abonnement Unibet Coolblue
pi_134492268
quote:
12s.gif Op vrijdag 20 december 2013 16:12 schreef OProg het volgende:

[..]

Dus als hij een volledige bekentenis zou doen zou jij het niet geloven? ;)
Volgens mij zijn er maar een handvol wat een volledige bekentenis hebben gedaan, erg uitzonderlijk.
pi_134492304
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 15:37 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Dat hoeft niet per se. Rogers is getest in het lab van Tokyo, het is waarschijnlijk dat alle stalen van de Chinese races naar een Chinees lab gestuurd zijn. Niet alle labs zijn even goed (Contador had in 2010 de 'pech' dat zijn staal in Keulen gecontroleerd werd). Als het Tokyo-lab beter in staat is lage doses te detecteren, dan is het best mogelijk dat Rogers gewoon net de enige is die daar getest is. Want na zo'n wedstrijd als de Japan cup is het best mogelijk dat op zijn hoogst een stuk of 3 renners getest worden, als de rest niet in China heeft gereden, of geen vlees heeft gegeten, dan kan Rogers de enige zijn.

Dit pleit hem natuurlijk niet geheel vrij. Om onder een straf uit te komen moet Rogers bewijzen dat er totaal geen fault of negligence van zijn kant was, om de straf te halveren moet hij aantonen dat er geen significant fault of negligence was. Het WADA en de UCI hebben beide onafhankelijk van elkaar sporters gewaarschuwd voor het vlees in China. Rogers kan onmogelijk daarna beweren dat hij er al het realistische wat verwacht mag worden aan gedaan heeft om een positieve test te vermijden (wat nodig zal zijn wil hij een straf ontlopen), als hij in de tussentijd vlees heeft gegeten in China, volledig bewust van het feit dat dat een gigantisch risico met zich meebrengt.

Maar we weten ook nog niet wat de dosis was van clenbuterol in zijn urine, misschien is het wel zo hoog dat een besmetting niet eens mogelijk is.
http://www.wada-ama.org/e(...)doping-laboratories/
  vrijdag 20 december 2013 @ 16:14:55 #153
14505 OProg
A Life in Music
pi_134492315
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 16:13 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Volgens mij zijn er maar een handvol wat een volledige bekentenis hebben gedaan, erg uitzonderlijk.
Klopt.

Zelfs Filip Meirhaeghe, die meteen toegaf, geloof ik ook niet van dat het het gehele verhaal was.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 20 december 2013 @ 16:32:05 #154
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_134492829
Bij het gehele verhaal zouden velen ook anderen meenemen in hun val. Dus vrij logisch dat er vrijwel nooit een volledige bekentenis gedaan wordt.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_134494259
quote:
Le cycliste mouscronnois Jonathan Breyne a tenté de se suicider après l'annonce de son contrôle positif

Le courriel reçu mercredi par Jonathan Breyne en provenance de l'UCI était sans équivoque: « Contrôle positif au clenbutérol » et suspension provisoire. Le Mouscronnois est tombé du grenier à la cave en apprenant la nouvelle et il clame son innocence en avouant ne pas très bien savoir que faire... Il a fait une tentative de suicide hier midi.

« Clenbutérol positif ». Tel est l'intitulé de l'email reçu par Jonathan Breyne mercredi après-midi en provenance de l'Union Cycliste Internationale (UCI). « Je me suis dit, « Là, tu as un problème », explique Jonathan Breyne entre deux coups de larmes. « La nouvelle m'est tombée dessus comme si c'était le monde qui s'effondrait sur moi. Qu'ai-je fait pour mériter cela? Rien, absolument rien. je n'ai jamais rien pris. Mais comment prouver cela quand les faits se sont passés en Chine ? »

Hier matin, au réveil, Jonathan Breyne a commencé à vraiment réaliser ce qui lui arrivait. « Ca ne va pas du tout, je suis conscient de ce qui se passe mais je ne sais pas par quel bout le prendre. Je n'ai pas mangé depuis mercredi, je n'ai pas faim. Tout cela me dégoûte parce que je me demande pourquoi ça tombe sur moi. »

Le contrôle positif réalisé en Chine concerne des traces assez importantes de clenbutérol dans les urines, un anabolisant souvent qualifié de ringard qui a également touché l'Australien de l'équipe Saxo-Bank, triple champion du monde de contre-la-montre, Michael Rogers, « capté » en fin octobre au Japon. Le produit, en doses infimes certes, avait été détecté chez Alberto Contador au Tour de France 2010... la fameuse histoire du « steak » qui avait valu une suspension de deux ans au pistolero. « Les doses trouvées dans les urines de Contador, me dit l'UCI, étaient infimes par rapport aux miennes », explique Jonathan Breyne.

