abonnement Unibet Coolblue
pi_154559389
Shiznuts heeft een boekje open gedaan over het volgende model ;)
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_154756026
Net als vele andere Chinese smartphone fabrikanten brengt Doogee de ene na de andere mobiel uit in 2015. De hier geteste Y100 Pro is er eentje in de Valencia serie waarin al eerder de Y100 en de Y100X uitkwamen. De Y100 Pro moet vooral de klant aanspreken die een mobiel wil met iets luxere uitstraling gezien de marketing releases die Doogee rondstuurde over de Y100 Pro. Er werd vooral veel ingezet op de achterkant van de mobiel, deze zou gebruik maken van de befaamde Japanse Musashi verf die de achterkant een metal look geeft.
De rest van de specificaties zijn vrij standaard voor een budgetmodel, dus snel maar kijken wat deze Y100 Pro te bieden heeft ten opzichte van de ‘normale’ Y100 of Y100X. 

Unboxing en specificaties

De Doogee Valencia2 Y100 Pro komt in een doos met daarop een sjieke foto van het toestel en de specificaties van de camera. Achterop de doos vind je in kleine letters wat specificaties. En een in meerdere talen verwijzing naar de website en dan het artikel kan afwijken van de afbeelding.
Open je de doos kom je eerste de smartphone tegen. Hieronder vind je een screenprotector, schoonmaakdoekje, en als laatste de oplader en usb kabel. Ook stopt Doogee als een van de weinige fabrikanten er nog een headset bij.

Inhoud
• Doogee Valencia2 Y100 Pro
• Screenprotector en schoonmaakboekje
• Oplader en kabel
• In-ear headphones
• Quick-start handleiding

Specificaties
• MTK6735P 64-bits Quad core processor
• 5" inch multi-touchscreen, 1280x720 pixels, 2.5D display
• 2 GB RAM / 16 GB MB ROM
• Android 5.1 (DG OS)
• Camera: Front 8MP (geïnterpoleerd naar 13MP), Back 5MP (geïnterpoleerd naar 8MP)
• Bluetooth 4.0, WiFi B/G/N
• Dual Sim en MicroSD slot
• 4G: FDD-LTE, 800MHz, 1800MHz, 2100MHz, 2600MHz
• 3G: WCDMA 850MHz, WCDMA 900MHz, WCDMA 1900MHz, WCDMA 2100MHz
• 2G: GSM 850MHz, GSM 900MHz, GSM 1800MHz, GSM 1900MHz
• 22000 mAh batterij (verwisselbaar)
• 143 x 72 x 9.3 mm (lxbxh)
• Doogee.cc

Design en bouwkwaliteit
Zo op het eerste oog ziet de Y100 Pro er netjes uit. De achterkant is zoals gezegd van plastic met een speciale coating. Deze coating zorgt ervoor dat de achterklep eruitziet als geborsteld aluminium. De achterklep loopt helemaal rond tot aan het scherm. Het scherm ligt dus enigszins tussen de rand. Dit scherm heeft een 2.5D display dus zijn de randen hierdoor vloeiend. Het is een apart gevoel dat de achterkant doorloopt in de randen aan de zijkant en dat het scherm een beetje uitsteekt. Maar het voelt wel een beetje vreemd aan.

De Y100 Pro is een 5” telefoon en zodoende ligt het lekker in de hand. Door de gladde achterkant kan de telefoon soms wel uit je handen glijden, zeker bij wat warmer weer.
De afwerking is netjes, nergens scherpe randjes of slechte naden. Door de achterkant en zijkant uit 1 stuk te maken is de Y100 Pro vrij strak. Op de bovenzijde vind je een 3.5mm jack en microUSB aansluiting. Aan de rechterzijde vind je de volume rocker en powerbutton. Vervolgens aan de onderzijde vind je een klein gaatje waar de microfoon verstopt zit.
De camera aan de achterzijde, samen met de flitser steken iets uit maar heel veel is dit niet. En door de kromming van de backcover raakt de camera nooit het oppervlak als je de telefoon op zijn rug legt.
De achterzijde heeft een speakergrill over de hele breedte, maar als je de backcover verwijderd zie je dat de speaker werkelijk een stuk kleiner is. Klein beetje optisch bedrog dus.
De algehele indruk is goed, nergens voelt het toestel te plastic of goedkoop aan. Maar het geeft je ook weer geen echt premium gevoel.

