abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_134238642
Die n'ice was lekker maar had er veel meer van verwacht. Ik hoorde dat ik 'm binnenkreeg (ik werk in een slijterij) en keek er echt naar uit. Viel ruimschoots tegen.
niet de vervaarlijke schaduw
met zijn dikke pens vol pistolen
beiden ingevet als een locomotief onder nul
pi_134247703
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 09:57 schreef Mgolovic het volgende:
Iemand de Quadrupel Oak Aged van La Trappe al geprobeerd? Ik heb er laatst 2 flessen van gekregen maar wil ze nog even bewaren. De normale Quadrupel vind ik heerlijk, ben benieuwd in hoeverre de Oak Aged afwijkt, en of die afwijking de hoge prijs waard is.
Ik heb zelf een flesje van batch #14 in de kelder staan, ben erg benieuwd.
Het bier verschilt trouwens erg per batch omdat er elke keer andere vaten gebruikt worden.
Batch #14 is op cognacvaten gedaan.
"Echte gangsters hebben geen haast!" - Clubvan90
Oprichter van De Masculiene Partij
pi_134254575
Gisteren voor het eerst de Jopen Johannieter op. Is wel een verdomd lekker biertje.
pi_134254589
Gisteren nog een Rochefort 10 gehad. Wat me daarbij blijft opvallen, is dat je het hogere alcoholgehalte minder proeft dan bij andere bieren, vind ik. Bij een Kasteel bruin merk je dat veel meer, heb ik het idee.
Schip ahoy!
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 14 december 2013 @ 13:47:46 #105
414785 sirdanilot
pi_134258511
Ik heb de hertog jan karakter geproefd, maar ik vind er maar weinig aan; nogal vlak van smaak. Ik vind hun bokbier beter, al is ook dat niet echt speciaal te noemen.

HJ 'speciaal' bier houdt het een beetje midden tussen pils en speciaalbier; het is erg goedkoop geprijsd meestal, maar je krijgt er toch ook minder voor qua kwaliteit. Toch betekent dat wel dat je hier redelijk wat van kunt drinken op een avond, en het is toch beter dan pils. Ik vergelijk het met een Palmpje; wel lekker, maar niet echt speciaalbier.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134258692
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 08:48 schreef Piet__Piraat het volgende:
Gisteren nog een Rochefort 10 gehad. Wat me daarbij blijft opvallen, is dat je het hogere alcoholgehalte minder proeft dan bij andere bieren, vind ik. Bij een Kasteel bruin merk je dat veel meer, heb ik het idee.
Klopt, je verkijkt je daar heel snel op. Het is met (zo uit mijn hoofd) 11,6% toch een bijzonder zwaar bier. Bieren van Kasteel vind ik over het algemeen niet te zuipen trouwens.


@Hierboven: ik vind eigenlijk dat de grotere pilsbrouwerijen in Nederland sowieso niet echt lekker speciaalbier hebben. Kan er zo niet direct een opnoemen waar ik nou echt warm van word. Die nieuwe zwaar blond van Brand is wel lekker, voor zover dat speciaalbier mag heten natuurlijk.
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
pi_134258834
De Op & Top vond ik wel lekker, had een wat frisse smaak. De Jopen vond ik niet zo lekker, was iets te bitter.

Vanavond begin ik met de Rochefort en eindig ik met de emelisse.
If not now, then when.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 14 december 2013 @ 14:42:34 #108
414785 sirdanilot
pi_134259820
^^Nu ja, HJ grand prestige is wel prima toch?

Voor mij heb je eigenlijk gewoon een paar niveaus qua bier. Het ene niveau is niet per se beter dan het andere, maar binnen de niveaus heb je wel verschillen. Soms heb je gewoon zin in pils om lekker door te drinken, en soms heb je zin in een heel karaktervol speciaalbier.

