abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_133849536
registreer om deze reclame te verbergen
bitcoin+banner.jpg

bitcoin.php
Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

en
en een technische uitleg:

Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Maar waar kan ik betalen met Bitcoins dan?

Thuisbezord.nl neemt sinds kort Bitcoins aan.

Games betalen met Bitcoin kan op Steam Bits

Coinmap is een wereldkaart met veel plaatsen waar je kan betalen met Bitcoins, handig als je op vakantie gaat.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 25 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 25 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geďnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen *G*.

Als je daar geen zin in hebt: op Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. MtGox is de grootste. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:
chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=O&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=&v=1&cv=0&ps=0&l=1&p=0&

Lineair:
chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=O&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=&v=1&cv=0&ps=0&l=0&p=0&

3-maanden:
chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=90&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=S&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=&v=1&cv=0&ps=0&l=0&p=0&

Bitcoinkoersen volgen:
Je kunt de koersen volgen op bitcoinwisdom. µ heeft een uitleg gemaakt hoe dat werkt:
9yX8kz2.png

Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

"Attentie: De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in DIG besproken." ?
జ్ఞ‌ా
pi_133849575
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 18:18 schreef H4ppy het volgende:
Gister avond mooi alle profits van het daytraden van de hele week weg.
Hoe?
pi_133849792
quote:
14s.gif Op maandag 2 december 2013 18:37 schreef µ het volgende:

[..]

Jup
Wat zie jij als verklaring? :)
pi_133849884
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 18:45 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Wat zie jij als verklaring? :)
Gewoon marktwerking, niets meer, niets minder.
జ్ఞ‌ా
pi_133849910
quote:
3s.gif Op maandag 2 december 2013 18:47 schreef µ het volgende:

[..]

Gewoon marktwerking, niets meer, niets minder.
Ja, maar achter marktwerking zitten mensen die handelen. En dan vraag ik me af door welk gedrag die dipjes ontstaan. :P
pi_133850560
quote:
1s.gif Op donderdag 28 november 2013 23:42 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Hou me op de hoogte. :)
Vanmiddag m'n geld gekregen.
Waarschijnlijk donderdag te laat verkocht, zodat hij vrijdag niet meer meekon in de betaalbatch, en daarom vandaag (na het weekend) pas is overgemaakt.

Wel jammer dat ik dus 3 dagen heb gewacht op een bevestigingsmail, die ik nog steeds niet heb gehad, maar binnen een uur binnen zou zijn...
En had een mail gestuurd naar ze maar daar reageren ze vooralsnog ook niet op.
Maar goed, geld is dus gewoon binnen, ook precies de hoeveelheid die ze zeiden (terwijl ze waarschuwen dat het kan afwijken).
pi_133850608
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 19:05 schreef DarkNoize het volgende:

[..]

Vanmiddag m'n geld gekregen.
Waarschijnlijk donderdag te laat verkocht, zodat hij vrijdag niet meer meekon in de betaalbatch, en daarom vandaag (na het weekend) pas is overgemaakt.

Wel jammer dat ik dus 3 dagen heb gewacht op een bevestigingsmail, die ik nog steeds niet heb gehad, maar binnen een uur binnen zou zijn...
En had een mail gestuurd naar ze maar daar reageren ze vooralsnog ook niet op.
Maar goed, geld is dus gewoon binnen, ook precies de hoeveelheid die ze zeiden (terwijl ze waarschuwen dat het kan afwijken).
Ah, dat is wel netjes. :)

Overigens een artikel van The Economist over Bitcoin:

http://www.economist.com/(...)y-popular-and-highly
pi_133850632
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 15:21 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Klopt, daarom nooit je funds voor de lange termijn op een exchange laten staan, welke dan ook.
Zeker als niet bekend is wie nou precies die exchange beheerd.