Le trouble était complet, hier, dans la tête du coureur, écoeuré, perdu dans ses pensées. Son papa Philippe nous a appelé vers 13 heures, une heure après notre entretien téléphonique avec le coureur, pour nous annoncer sa tentative de suicide. « Il a ingéré des médicaments et il a été transféré à l'hôpital de Gand pour un lavage d'estomac. Le vélo nous en a foutu une fameuse! » nous a expliqué, très touché, Philippe Breyne. Hier soir, Jonathan était toujours aux urgences, conscient, c'est l'essentiel.

http://www.sudinfo.be/886(...)ider-apres-l-annonce
Schijnbaar probeerde Breyne zelfmoord te plegen nadat hij te horen kreeg dat hij positief was op clenbutarol.
  vrijdag 20 december 2013 @ 19:33:13 #156
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_134498553
quote:
Jonathan Breyne probeerde zelfmoord te plegen na dopingbeschuldigingen

De Belgische wielrenner Jonathan Breyne heeft gisterenmiddag geprobeerd om zelfdoding te plegen. De zelfdodingspoging kwam er nadat de 22-jarige renner van Crelan-Euphoney afgelopen woensdag geschorst werd voor mogelijk dopinggebruik. Breyne werd overgebracht naar het ziekenhuis van Gent, dat hij dit weekend wellicht weer zal mogen verlaten. 'Het gaat niet goed met mij', liet Breyne donderdagochtend nog weten.

Breyne testte op 5 november positief op clenbuterol tijdens de Ronde van China. ‘Jonathan zit in zak en as. De wereld is echt op zijn hoofd gevallen’, vertelde zijn vader Philippe Breyne woensdag. (lees meer hier).

'Ik heb donderdagavond de vriendin van Jonathan Breyne aan de telefoon gehad. Zij meldde me het gruwelijke nieuws. Gelukkig was iedereen er vlug bij, zodat het leven van Jonathan Breyne kon gered worden', bevestigt Willy Teirlinck, sportdirecteur van To Win-Josan, het team waarbij de 22-jarige Breyne vanaf 1 januari aan de slag zou gaan.

'Breyne zou een grote hoeveelheid pillen genomen hebben maar werd tijdig gevonden. Ik heb vernomen dat hij ondertussen aan de beterhand is en zelfs het ziekenhuis dit weekend al zou mogen verlaten. Dit is hard nieuws. Hij is gepakt op het gebruik van clenbuterol. Ik heb daar mijn bedenkingen bij. Wie neemt in 2013 nu zoiets nog? Bovendien was hij aan de slag in een UCI-koers. Iedereen weet dat er dan antidopingcontroles zijn. Je gaat toch niet met je geluk spelen? Hoe het verder moet met Jonathan is een andere zaak. Ik hoop dat hij er zich mentaal kan over heenzetten, maar vind ook dat de UCI toch wel eens dit geval, nader moet onderzoeken. Misschien kwam de positieve dopingtest er echt wel na het eten van gecontamineerd vlees, zoals Breyne zelf denkt.'

'Het gaat niet goed met mij'

Donderdag had de jonge renner ook al verbolgen gereageerd op zijn schorsing. 'Het gaat niet goed met mij. Ik ben me bewust van mijn situatie, maar heb geen idee hoe ik dit nu moet aanpakken. Ik heb niets gegeten sinds woensdag. Ik heb geen honger. Ik ben echt gedegouteerd omdat ik niet weet waarom mij dit is overkomen', klonk het enkele uren voor de zelfdodingspoging zwaarmoedig.

Jonathan Breyne maakte dit jaar nog deel uit van Crelan-Euphony, dat op het eind van dit seizoen uit het peloton verdween. De jonge renner won in 2010 het BK tijdrijden voor beloften en debuteerde in 2011 bij de profs.

Is vervuild Aziatisch vlees de boosdoener?

De positieve test van Breyne dateert van 5 november in de Ronde van Taihu Lake in China, waar hij vier dagen later een etappe won. Dat doet een belletje rinkelen. In 2011 informeerde het Wereldantidopingagentschap WADA de Chinese autoriteiten over een probleem met besmet vlees. ‘Er zijn aanwijzingen dat runderen uit China behandeld zijn met steroïden’, aldus toenmalig WADA-directeur David Howman. ‘We hebben schriftelijke vragen ingediend bij de minister naar wat er precies gebeurt in de Chinese vleesindustrie.’