- Pils, om lekker door te drinken. Geef mij maar een HJ, juup, warsteiner of grolsch. En nóg een. En nóg een. :')
- 'Speciaal pils'. Bijvoorbeeld een hoegaarden op het terras, of een palmpje, of HJ bok of zoiets. Niet al te duur en je kunt er best een paar van opdrinken, maar toch specialer dan gewoon pils. Ik denk dat ik dingen als Guinness ook hier zou plaatsen.
- 'Licht speciaalbier', bv. een speciale van Palm of HJ of zo. Om toch even voor te zitten, maar wel wat goedkoper en lichter dan de echt zware bieren. Ik vond de texelse Skuumkoppe ook een beetje in deze categorie; heel lekker en bijzonder, maar lichter en subtieler dan andere speciaalbieren.
- 'Zwaar speciaalbier'. bv. een Westmalle trappist. Het top-segment dus, om echt te 'degusteren'.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134260022
Brouwerij 't IJ IJndejaars :9
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 14 december 2013 @ 15:21:17 #110
414785 sirdanilot
pi_134260740
Heeft iemand columbus van brouwerij 't IJ op? Die heb ik uit nieuwsgierigheid gekocht.

EDIT: Trouwens ik heb ontdekt dat Westmalle 10 cent goedkoper is bij de Jumbo dan bij de digros :')

[ Bericht 54% gewijzigd door sirdanilot op 14-12-2013 15:39:10 ]
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator zaterdag 14 december 2013 @ 15:43:44 #111
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134261169
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 15:21 schreef sirdanilot het volgende:
Heeft iemand columbus van brouwerij 't IJ op? Die heb ik uit nieuwsgierigheid gekocht.

EDIT: Trouwens ik heb ontdekt dat Westmalle 10 cent goedkoper is bij de Jumbo dan bij de digros :')
Ik vond hem echt niet lekker, extreem bitter en daar hou ik niet van.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_134261440
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 19:54 schreef sirdanilot het volgende:
Chouffe N'ice vond ik zelf wel nice, maar hij valt wel nogal zwaar. Na twee stuks stond ik op uit mijn stoel, ik voelde hem wel zitten :')
Ik ben deze aan het proeven nu ik vind het een heerlijk biertje op zich en hij valt mij idd ook wat zwaar
PhotoGear Nikon D5100 met nikon 18-200mm lens en tamron macro 60mm lens en calumet statief en allerlei kleine spulletjes voor de fotografie
pi_134278192
Die Rochefort is sterk zeg. Wel lekker als je hem langzaam drinkt, maar toch erg sterk.
If not now, then when.
  zondag 15 december 2013 @ 01:52:01 #114
365082 IPA35
Patriarch
pi_134280954
quote:
10s.gif Op zondag 15 december 2013 00:06 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Die Rochefort is sterk zeg. Wel lekker als je hem langzaam drinkt, maar toch erg sterk.
Rochefort 10 is een godendrank. En ja die moet je rustig drinken, daar is het voor bedoeld.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_134292765
quote:
10s.gif Op zondag 15 december 2013 00:06 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Die Rochefort is sterk zeg. Wel lekker als je hem langzaam drinkt, maar toch erg sterk.
Je kan er ook heerlijk stoofvlees mee maken :9~
Quadrupels _O_
"Echte gangsters hebben geen haast!" - Clubvan90
Oprichter van De Masculiene Partij
pi_134292872
quote:
10s.gif Op zondag 15 december 2013 16:08 schreef KLTZK het volgende:

[..]

Je kan er ook heerlijk stoofvlees mee maken :9~
Quadrupels _O_
Hmm dat wil ik wel geloven ja.

Vorige keer met bockbier geprobeerd, was toch geen succes :{

Ik wil het volgende keer eens met kriek proberen. Runderstoofvlees maken en dan de kriek indikken tot saus. Kijken of dat lukt..
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 15 december 2013 @ 16:17:28 #117
414785 sirdanilot
pi_134293116
Bokbier is wat te zoet denk ik.

Hmm, kriek... ik weet het niet, hoor. Kies natuurlijk sowieso góede kriek, niet van die zoete, maar dan nog is het wel erg zuur. Misschien beter een recept pakken voor stoofvlees in rode wijn, en dan ipv rode wijn de kriek gebruiken. Moet wel kunnen denk ik.

Overigens vind ik het zelf zonde om echt al te goed bier in recepten te gebruiken. Veel duurder dan een westmalle dubbel moet je niet gaan ,vind ik. Die kosten zo rond de 1,10-1,20, dat is prima te doen. Een la trappe dubbel is zelfs nog ietsjes goedkoper.