Ik zelf gebruik als ik iets wil kopen/verkopen meestal BTC-e, werkt allemaal best wel fijn daar.
Hier zitten ook een aantal users op Cryptsy en Bter handelen vanwege de altcoins.
Thnx ;)

Ik heb nog één vraagje. Ik heb nu op blockchain.info een wallet gemaakt, met goed wachtwoord etc.

Maar ik snap nu niet helemaal hoe dit echt 'mijn' wallet is. Ik heb het idee dat de site blockchain.info gewoon een servertje heeft waar ik dan mijn bitcoins op heb staan maar wanneer zij de stekker eruit trekken dat ik dan mijn bitcoins kwijt ben. Staat er ergens op mijn nu een bestandje die mij ervan verzekert dat niemand anders op mijn wallet kan inloggen?

Kan iemand mij wellicht een handig linkje geven? Kom ook niet echt verder via google.
pi_133850648
Gewoon een beknopte uitleg zou uiteraard ook zeer welkom zijn
pi_133850706
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 19:07 schreef ulq het volgende:

[..]

Thnx ;)

Ik heb nog één vraagje. Ik heb nu op blockchain.info een wallet gemaakt, met goed wachtwoord etc.

Maar ik snap nu niet helemaal hoe dit echt 'mijn' wallet is. Ik heb het idee dat de site blockchain.info gewoon een servertje heeft waar ik dan mijn bitcoins op heb staan maar wanneer zij de stekker eruit trekken dat ik dan mijn bitcoins kwijt ben. Staat er ergens op mijn nu een bestandje die mij ervan verzekert dat niemand anders op mijn wallet kan inloggen?

Kan iemand mij wellicht een handig linkje geven? Kom ook niet echt verder via google.
Je wallet zit in een bestand genaamd 'wallet.dat'.

Deze wordt nu opgeslagen op blockchain, maar voor de zekerheid is het verstandig om er ook een lokale backup van te maken. :)
pi_133850829
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 19:09 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Je wallet zit in een bestand genaamd 'wallet.dat'.

Deze wordt nu opgeslagen op blockchain, maar voor de zekerheid is het verstandig om er ook een lokale backup van te maken. :)
Het enige bestand dat ik ontvangen heb is een wallet.json bestand.
Die ik later moest veranderen naar wallet.aes.json om hem met mijn gedownloade software te synchroniseren..
  maandag 2 december 2013 @ 19:13:15 #12
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133850893
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 19:07 schreef ulq het volgende:

[..]

Thnx ;)

Ik heb nog één vraagje. Ik heb nu op blockchain.info een wallet gemaakt, met goed wachtwoord etc.

Maar ik snap nu niet helemaal hoe dit echt 'mijn' wallet is. Ik heb het idee dat de site blockchain.info gewoon een servertje heeft waar ik dan mijn bitcoins op heb staan maar wanneer zij de stekker eruit trekken dat ik dan mijn bitcoins kwijt ben. Staat er ergens op mijn nu een bestandje die mij ervan verzekert dat niemand anders op mijn wallet kan inloggen?

Kan iemand mij wellicht een handig linkje geven? Kom ook niet echt verder via google.
Blockchain.info ondersteund geloof ik wel backups, maar ik zou alsnog niet alles bij een online service bewaren, Het zou natuurlijk ook altijd kunnen gebeuren dat er iemand in hun systeeem komt, hoe goed het ook beveiligd is.

Zelf heb ik alles in een lokale wallet staan met backups op USB sticks, en echt alleen wat nodig is staat online.

Edit: Wat meer info over online wallets: https://en.bitcoin.it/wiki/EWallet
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133851177
Ik weet het niet met de bitcoin hoor. Een digitale munt die tot nog toe alleen toegankelijk is voor de mensen die er verstand van hebben, dus een selecte groep. Verder lijkt het meer op een piramide spel of op aandelen waar een bepaalde bubbel in zit. Verder enorme dalingen en stijgingen, het gaat allemaal te hard.