De Duitse tafeltennisser ­Dimitri Ovtcharov werd vrijgesproken nadat hij een positieve clenbuterol-test toeschreef aan vlees dat hij in China had gegeten. Het WADA ging niet in beroep tegen zijn vrijspraak
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_134500619
Maar wie eet er als sporter anno 2013 nog vlees in China of Azie in het algemeen? Ik snap dat echt niet.
pi_134502265
Anno 2013 nog vlees eten uberhaupt.
pi_134503007
Ben ik heel ziek als ik denk dat het wellicht allemaal wel meevalt en dit een interessante poging is om z'n naam proberen te zuiveren?
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_134503302
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 21:05 schreef Ericr het volgende:
Anno 2013 nog vlees eten uberhaupt.
Beter dan dozen creatine pillen slikken :D
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_134503345
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 21:05 schreef Ericr het volgende:
Anno 2013 nog vlees eten uberhaupt.
Wie eet er überhaupt nog anno 2013??
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_134504062
quote:
falen met doping en zelfmoordpoging
  vrijdag 20 december 2013 @ 21:41:38 #163
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_134504094
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 21:20 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ben ik heel ziek als ik denk dat het wellicht allemaal wel meevalt en dit een interessante poging is om z'n naam proberen te zuiveren?
volgend de laatste berichten heeft ie t ziekenhuis alweer verlaten blijkbaar
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 20 december 2013 @ 21:47:55 #164
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_134504366
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 21:26 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Wie eet er überhaupt nog anno 2013??
Überhaupt 2013??
pi_134504631
Jullie moeten medelijden hebben, hij is op tijd ge.. Gewat eigenlijk.. ):O
Op donderdag 9 juli 2020 21:24 schreef Zeroku het volgende:
Mijn enige vrouw is @:PoezeligDing de rest hoef ik niet.
Op donderdag 16 juli 2020 17:49 schreef Zeroku het volgende: @PoezeligDing is het kerstkransje op mijn piek.
pi_134504725
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 december 2013 21:47 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Überhaupt 2013??
überhaupt....!?! ik ga er ook maar een einde aan maken denk ik :P
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  vrijdag 20 december 2013 @ 21:58:38 #167
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_134504960
Ik denk trouwens dat het waarschijnlijker is dat Breyne gewoon nog laat op het seizoen 'iets' geprobeerd heeft om n nieuwe ploeg voor 2014 te vinden ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_134505091
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 21:54 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

überhaupt....!?! ik ga er ook maar een einde aan maken denk ik :P
Dat hoort je vriendin te melden, ja!
Op donderdag 9 juli 2020 21:24 schreef Zeroku het volgende:
Mijn enige vrouw is @:PoezeligDing de rest hoef ik niet.
Op donderdag 16 juli 2020 17:49 schreef Zeroku het volgende: @PoezeligDing is het kerstkransje op mijn piek.
pi_134505389
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 22:01 schreef PoezeligDing het volgende:

[..]

Dat hoort je vriendin te melden, ja!
})
pi_134506152
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 22:07 schreef THEFXR het volgende:

[..]

})
Ik was vergeten dat dit FOK! is, zolderkamer enzo, vergeef mij
Op donderdag 9 juli 2020 21:24 schreef Zeroku het volgende:
Mijn enige vrouw is @:PoezeligDing de rest hoef ik niet.
Op donderdag 16 juli 2020 17:49 schreef Zeroku het volgende: @PoezeligDing is het kerstkransje op mijn piek.
pi_134718809
quote:
Op EPO en vernieuwde methodes in 1 maand _O-
Eerst deden dus crap testen.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 27 december 2013 @ 17:55:41 #173
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_134753411
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_134753447
quote:
als hij niet oppast dan is hij straks alles kwijt
pi_134754371
OlympicStatman twitterde op vrijdag 27-12-2013 om 12:45:07 #Athletics All hail the magnificent stupidity of Ukrainian sprinter/long jumper Darya Pizhankova. The 23 year old returned from a 2 year... reageer retweet
OlympicStatman twitterde op vrijdag 27-12-2013 om 12:47:02 #Athletics ...doping ban on the 3rd of August. She tested positive for a steroid on the 14th of August. 11 day comeback ends in life ban. reageer retweet
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')