--

Ik heb nu in de kast staan:

2x westvleteren 12, voor een bijzondere gelegenheid
gulden draak
la trappe dubbel
jopen IPA
't IJ columbus

En, tot mijn schaamte, een flesje rosébier dat een lolbroek mij voor sinterklaas gegeven heeft :') misschien als er een keer een dame op bezoek komt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134293427
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 16:17 schreef sirdanilot het volgende:
Bokbier is wat te zoet denk ik.

Hmm, kriek... ik weet het niet, hoor. Kies natuurlijk sowieso góede kriek, niet van die zoete, maar dan nog is het wel erg zuur. Misschien beter een recept pakken voor stoofvlees in rode wijn, en dan ipv rode wijn de kriek gebruiken. Moet wel kunnen denk ik.

Overigens vind ik het zelf zonde om echt al te goed bier in recepten te gebruiken. Veel duurder dan een westmalle dubbel moet je niet gaan ,vind ik. Die kosten zo rond de 1,10-1,20, dat is prima te doen. Een la trappe dubbel is zelfs nog ietsjes goedkoper.

--

Ik heb nu in de kast staan:

2x westvleteren 12, voor een bijzondere gelegenheid
gulden draak
la trappe dubbel
jopen IPA
't IJ columbus

En, tot mijn schaamte, een flesje rosébier dat een lolbroek mij voor sinterklaas gegeven heeft :') misschien als er een keer een dame op bezoek komt.
Zure kriek is juist ideaal voor stoven. Zuur maakt het vlees zachter. Die zure smaak krijg je er wel weer uit met andere kruiden.

Die recepten met wijn ken ik wel. Volgende keer wil ik mijn boeuf bourguignon recept met die kriek gaan maken waar ik dat nu met (gluh)wijn doe.
Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
pi_134293647
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2013 16:11 schreef BlackLining het volgende:

[..]

Hmm dat wil ik wel geloven ja.

Vorige keer met bockbier geprobeerd, was toch geen succes :{

Ik wil het volgende keer eens met kriek proberen. Runderstoofvlees maken en dan de kriek indikken tot saus. Kijken of dat lukt..
Kriek met stoofvlees, zal vast een interessante smaakcombinatie opleveren. Leuk idee!
"Echte gangsters hebben geen haast!" - Clubvan90
Oprichter van De Masculiene Partij
pi_134293710
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 16:17 schreef sirdanilot het volgende:
Bokbier is wat te zoet denk ik.

Hmm, kriek... ik weet het niet, hoor. Kies natuurlijk sowieso góede kriek, niet van die zoete, maar dan nog is het wel erg zuur. Misschien beter een recept pakken voor stoofvlees in rode wijn, en dan ipv rode wijn de kriek gebruiken. Moet wel kunnen denk ik.

Overigens vind ik het zelf zonde om echt al te goed bier in recepten te gebruiken. Veel duurder dan een westmalle dubbel moet je niet gaan ,vind ik. Die kosten zo rond de 1,10-1,20, dat is prima te doen. Een la trappe dubbel is zelfs nog ietsjes goedkoper.

--

Ik heb nu in de kast staan:

2x westvleteren 12, voor een bijzondere gelegenheid
gulden draak
la trappe dubbel
jopen IPA
't IJ columbus

En, tot mijn schaamte, een flesje rosébier dat een lolbroek mij voor sinterklaas gegeven heeft :') misschien als er een keer een dame op bezoek komt.
Die Westvleteren zou ik minimaal een jaartje laten staan. 'Vers' is-ie vrij hoekig en ruw van smaak en zeker niet op z'n best.
"Echte gangsters hebben geen haast!" - Clubvan90
Oprichter van De Masculiene Partij
  zondag 15 december 2013 @ 17:04:30 #121
365082 IPA35
Patriarch
pi_134295477
quote:
10s.gif Op zondag 15 december 2013 16:31 schreef KLTZK het volgende:

[..]

Die Westvleteren zou ik minimaal een jaartje laten staan. 'Vers' is-ie vrij hoekig en ruw van smaak en zeker niet op z'n best.
Ik heb 5 flesjes 12 en 5 van de 8.

De 8 is houdbaar tot 16-05-2015 staat er op, de 12 tot 19-06-2015.
Ze zijn vorige zomer gekocht bij de abdij dus ze zullen dan wel vers zijn geweest.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 15 december 2013 @ 17:07:01 #122
365082 IPA35
Patriarch
pi_134295640
Over koken met bier gesproken. Ik wil graag eens iets proberen op basis van donker bier (dubbel of quadrupel). Heeft iemand een recept?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  User die het meest klaagt 2022 zondag 15 december 2013 @ 17:09:49 #123
414785 sirdanilot
pi_134295765
De westvleteren heb ik vorig jaar gehaald aan de abdij, ook kort na aankoop vond ik hem erg lekker. Hij zal nu wel anders smaken inderdaad.

@ IPA: Nou ja, stoofvlees dus :') Of andere stoofpotten, bv. met wild.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 15 december 2013 @ 18:10:49 #124
365082 IPA35
Patriarch
pi_134298301
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 17:09 schreef sirdanilot het volgende:
@ IPA: Nou ja, stoofvlees dus :') Of andere stoofpotten, bv. met wild.
Ik kook niet vaak, vandaar dat ik een recept nodig heb.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  User die het meest klaagt 2022 zondag 15 december 2013 @ 18:35:03 #125
414785 sirdanilot
pi_134299227
Oh ok. Toch leuk om te proberen hoor ! Dit is ook een recept dat niet moeilijk is, het duurt wel lang voor het klaar is maar je kunt ondertussen natuurlijk wat anders doen.

Ik doe altijd:

- Een halve kilo rundvlees (riblappen, sukadelappen, dat soort vlees) in even grote stukken snijden. Hoe groot maakt niet uit, zolang alles maar even groot is. Ik doe meestal vrij grote stukken, andere mensen doen blokjes. Je mag het meest goedkope vlees gebruiken dat er is, zolang er geen bot in zit; goedkoper betekent langer stoven.

- Bestrooien met zout (een paar theelepel denk ik? beter te weinig dan te veel) en een eetlepel bloem. Zout kun je later nog naar smaak aanpassen. In een braadpan het vlees bakken schroeien in olie (een eetlepel of wat) totdat het goed bruin is op middelhoog vuur. Bak het in delen, niet alles in één keer erbij. Vlees als het bruin is uit de pan halen.

- In stukken gesneden uien toevoegen (2 of 3, of één grote ui). Grove stukken, anders verdwijnt het tijdens het stoven.

- Blijven bakken tot de uien niet meer rauw zijn, en wat boter toevoegen voor een rijkere smaak (dit kan niet aan het begin want dan brandt het aan). Roer goed over de bodem; de aanbaksels moeten los komen, die geven namelijk de lekkere smaak. Vuur daarna laag zetten.

- Kruiden toevoegen. Zwarte peper (grofgemalen, of hele peperkorrels + poeder), witte peperpoeder (niet te veel dit is erg scherp), 2 laurierblaadjes, een paar jeneverbesjes (4-5), een paar kruidnageltjes (2-3). Nootmuskaat nog niet, dat kan op het einde erbij, en met mate.

- Een plakje ontbijtkoek klein snijden en toevoegen (als je van zoetig houdt; wij doen dat er zelf meestal niet in. Sommige mensen leggen plakken ontbijtkoek bovenop het vlees).

- Een flesje Westmalle Dubbel toevoegen. Het kan overigens ook met bruin bier zoals leffe bruin. En natuurlijk nog een flesje pp bewaren om erbij te drinken ;)

- Een beetje water toevoegen zodat het vlees nét onderstaat.

- Het vuur laag doen, op het absolute minimum maar wel zodat het nog net een klein beetje bubbelt, en het deksel op de pan. Het moet in totaal 3 uur stoven ! Check elk half uur of uur het waterpeil, en roer dan ook goed over de bodem en langs de rand.

- Na 3 uur stoven zou je heerlijk zacht vlees moeten hebben in een dikke saus. Serveren met gekookte aardappels en gekookte groente naar keuze (of bv. rodekool). Wel de jeneverbesjes e.d. eruit vissen.

Als je een slowcooker hebt, kun je eerst het vlees en daarna de uien bakken in een koekenpan, deze in de slowcooker doen, dan de aanbaksels in de koekenpan afblussen met het bier, en dit ook in de slowcooker doen. Kruiden erbij en stoven maar; hoe langer hoe lekkerder.

[ Bericht 3% gewijzigd door sirdanilot op 15-12-2013 19:07:21 ]
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')