Sowieso vind ik het raar als je over een valuta kan zeggen "dat je de boot hebt gemist" toen je er nog niet optijd bij was. De boot missen is niet iets wat bij een officieele stabielle valuta hoort.
  maandag 2 december 2013 @ 19:22:13 #14
19440 Maanvis
Centuries in a Lifetime
pi_133851220
hoeveel bitcoin wallets mag je tegelijkertijd hebben en hoeveel transacties kun je onderling met elkaar doen per minuut?
... This action will have consequences ...
"If Tetris has taught me anything, it's that errors pile up and accomplishments disappear"
Doneren? Litecoin: LREtjcCZBX5Tpqwixoey6tMnbsfyKSuBSs - BitCoin: 1JVyjUWQKToT8JGjXEpLYEXw84gCBNZttR
  maandag 2 december 2013 @ 19:25:07 #15
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133851331
quote:
1s.gif Op maandag 2 december 2013 19:20 schreef Apekoek het volgende:
Ik weet het niet met de bitcoin hoor. Een digitale munt die tot nog toe alleen toegankelijk is voor de mensen die er verstand van hebben, dus een selecte groep. Verder lijkt het meer op een piramide spel of op aandelen waar een bepaalde bubbel in zit. Verder enorme dalingen en stijgingen, het gaat allemaal te hard.

Sowieso vind ik het raar als je over een valuta kan zeggen "dat je de boot hebt gemist" toen je er nog niet optijd bij was. De boot missen is niet iets wat bij een officieele stabielle valuta hoort.
Het is niet alleen een valuta maar ook een hele nieuwe techniek, en technische vernieuwingen zijn nu eenmaal vaak vrij lastig in de beginfase. Zie internet, e-mail en weet ik veel wat nog meer als voorbeeld.

De markt is momenteel nog erg klein, dus relatief kleine transacties kunnen de complete markt behoorlijk verstoren. Dit zou minder moeten worden naarmate de marketcap omhoog gaat (met een beetje wishfull thinking natuurlijk).

Om op dat laatste terug te komen, goud is al eeuwen in gebruik als betaalmiddel, en daarvan zou je nu ook best kunnen zeggen dat je de boot hebt gemist 100 jaar geleden.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133851365
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 19:22 schreef Maanvis het volgende:
hoeveel bitcoin wallets mag je tegelijkertijd hebben
Zo veel je wilt.
quote:
en hoeveel transacties kun je onderling met elkaar doen per minuut?
Paar honderd gok ik, per ip.
జ్ఞ‌ా
pi_133851380
quote:
1s.gif Op maandag 2 december 2013 19:20 schreef Apekoek het volgende:
Ik weet het niet met de bitcoin hoor. Een digitale munt die tot nog toe alleen toegankelijk is voor de mensen die er verstand van hebben, dus een selecte groep. Verder lijkt het meer op een piramide spel of op aandelen waar een bepaalde bubbel in zit. Verder enorme dalingen en stijgingen, het gaat allemaal te hard.

Sowieso vind ik het raar als je over een valuta kan zeggen "dat je de boot hebt gemist" toen je er nog niet optijd bij was. De boot missen is niet iets wat bij een officieele stabielle valuta hoort.
Probeer het niet enkel als valuta te bekijken, maar ook als online betalingssysteem. ;)

PayPal vraagt 3% fee (zoiets volgens mij?), pinnen kost ondernemers geld, contant geld storten op rekeningen kost geld. Daar zou Bitcoin wel een uitkomst voor zijn.

Of in dictatoriale regimes, dat je zonder angst spullen kunt kopen (verboden boeken bijvoorbeeld) die je het leven zouden kunnen kosten.
  maandag 2 december 2013 @ 19:27:53 #18
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133851440
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 19:22 schreef Maanvis het volgende:
hoeveel bitcoin wallets mag je tegelijkertijd hebben en hoeveel transacties kun je onderling met elkaar doen per minuut?
Er is niemand die zegt hoeveel van iets je mag hebben of doen.

Als jij het voor elkaar krijgt om een paar miljard adressen te gebruiken is dat je goed recht, ik denk dat ik er in de afgelopen maand ongeveer een miljoen heb gegenereerd om te testen met dingen.

En de transacties worden momenteel vooral gecapt door de blocksize limiet. Maar als jij 1000 transacties doet en de fee gewoon betaald komen ze er wel normaal door hoor, alleen waarschijnlijk iets langzamer dan normaal.

Als je de blockchain gaat spammen met transacties zonder fee komen ze er waarschijnlijk gewoon niet door omdat de miners liever de transacties met fee pakken dan zonder.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  maandag 2 december 2013 @ 19:28:04 #19
19440 Maanvis
Centuries in a Lifetime
pi_133851457
quote:
14s.gif Op maandag 2 december 2013 19:25 schreef µ het volgende:

[..]

Zo veel je wilt.

[..]

Paar honderd gok ik, per ip.
oke, ik wil namelijk een soort van simulatie runnen met 40000 wallets die een 'echte' economie simuleren. Er zullen een stuk of 100000 transacties per minuut plaatsvinden. Weet niet of dat lukt?
... This action will have consequences ...
"If Tetris has taught me anything, it's that errors pile up and accomplishments disappear"
Doneren? Litecoin: LREtjcCZBX5Tpqwixoey6tMnbsfyKSuBSs - BitCoin: 1JVyjUWQKToT8JGjXEpLYEXw84gCBNZttR
  maandag 2 december 2013 @ 19:28:37 #20
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133851477
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 19:28 schreef Maanvis het volgende:

[..]

oke, ik wil namelijk een soort van simulatie runnen met 40000 wallets die een 'echte' economie simuleren. Er zullen een stuk of 100000 transacties per minuut plaatsvinden. Weet niet of dat lukt?
Je gaat je scheel betalen aan fee's google eens op bitcoin testnet
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133851488
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 19:28 schreef Maanvis het volgende:

[..]

oke, ik wil namelijk een soort van simulatie runnen met 40000 wallets die een 'echte' economie simuleren. Er zullen een stuk of 100000 transacties per minuut plaatsvinden. Weet niet of dat lukt?
Gaat een duur grapje worden. Reken op iets van 1 tot 5 eurocent per transactie aan fees.
జ్ఞ‌ా
  maandag 2 december 2013 @ 19:29:26 #22
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133851511
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 19:28 schreef Maanvis het volgende:

[..]

oke, ik wil namelijk een soort van simulatie runnen met 40000 wallets die een 'echte' economie simuleren. Er zullen een stuk of 100000 transacties per minuut plaatsvinden. Weet niet of dat lukt?
https://en.bitcoin.it/wiki/Testnet

Hier dus
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  maandag 2 december 2013 @ 19:29:30 #23
19440 Maanvis
Centuries in a Lifetime
pi_133851515
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 19:28 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Je gaat je scheel betalen aan fee's google eens op bitcoin testnet
fee's zijn toch niet verplicht?
... This action will have consequences ...
"If Tetris has taught me anything, it's that errors pile up and accomplishments disappear"
Doneren? Litecoin: LREtjcCZBX5Tpqwixoey6tMnbsfyKSuBSs - BitCoin: 1JVyjUWQKToT8JGjXEpLYEXw84gCBNZttR
pi_133851539
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 19:29 schreef Maanvis het volgende:

[..]

fee's zijn toch niet verplicht?
Klopt, maar zonder fee gaan je transacties erg lang duren. En dan klopt je simulatie niet meer ;)
జ్ఞ‌ా
  maandag 2 december 2013 @ 19:30:09 #25
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133851546
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 19:29 schreef Maanvis het volgende:

[..]

fee's zijn toch niet verplicht?
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 19:27 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Als je de blockchain gaat spammen met transacties zonder fee komen ze er waarschijnlijk gewoon niet door omdat de miners liever de transacties met fee pakken dan zonder.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')