peren schillen en heel laten, steeltje eraan (2 kilo)quote:Op dinsdag 3 december 2013 16:25 schreef Sharana_LV het volgende:
http://www.hoedoe.nl/eten(...)aak-ik-stoofpeertjes
klotp deze beetje? of hoe maken jullie het?
Zonder wijn of zo?quote:Op dinsdag 3 december 2013 16:26 schreef SpaceInvaders het volgende:
[..]
ik heb stoofperen geschild in 4en en klokhuis eruit. onder water gedonderd met 80 gram suiker ongeveer (800g stoofperen) en 2 kaneelstokken.
Dat staat nu al 1.5u of langer op, ik wacht tot de rood worden
dan kun je lang wachten als er geen rode wijn of perenrood bij zitquote:Op dinsdag 3 december 2013 16:26 schreef SpaceInvaders het volgende:
[..]
ik heb stoofperen geschild in 4en en klokhuis eruit. onder water gedonderd met 80 gram suiker ongeveer (800g stoofperen) en 2 kaneelstokken.
Dat staat nu al 1.5u of langer op, ik wacht tot de rood worden
Nomnomquote:Op dinsdag 3 december 2013 16:27 schreef Mirjam het volgende:
[..]
peren schillen en heel laten, steeltje eraan (2 kilo)
in de pan, 150gr suiker erover strooien, 3kwart onder water zetten, 5 kaneelpijpjes erbij
aan de kook brengen
vuur laag, 150ml rode wijn erbij
anderhalfuur laten sudderen, daarna peren eruit, vocht inkoken en peertjes weer terug en af talen koelen
alcohol kookt eruit en je proeft er niks meer vanquote:Op dinsdag 3 december 2013 16:27 schreef SpaceInvaders het volgende:
ja mir deed er ook rode wijn in maar ik ben niet zo'n alcoholfan dus ik doe het niet
2.5-3u volgens internetquote:Op dinsdag 3 december 2013 16:27 schreef Mirjam het volgende:
[..]
dan kun je lang wachten als er geen rode wijn of perenrood bij zit
je proeft de wijn dan toch nog?quote:Op dinsdag 3 december 2013 16:28 schreef Mirjam het volgende:
[..]
alcohol kookt eruit en je proeft er niks meer van
dan heb je perenmoes tegen die tijd? nouja ik ben benieuwdquote:
welnee. Je proeft voornamelijk peer en kaneel, en een kruidig smaakje van de wijnquote:Op dinsdag 3 december 2013 16:28 schreef SpaceInvaders het volgende:
[..]
je proeft de wijn dan toch nog?
Dat geloof ik meteenquote:
danku!quote:Op dinsdag 3 december 2013 16:27 schreef Mirjam het volgende:
[..]
peren schillen en heel laten, steeltje eraan (2 kilo)
in de pan, 150gr suiker erover strooien, 3kwart onder water zetten, 5 kaneelpijpjes erbij
aan de kook brengen
vuur laag, 150ml rode wijn erbij
anderhalfuur laten sudderen, daarna peren eruit, vocht inkoken en peertjes weer terug en af talen koelen
Dit. Wel meestal een bessenwijndinges hier.quote:Op dinsdag 3 december 2013 16:28 schreef Mirjam het volgende:
[..]
alcohol kookt eruit en je proeft er niks meer van
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |