abonnement Unibet Coolblue
  zondag 15 december 2013 @ 18:50:55 #126
365082 IPA35
Patriarch
pi_134299744
Klink redelijk makkelijk. Alleen dat ontbijtkoek laat ik denk maar achterwege.

Je zegt let op het waterpeil, maar je hoeft het toch niet aan te vullen of wel soms? Want dan kookt de saus niet in.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_134299972
Ja, alleen stoofvlees nooit bakken natuurlijk. Dan kan je het net zo goed niet meer stoven naderhand. Het vlees zelf mag in het hele proces idealiter niet boven de 75 graden komen. Dan verbrand je het bindweefsel namelijk in plaats van het te laten smelten.

Doe stukjes vlees kort op hoog vuur schroeien. En schroeien is dus niet bakken. Het vlees in een hete pan gooien, kort aanbranden en zodra het bruin begint te worden meteen eruit.
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 15 december 2013 @ 19:05:33 #128
414785 sirdanilot
pi_134300139
^ Dat bedoelde ik met bakken. Het moet inderdaad kort op hoog vuur. Daarom dat je niet alles tegelijk in de pan moet doen, maar in delen. Ik zal mijn bericht voor de duidelijkheid aanpassen.

quote:
Je zegt let op het waterpeil, maar je hoeft het toch niet aan te vullen of wel soms? Want dan kookt de saus niet in.
Tsja, dat soort vragen zijn altijd lastig... het hangt er helemaal vanaf hoe hoog je vuur net staat, of hoe breed je pan is. Het waterpeil mag wel enigszins zakken, maar zodra het vlees te 'bloot' is moet je het toch aanvullen. Het is in ieder geval verpest als het te droog wordt en verbrand, terwijl het niet zo'n ramp is als je iets te veel water hebt, dan kun je tegen het einde het vuur ietsjes hoger zetten zodat het alsnog indikt. De ontbijtkoek helpt trouwens ook om het in te dikken, maar goed dat ingrediënt is niet 'verplicht' (al is niks dat natuurlijk). De saus wordt vooral dik vanwege de bloem die je op het vlees hebt gedaan.

Vergeet ook niet de jeneverbesjes eruit te vissen aan het eind, en ook de kruidnages :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134302746
Ik drink nu de Emelisse en die is wel lekker. Fris en gelukkig niet zo bitter. Tevens ook mijn laatste speciaalbier.

Iemand nog suggesties voor lekkere niet-bittere speciaalbieren? Ik wil er namelijk nog wel een paar proberen. Tot nu toe vond ik de Emelisse en de Orval het lekkerste.
If not now, then when.
pi_134303066
Ik zit weer enorm te genieten van een Duvel. Mét gist uitgeschonken; heerlijk!
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 15 december 2013 @ 20:17:13 #131
414785 sirdanilot
pi_134303283
La Trappe Puur?

Ik ken niet zo veel bieren die lijken op Orval, het is in die zin vrij uniek... Maar de la trappe puur is lekker fris en vind ik zelf erg lekker.

EDIT: Blijkbaar hou je ook van blond bier, er zijn verschillende keuzes daarvoor. Leffe blond, etc... ga maar gewoon eens naar de supermarkt en koop wat blonde biertjes.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134304657
Blonde bieren zijn vaak wat toegankelijker. Inderdaad een La Trappe Puur die ik heerlijk vind, of een Leffe Blond.

Probeer ook eens Duvel, Hopus, Cuvee vd Keizer Rood, bieren van Texels brouwerij (Skuumkoppe), Karmeliet abdijbieren, Brugse Zot, Gulden Draak, Omer Blond, etcetera :)
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
pi_134307382
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 20:40 schreef BlackLining het volgende:
Brugse Zot
_O_
Misschien wel mijn favoriete bier :9~
"Echte gangsters hebben geen haast!" - Clubvan90
Oprichter van De Masculiene Partij
pi_134307939
quote:
10s.gif Op zondag 15 december 2013 21:20 schreef KLTZK het volgende:

[..]

_O_
Misschien wel mijn favoriete bier :9~
Het is lang geleden dat ik hem op heb dus twijfelde even om hem erbij te zetten, maar in mijn herinnering is het inderdaad een heerlijk zacht, maar wel complex blond bier :Y
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
pi_134312009
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 11:16 schreef bassieVL het volgende:
Batch 14 heb ik ook thuis staan, op moment hebben ze Batch 15 te koop.

Afgelopen week weer wat bier gehaald in Meer. Dat wordt weer genieten komende winter.
Onder andere:
- Kempisch Vuur Hoppergod
- Val-Dieu Noel
- Leffe Christmas
- Corsendonk Christmas
- Val-Dieu Grand Cru
quote:
10s.gif Op vrijdag 13 december 2013 23:10 schreef KLTZK het volgende:

[..]

Ik heb zelf een flesje van batch #14 in de kelder staan, ben erg benieuwd.
Het bier verschilt trouwens erg per batch omdat er elke keer andere vaten gebruikt worden.
Batch #14 is op cognacvaten gedaan.
Wat is een normale prijs daarvoor? Ik kom net een 37,5cl-fles tegen, maar ik vind 15 euro toch wel aardig aan de prijs.
Schip ahoy!
pi_134312138
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 22:56 schreef Piet__Piraat het volgende:

[..]


[..]

Wat is een normale prijs daarvoor? Ik kom net een 37,5cl-fles tegen, maar ik vind 15 euro toch wel aardig aan de prijs.
Hier in de kroeg kost ie ¤16,50, om je een indruk te geven..

Maar hij is erg sterk. Vergeleken met die Oak Aged, drink je een niet als Rochefort 10 nog snel.