Het scherm
De Y100 Pro maakt gebruik van een 720x1280 2.5D display. Samen met de Mali-T720 tovert dit scherm redelijke scherpe beelden tevoorschijn. De brightness is goed voor indoor gebruik. Buiten in de zon kan het soms wat lastig af te lezen zijn. De kijkhoek is verder prima en er is geen noemenswaardige backlight bleeding te zien. Het scherm is niet bijzonder goed maar zeker ook niet slecht.  

Prestaties
De MT6735P, geklokt op 1Ghz, is op papier geen echte krachtpatser maar sommige merken weten hier toch nog een goede performance uit te halen. Nu werkt de MT6735P op 32-bits dus maak je geen volledig gebruik van de mogelijkheden van 64-bits op Lollipop. Dit zie je ook terug in de benchmarks. Als je fanatiek wil gaan gamen moet je dit toestel links laten liggen. Maar voor gewoon gebruik met wat apps, browsen en messaging is de performance voldoende.

Benchmarks
• Antutu: 20200
• Geekbench: 485 Single Core / 1358 Multi Core
• Vellamo: 803 Single Core / 1191 Multi Core
• Ice storm extreme: 2006

GPS
GPS-bereik is redelijk. Zonder wifi / mobiel netwerk duurt het wel wat langer voordat er een fix is (bijna een minuut) maar met die 2 aan gaat het redelijk snel.

Wifi
Wifibereik van de Y100 Pro is goed, nergens last gehad van het signaal dat wegvalt zoals bijv. bij de Mlais M7.

Bellen / bereik
Ook het mobiele bereik van de Y100 Pro zit wel goed, Doogee heeft de antennes van de Y100 Pro goed geplaats en door de plastic achterkant is er ook geen storing.
Helaas heeft Doogee wat minder aandacht besteed aan de audio. Meerdere malen moest ik woorden herhalen omdat ze mij aan de andere kant van de lijn moeilijk verstonden soms. Ook als je de speakerphone functie gebruikt heb je hier last van. De audio van de Y100 Pro is ondermaats. Dit kan beter.

Camera
De Y100 Pro heeft een 8MP Sony IMX219PQ sensor die geïnterpoleerd wordt naar 13MP. Op zich maakt deze camera redelijke foto’s. Soms is de kleurbalans wat zoek maar over het algemeen zijn de foto’s buiten en binnen goed te noemen. Wel heeft de Y100 Pro soms wat moeite met verschillende lichtbronnen om te gaan.

Software
De Y100 Pro komt standaard met Android Lollipop 5.1. Doogee heeft hier hun eigen skin overheen gezet, iets wat ze DG OS noemen. In feite is het niet meer dan een theme en is de gebruikte Android vrijwel stock. Ook zul je geen bloatware of andere troep terugvinden. Het softwarepakket is vrij standaard, wat voor veel mensen een pro zal zijn. Wel blijft het natuurlijk hopen dat Doogee de Y100 Pro van OTA-updates blijft voorzien.
Apps zoals de Google Playstore staan er standaard al op, verder hoef je dus niet te kloten met rooten en gapps. De standaard theme is vrij donker maar je kan zelf dus makkelijk je eigen launcher instaleren.

Batterij
De batterij is verhaal apart. Doogee heeft helaas een naam dat ze af en toe specificaties ‘fout’ vermelden. Ditzelfde gebeurd bij de batterij van de Y100 Pro. Volgens de specificaties en ook de sticker op de batterij zou dit een 2200mAh accu moeten zijn. Verwijder je de sticker echter dan zie je in de oem code dat het om een 1800mAh accu gaat. Dit hoort natuurlijk niet maar gebeurd helaas vaker bij Chinese fabrikanten.

De prestaties van de accu laten ook wat te over. Je zal de Y100 Pro toch al snel aan de lader moeten leggen na een dag gebruik maken van de telefoon. Wat voor een 2200mAh (of dus eigenlijk een 1800mAh) toch niet zou horen. De software kan dus wel nog wat optimalisaties gebruiken.

