunnen is alles prima. Internet browsen gaat ook prima, sites laden vlot en films streamen met bijvoorbeeld Netflix gaat ook zonder problemen.



De Guleek i8 voldoet aan de verwachtingen van een klein maar competent Windows 8 media systeem. Door de passieve koeling is hij stil maar wordt hij merkbaar warm bij het kijken van video’s en dergelijke. Qua prestaties is het alles wat je volgens mij van een mini-pc mag verwachten en doe je zeker geen miskoop als je dit systeem koopt. Zorg er alleen wel voor dat je een extra micro-sd kaartje in het systeem doet want de 16GB die er standaard in zit is gewoon niet voldoende.
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
  maandag 4 mei 2015 @ 11:15:27 #87
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_152257282
Mooie review :). Ik heb hem zelf ook, leuk ding. Doe er uiteraard weer helemaal niets mee, maar het is een leuk speeltje.

Vond hem idd best redelijk performen nog al wordt hij idd wat warm, maar das geen probleem.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  dinsdag 5 mei 2015 @ 22:11:10 #88
306371 zerokil
psvunited
pi_152314078
Prijs?
Waar heb je hem gekocht?
pi_152354541
test?
pi_152357350
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 maart 2015 00:09 schreef Downstar het volgende:

Dank voor het lezen/bekijken van de review, mochten jullie het waarderen..
Dan is een likeje op de video in Youtube van harte welkom.

Bedankt voor deze review. Waarschijnlijk moet ik binnenkort aan een nieuwe telefoon en ik twijfelde of ik nog een Jiayu wilde, en voor een ander merk zou gaan deze keer. Maar eerlijk gezegd ben ik nu redelijk overtuigd dat voor mij de S3 er gaat komen. Enige minpuntje is dat-ie zo groot is :(
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')