Of ie het waard is? Meh. Ik heb hem twee keer op, batch 12 en 14 geloof ik. Erg lekker maar inderdaad pokkeduur een zo enorm bijzonder is ie nou ook weer niet.
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
pi_134313370
Dan zal ik 'm voor 15 euro niet gauw kopen om te proberen. Dan maar een keer onder een tientje. Ben wel al online aan het kijken voor leuk spul. Maar je blijft klikken en komt dan zo boven de 100 euro bestelbedrag uit. Misschien toch maar niet doen met de feestdagen in het vooruitzicht...
Schip ahoy!
pi_134318427
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 22:56 schreef Piet__Piraat het volgende:

[..]

[..]

Wat is een normale prijs daarvoor? Ik kom net een 37,5cl-fles tegen, maar ik vind 15 euro toch wel aardig aan de prijs.
Bij het klooster heb ik er ¤ 10,25 per fles voor betaald.
Stop rockin' the boat.
pi_134318691
Da's al beter in de richting. Scheelt toch wel.

Misschien binnenkort maar eens een tripje Westvleteren doen. Heb alleen helaas geen leasebak, dus dure biertjes worden dat :P
Schip ahoy!
pi_134318747
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 08:49 schreef Piet__Piraat het volgende:
Da's al beter in de richting. Scheelt toch wel.

Misschien binnenkort maar eens een tripje Westvleteren doen. Heb alleen helaas geen leasebak, dus dure biertjes worden dat :P
Het is Tilburg/Berkel-Enschot, dat scheelt weer wat kilometers ;)
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
pi_134318772
Als ik toch naar Westvleteren ga, scheelt omrijden via Berkel-Enschot maar 40km, lijkt me prima te doen :D
Schip ahoy!
pi_134318827
Ik zat gisteren te kijken hoe ik aan een krat Westvleteren kan komen maar wat is dat omslachtig zeg. Eerst op vooraf bepaalde dagen bellen en om daarna op vooraf bepaalde dagen je bier te halen. Op zondag natuurlijk gesloten, en doordeweeks is geen optie. De zaterdagen zitten meteen vol lijkt me? Anders ga ik misschien een poging wagen om bij de leveringen op 11 januari te komen.

En, belangrijk, is het het waard?
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
pi_134319137
Ik hoor er alleen maar grandioze verhalen over. Binnenkort ben ik een doordeweekse dag vrij omdat ik ga wintersporten de dag erna, ik denk dat ik dan ga plannen om twee kisten te halen.
Schip ahoy!
pi_134319799
De 12 het hetzelfde type bier als Rochefort 10 of Abt 12. Die zijn ook lekker.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  maandag 16 december 2013 @ 10:14:45 #145
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_134319995
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 08:59 schreef Mgolovic het volgende:
Ik zat gisteren te kijken hoe ik aan een krat Westvleteren kan komen maar wat is dat omslachtig zeg. Eerst op vooraf bepaalde dagen bellen en om daarna op vooraf bepaalde dagen je bier te halen. Op zondag natuurlijk gesloten, en doordeweeks is geen optie. De zaterdagen zitten meteen vol lijkt me? Anders ga ik misschien een poging wagen om bij de leveringen op 11 januari te komen.

En, belangrijk, is het het waard?
Moeilijk voor een ander te bepalen natuurlijk. Het is een heel lekker bier, maar je moet ongeveer tien keer meer moeite doen dan voor een gemiddeld bier en ik vind het niet tien keer zo lekker. Aan de andere kant is het natuurlijk wel een 'avontuur' juist doordat je zoveel moeite moet doen om het te halen, dus je kunt het ook als bonus zien. Dagje of weekendje West-Vlaanderen aan koppelen en je hebt een leuk uitje :).
Overigens, sommige speciaalbier-slijterijen verkopen het ook, dus als je er echt alleen maar op uit bent het een keer te proberen kun je dat ook doen. Kost wel een stuk meer dan bij de brouwerij, maar niet als je reiskosten en dergelijke meerekent.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_134320078
Ik ga het wel gewoon een keer doen en plak er een ochtendje of middagje Gent aan vast ofzo. Dan is het wat meer de moeite waard :).

En inderdaad, het is een bier waar je wel wat moeite voor moet doen, dat geeft het los van de smaak nog wel wat extra cachet, vind ik O+
Schip ahoy!
  maandag 16 december 2013 @ 10:19:44 #147
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_134320128
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 10:18 schreef Piet__Piraat het volgende:
Ik ga het wel gewoon een keer doen en plak er een ochtendje of middagje Gent aan vast ofzo. Dan is het wat meer de moeite waard :).

En inderdaad, het is een bier waar je wel wat moeite voor moet doen, dat geeft het los van de smaak nog wel wat extra cachet, vind ik O+
Oh dat vind ik ook hoor, staat bij mij ook nog steeds op de lijst en ik heb het al eens gedronken ;). Maar ik probeerde een objectief antwoord te geven :P
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_134320234
Snap ik :D.
Je bent ook gewoon een eindbaas als je op een lekker avondje met vrienden als afsluiter nog een Westvleteren 12 kan presenteren. Gegarandeerde marktwaardeverdubbelaar.
Schip ahoy!
  User die het meest klaagt 2022 maandag 16 december 2013 @ 12:16:15 #149
414785 sirdanilot
pi_134323464
Zo, de la trappe was in de aanbieding bij de digros. Heb een 6pak quadrupel gescoord voor 4 euro 60, vond ik toch erg goedkoop :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134324996
van het weekend wat ramses bier geprobeerd... de poolvos en de stout met hout..
ik was bijzonder verrast over de fantastische smaken. de uitbater zei dat hij heel enthousiast was over alle bieren van ramses. ik ga ze zeker allemaal proberen!
die kerel dryhopt elke van zijn bieren. echt fenomenaal goed.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')