Conclusie
Doogee heeft met de Y100 Pro een budgettelefoon afgeleverd die er vrij goed uit ziet, goed in elkaar zit maar nergens echt in uitblinkt. Voor de prijs net boven de $100 is het wel een toestel wat het overwegen waard is. Zeker als Doogee de accuduur kan verlengen met een OTA-update.

Pro:
Band 20 (800Mhz) ondersteuning
Look en feel is prima
Vrijwel stock Android 5.1

Con:
Accuduur is matig
MT6735P is 32bits en niet de snelste SoC (in dezelfde prijsklasse is de MT6732 een betere keuze)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door rene90 op 10-09-2015 21:51:24 ]
pi_155185777
Huawei Honor AM12 oordopjes
Van een relatief nieuwe store Ibywind de Huawei oordopjes ontvangen zodat ik hier een klein reviewtje kan maken van deze dopjes die relatief goedkoop zijn. Ze kosten namelijk maar 11 dollar inclusief verzending, dus wie weet is het een goed alternatief voor de pistons / andere dopjes.

Qua specificaties is er niet zoveel te vinden eigenlijk, het lijkt erop alsof het oordopjes zijn die met een bepaalde telefoon zijn verstuurd destijds. Op de verpakking vind je aan de voorkant de naam 'honor' en op de achterkant zie je wel Huawei vermeld staan.

Wat ik nog wel gevonden heb:
Type: In-Ear
Wire Funtion with Mic: Yes
Impedance: 32Ω
Cable length: 1.15m
Sensitivity: 108dB +/- 3dB
Socket: 3.5mm
Rated Power: 5mW
Maximum load Power: 10mW

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het komt in een nette 'capsule' met daarin een soort rubberen flap waarop je de dopjes ziet en de typische licht blauwe kleur. Je moet er van houden want er zit ook zo'n accent op de achterkant van de dopjes met een ring. Qua maatjes heb je de keuze uit drie varianten, en niet zozeer S / M / L maar het lijkt meer op bepaalde vormen die wat verschillen, de één wat spitser, de ander wat ronder bijvoorbeeld. Ik heb moeilijke oren wat dat betreft maar heb een goed zittend maatje gevonden.

De kabel heeft een rubberen coating wat goed aanvoelt, hij is een beetje stug wat ik wat beter vind werken dan bijvoorbeeld een Sennheiser CX300II kabel die nogal snel in de koop raakt. Het is een Y-kabel dus beide kanten zijn even lang naar je oren toe. Met een verschuifbaar oogje kan je de kabel eerder / later laten splitsen.

Er zit ook een wire-control kastje op, dat ziet er netjes uit maar in de praktijk blijkt dat het nogal op een aparte manier werkt. Op mijn UMI eMAX start hij de muziekspeler als ik op het middelste knopje druk en verspringt het nummer met de plus / min. Als ik dan weer in Youtube zit werkt het als pauze / play knop en doen de plus/min knoppen niks.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Geluidskwaliteit
Voor 11 dollar inclusief verzenden vraag je je altijd weer af wat je kan verwachten voor dat geld. Naar mijn smaak is hij wat te laag afgesteld, ik mis wat scherpte in de hogere tonen. Als ik dan wat meer dance nummer pakt vind ik de bas weer te dof en mag die weer wat harder. Het bereik is dus wat gematigd en had uitgebreider gekund.

Wat wel positief is is de afwerking, de dopjes zitten comfortabel in de oren en ik moet altijd wel zoeken naar dopjes die bij mij goed blijven zitten. Qua kleuren ben ik niet zo'n fan van dat lichtblauw maar gelukkig is die niet heel erg aanwezig als je ze in hebt. De bediening kan voor velen ook een plus zijn met de microfoon zodat je ook kan bellen (zelf niet geprobeerd nog).

Kortom, als je niet zoveel eisen hebt en wat zwaarder weegt aan comfort zijn het prima dopjes, maar je levert wel in op het geluid.

[ Bericht 3% gewijzigd door rene90 op 10-09-2015 21:51:00 ]
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  maandag 17 augustus 2015 @ 20:35:45 #109
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_155304610
Review op de Fok! frontpage van de JJRC H8C quadcopter


(Klik op de afbeelding om naar de review te gaan)

[ Bericht 14% gewijzigd door tokko1 op 17-08-2015 20:54:48 ]
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
pi_155698955
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')